Si të zgjidhni hostimin më të mirë për faqen tuaj të internetit

Si të zgjedhni CMS-in më të mirë për Uebfaqen tuaj


Një uebfaqe pa pritës nuk është gjë tjetër veçse një bandë skedarësh pa vend për t’i ruajtur ato. Për ta bërë projektin tuaj të dukshëm për përdoruesit në internet, duhet të gjeni një zgjidhje të duhur të serverit që plotëson kërkesat e faqes në internet për sa i përket ruajtjes së gjerësisë së bandës, sigurisë, kohës së ngarkesës, etj..

Zgjedhja e një mund të jetë një sherr posaçërisht për njerëzit që nuk janë larg të presin ekspertë. Asnjëherë nuk duhet të nënvlerësoni rolin e pritjes në lidhje me drejtimin, mirëmbajtjen dhe mbështetjen e faqes në internet.

Përgatitja me një host të gabuar do të dënojë projektin tuaj për të dështuar. Nga ana tjetër, zgjedhja e duhur është e njëjtë me krijimin e një partneriteti midis ofruesit të shërbimit dhe pronarëve të faqeve të internetit. Ju paguani për një plan të zgjedhur dhe merrni një mbështetje në shkallë të plotë pa joproduktive, si dhe luftime teknike ose të sigurisë. Pyetja është se si në të vërtetë për të zgjedhur zgjidhjen e duhur? Cilat karakteristika të konsideroni dhe ku të kërkoni? Vazhdoni të lexoni artikullin për të gjetur përgjigjet e atyre pyetjeve.

Farë është Web Hosting?

Vetë termi “pritje” nënkupton një hapësirë ​​virtuale ose një depo ku ju mund të siguroni jetesën për faqen tuaj të internetit. Do projekt në internet përbëhet nga një emër domaini, HTML / PHP ose skedarë të tjerë, tekste, imazhe, foto, etj. Të gjithë këta elementë janë të vendosur në dosje specifike. Ju duhet një vend për të ruajtur ato dosje dhe për të siguruar funksionimin e duhur të faqes në internet. Kjo është ajo ku hostimi i uebit mund të ndihmojë. Me fjalë të tjera, vjen si akomodim për faqen tuaj me aftësinë e përdoruesve të tjerë në internet për të hyrë në të sa herë që kanë nevojë.

Në realitetin e sotëm, termi përfaqësoi kompani dhe ofrues të shërbimeve që ofrojnë zgjidhjet e serverëve të tyre për pronarët e faqeve të internetit. Për t’i bërë gjërat pak më të lehta, ata në fakt i marrin me qira teknologjitë dhe asetet e tyre dixhitale. Pasi të keni mbajtur në internet faqen tuaj, ajo është në dispozicion në Global Global duke shtypur emrin e domain në shiritin e kërkimit të shfletuesit.

Si funksionon hostimi?

Pra, ju keni një emër domain dhe një model të personalizuar. Faza tjetër është ta bëjmë projektin të arritshëm në internet përmes shfletuesve dhe pajisjeve të shumta. Një server është në të vërtetë një kompjuter jashtëzakonisht i fuqishëm që pret të gjithë skedarët tuaj të internetit në një CPU të vetme (njësi qendrore e procesit) me të gjitha tekstet, imazhet, widget, video, etj. Termi “server” përshkruan CPU si pajisje që shërben për të dhënat e faqes tuaj dhe dosjet për vizitorin.

Si funksionon serveri

Sa herë që një përdorues shtyp në emrin e domain, kërkesa i dërgohet serverit. Kur kërkesa përpunohet, serveri dërgon të dhënat e kërkuara përsëri te përdoruesi. Në këtë kohë, DNS (sistemi i emrave të domenit) siguron lidhje të qetë me kompjuterin e duhur. Me fjalë të tjera, sa herë që paguani për një plan pritjeje, në të vërtetë merrni me qira serverin e një kompanie përveç disa karakteristikave ekskluzive që ndryshojnë nga një ofrues pritës në tjetrin.

Karakteristikat që përkufizojnë strehimin me cilësi të lartë

Marrja e një hostimi të duhur varet nga çështje të ndryshme për të cilat do të diskutojmë pak më tej. Ato kryesisht i referohen kompleksitetit të faqes suaj, llojit, CMS, trafikut të pritshëm, etj Në të njëjtën kohë, ekzistojnë disa veçori fillestare që do t’ju lejojnë të renditni ofruesit e serverit të besuar nga shërbimet e dobëta.

