Si të presësh një faqe në internet falas

Si të presësh një faqe në internet falas


Zgjedhja e një pritjen e duhur është thelbësore për çdo faqe në internet. Siguron funksionim, siguri dhe stabilitet të qetë. Sidoqoftë, të zgjidhni një të duhur mund të jetë një detyrë e frikshme. Pronarët e faqes në internet duhet të marrin në konsideratë faktorë të ndryshëm thelbësorë, duke përfshirë gjerësinë e brezit, ruajtjen e SSD, kopjimin rezervë, dhe dhjetëra terma të tjerë që nuk mund të kenë kuptim, veçanërisht për jo teknikët.

Cili është pritja më e mirë? Sa duhet të paguani? Featuresfarë karakteristikash do të merrni për atë çmim? Ka të bëjë me hulumtimin, krahasimin dhe kundërshtimin e ofertave të ndryshme. Për këtë arsye, mbajtja në internet falas mund të jetë një zgjidhje më e mirë për një fillim. Do të keni një shans të zhyteni thellë në çështjen e pritjes, si dhe të kuptoni sesi funksionon serveri pa paguar një dollar të vetëm.

Për më tepër, pritja falas mund të jetë një mënyrë e mirë për të kapur disa njohuri dhe aftësi teknologjike. Për më tepër, ju mund ta përdorni atë për të pritur një projekt të vogël në rast të një buxheti të kufizuar ose të provoni se si funksionon faqja juaj e ardhshme e internetit. Mbani në mend se pritja falas nuk do të funksionojë kurrë për faqet dinamike me funksion të zgjeruar. Le të hedhim një vështrim në cilat opsione falas të pritjes keni dhe si mund të ndihmojnë.

Mënyrat për të pritur një faqe në internet falas

Para se të fillojmë, le të sqarojmë disa gjëra fillestare në lidhje me mbajtjen në internet. Imagjinoni që një server është një shtëpi ndërsa faqja juaj në internet është një person që jeton në atë shtëpi me të gjitha pajisjet, shërbimet, etj. Këto shërbime mund të krahasohen me asetet e faqes në internet (përmbajtja, kodi, skriptet, widget, skedarët e mediave, etj).

Secila shtëpi e vendosur në të njëjtën rrugë ka të njëjtën adresë, por me numra të ndryshëm. Numri i caktuar për ndërtesën tuaj të veçantë është adresa IP unike e faqes në internet. Të gjithë fqinjët tuaj ndajnë të njëjtat lehtësira, por për qëllimet e tyre dhe komoditetin. E njëjta gjë është me faqet e internetit. Ata ndajnë të njëjtin server për të shfrytëzuar sa më shumë për funksionimin e qetë, si dhe mundësinë e përdorimit në internet.

Ndërsa ne nuk i konsiderojmë ofertat e paguara të pritjes, ekzistojnë dy mënyra kryesore për të pritur një faqe falas. Ato përfshijnë:

 1. Vendosja e hostimit në tuaj – kërkon njohuri të thella teknike dhe informatike. Jo i mirë për newbies.
 2. Përdorimi i shërbimeve të palëve të treta si GitHub – zgjidhje e lehtë për t’u përdorur, e cila është e mirë për newbies pa aftësi.

Le të bëjmë një vështrim të shkurtër në të dy opsionet për të kuptuar, cila është më e mirë dhe pse.

Vendosja e Hosting Yourself

Nëse vendosni të hostoni faqen tuaj, ju do të keni njohuri të thella teknike. Përveç kësaj, do t’ju duhet pak fat, ndërsa jo të gjithë ofruesit e Internetit lejojnë mbajtjen në internet. Ju duhet të kuptoni që të kontaktoni drejtpërdrejt përfaqësuesit e kompanisë.

Cdo fat? Të mirë. Faza tjetër është të plotësoni disa hapa thelbësorë:

 1. Shikoni adresën tuaj IP.
 2. Hyni në rrjetin tuaj lokal.
 3. Zbuloni vetë IP-në.
 4. Vendosni adresën në protokoll.
 5. Shkarkoni dhe instaloni softuer special për të menaxhuar bazën e të dhënave në internet.

Vini re se hapat e lartpërmendur do të funksionojnë vetëm për gurus teknikë. Newbies duhet të shmangin ndarjen në procedurë, duke marrë parasysh faktin se ata kanë një mundësi më të thjeshtë.

