Si të krijoni një faqe interneti të forumit falas

Si të krijoni një faqe interneti të forumit falas


Forumet në internet na lehtësojnë fillimin e diskutimeve, gjetjen e njerëzve me mendje dhe gjithashtu promovimin e biznesit tonë. Forumet mund të drejtohen si një shtojcë në një uebfaqe më të madhe, ose të ekzistojnë vetë. Nëse jeni në lidhje me atë se si të ndërtoni një faqe në internet të forumit, këtu janë tre mënyra për të përmbushur këtë detyrë.

Shumë besojnë se forumet po vdesin për shkak të rrjeteve sociale. Në të vërtetë, në të kaluarën, forumet dhe bordet e mesazheve ishin mediat tona sociale. Por sot, me të gjitha llogaritë tona në Facebook, Twitter dhe Instagram thjesht harrojmë diskutimet e forumit. Megjithatë ata ende kanë vlerë të madhe.

Besoni apo jo, por forume janë ende një nga vendet më të njohura për të kërkuar dhe përgjigjur pyetjeve në lidhje me markat dhe produktet. Bizneset i përdorin ato si media të drejtuara dhe më të synuara, të mirëorganizuara sociale që ata kanë kontrollin e plotë mbi të. Nuk është e shkëlqyeshme?

5 mënyra për të ndërtuar një faqe në internet të forumit

Krijimi ose shtimi i një forumi në uebfaqen ekzistuese ka disa përfitime në të njëjtën kohë. Ju jo vetëm që organizoni komunitetin në internet dhe inkurajoni për pjesëmarrjen aktive të përdoruesve, por gjithashtu rritni popullaritetin tuaj të internetit dhe rritni bazën e përdoruesit në planin afatgjatë. Për më tepër, forume ofrojnë informacione shtesë rreth projektit tuaj dhe të gjitha nuancat e ndërlidhura me të cilat janë interesuar përdoruesit.

Procesi i krijimit të forumit nuk është aq i komplikuar, por ai përfshin disa hapa të domosdoshëm. Kompleksiteti i procedurës gjithashtu varet nga lloji dhe madhësia e forumit që do të filloni, si dhe mjeti i ndërtimit të faqes në internet që ju zgjidhni për këtë çdo qëllim.

Ka shumë shërbime që mund të përdorni për të filluar dhe menaxhuar një forum. Ndërtuesit e faqeve në internet janë sistemet më të ngarkuara me karakteristika dhe të fuqishme që bëjnë të mundur fillimin e këtij lloj projekti, por gjithashtu mund të jepni përparësi për platformat me burim të hapur. Shumë prej tyre janë ndërtuar posaçërisht me krijimin e forumit dhe, kështu, punojnë shumë për këtë çdo qëllim.

WixWix – është një nga krijuesit më të njohur të faqeve bashkëkohore të DIY, i cili lejon krijimin e një forumi përmes integrimit të një aplikacioni të forumit special. Sistemi vjen me mjete të shumta për ndërtimin e uebit dhe opsione për personalizim për t’i dhënë projektit tuaj pamje të lartë. Wix

WordPressWordPress – është Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes me famë botërore, i cili bën të mundur ndërtimin e një faqe në internet të forumit me anë të integrimit të shtojcave bbPress. Ky është një program i specializuar i forumit, i cili u zhvillua nga ekspertë të WordPress me lehtësi në përdorim në mendje. WordPress

uCozuCoz – është një nga krijuesit më të përshtatshëm të faqeve të internetit me re, i cili ju lejon të krijoni një forum funksional dhe të lehtë për t’u përdorur me anë të lidhjes dhe aktivizimit të një moduli korrespondues të forumit. Ndërtuesi i faqes në internet lejon personalizimin e shpejtë dhe të thjeshtë të forumit dhe menaxhimin e mëtutjeshëm. uCoz