Karakteristikat thelbësore për të kërkuar përfshijnë:

 • Bandwidth – sasia e të dhënave që një server i vetëm mund të transferojë në një kompjuter që kërkon faqen e internetit. Më shumë pritjen e bandës ofron më mirë, posaçërisht për faqet e internetit me trafik të lartë.
 • Hapsirë ruajtjeje – përcakton sa skedarë në internet dhe përmbajtje që mund të ruani. Nëse planifikoni të filloni një projekt kompleks me faqe të shumta që azhurnohen rregullisht dhe përmbajtje mediatike, duhet të kërkoni më shumë hapësirë ​​për ruajtje.
 • Performance – kjo veçori kombinon normën e ngritjes, si dhe shpejtësinë e ngarkesës në internet. Të dyja thelbësore për angazhimin e përdoruesve si dhe SEO. Sa më shpejtë dhe më shumë i ndenjur faqja juaj, aq më mirë për përdoruesit dhe motorët e kërkimit.
 • siguri – ai përfshin një sistem kompleks të mjeteve të sigurisë dhe mbrojtjes për të parandaluar site-in nga avaritë, hakerat, përhapësit, programet me qëllim të keq, etj..

Karakteristikat e lartpërmendura përfshijnë vetëm çështje të përgjithshme për t’u marrë parasysh. Ne do të kemi një vështrim të detajuar në të gjitha pikat për të kërkuar në një zgjidhje të mirë për strehimin. Por së pari duhet të identifikojmë llojet kryesore të pritjes dhe cilat lloje projekti mund të përshtaten.

Llojet kryesore të strehimit

Siç u tha më parë, marrja e pritjes më të përshtatshme të varet nga faktorë të ndryshëm. Whatfarë lloj uebsajti doni të filloni? Sa përmbajtje do të ketë? A do të jetë një faqe me një faqe apo një projekt me shumë faqe? Cili është buxheti juaj? Për të kuptuar, cila zgjidhje e serverit është zgjidhja e duhur për nevojat tuaja të veçanta, le të shqyrtojmë disa nga llojet kryesore të pritjes.

1. Ndarja e përbashkët

Ky lloj pritjeje është një zgjedhje e mirë për projekte të vogla dhe buxhete të kufizuara. Nuk do të thotë që pronarët e faqeve të internetit do të vuajnë nga mungesa e tipareve fillestare. Ju merrni të njëjtat asete si përdoruesit e tjerë, pasi do të ndani të njëjtën CPU me pronarët e tjerë të faqeve të internetit.

Dobësia e vetme këtu është që me pritjen e përbashkët të keni më pak hapësirë ​​bandë dhe hapësirë ​​ruajtjeje nëse krahasohet me zgjidhje më të avancuara. Përdoruesit zgjedhin serverët e përbashkët për të pritur:

 • Blogjet dhe faqet e bazuara në përmbajtje.
 • Portofole profesionale.
 • Uebfaqet e biznesit të vogël.

Ky opsion është i mirë për faqet me trafik të ulët dhe të moderuar.

2. VPS Hosting

Lloji tjetër i pritjes është në të vërtetë i njëjtë me atë të mëparshëm me një dhe vetëm dallim: nuk keni nevojë të ndani një server me përdorues të shumtë në të njëjtën kohë. Ju e përdorni atë në mënyrë private me disa pronarë të faqeve të internetit. Ajo rezulton në shumë më tepër lehtësira pritëse për sa i përket gjerësisë së bandës, ruajtjes dhe performancës.

Zgjidhjet e hostimit të VPS janë më të shtrenjta nëse krahasohen me ato të përbashkëta. Ata janë të mirë për:

 • Uebfaqe me faqe të shumta.
 • Revista online.
 • Projekte të vogla dhe të mesme në tregtinë elektronike.

Në përgjithësi, pritja e VPS është e mirë për çdo qëllim dhe pavarësisht trafikut.

3. Hosting i përkushtuar

Kjo paraqet fazën e sipërme të zgjidhjes së serverit VPS. Termi “i përkushtuar” do të thotë që ju i keni vetëm borxh të gjitha lehtësirat e pritjes pa i ndarë ato me askënd tjetër. Opsioni është goxha i shtrenjtë. Shtë mirë për dyqanet e mëdha dixhitale dhe faqet e internetit të korporatave që kërkojnë terabajt e ruajtjes dhe gjerësinë e bandës, përveç karakteristikave shtesë që mund të përfshijnë adresa IP të shumta, etj..

4. Strehimi në re

Përveç të përbashkëtave, VPS ose llojeve të dedikuara të pritjes, zgjidhja me bazë cloud përdor shumë shërbime brenda një reje të vetme. Ideja është shumë e thjeshtë. Nëse një server zbret papritur, një tjetër do të vazhdojë të funksionojë dhe ta mbajë faqen e internetit tuaj në rrjedhë. Mund të jetë mirë për projekte të ndryshme që kërkojnë funksionim të qëndrueshëm dhe të qetë 24/7.

