Si të përmirësoni optimizimin e SEO në Wix

Si ta gjeni faqen tuaj të Wix dhe të Renditeni mirë në Google


Ne shpesh shkruajmë për mënyrat e krijimit të faqeve të internetit (faqet e biznesit, dyqanet në internet, bloget, etj.) dhe shërbimet që mund të përdoren për këtë qëllim. Ne gjithashtu testojmë platforma të ndryshme, duke përcaktuar përfitimet dhe të metat e tyre në krahasim me konkurrentët.

Sidoqoftë, ne rrallë përqendrohemi në bazat e promovimit të këtyre shërbimeve. Thjesht përmendim grupin e mjeteve SEO të një krijuesi të caktuar të faqes në internet dhe kjo është ajo. Natyrisht, kjo supozohet si parazgjedhje kur krijoni një faqe në internet dhe më pas duhet të tërhiqni audiencën. Por si?

Kjo është një pyetje mjaft e mirë. Shumë specialistë marrin përvojën e SEO, kur punojnë në kamare me vite. Ju nuk mund ta mësoni këtë për një ditë ose një javë pasi do të shihni rezultatin e veprimeve tuaja në rreth disa muaj apo më shumë. Sidoqoftë, ekziston një listë hapash që duhet të bëni për të rritur potencialisht shanset tuaja për promovim të suksesshëm të faqes suaj të internetit në Google.

Pse flasim për mundësinë e optimizmit efektiv të motorit të kërkimit në uebfaqe, kur patjetër që kemi nevojë për një rezultat të sigurt?

Fatkeqësisht, kjo është vështirë se është e mundur pasi gjithmonë përballemi me nevojën për t’i bërë ballë konkurrencës së ngrohtë. Për më tepër, cilësia e faqeve të internetit dhe profesionalizmi i një masteri SEO mund të ndryshojnë dukshëm gjithashtu.

Shkalla e suksesit tuaj varet nga cilësia e shërbimeve SEO të ofruara. Do të shohim parimet kryesore të optimizmit të brendshëm dhe të jashtëm të faqes në internet në shembullin e faqeve të internetit të krijuara me Wix.

Ajo që duhet të dini është se SEO e Uebfaqe me bazë Wix nuk ndryshon teknikisht nga ai i faqeve të internetit të lansuara me platforma të tjera. Pra, me të drejtë mund ta quajmë univerzale këtë udhëzues.

Kapitulli 1: Optimizimi i faqes në internet

Kur bëhet fjalë për grupin e optimizimit të faqes në internet (sipas kodit, përmbajtjes, cilësimeve), ne mund t’i ndajmë të gjitha hapat në dy grupe, përkatësisht pjesë teknike dhe përmbajtje. Le të përshkruajmë secilën prej tyre në detaje.

Optimizimi teknik

Kjo pjesë e optimizmit të faqes në internet zbret në plotësimin e etiketave meta (tituj, përshkrime, fjalë kyçe), URL-të e faqes në internet dhe optimizimi i imazheve me qëllim të zvogëlimit të madhësisë së tyre për të shpejtuar ngarkimin e faqeve të internetit.

Procesi gjithashtu përfshin masat që synojnë rritjen e shpejtësisë së ngarkimit të faqeve në internet, menaxhimin e UI, optimizimin celular të shablloneve, krijimin e skedarëve të sistemit dhe faqeve të internetit. Shumë gjëra vendosen si parazgjedhje në Wix.

Për shembull, shablloni i zgjedhur përcakton përdorshmërinë dhe grupin / variantet e cilësimeve të widget, të cilat pjesërisht parandalojnë kombinimet e bezdisshme.

1. Plotësimi i Titujve dhe Përshkrimi i Etiketave Meta

Plotësimi i duhur i etiketave meta nënkupton përdorimin e fjalëve kyçe që janë të rëndësishme për një tekst / faqe interneti dhe ndihmojnë motorët e kërkimit të kuptojnë thelbin e përmbajtjes dhe audiencës për të cilën synohet..

Tilte

Natyrisht, titulli (60-80 simbole) mund të përmbajë formën e qartë të një fjalen si “Si të gatuajmë një biftek të mesëm të rrallë | Steakhouse.wow | New York”. Ju mund ta shihni këtë titull në rezultatet e motorit të kërkimit, ku secila fjalë është kapitalizuar. Ju mund të bëni shtesa të ndryshme në të edhe pse simboli i mëposhtëm «|». Ky mund të jetë një fushë në internet për memorizimi më të mirë, vendndodhjen, shërbimin / çmimin e produktit, përqëndrimi në cilësi, terma të rëndësishëm etj.

Wix SEO - titulli i faqes

Përshkrim

Përshkrimi (gjatësia optimale e të cilave duhet të jetë rreth 160-290 simbole) shërben si një njoftim i faqes në internet, i cili tregon në motorin e kërkimit rezultatet nën një titull të caktuar. Shtë e dëshirueshme që fjalët kyçe të vijnë me përmbajtje të caktuar, por të mos shkojnë shumë me të – teksti duhet të jetë i lexueshëm dhe të krijojë një ndikim në shitje.

Wix SEO - përshkrimi i faqes

Në fund të fundit, fjalët kyçe duhet të zgjidhen me vlerësim në shërbime të specializuara si Planifikues i fjalëve Google. Kini parasysh popullaritetin e fjalës dhe përpiquni të aplikoni si pyetjet për kokë ashtu edhe për bishtin e gjatë, por mos i teproni ato.

