Si të krijoni një faqe në internet me WordPress

Si të krijoni një faqe në internet me WordPress


WordPress është një nga sistemet më të thjeshta dhe njëkohësisht funksionale të Menaxhimit të Përmbajtjes. Shumë stilistë të papërvojë të internetit i japin përparësi kësaj platforme. Pasi të rishikoni mësimin tonë për krijimin e faqes në internet, do të kuptoni se kjo është një zgjidhje mjaft e arsyeshme.

Ashtu si çdo CMS tjetër, WordPress kërkon një grup të caktuar aftësish nga një përdorues. Për të instaluar dhe vendosur sistemin, një master në internet duhet të paktën të merret me hostimin, të krijojë një bazë të dhënash dhe të mësojë se si të përdorë FTP. Ky nuk është rasti, kur regjistroheni në sistem dhe kuptoni se si funksionon menjëherë. Kjo është arsyeja pse, ndihmësi kryesor i një newbie është udhëzuesi që shpjegon se si të mos humbni në cilësimet e WordPress.

1. Zgjedhja e hostimit dhe regjistrimi i domain

Para se të krijoni një faqe në internet me WordPress, duhet të zgjidhni atë që do të ruhet. Opsionet e lira nuk do të punojnë këtu fare – ato ose ofrojnë një hapësirë ​​të kufizuar ose nuk ofrojnë funksionim të mirë. Për të filluar një blog, tiparet e një plani minimal të SiteGround ose Bluehost pritja do të jetë e mjaftueshme. Kjo kosto zakonisht fillon me 3,95 dollarë në muaj. Nëse vendosni të bëni pagesa vjetore, do të ulni shpenzimet.

Disa platforma ofroni plane të veçanta për faqet e internetit të WordPress. Zakonisht ato vijnë me një CMS të instaluar paraprakisht, ndërsa parametrat e punës së serverit janë optimizuar për specifikimet e platformës. Sidoqoftë, mos prisni ndonjë mrekulli nga këto plane: nuk ka mjete unike për të përmbushur vetëm kërkesat e WordPress.

Isshtë optimizimi i faqes në internet që mund të sjellë ndikim serioz, por ju mund ta trajtoni atë vetë. Nëse një plan i veçantë vjen me të njëjtën kosto si pritja standarde virtuale, atëherë shkoni përpara për ta marrë atë. Nëse çmimi është shumë i shtrenjtë, ka kuptim t’i jepet përparësi ofertës së përgjithshme. Kjo nuk do të prishë rezultatin sidoqoftë.

Menjëherë pasi të regjistroheni në pritës, do të merrni një email me të dhënat e llogarisë për të hyrë në panelin e administratës. Hyni në tastierë për të vazhduar krijimin e faqes në internet.

Hapi tjetër është regjistrimi i domenit. Ju duhet të përbëjnë një emër domaini për faqen tuaj të internetit, sigurohuni që është në dispozicion dhe bëni pagesa vjetore për përdorimin e tij. Këtu janë disa rekomandime se si të keni sukses me zgjedhjen tuaj:

 • Desirableshtë e dëshirueshme të specifikoni emrin tuaj të internetite ose implikimi i tij në domen.
 • Sa më i shkurtër të jetë emri, aq më lehtë do të jetë që një përdorues ta mësojë përmendsh dhe ta rikujtojë atë.
 • Emri i domain nuk duhet të ketë ndonjë kuptim tjetër ose tingëllim i pakëndshëm.
 • Zgjedhja e zonës së domenit varet nga audienca e synuar për të cilën krijoni një faqe në internet. Zonat më të njohura të domenit janë ato lokale, por nganjëherë është e dobishme të përdorni fusha të ngrohta si * .shop për një dyqan në internet, për shembull.

Shumica e ofruesve të pritjes ofrojnë gjithashtu opsion falas për regjistrimin e domenit. Nëse ka një mundësi të tillë, shkoni përpara për ta përdorur atë – kjo është shumë e përshtatshme pasi një emër domain do t’i bashkëngjitet automatikisht hostit tuaj.

Këshillë: Ju mund të regjistroni një emër domaini në platformat e tjera, por do të duhet ta lidhni manualisht me atë të presë, duke specifikuar adresat e serverëve DNS në cilësimet. Regjistruesit zakonisht dërgojnë një udhëzim se si ta bëjnë atë në emailin që merrni pasi të blini domainin. Për ta regjistruar atë, do të kërkosh të dhënat e pasaportës – është e pamundur të marrësh një emër domaini pa këtë informacion.

