Si të zgjedhni CMS-in më të mirë për Uebfaqen tuaj

Si të zgjedhni CMS-in më të mirë për Uebfaqen tuaj


Kur zgjedh platformën më të mirë CMS për faqen tuaj të internetit, duhet të kuptoni qartë ndryshimin midis grupeve të ndryshme CMS.

Nuk ka rëndësi që të planifikoni një strategji krejt të re biznesi për të promovuar kompaninë tuaj në internet, nisë një dyqan dixhital ose thjesht shkoni live me faqe të vogla të bazuara në përmbajtje. Ju duhet të kuptoni se si funksionon sistemi, çfarë është e nevojshme për atë, çfarë funksionaliteti jep, dhe nëse me të vërtetë i përshtatet qëllimeve tuaja të veçanta.

Theelësi i suksesit është të përcaktoni, cili CMS është zgjedhja e duhur për ju dhe pse. Mbani në mend se do t’ju duhet të merreni jo vetëm me redaktimin e përmbajtjes, por edhe me mbajtjen në internet, nisjen, mirëmbajtjen, mbështetjen, etj. Pra, sigurohuni që platforma e zgjedhur të jetë e sigurt dhe mjaft e qëndrueshme, përveç një sërë karakteristikash shtesë. Nëse vendimi duket si një sfidë e madhe, vazhdoni të lexoni artikullin për të mësuar më shumë rreth llojeve CMS, funksionalitetit, teknologjive dhe përfitimeve që ata mund të japin nga kutia.

Farë është CMS dhe si funksionon

Para se të fillojmë, le të sqarojmë se çfarë është në të vërtetë CMS. Shkurtesa qëndron për sistemin e menaxhimit të përmbajtjes. Me fjalë të tjera, këtu kemi një instrument që bën të mundur menaxhimin e përmbajtjes në internet në mënyra të ndryshme. Pavarësisht nëse duhet të shtoni një tekst të ri, të azhurnoni faqen ekzistuese, të rregulloni disa nga elementët e faqes në internet, CMS është këtu për t’ju ndihmuar.

Misioni kryesor CMS është të ndihmojë përdoruesit të organizojnë përmbajtje në internet me një grup mjetesh. Për shembull, sistemi do të ndihmojë kur të doni të shfaqni përmbajtje ose tekst në media, të postoni artikuj të rinj, të shfaqni video ose madje të ndani përmbajtje përmes kanaleve të shumta. CMS mban të gjitha mjetet e nevojshme në një vend të disponueshëm në pultin e përdoruesve.

Si funksionon CMS

Ideja e zbatimit të CMS mbështetet në dy aplikacione thelbësore. Ato përfshijnë:

 1. CMA ose Aplikacioni për Menaxhimin e Përmbajtjes.
 2. CDA ose Aplikacioni i Dorëzimit të Përmbajtjes.

Aplikimi CMA është përgjegjës për shtimin e përmbajtjes së re në faqen e internetit, si dhe redaktimin dhe rregullimin e tij brenda pultit CMS. Një përdorues është plotësisht përgjegjës për procesin dhe mundëson veprime të ndryshme me ndihmën e instrumenteve të disponueshëm, skriptet, funksionet, etj Ndërsa shumica e faqeve të internetit krijohen duke përdorur skedarë HTML / CSS / JavaScript, redaktori vjen me funksionim të zgjeruar për të ndryshuar ose modifikuar burimin kodi gjithashtu.

Aplikimi CDA vjen si pjesë e procesit të prapambetjes. Aplikacioni është përgjegjës për ruajtjen e tërë përmbajtjes së uebit në formatin e duhur, si dhe shfaqjen e tij tek përdoruesi përfundimtar dhe transferimin e tërë formularit të të dhënave CMA.

Tani vendosni ato dy aplikacione së bashku dhe do të merrni një platformë plotësisht funksionale CMS. Pasi ta kemi përcaktuar termin dhe të zbulojmë se kush funksionojnë sistemet CMS, duhet të kemi një vështrim më të afërt në llojet e platformave.

3 Llojet kryesore të CMS

Të gjitha sistemet e menaxhimit të përmbajtjes mund të ndahen në tre lloje kryesore në varësi të funksionalitetit të tyre. Këto lloje përfshijnë:

Do kategori CMS është e ndryshme kryesisht për shkak të teknologjive që ata përdorin si dhe grupit të karakteristikave që ato ofrojnë. Shtë thelbësore të kuptoni ndryshimin përpara se të zgjidhni sistemin për projektin tuaj të veçantë.

