Transferimi nga Wix në Shopify

Kalimi nga Wix në Shopify


Wix dhe Shopify janë dy krijues të faqeve të njohura botërore, secila prej të cilave është përfaqësuesi i denjë dhe më i njohur i kamareve të saj. Ndërsa Shopify është a softuer i besuar në eCommerce që funksionon shumë për zhvillimin e dyqaneve të vogla me përmasa të plota në internet, Wix është krijuesi i faqeve të internetit në internet, sfera e specializimit e cila shkon në krijimin e të gjitha llojeve të projekteve. Dyqanet në internet nuk janë një përjashtim.

Kur bëhet fjalë për krijimin e Dyqane online me bazë Wix, megjithëse, është një gjë që duhet të mbani në mend. Përkundër gamës së gjerë të tipareve dhe mjeteve që sistemi ofron, nuk është zgjidhja më e mirë për krijimin e projekteve të mëdha të tregtisë elektronike. Kjo për shkak të kufizimeve të funksionalitetit që ka sistemi.

Kështu që, nëse tashmë posedoni një dyqan në internet të ndërtuar me Wix dhe papritmas filloni të vini re që rreziku i produktit tuaj rritet (ose thjesht planifikoni ta rrisni atë), mund të kuptoni se keni nevojë për një uebfaqe më funksionale dhe më të bollshme. Kjo do të thotë që është koha e duhur për të transferuar faqen tuaj Wix në Shopify. Ndërtuesi i eCommerce vërtet shkëlqen në krijimin e dyqaneve në internet dhe nuk do të pendoheni për vendimin, nëse dëshironi të arrini rezultatin e dukshëm në planin afatgjatë.

Si të transferoni një faqe interneti nga Wix në Shopify – Udhëzuesi i fundit:

 1. Kalimi i faqes në internet nga Wix në blerje – A ia vlen?
 2. Wix kundrejt Shopify – Cili është ndryshimi?
 3. Si të Migjeni nga Wix në Shopify – Udhëzues hap pas hapi
 4. Si të transferoni emrin e domain-it nga Wix në Shopify
 5. Wix Professional për të Blerë Shërbimet e Migracionit

Kur miratoni vendimin për të kaluar nga Wix në Shopify, duhet të merrni parasysh faktorë të shumtë për ta bërë tranzicionin efektiv, pa sherr dhe pa probleme. Detyra kryesore është transferimi i emrit të domain-it tuaj të internetit, pritjes dhe përmbajtjes pa humbur pozicionet aktuale të motorit të kërkimit. Le të zbulojmë se çfarë kërkon të migrosh nga Wix në Shopify tani.

1. Kalimi i faqes në internet nga Wix në Shopify – A ia vlen?

Nëse jeni duke kërkuar përgjigjen e kësaj pyetje, me siguri keni vendosur të kaloni nga Wix në Shopify. Kjo është një zgjidhje e arsyeshme, nëse keni ndërmend të promovoni biznesin tuaj në internet dhe të zgjeroheni në tregjet e reja. Në të vërtetë, ju mund të keni arsye të ndryshme për të kaluar nga një platformë në tjetrën, përveç dëshirës për të rritur biznesin tuaj.

 • Ndërsa kompania juaj zhvillohet, ju herët a vonë do të bëni përballeni me nevojën për të rritur stokun e produktit tuaj ose sasia e trafikut.
 • Të ardhurat tuaja gjithashtu do të rriten, gjë që përfundimisht do të shkaktojë domosdoshmërinë për të menaxhuar një dyqan në internet në një platformë të specializuar më të fuqishme.
 • Më në fund, thjesht mund të hasni tipare të çështjeve që nuk ju pëlqen për Wix – kjo gjithashtu ndodh, ndërsa vazhdoni të hulumtoni funksionalitetin e sistemit.

Sido që të jetë arsyeja për të migruar nga Wix në Shopify, nuk do të pendoheni për vendimin. Fakti që Shopify është programi me famë botërore eCommerce tashmë flet vetë. Edhe pse, Wix ka qenë gjithmonë dhe tani mbetet ndërtuesi më i mirë i faqeve në të gjithë botën në botë që nuk ka asnjë konkurrencë të ngrohtë, Shopify është padyshim zgjidhja më e mirë, kur bëhet fjalë për kamaren eCommerce.