Shiko gjithashtu: Shqyrtimi i WordPress.

2. Instalimi i WordPress

Shuma mbizotëruese e ofruesve të pritjes ofrojnë instalim automatik të CMS popullore. Nëse keni blerë një plan të veçantë për WordPress, atëherë sistemi do të jetë menjëherë i gatshëm për punë. Sidoqoftë, më shpesh, duhet të bëni një numër hapash minimale – të gjeni një seksion me motorë në panelin e administrimit dhe të instaloni CMS-in e kërkuar.

Instalimi i WordPress është përfunduar sipas të njëjtës skemë në të gjithë ofruesit e pritjes. Zakonisht ka një seksion “Instalimi i Aplikimit” në menunë e tastierës. Menjëherë pasi ta klikoni atë, ju merrni aksesin në listën e platformave që mund të vendosni automatikisht në hostin e zgjedhur – WordPress pothuajse gjithmonë zë pozicionin e parë për shkak të popullaritetit të tij.

Instalimi i WordPress

Për të instaluar sistemin, duhet të zgjidhni një faqe në internet (nga domeni që ju keni lidhur tashmë me pritjen) dhe shtypni “Instaloni WordPress”. Sistemi do të instalohet si parazgjedhje në direktorinë rrënjësore të faqes në internet – sitename.com. Nëse keni nevojë për ta ruajtur në çdo seksion tjetër – për shembull, atë me adresën e sitit / blog.com, shtypni “Specifikoni Katalogun” dhe shtoni rrugën e kërkuar.

Detajet e instalimit të WordPress

Baza e të dhënave të faqes së internetit do të krijohet së bashku me instalimin e sistemit. Të gjitha të dhënat e kërkuara të autorizimit do të dërgohen në emailin që ju keni specifikuar kur regjistroheni në pritës. Ju nuk duhet të bëni asgjë tjetër – thjesht përdorni emrin e domain për të bërë cilësimet fillestare të WordPress.

Shiko gjithashtu: Alternativa e WordPress.

Instalimi manual

Nëse nuk ka instalim automatik në hostin tuaj ose dëshironi të instaloni WordPress vetë, kjo nuk do të jetë problem gjithashtu. Ajo që do t’ju duhet është:

 • Kompleti i shpërndarjes së WordPress do të duhet të Shkarko nga faqja zyrtare e internetit e CMS.
 • Menaxher i ngarkimit të skedarëve FTP për të shtuar skedarë në pritës. Për shembull, mund të përdorni FileZilla FTP Klient.

Hapat për instalimin manual të WordPress:

 1. Shkarkoni arkivin me grupin e shpërndarjes dhe shpaketojeni në kompjuterin tuaj. Pastaj kthehuni në panelin e administratës pritëse, hyrni në seksion me bazat e të dhënave dhe krijoni një të ri.
 2. Cakto hyrje dhe fjalëkalim për të dhe sigurohuni që t’i ruani këto të dhëna ashtu siç do t’ju duhen, kur instaloni WordPress. Pasi të keni krijuar një bazë të dhënash, rikthehuni tek skedarët e grupit të shpërndarjes që keni paketuar në desktopin tuaj.
 3. Gjej wp-config-sample.php dhe riemërtojeni atë në wp-konfigurim.php.
 4. Hapni skedarin me çdo redaktues teksti.
 5. Gjej Seksioni “Parametrat e MySQL” dhe specifikoni të dhënat e llogarisë të bazës së të dhënave që sapo keni krijuar në pritjen tuaj. Ky do të jetë hapi i fundit i fazës së përgatitjes. Tani, mund të vazhdoni të shtoni skedarët në server.
 6. Nisja menaxheri i skedarit FileZIlla FTP Klient.
 7. Për t’u lidhur me uebfaqen, duhet të plotësoni fushat “Pritëse”, “Hyr” dhe “Fjalëkalim” në pjesën e sipërme të programit. Një host është një emër domain që ju keni bashkangjitur në pritje. Hyrja dhe fjalëkalimi janë të dhënat që ju janë dërguar email nga ofruesi i pritjes për të hyrë në pult.
 8. Specifikoni këto të dhëna dhe aktivizoni butonin “Lidhja e shpejtë”.
 9. Do të shihni skedarët e pritjes dhe dosjet në pjesën e duhur të menaxherit. Keni nevojë për katalog publik.html. Mund ta gjeni në dosje, emri i së cilës është i ngjashëm me atë të emrit të domain-it të internetit.
 10. Ajo që duhet të bëni është të transferoni skedarët WordPress në public.html – ju mund t’i zgjidhni ato në dritaren e majtë të menaxherit ose thjesht tërhiqeni nga kompjuteri juaj. I gjithë procesi i kopjimit të skedarëve do të zgjasë rreth 5-10 minuta.

