Si të zgjidhni një ndërtues në internet

Nisja e një faqe në internet mund të jetë një sfidë, nëse nuk arrini të zgjidhni mjetin e duhur për ndërtimin e faqes në internet. Kanë shkuar ato ditë, kur ju është dashur të mësoni të kodoni si një profesionist ose madje të punësoni një projektues në internet për të përfunduar detyrën për ju.


Tabela e përmbajtjes:
1. Lloji dhe specializimi
2. përdorshmërisë
3. templates
4. Vegla dhe Shtesa
5. Opsionet e integrimit
6. Miqësia për SEO
7. Ndihma për klientët
8. buxhet

Me prezantimin e krijuesve të uebfaqeve, qasja ndaj procesit të hartimit të uebit ka ndryshuar plotësisht. Këto shërbime kanë thjeshtuar tërë procesin e zhvillimit të uebit, duke e bërë atë më të përshtatshëm dhe të përballueshëm për përdoruesit me prapavijë dhe aspirata të ndryshme të projektimit..

Tani që zgjedhja e krijuesve të uebfaqeve është goxha e gjerë, lind pyetja: si e dini, cila platformë saktësisht do t’ju dalë në ndihmë nevojave tuaja? Këtu është një udhëzues i hollësishëm mbi faktorët kryesorë që duhet të merren parasysh kur bëni zgjidhjen përfundimtare.

Si të zgjidhni një ndërtues të faqes në internet: Aspektet për t’u marrë parasysh

Ateverfarëdo ndërtuesi i faqes në të cilën do të shkoni, do të shihni se ai ka të mirat, të këqijat dhe karakteristikat specifike. Krahasimi i këtyre parametrave lejon zgjedhjen e shërbimit, i cili do të funksionojë në mënyrë ideale për nevojat dhe kërkesat e projektimit tuaj në internet. Këtu janë faktorët kryesorë që duhet të merrni parasysh, kur kërkoni një ndërtues të mirë të internetit.

1. Lloji dhe specializimi

Ndërtuesit e faqeve në internet janë në dy grupe të mëdha. Këto janë shërbime të gjitha-në-një, të cilat bëjnë të mundur lansimin e llojeve të ndryshme të faqeve të internetit (faqet e uljes, faqet e internetit të biznesit, portofolet, dyqanet në internet) dhe sistemet e specializuara që shërbejnë vetëm për një qëllim të caktuar (faqet e internetit të muzikës, dyqanet në internet, portofolet, restoranti faqet e internetit, faqet e internetit të automobilave etj).

Përqendrohuni në qëllimin tuaj të veçantë dhe vendosni, nëse është më mirë për ju të përdorni një shërbim të gjithanshëm në një me shabllone të shumëfishta ose akoma duhet të zgjidhni një zgjidhje të ngrohtë. Le të hedhim një vështrim në rishikimin e hollësishëm të llojeve dhe specializimeve kryesore të faqes në internet tani.

Krijuesit e faqeve të tëra-në-një

Shërbimet që i përkasin këtij grupi vijnë me një spektër të gjerë karakteristikash, të cilat ju lejojnë të krijoni lloje të ndryshme të projekteve në lidhje me nevojat tuaja. Ata shpesh vijnë me host i integruar dhe lejoni të lidheni fushat tuaja. Gama e mjeteve që ato përfshijnë ju lejon të përfitoni sa më shumë nga procesi i ndërtimit të faqes në internet duke personalizuar hartimin e faqes në internet dhe duke rritur funksionimin e tij.

Miratimet e Ndërtuesve të Gjithë-Një-Një në Uebfaqe

 • Lehtësia e përdorimit dhe komoditeti;
 • Thjeshtësia në eksplorimin e veçorive të sistemit dhe përdorimi i tyre për përfundimin e detyrave të kërkuara;
 • Shumëllojshmëria e modeleve për të arritur çdo preferencë dhe shije;
 • Mjete të shumta të personalizimit të dizajnit për t’i dhënë modelit tuaj funksionalitetin e kërkuar;
 • Disponueshmëria e temave, widget dhe opsionet e integrimit.

Kundër të gjithë ndërtuesve të faqeve në internet

 • Shumë modele kanë strukturë të ngjashme dhe nuk janë mjaft fleksibël kur bëhet fjalë për redaktimin;
 • Disa shërbime u mungojnë nuancat për të filluar një uebfaqe të ngrohtë.

