Si të krijoni një faqe të re .com

Si të krijoni një faqe të re .com


Pra, ju keni idenë për një uebfaqe të re .com. Ju keni punuar strukturën e saj, keni përcaktuar llojin, si dhe karakteristikat e nevojshme. Me fjalë të tjera, ju keni një tallje të gatshme të tërhequr në fletë letre. Sidoqoftë, një ide e shkëlqyer është vetëm 50% e suksesit. Faza tjetër është ta sjellë në jetë. Kjo është ajo ku ju do të duhet të zgjedhni një metodë të përshtatshme për ndërtimin e faqes në internet.

Zgjedhja varet tërësisht nga sfondi teknik dhe qasja që dëshironi të krijoni. Keni nevojë për një zgjidhje të thjeshtë dhe të shpejtë me të gjitha tiparet e përfshira? Apo dëshironi për një platformë ndërtimi të faqes në internet që rezervon lirinë maksimale të personalizimit për të trajtuar pjesën më të madhe të procesit me dorë? Zgjedhja nuk është zor një shëtitje në park, pasi ka shumë çështje që duhen kërkuar para se të filloni.

Ndërtimi i Teknologjive të Uebfaqeve për të zgjedhur

Ndërsa nuk jeni një geek teknik me shanse zero për të ndërtuar një faqe në internet të koduar, ne do të shqyrtojmë dy opsione kryesore të mundshme për fillestarët. Ato përfshijnë ndërtuesit e faqeve në internet dhe platformat CMS. Të dyja janë shumë të njohura me përdoruesit dhe u shërbejnë nevojave themelore të ndërtimit të faqeve, megjithëse në një mënyrë tjetër.

Ndërtuesit e faqeve në internet

Ndërtuesit e faqeve në internet janë të dizajnuara për t’i vënë përdoruesit pa aftësi teknike lehtësisht. Ato janë shumë të lehta për t’u përdorur. Procesi i ndërtimit zakonisht zgjat jo më shumë se 2 orë. Softueri është në dispozicion si një shërbim abonimi. Do të thotë që ju duhet të paguani vetëm në baza mujore ose vjetore dhe të përdorni një paketë mjetesh të ofruara.

Nuk ka rëndësi nëse doni të ndërtoni një sit të ri .com ose përdorim çdo zgjatje tjetër domain. Procesi i zhvillimit do të jetë akoma i njëjtë, si dhe teknologjitë e zbatuara dhe metodat e ndërtimit.

Karakteristikat kryesore që përcaktojnë ndërtuesit e faqeve në internet përfshijnë:

 • thjeshtësi – vijnë shumica e platformave redaktorët drag-and-drop. Ju lehtë mund të ndryshoni strukturën e faqes në internet ose të shtoni elemente ose blloqe të reja me një klik. Redaktimi inline është një tjetër veçori e shkëlqyeshme që ju lejon të ruani automatikisht dhe të shikoni paraprakisht të gjitha ndryshimet e bëra.
 • Përshtatje e lehtë – për të krijuar një faqe të gatshme për t’u përdorur, duhet vetëm të zgjidhni një model dhe të shtoni përmbajtje. Si rregull, paraqitjet kanë pajisje shtesë të instaluara dhe veçoritë që i referohen një lloji të veçantë të faqes në internet. Ju nuk keni nevojë t’i instaloni ato veç e veç.
 • Zgjidhje gjithëpërfshirëse. Si një model i bazuar në pajtime, krijuesit e faqeve të internetit nuk kërkojnë manipulime shtesë me domenet dhe hostet. Ju merrni të gjitha pasuritë dhe lehtësitë e nevojshme brenda një plani të zgjedhur.

Si rezultat, ndërtuesit e uebfaqeve duket se janë një mjet i fundit pa kodim, nuk ka kurbë mësimi dhe trajtim manual minimal..

Platformat CMS

Ju keni hasur në faqet e internetit të bazuara në CMS miliona herë ndërsa shfletoni rrjetën. Ata janë shumë të njohur me fillestarët dhe pro lejojnë ata krijoni fjalë për fjalë çdo lloj uebsajti formoni bloge të thjeshta dhe projekte të biznesit të vogël në dyqanet dixhitale.