Si të Vendosni Titullin dhe Përshkrimi në faqen e internetit Wix?

Mund të aksesosh në cilësimet e SEO në “Faqet e internetit – Menyja e faqes në internet“Seksioni i redaktorit Wix duke klikuar në«». Kjo është ajo ku ju mund të shtoni një titull, përshkrim, fjalë kyçe dhe të ndryshoni URL-në miqësore me njerëzit. Do t’ju tregohet mënyra sesi formati i faqes tuaj të internetit do të duket në rezultatet e motorit të kërkimit në modalitetin e shikimit.

Wix SEO - cilësimet

Ju gjithashtu mund të shkoni në SEO Wiz nga këtu – ky është mjeti, i cili ju lejon të lidhni Google Analytics, të kontrolloni gatishmërinë tuaj në internet për promovim sipas kritereve të caktuara dhe të merrni lidhje të shpejta për të përfunduar optimizimin e elementeve të kërkuara.

Seksioni SEO përmban një udhëzues të përsosur të optimizimit të faqes në internet. Duke ndjekur rekomandimet e masterit Wix SEO, ju mund të krijoni efekt të përsosur pa ndonjë udhëzim shtesë. Në fakt, krijuesit e faqeve të internetit rrallë lejojnë hapjen e faqeve të internetit dhe ofrimin e këshillave për promovimin e saj të mëtejshëm në një kohë. Duke klikuar çdo pozicion, do të zbuloni se çfarë e bën të rëndësishme këtë ose atë veprim dhe ku mund të bëhet.

2. Plotësimi i Fjalëve kyçe në uebfaqen Wix

Metatag me fjalë kyçe është përdorur dikur nga motorët e kërkimit për të kuptuar se cila është faqja. Sidoqoftë, Google nuk po përdor më këtë parametër të veçantë për të renditur faqen e internetit. Nga ana tjetër, mund të përdoret akoma për t’u ofruar motorëve të kërkimit informacion shtesë rreth përmbajtjes së faqes.

Si të shtoni fjalë kyçe në uebfaqen Wix

Wix nuk përdor më metatag fjalen. Ai nuk është i disponueshëm në parametrat e SEO gjithashtu. Sidoqoftë, përdoruesit janë akoma në gjendje ta shtojnë atë manualisht me ndihmën e opsioneve të përparuara të faqes SEO, ku mund të shtoni lloje të ndryshme të etiketave, duke përfshirë metatagët e fjalëve. Vetëm sigurohuni që ta tregoni si duhet me sintaksën e mëposhtme: . Përndryshe, ai nuk do të përpunohet siç duhet nga motori i kërkimit.

Për të shtuar etiketën me dorë, do t’ju duhet:

 1. Shkoni te Redaktori Wix
 2. Zgjidhni një faqe që dëshironi të zgjedh.
 3. Shkoni te Parametrat SEO SEO e përparuar.
 4. Ngjitni metatag me fjalë kyçe në Seksionin Metatags me porosi

Ju mund të përdorni redaktorin e tekstit, si dhe të vendosni disa fjalë kyçe brenda artikullit dhe gjithashtu të keni kryefjalën dhe nënkrendet tuaja të optimizuara gjithashtu.

3. Plotësimi i Etiketës ALT për Imazhe

Google nuk e njeh aktualisht përmbajtjen e figurës. Ja përse, është e detyrueshme të plotësoni etiketën Alt për secilën imazh (hapni cilësimet e figurës, shtoni titullin dhe përshkrimin e tij). Kështu mund ta ndihmoni një motor kërkimi të kuptojë thelbin e figurës dhe ta indeksojë atë siç duhet.

Për më tepër, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të futur fjalë kyçe shtesë sipas kontekstit, pa ndikuar në lexueshmërinë dhe mbivendosjen e saj. Ndonjëherë, përdoruesit kërkojnë vetë imazhe dhe një etiketë Alt e mbushur siç duhet u lejon atyre të shkojnë në faqen tuaj të internetit.

Wix SEO - imazh alt

Imazhet duhet të optimizohen nga madhësia dhe cilësia e tyre. Duke ngarkuar një fotografi direkt nga kamera juaj pa ndonjë redaktim, ju keni një rrezik të ngadalësoni shpejtësinë e ngarkimit të faqeve në internet, ku kjo imazh do të publikohet. Kjo përfundimisht do të dëmtojë parametrat e internetit të sjelljes, qëndrimin e motorit të kërkimit dhe rezultatet përfundimtare të motorit të kërkimit.

Pra, ju duhet të modifikoni faqet para se t’i ngarkoni në faqen e internetit duke i kompresuar me humbje minimale të cilësisë. Kjo mund të bëhet këtu ose në ndonjë mënyrë tjetër të përshtatshme.

4. Situata dhe Robots.txt

Sistemi krijon sitemap.xml dhe robots.txt skedarët automatikisht. Ju mund të shikoni përmbajtjen e tyre duke shtuar një titull të njërit prej këtyre skedarëve me një shenjë «/» pas një emri domain. Ata nuk kanë shumë rëndësi në këtë rast të veçantë. Sidoqoftë, disponueshmëria e versionit celular në uebfaqe është një nga faktorët kryesorë të renditjes së lartë të motorëve të kërkimit Google. Wix lejon krijimin e dizajnit celular, veçmas nga ai themelor. Do ta merrni atë si parazgjedhje, edhe nëse nuk ndryshoni asgjë.