Ndërtuesit e faqeve në internet janë përgjithësisht më të lehta për tu eksploruar dhe zotëruar në krahasim me platformat e specializuara. Ata punojnë më mirë për newbies ose për ata përdorues, të cilët thjesht kanë nevojë për një faqe në internet dhe nuk dëshirojnë të shqetësohen për nuancat e kodimit ose të projektimit të uebit.

Shembuj të krijuesve të faqeve të tëra-në-një: Wix, Weebly, uCoz.

Ndërtuesit e specializuar në uebfaqe

Këto sisteme kujdesen mirë për industri të veçanta dhe, kështu, vijnë me funksionalitet të zgjeruar dhe grupe karakteristikash të kufizuara për të arritur deri te detyra të caktuara. Kur zgjidhni midis krijuesve të specializuar të uebfaqes, kushtojini vëmendje jo vetëm treguesve të tyre, por edhe reputacionit të platformës, rishikimeve të përdoruesve, veçorive që ato ofrojnë, nevojave për ndërtimin e uebit që ato mbulojnë dhe kostos së planeve të tyre. Llojet më të njohura të krijuesve të specializuar të uebfaqeve janë si më poshtë:

Ndërtuesit e faqeve në internet eCommerce

Ndërtuesit e dyqaneve online ju lejojnë të krijoni dyqane online të vogla dhe të mesme. Përkatësisht, grupet e tyre të veçorive zbresin tek mjetet dhe opsionet e tregtisë. Ata ofrojnë modele cilësore të tregtisë elektronike, një mundësi për të vendosur detaje pagese, taksimi dhe transporti, lista të shumta produktesh dhe fusha të nevojshme për të specifikuar përshkrimet dhe parametrat e tyre, mjetet e marketingut dhe promovimit etj..

Redaktor i Shopify

Shembuj të krijuesve të specializuar të faqeve të internetit të e-commerce: Shopify, 3DCart.

Lexoni gjithashtu:
Një përzgjedhje ekspertësh nga ndërtuesit më të mirë të uebfaqeve në eCommerce.
Udhëzuesi i fundit e nisjes së dyqanit tuaj online.

Ndërtuesit e uebfaqeve të biznesit

Shërbimet që i përkasin këtij grupi bëjnë të mundur krijimin e faqeve të internetit të biznesit. Kështu, veçoritë dhe mjetet që ata ofrojnë i shërbejnë këtij qëllimi. Ndërtuesit e uebfaqeve të biznesit ndryshojnë në sasinë e modeleve, mjetet e promovimit të biznesit dhe marketingut, funksionalitetin, asortimentin e widget-ve dhe shtesave, shumëllojshmërinë e opsioneve të integrimit etj..

Redaktori uKit

Shembuj të krijuesve të faqeve të internetit të biznesit të vogël: uKit, Krijuesi IM.

Lexoni gjithashtu:
Vlerësimi ynë nga ndërtuesit më të mirë të internetit të biznesit të vogël.

Ndërtuesit e faqeve të portofolit

Ndërtuesit e faqeve të portofolit janë destinacioni kryesor për përdoruesit, të cilët dëshirojnë të shfaqin veprat dhe krijimtarinë e tyre në internet. Këto platforma lejojnë ngarkimin e galerive të shumta fotografike dhe video, si dhe përdoruesve të tjerë të përmbajtjes mund të kenë nevojë për të nisur një portofol tërheqës me sy pa një kod kodi.

Redaktori i formatit

Shembuj të krijuesve të faqeve të internetit të portofolit: format, Pixpa.

Lexoni gjithashtu:
Një hulumtim i hollësishëm të shërbimeve online për të filluar një faqe interneti të portofolit.
Hips të dobishëm të krijimit të portofolit tuaj të modelimit online.

Ndërtuesit e faqeve të faqes ulëse

Nëse jeni ekspert i marketingut, i cili ka nevojë për një faqe ulëse cilësore për të krijuar një përshtypje te vizitorët për herë të parë dhe për të rritur trafikun, ka kuptim të përdorni një ndërtues të specializuar të faqes në internet për ta filluar atë. Këto sisteme janë të destinuara posaçërisht për të mbuluar nevoja të tilla dhe ato vijnë me mjete specifike të domosdoshme për një thirrje për implikime veprimi.