Dobësia kryesore këtu është se sa më komplekse faqja që ju dëshironi të krijoni, aq më shumë proces do t’ju duhet për të trajtuar veten. CMS është kryesisht një motor redaktimi që kërkon përshtatje shtesë për sa i përket tipareve, shtojcave, dizajnit, etj. Lajmi i mirë është se siguron qasje në kodin burimor për përdoruesit me një prapavijë teknike për të modifikuar dhe modifikuar një shabllon standarde. Lajmi i keq është se të rejave do t’ju duhet ca kohë për të kuptuar se si funksionon gjithçka.

Për dallim nga ndërtuesit e faqeve në internet, platformat CMS nuk janë një zgjidhje gjithëpërfshirëse. Do të thotë që do të duhet të regjistroni një domen, si dhe të gjeni një platformë për të pritur një faqe në internet. Për t’i bërë gjërat më të lehta për përdoruesit, disa ofrues të provuar të pritjes ofrojnë mënyra të thjeshta për t’u integruar, konfiguruar dhe rregulluar projektet e bazuara në CMS.

Karakteristikat kryesore, që përcaktojnë platformat CMS, janë si më poshtë:

 • Opsione të avancuara të redaktimit. Me qasjen në kodin burimor të shabllonit, mund të ndryshoni ose modifikoni fjalë për fjalë çdo element të faqes tuaj të ardhshme, por vetëm në rast se keni aftësi programimi. Për shembull, 90% e shablloneve të WordPress janë ndërtuar në PHP. Për t’i rregulluar ato duhet të keni përvojë në kodimin e PHP.
 • Kontrolli i buxhetit. CMS është vetë falas. Ju nuk keni nevojë të paguani për të. Sidoqoftë, regjistrimi i domain, hostimi, shtesat e shtojcave dhe platformat premium janë paguar. Lajmi i mirë këtu është se ju mund të zgjidhni asete që plotësojnë buxhetin tuaj. Për më tepër, disa ofrues të pritjes ofrojnë pajtueshmëri CMS me tiparet fillestare që ju nevojiten tashmë të përfshira në plan.
 • Përzgjedhja e Pluginave të Pafund. Ndërtuesit e faqeve në internet mund të jenë të kufizuara me shtesa dhe karakteristika. Platformat CMS ofrojnë mundësi të pafundme integrimi me mijëra shtesa në dispozicion. Sidoqoftë, do t’ju duhet të gjeni, instaloni, akordoni dhe azhurnoni ato me dorë.

Platformat CMS janë sigurisht një zgjedhje e mirë, veçanërisht kur përdoren me një ofrues i pajtueshëm i pritjes së pritjes. Për shembull, ju vendosni të ndërtoni një faqe në internet duke përdorur WordPress. Një grup faqesh pritëse ofrojnë plane të optimizuara me WP që e bëjnë procesin e ndërtimit shumë më të lehtë edhe për të porsaardhurit.

Sidoqoftë, procesi nuk është plotësisht i automatizuar ndryshe nga krijuesit e faqeve në internet. Tani është koha që kemi përshkruar procesin duke përdorur të dyja metodat e ndërtimit të shpjeguara.

Krijimi i një Uebfaqe të re .com me një Ndërtues të Uebfaqeve

Shumica e krijuesve të faqeve të internetit kërkojnë jo më shumë se disa orë për të krijuar dhe vendosur një uebfaqe të gatshme. Ju ndoshta do të shpenzoni më shumë kohë duke krahasuar dhe kontrastuar platformat në dispozicion. Sidoqoftë, procesi i ndërtimit është pothuajse i njëjtë ndërsa teknologjitë e zbatuara janë të ngjashme.

Hapi 1 – Regjistrohuni

Ndërtues i faqes në internet - regjistrohu

Nuk nevojiten manipulime speciale. Procesi i nënshkrimit është i njëjtë me atë që shkruani llogarinë tuaj të postës elektronike. Sistemi do t’ju kërkojë të përdorni ose Gmail ose profilin social për t’u regjistruar ose shtypni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Në raste të rralla, mund t’ju kërkohet të konfirmoni fjalëkalimin tuaj, i cili gjithashtu është çështje disa sekondash.

