Testi i Shpejtësisë së Uebfaqeve: Si të Matni dhe Shpejtoni Kohën e Ngarkimit të faqes

Test i Shpejtësisë së Uebfaqeve: Si të Matni Kohën e Ngarkimit të Uebfaqes dhe Shpejtimin e Uebfaqes


Koha e ngarkesës në uebfaqe është një normë vendimtare që mund të përcaktojë suksesin e ardhshëm të projektit. Shkalla është përgjegjëse nëse një vizitor do të qëndrojë në sit dhe do të vazhdojë ta eksplorojë atë ose të largohet për konkurrencë më të shpejtë të ngarkimit. vlerësimet tregojnë që mbi 40% e njerëzve që zakonisht shfletojnë në rrjetë ndoshta do të largoheshin në rast se shpejtësia e ngarkesës në faqen e internetit është më shumë se 3 sekonda. Shtë pothuajse gjysma e audiencës së mundshme të synuar.

Pyetja nuk ka të bëjë vetëm me vëllimin e vizitorëve, trafikun, ROI-t e ndryshme, etj. Ka të bëjë edhe me optimizimin e përgjithshëm të faqes në internet dhe SEO. Sa më pak kohë duhet të ngarkohen faqet tuaja, radhët e motorit të lartë të kërkimit do të marrin. Shpejtësia varet nga faktorë të ndryshëm. Ndonjëherë përdoruesit zgjedhin një pako me këshilla të rastit që mund të mos funksionojnë. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë disa hapa të dobishëm që do t’ju lejojnë të përmirësoni shpejtësinë e ngarkesës kur përdorni një ndërtues të faqes në internet.

Si të matni kohën e ngarkimit të faqes në internet

Para se të fillojmë të diskutojmë mbi tipin se si të shpejtoni faqen tuaj kur përdoret me platformat e ndërtimit të faqeve të internetit të pritura, duhet të sqarojmë se cila është shpejtësia e ngarkesës dhe si funksionon ajo.

Whatfarë është shpejtësia e faqes në internet?

Norma përshkruan kohën e nevojshme për të ngarkuar një faqe të veçantë pasi një përdorues të ketë klikuar në lidhje ose shtyp URL në shiritin e kërkimit. Sa më gjatë që kërkon përdoruesi të shfletojë nëpër faqe, kënaqësia më e ulët dhe angazhimi ka faqen tuaj të internetit. Me shpejtësi të ulët rezulton në ulje të konvertimit dhe trafikut, ulje të renditjes së SEO dhe humbje të madhe të vizitorëve.

Për këtë arsye, shumica e pronarëve të faqeve të internetit përpiqen të bëjnë maksimumin për të arritur shpejtësinë optimale të ngarkesës, e cila duhet të jetë më pak se 2 sekonda. si Tregojnë statistikat e Google, 47% e të gjithë përdoruesve presin që koha e ngarkesës nuk do ta tejkalojë kurrë atë afat kohor. Nga ana tjetër, të gjithë duam të dalim me një sit të bukur, dinamik dhe njëkohësisht funksional. Farë duhet të bëjmë për të shmangur degradimin thelbësor të faqes në internet?

Si funksionon Shpejtësia e Uebsajtit?

Procesi i ngarkimit të faqes në internet mbështetet kryesisht në tre pika thelbësore:

 • Një shfletues i përdorur nga vizitorët tuaj (Opera, Safari, Chrome, etj.);
 • Shpejtësia e lidhjes në internet e vendosur nga ofruesi juaj lokal.
 • Performanca e serverit ose pritja (një vend, ku në të vërtetë jeton projekti juaj).

Imagjinoni veten duke shfletuar rrjetën në kërkim të një produkti ose shërbimi të veçantë. Para së gjithash, ju shkoni në shfletuesin tuaj të preferuar dhe shkruani emrin e produktit ose tregut. Në këtë rast, ju në të vërtetë ju dërgoni kërkesën në server, që dërgon informacionin e nevojshëm përsëri me të gjithë skedarët dhe kodet e rregulluara në mënyrë që të shihni prekjen përfundimtare të faqes në internet.

Pyetja kryesore është se si ta bëni serverin të japë informacionin e kërkuar sa më shpejt të jetë e mundur, veçanërisht kur përdorni zgjidhje ndërtimi të gjitha në një.

Këshilla për optimizimin e kohës për ndërtuesin e faqes në internet

Situata me ndërtuesit e faqeve të internetit mund të jetë një sfidë. Karakteristika kryesore e të gjitha platformave të pritura është fakti që ata trajtojnë shumicën e çështjeve të performancës më vete, ndryshe nga faqet e vetë-koduara ose me bazë CMS. Me fjalë të tjera, nuk keni akses në mjete të përparuara të optimizimit, pasi i merrni të gjitha tiparet në kutinë e gatshme.