Redaktor Instapage

Shembuj të ndërtuesve të faqes në faqen e uljes: Instapage, Tilda.

Lexoni gjithashtu:
A përpilim të shërbimeve aq sa të përshtatshme për të filluar një faqe interneti me një faqe.

2. Përdorshmëria

Për Newbies

Uebfaqet duhet të jenë miqësore për t’ju lejuar të sillni në jetë të gjitha idetë tuaja të projektimit. Ata duhet të sigurojnë një proces intuitiv të projektimit të uebit, duke e bërë më të thjeshtë për ju të ngarkoni dhe menaxhoni përmbajtjen. Ndërtuesit bashkëkohorë të faqes së internetit vijnë me opsione WYSIWYG, e cila lejon kontrollimin e secilit hap të procesit të hartimit të uebit. Kjo është një veçori e domosdoshme për përdoruesit e papërvojë, të cilëve u mungojnë aftësitë e kodimit, por synojnë të marrin rezultatin më të lartë.

Redaktori Wix

Lexoni gjithashtu:
Handpipped dhe testuar tonë përzgjedhje nga ndërtuesit më të lehtë të faqeve të internetit.

Disa ndërtues të faqes në internet bëjnë të mundur fillimin e faqeve të internetit në modalitetin automatik duke përdorur meritat e Inteligjencës Artificiale. Ky mjet i avancuar lejon krijimin e faqeve të internetit pa shkathtësi dhe aftësi kodimi fare, thjesht duke siguruar informacionin që kërkon sistemi. Kjo e bën procesin e projektimit të internetit të lehtë, të shpejtë, pa probleme dhe të qetë.

Shembuj të ndërtuesve të thjeshtë të faqeve të internetit: uKit, Wix.

Për miratimin e faqeve në internet

Dizajnerët profesionistë të internetit gjithashtu vlerësojnë një mundësi për të kontrolluar procesin e zhvillimit të faqes së internetit në redaktorin WYSIWYG, por kjo nuk është një tipar i domosdoshëm për ta.

Redaktori Webydo

Ajo që ata vlerësojnë më shumë është tiparet që lejojnë të rregullojnë cilësimet më të hollësishme dhe fleksibile të faqes së internetit, si dhe për të përfunduar personalizimin e thellë të faqes në internet. Zhvilluesit me përvojë të uebit duhet të përqëndrohen në ndërtuesit e faqeve në internet që vijnë me mundësi të redaktimit të kodit për të arritur rezultate më të mira.

Shembuj të krijuesve të faqeve të internetit të portofolit: Webydo, Webflow.

Lexoni gjithashtu:
Hulumtim i thelluar të krijuesve të faqeve të internetit, të bëra për dizajnuesit profesionistë të faqes në internet.

3. Modelet

Sa më shumë shabllone të ketë një ndërtues faqesh në internet, aq më i larmishëm do të jetë procesi i ndërtimit të faqes në internet. Do të keni një shans të zgjidhni midis shumë temave për të dalë në specializimin tuaj të internetit ose madje mund të zgjidhni një kanavacë bosh për të krijuar një faqe interneti nga e para. Kjo varet nga aftësitë tuaja, shkalla e ekspertizës, koha kur jeni gati të investoni në projekt dhe rezultatin që prisni të përfitoni.

Modelet e faqes në internet

Po kështu, eksploroni sasinë e mjeteve të personalizimit të dizajnit që ofron shërbimi. Sa më e gjerë të jetë lista – aq më shumë dizajn i personalizuar do të merrni përfundimisht. Kur bëhet fjalë për shabllone, këtu është lista e aspekteve për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm:

A Ndërtuesit e Uebfaqeve kanë Modele Tematike?

Ndërtuesit e faqeve në internet vijnë kryesisht me një koleksion templates tematike, të cilat funksionojnë mirë për një temë të veçantë. Modelet tematike mund të ndryshojnë në karakteristika, modele, stile dhe parametra, por ju mund të zgjidhni cilindo prej tyre në një kategori të veçantë dhe të filloni ta rregulloni atë menjëherë..

A ekziston disponibiliteti i modeleve falas / të paguara?

Farëdo që të krijojë një faqe në internet për të cilën do të shkoni, koleksioni i tij do të përbëhet nga tema falas dhe të paguara. Temat falas janë më të ngjashme në strukturë dhe pak më të thjeshta sesa mostrat e paguara, personalizimi i të cilave do të lejojë marrjen e një faqe në internet të personalizuar.