Për të përfunduar procesin e instalimit, hyrni në faqen tuaj te internetit nga çdo shfletues. Do të shihni dritaren master të ngritur 5 – minuta. Specifikoni emrin e uebfaqes, login dhe fjalëkalimin në të për të hyrë në panelin e administrimit të WordPress.

Mendoni se ato duhet të ndryshojnë detyrimisht nga të dhënat e hyrjes në llogarinë pritëse. Krijoni letrat kredenciale të reja dhe ruani ato në të njëjtën skedar, ku hyrja dhe fjalëkalimi i bazës së të dhënave tashmë janë ruajtur. Ju duhet ta bëni këtë për të mos humbur të dhënat.

Vendosni emailin, në të cilin sistemi do të dërgojë postë elektronike për administratorin dhe do ta mbyllë atë nga indeksimi – Uebfaqja juaj nuk është e gatshme të shfletohet nga motorët e kërkimit. Aktivizoni indeksimin pasi të keni vendosur gjithçka dhe të publikoni postimin tuaj të parë.

Nëse nuk keni shtuar hyrjen e bazës së të dhënave dhe fjalëkalimin në skedarin e konfigurimit të WordPress, atëherë do të shihni një dritare tjetër që jep këtë mundësi para cilësimeve 5-minutëshe. Nuk ka shumë rëndësi se cila mënyrë e ngarkimit të bazës së të dhënave që ju zgjidhni. Sidoqoftë, ajo do të jetë e lidhur me uebfaqen pasi nuk do të funksionojë pa të fare.

Rendi i krijimit të bazës së të dhënave dhe instalimi manual i WordPress mund të ndryshojnë paksa në varësi të pritjes. Në përgjithësi, ofruesi i pritjes ofron udhëzime të hollësishme, por, në shumicën e rasteve, nuk është aspak i nevojshëm pasi instalimi i automatizuar i CMS mbështetet në një klik. Instalimi manual është i vjetëruar, por është e dobishme që të jeni në gjendje të plotësoni detyrën për të kuptuar mënyrën e funksionimit të sistemit.

3. Vendosja fillestare

Në thelb, ju mund të publikoni postimin tuaj të parë me WordPress menjëherë pasi të instaloni sistemin, por vështirë se do të jetë i dobishëm. Për ta bërë faqen tuaj të internetit të funksionojë si duhet, është e domosdoshme të plotësoni të paktën një përbërje minimale të parametrave të saj. Ju mund ta bëni atë në seksionin “Cilësimet” të panelit të administrimit, i cili përfshin disa nënkategori. Le ta shqyrtojmë secilën prej tyre për lehtësi shtesë për të mos anashkaluar nuanca të rëndësishme.

i përgjithshëm

Specifikoni emrin dhe përshkrimin tuaj të internetit. Siguroni adresën e saj dy herë, shtoni email që do të përdorni për qëllime administrimi. Kjo është ajo ku ju do të merrni njoftime në lidhje me disponueshmërinë e azhurnimeve në internet dhe ngjarjeve.

Cilësimet e përgjithshme të WordPress

Zgjidhni zonën e kohës, kohën dhe datën, si dhe gjuhën. Ndaloni regjistrimin për çdo përdorues – nuk ka aspak nevojë për këtë.

shkrim

Kjo është ajo ku ju mund të lini cilësimet standarde të formatimit. Nëse dëshironi të publikoni postime përmes postës elektronike, shtoni të dhënat tuaja të postës elektronike, letra nga të cilat automatikisht do të dërgohen në faqen e internetit. Sidoqoftë, është më mirë të mos përdorni këtë mundësi dhe të publikoni postime përmes panelit të administratës, të paktën për herë të parë.