Si të ndryshoni robotët.txt

Robots.txt është një skedar që përcakton faqet që mund të arrihen nga botët e kërkimit të Google. Me fjalë të tjera, një përdorues është në gjendje të menaxhojë faqet që duhet të renditen nga motorët e kërkimit ose jo. Si rregull, skedarët Robots.txt gjenerohen automatikisht. Me fjalë të tjera, Wix fillimisht lejon Google të vizitojë të gjitha faqet e faqes dhe duke përmbajtur.

Sidoqoftë, ju mund të dëshironi të fshehni disa nga seksionet ose postimet në blog për arsye të ndryshme. Kjo është ajo ku ju do të duhet të modifikoni skedarin dhe të paraqisni versionin e tij të ri. Fatkeqësisht, përdoruesit e Wix nuk kanë asnjë shans për të redaktuar skedarin me dorë dhe tregojnë faqet që ata duan të anashkalohen. Lajmi i mirë është se ende mund të shtoni një etiketë pa indeks për secilën faqe rrëshqitëse. Etiketa do ta fshehë atë nga motorët e kërkimit.

5. Korrigjoni URL-të miqësore me përdoruesit

Krijimi i URL-ve miqësore me njerëzit është një nuancë thelbësore. Linja e adresës së shfletuesit duhet të përmbajë një frazë, e cila pasqyron kontekstin e faqes në internet. Shtë e dëshirueshme që ajo të përmbajë një fjalë kyçe.

Do faqe në internet në linjën e adresës duhet të jetë një frazë e vetme, por jo një kombinim i shkronjave dhe numrave të pakuptimtë.

 • Nuk duhet të ketë faqe në internet me URL të ngjashme në faqen e internetit.
 • Etiketat meta (titulli, përshkrimi, fjalët kyçe) duhet të jetë unik në secilën faqe në internet – është e papranueshme të caktoni të njëjtin titull dhe përshkrim në të gjitha faqet në një kohë përmes kombinimeve të butonave Ctrl + C / Ctrl + V.
 • Për të ndarë fjalët në një URL miqësore me njerëzit, ne rekomandojmë të përdorni shenjat si «-» ose «_».
 • Bëni nënshkrime për secilën imazh sipas temës së tij përpara se ta ngarkoni. Për shembull, shkruani «natë-pyll.jpg» në vend të «0983764.jpg» etj.

Kështu do të merrni një URL normale për njeriun kur hapni imazhin. Ky informacion është menduar si për një përdorues ashtu edhe për motorët e kërkimit.

6. Marrja e një Paraqitjeje në internet Wix në Google

Tani, kur të keni mbaruar optimizimin e metatag, mund të dëshironi që Uebfaqja juaj Wix të shënohet në Google. Për ta renditur atë më shpejt nga Google, faqja duhet të lidhet me dy shërbime kryesore që shfaqin cilësinë e përgjithshme të faqes në internet dhe ndihmojnë për të ndjekur statistikat:

 1. Google Console Console – një mjet webmasteri që nxjerr në pah mënyrën e renditjes dhe listës së faqes suaj të internetit. Përdoret për të verifikuar faqen tuaj me Google. Këtu kemi mjetet e nevojshme për të monitoruar efikasitetin e faqeve, pozicionimin e fjalëve, CTR dhe matjet e tjera të rëndësishme. Përveç kësaj, tastiera bën të mundur menaxhimin e sitit, kontrollimin e faqeve që janë renditur tashmë nga Google dhe të cilat akoma nuk janë. Përdoruesit mund të ndjekin shpejtësinë e ngarkimit, gabimet e mundshme, përparimin e indeksit, dhe nëse projekti është i zbatueshëm për pajisjet e lëvizshme.
 2. Google Analytics – mjet është që të gjurmoni efikasitetin dhe trafikun e faqes suaj të internetit. Përdoruesit marrin një shans për të pasur një vështrim të detajuar në audiencën e synuar dhe për të ndjekur parametrat kryesorë. Ato përfshijnë vendndodhjen e vizitorëve, gjatësinë e seancës, ritmet e fryrjes dhe konvertimit, burimet e trafikut, ndërveprimet për vizitë dhe metrika të tjera thelbësore të faqes së internetit. Shërbimi ju lejon të vendosni qëllime specifike, të filloni fushata reklamash dhe të lidhni projektet tuaja me produkte ose shërbime të tjera të Google.

Për të hyrë në të gjitha veçoritë e Konsolës së Kërkimit dhe Google Analytics, duhet të keni vetëm uebfaqen tuaj të lidhur me të dyja platformat. Kontrolloni udhëzuesin tonë të thjeshtë se si të verifikoni faqen tuaj të internetit Wix me Google.

Si ta verifikoni uebfaqen Wix me Google

Procesi i referohet procedurës së integrimit të uebfaqes me Search Console. Por së pari, duhet të siguroheni që faqja e internetit dhe përmbajtja juaj të jenë të dukshme për botët e motorit të kërkimit. Për ta bërë këtë:

 1. Shkoni te Redaktori Wix dhe zgjidhni sitin.
 2. Klikoni në Menaxherin e sitit, shkoni te cilësimet dhe zgjidhni SEO.
 3. Këtu do të shihni statusin e uebfaqes SEO.
 4. Kontrolloni nëse ndërprerësi mundëson funksionin që thotë, “lejoni që motorët e kërkimit të përfshijnë faqen tuaj në rezultatet e kërkimit”.

