Si të ndërtoni një faqe në internet të komunitetit

Ka shumë ndërtues të faqeve të internetit që lejojnë krijimin e blogeve me një gamë të larmishme efikasiteti. Fatkeqësisht, ekzistojnë vetëm disa shërbime që funksionojnë shumë për zhvillimin e forumeve. Kur bëhet fjalë për sisteme, të cilat mund të përdoren me sukses për të dy qëllimet në një kohë, ato mund të llogariten në gishta.

Suksesi në ndërtimin e faqes në internet të komunitetit varet shumë nga zgjedhja e duhur e një krijuesi të faqes në internet, aftësitë tuaja dhe detyra që keni caktuar. Me fjalë të tjera, duhet të kuptoni se sa mirë e imagjinoni një faqe në internet në të ardhmen dhe nëse niveli juaj i ekspertizës është i mjaftueshëm për të përfunduar detyrën.

Kështu, procesi mund të thjeshtohet në dy mënyra – duke zgjedhur të drejtën ndërtues i faqes në internet të komunitetit dhe duke kuptuar se çfarë prisni nga faqja juaj në internet në mënyrë që të mund të tërheqë dhe mbajë audiencën.

Tashmë kemi shkruar për shërbimet më të përshtatshme për të krijuar blogs dhe forume. Highshtë koha tani për të diskutuar çështjen nga këndvështrimi i idesë dhe kërkesave teknike. Ju duhet të përcaktoni se me çfarë duhet të filloni, si të vazhdoni të punoni në një faqe në internet dhe si të rritni efikasitetin e një projekti të gatshëm.

Le ta ndajmë procesin në 3 faza. Këto janë zgjedhja e një modeli dhe krijimi i dizajnit, krijimi i blogut / forumit, strategjia e promovimit.

1. Krijimi i projektimit

Shërbimet e këqija vijnë me grupe modelesh tematike. Në përgjithësi, nuk është mjaft e detyrueshme të zgjidhni modelin, i cili do të funksionojë në mënyrë perfekte për krijimin e blogut ose forumit. Kjo është mjaft konvencionale pasi gjithmonë do të jeni në gjendje të shtoni një forum ose një blog në një faqe në internet dhe të vendosni modelin e tij, i cili vjen në atmosferën tuaj të ngrohtë.

Blogjet dhe forume janë faqe në internet, të cilat kanë të bëjnë me leximin e postimeve. Kjo është arsyeja pse, gjëja më e rëndësishme është të krijoni një mjedis të rehatshëm për leximin.

Dizajni duhet të jetë i këndshëm, por ky është një faktor dytësor në krahasim me pjesën e përmbajtjes. Asnjë ngjyrë psikhedelike, bollëk shkronjash, eksperimente me strukturë dhe çështje të tjera të ngjashme, nuk janë të pranueshme këtu.

Dizajni qetësues i kombinuar me ngjyrat blu, të bardhë, gri, kafe, të zezë dhe, ndoshta, jeshile dhe portokalli do të lejojnë krijimin e sfondit të duhur. Numri i ngjyrave që përdorni nuk duhet të kalojë 3 ose 4. Elementet kryesore janë shkronjat – thjesht zgjidhni 2 variante të përshtatshme për tituj dhe paragrafë, jo më shumë.

Dizajni i postimeve gjithashtu ka shumë rëndësi pasi ky është një element i rëndësishëm në faqen e internetit.

Shtë më mirë të përdorni sfond të bardhë ose gri të lehta për një tekst dhe shkronja të zeza ose blu të errët. Këto janë kombinimet e verifikuara.

  • Letrat nuk duhet të jenë të vogla, ndërsa paragrafët nuk duhet të jenë të gjatë.
  • Nëse është e nevojshme, shtoni imazhe ose video në blloqet e tekstit.

Dizajni dhe lexueshmëria e postimeve është karta e vizitës e blogut tuaj.

Redaktori Wix Blog

Kur bëhet fjalë për forume, dizajni ka rëndësi shumë, sepse pothuajse nuk vërehet aty. Përkundrazi, është thelbësore të zgjidhni ngjyrat e këndshme, të kombinuara me elementë të rrallë të projektimit dhe shfaqje të seksioneve të përshtatshme të diskutimit. Ju nuk keni nevojë për zbukurime shtesë pasi shumica e njerëzve vizitojnë forume për qëllime komunikimi dhe leximi. Gjithçka që ju nevojitet është 2 ngjyra, 2 shkronja, sfond i lehtë dhe strukturë informuese e degëve.

Sidoqoftë, është shumë më e thjeshtë të përdoret një model i gatshëm me një gamë të duhur ngjyrash, kombinim blloku, fonte dhe elemente të tjera që do të funksionojnë mirë për idenë tuaj. Si rregull, dizajnerët e kamareve ndjekin pothuajse të njëjtat qëllime që sapo përmendëm. Pra, nuk ka nevojë të shqetësoni shumë rreth procesit të ndërtimit të faqes këtu – thjesht merrni një variant të gatshëm dhe filloni të publikoni postime.

2. Blog dhe Rregullimi i Forumit

Ajo që ka më shumë rëndësi këtu është struktura dhe paraqitja e ushqimit.

  • Numri i materialeve të shfaqura në një faqe ndikon gjithashtu në komoditetin e perceptimit të përdoruesit. 8-10 postime do të jenë të mjaftueshme.
  • Opsioni i filtrit të kërkimit është gjithashtu një veçori e domosdoshme.
  • Do postim duhet të ketë një imazh të titullit që i përmbahet temës.
  • Përdorni vlerësimet, numrin e shikimeve të postimit dhe sportelet e tjera.

