Si të krijoni një shkollë, një klasë ose një faqe interneti për mësuesit falas

Si të krijoni një Uebfaqe Shkolla / Klasë / Mësues falas

Sistemi arsimor po evoluon. Procesi i mësimit bëhet pak më i përzier dhe më i ndërlikuar për studentët. Mësuesit kërkojnë mënyra të reja për të ofruar ndihmë shtesë pas shkollës dhe në klasë. Kjo është ajo ku një faqe interneti në klasë mund të jetë një zgjidhje e mirë. Ajo shërben për detyra të shumta menjëherë. Për më tepër, është një mënyrë më fleksibile për të bashkëvepruar me nxënës, për tu përfshirë me prindër, etj.

Problemi kryesor këtu është mungesa e aftësive. Disa mësues të shkollës kanë njohuri për të përballuar procesin e ndërtimit të faqes në internet, përveç nëse ata mësojnë programim ose dizajnim në internet. Kufizimet e buxhetit duket se janë pengesa e dytë në rrugën e dixhitalizimit në klasë. Punësimi i zhvilluesve të uebit për të ndërtuar një uebfaqe të mësuesve mund të kushtojë mijëra dollarë.

Teknologjitë moderne të uebit vijnë si zgjidhja përfundimtare. Ata prezantojnë mjete të reja të dizajnuara për t’iu përshtatur jo-teknikëve dhe newbies me kosto minimale. Me fjalë të tjera, ju merrni një instrument për të krijuar një faqe interneti në klasë në minuta pa kodim.

Pse mësuesit kanë nevojë për një faqe në klasë?

Për të kuptuar, se si uebfaqja e ardhshme mund të përdoret si nga studentët ashtu edhe nga mësuesit, duhet të sqaroni qëllimet e projektit. Ideja kryesore këtu është ta bëni faqen tuaj më të përqendruar. Pse keni nevojë për një faqe në internet? A është për të kontrolluar studentët tuaj në distancë nga studentët tuaj, të angazhoheni me programin mësimor të prindërve të tyre?

Le të shohim disa arsye të njohura pse mësuesit mund të duan të krijojnë një faqe interneti shkollore.

Përmirësimi i kurrikulës

Pavarësisht pse mësuesit duan të kenë një sit, ata e dëshirojnë atë për hir të studentëve. Pra, arsyeja e parë është të promovojnë kurrikulën e tyre dhe ta bëjnë atë më të zgjeruar. Ideja kryesore është të sigurojë qasje pa tel në internet në planin arsimor ose programin. Në të njëjtën kohë, studentët që mungojnë mund të hyjnë në faqen e internetit dhe të qasen në të gjitha materialet e nevojshme me një klikim në vend që të mungojnë informacionet jetike.

Burimet e studimit

Një faqe në internet mund të ketë burime shtesë informacioni të bashkangjitura, si dhe lidhje me faqe të tjera arsimore. Ata mund të vijnë në ndihmë kur përdoruesit përfundojnë detyrat e shkrimit me veprat e cituara të nevojshme për t’i përfshirë. Për më tepër, mësuesit mund të përdorin sitin si qendër për testet e ardhshme, kuizet, listat drejtshkrimore, etj.

Konkurrenca ndër-klase

Uebfaqet në klasë mund të përdoren si një mjet për të inkurajuar. Për shembull, një mësues mund të botojë një listë me studentët më të suksesshëm që paraqet azhurnime mujore javore. Ideja është që studentët të përfshihen në procesin e të mësuarit dhe të bëjnë maksimumin për të shënuar 10 nga 10 gjatë provës tjetër. Shndërroni procesin e studimit në formën e konkursit arsimor.

Angazhimi i prindërve

Prindërit janë gjithmonë të etur për të ditur se çfarë po mësojnë në fakt fëmijët e tyre. Ata duan të mbajnë kontakte me lëndët që studiojnë fëmijët, si dhe informacionet për mësuesit dhe stafin për të ditur që fëmijët e tyre janë në duar të mira. Një faqe në internet do t’i lejojë prindërit të ndjekin suksesin e fëmijëve të tyre. Të paktën, ata do të jenë në gjendje të reagojnë në rast se diçka shkon keq.

