Si të krijoni një faqe interneti të pasurive të patundshme IDX duke përdorur Wix

Si të krijoni një faqe interneti të pasurive të patundshme IDX duke përdorur Wix


Një uebfaqe e suksesshme e pasurive të patundshme nuk ka të bëjë vetëm me fotografitë mahnitëse të objekteve, shfaqjet e rrëshqitjeve dhe galeritë. Projekti duhet të jetë i dizajnuar mirë. Për më tepër, supozohet të ketë funksionim gjithëpërfshirës IDX për të siguruar listat e duhur të objekteve. Derisa Wix vjen si një zgjidhje fleksibël për ndërtimin e faqes në internet, gjithashtu do t’ju lejojë të ndërtoni faqe të pasurive të patundshme në minuta. Do të jetë i dizajnuar mirë dhe do të ketë karakteristika të shumta të dobishëm.

Pengesa kryesore është se platforma nuk ka zgjidhjen e saj në shtëpi për të integruar funksionalitetin IDX. Do të thotë që do të duhet të administroni vetë procesin ose të punësoni zhvillues profesionistë. Artikulli më poshtë përshkruan disa mënyra për të zbatuar karakteristikat IDX në faqen tuaj të internetit Wix, si dhe përshkruan se çfarë është IDX, pse është e rëndësishme, dhe si mund të ndihmojë në krijimin e një faqe interneti të suksesshme të pasurive të patundshme IDX duke përdorur një nga platformat më të njohura të ndërtimit të faqes në internet.

Farë është IDX?

Pasi të keni vendosur të ndërtoni një projekt të pasurive të patundshme, integrimi IDX është gjëja e parë që duhet të merrni parasysh. Ai garanton disa përfitime të dallueshme që do t’ju lejojnë të dalloheni nga konkurrentët. Kjo do t’ju lejojë të krijoni jo vetëm një uebfaqe të thjeshtë, por një projekt gjithëpërfshirës me një nivel të rritur interaktiviteti, qasje të thjeshtë në bazën e të dhënave të objekteve, navigim fleksibël dhe shërbime të tjera përkatëse të kërkuara nga klientët e mundshëm.

Por çfarë është IDX? Shkurtesa qëndron për Shkëmbimin e të Dhënave në Internet. IDX – është përzierja e softuerëve, politikave dhe të dhënave të kombinuara në një veçori të vetme të përdorur për të shfaqur informacionin e nevojshëm në faqen e internetit. Ai vjen në formën e një sistemi të dizajnuar për agjentët dhe sekserët që bëjnë të mundur që ata të shfaqin renditjen e vetive të tyre MLS.

Për shembull, ju keni një shans për të krijuar një listë të detajuar të të gjitha objekteve, si dhe aftësinë për t’i renditur ato sipas çmimit, madhësive, vendndodhjes dhe pikave të tjera vendimtare.

Pse është kaq e nevojshme? IDX siguron bashkëveprimin dhe integrimin maksimal të klientëve. Sipas raporti i Shoqatës Kombëtare të REALTORSve, “44% e të gjithë klientëve fillojnë udhëtimin e tyre në faqet e internetit të pasurive të patundshme me listë të pasurive”.

Mungesa e funksionalitetit IDX do t’ju ​​lërë në bord. Për më tepër, funksionaliteti vjen me një sërë karakteristikash shtesë për të rritur biznesin tuaj. Para se të fillojmë t’i diskutojmë ato, le të kuptojmë se si funksionon IDX.

Si funksionon IDX

Ideja kryesore e sistemit është të sigurojë një lidhje të fortë midis Shërbimi i listimit të shumëfishtë (MLS), i cili është në të vërtetë renditja e të gjitha pronave tuaja, dhe vetë faqja e internetit. Për ta shfaqur atë në pjesën e përparme të projektit, duhet të importoni jo vetëm listën, por edhe të azhurnoni informacionin për ta mbajtur atë të rëndësishëm.

Pasi të keni vendosur të përdorni funksionalitetin IDX, do t’ju duhet të merrni parasysh Kushtet e përdorimit dhe politikat e tij. Ajo vjen me rregullore shtetërore që rregullojnë politikën e pasurive të patundshme dhe identifikojnë informacionin që ju mund ose nuk mund të shfaqni në faqen tuaj të internetit të pasurive të patundshme.

