Si të zbuloni CMS-në e faqes në internet

si të zbuloni cms-në e faqes në internet

Ndonjëherë ekziston nevoja për të zbuluar se në çfarë bazohet CMS ose krijuesi i faqes në internet. Përdoruesit mund të kërkojnë këtë informacion vetëm për shkak të kuriozitetit ose dëshirës së tyre për të kuptuar se çfarë teknologjie funksionon më mirë për këtë lloj projekti.

Pasi ta keni zbuluar këtë, është mjaft e mundshme që ju të dëshironi të krijoni një uebfaqe të ngjashme vetë ose madje edhe ta kopjoni atë në detaje. Thelbi zbret në qëllimin e vetëm – si të merrni informacione rreth CMS në të cilën është krijuar një faqe në internet.

Ekzistojnë tre mënyra për të zbuluar motorin prapa një faqe në internet: aplikimi i shërbimeve në internet, komunikimi me pronarin ose kontrollimi i kodit. Asnjë prej tyre nuk është 100% i besueshëm, por, nëse provoni vërtet shumë, shanset për të zbuluar platformën do të rriten dukshëm.

1. Shërbime për të zbuluar Teknologjinë e Uebfaqeve

WEBDATASTATS

webdatastats

WebDataStats – është një shërbim i besueshëm, i cili bën të mundur zbulimin e CMS në internet dhe gjetjen e bazave të të dhënave të fushave të faqeve nga CMS. Platforma ofron bazën e të dhënave më të gjerë të CMS, kornizat dhe ndërtuesit e faqeve të internetit, e cila aktualisht përfshin mbi 1000 sisteme më të njohura. Përveç përcaktimit të CMS me të cilin bëhet një faqe në internet, shërbimi lejon gjithashtu kategorizimin e vendeve të kërkuara në kategori në lidhje me kriteret tuaja, marrjen e detajeve të kontaktit të marra nga faqet, duke parë historinë e migracionit CMS të emrave të domain etj..

Zhvilluesit e WebDataStats me dorë kontrollojnë dyfish çdo faqe në internet që është në analizë për të siguruar që zbulimi CMS është i saktë. Ata azhurnojnë bazën e të dhënave mujore të shërbimit CMS për të siguruar rezultatin më të veçantë dhe të saktë. Në rast se sistemi nuk mund të zbulojë CMS-në e një faqe në internet për ndonjë arsye, zhvilluesit e saj kontrollojnë me dorë burimet e tilla për të shtuar më tej platformat e pazbuluara në bazën e të dhënave të tyre. Kjo përfundimisht siguron rezultatet më të mira dhe më të besueshme.

Zbuloni një CMS në Uebfaqe

WHATCMS

Whatcms

WhatCMS – është një shërbim i bazuar në ueb, i cili përdoret për të zbuluar kornizat e faqeve në të cilat janë ndërtuar. Ne e testuam atë në faqen tonë të internetit dhe u befasuam vërtet nga rezultati. Ajo zbuloi të dhënat e duhura në lidhje me CMS-in e blogut tonë pa ndonjë problem fare. Sistemi funksionon mjaft shpejt (2-3 sekonda janë të mjaftueshme për të zbuluar rezultatin), duke siguruar sasi minimale të informacionit, gjë që është mjaft e mjaftueshme. Ju nuk duhet të shfletoni uebin duke kërkuar emrin e motorit pasi shërbimi lejon të zbuloni rreth 170 CMS, ndërtuesit e faqeve të internetit dhe kornizat – të paguara dhe falas.

Disa uebfaqe janë ndërtuar në disa CMS në të njëjtën kohë (baza OpenCart, blog WordPress, forumi vBulletin etj). Për të zbuluar një gjigant të tillë, mund të përdorni opsionin e përcaktimit për secilën faqe ose seksion.

Zbuloni një CMS në Uebfaqe

BUILTWITH

Builtwith

BuiltWith – është një tjetër shërbim popullor që mund të sigurojë shumë informacione sipas kërkesës suaj: sisteme të lidhura analitike, widget, disponueshmëria e versionit celular, skriptet dhe rregullat CSS të përdorura, ofruesi i pritjes, certifikata SSL, serveri në internet, etj. Këto informacione të hollësishme do të jenë të dobishme për webmasterët . Një i ri lehtë mund të humbet në të dhe ekziston rreziku që gjysma e këtij informacioni të mbetet i paqartë.

Sistemi menjëherë zbuloi CMS-në faqen tonë të internetit është ndërtuar. Thjesht duhet të gjesh informacionin e kërkuar në listën e gjatë të të dhënave.