Tani, ne mund të shkojmë në fazën tjetër dhe të lidhim faqen e internetit me tastierën e kërkimit. Procesi është shumë i thjeshtë veçanërisht nëse tashmë keni një llogari të vlefshme Google. Ju vetëm do të duhet të konfirmoni që ju jeni pronarë të vetë domain-it dhe faqes së internetit. Një përdorues duhet të verifikojë llogarinë me një procedurë të thjeshtë:

 1. Vizitoni tastierën e kërkimit dhe shtoni një domen të ri.
 2. Zgjidhni parashtesën (http ose https), futni emrin e domain dhe shtypni vazhdoni.
 3. Sistemi do të ofrojë disa mundësi për të konfirmuar domenin. Verifikimi me një etiketë HTML është ai që na nevojitet.
 4. Zgjidhni atë dhe kopjoni kodin e gjeneruar nga tastiera.
 5. Kthehuni tek redaktori Wix dhe zgjidhni cilësimet e avancuara të SEO.
 6. Vendosni kodin nën Shto Etiketa Meta Code Header. Cilësimi nuk është i disponueshëm për përdoruesit e Wix ADI.
 7. Publikoni faqen e internetit dhe shtypni “Verifikoni” në tastierën e kërkimit.

Nëse i bëni gjithçka siç duhet. Uebfaqja juaj do të shfaqet automatikisht në tastierë.

Shënim: Gjëja e parë që duhet të bëni është të përdorni tastierën për të paraqitur sitinapartit direkt në Google. Shkoni te skedarët e sitit në pult, dhe ngjisni yourwebsite.com/sitemap.xml. Sistemi do të tregojë nëse kërkesa është përpunuar me sukses ose nëse ka ndonjë gabim. Masat e tilla do t’ju ndihmojnë të merrni indeksin më të shpejtë të faqes në internet.

Si ta lidhni sitin Wix me Google Analytics

Siç kemi përmendur edhe më parë, shërbimi ofron një përmbledhje të detajuar të trafikut me faqet më efektive, personalitetin e thelluar të blerësit dhe metrics vendimtar. Ndërsa shumica e platformave vijnë me integrim të thjeshtë Google Analytics, Wix nuk është një përjashtim. E tëra që ju duhet është:

 • Krijoni një llogari të re Google Analytics në cilësimet e Administratorit;
 • Tregoni emrin e llogarisë;
 • Kopjoni ID e llogarisë;
 • Vendoseni atë në Panelin Wix: Paneli → Mjetet e marketingut Integr Integrimet e marketingut → Google Analytics.

Republikoni faqen e internetit. Nëse keni bërë gjithçka siç duhet, do të shihni shenjën e gjelbër që thotë “Lidhur”.

Shënim: mënyra më e mirë për të kontrolluar nëse shërbimi funksionon në mënyrë korrekte, shkoni në pultin e Google Analytics pa lënë faqen tuaj të internetit Wix. Nëse mjeti tregon përdoruesit aktivë tani (kjo është në të vërtetë ju), cdo gje eshte ne rregull.

Ekzistojnë gjithashtu ndërlidhje të faqeve në internet. Kjo është një mënyrë për të lidhur faqet e faqeve në internet duke përdorur ndërlidhje. Shtë bukur, nëse përdorni disa lidhje të ankorimit në faqet e tjera të internetit të ngjashme me kontekstin në trupin e materialit. Vetëm sigurohuni që nuk e mbingarkoni tekstin me lidhje. Përdorni ato me mençuri dhe konsistencë.

Ju gjithashtu mund të lexoni një shqyrtim i plotë i Wix SEO.

Optimizimi i përmbajtjes

Desirableshtë e dëshirueshme që përmbajtja e faqes në internet të jetë e optimizuar për fjalët kyçe. Varianti ideal është kur secila faqe është e shkruar vetëm për një fjalë kyçe, por kjo nuk ndodh shpesh në praktikë.

Nëse hapni planifikuesin e fjalëve dhe shkruani “blej iphone“Fraza, për shembull, ju do të shihni një shumëllojshmëri të formulimeve të kësaj kërkese të motorit të kërkimit në mënyrë që të ulet popullariteti i tyre. Fjalë kyçe që gjenden në krye të listës – janë pyetje për kokë pasi përdoruesit e motorit të kërkimit i kanë përdorur ashtu siç janë gjatë një muaji.

Përdorimi i duhur i fjalëve nuk ka të bëjë vetëm me plotësimin e artikullit tuaj ose postimit në blog me të gjitha fjalët kryesore të pyetjeve kryesore që mund të gjeni duke përdorur. Bëhet fjalë kryesisht për planifikimin e duhur të fjalëve dhe përdorimin e tyre brenda tekstit. Ideja është që ato të vendosen siç duhet në të gjithë faqen, duke i integruar në mënyrë harmonike ato me përmbajtjen ekzistuese.

Kur mbushni fjalët tona në faqen e internetit Wix, duhet të merrni parasysh disa rregulla themelore:

 1. Përfshini vetëm fjalë që kanë kuptim për lexuesin. Shmangni frazat përsëritëse.
 2. Nëse fjala nuk i përshtatet përmbajtjes, një ide e mirë është të ristrukturoni fjalinë ose të riorganizoni të gjithë paragrafin për të futur fjalen në mënyrën më kuptimplote.
 3. Përdorni disa nga frazat kryesore në nënkreun (H2,…, H6) dhe përpiquni t’i afroni ato në fillim të paragrafit.
 4. Shmangni përdorimin e frazave shumë të gjata. Fjala kyçe optimale përbëhet nga 2-4 fjalë.
 5. Asnjëherë mos prodhoni përmbajtje për motorët e kërkimit. Shkruajeni atë për lexuesit tuaj. Sigurohuni që është e gatshme për të kuptuar dhe lexuar. Shmangni paragrafët e gjatë dhe të ndërlikuar, përdorni listat pa emër dhe mundësoni formatimin e saktë të tekstit.

