Transferimi nga Squarespace në WordPress

Kalimi nga Sheshi i hapësirës në WordPress


Arsyet për të kaluar nga Squarespace në WordPress mund të jenë të shumta. Ju mund të keni një qëllim për të sjellë funksionalitetin tuaj të internetit në nivelin më të lartë ose të vendosni objektiva të reja, realizimi i të cilave mund të jetë një problem me faqen tuaj të tanishme të Squarespace.

Ju duhet të kuptoni se do t’ju duhet kohë, përpjekje dhe aftësi për të migruar nga Squarespace në WordPress CMS. Përveç nuancave komplekse teknike, duhet të siguroheni që ta përcillni trafikun siç duhet në hostin e ri me domenin e vjetër të faqes së internetit. Shtë gjithashtu e rëndësishme të kujdesesh për përmbajtjen, e cila duhet të shfaqet mirë në një platformë të re.

E njëjta gjë ka të bëjë me ruajtjen e renditjes së motorit të kërkimit të faqes tuaj, pasi nuk dëshironi të humbni pozicionet në uebfaqen që keni fituar. Nëse jeni i interesuar për të gjitha këto çështje, shikoni udhëzuesin e mëposhtëm për të vendosur, nëse jeni gati të përfshiheni në procesin e migrimit.

Si të kaloni nga Squarespace në WordPress (Shpjegohet procesi i migracionit):

 1. Kalimi i faqes në internet nga Sheshi në WordPress – A ia vlen?
 2. Sheshi hapësirë ​​kundrejt WordPress – Cili është ndryshimi?
 3. Si të kaloni nga hapësira Squares në WordPress – Udhëzuesi i fundit
 4. Si të transferoni emrin e domain-it nga hapësira Squares në WordPress
 5. Hapësira Profesionale në Shërbimet e Migrimit të WordPress

Ka disa çështje thelbësore që duhet të merren parasysh për ta bërë procesin e transferimit të shpejtë, të qetë dhe pa probleme. Do të duhet të kujdeseni për zgjedhjen e duhur të pritjes, transferimin e emrit të domain-it dhe migracionin e përmbajtjes për të siguruar një rritje korrekte dhe të pasojave të pozicioneve të motorit të kërkimit të faqes suaj të internetit.

Kështu, procesi i ndërprerjes Squarespace në WordPress përfshin disa hapa të domosdoshëm dhe nuanca të rëndësishme që mund të kenë ndikim serioz në rezultat. Timeshtë koha e duhur për t’i diskutuar ato në detaje menjëherë.

1. Lëvizja e Uebsajtit nga hapësira e Sheshit në WordPress – A ia vlen?

Një shumëllojshmëri e tillë e gjerë e platformave të dizajnit të uebit mund të jenë konfuz për ata përdorues, të cilët kurrë më parë nuk kanë pasur përvojë në krijimin e faqes në internet. Nuk është çudi, shumë prej tyre shpesh zgjedhin shërbime të besueshme dhe fillojnë projektet e tyre me ta për të kuptuar më tej se këto sisteme kanë kufizime ose thjesht nuk përputhen me aspiratat e tyre në rritje të projektimit në internet. Kjo është kur ata vendosin të kërkojnë një platformë më të ngarkuar me karakteristika dhe fleksibël si WordPress.

Rendit hapësirën e katrorit në migracionin WordPress

Për të qenë të saktë, mund të ketë disa arsye për të kaluar nga Squarespace në WordPress. Këtu ata shkojnë:

 • Funksionaliteti i kufizuar i katrorit që ju pengon të përfitoni sa më shumë nga performanca e projektit tuaj;
 • Nevoja për të kërkuar një platformë më karakteristike kjo do të kontribuonte në zhvillimin më të mirë dhe promovimin e projektit tuaj;
 • Hapësira katror mund të vijë me veçori ose opsione që mund të mos ju kënaqë më për ndonjë arsye – mund ta zbuloni gjatë eksplorimit ose testimit të platformës. Kjo përfundimisht do të shkaktojë dëshirën për të transferuar faqen tuaj në një sistem tjetër.