Bëni Wix për blerjen e transferimit

Kur krahasoni dy platforma, nuk mund të vini re që të dy sistemet kanë pamje të zbukuruar dhe të azhurnuar. Sidoqoftë, ekspertët bien dakord për faktin se Shopify është një zgjidhje e pastër eCommerce që fillimisht u lançua për operacionet tregtare. Kështu, ajo shkëlqen me bollëkun e mjeteve dhe karakteristikave profesionale të e-commerce. Së bashku me këtë, softveri është i thjeshtë dhe i përshtatshëm për përdoruesit dhe lejon krijimin e faqeve të internetit të përgjegjshme pa ndonjë aftësi të kodimit të kërkuar.

Kur lançoni një dyqan në internet me Shopify, do të keni mundësi të përdorni një larmi më të gjerë opsionesh të shitjes. Këto përfshijnë kanale të mediave sociale, integrimi me vendet e njohura botërore, bashkëpunimi i drejtpërdrejtë me blerësit dhe partnerët tregtarë etj. Kështu, nëse vërtet mendoni se biznesi juaj në internet ka nevojë për azhurnim, kalimi në Shopify do të jetë një zgjidhje e arsyeshme.

2. Wix kundrejt Shopify – Cili është ndryshimi?

Wix dhe Shopify janë udhëheqësit e bukurive të tyre. Të dy ata janë të shkëlqyeshëm, kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit, funksionalitetin dhe opsionet e personalizimit të dizajnit, megjithëse, ato kanë qëllime dhe aplikime të ndryshme.

Projektuar posaçërisht për qëllime të tregtisë elektronike, Shopify ka shumë karakteristika specifike të ngrohta që nuk mund të gjenden te konkurrentët e saj. Softueri lejon hyrje në shumëllojshmëri e mahnitshme e personalizimit të dizajnit, mjetet e marketingut dhe promovimit.

Në të njëjtën kohë, mund të duket një zgjidhje mjaft e ndërlikuar për përdoruesit e kursimit të teknologjisë. Wix është një mundësi më e mirë në këtë drejtim. Krijuesi i faqes në internet u krijua posaçërisht me nevojat dhe aftësitë e fillestarëve në mendje. Platforma është intuitive, logjikisht e strukturuar dhe mjaft e thjeshtë për të gjithë. Nuk ka nevojë të zotëroni aftësi programuese ose të keni kujdes për nuancat e teknologjisë për të punuar me platformën. I gjithë procesi i fillimit të faqeve të internetit me sistemin zgjat vetëm disa orë.

Duke folur për aspektin e funksionalitetit, Shopify krenohet me një grup mahnitës të veçorive dhe mjeteve të e-commerce. Në këtë aspekt, Wix disi mbetet prapa tij, por kjo për shkak të specializimit fillestar të sistemit dhe jo për shkak të setit të tij të dobët të karakteristikave.

Shopify vjen me paketën e mahnitshme të marketingut, promovimit, personalizimit të dizajnit dhe opsioneve të menaxhimit të përmbajtjes. Ajo siguron një grup të mrekullueshëm të mjeteve të Tregtisë menjëherë, si dhe një seri të statistikave dhe mjeteve analitike, oferta speciale dhe programe besnikërie dhe shumë avantazhe të tjera.

Sopify ecommerce

Sistemi gjithashtu qëndron larg nga turma për shkak të sistemit të tij të integruar të Pikës së Shitjes, shumëllojshmërisë së opsioneve të pagesave, bollëkut të shtesave të palëve të treta, etj. Mbledhja e modeleve të e-commerce është gjithashtu në nivelin më të lartë.

Karakteristikat Wix eCommerce nuk janë aq të gjera, por ato ende punojnë mirë për zhvillimin e dyqaneve online të vogla dhe të mesme. Ndërtuesi i faqes në internet krenohet me një seri temash të përgjegjshme dhe gjithashtu mund të shfletoni kategorinë e dyqaneve në internet atje. Mbështet dhjetëra opsione pagese, integrime në tregtinë elektronike, opsione zbritje, pajisje shtesë për Tregun e Aplikacioneve dhe shumë përfitime të tjera të ngrohta.

Tregti elektronike e Wix

Kur merret me aspektin e politikës së çmimeve, sistemet gjithashtu ndryshojnë në lidhje me numrin e planeve dhe koston e tyre. Ndërsa planet e Shopify janë më të shtrenjta dhe të përqendruara në tregtinë elektronike, abonimet Wix bien në dy lloje – plane për faqet e internetit standarde dhe ato për eCommerce / projekte biznesi. Karakteristikat e tyre janë të gjithanshme, ndërsa kostoja është më se e përballueshme.