Cilësimet e shkrimit të WordPress

Shtoni një ose disa adresa të shërbimit të azhurnimit – ata do të njoftojnë motorët e kërkimit për postimet e reja të publikuara në faqen e internetit. Për shembull, mund të shtoni shërbimin rpc.pingomatic.com. Specifiedshtë specifikuar si parazgjedhje, kështu që, lini atë në rresht.

lexim

Specifikoni se çfarë do të shohin saktësisht përdoruesit në faqen kryesore të faqes në internet: ose postimet më të fundit në blog ose një faqe statike. Vendosni sasinë e postimeve në një faqe në blog, numrin e elementeve të shfaqur në RSS, si dhe modelin e tyre: teksti i plotë ose vetëm reklama.

Cilësimet e leximit të WordPress

Nëse dëshironi që motorët e kërkimit të mos indeksojnë faqen e internetit për një periudhë të caktuar kohe, mbylleni atë nga indeksimi.

diskutim

Mund të përdorni cilësimet standarde. Nëse ekziston një domosdoshmëri e tillë, shtoni fjalë kyçe duke gjetur se cilat, sistemi do të dërgojë komente për moderim ose do t’i shënojë ato si spam. Parametrat e specifikuar në seksionin “Diskutim” do të funksionojnë vetëm në rast se faqja në internet përdor komente standarde të WordPress. Nëse lidhni aplikacione shtesë për të komentuar, do të duhet t’i vendosni ato veçmas.

Cilësimet e diskutimit të WordPress

Skedarët e mediave

Lërini parametrat si parazgjedhje. Në versionet e vjetra të WordPress, parametrat e fotografive që u botuan në artikuj, u vendosën në këtë seksion. Sidoqoftë, kjo është tashmë e vjetëruar.

Cilësimet e mediave të WordPress

permalinks

Zgjidhni mënyrën se si do të duken adresat e faqeve dhe postimeve tuaja në internet. Për shembull, mund të vendosni kuptimin «Titulli i postimit». Nëse dëshironi që lidhja e materialit të specifikojë kategorinë në të cilën do të postohet, atëherë shënoni pikën «Default» dhe shkruani /% kategorinë% /% postname% / ndërtim.

Cilësimet e Përgjithshme të WordPress

4. Zgjedhja e shabllonit

Uebsajti përcakton si shabllon standarde si standard, por vështirë se do të funksionojë mirë për ju. Mund të gjeni një model tjetër në mënyra të ndryshme:

 • Shfletoni katalogun zyrtar të WordPress. Mund të merrni qasje në të drejtpërdrejt nga paneli administrativ i faqes së re të internetit. Ekziston një seksion “Temat” në kategorinë “Paraqitja”.
 • Eksploroni faqet e internetit të ndryshme me shabllone të dizajnuar nga zhvilluesit e palëve të treta. Ju do t’i gjeni lehtësisht duke shtypur frazën “shkarko modelin WordPress” në motorin e kërkimit. Ka versione falas dhe të paguara në dispozicion atje. Rreziku kryesor i këtij opsioni është kërcënimet e mundshme të sigurisë me të cilat mund të hasni duke shkarkuar tema nga mjeshtra të panjohur të uebit.
 • Porositni një shabllon nga projektuesit profesionistë të faqes në internet.

Ju mund ta instaloni modelin e zgjedhur në dy mënyra, zgjedhja midis të cilave varet nga burimi në të cilin e keni gjetur. Nëse e keni gjetur modelin në katalogun zyrtar të WordPress nga paneli administrativ, thjesht mund ta zgjidhni dhe aktivizoni ” Instaloni butonin.

Do t’ju ofrohet të shikoni paraprakisht temën menjëherë para instalimit. Kjo është e dobishme për t’u siguruar që keni bërë zgjedhjen e duhur. Pas instalimit, tema do të shfaqet në listën e modeleve të përgjithshme. Për ta marrë atë, thjesht shtypni butonin “Aktivizo”.

Zgjidhni WordPress Theme

Nëse keni shkarkuar modele nga uebfaqe të jashtme ose i keni marrë nga një zhvillues si arkiv, procesi i instalimit do të ndryshojë disi:

 1. Ekziston një buton “Shto e re” në panelin administrativ me shabllone.
 2. Aktivizojeni atë dhe më pas klikoni në butonin “Shkarkoni Model” dhe zgjidhni skedarin. Menjëherë pasi të shtoni arkivin, shtypni butonin “Install”.