Le të hedhim një vështrim në teknologjitë e përdorura me lloje të ndryshme të hostimeve, çmimin mesatar, si dhe cilat lloje të internetit mund t’u përshtaten.

Tabela e Përmbledhjes së Tipit të Pritjes

Shared
hosting
VPS
hosting
përkushtuar
hosting
re
hosting
teknologjiServer i vetëm për përdorues të shumtëServer i vetëm për 1-3 përdoruesServer në pronësi privateSever serverë që punojnë njëkohësisht
E mirë përFaqet e vogla dhe blogetSitet e biznesit të vogël, dyqanet në internet, etj.Për çdo lloj uebsajti që kërkon lehtësira të zgjeruara të pritjesPër çdo lloj uebsajti që kërkon funksionim të qëndrueshëm
Mimi mesatar$ 2- $ 5 / month$ 25- $ 50 / mo$ 150 $ 200 / mo$ 70- $ 150 / mo

Faktorët që duhet të merren parasysh kur Zgjedhni Ofruesit e Lartë të Hosting-ut

Tani kur kemi mësuar në lidhje me llojet e pritjes dhe mënyrën e funksionimit të tyre, është koha që të rishikojmë tiparet kryesore për të kërkuar dhe konsideruar kur marrim zgjidhjen e serverit për nevojat tuaja të veçanta të faqes në internet. Lajmi i mirë është se konkurrenca në kamare bëhet më e fortë duke bërë që ofruesit e shërbimeve të jenë më besnikë ndaj përdoruesve të mundshëm dhe t’u ofrojnë atyre një paketë karakteristikash shtesë me plane të përballueshme. E tëra që ju duhet është të dini se çfarë të kërkoni, duke mos harruar edhe funksionimin fillestar.

Zgjidhni llojin e duhur të strehimit

Para se të filloni të krahasoni çmimet e planit dhe tiparet e përfshira, duhet të vendosni për llojin e pritjes. Ne kemi përshkruar tashmë 4 zgjidhje kryesore të serverëve. Tani është radha juaj të kuptoni se sa e ndërlikuar është uebfaqja juaj, çfarë trafiku prisni, sa faqe do të ketë një faqe, etj.

Sigurohuni që hosti që ju zgjidhni siguron ruajtje të mjaftueshme dhe gjerësi të bandës. Për më tepër, hidhni një vështrim në pajtueshmërinë e pritjes me CMS kryesore. Disa kompani ofrojnë plane të optimizuara me WP, si dhe integrim pa probleme me sistemet e tjera të menaxhimit të përmbajtjes.

BluehostSiteGroundHostgator
Hosting + Karakteristika të përbashkëtaPo (uebfaqe të pakufizuara, ruajtje dhe gjerësi bande. SSL falas)Po (faqet e internetit të pakufizuara me deri në 30 GB hapësirë ​​në internet)Po (SSL falas, IP e dedikuar falas, domain falas)
Karakteristikat VPS +Po (2 adresa IP, gjerësia e brezit 3TB, 4 bërthama)Pa VPS. Pritja për shitësit si një alternative.Po (8 bërthama, 4 GB RAM, 3TB e bandës)
Karakteristikat e hostimit të kushtuar + KarakteristikatPo (5 adresa IP me gjerësi bande prej 15TB)Po (Gjerësia e brezit 10TB për 2 bërthama)Po (gjerësia e bandës së pakryer, për Windows dhe Linux)
Hosting në Cloud + KarakteristikaPo (ruajtje të pakufizuar, Bandwidth, dhe faqet e internetit)Po (8 bërthama dhe hapësirë ​​SSD 125 GB)Po (azhurnime falas, mjete SEO, SSL dhe domain)

Provoni tani Bluehost

Ështjet e Performancës

Kjo veçori e veçantë është përgjegjëse për funksionimin e internetit dhe shpejtësinë e ngarkimit. Për më tepër, do të përcaktojë mënyrën e funksionimit të faqes tuaj dhe majat e trafikut dhe kërcimet. Disa norma të performancës përcaktojnë kohën e përgjithshme të rënies së projektit, si dhe shpejtësinë e përgjigjes së serverit. Përveç kësaj, duhet të merrni parasysh disponueshmërinë e serverave fizikë të vendosur në pjesë të ndryshme të botës. Ky fakt siguron shpërndarjen më të shpejtë të të dhënave për përdoruesit nga vendet e ndryshme, gjë që është gjithashtu shumë e rëndësishme.