Të dy shërbimet bëjnë të mundur fillimin dhe menaxhimin e dyqaneve në internet, por Shopify provon të jetë një zgjidhje më e mirë për shkak të përqendrimit të fortë të e-commerce dhe shumëllojshmëri të veçorive të ngrohtë.

3. Si të Migjeni nga Wix në Shopify – Udhëzues hap pas hapi

Procesi i kalimit nga Wix në Shopify përfshin disa hapa të domosdoshëm. Në përgjithësi, do të duhet të kujdeseni për transferimin e faqes në internet (përfshirë përmbajtjen në dispozicion) dhe transferimi i emrit të domain.

Ju gjithashtu do të duhet të rregulloni parametrat e faqes në internet dhe parametrat e SEO për t’u siguruar që projekti nuk do të humbasë pozicionet e tij në rezultatet e motorit të kërkimit. Shikoni udhëzuesin e hollësishëm se si të zhvendosni dyqanin tuaj të bazuar në Wix nga Wix në Shopify.

 1. Regjistrohu me Shopify së pari për të zbuluar se çfarë platforme ka për të ofruar dhe nëse jeni gati të punoni me të.
 2. Importoni të dhënat e dyqanit tuaj Wix në Shopify. Ju mund të përdorni një nga mjetet e përmendura më lart, por mos prisni të përfitoni nga rezultati më i mirë atëherë. Padyshim që kërkon më shumë kohë për të transferuar me dorë të gjitha të dhënat, por kjo është mënyra e vetme e sigurt për të bërë gjithçka siç duhet. Me këtë qëllim, qaseni në pultin e Wix dhe eksportoni produktet tuaja të dyqaneve në skedarë CSV. Pastaj shkoni në seksionin përkatës Shopify dhe importojini ato. Përsëriteni të njëjtën procedurë me listat e klientëve.
 3. Kontrolloni mënyrën e eksportimit të produkteve tuaja dhe nëse ato shfaqen siç duhet në dyqanin tuaj Shopify. Shopify lejon përshkrime më të hollësishme të produktit. Merrni kohën tuaj për të plotësuar të gjitha fushat (emrat e produkteve, titujt, karakteristikat, imazhet, përshkrimet, përshkrimet meta) dhe azhurnoni ato që mungojnë. Nëse është e nevojshme, krijoni koleksione produktesh. Ka kuptim të zgjidhni aplikacione speciale të inventarit që sistemi ofron për të gjurmuar dhe kontrolluar disponueshmërinë e produktit dhe kontrollin e asortimentit të disponueshëm në magazinë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme, nëse posedoni një dyqan të madh në internet.
 4. Përshtatni uebfaqen tuaj të re Shopify. Sapo të keni mbaruar me ngarkimin dhe menaxhimin e produkteve, është koha për të vazhduar në personalizimin e dyqanit tuaj në internet. Blerje të shkëlqyera në shabllone me cilësi të lartë të përshtatshme për kamare të ndryshme të tregtisë elektronike. Zgjidhni atë që funksionon më mirë për industrinë tuaj, instaloni atë dhe shfrytëzoni mjete të shumta të personalizimit të dizajnit për t’i dhënë një temë pamjen e kërkuar.

Kjo ka të bëjë me transferimin e përmbajtjes së faqes suaj të internetit nga Wix në Shopify. Sapo të keni përfunduar plotësisht me hapat e përmendur më lart, ju mund të vazhdoni drejt migrimit të emrit të domain. Ky është një tjetër proces thelbësor që nuk duhet ta harroni.

4. Si të transferoni emrin e domain-it nga Wix në blerje

Kur bëhet fjalë për transferimin e emrit të domain, shumica e përdoruesve (sidomos ata, të cilët kurrë nuk e kanë trajtuar procesin në mënyrë të pavarur) hasin probleme të shumta dhe kanë shumë pyetje.

Për ta bërë procesin të rehatshëm dhe të thjeshtë për secilin përdorues, ne kemi siguruar një përmbledhje të detajuar të zgjidhjeve më të njohura të transferimit të emrit të domain. Shikoni ato tani.