Hapi 2 – Zgjidhni një model

Si rregull, të gjitha shabllonet ndahen në kategori specifike për të bërë zgjedhjen më të lehtë për përdoruesit. Për shembull, nëse doni të krijoni një dyqan dixhital, vështirë se do të shikoni paraqitjen në seksionin Portfolio. Të gjitha shabllonet janë të përgjegjshëm për celularin me një modalitet të parashikimit për të kontrolluar se si duket.

Wix - Zgjidhni modelin

Ndërtuesit e avancuar të faqes së internetit që përdorni teknologji të bazuara në AI dhe mjetet e mësimit të makinerive, ofrojnë disa modele të rëndësishme bazuar në disa pyetje të përgjithshme për të përshkruar një projekt të ardhshëm. Sistemi do t’ju kërkojë të tregoni tipare që dëshironi të shihni, ngrohtë, emrin e faqes në internet dhe informacione të tjera për të dalë me shembuj të gatshëm të faqes. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të kursyer kohë për newbies, pasi ato as nuk kanë nevojë për t’i modifikuar.

Nëse akoma doni të krijoni një sit të ri nga boshatisja ose përdorni modelin që ju pëlqen nga lista e dhënë, do të duhet të përfundoni fazën tjetër.

Hapi 3 – Redaktoni dhe Rregulloni Modelin

Ju ndoshta keni punuar një strukturë për faqen tuaj të ardhshme. Tani, ju vetëm duhet të shtoni elemente dhe blloqe që i përshtaten asaj. Ndërtuesit e faqes në internet lehtësojnë shtimin, ndryshimin e madhësisë, heqjen ose ndryshimin e elementeve, si dhe shtimin e atyre të rinj me një redaktues të thjeshtë dhe intuitiv tërheqës dhe rënie.

Redaktori i faqes në internet

Vendosni imazhe, shtoni tekste përkatëse, plotësoni informacionin e kontaktit dhe kaloni në fazën tjetër.

Hapi 4 – Zgjidh një plan

Ndërsa faza e mëparshme nuk kërkon ndonjë investim, ju duhet të blini një plan për të shkuar live me faqen tuaj të internetit. Për më tepër, plani do të përcaktojë një sërë karakteristikash dhe opsione shtesë që do të merrni. Për shembull, planet e hyrjes ose ato të lira janë të mira vetëm për prova, pasi ato rrallë sigurojnë funksionim të përparuar ose një domen të lirë. Nëse vendosni për plane të tilla, do t’ju duhet të regjistroni fusha veç e veç ose të përdorni nënfusha të paracaktuara.

Planet Premium vijnë me një përzgjedhje më të gjerë të opsioneve duke përfshirë tregtinë elektronike, mbështetjen premium, domenin e lirë me një gjerësi të mjaftueshme të bandës dhe hapësirën e magazinimit për projekte në rritje. Si rregull, pako të tilla janë mjaft të përballueshme dhe fillojnë me rreth $ 10 – 15 $ në muaj.

Hapi 5 – Lidhni një Domain

Edhe një herë, plani përfshin një domen të lirë, do t’ju duhet vetëm ta shkruani atë duke përdorur cilësimet përkatëse të faqes në internet. Nëse vendosni ta regjistroni atë veç e veç, do t’ju duhet të shkoni në një regjistrues tjetër, të paguani për domenin, të ktheheni në pult, të vendosni IP dhe ta rinovoni veçmas. Përdorimi i planeve me një domain të përfshirë të përfshirë duket shumë më i përshtatshëm, i thjeshtë, i shpejtë dhe me kosto efektive.

Hapi 6 – Paraprakisht dhe Shko Live

Pasi të keni përfunduar të gjitha hapat e mëparshëm, mund të përdorni mënyrën e shikimit për të parë se si do të funksionojë projekti në versionet desktop dhe në celular. Nëse rezultati është i kënaqshëm, shtypni butonin “publiko” dhe shkoni drejtpërdrejtë.

Një avantazh tjetër këtu është se ju mund ta ndryshoni modelin në çdo kohë, si dhe të futni ndërtuesin e faqes në internet me një aplikacion mobil dhe ta modifikoni sa herë që të jetë e nevojshme.