Facebook GroupFacebook Group – është një grup bashkë-mendimtarësh të krijuar në rrjetin social Facebook, të cilët ndajnë të njëjtat ide dhe dëshirojnë të kontaktojnë me përdoruesit e tjerë, të cilët kanë të njëjtat interesa dhe objektiva. Grupet janë në dispozicion për të gjithë përdoruesit, të cilët kanë llogari në Facebook dhe dëshirojnë të bashkohen me diskutimet e komunitetit. Facebook Group

phpBBphpBB – është një program falas për krijimin e një burimi të hapur, i cili mund të përdoret për të bashkuar një grup njerëzish, të cilët ndajnë të njëjtat synime dhe interesa. Softueri vjen me një bazë të dhënash të gjerë të shtesave që bëjnë të mundur fillimin dhe rregullimin e çdo lloj forumi që ju nevojitet. uCoz

Farëdo zgjidhje për krijimin e forumit për të cilën do të shkoni, ju do të duhet të mësoni bazat e zbatimit të tij. Secili sistem vjen me të mirat dhe të këqijat, gjë që kërkon një qasje të qëllimshme ndaj procesit të përzgjedhjes. Le t’i hedhim një vështrim në karakteristikat e secilës platformë tani për të lehtësuar zgjedhjen tuaj.

1: Wix – Ndërtuesi më i mirë i Forumit

Forumi kryesor Wix

Edhe nëse kohët e fundit keni filluar të punoni në ngrohtë ndërtimin e uebit, me siguri keni dëgjuar për të Wix. Ky është një ndërtues i faqes në internet, i cili ka natyrën dhe njohjen universale. Ajo u themelua në vitin 2006 dhe ka mbi 125 milion përdorues të regjistruar në të gjithë botën. Shërbimi lejon krijimin e faqeve të internetit të llojeve të ndryshme. Forumet nuk janë një përjashtim.

Shërbimi ka fituar popullaritet me dizajnues të aftë të internetit dhe newbies për shkak të lehtësisë së tij të përdorimit, përvojës gjithëpërfshirëse në ndërtimin e uebit që siguron, komoditetin, përballueshmërinë, fleksibilitetin dhe larminë e mjeteve të personalizimit të dizajnit që ofron. Disa miliona faqe në internet janë ndërtuar me këtë shërbim tashmë dhe shumë më tepër janë akoma nën zhvillim.

Avantazhet e Wix

 • Redaktori WYSIWYG. Për shkak të këtij opsioni redaktimi, përvoja e përdoruesit nuk ka shumë rëndësi, kur bëhet fjalë për krijimin e forumit.
 • Forumi Wix. Ky widget falas është në dispozicion në tregun Wix App, lejon krijimin e një komuniteti në internet rreth një faqe në internet dhe siguron një gamë të gjerë karakteristikash (lehtësia e përdorimit, instalimi i shpejtë, opsioni i komentimit, abonimi për përdoruesit e tjerë, shtimi i postimit, redaktimi dhe caktimi, integrimi i fotografive dhe videove, opsioni i heqjes së postave etj..).
 • WIX ADI. Inteligjenca e Dizajnit Artificial është një mjet i dobishëm që thjeshton procesin e ndërtimit të forumit duke gjeneruar automatikisht një uebfaqe të gatshme të bazuar në informacionin e dhënë.
 • Modelet e Niche. Wix ofron një sërë modelesh specifike të optimizuara për kamare të ngrohta cilësore që do të jenë një ndeshje perfekte për forumin tuaj.
 • Tregu i Aplikimeve. Ky është vendi, ku mund të gjeni disa pajisje shtesë për tu integruar më tej në forumin tuaj (ChatRoom, Komente, LiveChat, Smart Chat, Formator ndërtues, ShoutOut Mailout etj.).

Wix është i pasur me karakteristika që do t’ju ndihmojnë të përfundoni të gjithë procesin e krijimit të forumit me lehtësi dhe komoditet.

Shihni listën e plotë të veçorive në thellësinë time Rishikim Wix.

Si të krijoni një forum me Wix

Në 2017, pas 10 vjetësh nga fillimi i saj Wix ka aktivizuar një azhurnim të ndërtimit të forumit. Kisha pyetur veten pse nuk kishte ndonjë mundësi të tillë më parë. Por tani ky ndërtues i faqes në internet konsiderohet të jetë i gjithanshëm.