Transferimi i Emrit tuaj Domain Wix për të Blerur

Nëse keni blerë një emër domain nga Wix dhe keni ndërmend ta zhvendosni plotësisht atë në Shopify, këtu janë udhëzimet e hollësishme se si ta bëni atë pa humbjen e renditjes së motorit të kërkimit:

 1. Hyni me Wix dhe të arrijnë në “Fushat e miaFaqe ”.
 2. Zgjidhni fushën e kërkuar keni ndërmend të lëvizni (kjo është e detyrueshme, nëse zotëroni disa fusha), klikoni në “i përparuar“Dhe pastaj”Transferoni larg Wix“Skedat.
 3. Zgjidh kodin EPP për ta dërguar atë në emailin tuaj. Kini parasysh që sipas rregullave të ICANN, nuk do të mund të transferoni domenin tuaj nga Wix, nëse do të kalojnë më pak se 60 ditë nga momenti kur e keni blerë atë. E njëjta gjë është e vërtetë për situatat, kur ndryshoni informacionin e regjistrimit të domain.
 4. Nëse gjithçka është në rregull, specifikoni rrugën e transferimit të domain Shopify. Procesi i migracionit do të përfundojë automatikisht brenda 7 ditëve pasi të dërgoni kërkesën.
 5. Përditësoni Cilësimet. Nëse keni ndërmend të shesni produkte fizike në dyqanin tuaj në internet Shopify, do të duhet të rregulloni cilësimet e kërkuara më parë. Kjo kryesisht ka të bëjë me opsionet e pagesës, transportit dhe taksave. Këto cilësime mund të rregullohen në pultin e Shopify. Nëse keni ndërmend të shesni vetëm produkte / shërbime dixhitale, atëherë mund të çaktivizoni edhe funksionin e transportit.

Lidhja e Wix Domain Name për të Blerur Pa Një Transfer

Nëse do të lidhni emrin e domain në Shopify, por nuk dëshironi ta transferoni atë për ndonjë arsye (nëse dëshironi të provoni sistemin, për shembull), ekziston mundësia për të lidhur fushën pa migrimin e plotë të saj. Kjo mund të bëhet duke treguar shënimet DNS të faqes suaj të internetit Wix. Të renditura më poshtë janë hapat e domosdoshëm për të përfunduar për ta bërë procesin një sukses:

 1. Para fillimit të procedurës së lidhjes, merrni informacionin përkatës DNS nga seksioni i kontrollit të domenit në Panelin tuaj Wix.
 2. Njoftoni qendrën / hostin tuaj të mbështetjes Shopify që do të tregoni një emër domaini për ta pa ndryshuar serverat e emrave. Kjo është e rëndësishme pasi nuk do të arrini ta bëni atë me llogarinë tuaj Wix. Nëse ende kërkohet të ndryshoni serverat e emrit, do t’ju duhet të riktheheni në cilësimet e domenit tuaj dhe ta transferoni atë larg nga Wix për ta lidhur më tej me Shopify.
 3. Sapo të zgjidhni problemet e cilësimeve, shkoni te “Fushat e mia“Seksioni në llogarinë tuaj Wix, zgjedh domenin përkatës (nëse keni disa prej tyre) dhe kliko në “i përparuar”Tab.
 4. Pastaj redaktoni cilësimet DNS dhe fshini / azhurnoni regjistrimet tuaja CNAME. Pas kësaj, fshini / azhurnoni të dhënat tuaja A.
 5. Ruani regjistrimet e azhurnuara të DNS dhe kontrolloni mënyrën e lidhjes së domain tuaj Wix me Shopify.

Transferimi i domain-it tuaj për të bërë blerje

Nëse keni krijuar një dyqan në internet me Wix, duke përdorur emrin tuaj të domain (blerë jashtë Wix), gjithashtu mund ta shpërngulni plotësisht në Shopify. Në të vërtetë, ju mund ta lëvizni domenin tuaj në një nga dy mënyrat – ose duke e transferuar atë në Shopify ose duke e lidhur atë në llogarinë tuaj të re. Le ta shqyrtojmë së pari opsionin e transferimit.