CMS me burim të hapur

Përfitimi kryesor qëndron nën fleksibilitetin e burimit të hapur CMS. Para së gjithash, platforma është e arritshme pa asnjë kosto. E tëra që ju duhet është të shkarkoni CMS dhe ta instaloni dhe menaxhoni në një server të zgjedhur në internet. Përfitimi i dytë është kontrolli i plotë mbi përmbajtjen tuaj në internet. Përdoruesit kanë qasje të plotë në një përzgjedhje të madhe të shtojcave, shtesave dhe mjeteve të tjera të faqes në internet për të krijuar fjalë për fjalë çdo lloj forme faqesh, bloge të thjeshta në dyqane më komplekse dixhitale dhe projekte të biznesit të vogël.

Përveç kaq shumë përparësive, CMS mund të vijë me disa dobësi. Për shembull, ajo që duket se është absolutisht e lirë në fillim mund të rezultojë me kosto shtesë. Ju do të duhet të paguani për pritjen dhe emrin e domain. Temat Premium gjithashtu paguhen, si dhe disa nga versionet dhe shtesat e shtojcave. Nga ana tjetër, ju merrni kontrollin e plotë mbi buxhetin dhe keni një shans të zgjidhni ofertat më të mira për sa i përket pritjes, regjistrimit të domain, modeleve, etj..

Shembuj më të lartë CMS me burim të hapur

WordPress – është CMS më e popullarizuar që përmban mbi 400,000 000 përdorues aktivë në të gjithë botën. Si një platformë me burim të hapur, sistemi është i lirë për të hyrë. Edhe pse fillimisht ishte krijuar për të krijuar faqe interneti të bazuara në përmbajtje, CMS ka evoluar me kalimin e viteve për t’i lejuar përdoruesit të krijojnë bloge, portofole, faqe të biznesit të vogël, dyqane online, etj..

WordPress

Karakteristikat kryesore:

 • Mijëra shabllone. Temat me përgjegjësi falas dhe të paguara janë në dispozicion për përdoruesit.
 • Shtojca të pafundme. Nga analitika dhe shtojcat e promovimit deri në planifikimin e ngjarjeve, blerjen e klientit dhe marketingun me email – zgjidhni nga qindra aplikacione dhe shërbime të palëve të treta për të rregulluar faqen tuaj.
 • CMS e thjeshtë. Vetë redaktori i përmbajtjes është shumë intuitiv. Krijimi i faqeve, postimeve dhe kategorive të reja është i lehtë edhe pse disa aftësi teknike mund të jenë të nevojshme nëse vendosni të ndryshoni kodin, si dhe të zbatoni funksionalitetin e ri.

Provoni WordPress Tani

joomla – është një tjetër CMS me burim të hapur. Platforma është krijuar për të përmbushur nevojat në internet të përfaqësuesve të biznesit të vogël, institucioneve jofitimprurëse dhe organizatave qeveritare. Joomla aktualisht krenohet me më shumë se 2 000 000 përdorues dhe fuqi mbi 9% të të gjitha faqeve në internet. Përveç qasjes falas, CMS ofron një sërë karakteristikash të projektimit, redaktim dhe botim të lehtë të përmbajtjes, mbështetje në të gjithë botën, dhe më shumë.

joomla

Karakteristikat kryesore:

 • Karakteristikat e zgjeruara të projektimit. Përdoruesit mund të aplikojnë çdo shabllon të veçantë në një faqe të veçantë përveç renditjes HTML, arkivimit të dizajnit me porosi, etj.
 • Redaktimi i thjeshtë i përmbajtjes. Sistemi ka një redaktues intuitiv WYSIWYG, butonat e redaktuesve dhe një sërë mjetesh botuese.
 • Mbështetje gjithëpërfshirëse. Joomla ofron një bazë të gjerë njohurish përveç sistemit të integruar të Ndihmës, komunitetit lokal të të mirave dhe forumit.

Provoni Joomla Tani

Drupal – është platforma e menaxhimit të përmbajtjes në internet e krijuar për të krijuar faqe interneti komplekse si dhe dyqane dixhitale. Ajo ofron një përzgjedhje të temave të tregtisë dhe tregut të pasurive të vendosura për dyqanet në internet, si dhe llojet e tjera të faqes në internet. Sistemi aktualisht fuqizon mbi 400,000 projekte të gjalla të disponueshme në më shumë se 200 vende të globit.

Drupal

Karakteristikat kryesore:

 • Lehtësinë e përdorimit. Sistemi është i thjeshtë për t’u instaluar. Përdoruesit mund të zgjedhin nga qindra modele të gatshme dhe t’i marrin ato në vend me një klik.
 • Mjetet e administrimit. Pronari i faqes së internetit mund të caktojë role dhe t’u sigurojë përdoruesve të tjerë për të siguruar një bashkëpunim efektiv.
 • Një përzgjedhje e gjerë e shtojcave. Përdoruesit drupal mund të zgjedhin nga mbi 7,000 shtojca të disponueshme për instalim.