Këtu keni një udhëzues të shkurtër se si të krijoni një forum falas me të Wix:

 • Hapi 1: Regjistrohuni me Wix dhe krijoni një faqe në internet.
 • Si të krijoni një faqe interneti të forumit falas

 • Hapi 2: Zgjidhni Aplikacionin e Forumit nga Tregu Wix App. Mund ta gjeni në Seksionin e Aplikacioneve Sociale (është falas).
 • Pamja kryesore e Forumit Wix

 • Hapi 3: Tani keni marrë një model të paracaktuar të forumit. Siç e shihni, forumi Wix ndryshon nga pamja standarde e forumit. Me strukturën e kategorisë së bllokut dhe fotot e logos, Duket së paku moderne dhe tërheqëse.
 • Hapi 4: Vendosni forumin tuaj. Wix ka shumë opsione të forumit por ato janë një paketë kompakte në 6 opsione të menusë.
 • Cilësimet e Wix Forumit

 • Hapi 5: Zgjidhni një pamje të postimeve të forumit. Ju mund të zgjidhni midis pamjes “Kartat” ose pamjes “Classic”.
 • Forumi Wix

 • Hapi 6: Publikoni faqen tuaj te internetit dhe forumi juaj është live.

Siç e shihni, procesi i krijimit të forumit është i lehtë dhe i shpejtë. Nuk ka rëndësi se çfarë përvoje në krijimin e uebit keni – tutori do t’ju japë këshilla të thjeshta dhe të kuptueshme për krijimin e forumit.

Nëse zgjidhni një plan falas Wix, ju jeni në gjendje të krijoni një faqe në internet vetëm në nënfushën Wix (URL e faqes tuaj do të duket si user.wix [.] com / siten). Plus faqja juaj e internetit do të përmbajë një reklamë. Unë mendoj, ju do të pranoni që URL dhe reklama të tilla duken të pakëndshme. Nuk ka rregull se duhet të regjistroheni në një nga planet e paguara që fillojnë nga 8,50 $ / muaj.

Në fakt, një forum është një mjet i dobishëm për të përmbushur çdo detyrë personale ose biznesi që keni. Nëse jeni pronar i një kompanie, lidhja e forumit do t’ju ndihmojë:

 • rrit reputacionin e faqes suaj të internetit (dhe kompanisë);
 • tërheq vëmendjen e përdoruesve dhe partnerëve të mundshëm të biznesit;
 • rritet baza e klientit;
 • sjell fitim;
 • rrit besimin e klientit;
 • shtoni në renditjen e përgjithshme të motorëve të kërkimit etj.

Krijoni një Forum me Wix

2: WordPress + bbPress – Platforma Falas Online e Forumit

Wordpress

WordPress – është një sistem bashkëkohor i Menaxhimit të Përmbajtjes me karakteristika të plota, i cili ka fituar popullaritet në mbarë botën për shkak të opsioneve të tij të gjera të integrimit dhe qasjes së personalizimit të dizajnit profesional. Platforma aktualisht fuqizon miliona faqe në internet në të gjithë globin dhe me të drejtë meriton të konsiderohet udhëheqësi i ngrohtë. Për të përfituar sa më shumë nga përdorimi i WordPress, pritet të keni aftësi kodimi dhe gjithashtu do t’ju duhet kohë për të zotëruar shërbimin.

Kur bëhet fjalë për zhvillimin e forumit me WordPress, bbPress është opsioni më i përshtatshëm. phpBB – është shtojca më e mirë e forumit falas, e cila u krijua posaçërisht nga pro dizajnit të faqeve në WordPress me lehtësi në mendje të përdoruesit. Shtojca bën të mundur integrimin e një forumi diskutimesh me karakteristika të plota në faqen e internetit të mbështetur nga WordPress. Shtojca është e përqendruar në fleksibilitetin, thjeshtësinë, shpejtësinë, cilësinë dhe integrimin e thellë të WordPress. Kjo përfundimisht shkakton një rezultat të denjë për të cilin mbështeteni.