Kur vendosni të transferoni emrin e domain, menaxhimi i mëtutjeshëm i tij automatikisht lëviz në Shopify. Kjo do të thotë që ju do të duhet të rregulloni cilësimet e domenit tuaj, të bëni pagesa dhe t’i rinovoni direkt në panelin e administratorit të sistemit. Për të qenë në gjendje të bëni transferimin, do të duhet të siguroheni që afati juaj i regjistrimit aktiv të domain tejkalon 60 ditë dhe të keni qasje në llogarinë e ofruar nga ofruesi origjinal i domenit. Këtu është lista e hapave të nevojshëm për të transferuar një domen personal në Shopify:

 1. Kontrolloni politikën e transferimit të ofruara nga ofruesi juaj i emrit të domain. Ky informacion zakonisht është i disponueshëm në qendrën e ndihmës së platformës. Lexoni me kujdes para se të filloni procesin e transferimit.
 2. Hyni në llogarinë tuaj të ofruesit, konfirmoni që emaili është i lidhur me të është aktiv pasi do të merrni mesazhe verifikimi gjatë gjithë procesit të transferimit.
 3. Hape emrin e domain-it dëshironi të lëvizni në pjesën e cilësimeve.
 4. Merrni kodin e autorizimit ju do të përdorni për të transferuar fushën.
 5. Merrni në panelin e administratorit Shopify, klikoni në “Dyqane Online“Seksioni dhe pastaj”domains”Tab.
 6. Klikoni në “Lidhu domenin ekzistues butonin dhe pastaj kliko tek “Transferoni në domenin tuaj”Butoni (nëse ky është domeni i parë që përpiqeni të transferoni).
 7. Klikoni në “Domain transferuesButonin, shkruani domenin që synoni të lëvizni klikoni “tjetër“Dhe pastaj kliko”Verifikoni domeninButonin Nëse keni bërë gjithçka në mënyrë korrekte dhe emri i domain do të jetë gati për transferim, do të shihni “Domain Unlocked“Mesazh. Klikoni “tjetër“Butoni për të përfunduar procedurën. Nëse sistemi gjeneron “Domain Locked“Mesazh, kontrolloni cilësimet që keni bërë gjatë fazës së përgatitjes.
 8. Kontrolloni emailin për të verifikuar transferimin, hyni në PPE (autorizim) kodin e ofruar nga ofruesi juaj i emrit të domain. Klikoni “tjetër“Dhe”Bleni dhe transferoniButonat Kontrolloni emailin më pas për të konfirmuar edhe njëherë transferimin.

Sapo të keni mbaruar me të gjitha hapat, do të duhen rreth 20 ditë për të përfunduar transferimin me sukses. Shopify do t’ju dërgojë një mesazh konfirmimi pas përfundimit të detyrës.

Lidhja e Emrit Tuaj të Domainit për të Blerur

Një tjetër mundësi është të lidhni emrin e domain tuaj në Shopify pa transferim. Kjo do të thotë që ju akoma do të jeni në gjendje të menaxhoni vetë cilësimet e emrit të domain, ta rinovoni atë dhe të bëni pagesa nëse është e nevojshme. Këtu janë udhëzimet për lidhjen e domain që do të duhet të plotësoni:

 1. Shtoni domenin tuaj në dyqanin Shopify. Për ta bërë këtë, shkoni në panelin e administratorit Shopify, arrini tek “Dyqan online“Seksioni dhe pastaj”domains”Tab. Klikoni në “Lidhu domenin ekzistuesButonin Pastaj klikoni në “tjetër“Butonin dhe fillo konfigurimin.
 2. Në rast se e keni blerë emrin e domain nga ofruesi i palës së tretë, do t’ju duhet modifikoni disa cilësime DNS, duke përfshirë një rekord që duhet të tregohet në adresën e IP Shopify, por mbani mend që ky hap mund të ndikojë në parametra dhe cilësime të tjera, siç është dërgimi i postës elektronike, për shembull.
 3. Për të rregulluar cilësimet, identifikohuni në llogarinë e regjistruar me ofruesin e mëparshëm të domenit. Gjeni seksionin e cilësimeve DNS dhe kërkoni për zonën e menaxhimit të domenit, si dhe konfigurimin e DNS.
 4. Redaktoni rekordin A për të treguar adresën e kërkuar të Shopify (23.227.38.65) dhe ruani ndryshimet.
 5. Gjeni të dhënat e CNAME në cilësimet DNS dhe ndryshoni www. Regjistro CNAME në atë mënyrë që të tregonte në dyqane.myshopify.com. Ndiqni udhëzimet e krijuara nga sistemi. Ruani regjistrimin CNAME dhe verifikoni lidhjen e emrit të domain duke aktivizuar emailin e konfirmimit të dërguar nga Shopify. Në përgjithësi, mund të duhen deri në 48 orë për të përfunduar procedurën e lidhjes.