Provoni tani Drupal

Zgjedhja e një CMS me burim të hapur mund të jetë gjithashtu bezdisëse. Platforma të ndryshme kërkojnë një nivel të ndryshëm të sfondit teknik. Për më tepër, ju duhet të kujdeseni për pritjen dhe domenin veçmas. Kjo gjithashtu mund të marrë kohë.

Kjo është ajo ku WordPress fiton falë lehtësisë së saj të përdorimit, fleksibilitetit dhe kontrollit të plotë mbi procesin e redaktimit. Për më tepër, ju mund të keni të gjitha pasuritë e uebfaqes në një vend kur përdorni planet e pritjes të optimizuara me WP që vijnë me integrimin CMS të thjeshtë dhe të gjitha tiparet brenda një plani me kosto efektive.

Saa CMS

Sistemet CMS SaaS përfaqësojnë platforma me bazë cloud që zakonisht vijnë si zgjidhje të gjitha në një. Një përdorues zgjedh një plan, paguan për të dhe merr një CMS të paraqitur plotësisht me shabllone të personalizueshëm, veglat e internetit, domainin dhe hostin e përfshirë në çmimin përfundimtar. Platforma të tilla janë të arritshme në formën e paketave të pritura virtuale me një model abonimi.

Mimi mund të ndryshojë në varësi të planit që keni zgjedhur si dhe nevojave të projektit tuaj. Sa më kompleks faqja juaj është kostoja më e lartë e planit. Për më tepër, ju duhet të merrni në konsideratë sasinë e të dhënave në internet, ruajtjen dhe gjerësinë e brezit që ju nevojiten. Këta faktorë ndikojnë gjithashtu në çmimin përfundimtar.

Përveç CMS me burim të hapur, SaaS kërkon praktikisht zero njohuri teknike. Ata ofrojnë funksionalitet intuitiv tërheqës dhe rënie përveç paraqitjeve të gatshme me pajisje shtesë të integruara dhe aplikacione që i referohen ngrohtë tuaj të veçantë.

Për shembull, ju dëshironi të krijoni një dyqan dixhital pa ndonjë njohuri kodimi ose dëshirë për të kërkuar strehimin ose regjistrimin e një domain-i tuaj.. Hapat me sistemet SaaS janë si më poshtë:

 1. Ju zgjidhni një platformë.
 2. Zgjidhni një model shitjeje dixhitale me blloqe dhe karakteristika të integruara.
 3. Regjistrohu në një plan që ofron funksionalitet eCommerce.
 4. Redaktoni përmbajtjen dhe shkoni drejtpërdrejt.

Ka plotësisht dhe pjesërisht platforma SaaS të cloud. E para përfshin të gjitha aspektet e servisimit, si dhe mbështetjen dhe mirëmbajtjen e faqes në internet. E dyta supozon të përdorni një server të veçantë cloud, si dhe module për të modifikuar modelin. Zgjidhjet pjesërisht të reja kërkojnë aftësi teknike. Pra, kur flasim për SaaS, ne konsiderojmë vetëm platforma plotësisht cloud.

Shembuj kryesorë CMS të Saas

Wix – është një ndërtues i vlerësuar globalisht në faqen e internetit bazuar në teknologjinë SaaS. Pothuajse 3.500 000 faqet e internetit të ndërtuara me Wix janë në dispozicion direkt në internet. Platforma ka një komunitet në rritje dhe lejon përdoruesit të ndërtojnë projekte të çdo lloji dhe kompleksiteti. Nëse ju jeni një fotograf individual që dëshiron të nisë portofolin tuaj, një kompani e biznesit të vogël që dëshiron me dëshirë prezencën e internetit ose një sipërmarrës i etur për të shitur në internet, Wix do të trajtojë çdo detyrë.

Ndërtues i faqes në internet

Karakteristikat kryesore:

 • E shkëlqyeshme për Newbies. Wix është akoma platforma më e lehtë për të krijuar faqe nga e para. Ai përdor teknologji të bazuara në AI për të krijuar faqe interneti për përdoruesit me të saj Teknologji ADI. Ju mund të dilni me një sit të ri në disa minuta me aftësi absolutisht pa kodim.
 • Redaktor i zgjeruar. Sistemi ju lejon jo vetëm të rregulloni shtojcat e gatshme, por të implementoni dhe dizajnoni ekskluzive dhe funksionalitetin e uebit me ndihmën e Wix Corvid.
 • Fleksibilitet 100%. Përveç qindra aplikacioneve dhe widget-ve që mund të instalohen me një klikim, faqja juaj e internetit mund të jetë e integruar me shërbime të shumta të palëve të treta për të larguar, mbështetur dhe rritur biznesin tuaj në internet.