Këtu janë disa këshilla të përparuara që do t’ju lejojnë të krijoni një përmbajtje më miqësore për SEO me fjalë kyçe të vendosura siç duhet në të gjithë faqen.

Frekuenca e fjalëve ndryshon gjithashtu.

Për shembull, numri maksimal i përdorimit të fjalës suaj ka përbërë 1000. Fjalë kyçe nga 750 dhe deri në 1000 herë janë të shpeshta, ato që variojnë nga 400 herë janë të mesme dhe fjalët kyçe të përdorura nga 300 herë janë më të ultat. Kjo është niveli i përafërt i përqindjes që mund t’ju ndihmojë të kuptoni situatën. Sidoqoftë, është mjaft e paqartë pasi numrat do të ndryshojnë akoma për secilën faqe në internet. Vendosni fjalët kyçe në të njëjtin parim – ato të njohura në fillim të faqes, ndërsa ato të rralla – në fund të tij.

Planifikues i fjalëve

Sasia optimale e frazave kryesore që gjenden në një faqe varet nga madhësia e tekstit. Mbivlerësimi i një faqe në internet me fjalë kyçe është i njohur si overspamming. Si rregull, kjo ndikon në lexueshmërinë e tekstit dhe shkakton mosmiratim të motorëve të kërkimit.

LSI-Keywords

Qasja për të shkruar tekste të tepërt me fjalë kyçe ishte mjaft efektive disa kohë më parë dhe i ndihmoi faqet e internetit shpejt të shkojnë te TOP. Sidoqoftë, sot situata ka ndryshuar dukshëm dhe kjo qasje shpesh ka ndikim negativ në rezultatet e motorit të kërkimit.

Gjë është se motorët e kërkimit kanë mësuar të kuptojnë kontekstin e tekstit. Si rezultat, nocioni i Indeksit Latant Semantik (LSI) u prezantua disa vjet më parë. Kjo është metoda e analizës bazuar në rëndësinë e kontekstit tematik.

Tekstet e LSI ndryshojnë nga ato, të cilat SEO janë optimizuar nga përqendrimi i fortë në cilësinë e zhvillimit të temës, të nënkuptuar në titull, por jo nga përdorimi i frazave kyçe.

Fjalë kyçe LSI

Me fjalë të tjera, nuk bëhet fjalë për përdorimin e tepërt të fjalëve kyçe dhe termave, por për mbulimin e hollësishëm të thelbit që ato përçojnë. Kjo është ajo ku receta e cilësisë së kontekstit nga këndvështrimi i përdoruesve dhe motorëve të kërkimit vjen nga:

Udhëzues LSI

 1. Ne fillimisht rishikojmë listën e fjalëve kyçe në temën e faqes sonë të internetit. Bazuar në karakterin e pyetjes së kërkimit, ne mund të kuptojmë se për çfarë përdoruesit janë të interesuar.
 2. Pastaj mësojmë listën TOP të rezultateve të motorit të kërkimit bazuar në pyetjet për të parë se cilat terma dhe qasje përdorin këto artikuj.
 3. Termat pasqyrojnë lidhjen e një teksti me një temë të caktuar. Pasi të kemi mësuar rezultatet e motorit të kërkimit, përfundimisht mund të konkludojmë se për çfarë duhet të shkruajmë dhe cila është thelbi i termave, të cilat duhet të përcillen në kontekstin e materialit,.
 4. Hapi tjetër është përgatitja e një teksti me një pasqyrim më të detajuar të temave. Në këtë fazë, ne përdorim termat e ngrohtë, sinonimet e tyre, zbulojmë kuptimin e tyre, përshkruajmë proceset, qasjet, algoritmet dhe gjëra të tjera të ngjashme në varësi të temës.
 5. Nëse është e mundur të shtoni hije të reja të kuptimit në lidhje me TOP-të e rezultateve të motorit të kërkimit, faqja juaj e internetit ka të ngjarë të renditet më e lartë se ajo e konkurrentëve tuaj (në kushte të tjera të barabarta, por nuk ka asnjë garanci për këtë, si dhe ka parametra të tjerë të shumëfishtë të renditjes së motorit të kërkimit).

Si rezultat, marrim përmbajtje miqësore për përdoruesit, të cilat do të marrin grada më të larta në Google. Po, Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për bazat e ngrohtë dhe të keni kohë të mjaftueshme për të shkruar artikuj të tillë, por kjo padyshim që ia vlen.

Ky është niveli më i lartë i cilësisë, i cili është i kuptueshëm si për përdoruesit ashtu edhe për robotët. Kjo sepse ne kemi përmendur tashmë që përdorimi i fjalëve kyçe për të shkruar një artikull mbi një temë të caktuar nuk është mjaft i nevojshëm. Me fjalë të tjera, një artikull i cilësisë është i optimizuar për promovimin e faqes në internet si parazgjedhje pasi mbulon të gjitha termat dhe kuptimin e titullit në detaje.

A keni nevojë për një shkrimtar?

Numri tjetër ka të bëjë me një person, i cili do të jetë përgjegjës për shkrimin e përmbajtjes. A do ta bëni vetë, ose do të punësoni një shkrimtar për këtë qëllim? Nuk është aspak e thjeshtë të realizohen të gjitha aspektet e lartpërmendura nga pikëpamja teknike. Ju mund të jeni të vetëdijshëm për bazat e kamareve, duke kuptuar nuancat e rëndësishme, por mund të mos jeni thjesht të aftë në shkrim.