Nëse koha e ngarkesës është objektivi paraprak për projektin e ardhshëm, ju duhet të zgjidhni platformën me normat më të mira të performancës. Sigurisht, asnjë nga ndërtuesit më të njohur të faqeve të internetit do të thoshte ndonjëherë: “ne kemi një shpejtësi të ulët të ngarkesës në faqe, kështu që pse të mos shkoni diku tjetër”. Për këtë arsye, ka të bëjë me hulumtime, krahasime dhe kontrastime. Ndiqni këto hapa për të marrë një kuptim të qartë të potencialit të shpejtësisë së ngarkesës së platformës:

 1. Zgjidhni një platformë dhe regjistrohuni për një provë falas.
 2. Krijoni një uebfaqe SHKOLLORE pa skedarë dhe përmbajtje.
 3. Publikoni faqen tuaj te internetit.
 4. Përdorni ndonjë nga mjetet e mundshme të matjes së kohës për të identifikuar shpejtësinë.

Kur përdorni një sit bosh, të gjitha platformat e pritura vendosen nën të njëjtat kushte duke e bërë më të lehtë identifikimin e një më të mirë për sa i përket performancës. Nëse vendosni të kontrolloni një uebfaqe që përmban tashmë imazhe, tekste ose widget, do të ishte më e vështirë të identifikoni fituesit. Le të themi se keni një kokë me gjerësi të plotë me rrëshqitës imazhi dhe disa fotografi me rezolucion të lartë. Sigurisht, nuk duhet të presësh përgjigje të lartë të serverit në këtë rast.

Këshillë thelbësore # 1: përdorni faqen e internetit bosh dhe pa përmbajtje për të kontrolluar shpejtësinë e ngarkesës së faqeve në platforma të ndryshme të pritura. Si rregull, ata më të besuarit ofrojnë prova falas. Pra, mund ta matni normën me koston zero.

Lexoni gjithashtu: Si ta gjeni faqen tuaj të Wix dhe të Renditeni mirë në Google.

Shërbime online për të matur kohën e ngarkesës në internet

Ne kemi zgjedhur disa nga shërbimet më të njohura që lejojnë përdoruesit të matin kohën e ngarkesës së faqes në internet me disa klikime. Disa prej tyre gjenerojnë raporte të hollësishme që tregojnë çështjet që kërkojnë optimizëm urgjent. Sidoqoftë, nuk do të keni nevojë për këtë në fillim, pasi ne jemi duke matur një faqe në internet bosh pa përmbajtje. Pra, këtu janë disa shërbime kryesore për të vlerësuar shpejtësinë e ngarkesës:

# 1 – Google PageSpeed ​​Insights

Insajtimet e Google PageSpeed

Insajtimet e Google PageSpeed – është një mjet i besueshëm për të matur shpejtësinë e faqes në internet. Karakteristika kryesore është se ai siguron jo vetëm rezultatet aktuale të performancës, por gjithashtu lejon Google të shikojë në kod. Sistemi përdor një motor të fuqishëm analitik për të siguruar statistika në kohë reale dhe ofron disa sugjerime se çfarë duhet të bëhet për të përmirësuar performancën e përgjithshme. Për më tepër, është shumë e lehtë për t’u përdorur.

Karakteristikat kryesore:

 • Një kombinim i motorëve Lighthouse dhe CrUX;
 • Ndërfaqe intuitive;
 • Sistemi i thjeshtë i pikëve.

Shpejtësia e faqes në internet

# 2 – Mjeti i Testimit të Pingdomit

Mjet Testimi Pingdom

Pingdom – është një tjetër mjet i njohur për testimin e shpejtësisë në uebfaqe që bën të mundur testimin e një forme në internet në lokacione të ndryshme për shkak të qendrave të të dhënave të vendosura në Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Evropë. Platforma vjen me një përmbledhje të detajuar të të gjitha çështjeve që mund të kërkojnë optimizim për të përfituar nga një shpejtësi më e lartë e ngarkesës. Ajo ka një tabelë të dobishme me të gjitha formatet e përmbajtjes të mbështetur, si dhe ngjyrat që lidhen me një status të veçantë.

Karakteristikat kryesore:

 • Raportim i zgjeruar;
 • Forma e testimit në shumë lokacione;
 • Mundësia e përdorimit 24/7.