Provoni Wix falas

CMS pronësore

Kjo kryesisht i referohet përdorimit të korporatave. Një CMS pronar është një program i menaxhuar nga një organizatë ose kompani e vetme. Fillimisht është projektuar vetëm për përdorim tregtar. Platforma vjen me një tarifë operacioni mujore ose vjetore, si dhe shërbime shtesë që mund të përfshijnë trajnimin e stafit, mbështetje teknike, mirëmbajtjen e faqes në internet, etj. Shembujt e CMS të pronarit përfshijnë Kentico, SiteCore, Motori i shprehjes, dhe të tjerët.

Gjërat që duhet të merren parasysh kur zgjidhni CMS

Pasi të kemi mësuar pak më shumë rreth natyrës dhe llojeve të CMS, mund të fillojmë të krahasojmë dhe të kundërta për të zgjedhur platformën që plotëson nevojat e faqes suaj të internetit. Me kaq shumë oferta në internet, duhet të qëndroni të përqendruar në funksionalitetin dhe kompleksitetin e faqes tuaj.

Whatfarë lloji i faqes në internet do të jetë? Sa faqe ju duhen? Whatfarë funksionaliteti kërkohet? A keni aftësi teknike? Cili është buxheti? Këto janë pyetjet për t’u përgjigjur para se të zgjidhni CMS. Për t’i vënë përdoruesit në lehtësi, ne kemi kryer një listë të veçorive që duhet t’i konsiderojnë përpara se të zgjidhni sistemin e redaktimit të përmbajtjes.

# 1 – Lehtësia e Përdorimit

Gjëja paraprake për të përcaktuar është se sa e thjeshtë për të përdorur CMS. Ndërsa platformat me burim të hapur janë falas, ju mund t’i provoni ato dhe të vendosni, nëse ato ju përshtaten pa realizuar live. Kur bëhet fjalë për zgjidhjet SaaS, ato ofrojnë plane falas, si dhe prova falas. Kjo gjithashtu mund të vijë në dispozicion për të parë se sa e lehtë është:

 1. Filloni me platformën për sa i përket vendosjes dhe instalimit.
 2. Rregulloni modelin, lëvizni objektet ose përdorni ndonjë nga mjetet e internetit të disponueshme.
 3. Shtoni dhe modifikoni tekste, ngarkoni imazhe, vendosni lidhje, instaloni widget, etj.
 4. Shkoni live me faqen e gatshme.

Lehtësia e përdorimit Tabela Krahasuese

WordPressWixjoomlaDrupal
FillimiShkarkimi dhe instalimi i kërkuar + host dhe domain përveç nëse përdorni me BluehostAbonohuni duke përdorur një llogari sociale ose email dhe fjalëkalimShkarkim dhe instalim i nevojshëm + host dhe domainShkarkim dhe instalim i nevojshëm + host dhe domain
Përshtatja e shabllonitMund të jenë të nevojshme modele të gatshme, aftësi kodimiRedaktues intuitiv tërheqës dhe lëshues, mjete të bazuara në AI, nuk kërkohet kodimModele HTML / JavaScript, aftësi teknike të kërkuaraModelet HTML / PHP kërkojnë një kodim të lehtë
Redaktimi i përmbajtjesNiveli fillestarNiveli fillestarNiveli i përparuarNiveli i përparuar

# 2 – Siguria e Platformës

Siguria është aspekti kryesor për sa i përket një faqe interneti të qëndrueshme që funksionon. Në situatën me sistemet CMS me burim të hapur, ju jeni përgjegjës për marrjen e një hosti të përshtatshëm me ruajtje dhe gjerësi të mjaftueshme për të parandaluar faqen tuaj nga prishjet në zgjedhjen e trafikut. Për më tepër, duhet të shikoni për ofruesit e pritjes me mjete shtesë të sigurisë, rezervë të sistemit, azhurnime të versionit CMS, etj Në shumicën e rasteve, përdoruesit detyrohen të ndërmarrin veprime të nevojshme me dorë.

Platformat e bazuara në re SaaS janë më fleksibël kur bëhet fjalë për sigurinë. Përdoruesit nuk kanë nevojë të trajtojnë asgjë. Platforma është përgjegjëse për azhurnime, operacione në internet, etj Në të njëjtën kohë, ju duhet të zgjidhni një plan me hapësira të mjaftueshme ruajtjeje dhe gjerësi bande për të siguruar funksionimin e qetë në planin afatgjatë.