Askush nuk do t’i vlerësojë tekstet e palexueshme me gabime, mbulim të paqartë të temave etj. Një artikull i këndshëm duhet të përfshijë gramatikën dhe aftësinë e gjuhës, vetëdijësimin për temën, nivelin e lartë të lexueshmërisë dhe natyrisht, hartimin tërheqës dhe cilësor të faqeve në internet, përfshirë elementet e rëndësishme si fonte, lista, imazhe, thekse etj. Kjo është përzierja e aftësive, shërbimeve dhe prezantimit efektiv.

Ju mund të mbushni disa faqe në internet me materiale të përshtatshme vetë. Nuk është thelbësore, nëse nuk janë ideale, edhe pse, ato duhet të jenë pa defekte të dukshme. Përfundimisht, audienca e synuar rrallë përbëhet vetëm nga gjuhëtarët. Ju keni përcjellë thelbin e temës, keni dhënë detaje, duke e bërë materialin të kuptueshëm për lexuesit dhe kjo është ajo. Kjo mund të marrë shumë kohë nga një përdorues i papërvojë, por përfundimisht mund të përfundojë me sukses.

Kur të punësoni një shkrimtar për kopjues?

Nëse ende keni nevojë për shumë tekst ose do të shesni / paraqisni diçka me të vërtetë të shtrenjtë dhe të destinuar për audiencë specifike dhe të kërkuar, atëherë ka kuptim t’i besoni këtë detyrë një shkruesi për kopjet. Shtë një gjë e sigurt që një përdorues do të lërë tekstin ashtu siç është pa u kujdesur fare për të, ndërsa një profesionist ose një person me ndjenjën e stilit do të fillojë të kritikojë apo edhe të qeshë me prezantimin e përmbajtjes së dobët.

Ju do të duhet të gjeni favor në sytë e këtyre njerëzve, veçanërisht nëse ato përbëjnë bazën e audiencës tuaj të synuar (kjo varet nga ngrohtë). Në përgjithësi, ka kuptim për të punësojë një ekspert profesional, veçanërisht nëse keni një uebfaqe biznesi me disa faqe. Le të jenë të lexueshëm dhe tërheqës!

Vendet ku mund të punësoni një shkrimtar për kopjues:
https://www.upwork.com/
https://www.fiverr.com/
https://www.freelancer.com/

Pa plagjiaturë!

Tani, le të përmendim disa fjalë në lidhje me karakterin unik të teksteve. Shtë e papranueshme të përdorni ato artikuj, niveli i unitetit i të cilave është më i ulët se 80%. Problemi është që tekstet e shkruara rastësisht nuk janë unike për shkak të një sasie të lartë termash dhe titujsh, të cilat nuk mund të zëvendësohen me fjalë të tjera.

Problemi mund të jetë gjithashtu në lidhje me vëllimin e ulët të teksteve teknike të mbivlerësuar me termat (sa më gjatë të jetë një tekst – aq më e thjeshtë është ta bësh unike). Një ndërlikim tjetër është natyra e ngjashme e teksteve të shkruara në një kohë, të cilat duken si ato të kopjuara. Mënyra për të dalë është të kërkoni sinonimet, të përpiqeni të shkruani ndryshe, përdorni përmasa të barabarta fjalësh, termash dhe teksti informues.

Këtu mund të kontrolloni një tekst për plagjiaturën:
https://www.quetext.com/
http://plagiarisma.net/

Shtë një Blog Një domosdoshmëri për një Uebfaqe?

Ne rekomandojmë shumë që të filloni një blog. Shtë një domosdoshmëri, veçanërisht për faqet e internetit të biznesit dhe portofolet, të cilave u mungon përmbajtja e tekstit. Një blog lejon rritjen e vëllimit të përmbajtjes së dobishme të faqes në internet për t’u renditur më tej në motorët e kërkimit për shkak të tij.

Ju do të jeni në gjendje të përdorni një listë të gjatë të fjalëve kyçe, të përfshini terma të shumëfishtë, të mbuloni thelbin e gjithçkaje, të cilat nuk mund të përmenden në listën e shërbimeve, përshkrimin e produktit, informacione që lidhen me kompaninë etj..

Për më tepër, faqet e internetit që vijnë me bloge, duken më të besueshme, gjë që gjithashtu rrit faktorët e sjelljes. Një përdorues, i cili viziton një faqe në internet për të lexuar në lidhje me karakteristikat e gomave të dimrit dhe verës, për shembull, përfundimisht mund të vendosë një urdhër atje.

Fuqia e artikujve

Artikujt e Niche janë një fuqi që tërheq trafikun e motorit të kërkimit me karakter informues. Ata do të shërbejnë një mjet i bukur për shndërrimin e vizitorëve në klientë, me kusht që të zgjidhni qasjen e duhur. Të paktën, ju do të merrni trafik shtesë, i cili është gjithashtu një avantazh i dukshëm.

Kur bëhet fjalë për të punuar me përmbajtje, një krijues i faqes në internet nuk nënkupton ndonjë term të veçantë. Wix lejon krijimin e faqeve në internet tërheqës me lloje të larmishme përmbajtjesh, përfshirë tekstin, videon, infografikën, kinematë, tabelat dhe gjëra të tjera të tilla si. Ky nuk është problem. Ajo që ka më shumë rëndësi është cilësia e artikujve, e cila zbulon veten në mbulimin e hollësishëm të temave, lexueshmërinë, veçantinë semantike dhe teknike si dhe formatimin tërheqës.

