Si të transferoni domenin nga WordPress në Wix

si-të-transferimin-domain-nga-wordpress-to-Wix

Pra, ju keni krijuar mendjen tuaj për të kaluar nga WordPressWix. Arsyet për ta bërë këtë mund të jenë të shumta, por algoritmi i veprimeve është pothuajse i njëjtë në të gjitha rastet. Ka disa hapa që duhet të ndërmerrni për të shpërngulur faqen tuaj në Wix. Një prej tyre është transferimi i emrit të domain.

Gjë është se, në sasinë mbizotëruese të çështjeve, përdoruesit tashmë kanë emrat e tyre aktiv të domain-it. Si rregull, ato janë me para dhe blihen nga një host i caktuar i domain. Përkatësisht, aksesi në cilësimet e domenit mund të gjendet në faqen e internetit të regjistruesit të faqes në internet.

Cilat janë veprimet që mund të bëni për të transferuar në mënyrë të sigurt emrin e domain ekzistues nga WordPress në Wix? Le të shqyrtojmë nuancat më të njohura tani.

Udhëzimet e Transferimit të Domainit

Sapo të vendosni të bëheni një përdorues Wix, nuk ka kuptim të presni domainin tuaj me shërbimin e palës së tretë. Kjo ndodh sepse rrezikoni të harroni ose humbni detajet e hyrjes.

Për këtë arsye, është më mirë të transferoni direkt domainin tuaj në Wix. Këto janë hapat që duhen bërë për ta bërë këtë:

 1. Qasuni në shërbim dhe mësoni udhëzimet e përgjithshme.
 2. Hapi 1 - Informacion i përgjithshëm i fushës së transferimit

 3. Vendosni emrin e domain dhe aktivizoni “paraqesButonin.
 4. Hapi 2 - Vendosni emrin e Domainit

 5. Shfletoni menunë e lëshuar për të zgjedhur një regjistrues për të treguar platformën, ku është blerë emri i domenit tuaj.
 6. Hapi 3 - Zgjidhni Regjistrin e Domainave

 7. Ndiqni udhëzimet hap pas hapi dhe zgjidhni kutitë e kërkimit.
 8. Hapi 4 - Hape Domain tuaj

 9. Zgjidhni periudhën e zgjatjes (kur zgjidhni Wix, mbani mend se do të duhet të zgjasni fushën e ekzistimit për të paktën 1 vit).
 10. Hapi 5 - Zgjeroni fushën tuaj

 11. Vendosni ose modifikoni informacionin e kontaktit tuaj.
 12. Hapi 6 - Azhurnoni informacionin e kontaktit

 13. Zgjidhni opsionin e preferuar të privatësisë – qoftë regjistrim privat ose publik.
 14. Hapi 7 - Zgjidhni Mbrojtjen e Privatësisë së Domainit

 15. Zgjidhni mënyrën e përshtatshme të pagesës.
 16. Dorëzoni informacion dhe plotësoni blerjen. Aktivizoni lidhjen e konfirmimit në emailin që do të merrni dhe kontrolloni detajet.

Transferimi i një Domaini tek serverët Wix Name

Nëse keni ende qëllim ta lini emrin e domenit tuaj të pritur me ofruesin e jashtëm, por planifikoni të migroni nga WordPress në Wix, algoritmi i veprimeve do të ndryshojë disi. Kjo për shkak se ju do të përballeni me nevojën për të lidhur emrin e domain në serverin Wix. Kështu duhet të bëhet:

 1. Para se të lidhni domenin tuaj me Wix, mbani mend që do të duhet të regjistroheni ose të azhurnoni në Planin Premium.
 2. Hyni në “domainsFaqe ”.
 3. Aktivizoni “Lidhni një domain që tashmë keni në pronësi“Butonin (nëse e keni atë të lidhur në llogarinë tuaj tashmë, thjesht klikoni në”Shto domen“Butonin dhe lidheni atë).
 4. Zgjidhni faqen e internetit që dëshironi të lidheni me domenin tuaj.
 5. Vendosni emrin e preferuar të domain nën seksionin “Cili është emri juaj i domenit?
 6. Ndiqni udhëzimet që do të shihni më tej.