Pra, matjet kryesore të performancës janë si më poshtë:

 • Shkalla mesatare e kohës – është koha kur serveri operon pa gabime ose dështime të performancës. Sa më e lartë të jetë shkalla e ngritjes është më e mirë.
 • Shpejtësia e ngarkesës në internet – shpejtësia e transferimit të të dhënave dhe përgjigja e serverit sa herë që një përdorues dërgon një kërkesë duke shtypur në domenin tuaj në shfletues. Shpejtësia e ngarkesës së faqes Loa rezulton në kënaqësinë dhe angazhimin e ulët të përdoruesve.
 • Qendrat e të dhënave – kjo veçori konsideron qendrat e të dhënave fizike dhe serverët që ndodhen në pjesë të ndryshme të botës. Ndihmon për shpërndarjen e të dhënave në internet më shpejt për përdoruesit e vendosur në distancën e largët.
BluehostSiteGroundHostgator
Norma mesatare e orarit99.99%99.9%99.9%
Ngarkesa mesatare e faqes424 ms714 ms Një shpejtësi +Bitcatcha)
Qendrat e të dhënaveNuk ka qendra të shumta të të dhënaveSHBA, Evropë dhe Azi23 qendra të të dhënave në të gjithë botën

Mjetet e sigurisë

Karakteristikat thelbësore për sa i përket punës së qëndrueshme në internet. Me kaq shumë kode dhe programe me qëllim të keq, ju duhet të 100% të sigurt se nuk ka asnjë kërcënim për projektin. Disa ofrues të pritjes ofrojnë integrime me CloudFlare dhe platforma të tjera për të parandaluar faqet nga sulmet DDoS. Për më tepër, përdoruesit mund të mbështeten në karakteristika shtesë përballë paketave anti-spamming, azhurnime të sistemit, rezervave ditore ose javore, etj..

BluehostSiteGroundHostgator
backupsRikthim automatik dhe mjete për rivendosjenPërditësime javore dhe ditore në varësi të planitRezervime automatike dhe azhurnime
Parandalimi i DDoSIntegrimi në CloudFlareFiltrimi i zjarritZbulimi i malware i Bitninja
Anti-spamEkspert Spam, Spam Hammer, Apache SpamAssassin.Integrimi SpamAssassinSpamAssassin, kontrolloni kutinë e postës

Ndihma për klientët

Si rregull, shumica e ofruesve të pritjes vijnë me mbështetje të zgjeruar të klientit. Ai përfshin bazën e zgjeruar të njohurive përveç mësimeve dhe udhëzuesve si-si të drejtohen. Disa platforma ofrojnë udhëzime të hollësishme se si të integroni pritjen me CMS tuaj. Për më tepër, duhet të kërkoni mjete shtesë kontaktuese për mbështetje të menjëhershme në rast të çështjeve teknike. Tipari i Live Chat dhe mbështetja telefonike do të ishte një plus i madh.

BluehostSiteGroundHostgator
Biseda livepopojo
Phone / EmailPo / PoPo / PoJo po
Qendra e ndihmesPo + Ndihma për WordPresspopo

Politika e çmimeve

Pricemimi gjithmonë ka rëndësi. Ju duhet të kuptoni qartë se për çfarë paguani. A i përfshin plani të gjitha tiparet e nevojshme për performancën e qetë të faqes në internet? Whatfarë përfitimesh shtesë do të merrni për atë çmim? Situata me politikën e çmimeve ndonjëherë mund të jetë e ndërlikuar, pasi rinovimi i planit shpesh është më i kushtueshëm nëse krahasohet me blerjen fillestare. Në të njëjtën kohë, disa kompani ofrojnë shpërblime dhe zbritje speciale përveç opsioneve falas që mund të përfshijnë një domen falas, SSL, integrimin CMS, etj..

BluehostSiteGroundHostgator
Mimi i hyrjesNga 2,95 dollarë për pritje të përbashkëtNga 3,95 dollarë për pritje të përbashkëtNga 2.75 dollarë për pritje të përbashkët
Mimi maksimal109.68 dollarë për pritjen e dedikuar599 dollarë për host të dedikuar148.98 dollarë për host të dedikuar

Në fund të fundit

Për të marrë një host të duhur, përdoruesit duhet të marrin në konsideratë disa aspekte jetësore përsa i përket performancës, sigurisë dhe veçorive shtesë të ofruara nga kompanitë. Ne kemi rishikuar të gjitha aspektet thelbësore në detaje duke e bërë më të lehtë për ju që të zgjidhni alternativën më të përshtatshme, duke marrë parasysh llojin, strukturën, kompleksitetin dhe trafikun e pritur të faqes suaj të internetit..

Nuk ka të bëjë vetëm me zgjedhjen e hostit më me reputacion. Ju duhet të jeni 100% i sigurt që platforma i plotëson kërkesat thelbësore me mjaft asete të serverëve dhe lehtësirave për të ofruar. Një kombinim i çmimeve të përballueshme dhe funksionalitetit të zgjeruar plus veçorive falas sigurisht që do të bënin një marrëveshje të mirë.

Pritini Tani Uebfaqen Tuaj

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map