Shumë përdorues janë përgjithësisht të interesuar për ta pasi janë treguesit kryesorë të popullaritetit pas. Atributet standarde si një datë, emri i autorit, etj duhet të aktivizohen gjithashtu. Kjo mund të jetë e dobishme për shumë lexues, të cilët dëshirojnë të shohin datën e publikimit, të gjejnë postime të tjera me emrin e autorit, etj.

Nuk ka kuptim të mbingarkoni një ushqim në blog me grupe lidhjesh të shumta në shirita anësore, duke komplikuar dizajnin me një plan urbanistik të ndërlikuar dhe pozicionim jo simetrik të blloqeve të paramendimit të postit, header masiv me një shfaqje me rrëshqitje, butona dhe elemente të tjera, të cilat ndikojnë në perceptimin e përdoruesit të një faqe në internet.

Shtë bukur të jesh i paparashikueshëm këtu në kuptimin pozitiv të kësaj fjale. Një përdorues duhet të vizitojë vetëm një blog, të zgjedhë një post interesant me lehtësi dhe të fillojë ta lexojë atë. Kjo eshte.

Konfigurimi i Wix Forumit

Kur bëhet fjalë për një forum, gjithçka është shumë më e thjeshtë. Thjesht duhet të jetë në dispozicion. Si rregull, faqet e internetit të tilla vijnë si shtesa në blog pasi numri i njerëzve që krijojnë forume të veçantë zvogëlohet sot.

  • Shtoni numrin e kërkuar të seksioneve dhe kategorive të ngrohtë.
  • Vendosni të drejtat e hyrjes, opsionin e shfaqjes së nënkategorive dhe njoftimet për përgjigje pas.

Shtë gjithashtu e dëshirueshme të sjellësh tema të njohura në krye të listës, të shtohen treguesit e shikimit të postimit, statuset e përdoruesit dhe sportelet e tjera për të siguruar qartësi më të mirë të informacionit.

3. Promovimi

Përveç metodave të dukshme, si plotësimi i meta-etiketave në internet, faqet dhe materialet e ndara, analitika e vendosur, rregullimi i URL-ve miqësore me njerëzit dhe 404 faqe, duhet të kujdeseni për integrimin cilësor të faqes së internetit të komunitetit tuaj me shërbime të tjera sociale.

Butonat Share / like duhet të jenë të disponueshëm kudo, ku ekziston një domosdoshmëri e tillë. Krijoni llogari të rrjetit social dhe lidheni ato në faqen tuaj të internetit. Sa më shumë lidhje të ngrohta në faqen tuaj të internetit që keni arritur të merrni, aq më mirë.

Cilësia, sasia dhe vëllimi mesatar i postimeve kanë shumë rëndësi. Kur publikoni postimin tjetër interesant, mos harroni ta mbushni me fjalë kyçe, por mos u tregoni shumë obsesivë për këtë. Provoni përpjekjen tuaj më të mirë për të shtuar imazhe më të përshtatshme dhe mos harroni për lexueshmërinë dhe vëllimin e artikullit – postimet që përmbajnë 800+ fjalë do të funksionojnë më mirë për motorët e kërkimit. Ju madje mund të punësoni autorë për promovim më të shpejtë të projektit, nëse planifikoni të fitoni para nga kjo.

Ndonjëherë ka kuptim gjithashtu t’i lejoni vizitorët të publikojnë postimet e tyre. Përmbajtja shtesë e ngrohtë (e cila është gjithashtu e lirë, nga rruga) do të jetë e dobishme për forumin tuaj. Mos harroni të moderoni artikuj të tillë, megjithëse, pasi postimet e tmerrshme dhe të pakuptimta duhet të shmangen përfundimisht. Shtë më e thjeshtë të promovosh një blog ekip, por do të duhet të angazhosh autorët disi. Nuk ka gjasa që dikush të pranojë të shkruajë për ju që nga fillimi.

Vija e poshtme

Faktori kryesor i suksesit të një faqe në internet të komunitetit është angazhimi juaj në menaxhimin e tij. Nuk ka kuptim të nisë një blog në lidhje me nxjerrjen e naftës në Alaska vetëm sepse kjo ngrohtë duket se është perspektive.

Hobi juaj duhet të jetë baza për një projekt, qoftë ai i peshkimit, mbledhja, arti, kamare ligjore, udhëtimi, riparimi i makinave të vjela, modelimi i argjilës dhe çfarë jo. Ju duhet të jeni kompetent i detyrueshëm në kamare.

Tema, cilësia e përmbajtjes dhe sasia e përdoruesve që mund të tërhiqen potencialisht në projektin tuaj kanë shumë rëndësi për faqet e internetit të komunitetit. Blogu ose krijimi i forumit me një ndërtues të faqes në internet është një detyrë teknikisht e thjeshtë. Ky është rasti i duhur, kur nuk duhet të përqendroheni në hartimin ose të befasoni përdoruesit me strategjitë e marketingut, duke u përpjekur të shesni diçka që nga fillimi.

Angazhimi juaj personal në proces dhe rrjetet sociale janë faktorët kryesorë të suksesit këtu. Kjo është ajo që ju bëni për njerëzit dhe për kënaqësinë tuaj. Thjesht shkruani postime dhe i ndani në internet. Kjo eshte.

Filloni një Uebfaqe të Komunitetit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me