bbPress

Avantazhet e WordPress + bbPress

 • Përdorim falas. Të dy WordPress dhe bbPress janë të lehtë për t’u përdorur për të gjithë. CMS nuk kërkon që tarifat të shkarkohen, instalohen dhe eksplorohen. E njëjta gjë ka të bëjë me shtojcën.
 • Vendosja e thjeshtë. Nuk është e nevojshme të jesh një pro-kodues për të lidhur dhe vendosur plugin. Procesi është i thjeshtë, i shpejtë dhe intuitiv. Kështu është edhe moderimi i mëtejshëm i plugin-it. Nëse ka ndonjë gjë që nuk e kuptoni ose keni dyshime në lidhje me përdorimin e shtojcës (ose CMS), mbështetja e gjerë e komunitetit të përdoruesve është gjithnjë pranë.
 • Integrimi i plotë. Shtojca është e integruar plotësisht në CMS dhe do të merrni qasje të drejtpërdrejtë në llogarinë qendrore, si dhe në zonën e unifikuar të administratorit, për të qenë në gjendje të rregulloni cilësimet e kërkuara. Në përgjithësi, plugin bbPress nënkupton instalimin me një klik, i cili është i shpejtë dhe i thjeshtë. Sistemi gjithashtu ofron udhëzime të detajuara hap pas hapi për t’ju udhëhequr gjatë gjithë procesit me lehtësi.

Në përgjithësi, WordPress ka shumë karakteristika të personalizimit të dizajnit dhe integrimit që ju ndihmojnë të filloni dhe menaxhoni me sukses të gjitha llojet e forumeve, pavarësisht nga madhësia e tyre, ngrohtë dhe kompleksiteti.

Si të krijoni një forum me WordPress

Nëse keni të drejtë të filloni një forum me WordPress, mbani mend udhëzimet e mëposhtme për t’ju ndihmuar të filloni me lehtësi:

 • Hapi 1: Merrni pritje në internet. Një nga zgjidhjet më të arsyeshme është Bluehost pasi ky është hosti më i mirë, i cili rekomandohet zyrtarisht nga WordPress. Bluehost ofron instalim të thjeshtë me një klik, çmim të përballueshëm, shpejtësi të shpejtë të ngarkesës në faqe, fleksibilitet, siguri, panel kontrolli intuitiv, disponueshmëri të shtesave, mbrojtje kundër spamit dhe shumë avantazhe të tjera.
 • Hapi 2: Instaloni WordPress. Kjo është e lehtë, e shpejtë dhe pa telashe. Bluehost vjen me udhëzime që ndihmojnë në lehtësimin e procesit të instalimit të CMS.
 • Hapi 3: Krijoni një faqe në internet me CMS dhe rregulloje modelin e saj bazuar në kërkesat tuaja të ngrohta.
 • Hapi 4: Shkarkoni shtojcën bbPress dhe integrojeni atë në faqen tuaj të internetit për të filluar këtë forum.
 • Hapi 5: Rregulloni dhe vendosni forumin. Zgjidhni modelin e kërkuar, krijoni kategori, nënkategori, degë dhe tema.
 • Hapi 6: Rregulloni cilësimet e SEO për ta bërë forumin tuaj të arritshëm në internet. Kjo gjithashtu mund të bëhet me anë të lidhjes së shtojcave të SEO. Ka shumë prej tyre në internet dhe ju vetëm duhet të zgjidhni ato që funksionojnë më mirë për projektin tuaj.
 • Hapi 7: Publikoni faqen e internetit për ta bërë forumin tuaj të gjallë dhe të shijoni rezultatin.

Ndërtimi i një forumi me WordPress nuk është aspak i vështirë, nëse e dini se si t’i qaseni procesit me efikasitet maksimal. Ajo që duhet të jeni të vetëdijshëm është pak njohuri për kodifikimin, si dhe veprimet kryesore që nevojiten për të përfunduar detyrën me pak ose aspak sherr. Kini parasysh hapat e shënuar më poshtë për të mos anashkaluar fazat kryesore të krijimit të forumit.