Thjesht merrni fjalët kyçe dhe shkruani tekstet duke i përdorur ato. Një tjetër mundësi është t’ia besoni këtë detyrë shkrimtarëve të kopjimit, i cili përfundimisht do të shkaktojë më shumë avantazhe në një numër rastesh.

Lexoni gjithashtu: Ndërtuesit më të mirë të faqes në internet për të krijuar një Blog

Kapitulli 2: Optimizimi jashtë faqes

E gjithë thelbi i optimizimit të faqeve të faqeve jashtë faqes shkon drejt marrjes së lidhjeve nga faqet e internetit të besueshme të ngrohtë dhe ato nga burime të tjera. Ky është një nga faktorët kryesorë të renditjes së motorëve të kërkimit të lartë të faqeve të internetit të krijuara me çdo ndërtues të faqes në internet.

Gjithçka është logjike këtu: sa më shpesh faqet e internetit të tjera lidhen me faqen tuaj të internetit, aq më të vlefshme duket informacioni i postuar atje. Kur dikush ju rekomandon, kjo ju jep më shumë besueshmëri. Kjo është logjika që ju vëreni në jetën e përditshme, e cila zbulohet përmes analizës së makinerive të parametrave. Të gjitha përfitimet e qendrës së optimizmit të jashtëm rreth mënyrave të marrjes së linjave cilësore.

Konsideroni informacione të rëndësishme rreth lidhjeve tani. Teorikisht, ato mund të ndahen në 2 grupe, përkatësisht:

 1. Spiranca dhe lidhje direkte. Duke folur për grupin e parë, emri i tij flet vetë. Këto lidhje përmbajnë spiranca, të cilat zakonisht vijnë si fraza kryesore. Lidhjet e drejtpërdrejta, nga ana e tyre, përmbajnë URL të qarta të faqeve të internetit, fjalë si “këtu”, “në faqen e internetit”, “tani”, emri i markës ose lidhjet e imazhit.
 2. Lidhje të ngrohta dhe jo tematike. Këto janë lidhje të publikuara në faqet e internetit që i përkasin ngrohtë tuaj dhe ato që nuk kanë asnjë lidhje me faqen tuaj të internetit.

Rregullat e afrimit!

Nëse dëshironi të merrni lidhje me faqen tuaj të internetit, do të duhet të zotëroni teknikat e bashkëpunimit me webmasterët e tjerë, blogerët dhe gazetarët. Kjo qasje njihet si “afrim”, d.m.th., metoda e vendosjes së marrëdhënieve dhe arritjes së marrëveshjeve me qëllim të marrjes së lidhjeve në artikuj, banderola ose çfarëdo mënyre tjetër.

Ndërtimi i lidhjeve është i lidhur ngushtë me kontaktet – kërkimi i faqeve të përshtatshme për postimin e lidhjeve dhe mbajtja e negociatave me njerëzit e besuar. Kompetenca juaj për të vendosur marrëdhënie të largëta shpesh ka ndikim të dukshëm në koston dhe kushtet e botimit të lidhjeve.

Hap pas hapi Udhëzues për Praktikën më të Mirë të Arritjes

 • Hapi 1. Gjëja e parë që duhet të bëni është të merrni një listë të faqeve të ngrohta. Kjo mund të bëhet me ndihmën e ahrefs, një shërbim tjetër të ngjashëm ose kërkimi manual i Google. Metoda e fundit kërkon përvojë dhe aftësi në zotërimin e formulave të kërkimit – mënyra e përfshirjes së pyetjeve të drejtpërdrejta të kërkimit. Përshkrimin e plotë të tyre mund ta gjeni në internet. Kështu do të merrni një listë të faqeve në internet që përmendin një mundësi për qasje në URL ose titull.
 • Hapi 2. Menjëherë pasi të përpiloni një listë të faqeve të internetit interesante, duhet t’i analizoni ato. Ajo që duhet të bëni është të vlerësoni parametrat e materialeve (rishikime, reklama, banderola etj.) dhe të gjejnë mundësi për të postuar artikuj mbi to.
 • Hapi 3. Pastaj ju duhet të përgatisni email që do t’i dërgoni administratorëve të faqeve të internetit të zgjedhura. Kjo është një detyrë më vete – kryeni kërkimin në Google për të zbuluar se si t’i shkruajnë ato. Thjesht duhet të nënvizojmë se këto email duhet të personalizohen aq sa është e mundur. Kur hartoni një email, përmendni emrin e mjeshtrit të uebit (nëse e dini atë), listën e specifikimeve të burimeve në kontekst dhe gjëra të tjera që i konsideroni të rëndësishme.

Rrjete sociale

Ju duhet të krijoni grupe në rrjetet sociale të njohura dhe të postoni lajme që lidhen me faqet tuaja të internetit atje. Kjo qasje funksionon shumë mirë nëse keni grupe të promovuara mirë. Sa më shumë rrjete sociale të përdorni dhe sa më të mëdha të jenë grupet, aq më i mirë është efekti. Kjo është e qartë.

YouTube

YouTube duhet të përmendet veçmas. Nëse keni një kanal me përdoruesit, mund të shtoni një lidhje në të për të rritur lëngun e tij të lidhjes. Rritni numrin e videove dhe lidhjen në faqen tuaj të internetit dhe grupet e rrjeteve sociale në përshkrimet e tyre. Shtë gjithashtu e mundur të bisedoni me pronarët e kanaleve të ngrohtë në lidhje me marrjen e lidhjeve në faqen tuaj të internetit.