Tabela Krahasuese e Sigurisë së CMS

WordPressWixjoomlaDrupal
Përditësimet e sistemit dhe rezervatPërditësimet manuale dhe kopjet rezervë nëse nuk përdoren me BluehostPërditësime dhe rezervime automatikeNjoftime për azhurnimin e sistemitNjoftime për azhurnimin e sistemit
Përditësimet e shtojcavePërditësimet manuale përveç nëse përdoren me BluehostPërditësime të automatizuaraAzhurnohet me dorëAzhurnohet me dorë
Mjetet shtesëShtojca shtesë që duhet të instalohen dhe trajtohen me dorëMbrojtja kundër spamit, parandalimi i DDoS, etj.Shtojca shtesë që duhet të instalohen dhe trajtohen me dorëShtojca shtesë që duhet të instalohen dhe trajtohen me dorë

# 3 – Mbështetje teknike

Të dy fillestarët dhe pro të përkushtuar vështirë se do të vlerësojnë që kanë mbetur më vete me gabimin teknik ose prishjen e faqes në internet. Disponueshmëria e mbështetjes së klientit është një faktor i rëndësishëm për t’u marrë parasysh, si dhe koha e nevojshme për menaxherët për të ofruar ndihmë.

Ndërsa shumica e platformave SaaS vijnë me mjete të ndryshme për të marrë kontakte, duke përfshirë kontakte të menjëhershme, CMS me burim të hapur zakonisht nuk ka mbështetje me porosi, përveç nëse jeni përdorues Premium. Nga ana tjetër, ata janë kaq të popullarizuar për përdoruesit që mund të hasni në video mësime pafund, forume dhe komunitete profesionale me përgjigje për të gjitha pyetjet.

Tabela Krahasuese e Mbështetjes së Klientit

WordPressWixjoomlaDrupal
Mbështetje e menjëhershmejoBiseda livejojo
Udhëzues dhe tutorialëUdhëzues video, si artikuj të kërkohen në internetBaza e njohurive me porosiUdhëzues video, si artikuj të kërkohen në internetUdhëzues video, si artikuj të kërkohen në internet
CommunityForume të shumta dhe komunitete në internetForumi me porosi WixForume të shumta dhe komunitete në internetForume të shumta dhe komunitete në internet

# 4 – Set i Karakteristikave dhe Fleksibiliteti

Kjo pikë i referohet gjithçka që ju nevojitet për të rregulluar faqen tuaj të internetit. Nga analitika e integruar dhe SEO tek mjetet e blerjes së përdoruesve, pop-format, galeritë, shfaqjet e pritjeve dhe aplikacionet e tjera për të promovuar dhe rritur projektin tuaj, si dhe për ta bërë atë më interaktiv dhe tërheqës.

Sistemet CMS me burim të hapur vijnë me mundësi të pafundme personalizimi. Ka mijëra shtesa në dispozicion për të shkarkuar dhe instaluar. Jo të gjitha shtojcat janë falas. Disa konsiderojnë të kenë një llogari premium ose shtesa të ndara. Për më tepër, ne duhet të konsiderojmë disponueshmërinë e shablloneve të përgjegjshme, funksionalitetin e e-commerce, dhe më shumë.

Për më tepër, platforma duhet të rezervojë hapësirë ​​për integrimin e palëve të treta pa probleme. Sa herë që doni të lidhni një opsion të ri pagese ose një metodë transporti, duhet të jeni 100% i sigurt, platforma do t’ju lejojë ta bëni këtë. Mbani në mend edhe instrumentet analitikë për të ndjekur trafikun dhe për të përcaktuar kanalet më të suksesshme, duke mos përmendur integrimin e mediave sociale.

Tabela Krahasuese e Fleksibilitetit CMS

WordPressWixjoomlaDrupal
templatesMijëra shabllone falas dhe premium550+ modele falas + tema pro të paguaraModele falas dhe premium JoomlaTemat pa pagesë dhe të paguara nga Drupal
SEOParametrat e avancuara të SEO + Shtojcat SEOCilësimet e integruara të SEOZgjatjet Joomla SEOModulet SEO të Drupal
CommecrePlugin Ultimate WooCommercePako shtesë për dyqane dixhitale të çdo madhësieZgjatje speciale eCommecreSoftueri me burim të hapur eCommerce Drupal

# 5 – Politika e icingmimeve

E fundit, por jo më pak e rëndësishme kur zgjedh një platformë për të ndërtuar një faqe në internet. Ndërsa konkurrenca në kamare rritet më e ashpër, kompanitë ofrojnë kosto relativisht të ulët të planit, të paktën për paketën e nivelit të hyrjes. Nga ana tjetër, sistemet CMS me burim të hapur janë të lira për t’u përdorur. Të gjithë mund të hyjnë në to dhe të fillojnë të ndërtojnë një faqe në internet. Dobësia e vetme është që ju do të duhet të kujdeseni për domain dhe host për projektin.