Krijoni një Forum me WordPress

3: uCoz – Ndërtues i faqeve të forumit dhe komunitetit

uCoz

Krijimi i një forumi kompleks nuk është më një detyrë e vështirë. Ka shumë softverë DIY atje që ju lejojnë të krijoni një forum të mirë brenda natës. Një nga këto është krijuesi i faqes në internet të uCoz. uCoz po synon si përdoruesin fundor ashtu edhe profesionistët, pasi ofron zgjidhje të përparuara për redaktim dhe DIY.

Pavarësisht nëse jeni një zhvillues i aftë i uebit me vite ekspertizë të ngrohtë ose fillestar, i cili është i gatshëm të fillojë një forum personal ose biznesi, uCoz do t’ju ndihmojë të keni sukses me atë.

Avantazhet e uCozit

 • Moduli i forumit. Moduli është i lirë dhe i lehtë për t’u lidhur me uebfaqen ekzistuese. Kjo ju lejon të ndërtoni forume me çdo numër seksionesh bazuar në funksionalitetin e kërkuar. Forumdo forum që krijoni vjen me një sërë pronash si shteti (aktiv ose i mbyllur), rregullat, ikonat, cilësimet e fjalëkalimit, opsionet e menaxhimit të përdoruesve etj. Ju mund të shtoni dhe modifikoni postimet këtu, të krijoni butona dhe ikona, të shtoni çdo numër të shënimeve dhe fijet në RSS, të ngarkoni fotografi të shumta në një kohë etj..
 • Niveli i përparuar i sigurisë. Sistemi siguron mbrojtje mahnitëse të serverave të tij nga sulmet DDoS, gjë që rrit nivelin e sigurisë tuaj të forumit.
 • Lidhja e Certifikatës SSL. Ju mund të lidhni një Certifikatë SSL me emrin e domain për të rritur sigurinë e faqes suaj të internetit.
 • Mundësia për të lidhur një Forum në një Uebfaqe Ekzistuese. Sistemi lejon krijimin e një uebfaqeje të veçantë të forumit duke përdorur nënfushën e forumit (si forumi.site.com) pavarësisht nga një ndërtues i faqes në internet ose CMS me të cilën është ndërtuar një faqe në internet. Kjo është shumë e përshtatshme, nëse keni nevojë për një forum dhe nuk dëshironi të ndryshoni platformën ku u lançua.

Edhe pse uCoz nuk është një krijues i specializuar i faqeve të forumit, ai ofron një Modul shumë të fuqishëm të Forumit. Mund të përdoret veçmas dhe së bashku me module të tjera (Blog, Albumet e Fotove, Lojërat Online, Sondazhet në Ueb, Libri i të ftuarve, FAQs dhe të tjerët). Lajmi i mirë është që ju mund ta përdorni falas për sa kohë që ju nevojitet. Ju madje mund të shtoni emrin e domain tuaj pa pasur nevojë të azhurnoni llogarinë tuaj. Pra, është absolutisht pa rrezik. Më poshtë është një udhëzues i shkurtër hap pas hapi se si të krijoni një forum duke përdorur uCoz:

Lexoni të plotë Rishikimi i uCozit për më shumë detaje.

Si të krijoni një forum falas me uCoz

Vendosja e një forumi me uCoz është shumë e lehtë, por ne akoma na pëlqen të japim një ecje të mirë hap pas hapi përmes:

 1. Regjistrohuni dhe konfirmoni regjistrimin tuaj. Regjistrimi është falas dhe nuk kërkon të fusni asnjë informacion të faturimit.
 2. Zgjidhni një emër domain. Këtu duhet të theksohet se me uCoz keni tre mundësi: 1) përdorni një nënfushë (https: [.] //sitename.ucoz com /); 2) lidhni një domen të blerë më parë; kjo mundësi është gjithashtu në dispozicion për përdoruesit falas; 3) blini një domen të ri përmes https: //domains.ucoz [.] Com /.
 3. Krijoni Forumin uCoz

 4. Zgjidhni një shabllon. Përsëri, do të keni tre mundësi. Së pari, ju mund të shkoni me një model standard. Së dyti, ju mund të krijoni modelin tuaj. Së treti, ju mund të zgjidhni një të paguar nga dyqani zyrtar. Unë do t’ju rekomandoja të filloni me një prej modeleve falas dhe standarde. Ju mund ta ndërroni atë në çdo kohë. Modelet më të fundit falas janë të gjithë përgjegjës, dhe shënohen si Google-Friendly nga Google për rezultatet e kërkimit celular.
 5. Lista e modeleve uCoz