Ne nuk do të zhytemi thellë në formalitete. Ne kujdesemi vetëm për aspektin teknik të procesit të zbatimit. Le të qëndrojmë të përqendruar dhe të zbulojmë disa përfitime praktike të integrimit të IDX me uebfaqen tuaj të pasurive të patundshme.

Si mund ta ndihmojë IDX-in në uebfaqen tuaj të pasurive të patundshme?

Siç kemi thënë përpara IDX siguron ndërveprimin në internet dhe angazhimin e përdoruesit. Për më tepër, lejon që agjentët të ofrojnë shërbime shtesë relevante. Përparësia kryesore është një funksionim gjithëpërfshirës i kërkimit dhe navigimit. Sistemi ka evoluar me kalimin e viteve dhe gjithashtu ofron integrim të mediave sociale, aftësinë për të krijuar oferta të personalizuara, koleksione të personalizuara të pronave, etj..

Këtu janë përfitimet kryesore për të pasur IDX në uebfaqen tuaj të pasurive të patundshme:

 1. Lundrim gjithëpërfshirës.
 2. Integrimi i mediave sociale.
 3. Optimizimi i SEO.
 4. Lista e përparuar e pasurive.
 5. Koleksione ekskluzive dhe oferta të personalizuara.

# 1 – Lundrimi Gjithëpërfshirës

Asnjë prej widget-ave ose shtesave të mundshme të vendosjes nuk mund të sigurojë të njëjtin nivel fleksibilitet të kërkimit. Disa zgjidhje IDX vijnë me mundësinë e shfaqjes së hartës së zonës doganore. Për më tepër, ju mund të zbatoni kërkimin në lagje për t’i lënë klientët të gjejnë pronën që përputhet më mirë sa më shpejtë që të jetë e mundur.

Për shembull, përdoruesit mund të rendisin objektet sipas vendndodhjes duke marrë parasysh:

 • Mundësia e shkollës.
 • Distanca në punë.
 • Sipërfaqe e gjelbër përreth pasurisë dhe më shumë.

Një mënyrë efikase për të rrëmbyer vëmendjen e klientëve menjëherë.

# 2 – Integrimi i mediave sociale

Sistemet moderne IDX kanë evoluar. Ato nuk janë vetëm një mjet i thjeshtë për të shfaqur renditjen e pronave. Ata janë shndërruar në një platformë të zgjeruar të marketingut për të rritur projektet e agjentëve. Për shembull, integrimi në median sociale lejon që agjentët e pasurive të patundshme të lidhen me klientët e tyre përmes Facebook ose platformave të tjera sociale, si dhe të japin përmbajtje më tërheqëse dhe tërheqëse.

# 3 – Sitet e Pasurive të Patundshme SEO-Friend

Shumica e sistemeve IDX vijnë me tituj dhe përshkrime të pasurive të redaktueshme. Për më tepër, vetë krijuesi i faqes në internet vjen me parametrat SEO të faqes fillestare. Ky fakt siguron një renditje më të mirë dhe më efektive për listën e fjalëve dhe frazave tuaja jetësore.

# 4 – Lista e përparuar e pronave

Kjo është ajo për të cilën është krijuar sistemi IDX. Afishoni pronat tuaja në mënyrën më tërheqëse. Ndërfaqja vjen me filtra të shumtë për të renditur objektet sipas kategorive, çmimeve dhe parametrave të tjerë kryesorë.

Sistemi mund të tregojë variante optimale në bashki në varësi të vendndodhjes tuaj (Kërkohet integrimi i Google Map). Përdoruesit mund të përfitojnë nga përshkrime të shkurtra ose më të hollësishme të pasurive të kombinuara me imazhe objektesh (galeritë ose slideshows) apo edhe video për angazhim maksimal.