Transferimi i një nëndegë në një sit Wix kur një domain kryesor nuk është i lidhur me Wix

Më në fund, ekziston një mundësi më e njohur. Nëse faqja juaj e internetit e WordPress është e lidhur me nënfushën si site.wordpress [.] Com, por ju dëshironi që ajo të lidhet me Wix, udhëzimi i mëposhtëm është ajo që ju nevojitet:

 1. Përditësoni në Plani Premium për të filluar (shiko Wix tarifa ne detaje).
 2. Shtoni nëndomain ekzistues në llogarinë tuaj Wix.
 3. Vendosni nëndominën duke shtuar regjistrimet e specifikuara të DNS përmes hostit tuaj të jashtëm të domain (mbani mend se do të duhet të shtoni nëndomen në faqen e llogarisë My Domains Wix).
 4. Ndiqni udhëzimet për të përfunduar procesin.

Këto janë situatat më të përhapura me të cilat mund të përballeni, kur vendosni të transferoni fushën tuaj të WordPress në Wix. Duket mjaft konfuze për ju? Mos u shqetësoni, ka shumë shërbime që mund t’ju ndihmojnë në transferimin e domain. SiteBuilders.PRO është më e besueshmja mes tyre. Sidoqoftë, ekzistojnë edhe tre mundësi të tjera për të cilat mund të interesoheni. Le të kemi një përmbledhje të shpejtë të tyre tani.

Lidhja e një nëndegë në një sit Wix

Në rast se posedoni dy uebfaqe të ndërlidhura në një llogari të vetme Wix, është e mundur të lidhni domenin e uebfaqes së dytë me atë të faqes së parë të internetit përmes nënfushës. Kjo mund të zbatohet, për shembull, në faqet e internetit të botuara në disa gjuhë, por mbani mend që të dy faqet e internetit duhet të menaxhohen sipas kushteve të Planit Premium.

Për të përfunduar detyrën, hyrni në panelin e përdoruesit në llogarinë tuaj Wix dhe aktivizoni “domains“Seksioni. Pastaj shtoni domain dhe lidheni të dytin. Pas kësaj, specifikoni fushën që dëshironi të lidheni në “Cili është emri juaj i domain”? seksioni. Ndiqni këshillat që do të ofrohen më tej.

Lidhja e një nëndegë në një sit Wix Kur domeni kryesor është i lidhur me Wix përmes tregimit

Ndonjëherë, ka situata, kur një domen kryesor është i lidhur me Wix përmes Pointing. Nëse ky është rasti juaj dhe dëshironi të lidhni një nënfushë në Wix, së pari duhet të regjistroheni në sistem dhe ta shtoni atë në llogarinë tuaj Wix. ’Shtë mjaft e thjeshtë dhe e shpejtë.

Sapo të keni mbaruar me atë, krijoni nënfushën tuaj duke specifikuar regjistrimet DNS përmes hostit tuaj të jashtëm të emrit të domain. Sistemi do t’i sigurojë këto regjistrime pasi të regjistroheni.

Lidhja e postës elektronike të blerë jashtë Wix

Derisa duke lëvizur nga WordPress në Wix, duhet të kujdeseni për shpërnguljen e duhur të emailit tuaj. Kjo nuk është aq e lehtë për tu bërë, nëse kutia juaj e postës fillimisht ishte regjistruar jashtë Wix. Nëse po, atëherë mbani në mend se, në këtë rast, të gjitha cilësimet e emailit tuaj do të humbasin. Për të shmangur këtë situatë të pakëndshme, duhet të shtoni regjistrimet e kërkuara në llogarinë tuaj Wix.

Sidoqoftë, para se ta bëni atë, duhet të siguroheni që keni një Plan Premium. Përndryshe, emri i domain dhe, përkatësisht, transferimi i postës elektronike do të jetë i pamundur. Një tjetër gjë për të bërë është të kontrolloni, nëse emri i domain është i lidhur përmes përdorimit të serverëve të emrave (por jo përmes tregimit).

Nëse është akoma e lidhur përmes tregimit, duhet të kontaktoni hostin tuaj të mëparshëm të domain, për të kuptuar dhe rregulluar regjistrimet DNS të ofruesit të postës elektronike me të cilin punoni. Jeni bere me ate? Atëherë mos harroni hapat e domosdoshëm për të ndërmarrë në mënyrë që të lidhni emailin tuaj me Wix:

 1. Zgjidhni regjistrimet e ofruesit tuaj të postës elektronike. Për ta bërë atë, fillimisht duhet të hyni në faqen Domain My dhe të klikoni në shigjetën e zgjeruar që gjendet pranë domainit tuaj (nëse ekzekutoni disa domene në një kohë). Nëse keni vetëm një emër domain, ju thjesht mund ta zgjedhni atë dhe të vazhdoni në hapin tjetër.
 2. Aktivizoni skedën “Kutitë postare”.
 3. Gjeni skedat “Ndrysho Cilësimet” ose “Konfiguro Regjistrimet MX” dhe aktivizoje.
 4. Arrijnë listën përmbledhëse “Ofruesi i Email-it” dhe zgjedh një që përdor. Nëse nuk është në listë për ndonjë arsye, klikoni butonin “Anuloni” dhe shkoni në hapin tjetër për të shtuar regjistrimet DNS. Pastaj klikoni “OK”.
 5. Shtoni regjistrimet DNS të ofruesit tuaj (nëse e anulove veprimin e mëparshëm). Me këtë qëllim, kontaktoni me hostin tuaj të emailit për të marrë të dhënat që do t’ju kërkojnë për të lidhur kutinë tuaj postare.
 6. Arrijnë përsëri në faqen “Domains” dhe zgjidhni fushën e kërkuar nga lista e ofruar. Nëse keni vetëm një emër domain, ju thjesht mund ta zgjedhni atë dhe të vazhdoni në hapin tjetër.
 7. Vazhdoni të shtoni të dhënat e DNS që keni marrë nga hosti juaj i emailit. Për ta bërë atë, aktivizoni skedën “Advanced”, kliko në seksionin “Redakto DNS” dhe skedën “Got It”. Pastaj shtoni (ose modifikoni) të dhënat e kërkuara DNS dhe ruani ato.
 8. Klikoni në butonin “Kutitë postare” dhe pastaj kliko “Konfiguroni regjistrimet tuaja MX” ose “Ndrysho skedarët”.
 9. Arrijnë listën përmbledhëse “Ofruesi i Email-it” dhe zgjedh skedën “Tjetër”.
 10. Ndryshoni, fshini ose shtoni regjistrimet tuaja MX dhe klikoni në butonin “OK”.

Keni parasysh se, nëse e lidhni emrin e domain në Wix përmes serverave të emrave, regjistrimet tuaja ekzistuese DNS do të shtohen automatikisht në sistem për të ulur minimumin e ndërprerjes së mundshme të kutisë postare..

Lidhja e emailit tuaj G Suite me Wix

Nëse zotëroni një adresë emaili biznesi të regjistruar me G Suite, është e mundur për të hyrë dhe menaxhuar atë edhe nga llogaria juaj e re Wix. Pasi të keni blerë dhe vendosur kutinë postare, duhet të futeni në kutinë tuaj postare të administratorit për të pranuar marrëveshjen e dhënë nga GSuite. Për të hyrë në kutinë tuaj të postës më pas, plotësoni hapat e mëposhtëm:

 1. Arrijë në faqen e Kutive të Mia Mail.
 2. Eksploroni listën e kutive postare të parashikuara atje dhe klikoni atë që ju intereson.
 3. Klikoni në butonin “Shko tek kutia e postës”, nëse nuk jeni akoma i regjistruar në llogarinë tuaj Google. Nëse jeni, atëherë do të ridrejtoheni automatikisht në kutinë tuaj elektronike.
 4. Hyni në kutinë tuaj postare, gjeni dhe klikoni në butonin “Tjetër”, shkruani fjalëkalimin dhe në fund klikoni në butonin “Regjistrohuni”.

Në rast se jeni aktualisht i regjistruar në një llogari tjetër, kaloni në atë që ju nevojitet në këndin e sipërm të djathtë të faqes.

Vija e poshtme

Wix është një ndërtues i thjeshtë universal i faqes në internet që vjen me funksionalitet jashtë-të-kutisë. Ai lejon krijimin e llojeve të ndryshme të faqeve të internetit pa ndonjë njohuri të veçantë për kodimin ose krijimin e faqes në internet. Nuk është çudi, shumë përdorues të WordPress, të cilët priren të thjeshtojnë procesin e ndërtimit të faqes në internet, miratojnë vendimin për të kaluar nga ky CMS popullor në Wix.

Ndër hapat që duhet të bëhet për të përfunduar detyrën, transferimi i emrit të domain është një nga pikat më të rëndësishme dhe të ndërlikuara. Kohëzgjatja dhe kompleksiteti i procesit të transferimit të domain varet nga faktorë të ndryshëm. Përkatësisht, mund të kërkohen më shumë / më pak hapa për ta bërë atë. Artikulli ofron një përmbledhje të opsioneve kryesore, si dhe hapat që do të duhet të ndërmarrësh për ta bërë atë një sukses.

Rendit transferimin e domenit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me