 6. Aktivizoni Modulin e Forumit. Ka 22 module, duke përfshirë Mini Chat, Sondazhet, Publisher, Blog, Lajmet e faqeve, Testet, Bordet e Reklamave, Forumi dhe më shumë. Nëse keni nevojë për të ndërtuar një forum, është e qartë që moduli juaj kryesor do të jetë Forumi. Sidoqoftë, asgjë nuk ju ndalon të aktivizoni modulet shtesë për të zgjeruar funksionalitetin e faqes tuaj. Kështu, nëse dëshironi, mund të shtoni një blog, sondazh, bord reklamash dhe madje edhe një Eshop në forumin tuaj. Modulet mund të ndizen dhe fiken në çdo kohë.
 7. Zgjidhni Modulin e Forumit

 8. Rregulloni forumin tuaj, postoni përmbajtjen dhe shkoni live. Tani është koha për të rregulluar forumin tuaj, konkretisht, mund të:
  • zgjidhni ikona për forumin tuaj;
  • caktoni numrin e temave / postimeve për faqe;
  • caktoni gjatësinë maksimale të mesazhit;
  • caktoni madhësinë maksimale të ngarkuar të skedarit dhe më shumë.

Pasi të keni përfunduar rregullimin e funksionalitetit, mund të rregulloni pamjen e faqes tuaj. Për të modifikuar si duhet modelet duhet të keni një njohuri themelore të CSS dhe HTML.

Pamja e Forumit uCoz

Moduli Forum është i lidhur ngushtë me modulin e Përdoruesve i cili instalohet automatikisht për secilën faqe në internet. Rregulloni cilësimet e tij për të kontrolluar kush mund të lërë shënime, mesazhe të moderuara, të ngarkojë skedarë, të krijojë sondazhe, të heqë temat etj.

Pasi të keni publikuar faqen e internetit, mund të vazhdoni ta përdorni falas. Kushtojini vëmendje faktit që të gjitha llogaritë falas duhet të shfaqin reklama. Për të hequr qafe reklamën, azhurnoni faqen tuaj në internet. Uebfaqet uCoz pa reklama fillojnë me 5,99 $ / muaj.

Ndërtimi i një forumi me uCoz është më i ndërlikuar sesa fillimi i tij me Wix. Platforma kërkon një shkallë të caktuar të aftësive të kodimit, por kjo nuk do të thotë që newbies nuk mund ta zotërojnë atë, nëse është e nevojshme.

Nëse bëni gjithçka siç duhet dhe investoni pak nga përpjekjet dhe koha juaj, krijuesi i faqes në internet do t’ju lejojë të krijoni forume me karakteristika të plota për përdorim personal ose të biznesit. uCoz punon mirë për fillimin e forumeve të ngrohtë (automatik, muzikë, femër etj.), ato të komunitetet e lojrave dhe gjithashtu forume lokale ose lagjeje lokale.

Krijoni një Forum me Ucoz

4: Grupi i Facebook – Një mënyrë tjetër për të marrë një forum

Facebook Group

A Facebook Group mund të konsiderohet një lloj alternative për forume bashkëkohore. Ky është një komunitet i përbërë nga anëtarë të regjistruar në Facebook, të cilët janë të bashkuar nga e njëjta ide ose ndajnë të njëjtat interesa dhe objektiva. Një nga avantazhet e pamohueshme të çdo grupi në Facebook është se të gjithë pjesëmarrësit tashmë kanë llogaritë e tyre dhe shumica e tyre vizitojnë rrjetin social rregullisht. Kjo do të thotë që azhurnimet e rregullta të grupit do të shfaqen qartë në burim, duke rritur kështu shikueshmërinë e të gjitha lajmeve, ngjarjeve, postimeve dhe gjërave të tjera që publikoni në grup.