Shpejtësia e faqes në internet

# 3 – Ndikimi i ngarkesës

Ndikimi i ngarkesës

Ndikimi i ngarkesës – është më e përqendruar në zhvilluesit profesional dhe programuesit. Pro të përkushtuar marrin një shans për të hartuar testin e tyre duke përdorur ndonjë nga gjuhët e programimit në dispozicion. Fillestarët gjithashtu mund të përfitojnë nga raportet e hollësishme të ndërtuara në formën e një diagrami që përshkruan kohën e përgjigjes së serverit, shkallën e kërkesës dhe statistikat e tjera vendimtare.

Karakteristikat kryesore:

 • Mundesia lokale dhe Cloud;
 • Algoritmet e alarmit të performancës;
 • Mbështetja e klientit dhe komuniteti në rritje.

Shpejtësia e faqes në internet

# 4 – Pritjet

Uptrends

Uptrends – është një mjet i matjes së shpejtësisë së besuar dhe e lehtë për t’u përdorur, që bën të mundur përfitimin e pasqyrave të hollësishme. Pronarët e sitit kanë një shans për të matur të gjitha matjet jetike që përfshijnë madhësinë e faqes, kohën e ngarkimit, shpejtësinë e kërkesës, prishjet e mundshme ose ujëvarat. Sistemi gjeneron raporte të dobishme me statistika të hollësishme si dhe rekomandime për përmirësim.

Karakteristikat kryesore:

 • Serverë të vendosur në të gjithë botën;
 • Të gjitha matjet kryesore për të matur;
 • Testet e versionit të desktopit dhe faqes mobile.

Shpejtësia e faqes në internet

Ju mund të përdorni ndonjë nga sa u përmendën më lart për të krahasuar rezultatet me faqen tuaj të lirë bosh të pritur nga platforma të ndryshme të ndërtimit të faqes në internet. Zgjidhni atë me norma më të mira dhe filloni ndërtimin e një projekti plotësisht të operuar.

Këshillë thelbësore # 2: edhe nëse faqja juaj e përfunduar shënon 10 nga 10, gjithmonë ka një vend për optimizim.

Si të shpejtoni faqen tuaj të internetit

Ne kemi diskutuar disa këshilla për ata që fillojnë vetëm me faqet e tyre. Por a duhet të bëjë një përdorues me uebfaqet tashmë ekzistuese që janë larg përsosmërisë për sa i përket kohës së ngarkesës? Pengesa kryesore është që platformat e pritura zakonisht kujdesen për performancën e tyre duke siguruar qasje të kufizuar në kodin burimor ose cilësimet e faqes për t’i optimizuar ato.

E vetmja gjë që mbetet për ne është të shfrytëzojmë sa më shumë cilësimet dhe veçoritë e personalizimit që mundemi. Disa sisteme me reputacion ofrojnë paketat e tyre të ngritjes me kohë të ngarkesës (për shembull, Wix Turbo). Por në shumicën e rasteve, do të duhet të merreni me optimizimin vetë. Le të shohim, çfarë mund të bëjmë.

1. Integroni veçoritë e optimizmit

Para së gjithash, hidhni një vështrim se çfarë karakteristikash ka një ndërtues i zgjedhur i faqes në internet. Disa platforma zakonisht vijnë me mjete të integruara të optimizimit që shpesh lihen pa u vënë re nga përdoruesit. Për shembull, shumica e sistemeve ofrojnë Karakteristikë e ngarkesës dembel aktivizohet në parazgjedhje. Në disa raste, mund të fiket. E tëra që ju duhet është të shkoni te cilësimet e uebfaqes dhe ta ndizni. Karakteristika u krijua për të vazhduar me optimizimin e automatizuar të imazhit dhe përmirësimin e kohës së ngarkesës në uebfaqe, si për versionet desktop ashtu edhe për celular.

Disa ndërtues të faqes së internetit ofrojnë një mjet të veçantë për të optimizuar disa prej blloqeve dhe elementeve të tyre për versionin e faqes mobile. Për shembull, ju keni një portofol fotografik me ton fotografi dhe imazhe me rezolucion të lartë. Ju mund t’i optimizoni ato për të rritur shpejtësinë e faqes së versionit celular veçmas nga versioni i desktopit.