Mos harroni të aktivizoni shabllonin për ta bërë atë të shfaqet në faqen e internetit.

Përshtatja e shabllonit

Sasia e cilësimeve mund të ndryshojë në lidhje me modelin, por ekziston një grup i caktuar opsionesh në secilën temë – së paku mund të ndryshoni skemën e ngjyrave dhe të formoni menunë kryesore të faqes në internet.

Për të filluar rregullimin e modelit që keni instaluar, zgjidhni kategorinë “Paraqitje” dhe shtypni butonin “Rregulloje”.

Përshtatja e Temës WordPress

Ajo që mund të bësh është:

 • Vendosni logon, shtoni titullin dhe përshkrimin e shkurtër, ikonën e faqes në internet për ta bërë atë të shfaqet në dritaret e shfletuesit, faqerojtësit dhe motorët e kërkimit.
 • Zgjidhni skemën e ngjyrave të shabllonit.
 • Krijoni dhe vendosni menunë, duke shtuar lidhje në faqet e internetit në të.
 • Shtoni widget.

Këto janë cilësimet kryesore të disponueshme në secilin shabllon. Temat Premium mund të kenë parametra shtesë si ata që janë përgjegjës për shfaqjen e shiritit, për shembull, ose aktivizimin / çaktivizimin e redaktorit vizual.

5. Vendosja e instalimit të plugins dhe analitika

Një nga tundimet kryesore të përdorimit të WordPress është shtesa shtesë e pakontrolluar për të zgjeruar funksionalitetin e faqes në internet. Mos u shqetësoni, nëse papritmas e gjeni veten duke shfletuar katalogun e shtesave dhe duke lexuar përshkrimin e një prej tipareve mbresëlënëse. Pothuajse të gjithë mjeshtrat në internet, të cilët fillojnë të përdorin WordPress, përballen me këtë situatë.

Vendosja e shtojcave të WordPress

Kjo mund të jetë në rregull, por ka një gjë që duhet të merrni parasysh. Sa më shumë shtojca të instaloni, aq më i lartë do të jetë ngarkimi i serverit dhe shpejtësia e ulët e ngarkesës në faqen e internetit do të bëhet. Për më tepër, disa shtesa nuk janë aspak të dobishme dhe ofrohen vetëm për argëtim. Në të njëjtën kohë, është e pamundur të shkosh pa shtojcë – ka disa shtesa, pa të cilat faqja juaj e internetit nuk do të funksionojë siç duhet. Lista e shtesave të domosdoshme përfshin:

 • Të gjitha në një paketë SEO – për t’u shtuar në bllok me cilësimet e SEO: titulli, përshkrimi, fjalët kyçe.
 • Akismet – për të mbrojtur nga spam në komente.
 • Udhëzimet Google XML – të krijojë sit-harta.
 • Redaktori klasik – ky është një redaktues klasik i WordPress, i cili thjeshton procesin e punës me postimet.

Secila prej shtojcave të lartpërmendura ka alternativat e saj – ne kemi regjistruar shtesat më të njohura. Mund të instaloni një shtesë tjetër – vetëm sigurohuni që keni shtuar të gjithë funksionalitetin e kërkuar.

Për të gjetur dhe instaluar shtojcat që duhet:

 1. Arrihet seksioni përkatës në panelin administrativ.
 2. Duke përdorur opsionin e kërkimit, gjeni shtesat e kërkuara.
 3. Menjëherë pasi të shtypni butonin “Install”, shtojca do të shtohet në listën e shtesave të instaluara.
 4. Për ta aktivizuar atë, duhet të shtypni butonin “Aktivizo”.

Përveç kësaj, shtojcat mund të instalohen në të njëjtën mënyrë si temat – duke shkarkuar arkivin me skedarë.

Hapi tjetër është të shtoni sportelet e analitikës. Ata do t’ju ndihmojnë të gjurmoni trafikun në internet, të shikoni reagimin e përdoruesve ndaj përmbajtjes për të kuptuar drejtimin, në të cilin duhet të zhvilloni më tej projektin.

Vendosja e Google Analytics

Për të shtuar sportelin e Google Analytics, fillimisht duhet të regjistroheni në sistem. Nëse keni llogari Google, përdorni atë për autorizim. Shtoni titullin dhe adresën e internetit, vendndodhjen që i përket dhe zonës kohore. Nëse regjistrimi juaj është një sukses, do të merrni një kod që do të duhet të shtoni në faqet e internetit për të filluar mbledhjen e statistikave.

