Si të transferoni domenin nga Wix në WordPress

Si të transferoni domenin nga Wix në WordPress

Supozoni, ju tashmë keni një uebfaqe të ndërtuar dhe të pritur me Wix. Ju vazhdoni ta menaxhoni dhe promovoni atë derisa të kuptoni se faqja juaj në internet kërkon më shumë funksionalitet ose thjesht dëshironi të kaloni nga krijuesi i faqes në CMS për ndonjë arsye tjetër.

Cilado qoftë objektivat që ju keni për të zhvendosur fushën nga WixWordPress, do të përballeni me të njëjtin algoritëm veprimesh. Numri i hapave për të ndërmarrë është fikse dhe transferimi i emrit të domain është njëri prej tyre.

Shtë mjaft e qartë se nëse tashmë keni një uebfaqe Wix, e keni atë emri aktiv i domain. Kjo gjithashtu do të thotë që faqja juaj në internet ka fluks të rregullt të trafikut dhe vlerësim të motorëve të kërkimit. Kjo është ajo që e ndërlikon procesin e transferimit të emrit të domain dhe kjo është ajo që e bën atë një zgjidhje të përgjegjshme.

Pra, cilat veprime duhet të ndërmerrni për të transferuar me siguri fushën e Wix në WordPress për të mos përkeqësuar pozicionet tuaja aktuale të SEO? Le t’i hedhim një sy opsioneve më të njohura tani.

Transferimi i Domain tuaj Aktiv larg nga Wix

Hapi i parë që duhet të ndërmerrni është të transferoni emrin e domain tuaj larg Wix. kur bëhet fjalë për WordPress, CMS nuk ka një pritje të integruar, kështu që, përgjithësisht, rekomandohet të mbani domainin tuaj të pritur me Wix deri në transferimin e plotë të faqes në internet.

Sapo të keni mbaruar me transferimin e emrit të domain-it, faqja juaj e internetit Wix do të shkëputet. Kjo do të thotë që krijuesi i faqes së internetit nuk do t’ju ndihmojë më në menaxhimin e domenit tuaj dhe do të duhet të kërkoni një host tjetër.

Megjithatë, ju gjithashtu mund të vendosni të zgjidhni ndonjë ofruesi i pritjes së palëve të treta dhe zgjidhni çfarëdo plani që ai ofron që të vijë në objektivat e ardhshëm të projektimit tuaj të internetit që nga fillimi. Varet vetëm nga ju që ta vendosni atë.

Këtu janë hapat për të përfunduar për të transferuar fushën tuaj Wix larg sistemit:

 1. Hyni me llogarinë tuaj Wix dhe arrini te “Fushat e mia”Faqe;
 2. Nëse zotëroni disa fusha Wix, zgjidhni dhe shënoni atë që dëshironi të lëvizni;
 3. Klikoni në butonin “Advanced” dhe aktivizoni “Transferoni larg WixButonin;
 4. Pastaj aktivizoni “Dërgoni kodin“Funksion dhe prisni derisa sistemi të dërgojë një kod transferimi në email adresën tuaj domain është regjistruar. Zakonisht zgjat rreth 24 orë (ose edhe më pak) për të marrë EPP / kodin e autorizimit.

I gjithë procesi i transferimit të plotë të emrit të domain mund të zgjasë deri në 7 ditë, por kjo gjithashtu varet nga kushtet e sistemit në të cilin zhvendoseni domenin. Keni parasysh se Wix nuk do të lejojë lëvizjen e emrit të domain, nëse e keni blerë atë brenda 60 ditësh para transferimit. I njëjti rregull është i zbatueshëm për ato situata, kur ndryshoni informacionin e kontaktit të lidhur me fushën gjatë këtij intervali kohor.

Lexoni gjithashtu: Si të kaloni nga Wix në WordPress.

