Si të transferoni një sit të WordPress në një host të ri

Si të transferoni një sit të WordPress në një host të ri

Sa herë që lëshimi i një uebsajti të ri, ne kërkojmë 100% në kohë, kohën e ngarkimit të faqes elektrik dore, çmime të përballueshme dhe një veçori të pasur të vendosur me kosto minimale. Fatkeqësisht, pak WordPress ofruesit e pritjes punojnë në atë mënyrë. Disa prej tyre nuk arrijnë të ofrojnë kapacitete, siguri dhe performancë të mjaftueshme duke bërë që bizneset dhe pronarët e faqeve të internetit transferojnë një faqe WordPress në një host tjetër.

Disa janë me të vërtetë të etur për të trajtuar procesin e migracionit, pasi mund të rezultojnë në joproduktive, humbje të trafikut, etj. Nga ana tjetër, nëse platforma aktuale e strehimit nuk i plotëson kërkesat e projektit, mund të rezultojë në probleme shumë më serioze në të ardhmen, veçanërisht për faqet e internetit në rritje dhe të pagueshme.

Përkundër faktit se nuk ka një skenar të përsosur për secilën faqe, ne kemi kryer një listë të hapave thelbësorë për të migruar në një host tjetër me faqen tuaj të bazuar në WP me humbje minimale. Ju do të jeni në gjendje ta trajtoni vetë procesin pa pasur nevojë të punësoni specialistë të palëve të treta.

Arsyet kryesore për transferimin e një faqe WordPress në një host të ri

Para se të zhyteni thellë në procesin e transferimit të faqes në internet, le t’i hedhim një vështrim disa arsye thelbësore pse mund të dëshironi të transferoheni në një host tjetër. Një faqe interneti përcakton suksesin e ardhshëm në biznesin tuaj përkundër kamareve. Kjo është arsyeja pse ju presin 100% siguri dhe performancë. Fatkeqësisht, jo të gjithë ofruesit e pritjes janë në gjendje të mbështesin garancitë e tyre. Pra, arsyet janë si më poshtë:

Koha e rregullt e joproduktive

Fjalë për fjalë, të gjithë ofruesit e pritjes pretendojnë se ofrojnë 99,99% në kohën e duhur. Një normë thelbësore për çdo faqe në internet për të parandaluar humbjet e trafikut ose optimizimin e dëmtuar të SEO. Shumë kohë joproduktive mund të rezultojë në vijim:

 • Humbjet e shitjeve. Kryesisht i referohet projekteve të tregtisë elektronike. Kur faqja juaj e internetit nuk po funksionon, ajo nuk sjell të ardhura. Si rezultat, ju humbni të çon, si dhe klientët e mundshëm dhe paratë, natyrisht.
 • Dëmet SEO. Koha më e gjatë e joproduktive dëmton më shumë renditjet në faqen e internetit të SEO. Motorët e kërkimit do të kenë arsye të mjaftueshme për të shtyrë faqen tuaj poshtë në krahasim me konkurrentët që punojnë më të qëndrueshëm.
 • Reputacioni i keq në internet. Imagjinoni një përdorues duke u përpjekur në mënyrë të dëshpëruar të shfletoni faqen tuaj të internetit, por dështoni në vesë në kohën e rregullt. Ajo bën një përshtypje të keqe veçanërisht nëse merresh me kamaren B2B.

Shpejtësia e ulët e ngarkimit të faqes në internet

Pasojat e këqija të shpejtësisë së ulët të ngarkesës në faqe janë praktikisht të njëjta si me kohën e rregullt të joproduktive. Rezulton në renditjen e dobët të SEO si dhe përshtypjet e përdoruesve të këqij. Për këtë arsye, ju mund të keni nevojë për një ofrues pritës që përdor teknologji moderne për të përmirësuar atë normë. Një ide e mirë është të shikoni për karakteristikat e mëposhtme:

 • SSD e azhurnuar në vend të hard diskeve tipike për të lexuar të dhënat më shpejt duke rezultuar në performancën e përgjithshme të internetit më të mirë.
 • Burimet e zgjeruara me implementimin e rrjeteve pritëse të mbështetur në cloud të ndërthurura me mjedisin VPS për projekte të mëdha dhe komplekse në internet.
 • Caching më mirë me ndihmën e shtojcave shtesë, qasjes CDN, etj.