Squarespace është një ndërtues i denjë i faqes në internet, i cili mund të përdoret për të filluar dhe menaxhuar një larmi të pasur projektesh për përdorim personal dhe të biznesit. Vendimi për të kaluar në WordPress nuk do të thotë se ka diçka të gabuar në të. Thjesht do të thotë që po kërkoni një platformë tjetër, funksionalitetin dhe opsionet e personalizimit të dizajnit të së cilës do të vijnë më mirë për nevojën tuaj.

2. Sheshi hapësirë ​​kundrejt WordPress – Cili është ndryshimi?

Squarespace dhe WordPress janë dy platforma mjaft të ndryshme, gjë që manifestohet kryesisht përmes qasjes së tyre të projektimit në internet. Ndërsa Squarespace është një krijues i faqeve në internet, bashkësia tipare e së cilës ende i ngjan CMS, WordPress është Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes me famë botërore që ka në opsionet e integrimit dhe mjetet e personalizimit të dizajnit. Sidoqoftë, të dy sistemet ia vlen t’i kushtojnë vëmendje përdoruesit dhe të dy kanë shumë për të ofruar për audiencën e tyre të synuar. Kështu që, krahasimi i këtyre platformave është i dobishëm për sasinë mbizotëruese të stilistëve në internet.

Si një ndërtues i faqes në internet, Squarespace është disi më i lehtë për t’u përdorur sesa WordPress (CMS me burim të hapur). Kjo konfirmohet gjithashtu nga fakti që Squarespace fillimisht synon përdoruesin fundor, ndërsa WordPress është drejtuar për nevojat dhe kërkesat e atyre zhvilluesve të internetit, njohuritë dhe aftësitë e kodimit të të cilave janë në një nivel të denjë.

Redaktori i katrorit

Kur bëhet fjalë për fleksibilitetin dhe grupin e veçorive, të dy sistemet janë të shkëlqyeshëm në niches e tyre. Squarespace ka një bibliotekë të gjerë të modeleve të përgjegjshëm dhe të personalizueshëm të nivelit të lartë, motorët e integruar të blogerisë dhe tregtisë elektronike, bollëkun e mjeteve të zhvillimit dhe menaxhimit të dizajnit, pajisje të gatshme integruese dhe hostime të përfshira në koston e planeve të zgjedhura.

WordPress gjithashtu shkëlqen në opsionet e integrimit dhe zhvillimit të projektimit. Platforma lejon mundësinë e përdorimit të qindra shtojcave / shtesave falas dhe të paguara, tema të integruara dhe të palëve të treta që mund t’i modifikoni për të krijuar dizajn unik të projektit pothuajse nga e para. Në të njëjtën kohë, WordPress nuk përfshin hostimin dhe emrin e domain si parazgjedhje. Kjo shkakton nevojën për të zgjedh dhe blej pritje dhe domenin tuaj. Nga ana tjetër, kjo qasje ju jep kontroll të plotë mbi faqen tuaj të internetit dhe performancën e saj.

Redaktori vizual i WordPress

Zgjedhja e shabllonit është gjithashtu e gjithanshme në të dy sistemet. Dallimi i vetëm është se Squarespace ka një koleksion të integruar të dizajnit të përgjegjshëm, ndërsa WordPress lejon zgjedhjen nga qindra shabllone falas dhe me pagesë, shumica e të cilave janë zhvilluar nga dizajnerë të palëve të treta. Temat e WordPress gjithashtu kërkojnë instalim para personalizimit të detajuar.

Duke folur për aspektin e çmimeve, Squarespace dhe WordPress ndryshojnë gjithashtu. Ndërtuesi i faqes në internet ka një provë falas dhe katër abonime të paguara në dispozicion në kosto e arsyeshme. Planet përfshijnë pritjen dhe lejimin e lidhjes me porosi falas. CMS, nga ana e tij, është falas për shkarkim dhe instalim fillestar, por nënkupton domosdoshmërinë për të investuar në shtojca, modele., zgjedhja më e mirë e pritjes dhe ofruesi i domenit.

Për të mësuar më shumë informacione në lidhje me veçoritë e Squarespace dhe WordPress, parametrat dhe mjetet që mund të ndikojnë në krijimin dhe procesin e menaxhimit të faqes në internet, ka kuptim të lexoni një detaj Krahasimi Squarespace vs WordPress kjo do t’ju ndihmojë të merrni vendimin e paanshëm.