Përdorni palët e treta

Të kërkosh platforma të palëve të treta si GitHub është një alternativë më e mirë për jo teknikët që nuk duan të përfshihen në procesin teknik. Platforma të tilla janë krijuar për t’i lehtësuar përdoruesit kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet. Ata janë të lehtë për tu menaxhuar dhe ndonjëherë kanë një ekip mbështetës.

Lajmi i keq është se zgjidhjet falas të serverëve nuk janë për çdo lloj uebsajti. Ato mund të jenë një alternative e mirë për faqet statike me pak përmbajtje. Pronarët e faqeve të internetit mund t’i përdorin ato si platformë provuese për të parë se si funksionojnë disa nga faqet e internetit, si dhe mënyrën e shfaqjes së saj në internet.

Marrja e hapësirës së lirë të serverit ose bandës së gjerë mund të duket tërheqëse. Sidoqoftë, dobësi rezulton në disa pengesa thelbësore kur pret një faqe falas:

 • Shkalla e kufizuar e transferimit dhe gjerësia e bandës – kemi filluar udhëzimin tonë nga specifikimet thelbësore teknike për t’u marrë parasysh kur zgjedhim një host. Epo, një zgjidhje falas e serverit vjen me një bandë të kufizuar dhe shkallën e transferimit. Me fjalë të tjera, serveri do të dështojë të përballojë trafikun në rritje. Ajo në mënyrë të pashmangshme rezulton në rënie të vazhdueshme dhe shpejtësi të zvogëluar.
 • Asnjë fushë unike – një dobësi tjetër e rëndësishme kur bëhet fjalë për projekte në internet që kërkojnë njohje dhe përfaqësim të fortë të uebit. Shërbimet falas nuk u japin përdoruesve domain, si dhe kurrë nuk funksionojnë si regjistrues domenesh. Ka shumë të ngjarë të merrni një nënfushë që përbëhet nga emri kryesor i shërbimit dhe projekti juaj, i cili nuk është i mirë për zhvillimin e projekteve.
 • Siguri e kufizuar – një faqe në internet bën thirrje për mjete të qëndrueshme të sigurisë për ta mbrojtur atë nga spam, skanim, kode me qëllim të keq, etj. Vetëm platformat e paguara ofrojnë mjete të mjaftueshme sigurie me instrumente Anti-Spam, backup dhe azhurnime të sistemit. E tëra çfarë mund të bësh me platforma falas është të lidhësh certifikatën SSL.
 • Reklama me porosi – vështirë se do ta vlerësoni reklamimin e palëve të treta në faqen tuaj të internetit. Megjithatë, kjo është se si bëjnë shërbimet falas të mbajtjes në internet. Ata shpesh tregojnë reklamat e tyre pa njoftuar përdoruesin.
 • Ndihma e Kufizuar e Konsumatorëve – një dobësi tjetër e madhe që e bën shumë të vështirë zgjidhjen e çështjeve teknike direkt me përfaqësuesit e shërbimit. Për më tepër, disa platforma ofrojnë udhëzues ose udhëzime. Në shumicën e rasteve, do t’ju duhet ta kuptoni sistemin vetë. Pasi të jetë shfaqur problemi, nuk ka njeri që të ndihmojë.

Duke marrë parasysh disavantazhet e lartpërmendura, është e qartë se mbajtja në internet falas është e mirë për faqe të vogla statike, për testime ose projekte edukative që nuk kërkojnë promovim. Disa platforma pretendojnë se janë të mira për bloge të vogla ose portofole. Epo, deklarata duket se është e rreme.

Për shembull, nëse planifikoni të ndani rregullisht postime dhe artikuj të ndryshëm në blog me imazhe, tabela, tabela dhe përmbajtje të tjera në media, do t’ju duhet një zgjidhje më e besueshme e serverit me hapësirë ​​të mjaftueshme disku dhe bandë për të përballuar trafikun. E njëjta gjë është me portofolet plot me imazhe me rezolucion të lartë. Për projekte më pak kërkuese, GitHub mund të jetë një opsion mjaftueshëm fleksibël për të pritur faqen tuaj falas.