Sigurisht, veçoritë shtesë vijnë me kosto shtesë. Sidoqoftë, ato me siguri ia vlejnë këto para, veçanërisht në planin afatgjatë.

Mungesa e sigurisë dixhitale

Kur menaxhoni uebfaqen tuaj, duhet të jeni 100% i sigurt që funksionon në mënyrën më të sigurt. Një ofrues pritës duhet të sigurojë mjete për të parandaluar projektet nga mashtrimet, mashtrimet, spamming, etj. Për më tepër, ju mund të keni nevojë për karakteristika më të zgjeruara për të mbrojtur faqen e internetit nga DDoS dhe llojet e tjera të sulmeve ose programeve me qëllim të keq.

Përditësime automatike të sistemit, rezervë të rregullt, komplete të sigurisë anti-spam, monitorim të automatizuar dhe fiksim të gabimit – nëse një platformë pritëse nuk arrin të sigurojë ndonjë prej këtyre, duhet të zhvendoseni qartë faqen tuaj të WordPress në një host të ri.

Liria e kufizuar e personalizimit

Si një platformë me burim të hapur, WordPress CMS siguron mundësi të shumta të projektimit dhe përshtatjes në internet. Sidoqoftë, ata kërkojnë aftësi të mira teknike, ndërsa personat e rinj dhe jo teknikët mund të kërkojnë një zgjidhje të optimizuar nga WP që është më e lehtë për t’u përdorur..

Për shembull, është më mirë të keni integrim WP seamless sesa të vendosni vetë CMS. Përveç kësaj, do të jeni të kënaqur që të keni plugins të rregulluar mirë dhe të azhurnuar automatikisht në vend që t’i menaxhoni ato manualisht.

Ndihma për klientët e pafuqishëm

Të kesh ngecur me faqen tënde të internetit dhe askush për të ndihmuar është një makth. Një ofrues pritës pa një ekip mbështetës me përvojë do të rezultojë në probleme të mëdha sa herë që keni çështje teknike, avarime në internet, probleme me rinovimin e planit, etj..

Këto janë vetëm disa arsye pse ju duhet të transferoni faqen tuaj në WordPress në një host të ri. Me kaq shumë zgjidhje të optimizuara me WP, sigurisht që do të gjeni një zgjidhje më të mirë. E tëra që ju duhet është të mësoni sa më shumë që të jetë e mundur për procesin e migracionit për ta trajtuar atë vetë.

7 hapa për të lëvizur një faqe WordPress në një host të ri

Procesi i migracionit vetëm duket se është i vështirë. Rezulton se pronarët e faqeve të internetit as nuk duhet punësojë specialistë të palëve të treta për ta trajtuar atë. E tëra që ju nevojitet është pak vëmendje dhe një udhëzues hap pas hapi me të gjitha fazat e përshkruara në detaje. Pra, ja ku jeni!

Procesi përfshin fazat e mëposhtme:

 1. Gjeni një alternative të mirë për një host ekzistues.
 2. Rezervoni skedarët e faqes në internet.
 3. Eksportoni bazën e të dhënave në internet.
 4. Krijoni bazën e të dhënave të re WP në hostin e ri.
 5. Redaktoni skedarët.
 6. Importoni bazën e të dhënave dhe ngarkoni skedarët WP.
 7. Përditësoni serverin e emrit të domain dhe bëni disa lëvizje përfundimtare.

Tani, le të bëjmë një vështrim më të afërt në secilën fazë.

Hapi 1. Gjeni Alternativën e Pritjes

Faza e parë është të gjejmë një host të ri me të gjitha tiparet që kemi diskutuar më herët. Krahaso dhe bej kontrastin opsione të ndryshme. Sigurohuni që platforma ju kënaq plotësisht, përsa i përket sigurisë, performancës, integrimit ose lehtësisë së përdorimit.