3. Si të Kaloni nga Sheshi në WordPress – Udhëzuesi i fundit

Hapat e domosdoshëm të transferimit të faqes tuaj të internetit nga Squarespace në WordPress janë përmendur më poshtë.

 1. Ajo që duhet të dini është se Squarespace pret në uebfaqet e saj në serverat e saj. Në kundërshtim me të, WordPress pret në uebfaqet e lançuara me sistemin me mbajtjen e zgjedhjes suaj. Pra, gjëja e parë për të cilën duhet të kujdeseni është zgjedhja e ofruesi i besueshëm i WordPress hosting dhe mësoni termat që ofron.
 2. Nëse faqja juaj e internetit e Squarespace vjen me një emër domain të regjistruar tashmë, do të duhet ta transferoni atë gjithashtu te ofruesi i hostit i zgjedhur. Rregullat e transferimit do të varen nga hosti me të cilin do të punoni. Kontrolloni ato në detaje para se të punoni në migracionin në faqen tuaj të internetit. Opsionet më të njohura të transferimit të emrit të domain do të rishikohen në detaje më poshtë.
 3. Instaloni WordPress CMS në pritjen tuaj. Procesi i konfigurimit është i lehtë dhe i shpejtë. Newbies do të vlerësojë tutorialin që përshkruan hollësisht procesin e instalimit. Sidoqoftë, përdoruesit e papërvojë duhet të jenë të kujdesshëm në lidhje me këtë. Ka shumë nuanca, nënvlerësimi i të cilave mund të rezultojë në probleme në funksionimin e mëtutjeshëm të faqes suaj të internetit.
 4. Eksportoni përmbajtjen e katrorit, por kini parasysh që jo të gjitha mund të transferohen automatikisht. Pjesa tjetër e përmbajtjes do të mbetet në emrin e domain-it të integruar të Squarespace dhe do të duhet ta kopjoni atë manualisht.
  Përmbajtja që mund të eksportohet përfshin faqet themelore të faqes në internet WordPress, një faqe blogu me të gjitha postimet që ai përmban, faqet e galerisë si dhe imazhin, tekstin dhe blloqet e ngulitura.
  Seksionet që do të mbeten në faqen tuaj të internetit në WordPress përfshijnë faqe, album dhe faqe ngjarje; blloqe video, audio dhe produkti; ndryshime CSS dhe stili; faqet e indeksit dhe dosjet.
 5. Hyni në “Cilësimet »Avancuar» Import / eksport ”menuja e hapësirës Squares. Klikoni në butonin “Eksport” për të filluar.
 6. Më tej do të shihni dritaren e paraqitur të logos WordPress, aktivizimi i të cilave do të fillojë procesin e eksportit të skedarëve. Ndërsa procesi i eksportit ka përfunduar, shkarkoni skedarin e eksportit dhe ruajeni në kompjuterin tuaj.
 7. Importoni përmbajtjen. Kjo do të duhet të importoni skedarët e shkarkuar në faqen tuaj të internetit në WordPress. Për ta bërë atë, arrini në panelin e administratorit të WordPress dhe hyrni në “Tools >> importFaqe ” Do t’ju ofrohet një listë shërbimesh për të zgjedhur. Klikoni WordPress për të instaluar shtojcën e importuesit.
  Sapo të përfundojë shkarkimi, aktivizoni shtojcën dhe ekzekutoni lidhjen e importuesit. Hapi tjetër është ngarkimi dhe importimi i skedarëve nga skedari i eksportit që keni shkarkuar. Në faqen e cilësimeve të importit, do të duhet të zgjidhni emrin për përmbajtjen në dispozicion. Ju ose mund të zgjidhni përdoruesin ekzistues të administratorit ose të krijoni një të ri.
 8. Imazhe importi. Sa i përket WordPress nuk importon automatikisht imazhe nga faqja e internetit tuaj të Squarespace, do të duhet ta bëni atë manualisht, nëse është e nevojshme. Sidoqoftë, mbani mend se së pari duhet të instaloni shtojcën Importi i jashtëm i imazheve për WordPress. Pas aktivizimit të shtojcës, arrini tek “Media >> Imazhe të importit”Faqe për të përfunduar detyrën.
 9. Kontrolloni dhe Rregulloni Permalidhjet. Për të ruajtur trafikun tuaj në faqen e internetit Squarespace, sigurohuni që struktura juaj e URL e WordPress është e saktë. Kjo nuk do të jetë problem pasi platforma është miqësore me SEO dhe do t’ju lejojë të rregulloni strukturën e lidhjeve tuaja sipas nevojës.
 10. Importoni pjesën tjetër të përmbajtjes. Siç u përmend më lart, jo të gjithë skedarët e përmbajtjes së faqes në internet Squarespace janë në dispozicion për eksport. Kontrolloni ato që kanë mbetur dhe transferojini ato manualisht në faqen tuaj të internetit të WordPress.
 11. Eksploroni WordPress dhe filloni të personalizoni faqen tuaj të internetit. Mos harroni të kontrolloni, nëse keni transferuar etiketat e titullit dhe përshkrimit për secilën faqe në mënyrë të saktë edhe një herë.