Zbuloni një Platformë Uebfaqesh

CMSDETECT

CMSdetect

Detektor CMS – është një sistem më i mirë, i cili vjen me një mjet të fuqishëm detektor CMS që përdoret për të zbuluar kornizën, CMS ose ndonjë teknologji tjetër që përdor një faqe interneti. Siguruar nga Mjetet në Internet Online, shërbimi mund të njohë në mënyrë efektive mbi 100 CMS më të njohura dhe të përdorura gjerësisht. Alsoshtë gjithashtu e mundur të zbuloni shumë informacione, statistika, teknologji që lidhen me uebfaqen këtu. Procesi është mjaft i lehtë dhe i shpejtë.

Thjesht duhet të arrini shërbimin, të siguroni URL-në e një faqe në internet për të cilën jeni të interesuar dhe të goditni butonin Enter. Në vetëm disa sekonda, ju do të shihni informacionin e hollësishëm në lidhje me CMS ose ndërtuesin e faqes që një sit po përdor.

Detektori CMS nuk ka arritur të njohë sistemin në të cilin është ndërtuar blog-u ynë, gjë që e bën efikasitetin dhe besueshmërinë e tij mjaft të dyshimtë.

Zbuloni një Kuadër në Uebfaqe

WAPPALYZER

Wappalyzer

Wappalyzer – është një mjet i njohur ndër-platformë, i cili mund të zbulojë në mënyrë efektive kornizat, teknologjitë dhe ndërtuesit e faqeve të internetit të përdorura. Mjeti mund të zbulojë Sistemet më të njohura të Menaxhimit të Përmbajtjes, motorët e e-commerce, mjetet e analitikës në internet, softverin e serverit dhe teknologjitë e tjera që një faqe në internet mund të përfshijë.

Për të zbuluar CMS dhe widget-et që fshihen pas çdo siti, duhet të përdorni faqen e internetit zyrtare të shërbimit, të specifikoni URL-në e një faqe në internet që dëshironi të kontrolloni dhe të filloni procesin e skanimit. Wappalyzer është gjithashtu i disponueshëm si program i shkarkueshëm dhe programe shtesë e shfletuesit. Prandaj, ju takon juve të zgjidhni variantin më të përshtatshëm bazuar në shpeshtësinë e përdorimit të shërbimit dhe efikasitetin e tij.

Ne u përpoqëm të bënim analizën e blogut tonë me Wappalyzer dy herë. Përpjekja e parë ishte e pasuksesshme për shkak të mbingarkesës së sistemit. Pas përpjekjes së dytë, Wappalyzer nuk e njohu motorin prapa blogut tonë.

Zbuloni një Teknologji në Uebfaqe

rescan

rescan

rescan – është një shërbim në internet që mund t’ju ndihmojë të identifikoni kornizat, CMS dhe teknologjitë prapa çdo faqe interneti që ju ofroni. Në përgjithësi, sistemi mund të skanojë mbi 305 milion faqe në internet në mbi 1550 zona domain.

Përveç sigurimit të listave të mjeteve dhe teknologjive të bazuara në faqet e internetit, Rescan gjithashtu drejton një mjet falas të analizës së faqes në internet që ju ndihmon të gjeni në mënyrë efektive informacionin e hollësishëm në lidhje me një sit që është në shqyrtim, statistikat e tij, statusin e rangut Alexa, adresën IP, ueb llojet e serverit, vendi i origjinës, informacioni i faqes së kodit dhe parametrat e tjerë të detajuar. Bazuar në rezultatet e testit tonë, Rescan arriti të identifikojë disa teknologji prapa blogut tonë, që është një faktor mjaft i mirë.

Zbuloni një CMS në Uebfaqe

përfundim

Përdorimi i shërbimeve automatike në internet për përcaktimin e motorit të faqes në internet është mënyra më e thjeshtë dhe më e përshtatshme për të gjetur këtë informacion për shumicën e përdoruesve. Metoda gëzon popullaritet si me newbies ashtu edhe me pro dizajnit në internet.

Do të thotë që saktësia e përcaktimit ndryshon nga një mjet në tjetrin, por asgjë nuk ju pengon të përdorni 3-4 shërbime të ngjashme në internet në një kohë dhe të krahasoni rezultatet e marra.