A jeni bërë me të gjitha hapat? Atëherë jeni të mirëpritur të provoni uebfaqen tuaj të re Shopify për të parë nëse të gjithë elementët janë në vendet e tyre dhe nëse funksionon mirë. Nëse gjithçka është në rregull, mund ta konsideroni Wix tuaj për blerjen e migracionit si një sukses dhe të filloni të rritni biznesin tuaj të bazuar në ueb!

5. Wix Professional për të Blerur Shërbimet e Migracionit

Kalimi nga Wix në Shopify është mjaft i vërtetë dhe ju mund të përballoni me sukses vetë detyrën, nëse jeni të vetëdijshëm për hapat themelorë dhe nuancat e veçanta që lidhen me secilën platformë. Ka shumë shërbime, të cilat ofrojnë transferim në internet. Do të thotë që opsione të tilla duken më të përshtatshme në shikim të parë pasi nuk duhet të shqetësoheni për procesin dhe thjesht të prisni rezultatin. Ndërsa filloni të kontrolloni rezultatin, megjithatë, mund të vëreni shumë gabime që eventualisht mund të vënë në rrezik sigurinë dhe funksionalitetin tuaj të internetit.

Për më tepër, mjetet e migracionit në uebfaqe shpesh nuk janë të lira dhe nuk ka kuptim të paguani për shërbimet që mund të mos bëhen të dobishme në planin afatgjatë dhe mund të shkaktojnë probleme që do të dëmtojnë projektin tuaj të ri. Si pasojë, kjo nuk është mënyra më e mirë për të kaluar faqen tuaj të internetit nga një platformë në tjetrën. Diçka mund të mos shkojë ashtu siç prisni dhe do të jenë vetëm humbja e kohës dhe parave tuaja.

Në vend të kësaj, ka kuptim t’i besohet kësaj detyre profesionistëve. Ju mund të zgjidhni midis dy opsioneve të arsyeshme këtu.

E para është duke përdorur mjetet e ofruara nga Cart2Cart, e cila lejon migracionin Wix të automatizuar për të Shopify. Platforma do të transferojë çdo element të përmbajtjes së faqes suaj të internetit me dorë, duke marrë parasysh të gjitha nuancat dhe kërkesat tuaja të veçanta. Sidoqoftë, ju jeni ju, i cili do të jetë përgjegjës për rezultatin përfundimtar.

Cart2Cart

Mundësia e dytë është të kontaktoni Gurify të pavarur, duke ofruar shërbimet e tyre në https://experts.shopify.com/. Kjo eliminon nevojën për t’u kujdesur për të gjitha hapat e procesit të transferimit të faqes në internet në mënyrë të pavarur pasi ekspertët e sistemit do të merren me të gjitha hallet për ju. Ajo që duhet të bëni është vetëm të porosisni shërbimin dhe të kontrolloni rezultatin. Kjo eshte.

Bleni ekspertë

Në të njëjtën kohë, ju duhet të jeni gati të diskutoni të gjitha detajet e porosisë tuaj, aspektet e çmimeve, afatet, kërkesat e migracionit, parametrat tuaj të dyqanit në internet dhe çështje të tjera që duhet të kenë detaje në detaje për të mos hasur probleme më pas..

Vija e poshtme

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e një dyqani të madh në internet me shfaqje të plotë me qindra produkte dhe funksione të shumta, marrja e një platforme të ngarkuar me veçori është e domosdoshme. Wix dhe Shopify janë dy sisteme të njohura botërore dhe në të vërtetë mund të filloni një dyqan në internet me ndonjë prej tyre. Gjithçka varet nga nevojat dhe kërkesat tuaja në e-commerce.

Sidoqoftë, nëse tashmë posedoni një dyqan me bazë Wix dhe dëshironi të sjellni funksionalitetin e tij në nivelin e ri, migrimi në Shopify do të jetë një zgjidhje e arsyeshme që përfundimisht do të shlyhet. Kjo jo sepse Wix është e keqe në aspektin e opsioneve të tregtisë elektronike. Kjo është për shkak se Shopify është një program i specializuar në tregtinë elektronike, i cili fillimisht u drejtua drejt zhvillimit të supermarketeve të mëdha në internet.