Për më tepër, shabllonet premium nuk janë falas, si dhe disa shtesa shtesë plugin. Platformat SaaS tarifojnë për secilin plan me një model të bazuar në pajtim. Ju zgjidhni paketën dhe merrni gjithçka me të brenda dhe nuk ka nevojë të merreni me çështje teknike veç e veç. Përdoruesit janë të lirë të kalojnë në një plan tjetër në çdo kohë, si dhe të shkojnë më pak në rast nevoje. Ky fakt sigurisht që shton disa fleksibilitet. Mos harroni për planet e lira. Ata mund të jenë një shans i mirë për të provuar sistemin ose edhe për të ndërtuar një sit të vogël, të thjeshtë dhe të lehtë.

Tabela Krahasuese e Fleksibilitetit CMS

WordPressWixjoomlaDrupal
Plan falasFalas me parazgjedhjepoFalas me parazgjedhjeFalas me parazgjedhje
Kostot shtesëDomain, hosting, shabllone, shtesaJo. Ju paguani vetëm për një plan të zgjedhur.Domain, hosting, shabllone, shtesaDomain, hosting, shabllone, shtesa
Pricemimi fillestar për të ndërtuar një faqe në internetNga 5 dollarë në muajNga 0 dollarë në muajNga 5 deri në 1.500 dollarë për një sit të ndërtuar profesionalishtNga 5 deri në 3,000 dollarë për një sit të ndërtuar profesionalisht

Saa vs CMS i Vetë-Pritur

Tani, ju jeni pothuajse të gatshëm të bëni zgjedhjen e duhur dhe të zgjidhni CMS që përputhet më mirë. Siç kemi përmendur edhe më parë. Ekzistojnë 3 lloje kryesore CMS. Ndërsa platformat e pronarit janë kryesisht për përdorim të korporatave, ju nuk do t’i konsideroni kurrë ato për një prani të ngurtë në internet. Për këtë arsye, ne do të krahasojmë dhe kontrastojmë SaaS dhe opsionet CMS të vetë-pritura bazuar në shembuj të jetës reale që përfaqësojnë Wix dhe WordPress me zgjidhje pritëse të optimizuara nga WP, të sjellura nga ju Bluehost.

Wix – Gjithë-në-Një Zgjidhje Saas

Wix

Wix – është krijuesi më i mirë i faqes në internet SaaS në botë. Extremelyshtë jashtëzakonisht e lehtë për t’u përdorur dhe e përsosur për fillestarët. Ju merrni një instrument të avancuar në internet që krijon një faqe interneti nga e para për ju duke përdorur të gjitha teknologjitë e fundit të internetit bazuar në Inteligjencën Artificiale. Platforma është aq e popullarizuar me përdoruesit sa aktualisht paraqet 154 milion abonentë.

Fillo

Për të filluar ndërtimin e një faqe në internet, ju duhet vetëm të regjistroheni dhe të filloni provën tuaj falas. Nuk ka nevojë të zgjedhësh një plan menjëherë. Për më tepër, ju mund të përmbaheni në paketën Wix falas në rast se doni vetëm të testoni sistemin. Siç u tha më parë, sistemi është një nga më të lehtë për sa i përket ndërtimit të faqes në internet. Shtë e përkryer për newbies me absolutisht asnjë aftësi kodimi. Faza e fillimit përfshin disa hapa të thjeshtë:

 1. Hyrja në (përdorni median tuaj social ose llogarinë Google ose thjesht shkruani emailin dhe fjalëkalimin).
 2. Zgjidhni një shabllon që ju pëlqen, filloni të krijoni një faqe të re nga bosh ose të zgjedhni për Wix ADI – një zgjidhje me bazë AI që ndërton një sit për ju bazuar në përgjigjet tuaja që përshkruajnë një projekt të ardhshëm
 3. Shtoni përmbajtje, ngarkoni fotografi dhe video, pajisje shtesë, shërbime ose aplikacione të nevojshme.
 4. Paraprakisht që faqja ju përdor duke përdorur modalitetin përkatës dhe shkoni në internet duke shtypur butonin “Publikimi”.

Si për personalizimin e faqes dhe redaktimin e përmbajtjes?

Përshtatja e shabllonit

Wix është një redaktues tërheqës dhe tërheqës. Do të thotë që ju jeni i lirë të redaktoni modelin e gatshëm duke lëvizur elementët dhe blloqet e tij. Përdoruesit mund t’i rregullojnë ato ose të lëvizin. Thjesht zgjidhni zonën që ju nevojitet, mbajeni atë me butonin e miut dhe zhvendoseni në vendndodhjen në faqe që dëshironi. E njëjta gjë është me skedarët mediatikë ose elementët e rinj që doni të shtoni.