Ne ju rekomandojmë ta mbani aktive faqen e internetit ekzistuese të Squarespace derisa të siguroheni që procesi i migrimit të përfundojë siç duhet dhe faqja juaj e re e WordPress funksionon mirë. Kjo është një mënyrë e sigurt për të parandaluar problemet e mundshme të zgjidhjes së problemeve.

4. Si të transferoni emrin e domain-it nga hapësira Squares në WordPress

Siç u përmend më lart, WordPress nuk ofron zgjidhje të integruar të pritjes dhe emrit të domain. Sheshi hapësirë, nga ana e tij, zbulon mundësinë për të lidhur emrin e domain-it me porosi. Pra, cilat janë opsionet, kur bëhet fjalë për kalimin nga ky ndërtues i faqes në CMS? Po në lidhje me transferimin e emrit të domainit atëherë? Në të vërtetë, kjo është një çështje urgjente për shumicën e përdoruesve, të cilët mendojnë për zhvendosjen e projekteve të tyre nga një platformë në tjetrën. ’Shtë koha e duhur për të rishikuar opsionet e mundshme të transferimit të emrit të domain më poshtë.

Transferimi i fushës suaj të hapësirës Squares në WordPress

Nëse zotëroni një emër domain-i të regjistruar në Squarespace, procesi i transferimit të tij në WordPress nuk do të jetë aq i vështirë. Sistemi ofron udhëzime të hollësishme se si të përfundoni në mënyrë efektive detyrën pa humbur pozicionet e motorit tuaj të kërkimit në faqen e internetit. Para se të filloni me të vërtetë procesin e migrimit të faqes në internet, duhet të siguroheni që ajo të jetë regjistruar në Squarespace (ose transferuar në të) për më shumë se 60 ditë. Përndryshe, nuk do t’ju lejohet të përfundoni procedurën. Ju gjithashtu duhet të mbani në mend se i gjithë procesi i migracionit në internet zgjat deri në shtatë ditë.

Në rast se do të zhvendosni një domen të Squarespace të regjistruar në zonat .de, .uk ose .co.uk, do të duhet që së pari të rishikoni kërkesat e transferimit dhe përjashtimet që shkojnë së bashku me këto fusha. Nëse emri juaj i domain vjen me G Suite bashkangjitur tij, gjëja e parë që duhet të bëni është të rregulloni regjistrimet MX me ofruesin tuaj të ri të emrit të domain, sapo të keni përfunduar me procesin e transferimit. Kjo është e nevojshme për të parandaluar përfundimin e shërbimit tuaj të postës elektronike.

Këtu është lista e hapave që duhet të kryeni për të transferuar faqen tuaj në internet larg Squarespace dhe më pas ta transferoni atë në WordPress:

 • Arrijë në llogarinë tuaj të Squarespace së pari dhe shkoni te menuja kryesore për të hyrë në cilësimet. Pastaj gjeni “domains“Seksionin ose aktivizoni tastin e Mark Markës për të kërkuar fushat që zotëroni (nëse ka disa prej tyre);
 • Zgjidh dhe kliko në domain dëshironi të transferoheni në WordPress;
 • Shkoni poshtë dhe pastaj zgjidh shenjën “Lock Domain”;
 • Aktivizoni “Dërgoni Kodin e Autentifikimit të Transferit” butoni i disponueshëm në fund të panelit. Pas kësaj, ju do të merrni emailin që përmban kodin unik të kontaktit të administratorit të domenit unik;
 • Hapni emailin dhe kopjoni / ruani kodin e vërtetimit për ta futur më tej atë në panelin e administratorit të WordPress;
 • Ne do të rishikojmë procesin e transferimit të emrit të domain në Bluehost. Mendoni se mund të transferoni fusha që i përkasin zonave të mëposhtme: .com, .net, .org, .us, .co, .info., .Biz;
 • Kontrolloni nëse domeni është i zhbllokuar dhe mos e transfero atë, i cili u rinovua brenda 45 ditëve me regjistruesin e mëparshëm;
 • Përditësoni cilësimet dhe çaktivizoni intimitetin tuaj të postës elektronike për ta lënë regjistruesin të dërgojë postë elektronike të lidhura me transferimin;
 • Rregulloni cilësimet DNS (ato nuk mund të redaktohen gjatë procesit të transferimit);
 • Tregoni serverët tuaj të emrit të domainit te serverat e emrave Bluehost (këto janë ns1.bluehost.com dhe ns2.bluehost.com). Mund të duhen nga 12 në 36 orë që ndryshimet të ndodhin;
 • Hyni në llogarinë tuaj të regjistruesit të domenit Bluehost (ose regjistroni një, nëse nuk e keni akoma);
 • Shkoni te skedari “Domain” në krye të ekranit. Këtu mund të klikoni në lidhjen “Transferimi” në nënmenu ose të shkoni te shkurtoret, ku duhet të klikoni në seksionin “Transferoni një Domain të ri në llogarinë tuaj”;
 • Vendosni domenin që dëshironi të transferoni në llogarinë tuaj. Sistemi do të kontrollojë statusin e domain-it për t’u siguruar që është plotësisht i gatshëm për transferim;
 • Vendosni kodin e autorizimit ju keni marrë nga Squarespace dhe më pas klikoni në butonin “Kontrollo” për të vazhduar procesin;
 • Konfirmoni detajet e kontaktit ose paraqisni ato nëse është e nevojshme, shtoni privatësinë e domain nëse kërkohet dhe kontrolloni kutinë që pajtohet me kushtet e shërbimit;
 • Bëni pagesën për të përfunduar procedurën e transferimit (nëse gjithçka është në rregull, do të merrni mesazhin e konfirmimit nga Squarespace dhe një email nga regjistruesi i ri), e cila do të zgjasë rreth 5 ditë.

Transferimi i Domain tuaj në WordPress

Nëse domeni juaj është regjistruar në një ofrues tjetër (jo Sheshi) dhe ju nuk planifikoni ta ndryshoni atë pasi të zhvendosni faqen tuaj në WordPress, ju keni një mundësi ta transferoni atë direkt në CMS për të qenë në gjendje të menaxhoni faqen e internetit dhe emrin e domain në të njëjtin vend. Ajo që ju duhet të filloni është të azhurnoni planin tuaj aktual të WordPress në atë që lejon procesin e transferimit. Sapo ta bëni këtë, mund të vazhdoni të plotësoni hapat e mëposhtëm:

 • Për të marrë autorizimin (EPP) kodin nga ofruesi aktual, së pari duhet të futeni në llogarinë tuaj aktive dhe të arrijë në panelin e kontrollit;
 • Kontrolloni nëse domeni juaj ka të drejtë për transferim dhe zhbllokoni atë duke ndjekur udhëzimet që ofruesi krijon;
 • Shenjoni skedën përkatëse te merrni kodin e vërtetimit me e-mail;
 • Konfirmoni lidhjen që merrni në email dhe mësoni përmendësh / kopjoni kodin unik të disponueshëm atje;
 • Hyni në llogarinë tuaj Bluehost ose regjistroni një, nëse nuk e keni akoma;
 • Disaktivizoni privatësinë tuaj të emailit të sigurohemi që regjistruesi mund të dërgojë email për të konfirmuar hapat e procesit të transferimit;
 • Merrni kohën tuaj për të bërë cilësimet e kërkuara DNS pasi kjo nuk mund të bëhet gjatë procesit të transferimit;
 • Tregoni DNS te serverat e emrave të Bluehost, të cilat janë ns1.bluehost.com dhe ns2.bluehost.com. Në përgjithësi, duhen rreth 12-36 orë që redaktimet të bëhen;
 • Arrijnë skedën “Domain”, i cili gjendet në pjesën e sipërme të ekranit;
 • Zgjidhni një nga dy opsionet e transferimit – ose lidhja “Transferimi” i disponueshëm në nënmenu ose seksioni “Transferimi i një Domaini të ri në llogarinë tuaj” që gjendet në shkurtoret;
 • Shtypni emrin e domain keni ndërmend të transferoni në llogarinë tuaj për ta lënë sistemin të kontrollojë statusin e tij aktual dhe transferimin e përshtatshmërisë;
 • Vendosni kodin EPP ju keni marrë nga Squarespace dhe klikoni në butonin “Kontrollo” për të vazhduar;
 • Shtoni informacione për privatësinë e domenit nëse është e nevojshme, siguroni detajet e kontaktit që mungojnë dhe pajtohuni me kushtet e shërbimit në kutinë përkatëse;
 • Shkoni në shportën e blerjeve dhe bëni pagesën për të përfunduar transferimin e emrit të domain-it;
 • Nëse bëni gjithçka në rregull, do të merrni një mesazh konfirmimi nga ofruesi juaj dhe një email nga regjistruesi për fazën aktuale të procesit të migrimit të domain. Në këtë rast, do të përfundojë në 5-7 ditë.

Hartimi i Emrit tuaj të Domainit në WordPress

Ndonjëherë, emrat e domain nuk mund të jenë të ligjshëm për transferim. Nëse akoma keni qëllim ta përdorni atë për faqen tuaj të re të WordPress, hartografimi do të jetë zgjidhja më e përshtatshme. Hartësimi nënkupton që domeni juaj do të mbetet i regjistruar në ofruesin të cilit i përket, por do të tregojë në faqen tuaj të internetit në WordPress për të siguruar punën maksimale dhe pozicionet e SEO. Për më tepër, do të duhet të paguani për përdorimin e domenit tek regjistruesi aktual dhe gjithashtu do të jeni në gjendje të redaktoni cilësimet ose të bëni konfigurimet e kërkuara në llogarinë aktuale të emrit të domain. Këtu janë hapat që duhet të ndiqni për të hartuar / caktuar emrin e domain aktual në WordPress (ne kemi zgjedhur Bluehost si ofruesin e pritjes të rekomanduar zyrtarisht nga sistemi):

 • Hyni në llogarinë tuaj Bluehost (ose regjistroni një, nëse nuk e keni akoma) dhe shkoni në panelin e Domain Manager ose direkt në seksionin “Domain” i disponueshëm në pjesën e sipërme të ekranit;
 • Klikoni në butonin “Cakto” në nënmenu për të hyrë në seksionin përkatës, ku duhet të futni detajet;
 • Nëse tashmë keni domenin e lidhur me llogarinë tuaj Bluehost, zgjidhni atë nga lista rënëse. Nëse nuk e keni atë, zgjedh skedën “Cakto Domain” dhe shkruani domenin që dëshironi të caktoni në llogari;
 • Verifikoni pronësinë e domain duke zgjedhur njërën nga katër opsionet që sistemi ofron. Ju mund t’i ndryshoni cilësimet DNS duke i treguar ato në serverat e emrave të Bluehost ose të shkruani kodin EPP që duhet të merrni paraprakisht nga regjistruesi juaj aktual;
 • Zgjidhni llojin shtesë, të parkuar ose të pakontaktuar domain në varësi të nevojave tuaja për transferimin e domenit;
 • Nëse zgjidhni fushën addon, do të duhet të zgjidhni direktorinë addon dhe nënfushë;
 • Kthehuni te sektori i Menaxherit të Domainit dhe kontrolloni nëse domeni shfaqet atje. Nëse ju bëni gjithçka në rregull, ajo tashmë duhet të jetë e disponueshme atje.