Përmbledhje e shkurtër e faqeve të GitHub Hosting

Faqet e GitHub

Platforma ka dalë në treg që nga viti 2009. Ajo ka provuar të jetë një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të pritur faqet falas. Mund të jetë një vend i mirë për të pritur projektet tuaja statike të bazuara në HTML. Për më tepër, ai vjen si një sistem menaxhimi dhe kontrolli me burim të hapur. Përveç një zgjidhje falas të serverit, ajo gjithashtu siguron disa mjete të shkëlqyera bashkëpunimi për zhvilluesit që të ndajnë dhe modifikojnë kode kur zhvillojnë aplikacione, faqe, etj..

Por ne jemi përqendruar kryesisht në objektet e saj pritëse. GitHub Pages është një host i lirë që përmban një gjenerator të faqeve në internet duke ju lejuar të krijoni faqen tuaj dhe ta presë atë direkt nga depoja e GitHub. Në të njëjtën kohë, ju jeni të lirë të prisni projekte tuaja.

Platformat vijnë si një ofrues statik i pritjes. Do të thotë shanse zero për ta përdorur atë për faqe dinamike me shumë përmbajtje, pa baza të dhënash ose menaxherë skedarësh. Përdorimi i zgjidhjes për e-tregtinë dhe projektet e biznesit do të jetë një ide e keqe. Nga ana tjetër, sistemi vjen me një seri avantazhesh që fillestarët mund t’i konsiderojnë të dobishëm. Mbi të gjitha, është falas, ka CDN të shpejtë dhe është i lehtë për t’u përdorur. Shikoni udhëzuesin tonë për përdorimin e faqeve të GitHub Pages.

Fillimi me faqet e GitHub

Për të filluar me platformën, duhet të plotësoni hapat e mëposhtëm:

 1. Krijo nje llogari te re. Para së gjithash, ju duhet të regjistroheni në GitHub. Procesi i regjistrimit kërkon të tregoni emailin tuaj, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Klikoni në butonin “hyrje” dhe shkoni tutje.
 2. Nis një projekt të ri. Tani ju duhet të krijoni një projekt të ri për depo të re në internet. Thjesht klikoni në butonin dhe riemërtoni depon duke përdorur emrin tuaj të përdoruesit të treguar gjatë hapit # 1. Zgjidhni dosjen (shtegun lokal) dhe klikoni në butonin “krijoni një depo”.
 3. Krijoni një reposytory Github

 4. Kopjo skedarët. Tani ju duhet të transferoni skedarët e faqes në internet në dosjen e depozituar rishtas. Do të transferoheni në një pult të thjeshtë me hapësirën për futjen e kodit.
 5. Kopjoni skedarët në Github

 6. Shko jeto. Tani që të gjitha skedarët tuaj janë kopjuar me sukses në dosjen e depove, ju mund të shtoni angazhime dhe shtypni butonin “publiko” për të shkuar live.

Tani mund të kontrolloni se si faqja juaj e internetit shtrihet në internet duke shtypur adresën e saj në shiritin e adresës së motorit të kërkimit.

Si të lidhni certifikatën SSL në mbajtjen e faqeve të GitHub

Platforma ka marrë atë mbështetje HTTPS që nga viti 2016. Kjo do të thotë, që të gjithë përdoruesit e GitHub Pages kanë një shans të lidhin certifikatën SSL për t’i bërë faqet e tyre të internetit të sigurta dhe të sigurt për shfletim. Shumica prej jush tashmë kanë hasur në bllokimin pranë emrit të faqes së internetit në shiritin e kërkimit të shfletuesit. Ky është në të vërtetë mjeti që kodon trafikun midis shfletuesit dhe serverit (Faqet GitHub në rastin tonë).

Për më tepër, ofruesi i pritjes vendosi një partneritet me Le të Encrypt ky është autoriteti i certifikatës SSL. Do të thotë që zbatimi i veçorisë SSL në faqen tuaj do të jetë paqja e një torte. Shikoni hapat që duhet të plotësoni:

 1. Vendosni llogarinë tuaj GitHub.
 2. Shkoni në faqen kryesore të faqes tuaj të depove.
 3. Klikoni në ikonën “cilësimet” në këndin e sipërm të djathtë.
 4. Navigoni në faqet e GitHub.
 5. Zgjidhni funksionin “Zbato HTTPS”.
 6. Aktivizoni SSL në faqet e GitHub

Ndonjëherë, cilësimet manuale mund të rezultojnë në shërbim të përmbajtjes së përzier. Do të thotë që disa nga skedarët ose faqet janë akoma të disponueshme nën protokollin HTTP edhe pasi të keni zbatuar me sukses SSL. Mund të çojë në probleme kur ngarkoni pasuritë në uebfaqe ndërsa zgjidhja e problemeve kërkon një sfond teknik. Përdorimi i faqeve GitHub me CloudFlare mund të jetë një mundësi më e thjeshtë.