Procesi i kalimit manual nga Wix në Shopify kërkon kohë dhe përpjekje, por patjetër që ia vlen, nëse shpresoni të përfitoni nga një rezultat i denjë. Ekziston një sherr i lidhur me transferimin e domenit dhe përmbajtjes, si dhe me rregullimin e cilësimeve. Për të thjeshtuar detyrën, mbani mend hapat dhe sugjerimet e përmendura në udhëzuesin e listuar më lart dhe tregohuni të qëndrueshëm për secilën fazë. Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet transferimit të emrit të domain, ku gjithçka varet nga ofruesi i pritjes me të cilin merreni.

Nëse nuk dëshironi të shqetësoni për migracionin manual Wix për të Shopify, ka kuptim të përdorni shërbime speciale ose punësojë një freelancer kjo do të bëjë punën për ju. Këto përfshijnë ose shërbime online, të cilat sigurojnë migrim të automatizuar në internet ose ndihmën e ekspertëve të Shopify, të cilët do të trajtojnë të gjitha hapat në mënyrë të pavarur. Secila prej këtyre opsioneve ka të mirat dhe të mirat. Prandaj, mbani mend të gjitha këto nuanca për të marrë një vendim me të vërtetë të paanshëm. Kjo është një mënyrë e sigurt për ta bërë Wix tuaj për blerjen e një migracioni një sukses.

Porositni Transferimin në Uebfaqe

Wix për të Blerur FAQ për Migracionin

Pyetje: A është Wix mirë për tregtinë elektronike?

Përgjigjja: Wix ka një motor të fuqishëm eCommerce, i cili ofron mjet të shumëfishtë të personalizimit të dizajnit, veçori të dyqaneve në internet, shablloneve të industrisë së përgjegjshme, cilësimet e pagesës dhe transportit. Kjo lejon krijimin e dyqaneve me cilësi të internetit me sistemin. Sidoqoftë, mbani mend se Wix është i shkëlqyeshëm vetëm kur bëhet fjalë për nisjen e projekteve të vogla apo të mesme të tregtisë elektronike. Nëse keni nevojë për një hipermarket me mijëra produkte të ofruara për shitje dhe funksionalitet të përparuar, atëherë ka kuptim të kaloni në sistemin e specializuar të ngrohtë si Shopify.

Pyetje: A lejon Wix të lëshojë?

Përgjigjja: Po, Wix Stores tani mund të lidhet me shërbimet më të njohura të dropshipping. Këto përfshijnë Modalist, Printues dhe Printify. Integrimi me këto platforma lejon organizimin dhe administrimin e biznesit të nisjes bazuar në kërkesat dhe kriteret personale.

Pyetje: Compatibleshtë Wix në përputhje me Shopify?

Përgjigjja: Pjesërisht, po. Ju mund të importoni produkte nga Wix në Shopify duke përpiluar skedarë CSV me përshkrime, për shembull. Sidoqoftë, nëse dëshironi të importoni të gjithë modelin dhe strukturën e faqes suaj të internetit Wix për të Shopify, nuk do të jeni në gjendje ta bëni atë për shkak të kufizimeve të funksionalitetit.

Pyetje: Mund ta transferoni Wix në Shopify?

Përgjigjja: Shtë e mundur të transferoni dyqanin tuaj në internet nga Wix në Shopify. I gjithë procesi do të përfshijë transferimin e përmbajtjes dhe emrit të domain-it me rregullimin e mëtutjeshëm të personalizimit të dizajnit dhe cilësimet e funksionalitetit. Ju mund ta trajtoni procesin me dorë ose duke përdorur ndihmën e shërbimeve profesionale.

Pyetje: A është Shopify më i mirë se Wix?

Përgjigjja: Shtë e gabuar të japësh prevalencën e Shopify mbi Wix pasi të dy platformat janë përfaqësues të njohur të industrisë së dizajnit të uebit. Ata ndryshojnë vetëm në fokusin e tyre të ngrohtë. Wix është krijuesi i faqeve në internet që lejon krijimin e dyqaneve në internet. Shopify, nga ana e tij, është softueri i plotë me e-commerce me funksion të fuqishëm të dyqaneve në internet, i vendosur për të ngritur dhe menaxhuar të gjitha llojet e dyqaneve në internet, përfshirë supermarketet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map