Provoni me ndërtuesin e faqes së internetit tani

Krijimi i një uebfaqe të re .com me CMS + Hosting

Për të shkuar në internet me një sit të gatshëm, ju duhet një vend për ta pritur atë. Ndërsa krijuesit e uebfaqeve tashmë përfshijnë lehtësira pritëse, situata me CMS është paksa e ndryshme. Mënyra e vetme për vendosjen është përdorimi i platformës së bashku me pritjen.

Zgjedhje varet nga lloji CMS që ju zgjidhni si dhe llojin e faqes në internet, vëllimin e përmbajtjes, numërimin e faqeve dhe kompleksitetin e përgjithshëm. Disa plane pritjeje vijnë me një domen të përfshirë të lirë dhe rinovimin e tij të mëtejshëm të paguar, të tjerët ofrojnë integrim pa probleme me një CMS të zgjedhur. Hapat e përgjithshëm për të krijuar një sit janë si më poshtë:

Hapi 1 – Domain dhe Hosting

Ju mund ta regjistroni domenin veç e veç ose ta merrni atë brenda planit tuaj të pritjes. Disa platforma ofrojnë TLD falas 1-vjeçare (domeni i nivelit të lartë) në rast të blerjes së një pakete premium me gjerësi bande dhe ruajtje. Shtë një mundësi më e mirë sesa kalimi midis uebfaqeve të ndryshme kur rinovimi është i nevojshëm.

Hapi 2 – Zgjidhni CMS

Për të filluar, duhet të zgjidhni një platformë dhe të regjistroheni. Ideja është të krijoni një llogari të vetme që do të sigurojë qasje brenda CMS ku të gjitha mjetet janë të vendosura së bashku me redaktorin e përmbajtjes. Procesi i regjistrimit është mjaft i thjeshtë. Krijoni hyrjen dhe fjalëkalimin tuaj për të hyrë në pult, kurdo që të jetë e nevojshme.

Hapi 3 – Zgjidh dhe Instaloni Modelin

Tani ju duhet të zgjidhni një temë për faqen tuaj të ardhshme dhe të instaloni skedarët e saj në pritjen tuaj. Për ta bërë procesin më të lehtë, është më mirë të përdorni planet e pritjes të optimizuara CMS me një klikim të integrimit CMS dhe konfigurim të lehtë.

Hapi 4 – Redaktoni faqen tuaj të internetit

Vendosni panelin CMS për të shtuar përmbajtje të re, për të krijuar faqe, kategori, etj. Këtu mund të instaloni shtojcat e nevojshme. Të gjitha proceset duhet të bëhen me dorë. Tema në vetvete është vetëm një planifikim. Ju do të duhet të menaxhoni të gjitha seksionet e faqes në internet, si dhe të lokalizoni, instaloni, akordoni dhe azhurnoni shtojcat përveç nëse automatizimi i procesit është përfshirë në planin e pritjes.

Lajmi i mirë është se shumica e ofruesve të shërbimeve ofrojnë zgjidhje të optimizuara CMS. Për shembull, Bluehost ofron planet e saj të orientuara nga WP. Do të thotë, që të përfitoni nga funksionaliteti i plotë i WordPress përveç veçorive shtesë përballë azhurnimeve automatike, mjeteve të sigurisë, mbështetjes teknike, etj..

Ështja e fundit mund të jetë jetike veçanërisht për të porsaardhurit, pasi shumica e CMS nuk kanë mbështetje të menjëhershme me përjashtim të Qendrave të Ndihmës, mësimeve ose udhëzuesve që mund të gjenden në Internet. Mbështetja profesionale pas shpinës mund të luajë një rol të madh.

Provoni me CMS Tani

Në fund të fundit

Të dy opsionet janë të mira për krijimin e faqeve të reja të internetit nga e para. E vetmja mënyrë se si ata ndryshojnë është qasja e zbatuar. Përdorimi i ndërtuesve të faqeve në internet duket se është më i lehtë dhe më pak kohë, ndërsa CMS ende kërkon një kurbë mësimi, si dhe shpenzime shtesë që mund të tejkalojnë çmimin fillestar të planit të pritjes.

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë të shpejtë, por ende efikase për të dalë me një faqe në internet të shkallëzuar dhe profesionale, pa aftësi teknike, krijuesit e faqeve të internetit do të ishin një opsion i mirë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map