Ju mund të shtoni një kundër në mënyra të ndryshme. Më e thjeshtë është të instaloni plugin Google Analytics dhe të futni kodin e gjeneruar në të. Ky është një variant i shkëlqyeshëm për newbies, të cilët nuk dëshirojnë të merren me skedarë në internet që mund të duken të frikshëm për shkak të kompleksitetit të tyre.

Nëse nuk dëshironi të instaloni një plugin tjetër, atëherë shtoni një kod në kokën ose futbollin, duke përdorur redaktorin e modelit të integruar të WordPress. Për ta bërë këtë, duhet të plotësoni hapat e mëposhtëm:

 1. Hapni seksionin “Dizajn” në panelin administrativ.
 2. Zgjidhni “Redaktorin”.
 3. Gjeni skedarin header.php, nëse dëshironi të instaloni një banak në pjesën e sipërme të secilës faqe në internet ose footer.php, nëse keni ndërmend ta shtoni atë në futboll..

Mendje: përpara se të bëni ndryshimet, krijoni kopjen e skedarit rezervë. Lidhuni në faqen e internetit përmes FTP – ne kemi sqaruar se si ta bëni atë, kur përshkruani procedurën e instalimit manual të WordPress. Shkarkoni skedarin që synoni të redaktoni. Nëse gabimi shfaqet pasi të keni bërë ndryshimet, mund të rivendosni shpejt konfigurimin fillestar të skedarit.

 • Vendosni kodin në header.php para etiketës.
 • Vendosni kodin në footer.php para etiketës.

Pasi të keni shtuar një kundër në faqen e internetit, sigurohuni që të funksionojë pa ndonjë gabim. Ju mund të shikoni statistikat në llogarinë personale të Google Analytics.

Mendje: duhet të vendosni sportelet sa herë që azhurnoni ose ndryshoni shabllonin pasi skedarët e tij do të zëvendësohen.

7. Redaktimi i Kodit në Uebfaqe

Shtimi i një sporteli në faqen e internetit është detyra më e thjeshtë që mund të bëni përmes redaktimit të kodit. Ajo vjen me të gjitha skedarët shabllonë që mund të ndryshoni në lidhje me preferencat tuaja. Duke redaktuar pjesë të ndryshme modelesh, mund të shtoni dhe fshini elementët e ndërfaqes, të ndryshoni skemat e ngjyrave dhe pozicionet e widget. Për ta bërë këtë, megjithatë, ju keni nevojë për aftësi programimi, të paktën njohuri PHP dhe CSS.

Redaktori i Kodit WordPress

Zhvilluesit me përvojë të internetit rekomandojnë të ndryshoni kodin në redaktorin në kompjuterin tuaj, në vend që të përdorni mjete të integruara të sistemit. Para se ta bëni atë, ju duhet të bëni një kopje fotografi rezervë. Kjo do t’ju lejojë të rivendosni versionin fillestar të skedarit, kur gjeni një gabim. Sa i përket redaktorit të integruar, është më i përshtatshëm të përdoret për të bërë ndryshime të vogla si shtimi i sporteleve ose widget për komente të palëve të treta, për shembull. Për të aplikuar redaktimet, duhet të shtypni butonin “File Update”.

Pas krijimit të faqes paraprake të internetit, mund të vazhdoni me procesin më interesant – mbushjen e faqes në internet me përmbajtje.

A është e mundur të shkosh pa redaktues të kodit?

Në fakt, është mjaft e mundur të shkoni pa përdorur një redaktues të kodit të integruar, kur punoni në WordPress. Sistemi lejon krijimin e faqeve të internetit duke personalizuar temat dhe shtojcat në dispozicion. Keni parasysh se, në këtë rast, ju nuk do të jeni në gjendje të përfitoni sa më shumë nga procesi juaj i zhvillimit të internetit për shkak të opsioneve të kufizuara të personalizimit të faqes në internet.