2. Analiza e Kodit HTML të Internetit

Metoda e dytë e zbulimit është të analizoni kodin e faqes HTML në Google Chrome (kliko me të djathtën e miut në një faqe në internet, “Paraqitja e kodit të faqes në internet”) Ctrl U). Kjo nuk është mjaft e përshtatshme dhe nuk funksionon mirë në shumë raste. Sidoqoftë, metoda ia vlen të provohet. Ju duhet të gjeni një kod midis etiketave «…». Si rregull, emri CMS jepet në etiketën “gjenerator”. Shumë webmasterë fshijnë këtë etiketë për të fshehur këtë informacion të vlefshëm nga robotët, njerëzit dhe viruset. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të siguruar uebfaqen tuaj nga çdo sulm klasik i hakerave në platformë.

Manual Detektimi CMS

Shtë gjithashtu e mundur të njihen parametrat kryesorë ose karakteristikat CMS me strukturën e kodit (kjo vlen vetëm për përdoruesit me përvojë) ose me emrin shabllon që mund të shihni në strukturën e dosjeve të faqes në internet. Zgjidhni tabelën “Burimet” në mënyrën e shikimit të kodit dhe gjeni katalogun me fjalët “Temat” ose “Model” në titull. Nënkatalogu në përgjithësi specifikohet nën emrin e shabllonit të përdorur, ku ruhen të gjithë skedarët e tij. Kërkoni për këtë emër në Google për të gjetur listën e CMS të zbatueshme për versionet aktuale të projektimit. Fatkeqësisht, mund të ketë disa variante. Pra, mbajeni në mend.

3. Inxhinieria Sociale

Metoda e tretë është vetëm të pyesni administratorët ose zhvilluesit rreth CMS ose ndërtues i faqes në internet bazohet në një sit. Ju mund t’i drejtoheni pronarit të faqes së internetit ose ndonjë personi përgjegjës për hartimin e faqes në internet me këtë pyetje qoftë përmes formularit të kontaktit ose përmes rrjeteve sociale. Epo, kjo nuk garanton që ju do të merrni përgjigjen – kjo varet nga saktësia dhe korrektësia e formulimit të hetimit, gjendja shpirtërore e një personi me të cilin komunikoni dhe disa shkaqe të arsyeshme si siguria ose mosdija e thjeshtë e këtij informacioni.

Lavdëroni faqen e internetit, tregoni që ju pëlqejnë teknologjitë që përdor dhe që jeni të gatshëm të krijoni një projekt të ngjashëm, por në një tjetër ngrohtësi. Pyesni për sasinë e kohës që u desh për të zhvilluar uebfaqen, dëshironi sukses dhe promovim efektiv të burimit etj. Me fjalë të tjera, thjesht pyetni me vendosmëri në lidhje me faktet për të cilat jeni të interesuar të mos shqetësoni pronarin ose administratorin.

Uebfaqet e krijuara nga studiot në internet shpesh përmbajnë gjurmët me emrat dhe lidhjet e tyre. Quiteshtë mjaft e logjikshme që njerëzit, të cilët i kanë hartuar ato, të jenë të vetëdijshëm për sistemet ku bazohen vendet. Shtë gjithashtu e mundur t’i drejtoheni atyre për ndihmë në një mënyrë miqësore. Do të dukeni si një klient i mundshëm (pyesni për koston e zhvillimit të faqes në internet), gjë që rrit ndjeshëm shanset tuaja për të marrë përgjigjen e dëshiruar.

Vija e poshtme

Farëdo qëllimi që ju të përpiqeni të zbuloni CMS-në e një faqe në internet të palëve të treta, është më e thjeshtë dhe më e përshtatshme ta bëni atë duke përdorur një nga shërbimet e ngrohta online. Për ta bërë atë, mjafton të siguroni emrin e domain në fushën e kërkuar dhe të prisni derisa sistemi të skanojë një faqe në internet. Nëse një sit punon në një CMS të shkruar me dorë ose është modifikuar thellësisht, hetimi juaj nuk do të jetë i suksesshëm. Ndonjëherë, mund të hasni në gabime të thjeshta – nuk ka 100% mundësi të merrni përgjigjen këtu.

Për të rritur besueshmërinë e procesit të përcaktimit të kornizës, është e dëshirueshme që ta kontrolloni atë me disa sisteme në të njëjtën kohë. Zgjidhni ato që kemi regjistruar në postim ose ndonjë shërbim tjetër sipas dëshirës tuaj – nuk ka rëndësi shumë. Të gjithë punojnë mjaft mirë. Nëse rezultatet e skanimit janë të njëjta, mund të jeni i sigurt për korrektësinë e testit. Nëse ka ndonjë dallim, ka kuptim të përdorni mjete shtesë dhe të zgjidhni variantin më të shpeshtë që ato gjenerojnë. Si rregull, këtu nuk ka dallime serioze.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me