Sidoqoftë, duhet të dini gjithashtu që potenciali i çdo grupi në Facebook është mjaft i kufizuar. Dhe një nga arsyet, përsëri, është nevoja për tu regjistruar në rrjetin social për të parë azhurnimet. Kjo padyshim kërkon përpjekje, dëshirë dhe kohë shtesë. Nëse një person nuk ka një llogari, nuk do të jetë e mundur të bashkohet me grupin, të shikojë / shkëmbejë postimet e shtuara së fundmi, të shtojë / shikojë komentet etj..

Forumi ose Grupi i Facebook: Pro dhe kundër

Kur bëhet fjalë për krijimin e një faqe në internet të komunitetit, një forum ka qenë gjithmonë gjëja e parë që ju vjen ndërmend. Me kalimin e kohës, sidoqoftë, ne fillojmë të vëzhgojmë popullaritetin në rritje të grupeve në Facebook. Ashtu si forume, ata kryesisht bashkojnë njerëz, të cilët ndajnë të njëjtat interesa dhe ata gjithashtu përqendrohen në një ide të caktuar. Le të hedhim një vështrim në të mirat dhe të mirat e forumeve dhe grupeve në Facebook.

Mirat e forumeve

 • Disponueshmëria e degëve dhe temave të shumta për mbulim më të gjerë dhe të detajuar të temave;
 • Lehtësia e kërkimit të informacionit të kërkuar dhe diskutimeve të mëparshme;
 • Opsione të përparuara si mesazhesh private, konfigurim statusi, formatim teksti dhe më shumë;
 • Disponueshmëria e profileve të anëtarëve me informacion të detajuar të përdoruesit;
 • Nënshkrime nën secilin post për qëllime promovimi fleksibël dhe të qetë;
 • Qasja e automatizuar pa qenë e nevojshme të aprovohet secili anëtar (disa forume, megjithatë, mund të kenë akoma moderim të rëndë);
 • Kategorizimi i temave dhe postimeve të zgjeruara;
 • Bashkoni përdoruesit, të cilët vërtet janë të interesuar për disa përmbajtje.

Pro të Grupeve në Facebook

 • Shumica e përdoruesve kanë llogari ekzistuese (jo të rreme), gjë që rrit mundësinë e interesimit të vërtetë për pjesëmarrjen në grup;
 • Përdoruesit shpesh vizitojnë llogaritë e tyre dhe, kështu, ka më shumë të ngjarë të vizitojnë një grup dhe të marrin pjesë më shpesh në diskutime;
 • Përgjigje më të shpejtë të postimit;
 • Disponueshmëria e aplikacioneve në Facebook për pajisje të ndryshme;
 • Njoftime të menjëhershme në lidhje me azhurnimet në grup

Tani që jeni të vetëdijshëm për avantazhet e forumeve dhe grupeve në Facebook, është koha që të përqendroheni në të metat e tyre.

Cons të Forumeve

 • Mundësia më e lartë e përballimit të problemeve teknike;
 • Domosdoshmëria për të inkurajuar më shumë përdorues për rezultate më të mira të SEO dhe pjesëmarrje aktive në diskutime temash;
 • Shtë më e vështirë të fillosh një forum dhe ka shumë nuanca teknike për të menduar këtu;
 • Nevoja për të ndërmarrë masa të rritura anti-spam pasi ka shumë përdorues, të cilët krijojnë me qëllim llogari të rreme për veprime mashtruese.

Kundërvajtjet e Grupeve në Facebook

 • Facebook tani ofron aq shumë informacion sa që azhurnimet e tij mund të humbasin lehtësisht mes lajmeve të tjera të grupit. Ky është një disavantazh si për pronarët e grupit ashtu edhe për anëtarët e tij;
 • Nevoja për të regjistruar dhe mbushur një profil të vërtetë personal;
 • Domosdoshmëri e rreptë për t’u pajtuar me politikën e Facebook dhe kushtet e përdorimit.

Pra, çfarë është më mirë – një forum apo një grup në Facebook? Varet nga ju që të vendosni që, sigurisht, ashtu si ju, që i dini qëllimet tuaja të vërteta dhe nevojat e komunitetit në internet. Të dy opsionet janë të njohura dhe madje mund t’i përdorni ato njëherësh.