Redaktori ndërtues i faqes Wix

Një përzgjedhje e modeleve përgjegjëse përfshin mbi 550 tema për niches dhe qëllime të ndryshme. Shumica e tyre vijnë me veçori të paravendosura. Ata që dëshirojnë të bëjnë ekskluzivitetin mund të fillojnë të krijojnë një faqe të re duke përdorur paraqitjen e zbrazët. Wix Corvid është për teknikë më me përvojë që duan të zhvillojnë dhe shtojnë elemente ose funksione ekskluzive. Mënyra më e lehtë është të përdorni Wix ADI. Sistemi ofron disa paraqitje të gatshme të faqes në internet bazuar në informacionin tuaj të pajisur me pajisje të integruara. Thjesht shkruani tekstet e nevojshme në blloqet përkatëse dhe shkoni live n 5-6 minuta.

Karakteristikat dhe fleksibiliteti

Sistemi ofron një seri të gjerë opsionesh që i referohen jo vetëm personalizimit të faqes në internet, por edhe promovimit, optimizimit të SEO, etj. Këtu janë disa tipare thelbësore që do të vlerësoni:

 • Zgjidhje Gjithë-në-Një – ju merrni të gjitha funksionalitetet dhe pasuritë e nevojshme brenda një pakete të zgjedhur, përfshirë domain, hosting, mjete sigurie, mbështetje, etj.
 • Tregu me Wix App – një përzgjedhje e gjerë e shtojcave, aplikacioneve dhe shërbimeve të palëve të treta të disponueshme për integrim pa probleme.
 • SEO – modifikoni titullin dhe përshkrimin e faqes, rregulloni detajet e produktit, modifikoni URL-të, pamjen sociale dhe më shumë për të krijuar një përmbajtje miqësore me SEO.
 • eCommerce – Wix ofron plane të ndara për dyqane dixhitale të çdo madhësie. Ato përfshijnë integrimin e opsioneve të pagesave, sistemin e menaxhimit të produkteve dhe një grup mjetesh për promovimin dhe marketingun në internet.
 • Ndihma për klientët – sistemi ofron mënyra të ndryshme për të kontaktuar, përfshirë 24/7 chat live, sistemin e biletave të postës elektronike, qendrën e ndihmës Wix me porosi, forumin lokal dhe udhëzuesit e përdoruesve.

Platforma ka një plan falas dhe ju lejon të provoni çdo plan me kosto zero (provë falas). Sidoqoftë, nuk është e mjaftueshme për një projekt plotësisht funksional. Për të filluar, ju mund të keni nevojë për një plan kombinimi që kushton 13 dollarë në muaj me të gjitha opsionet e nevojshme.

Provoni Wix falas

WordPress – CMS gjithëpërfshirëse e vetë-pritur

Ndërtues i faqes në WordPress

WordPress – është platforma më e njohur e vetë-pritur CMS me mbi 65 milion faqe interneti të ndërtuara në WPC. Përkundër faktit, ju duhet ta keni të instaluar në pritjen tuaj, ofruesit e shumtë të serverëve ofrojnë plane të optimizuara me WordPress pa pasur nevojë të trajtojnë çdo proces manualisht. Bluehost është oferta më e mirë. Pra, ne do të rishikojmë WP kur përdoret së bashku me zgjidhjen e serverit Bluehost.

Fillo

Gjithçka bëhet më e lehtë kur përdorni WordPress me Bluehost. Përdoruesit fillimisht u detyruan të kërkojnë zgjidhjen më të mirë të pajtimit dhe të regjistrojnë një domen veç e veç. Falë ofruesit të serverit, procesi i integrimit është i thjeshtë. Ju duhet të bëni vetëm sa vijon:

 1. Regjistrohu në Bluehost.
 2. Zgjidhni një plan të optimizuar nga WP.
 3. Integruar me CMS me një klikim.

Planet përfshijnë tashmë një përzgjedhje të modeleve falas. Thjesht shfletoni një listë të temave dhe instaloni një që ju pëlqen me një klik. Nuk ka nevojë t’i shkarkoni dhe instaloni ato manualisht.

Përshtatja e shabllonit

WordPress e lehtëson punën me përmbajtjen. Ju mund të krijoni faqe dhe kategori të reja. Redaktori WYSIWYG e bën të thjeshtë organizimin e elementeve në faqe, si dhe shtimin e tyre të reja. Megjithëse nuk ka redaktim brenda dhe ju duhet të ruani të gjitha ndryshimet që bëni, ekziston një mundësi e thjeshtë për të parë se si do të shfaqen ndryshimet në internet.