Sa thellë është personalizimi i dizajnit të faqes në internet?

Ka ndërtues të faqeve të internetit që nuk lejojnë redaktimin e kodit CSS dhe ato, të cilat bëjnë të mundur bërjen e kësaj. Newbies kryesisht nuk e përdorin këtë mundësi, ndërsa përdoruesit me përvojë kanë nevojë për atë për personalizim më të thellë të dizajnit të faqes në internet.

4. Vegël dhe Shtesa

Disa krijues të faqeve të internetit nënkuptojnë integrimin e shtojcave dhe shtesave për të përfituar sa më shumë nga procesi i ndërtimit të faqes në internet. Widgets dhe Shtesat lejojnë zgjerimin e performancës dhe funksionalitetit të faqes suaj të internetit. Varet nga ju që të vendosni nëse jeni gati për të përballuar integrimin e plugin-it apo jo. Nëse nuk e keni, ka shumë shërbime të thjeshta që nuk kanë një kërkesë të tillë.

Widgets e faqes në internet

Kush ka nevojë për pajisje dhe shtesa të tjera?

 • Uebfaqet e biznesit (opsioni i rikthimit, marketing në postë elektronike, prenotime dhe kalendarët, chat live etj).
 • Uebsajtet e restorantit / kafeneve / hoteleve (prenotim dhome, rezervime tavoline, opsion porosie online, marketing me email, sherbim ndaj klientit, opsion per komentim etj.).
 • Dyqane Online (menaxhimi i detajuar i porosive, rigjetja e braktisur e shportës së blerjeve, parametrat e pagesës dhe transportit, format online, vlerësimet e klientëve etj.).
 • Faqet e uljes (Testimi A / B, menaxhimi i tubacionit etj).

5. Opsionet e integrimit

Për Newbies

Nëse synoni të ndërtoni një faqe në internet me funksionalitet mbresëlënës, nuk do të shkoni pa u integruar me shërbimet e palëve të treta. Kjo është ajo ku zgjedhja e një krijuesi të faqes në internet ka shumë rëndësi.

Aplikacione integrimi

Sistemet e thjeshta zakonisht nuk bashkohen me shërbime të tjera të projektimit ose marketingut. Sa i përket fillestarëve, kryesisht përqendrohen në përdorimin e zgjidhjeve më të thjeshta për ndërtimin e uebit, ata nuk janë përgjithësisht të interesuar për opsionet e mundshme të integrimit.

Për miratimin e faqeve në internet

Përkundrazi, platforma më komplekse zakonisht kanë mundësi të shumta integrimi, duke mbështetur platformat për promovim shoqëror, për shembull. Kështu, nëse planifikoni të përdorni shërbime të shumta për të kontribuar në hartimin dhe performancën tuaj të internetit, sigurohuni që të zgjidhni platformën përkatëse. Kjo më së shumti ka të bëjë me profesionistët e dizajnit në internet, të cilët synojnë të lëshojnë uebfaqe profesionale me performancë të jashtëzakonshme.

6. Miqësia e SEO

Nëse dëshironi të krijoni një prani të besueshme në internet dhe të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit, zgjedhja e një krijuesi të faqes në internet miqësore me SEO është një domosdoshmëri.

Për fat të mirë, pothuajse të gjithë ndërtuesit bashkëkohorë të faqeve të internetit punojnë mirë për optimizimin cilësor të SEO. Ky është një përfitim në vetvete pasi përdoruesit e papërvojë nuk do të duhet të shqetësojnë aspak.

Sidoqoftë, projektuesit profesionistë të faqes duhet të zgjedhin shërbime që mbështesin cilësimet më të thella të SEO (ridrejtimet, opsioni i redaktimit të robots.txt etj). Ata duhet të jenë në gjendje të plotësojnë manualisht etiketat meta për të mbajtur kontrollin mbi këtë aspekt dhe të analizojnë pozicionet e tyre të internetit në mënyrë të rregullt.

Lexoni gjithashtu:
A udhëzues i plotë si të merrni faqen tuaj të internetit, të ndërtuar me ndërtuesin e faqeve, të renditur mirë në Google.