Siç mund ta shihni, të keni një uebfaqe të mësuesve mund të duket se është një pikë kthese në procesin arsimor. Gjithçka që ju nevojitet është një platformë ndërtimi në internet me instrumente të mjaftueshme për të përmbushur kërkesat e mësuesit duke marrë parasysh përfitimet e mësipërme. Wix sigurisht ja vlen t’i kushtohet vëmendje. Le të shohim se sa kohë dhe sa do të duhet për të krijuar një faqe interneti shkollore duke përdorur funksionalitetin në internet Wix.

5 hapa për të ndërtuar një faqe interneti për mësuesit

Wix

Wix – është një softuer me reputacionin e ndoshta krijuesit më të lehtë të faqes në internet. Të paktën, sigurisht që ndihmon në krijimin e faqeve të çdo lloji nga e para. Për më tepër, ajo ka një plan falas. Edhe pse vjen me një nënfushë me porosi, është e mjaftueshme për projektin tuaj të veçantë, pasi vështirë se do të keni nevojë ta promovoni atë.

Gjithçka që ju nevojitet është një platformë e gjallë me funksionalitet minimal dhe disa nga karakteristikat fillestare. E gjithë procedura e ndërtimit do të zgjasë jo më shumë se disa orë. Ju do të duhet vetëm:

 1. Hyni.
 2. Zgjidh një shabllon.
 3. Shtoni përmbajtje.
 4. Bëni pak personalizim.
 5. Publikoni faqen tuaj te internetit.

Hapi 1. Regjistrohuni

Fillimi është gjithmonë pjesa më e lehtë kur bëhet fjalë për ndërtuesit e faqeve të internetit SaaS. Wix nuk është një përjashtim. Për t’u regjistruar, futni fjalëkalimin dhe emailin tuaj ose përdorni llogaritë sociale për regjistrim të menjëhershëm. Sistemi automatikisht do t’ju çojë në koleksionin e shablloneve.

Hapi 2. Zgjidh një Model

Sistemi ofron mbi 550 paraqitje për qëllime të ndryshme. Ajo ka një kategori të veçantë edukimi dhe kulture, ku ju mund të zgjidhni një temë të përgjegjshme për faqen tuaj të ardhshme. Në varësi të kërkesave dhe qëllimeve të faqes në internet, ju mund të zgjidhni:

 • Modelet e shkollës fillore private;
 • Paraqitjet për partitë e diplomuara;
 • Faqet e gatshme të uljes së universitetit;
 • Modelet për shkollat ​​e muzikës;
 • Prototipet e faqeve në internet të shkollës dhe klasave dhe më shumë.

Wix templates shkollore

Të gjitha shabllonet janë të përgjegjshëm për celularin. Ato vijnë me struktura të paravendosura që përmbajnë të gjitha blloqet e nevojshme në faqe që ju nevojiten. Zgjedhin për atë që i përmbush më së shumti qëllimet tuaja.

Hapi 3. Shtoni përmbajtje

Një fazë tjetër e thjeshtë ku ju duhet të kopjoni dhe ngjisni përmbajtjen përkatëse në seksione në faqe. Nëse tashmë keni një komunitet në klasë në Facebook, gjërat janë edhe më të mira. Wix ADI është një Mjet i bazuar në AI që është në gjendje të gjenerojë përmbajtjen nga llogaria juaj sociale dhe të sigurojë një uebfaqe të gatshme për t’u përdorur tashmë të mbushur me tekste dhe imazhe.

Redaktori i faqes në internet të shkollës

Përdoruesit nuk kanë nevojë as për të lëvizur një muskul. Një funksionalitet i thjeshtë zvarritës e lehtëson ngarkimin e fotove, videove dhe imazheve. Ju mund të postoni foto nga ngjarjet më të fundit arsimore, konferenca ose udhëtime mësimore.