# 5 – Ofertat e personalizuara

Nicha e pasurive të patundshme kërkon një qasje të personalizuar për çdo klient. Pasja e IDX në faqen tuaj do t’ju lejojë të krijoni koleksione ekskluzive të pronave për klientët premium, të renditni objektet sipas aktiviteteve dhe preferencave të klientëve, të dërgoni oferta të personalizuara për të shfrytëzuar sa më shumë nga fushatat tuaja të postës elektronike, etj..

Pasi të kemi mësuar përfitimet e të pasurit IDX në faqen tuaj të pasurive të patundshme, është koha e duhur që kemi përcaktuar tiparet kryesore të vetë projektit.

Karakteristikat thelbësore Uebfaqet e pasurive të patundshme duhet të kenë

IDX i integruar nuk është veçoria e vetme që duhet të ketë një faqe interneti e suksesshme e pasurive të patundshme. Supozohet të jetë i dizajnuar mirë dhe miqësor me celularin. Ne gjithashtu duhet të kemi në mend disa mjete për të promovuar dhe rritur biznesin në internet, si dhe bashkëvepruar me klientët. Pra, këtu janë disa nga karakteristikat kryesore që ju me siguri duhet të keni në faqen tuaj:

 • Struktura e qartë – mos u përpiqni të mbingarkoni faqen tuaj me shumë blloqe dhe elemente të padobishme. Mundohuni ta mbani të thjeshtë dhe të qartë. Prezantoni agjensinë tuaj, vazhdoni me listën e pasurive dhe tregoni informacionin e kontaktit.
 • Integrimi i mediave sociale – mënyra më e mirë për të rritur audiencën tuaj të synuar. Sigurohuni që faqja juaj e internetit të ketë butona të ndarjes sociale ndërsa vizitorët nuk kanë asnjë vështirësi në ndarjen e disa prej pronave në Facebook ose në platforma të tjera sociale.
 • Lista e plotë – suksesi i faqes tuaj mbështetet në sa i mirë është lista e pasurive. Sigurohuni që ajo ka foto me cilësi të lartë, informacione të azhurnuara (përshkrimet dhe titujt), filtra për të renditur objektet sipas preferencave, etj.
 • Widgets dhe shtesa – do t’ju duhet mjete shtesë në një moment. Shërbimet e gjeokokimit si Google Maps janë thelbësore. Ju mund gjithashtu të keni nevojë për galeritë e azhurnuara të imazheve, prezantimet e shfaqjeve, kalendarët, shërbimet e prenotimit, integrimin me opsionet e pagesave, etj..
 • Informacioni i kontaktit – përveç seksionit tradicional “Kontakt” me numra telefoni dhe postë elektronike, një ide e mirë është të implementoni mënyra të menjëhershme për të qëndruar në kontakt. Për shembull, opsioni Live Chat do të jetë një avantazh i mirë kur të këshilloheni menjëherë klientët tuaj.

Wix vjen si një zgjidhje përfundimtare me funksionalitet dhe veçori të mjaftueshme për t’ju lejuar të zbatoni të gjitha pikat e lartpërmendura. Ndërtuesi i faqes në internet është i përsosur për projekte të pasurive të patundshme. Shtë i lehtë për t’u përdorur. Ajo ofron dhjetra shabllone relevante me pajisje shtesë të integruara. Prettyshtë goxha e përballueshme.

Dobësia e vetme është që Wix nuk ka një zgjidhje të integruar të integrimit të IDX. Do të thotë që do të duhet ta trajtoni vetë.

Si të ndërtoni një faqe interneti të pasurive të patundshme IDX duke përdorur Wix

Përdoruesit do të kenë disa mundësi për të përfunduar procesin e integrimit IDX. Ato përfshijnë:

Opsioni i parë vetëm duket se është më i lehtë. Ju do të duhet të paguani diku rreth $ 100 – $ 150 për një procedurë të thjeshtë që mund të trajtoni vetë. Për më tepër, çdo azhurnim i sistemit do të rezultojë në kosto shtesë në të ardhmen. Për këtë arsye, ne do të përpiqemi të lidhim vetë IDX. Disa aftësi teknike mund të jenë të nevojshme, si dhe ne do të merremi me copa të shkurtër të kodimit.