Lidhja e Emrit të Domainit me WordPress

Procedura e lidhjes së domenit tuaj Wix me ndonjë host që mbështet WordPress është shumë e thjeshtë: thjesht duhet të vendosni emrin e domain, të shkruani një kod sekret dhe të prisni 5-10 ditë. Procedura është pak a shumë e ngjashme për të gjithë ofruesit e pritjes. Por nëse vendosni ta zhvendosni domenin tuaj në platformën e vetë-pritur të WordPress, është e ftohtë të keni më shumë kohë dhe të komplikoni. Kjo është ajo që pritet të bësh për të përmbushur me sukses detyrën:

 1. Regjistrohuni për një nga planet e paguara të WordPress (qoftë personale, Premium ose Biznes);
 2. Sigurohuni që keni marrë kodin EPP nga Wix, i cili do të lejojë transferimin e emrit të domain në WordPress.
 3. Krijoni një faqe në internet WordPress. Nëse e keni atë tashmë, shkoni tek “Faqet e mia“Faqe, pastaj arrij ai”Menaxho“Seksionin dhe gjeni”domainsFaqe ”.
 4. Klikoni në “Shto domen“Butoni që gjendet në këndin e sipërm të djathtë të listës së domeneve.
 5. Shto domen

 6. Zgjidh “Përdorni një domain që unë zotëroj”Opsionet dhe vazhdoni në faqen tjetër;
 7. Zgjidhni “Transferimi në WordPress“Butoni atje;
 8. Transferimi në WordPress

 9. Siguroni emrin e domain që dëshironi të transferoni dhe klikoni në butonin përkatës. Keni parasysh se nëse jeni thjesht në fazën e krijimit të faqes në internet, do të ridrejtoheni në procedurën e arkëtimit. Pas kësaj, do t’ju ofrohet të vazhdoni procedurën e transferimit. Sidoqoftë, ju do të filloni me fazën e përzgjedhjes “Domain” siç u përmend më lart. Zgjidhni domenin që synoni të transferoni dhe më pas zgjidhni “Filloni transferimin“Seksioni;
 10. Filloni transferimin

 11. Sapo të siguroni emrin e domain, do të ridrejtoheni në faqen tjetër, ku do të duhet të konfirmoni se domeni që keni specifikuar në pjesën e mëparshme është i zhbllokuar. Nëse nuk është kështu, kthehuni përsëri në Wix dhe kontrollojeni përsëri. Pasi të siguroheni për disponueshmërinë e domain-it tuaj, klikoni në “Unë kam zhbllokuar fushën time“Butonin dhe prisni që ndryshimet të hyjnë në fuqi.
 12. Unë kam zhbllokuar fushën time

 13. Specifikoni kodin e autorizimit EPP | që keni marrë nga Wixand dhe më pas aktivizoni “Kontrolloni kodin tim të autorizimitButonin;
 14. Kontrolloni kodin tim të autorizimit

 15. Pasi të keni bërë të gjitha redaktimet, klikoni në “vazhdoj“Butoni për të vazhduar me procesin e transferimit të domenit tuaj;
 16. Konfirmoni të dhënat tuaja të kontaktit. Nëse keni blerë tashmë pajtimin në WordPress, sistemi automatikisht do të plotësojë formularin për ju, duke përdorur informacionin që keni siguruar më parë. Një tjetër mundësi është të regjistroheni në mënyrë të pavarur me Mbrojtjen e Privatësisë (rekomanduar nga sistemi), por mund të regjistroheni edhe publikisht. Në këtë rast, informacioni juaj i kontaktit do të shënohet në një bazë të dhënash publike dhe, kështu, mund të jetë potencialisht i ndjeshëm ndaj sulmeve spam. Pasi të keni miratuar vendimin, shtypni “Vazhdoni të arka“Butoni për të paguar për transferimin e domain.
 17. Vazhdoni të arka

Sapo të bëni një pagesë të suksesshme, do të merrni një email konfirmimi. Keni parasysh se mund të duhen nga 5 deri në 7 ditë për të përfunduar transferimin e domenit nga Wix në WordPress. Farë është e rëndësishme, menaxherët e sistemit nënvizojnë se nuk duhet ta anuloni regjistrimin tuaj të domain Wix ose të fshini llogarinë menjëherë. Nëse anuloni domainin, procesi i transferimit do të bëhet i pamundur. Sigurohuni që procesi i transferimit të ketë përfunduar me sukses dhe më pas anuloni atë me Wix.