Një mënyrë tjetër për të mundësuar certifikatën SSL për faqen tuaj të internetit është të përdorni GitHub Pages së bashku me opsionin Cloudflare Universal SSL. Ajo u zbatua kur ofruesi i pritjes nuk mbështeti lidhjen https. Këto kohë kanë kaluar ndërsa opsioni është ende i disponueshëm përmes HTTP / 2 ku CloudFlare vepron si një ndërmjetës që siguron lidhje të sigurt midis internetit dhe përdoruesit përfundimtar.

GitHub Hosting: Pro dhe kundër

Sigurisht, platforma GitHub Pages u shërben qëllimeve kryesore të përdoruesve. Misioni i saj kryesor është t’i lejojë pronarët e faqeve të internetit të presin projektet e tyre përkundër buxhetit. Ajo jep disa karakteristika të mira nga kutia që e bëjnë atë të denjë si një ilaç falas për mbajtjen në internet. Nga ana tjetër, përdorimi i tij për bizneset e vogla ose faqet e e-commerce është një ide e keqe.

Pros:
Cons:
&# X2714; Plotësisht falas – një avantazh i rëndësishëm që është i vështirë për tu mposhtur. Përdoruesi merr objektet fillestare të pritjes pa asnjë kosto.
&# X2714; Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes së Shpejtë – platforma përdor CDN të fuqishme për të siguruar shpërndarjen e shpejtë të përmbajtjes.
&# X2714; CMS e integruar – sistemi ka një redaktues të integruar që lejon përdoruesit të gjenerojnë faqe, të ruajnë skedarët dhe të vendosin projektin.
&# X2714; optimization – platformat automatikisht u mundësojnë teknologjive të gripojnë dhe minimizojnë pasuritë e faqes në internet.
Objektet e kufizuara – për faqet e internetit jo më të mëdha se 1 GB. Përdoruesit mund të mbështeten në gjerësi të kufizuar të bandës (100 GB në muaj) dhe ruajtja, e cila është e keqe për zhvillimin e projekteve me skedarë të shumëfishtë në media.
Vetëm faqet statike të uebit – sistemi mbështet vetëm faqe statike me bazë HTML. Nuk është e mirë për faqet e internetit dinamike me përmbajtje që azhurnojnë vazhdimisht.
Domain Vetëm me porosi – nuk do të keni mundësi të merrni një fushë ekskluzive për projektin. Ai do të përfshijë emrin e markës pritëse sidoqoftë.
Asnjë Redaktim URL – çdo faqe ose URL e seksionit do të përfundojë me .html.
Mbështetje e kufizuar – sistemi ka një bazë të madhe njohuri edhe pse nuk ka mënyra për të marrë ndihmë të menjëhershme. Sidoqoftë, përdoruesit ende mund të zgjedhin një sistem tradicional të biletave të postës elektronike.

përfundim

Pritja e një faqe në internet falas mund të funksionojë vetëm si një zgjidhje afatshkurtër, pasi projekti juaj do të kërkojë më shumë lehtësira në një pikë të zhvillimit të tij. Platformat si GitHub mund të jenë të mira për projekte të vogla dhe të thjeshta. Ju mund të përdorni një pritje falas si një platformë testimi për të kontrolluar funksionalitetin e sitit në kushte të jetës reale.

Nëse asnjëra nga sa u përmend më lart në uebfaqen tuaj ose jeni i interesuar të nisë projekte të biznesit të vogël ose e-commerce që drejtojnë shumë trafik dhe kërkojnë azhurnime të vazhdueshme, do të zgjidhni më mirë ofertat e paguara të pritjes. Ata ofrojnë lehtësira të zgjeruara të ruajtjes dhe gjerësinë e bandës, ofrojnë mjete shtesë të sigurisë, mbështetje të zgjeruar të klientit, dhe më shumë për t’i lejuar përdoruesit të përqendrohen në evoluimin e faqes në internet.

Prit një faqe në internet falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map