Comments

Lidhjet nga komentet gjithashtu duhet të referohen në këtë pjesë. Nuk është e vështirë t’i shkruaj ato, por është e ndërlikuar të gjesh faqe në internet, lidhjet nga të cilat do të jenë të vlefshme për ju. Cilësia e postimeve duhet të jetë gjithashtu në një nivel të lartë. Përndryshe, moderatorët do të fshijnë komentet tuaja.

Katalogjet e Uebfaqeve

Ju gjithashtu mund të regjistroni uebfaqen tuaj në katalogë lokalë, burime të ngrohtë dhe bashkues të tjerë. Kjo është e dobishme për një biznes lokal. Para se të regjistroheni në një katalog të tillë, duhet të kontrolloni parametrat e tij.

Ka shumë shërbime të përdorura për këtë qëllim. Thjesht shkruani frazën “Cilësia e faqes së internetit” në motorin e kërkimit dhe zgjidhni cilindo prej tyre në listën TOP. Nuk ka kuptim të botosh informacione në faqet e internetit që janë nën gjobat e Google dhe kanë parametra të dobët. Shtë e arsyeshme të postoni më pak, por të siguroheni që platformat janë me cilësi të lartë. Përfitimet e kësaj metode janë natyra e saj e lirë dhe thjeshtësia relative e gjetjes së një lidhjeje.

Sa kohë përpara se ndryshimet e mia Wix SEO të shfaqen në Google?

Ne të gjithë duam që faqet tona të indeksohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Sidoqoftë, procesi varet nga faktorë të shumtë. Me Wix, të gjitha ndryshimet dhe ndryshimet aplikohen menjëherë. Ju nuk keni nevojë të menaxhoni hartën me dorë, por prapë mund të shtoni disa faqe përparësi në tastierën e kërkimit për t’i indeksuar ato më shpejt. Sa i përket kohës së nevojshme, si rregull, kërkon Google rreth një javë për të renditur faqet e internetit të përmbajtjes së re dhe indeksimit.

Pse Google nuk e tregon faqen time Wix?

Në disa raste, faqja juaj e internetit mund të mos shfaqet për një kohë. Kjo në të vërtetë nuk do të thotë që keni bërë ndonjë gjë të gabuar, por nëse ende nuk shfaqet në Google pas disa javësh, duhet të kontrolloni sa më poshtë:

 1. Integrimi i konsolës dhe Google Analytics – Sigurohuni që të gjitha shërbimet të funksionojnë siç duhet dhe të mos tregojnë gabime në faqe.
 2. Përmbajtja e faqes në internet – Mos harroni të publikoni të gjitha faqet pasi të keni bërë ndonjë ndryshim ose të shtoni përmbajtje të re.
 3. Artikuj pa plagjiaturë – kurrë mos kopjoni dhe ngjisni përmbajtje nga faqet tuaja ose faqet e internetit të tjera. Përmbajtja duhet të jetë 100% unike për secilën nga blloqet dhe seksionet e faqes. Shmangni gjithashtu faqet e kopjimit.
 4. Domain i ri – Uebfaqet e reja me fusha të reja renditen më ngadalë nëse krahasohen me emrat e vjetër të domain me një reputacion në internet. Thjesht prisni pak dhe faqja e internetit me siguri do të shfaqet.

Vija e poshtme

Kur bëhet fjalë për promovimin e faqes në internet, Wix nuk ndryshon shumë nga tjetra ndërtuesit e njohur të faqeve të internetit. Ajo që duhet të keni parasysh këtu është ndërfaqja, jo më shumë. Sisteme të ndryshme mund të kenë pulte të ndryshme, renditja e vendosjes, formatet e prezantimit të mjeteve etj. Thelbi, sidoqoftë, mbetet i njëjtë. Metoda të ngjashme të optimizmit të motorit të kërkimit zbatohen për promovimin e faqes në internet.

Përpjekja e kërkuar për promovim efektiv të faqes në internet varet nga lloji i saj dhe konkurrenca e ngrohtë. Ajo që ka më shumë rëndësi është përmbajtja. Nëse është në dispozicion në faqen e internetit, atëherë do të ketë rezultate të mira edhe pa lidhje të jashtme. Sa më shumë përmbajtje të paraqitet në faqen e internetit dhe sa më e lartë të jetë cilësia e tij, aq më mirë do të renditen faqet në internet. Optimizimi i jashtëm ndihmon në përmirësimin e efektit të promovimit të faqes në internet.

Thelbi i SEO-ve të faqeve në Google zbret në faktin se motori i kërkimit përqendrohet në cilësinë e përmbajtjes, reagon ndaj faktorëve të sjelljes dhe konsideron cilësinë e lidhjeve të jashtme. Pa to, faqja juaj e internetit nuk do të jetë në gjendje të shkoj në TOP.

Në përgjithësi, përmbajtja cilësore dhe e azhurnuar rregullisht, zotërimi i teknikave të qasjes dhe profileve të promovuara mirë në rrjetet sociale është ajo që ju nevojitet për të arritur sukses. Ky është një kombinim i sigurt i faktorëve kryesorë që funksionojnë mirë si për faqet e internetit me bazë Wix ashtu edhe për ato të ndërtuara me ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit.

KUJDONI një Uebfaqe FALAS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map