Kornizimi IDX

Kjo është ndoshta mënyra më e shpejtë për të pasur listën e IDX në faqen tuaj të internetit. Ideja kryesore është përqendruar rreth përdorimit të iframeve të sistemit në faqen tuaj të internetit. Wix ka një widget përkatës për të futur pjesë të nevojshme të kodit dhe për të shfaqur renditjen në faqen e zbrazët. Thjesht kopjoni kodin dhe ngjisni në zonën e widget.

Lista do të tregohet menjëherë në faqe. Përfitimet e përdorimit të kësaj metode përfshijnë:

 • Mundësia për të përdorur IDX së bashku me galeritë e figurave të listës Wix dhe për t’i lidhur ato me listat e pronave.
 • Ju gjithashtu mund të shtoni një widget Kërkimi të shpejtë të disponueshëm në Tregun me porosi Wix App. Ai do të sigurojë navigimin e shpejtë dhe rezultatet përkatëse të kërkimit.

Pra, hapat për të shtuar renditjen e IDX në faqen tuaj të internetit të pasurive të patundshme Wix janë si më poshtë:

 1. Hyni në Wix.
 2. Zgjidhni, modifikoni dhe rregulloni modelin.
 3. Krijoni një faqe të re bosh.
 4. Shtoni widget iframe nga përzgjedhja e aplikacioneve për shfaqjen e përmbajtjes vizuale.
 5. Vendosni kodin iframe IDX.
 6. Kontrolloni nëse renditja shfaqet siç duhet.
 7. Përfshirja Wix IDX

Si të merrni Iframe?

Përdoruesit mund të zgjedhin nga zgjidhjet dhe platformat e gatshme IDX që tashmë ofrojnë një listë të pasurive të përshtatura. E tëra që ju duhet është të regjistroheni, të paguani një tarifë nëse kërkohet dhe të merrni atë pjesë të kodit për ta pasur atë në sit. Faza e dytë është të gjeneroni vetë kodin. Kjo rrugë kërkon pak më shumë kohë dhe veprime, pasi ju duhet të bëheni një përdorues i regjistruar i Matrix MLS. Ky variant nuk kërkon shpenzime shtesë. Shtë falas për t’u përdorur.

Për të marrë një iframe falas, duhet të bëni sa më poshtë:

 1. Regjistrohuni si përdorues i Matrix MLS.
 2. Gjeni cilësimet në panelin e kontrollit dhe zgjidhni konfigurimin e IDX.
 3. Konfiguroni listën tuaj, tregoni llojin e kërkimit dhe zonën e hartës.
 4. Aktivizoni IDX tuaj dhe përfundoni aktivizimin.
 5. Do ta shihni pjesën e kodit në shiritin hapësinor HTML. Kopjojeni copën e kodit dhe ngjisni në widget Wix për të shfaqur iframes.

Nëse keni bërë gjithçka siç duhet, do ta shihni renditjen në faqe. Procesi mund të jetë pak kohë dhe i vështirë për jo-teknikët. Për më tepër, ekziston mundësia që IDX të shfaqet në mënyrë të gabuar, veçanërisht në pajisjet mobile. Për këtë arsye, mund të jetë një ide e mirë për të zgjedhur zgjidhje të gatshme të personalizuara të sistemit IDX.

Në fund të fundit

Pasja e një liste të zbatuar IDX është thelbësore për uebfaqen e pasurive të patundshme. Mund të duket se është avantazhi kryesor konkurrues duke marrë parasysh konkurrencën e ashpër në vend. Wix e lehtëson krijimin e ndonjë faqe në internet për çdo biznes. Pasuritë e paluajtshme nuk janë një përjashtim.

Për të mos kaluar në një platformë tjetër, përdoruesit kanë ende disa opsione falë funksionalitetit të zgjeruar Wix. Kornizimi është alternativa më e shpejtë dhe akoma më e thjeshtë, pa pasur nevojë të kodoni ose të zgjidhni ekipet e zhvillimit me porosi të paguar. Nëse dëshironi për ekskluzivitet dhe interaktivitet të rritur, mund të zgjidhni zgjidhje të gatshme IDX gjithashtu. Zgjedhja do të varet nga pritjet dhe buxheti juaj.

Krijoni një sit falas të pasurive të patundshme

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me