2. Optimizoni Imazhet

Mënyra e dytë është të optimizoni imazhet manualisht duke i bërë ato më të lehta. Në shumicën e rasteve, fotot dhe fotot me rezolucion të lartë rezultojnë të jenë arsyeja kryesore për kohën e ulët të ngarkesës në faqe. Përdoruesit mund të zgjedhin për tre mënyra të ndryshme:

 • Zgjidhni madhësitë e figurave të rekomanduara nga ndërtuesi i faqes në internet (si rregull, do të shihni rezolutën e rekomanduar për secilën bllok të I. Mundohuni t’i përmbaheni);
 • Optimizoni secilën imazh me dorë (ka mijëra redaktues që lejojnë korrjen tuaj dhe përmasat e tyre përmasat. Niveli i kompresimit për imazhet Jpeg duhet të jetë së paku 85% pa dëm cilësinë e figurës);
 • Përdorni shtojca dhe widget (shumica e platformave ofrojnë shtojca shtesë për të optimizuar imazhet e faqes në internet. Sidoqoftë, çdo shtojcë ose shtesë e re mund të jetë gjithashtu në dëm të kohës së ngarkesës së faqes në internet).

3. Bëni qartë strukturën e faqes

Gjëja e mirë për ndërtuesit e faqeve në internet është fakti që ato vijnë me modele të gatshme. Ata kanë një grup plugins, blloqe ose elemente të integruar në varësi të kamareve. Ato janë krijuar për të siguruar performancën maksimale.

Sigurisht, ne të gjithë jemi të etur për të ndërtuar një sit elegant dhe dinamik, si dhe të shtojmë disa aplikacione dhe shtojca ekskluzive. Gabimi kryesor këtu është aq më keq. Widdo widget është një copë kodi që ngarkon faqen dhe e bën më të vështirë që serveri të dërgojë kërkesa sa më shpejt të jetë e mundur.

Për më tepër, disa aplikacione janë goxha të komplikuara dhe kërkojnë më shumë burime të serverit të shpërndahen në një mënyrë të duhur për përdoruesit përfundimtar. Ideja kryesore këtu është ta ruajmë sa më thjeshtë që të jetë e mundur pa dëmtimin e përdorshmërisë së projektit.

4. Shmangni shumë Efektet Vizuale

Tendencat e dizajnit në internet po evoluojnë. Ata ofrojnë teknologji të reja dhe koncepte vizuale për ta bërë projektin sa më tërheqës dhe ndërveprues. Ndërtuesit e faqeve në internet ndjekin ato tendenca. Disa prej tyre vijnë me një seri karakteristikash të animacionit. Për shembull, mund të shtoni një efekt paralel në kokë ose blloqe në faqe me imazhe, të krijoni ikona të animuara që shfaqen nga të dy anët, të zbatoni butona vizualisht tërheqës, si dhe bllokime të thirrjes në veprim.

Shtimi i tepërt i veçorive të animuara nuk është i mirë. Përdoruesit vështirë se do ta vlerësojnë një faqe në internet që duket si një billboard nga oborri më i afërt i stacionit të karburantit që punon gjatë gjithë kohës. Mundohuni ta mbani të thjeshtë, por në modë. Thjeshtësia është çelësi i kënaqësisë së përdoruesve. Bëni të thjeshtë për ta të gjejnë faqen, pjesën ose produktin që u nevojiten. Parandaloni ata nga domosdoshmëria për të bërë rrugën e tyre përmes pankartave të pafund ngjyra dhe bezdisëse duke thënë “merrni PDF tonë falas”.

Këshillë thelbësore # 3: basti më i mirë është t’i përmbahemi strukturës së ofruar nga një ndërtues i faqes në internet. Nëse keni nevojë për një portofol, përdorni një shabllon të portofolit në vend që të redaktoni një model të tregtisë elektronike. Mos e mbingarkoni faqen tuaj me animacion dhe pajisje. Mbajeni atë kristal të pastër dhe të thjeshtë.

Në fund të fundit

Mbajtja në kohë e mirë e ngarkesës në uebfaqe është thelbësore. Para së gjithash, do të sigurojë përdorueshmëri më të mirë përsa i përket përvojës së përdoruesve. Së dyti, do të sigurojë trafik më të lartë që do të rezultojë në nivele më të mira të konvertimit. E fundit, por jo më e rëndësishmja, është përmirësuar renditja e SEO. Motorët e kërkimit i duan faqet me shpejtësi të madhe të ngarkesës së faqeve. Por ajo që është më e rëndësishme, normat e përmirësuara të shpejtësisë do të rezultojnë në angazhim më të mirë të përdoruesve.

Ndërsa krijuesit e faqeve në internet dhe të kujdesen për sigurinë dhe performancën më vete, përdoruesit nuk kanë shumë aftësi optimizimi. Sidoqoftë, ne ende mund të zgjidhim softuerin më të mirë që nga fillimi duke kontrolluar faqen bosh. Në të njëjtën kohë, përdoruesit ende mund të zgjedhin përmbajtjen, si dhe strukturën e faqes për ta bërë projektin me peshë të lehtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map