Lexoni gjithashtu: Si të merrni një emër domaini falas.

Lidhja e një emaili me domainin tuaj personal të WordPress përmes dërgimit të postës elektronike

Nëse serverët e emrave të domenit tuaj nuk janë treguar ende në WordPress, mund të bëni cilësimet e kërkuara dhe më pas të shtoni regjistrimet DNS për të lidhur llogarinë e postës elektronike në fushën tuaj WordPress. Sidoqoftë, mbani mend se WordPress nuk siguron si parazgjedhje hostimin e postës elektronike. Vetëm ata përdorues, të cilët kanë fusha të personalizuara të WordPress, u lejohen të lidhin postat elektronike.

Opsioni i parë për të cilin mund të shkoni këtu është përcjellja e postës elektronike, gjë që bën të mundur përdorimin e emrit të domenit tuaj personal në adresën e emailit. Kjo do të thotë që e gjithë posta juaj do të përcillet automatikisht në këtë email. Përgjigjet, megjithatë, do të dërgohen ende nga adresa juaj e emailit personal. Këtu janë hapat që do të duhet të kryeni:

 1. Arritja e “Faqet e mia“Faqe dhe pastaj shkoni në”domains“Seksioni. Zgjidhni domenin që dëshironi të përdorni për përcjelljen e postës elektronike për të hyrë në faqen e tij të cilësimeve. Zgjidh “Email“Seksioni.
 2. Zgjidhni “Përcjellja e postës elektronike“Seksioni, pastaj siguroni adresën e re të emailit që plotëson emrin e domain-it tuaj personal në”Emailet e dërguar te“Zonë dhe më pas zgjidhni emailin e destinacionit të shënuar si”Do të përcillet te”Fushë Pastaj klikoni në “Shto Email të ri përpara“Butonin dhe do të merrni emailin e aktivizimit në adresën e specifikuar të postës elektronike. Do të keni një mundësi të kontrolloni numrin e postës elektronike që keni vendosur tashmë dhe gjithashtu mund të bëni redaktimet, nëse është e nevojshme.

Lidhja e një emaili të blerë nga ofruesit e tjerë në fushën tuaj personale të WordPress

WordPress nuk ju detyron të zgjidhni një ofrues të caktuar të pritjes – varet nga ju që ta bëni këtë zgjedhje bazuar në kërkesat dhe buxhetin tuaj personal. Në këtë rast, ju mund të blini hostin e postës elektronike nga çdo ofrues tjetër dhe më pas lidhni domainin tuaj personal të WordPres me të. Le t’i hedhim një vështrim disa ofruesve që mund të zgjidhni për këtë qëllim:

 • G Suite. Pas transferimit të domenit në WordPress, do të keni mundësi të blini një llogari G Suite gjatë procesit të konfigurimit. Nëse e keni atë tashmë, jeni të mirëpritur ta lidhni atë në domenin tuaj personal në çdo kohë;
 • Microsoft Office 365. Zgjedhin për llogarinë Office 365 pas izolimeve të përcaktuara në faqen zyrtare të platformës. Regjistrohuni për planin e biznesit të vogël ose atë më të lartë se ai dhe më pas lidhni llogarinë me emrin e domain-it tuaj personal WordPress;
 • Zoho Mail. Regjistrohuni në llogarinë e pritjes me email në Zoho. Udhëzimet e hollësishme janë në dispozicion në faqen përkatëse të sistemit. Lidhni llogarinë tuaj të postës elektronike Zoho me fushën tuaj WordPress;
 • GoDaddy. Nëse keni një llogari të regjistruar GoDaddy ose thjesht planifikoni të merrni një të tillë, mund ta lidhni atë edhe në fushën tuaj të WordPress. Ju mund të gjeni mësimin hap pas hapi në një faqe korresponduese të sistemit;
 • Ofruesit e tjerë të postës elektronike. Në rast se do të përdorni një ofrues të postës elektronike, i cili nuk është i shënuar në seksion, do të duhet të merrni regjistrime me porosi DNS (një ose më shumë regjistrime MX, një rekord A dhe / ose një regjistrim CNAME) nga ofruesi i zgjedhjes suaj. Sapo t’i merrni ato, hyrni në “domains”Faqja e WordPress, zgjedh domainin ku do të shtosh regjistrimet DNS tek dhe ata zgjedhin”Emrat e serverëve dhe DNS“Seksioni. Zgjidh “Rekordet DNS“Opsionin më pas dhe zgjidhni llojin e regjistrimit nga menyja dropdown që dëshironi të shtoni. Siguroni informacionin që merrni nga ofruesi juaj i emailit dhe më pas klikoni në “Shtoni Regjistrin e ri DNS“Buton për të ruajtur të gjitha cilësimet. Përsëriteni veprimin për të ruajtur të gjitha regjistrimet e shtuara. Nëse i bëni të gjitha gjërat në rregull, emaili juaj do të jetë aktiv brenda dy orësh.

Transferimi i fushës së skaduar të Wix në WordPress

Nëse emri juaj i domain Wix tashmë ka skaduar dhe vendosni ta transferoni atë në WordPress, do t’ju lejohet ta bëni atë gjatë 30 ditëve nga data e skadimit. Ky term njihet si Periudha e Grace.

Sapo të vijë fundi, domeni do të hyjë në të ashtuquajturën Periudha e Shëlbimit dhe do të jetë e pamundur ta transferoni atë as në WordPress dhe as në ndonjë sistem tjetër derisa të paguani tarifën e marrjes prej 100 dollarësh. Sidoqoftë, ju lejohet të zgjasni kohëzgjatjen e skaduar të domenit para fillimit të transferimit. Keni parasysh se është e ndaluar të ndryshoni informacionin e kontaktit të domenit pasi kjo do ta bëjë domainin tuaj të bllokuar për transferim për 60 ditët e ardhshme.

Nëse zotëroni .mua, .mx, ose .com.br domenet, duhet të dini që pagesa për rinovimin zakonisht paguhen rreth 30 ditë para datës së skaduar të skadimit. Nëse nuk e bëni pagesën gjatë intervalit të caktuar kohor, domeni juaj do të hyjë në Periudhën e Shëlbimit 2 ditë para datës së skadimit.

Nëse arrini të mbani në mend të gjitha këto aspekte, do të jeni në gjendje të transferoni fushën tuaj të skaduar Wix në WordPress, duke përdorur udhëzimet e lartpërmendura.

Vija e poshtme

Vendimi për të transferuar fushën tuaj Wix në WordPress mund të ndikohet nga faktorë të shumtë. Sidoqoftë, WordPress është një sistem i mirënjohur, me ekran të plotë dhe shumë fleksibël për menaxhimin e përmbajtjes që lejon personalizimin e thellë të faqes në internet dhe mund të sjellë projektin tuaj në nivelin e ri. Nuk është çudi, shumë përdorues vendosin të zhvendosin fushat e tyre aktive ose të skaduara në këtë platformë.

Ekzistojnë disa hapa kohë-marrës, por të rëndësishëm për të përfunduar në mënyrë të duhur procesin e transferimit. Kjo në thelb varet nga shumë faktorë. Udhëzimi i përmendur më lart duhet të thjeshtojë procedurën për ju – thjesht ndiqni udhëzimet dhe shikoni rezultatin.

Transferoni domenin në WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me