Nuk është sekret se një nga pikat kryesore të pamohueshme të WordPress është një mundësi e integrimit të pluginit të jashtëm dhe modelit, i cili lejon krijimin e projekteve unike dhe të një lloji. Përndryshe, është e pamundur të shprehni lirinë tuaj krijuese në avantazh dhe të merrni një rezultat mahnitës në planin afatgjatë. Kështu, nëse nuk përdorni redaktorin e kodit WordPress, atëherë cili është kuptimi i përdorimit të këtij CMS fare? Përkundrazi, rekomandohet shumë kaloni nga wordpress në wix ose një ndërtues tjetër i faqes në internet që do të lejojë arritjen e rezultatit të jashtëzakonshëm pa nevojën e redaktimit të kodit fare.

8. Krijimi i faqeve statike

Një faqe statike ndryshon nga faqet e tjera për nga përmbajtja – përmban informacion të caktuar në vend të një burimi postar. Seksionet “Rreth Nesh” ose “Shërbime” janë shembujt e faqeve statike. Për të ndryshuar përmbajtjen që ato përmbajnë, duhet të ndryshoni faqen.

Përveç redaktuesve HTML dhe teksteve, versionet e fundit të WordPress vijnë edhe me një redaktues vizual të Gutenberg. Duke e përdorur atë, mund të futni widget dhe skedarë multimedia, të shtoni blloqe të përmbajtjes dhe të ndryshoni pozicionet e tyre. Përkatësisht, një master në internet tani ka më shumë mundësi për të krijuar faqe të ndryshme statike.

Redaktori i faqeve të WordPress

WordPress vjen me një faqe fillestare fillestare, e cila përmban postimet më të fundit në blog. Për të shtuar seksione të tjera në faqen e internetit, hapni seksionin “Pages” në panelin administrativ dhe aktivizoni butonin “Shto të Re”.

Specifikoni titullin e faqes në internet – ai do të shfaqet si në seksion ashtu edhe në menunë e faqes në internet. Shkruajeni tekstin ose përdorni Gutenberg për të shtuar blloqe përmbajtjesh. Duke përdorur redaktorin vizual, rregulloni të gjithë elementët e kërkuar në një faqe. Pasi të keni bërë redaktimet, shtypni butonin “Publikimi”.

Sigurohuni që blloqet e shtuara në faqe janë shfaqur në mënyrë korrekte në të gjitha pajisjet. Nëse ka ndonjë problem ose thjesht dëshironi të përdorni elemente të tjera, zgjidhni faqen në listën e përgjithshme dhe ndryshoni përmbajtjen e saj.

9. Publikimi pas

Postimet shtohen sipas të njëjtit plan si faqet në internet. Dallimi është se postimet janë publikuar në njërën faqe, që është burimi i blogut. Për të bërë një postim, mund të përdorni edhe redaktorin Gutenberg, por është më i përshtatshëm ta hartoni atë në redaktorin klasik të WordPress, i cili shtohet si një shtojcë në versionet e fundit të sistemit.

 1. Hapni seksionin “Postime” dhe shtypni butonin “Shto të Re”. Arritni cilësimet e postimit për të zgjedhur modelin. Nëse nuk keni ndërmend të përdorni ndonjë format të pazakontë, lini format themelore. Disa tema në shabllonet pas mund të vijnë me karta, video dhe formate të tjera.
  Redaktori i Postës WordPress
 2. Zgjidhni kategorinë në të cilën postimi do të publikohet. Nëse ende nuk ka kategori, krijoni ato drejtpërdrejt në redaktues duke klikuar lidhjen. Ju mund të bëni seksione në internet nga kategoritë, duke shtuar lidhje në to në menunë kryesore. Kjo ju lejon të formoni disa faqe me postime tematike në faqen e internetit, të cilat vijnë deri në kategori specifike.
  WordPress Post Kategoria e Re
 3. Shtoni titullin e postimit dhe futni tekstin në redaktues. Ju mund të përdorni modalitetin vizual ose të formatoni një postim duke përdorur etiketat HTML. Plotësoni parametrat e SEO për postimin: titullin, përshkrimin, fjalët kyçe. Shtypni butonin “Publikimi” për të dërguar postimin në blogun. Ashtu si faqet në internet, postimet mund të redaktohen pas botimit. Për të ruajtur redaktimet, do të duhet të publikoni postimin përsëri.
  Redaktori i Kodit të Ri Post Post WordPress
 4. Nëse dëshironi që postimi të shfaqet në fletën e blogut në një kohë të caktuar, përdorni opsionin e planifikuar të botimit. Ekziston një lidhje “Ndryshim” pranë butonit “Publikimi”. Shtypni atë për të specifikuar datën dhe kohën e publikimit pas publik për qasje të përgjithshme.
  Programi i Postimit të WordPress

Sidoqoftë, mos harroni të kontrolloni kohën e faqes në internet të specifikuar në cilësimet e përgjithshme të WordPress – duhet të ketë të njëjtën zonë kohore në të cilën jetoni.