Hapi 4. Bëni një pjesë të personalizimit

Në këtë fazë, ju mund të rregulloni dhe modifikoni faqen tuaj për ta bërë atë më tërheqës. Wix ofron një gamë të widget dhe shtesa që ju mund të merrni nga tregu i sistemit të drejtë në pultin tuaj. Për nevojat e mësuesve, ato mund të përfshijnë:

 • Aplikacioni i Forumit Wix – krijoni një komunitet në rritje në klasë ku studentët, prindërit dhe mësuesit mund të diskutojnë tema të ndryshme, të lënë komente, të fillojnë tema të reja, etj. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të bashkëvepruar me të gjithë pjesëmarrësit e procesit arsimor dhe për të gjeneruar reagime.
 • Funksionaliteti i hyrjes – të sigurojë qasje vetëm për studentët dhe prindërit e tyre. Zgjidhni një buton të hyrjes së anëtarëve nga lista e mjeteve dhe krijoni një komunitet privat të mësimit.
 • Shtoni një Blog – Wix krenohet me një veçori të mrekullueshme të blogerave me një sistem të menaxhimit të përmbajtjes dhe cilësimet e tjera. Mund të përdoret për të shkëmbyer disa artikuj interesantë, udhëzues, punime edukative, informacione të dobishme për prindërit (për shembull, si t’i mbash fëmijët të përqendruar), dhe me shume.
 • Kalendari i integruar – mbaj shokët e klasës të zemëruar me kalendarin e ngjarjeve. Datat e provës, oraret e programit, aktivitetet jashtë klase, etj.

Hapi 5. Publikoni Uebfaqen

Nëse faqja është e gatshme për të shkuar, preview atë në pultin tuaj duke përdorur modalitetet e parapamjes së celularit dhe desktopit. Kontrolloni si duket dhe publikoni projektin. Nëse vendosni një plan falas, nuk ka nevojë të lidhni një emër domain, pasi do të merrni një porosi si parazgjedhje. Pra, kjo është ajo. Uebfaqja juaj në klasë ka shkuar drejtpërdrejt.

Paraqet një Uebfaqe Mësimdhënësish duhet të ketë

Ndërsa Wix ofron paraqitjet e gatshme dhe vjen me funksionalitetin e saj Wix ADI. Disa gjëra kanë mbetur për përdoruesin. Sistemi bën gjithçka për ju. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që faqja juaj e internetit të ketë një sërë karakteristikash themelore:

 • Faqe Hyrëse – faqe prezantuese ose përshëndetëse për të përshëndetur nxënësit tanë dhe prindërit e tyre;
 • Forum – një vend për pjesëmarrësit për të bashkëvepruar, komunikuar dhe diskutuar aspekte të ndryshme të procesit mësimor;
 • Kalendari i ngjarjeve – Karakteristika është të nënvizojë të gjitha ngjarjet kryesore, kuize, teste, bashkëpunime dhe gjëra të tjera që do të vijnë;
 • Qasja e anëtarësisë – pasi nuk kemi të bëjmë me një projekt publik, sigurohuni që faqja juaj e internetit të ketë një veçori të hyrjes në anëtarësi;
 • Blog – një veçori opsionale për të shkëmbyer disa artikuj interesantë si dhe vepra të botuara që mund të vijnë në dispozicion;
 • Seksioni Rreth meje – përdorni bllokun për të prezantuar disa informacione për veten tuaj. Prindërit do të jenë të kënaqur të dinë se kush është mësuesi i fëmijëve të tyre.

Tani, ju keni gjithçka që ju nevojitet për të krijuar një faqe në internet klasë falas.

përfundim

Përkundër faktit që faqet e internetit në klasë nuk janë shumë të kërkuara për sa i përket burimeve dhe veçorive, ai ende ka një seri funksionesh fillestare për tu zbatuar. Megjithë larminë e programeve të specializuara për të krijuar faqe interneti në klasë, Wix është akoma një mundësi më e mirë.

Para së gjithash, është i lirë për t’u përdorur. Së dyti, është jashtëzakonisht e thjeshtë dhe nuk kërkon aftësi për kodim. E fundit, por jo më e rëndësishmja, Wix ofron modele falas për arsimim dhe kulturë të përgjegjshme me strukturë të ndërtuar në sit dhe tonelata Widgets për të zgjedhur nga Marketplace. Ju merrni një zgjidhje gjithëpërfshirëse për të ndërtuar një platformë interesante dhe funksionale në internet për të përmirësuar procesin arsimor.

Krijoni një Uebfaqe për Mësues falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me