7. Shërbimi i Ndihmës së Konsumatorëve

Kur bëhet fjalë për krijimin e faqes në internet, mbështetja e fuqishme e klientit ka shumë rëndësi. Kjo është veçanërisht e vërtetë, nëse këto janë përpjekjet tuaja të para për të krijuar një faqe interneti të mirë – ajo që do të plotësojë të gjitha nevojat dhe kërkesat tuaja.

Fatkeqësisht, disa shërbime nënvlerësojnë rëndësinë e mbështetjes së drejtpërdrejtë të klientit, në vend të kësaj ofrojnë mësime dhe pyetje. Sidoqoftë, ekzistojnë edhe ndërtues të faqeve në internet, shërbimet për mbështetjen e klientëve të të cilëve janë të gatshëm të ofrojnë ndihmën e kërkuar në çdo kohë të ditës. Sigurohuni që të zgjidhni këtë mundësi, edhe nëse duhet të paguani pak më shumë për të (opsionet falas janë gjithashtu në dispozicion).

8. Buxheti

Kur kërkoni një ndërtues të mirë të faqes në internet, buxheti është një nga faktorët kryesorë që duhet marrë në konsideratë. Ndërtuesit modern të faqeve të internetit mund të ofrojnë plane falas dhe të paguara:

Mundësi falas

Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit kanë prova falas, të cilat lejojnë testimin e veçorive të platformës, por nuk do të punojnë për fillimin e faqeve të internetit të mirë. Disa plane falas janë të kufizuara në kohë, ndërsa të tjerët nuk mbarojnë kurrë. Në të vërtetë, nuk ka ndonjë ndryshim të madh midis këtyre opsioneve. Kjo është për shkak se çdo plan falas lejon vetëm testimin e shërbimit dhe, kështu, nuk mund të përdoret për të filluar një faqe interneti me pamje të plotë.

Opsione të paguara

Për të marrë funksionalitetin e dëshiruar të uebfaqes dhe për të qenë në gjendje të përdorni tërë serinë e shërbimit, nuk do të shkoni pa investuar një shumë të caktuar parash. Kështu që, përcaktoni së pari buxhetin, përcaktoni përparësitë dhe objektivat e projektimit në internet dhe zgjidhni shërbimin që i përshtatet buxhetit tuaj. Këtu janë pikat kryesore që duhet të keni parasysh kur zgjidhni një plan të paguar:

 • Vëllimi i diskut (madhësia e pritjes): kjo është e rëndësishme për pritjen e projekteve dhe funksionimin e mëtutjeshëm të faqes në internet.
 • Gjerësia e bandës së kufizuar ose të pakufizuar: nëse e dini që nuk do të keni miliona klientë, atëherë nuk ka kuptim të paguani më shumë për gjerësinë e brezit të pakufizuar.

Opsione të Paguara për Dizajnuesit Profesionistë të Uebit

Webmasterët e aftë mund të përdorin një mundësi të përparuar të Etiketës White që disa ndërtues të faqes në internet ofrojnë me një kosto të caktuar. Kjo veçori lejon të përdorni të gjitha përfitimet e shërbimit nën emrin tuaj të markës. Zgjidhja White Label funksionon shumë për përdoruesit, të cilët planifikojnë të fillojnë bizneset e tyre për krijimin e faqeve të internetit dhe tërheq shumë klientë (agjensitë e dizajnit në internet, shitësit, kompanitë pritëse, ndërmarrësit etj).

Lexoni gjithashtu:
Rishikim i hollësishëm dhe krahasimi i kostos të krijimit dhe funksionimit të faqes në internet. Ne kemi krahasuar ndërtuesit më të njohur të faqeve të internetit SaaS dhe CMS.

Vija e poshtme

Me një përzgjedhje kaq të gjerë të krijuesve të faqeve në internet në dispozicion në kamare bashkëkohore, zgjedhja më e mirë nuk është një detyrë e lehtë. Këtu ka shumë për të marrë parasysh. Nëse keni të drejtë të bëni zgjedhjen tuaj, rishikoni këshillat e dhëna në artikull dhe vendosni çështjet që janë të rëndësishme për ju.

Merrni kohën tuaj për të bërë hulumtimin tuaj, provoni të paktën disa platforma, lexoni vlerësimet e klientëve dhe bëni zgjedhjen përfundimtare. Duhet kohë dhe përpjekje për ta bërë atë, por, nëse bëni gjithçka siç duhet, rezultati do t’ia vlejë.

Krijoni Uebfaqen Tuaj

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map