10. Transferoni sitin tuaj ekzistues në WordPress

A keni tashmë një uebfaqe të krijuar në një platformë tjetër? Atëherë mund të konsideroni të migroni në WordPress për të zgjeruar funksionalitetin e tij dhe t’i jepni asaj një pamje më profesionale, të kombinuar me një seri tiparësh superiore. Nuk është mjaft e vështirë ta bësh atë siç mund të duket nga shikimi i parë. Ju mund të zgjidhni midis dy metodave të njohura të transferimit të faqes në internet – profesionistë të punësimit dhe migrimit DIY.

Ka edhe shërbime speciale si CMS2CMS, për shembull, të cilat janë krijuar me këtë qëllim në mendje. Ata mund të përfundojnë procesin e transferimit të faqes suaj të internetit në modalitetin e automatizuar, por mundësia që ju të hasni probleme me papajtueshmërinë e elementeve të uebfaqes ose kërcënimeve të malwareve është mjaft e lartë në këtë rast. Për më tepër, shërbimet e migracionit në uebfaqe paguhen kryesisht. Pra, cili është kuptimi i përdorimit të tyre, nëse nuk jeni as i sigurt për rezultatin?

Punësimi i ekspertëve për krijimin e faqeve në internet është një ide shumë më e mirë pasi do të keni mundësi të konsultoheni me këta njerëz më pas. Sidoqoftë, gjithashtu mund të provoni ta zhvendosni faqen tuaj në WordPress në tuaj, edhe nëse jeni një newbie dhe kjo është përvoja juaj e parë. Do të duhet të kujdeseni për zgjedhjen e duhur të pritjes (rekomandon WordPress Bluehost për projekte të thjeshta dhe komplekse), emri i domain dhe transferimi i përmbajtjes. Kjo e fundit përfshin transferimin e të gjithë elementëve të përmbajtjes së faqes në internet, përfshirë imazhet, skedarët e mediave me video, etj.

Më në fund, do të duhet të vendosni linja lidhëse dhe të kontrolloni nëse faqja juaj e internetit funksionon mirë në një platformë të re. Kjo kërkohet për të ruajtur trafikun tuaj dhe pozicionet aktuale të faqes në internet. Epo, kjo është gjithçka për transferimin e faqes në internet DIY. Ky është një përmbledhje e shkurtër e procesit të migracionit në faqen e internetit dhe ka shumë nuanca me të cilat mund të përballeni, kur punoni në detyrë. Sidoqoftë, rezultati do të vlejë patjetër që plus do të merrni një përvojë kaq të mahnitshme dhe të dobishme që mund t’ju vijë në dispozicion më pas..

Vija e poshtme

Përkundër faktit se WordPress është sistemi më i popullarizuar i menaxhimit të përmbajtjes midis newbies, krijimi i faqes së parë në të mund të jetë një detyrë komplekse. Për ta bërë projektin të funksionojë mirë, një përdorues do të duhet të merret me hostimin dhe bazën e të dhënave, si dhe të kuptojë lidhjen midis serverit, motorit dhe ndërfaqes në internet. Kjo mund të zgjasë shumë kohë në planin afatgjatë. Masterizimi i të gjitha tipareve të CMS do të zgjasë deri në disa muaj, duke kërkuar aftësi programimi, të paktën në nivelin e thjeshtë të redaktimit CSS.

Nëse keni nevojë për një faqe në internet menjëherë, atëherë WordPress nuk është mënyra më e shpejtë për ta marrë atë pa investime serioze financiare. Përdorimi i ndërtuesve të uebfaqeve është një zgjidhje më efektive siç janë më i përshtatshëm dhe i lehtë për t’u përdorur. Asnjë aftësi e veçantë nuk nevojitet për të punuar me ta dhe nuk duhet të kujdeseni për pritjen. Ajo që duhet të bëjë pronari i një uebfaqeje të krijuar me një ndërtues faqesh është ta plotësojë atë me përmbajtje të dobishme dhe interesante.

Krijoni një Uebfaqe me WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me