Ofruesit e qëndrueshëm të pritjes ofrojnë zgjidhje të optimizuara me WP për lloje të ndryshme projekti. Ato përfshijnë paketat e pritjes për faqet e internetit të thjeshta me kosto minimale, si dhe zgjidhje për zhvillimin e projekteve të biznesit dhe tregtisë elektronike me një seri prizash përkatëse, mjete sigurie dhe burime për performancë të qëndrueshme.

Bluehost

Provoni tani Bluehost

Ajo që ne po përpiqemi të themi është se nëse e krijoni mendjen tuaj për të kaluar në një host tjetër, duhet të jetë ndeshja më e mirë për WordPress tuaj. Bluehost është ndoshta një zgjidhje e lartë pritëse me ofertat e tij të optimizuara WP për projektet e bazuara në përmbajtje dhe e-commerce. Ajo është dëshmuar të jetë më e besueshme në drejtim të performancës, sigurisë dhe tipareve të përcaktuara për të ofruar.

Hapi 2. Skedarët rezervë të faqes në internet

Ideja është që të shkarkoni të gjithë skedarët e uebfaqes në dosjen lokale të vendosur në PC ose laptop. Nga njëra anë, do t’ju lejojë të ruani të gjitha konfigurimet dhe elementet thelbësore të faqes në internet. Nga ana tjetër, migrimi i mëtejshëm do të ishte i pamundur pa ato dosje.

Për të trajtuar procesin, do t’ju duhet:

 1. Instaloni një mjet programi FTP.
 2. Lidhu me hostin aktual të uebit.
 3. Krijoni një dosje të veçantë në kompjuterin tuaj.
 4. Shkarkoni skedarët e uebfaqes nën drejtorinë e tij në atë dosje.
 5. Rezervoni skedarët WordPress

Disa shtesa mund të ndihmojnë për ta bërë procesin më pak të komplikuar. Sidoqoftë, një qasje manuale është ende e nevojshme.

Hapi 3. Eksportoni bazën e të dhënave në internet

Procesi vetëm duket se është i ndërlikuar. Si rregull, ju mund ta përfundoni këtë fazë në dy hapa të thjeshtë. Në fillim, duhet të identifikoheni në serverin tuaj të internetit dhe të futeni në panelin e kontrollit. Faza tjetër është të gjesh një aplikacion PHPMyAdmin dhe të vendosësh bazën e të dhënave në internet atje. Hapi i fundit është të përdorni menunë e navigimit dhe të klikoni në butonin “Eksport”.

Si rregull, ofruesit e pritjes përshkruajnë këtë fazë të veçantë në udhëzuesit dhe artikujt e tyre. Nëse keni ende vështirësi me këtë fazë të veçantë, mos ngurroni të kontaktoni ekipin e klientit pritës të klientit për t’ju ulur një dorë.

Hapi 4. Krijoni një bazë të dhënash të re të faqes

Gjëja e fundit që ju duhet të përgatisni para migrimit është të futeni në një host të ri dhe të krijoni një bazë të dhënash të re skedarësh atje. Ideja është të krijoni një mjedis të përshtatshëm që faqja në internet të ndihet mirë në ekosistemin e saj të ri pritës. Hapi është gjithashtu jetik për procesin e instalimit të WordPress gjithashtu.

Tani duhet të bëni sa më poshtë:

 1. Hyni në një host të ri duke përdorur letrat kredenciale të dhëna.
 2. Hyni në panelin e kontrollit dhe sigurohuni që ka një aplikim MySQL.
 3. Shkoni te parametrat MySQL dhe krijoni një bazë të dhënash të re. Mos harroni të tregoni emrin e bazës së të dhënave që i referohet faqes tuaj të internetit.
 4. Baza e të dhënave të reja MySQL

 5. Krijoni një llogari të re të përdoruesit dhe lidheni atë me një bazë të dhënash të re.
 6. Shkruani një emër përdoruesi dhe fjalëkalim dhe sigurohuni që një përdorues i ri t’i ketë të gjitha privilegjet.

Tani, ju mund të kaloni në fazën tjetër.