Redaktori vizual i WordPress

Nuk ka shumë përshtatje të modelit bazë. Për të modifikuar paraqitjen, do t’ju duhet të vendosni kodin burimor. Kjo është ajo ku njohuritë HTML / PHP / CSS mund të vijnë në dispozicion. Nga ana tjetër, përdoruesit mund të zgjedhin modele Premium me një dizajn më ekskluziv në rast nevoje.

Me fjalë të tjera, varet nga ju nëse të zhyteni thellë në kodim apo jo. Ështja nuk është e detyrueshme. Sidoqoftë, me një kurbë të vogël të të mësuarit mund të dalësh me një projekt vërtet ekskluziv.

Karakteristikat dhe fleksibiliteti

WordPress është një nga platformat më fleksibël. Ajo jep gjithçka që ju nevojitet nga mijëra shabllone falas dhe të paguar në një përzgjedhje të madhe të shtojcave. Lajmi i mirë është që ju nuk keni nevojë t’i mirëmbani ato me dorë. Hosthimi Bluehost do të kujdeset për të gjitha azhurnimet e sistemit dhe shtojcave, rezervat, etj.

 • Widgets dhe Shtesa – WP CMS mburret me sigurinë një grup më të gjerë të shtojcave. Ato përfshijnë nxitës të SEO, mjete analitike, instrumente të e-commerce, dhe më shumë. Me Bluehost, nuk keni më nevojë t’i menaxhoni ato me dorë.
 • Zgjidhje e gatshme për përdorim – Bluehost ju lejon të merrni një host të duhur, si dhe domenin në një vend pa qenë nevoja të zgjidhni një numër shërbimesh dhe të paguani për to veç e veç.
 • SEO – përveç plugins SEO dhe widget për të optimizuar përmbajtjen tuaj, WordPress siguron shpejtësi të shpejtë të ngarkesës në faqen e internetit për shkak të motorit të tij të fuqishëm. Për më tepër, ju mund të redaktoni kodin burim duke e bërë atë më miqësor SEO, si dhe të instaloni kompresorë të imazhit dhe mjete të tjera. Sistemi ju lejon të redaktoni gjithçka nga përshkrimet e titujve meta dhe URL-të, për të përqendruar fjalët kyçe dhe lexueshmërinë e përmirësuar të tekstit.
 • eCommerce – përdorni plugin WooCommerce për të krijuar një dyqan në internet me çdo madhësi. Për të filluar, versioni falas mund të jetë i mjaftueshëm. Nëse vendosni të rritni dyqanin tuaj dixhital, do t’ju duhet disa shtesa shtesë dhe mjete që paguhen.
 • Ndihma për klientët – Vetë WordPress është një CMS me burim të hapur. Përdoruesit mund të gjejnë mijëra udhëzues video ose artikuj që përshkruajnë procesin e instalimit, kopjimin e sistemit dhe azhurnimet e shtojcave. Ju mund të bashkoheni në forume dhe komunitete të miratuara nga WP. Kur përdorni Bluehost, ju merrni një mbështetje të ciklit të plotë, përfshirë sistemin e biletave dhe bisedën live 24/7.

Ofruesi i pritjes nuk ka një provë falas. Sidoqoftë, mund të ndërtoni një faqe plotësisht funksionale të WordPress duke përdorur ndonjë nga planet e optimizuara me WP. Pricemimi i hyrjes është 2,95 dollarë në muaj me një domen të lirë, integrim të thjeshtë të WordPress, azhurnime të automatizuara dhe 50 GB ruajtje. Ju mund të kaloni në një plan tjetër sa herë që projekti juaj kërkon më shumë lehtësira.

Provoni WordPress Tani

Në fund të fundit

Marrja e një CMS të duhur kërkon një analizë të thellë të projektit tuaj të ardhshëm. Me kaq shumë alternativa, duhet të kuptoni qartë se çfarë lloj funksionaliteti kërkon faqja juaj e internetit. Në të njëjtën kohë, ju duhet të merrni parasysh sfondin tuaj teknik dhe gatishmërinë për të zhyten thellë në procesin e ndërtimit të faqes në internet.

Do CMS vjen me karakteristikat e saj unike. Burimi i hapur është një mundësi më e mirë për të mirat me mendje krijuese që dinë të merren me kodimin dhe programimin. Zgjidhjet SaaS janë një mënyrë më e lehtë dhe e shpejtë për të jetuar me një faqe interneti në kërkim profesional. Pavarësisht se çfarë zgjidhni, sigurohuni që programi rezervon hapësirë ​​të mjaftueshme për rritjen e biznesit dhe modifikimin e faqes në planin afatgjatë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map