5. Hapësira Profesionale në Shërbimet e Migrimit të WordPress

Kalimi nga Squarespace në WordPress nuk duhet të jetë i vështirë, nëse jeni të vetëdijshëm për të gjitha nuancat e procesit të migracionit dhe mund të plotësoni vetë detyrën. Po sikur të mos bësh? Ekzistojnë dy alternativa nga të cilat mund të zgjidhni në këtë rast.

 • E para nënkupton aplikimin e programeve të veçanta të migracionit ose mjete, të cilat janë dizajnuar qëllimisht me këtë ide në mendje.
 • Mundësia e dytë është të përdorni shërbimet e një profesional, i cili është kompetent në këtë vend dhe mund të trajtojë të gjitha problemet në kohë.

Cila zgjidhje do të funksionojë më mirë në planin afatgjatë?

opsioni 1. Shuma mbizotëruese e aplikacioneve të migracionit në uebfaqe janë krijuar për të transferuar uebfaqe nga shërbime të ndryshme, pa marrë parasysh karakteristikat dhe parametrat e tyre të veçantë. Ndërkohë, çdo krijues i faqes në internet ose CMS është unik dhe është e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm për nuancat e punës me këto sisteme.

Si rezultat, migrimi i automatizuar i faqes në internet mund të shkaktojë probleme funksionale që do të duhet të rregulloni më pas për të ruajtur punën e faqes tuaj. Përveç kësaj, këto mjete kryesisht paguhen, megjithëse nuk mund të jeni i sigurt për kthimin e suksesshëm të investimit.

Opsioni 2. Cili është kuptimi të harxhoni para dhe kohë, nëse mundeni punësojë një profesionist, të cilët do të përballen me të njëjtën detyrë në mënyrën më të mirë të mundshme? Ekspertë nga CMS2CMS posedojnë ekspertizë të thellë të ngrohtë të nevojshme për të përfunduar procedurën e transferimit të emrit të domain-it për ju pa rrezik për të bërë një gabim. Ata janë të vetëdijshëm për të gjitha nuancat e procesit, si dhe parametrat specifikë të CMS dhe krijuesit të faqes në internet për të parandaluar problemet e mundshme në kohë. Këta ekspertë gjithashtu qëndrojnë në kontakt me ju pas përfundimit të procesit të migracionit. Kjo do të thotë që ju mund t’i kontaktoni ata në çdo kohë për të marrë këshilla profesionale.

Hapësira e hapësirës CMS2CMS në WordPress

Në të njëjtën kohë, duhet të kuptoni se ndihma profesionale është gjithmonë me te shtrenjta në krahasim me përdorimin e programeve të automatizuara. Një aspekt tjetër është se ju duhet të jeni dy herë të vëmendshëm, kur vendosni detyrën që ekspertët e sistemit të tregoni se çfarë saktësisht prisni prej tyre.

Vija e poshtme

Si një sistem i menaxhimit të përmbajtjes, softueri me burim të hapur WordPress ofron një funksionalitet më të madh në krahasim me Squarespace. Sapo të keni mbaruar me procesin e migrimit të faqes në internet, merrni kohën tuaj për t’u siguruar që funksionon siç duhet dhe të gjitha shtojcat janë instaluar dhe vendosur si duhet. Kontrolloni nëse janë aktivizuar të gjitha ridrejtimet në faqet e reja të internetit (nëse ndonjë) dhe provoni edhe një herë faqen e internetit.

Nëse vendosni ta provoni dhe kaloni nga Squarespace në WordPress, lexoni udhëzuesin e migracionit të dhënë në postim. Ajo ofron këshilla të dobishme se si të parandaloni problemet e mundshme dhe ta bëni procesin e transferimit të faqes në internet të qetë dhe pa telashe. Për të thjeshtuar procesin, mund të përdorni programet e automatizuara të migrimit të faqes në internet ose të punësoni profesionistë të dizajnit në internet nga CMS2CMS, për shembull, për të trajtuar detyrën për ju. Ata do të kujdesen për të gjitha hapat e procesit të migrimit të faqes në internet, përfshirë përmbajtjen dhe transferimin e emrit të domain. Varet nga ju që të zgjidhni opsionin më të përshtatshëm pasi secila prej tyre vjen me të mirat dhe të këqijat që duhet të peshoni plotësisht për të vendosur për zgjidhjen më të mirë.

Porositni Transferimin në Uebfaqe

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me