Hapi 5. Redaktoni skedarët

Shkoni te një dosje në kompjuterin tuaj me skedarë të eksportuar në internet. Gjeni wp-config.php dhe kopjojeni atë në një dosje tjetër lokale. Hapi është thelbësor për të parandaluar bazën e të dhënave nga humbja e skedarëve ose dëmtimet në rast se diçka shkon keq. Skedari vetë duket se është një lidhje midis bazës së të dhënave dhe WordPress. Ju mund ta përdorni atë për të rivendosur ndryshimet në të ardhmen.

Konfiguroni wp-konfigurimin

Tani ju duhet të bëni disa ndryshime thelbësore në finalen origjinale për ta bërë atë të përshtatet në llogarinë tuaj të re të hostit. Këto ndryshime përfshijnë emrin e bazës së të dhënave, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që keni shkruar gjatë fazës së mëparshme.

Hapi 6. Importoni bazën e të dhënave dhe ngarkoni skedarët WP

Tani, ju jeni gati të importoni një bazë të dhënash të re në një host të ri së bashku me skedarët WordPress. Për ta bërë këtë, duhet të futni në pultin e një llogarie të re dhe të gjeni aplikacionin phpMyAdmin. Pastaj kemi një bazë të dhënash të krijuar tashmë. Hapeni atë dhe kliko në shiritin e navigimit “Import”.

Sistemi do t’ju lejojë të zgjidhni një dosje me skedarë nga kompjuteri juaj lokal për t’u shkarkuar. Zgjidhni skedarët SQL që kemi eksportuar gjatë fazës së parë. Prisni pak derisa dosja të shkarkohet. Koha varet nga numri i skedarëve si dhe nga madhësia e dosjes.

E fundit është përdorimi i mjetit FTP për të importuar skedarët e faqes në internet WordPress dhe vendosjen e tyre në një dosje të re të krijuar në cPanel host. Ju gjithashtu mund të duhet të prisni për ca kohë. Shënim: mbajini ato skedarë në kompjuterin tuaj lokal përveç nëse procesi i importit ka përfunduar me sukses. Mos nxitoni t’i fshini ato.

Hapi 7. Lëvizjet përfundimtare

Faza e fundit është të siguroheni që vizitorët e faqes suaj të internetit do të drejtohen në një lokacion të ri. Kjo është ajo ku azhurnimi i serverit të domain është i nevojshëm. Procesi varet nëse keni regjistruar më parë një emër domaini veçmas ose përdorni hostin e mëparshëm.

Nëse keni zgjedhur regjistrues të domain-it, duhet të modifikoni vetëm serverat e emrave të DNS. Si rregull, ofruesit e pritjes tregojnë se ata duhet të azhurnohen në një seksion përkatës. Thjesht shkoni në cilësimet e domenit, shtypni “Menaxho DNS” dhe vendosni vlerat e dhëna nga hosti i ri.

Nëse zhvendoseni në një host tjetër, së bashku me domenin, do të duhet të futni bazën e të dhënave dhe të ndryshoni site_url dhe vlerat e URL-së së shtëpisë në panelin e kontrollit.

Lajmi i mirë është se disa ofrues të fuqishëm të optimizuar të WP të optimizuar përfshijnë transferime falas të domenit dhe uebfaqes në planet e tyre. Një tipar i shkëlqyeshëm për ata, të cilët nuk duan të menaxhojnë procesin me dorë nga frika se i përcjellin njerëzit në vendndodhjen e vjetër të faqes së internetit.

përfundim

Siç mund të duket, migrimi në faqen e WordPress në një host të ri nuk është aq i komplikuar sa duket. Ju duhet vetëm të ndiqni disa hapa të thjeshtë ose të zgjidhni një tipar falas migracioni në internet të dorëzuar nga disa ofrues të pritjes.

Nëse merreni me migracionin me dorë, mund të zgjidhni edhe disa shtojca dhe mjete për ta bërë më të lehtë dhe më të shpejtë eksportimin e bazës së të dhënave. Pavarësisht se çfarë zgjidhni, sigurohuni që një host i ri të sjellë të gjitha lehtësirat, instrumentet dhe burimet e nevojshme për të garantuar funksionimin e qetë të faqes në internet. Bluehost është platforma që përfshin të gjitha ofertat e lartpërmendura që ofrojnë paketa pritëse të optimizuara me WordPress.

Provoni tani Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me