Sidoqoftë, forume janë akoma liderët në këtë krahasim. Ata janë më të përshtatshëm si për përdoruesit ashtu edhe për pronarët. Ato mbulojnë një spektër të gjerë temash në të njëjtën fushë interesi. Forumet kanë qenë rreth e rrotull për një kohë më të gjatë se sa grupet në Facebook. Natyrisht, më shumë njerëz janë mësuar me ta dhe, kështu, japin përparësi më shpesh ndaj këtij opsioni.

5: phpBB – Softuer për ndërtimin e forumit me burim të hapur

phpBB

phpBB – është, me siguri, programi më i përhapur dhe më i njohur për ndërtimin e forumit, i cili vazhdimisht zhvillohet për të siguruar përvojën më të mirë të përdoruesit. Kjo është arsyeja e sigurt për ta përfshirë atë në listën e mjeteve më të mira të ndërtimit të forumit. Sidoqoftë, duhet të mbani në mend se softueri është gjithashtu mënyra më e ndërlikuar për të krijuar një forum.

Programet me burim të hapur nuk janë të thjeshtë për t’u zotëruar dhe përdorur. Ata padyshim kërkojnë ekspertizë paraprake të dizajnit në internet dhe kërkon shumë më tepër kohë për të marrë një rezultat të mirë këtu. Për të filluar ndërtimin e një forumi me softuer me burim të hapur, do të duhet të zgjidhni një të parë si dhe atë merrni një emër domain dhe pritjen.

Nëse jeni një profesionist i dizajnit në internet ose një entuziast i kodimit, ju mund të dëshironi që ideja të përdorni softuer me burim të hapur si një mjet për ndërtimin e forumit. Sidoqoftë, kjo nuk është zgjidhja më e mirë gjithsesi pasi këto programe nuk janë mjaft të sigurta nga pikëpamja e sigurisë së faqes në internet. Ata gjithashtu kërkojnë shumë kohë për t’u zotëruar mirë nga newbies. Nëse keni menduar që të filloni një forum (madje edhe një të madh), duke përdorur softuer me burim të hapur nuk do të ketë kuptim.

Avantazhet e phpBB

 • popullaritet. Softueri aktualisht është zgjidhja më e përhapur e ndërtimit të forumit, e cila përdoret për t’i lejuar përdoruesit të bashkohen me komunitetin e bashkë-mendimtarëve. Platforma kërkon aftësi specifike dhe njohuri për krijimin e faqeve në internet për t’u përdorur në avantazh.
 • Baza e të dhënave të pasura të shtesave. Sistemi ofron një bazë të dhënash të gjerë të shtesave dhe stileve që u krijuan posaçërisht nga përdoruesit për një përvojë më të mirë në krijimin e forumit. Të dhënat e të dhënave përfshijnë një shumëllojshmëri të paketave të imazhit dhe stilit të nevojshëm për të krijuar shpejt dhe rregulluar forumin tuaj.
 • kosto. phpBB është një program absolutisht falas që mund ta provoni dhe më pas ta përdorni pa asnjë kosto fare. Nëse ka ndonjë gjë që nuk e kuptoni në lidhje me platformën, ekziston një Forum informues i Komunitetit, ku të gjithë anëtarët (si përdoruesit ashtu edhe personeli) janë të gatshëm t’ju ndihmojnë me të gjitha llojet e çështjeve që lidhen me sistemin.

Si të krijoni një forum falas me phpBB

 • Hapi 1: Merrni pritje në internet. phpBB zyrtarisht rekomandon përdorimin Bluehost si një nga hostet më të besueshëm dhe profesional të disponueshëm në kamare bashkëkohore.
 • Hapi 2: Shkarkoni dhe instaloni programin. Nëse keni njohuri të mjaftueshme për FTP për të përballuar instalimin e phpBB më vete, filloni me dekompresimin e arkivit phpBB në një direktori lokale në sistemin tuaj. Pastaj ngarkoni të gjithë skedarët nga arkivi në drejtorinë në internet në serverin / hostin tuaj, ndryshoni lejet e kërkuara, drejtojeni shfletuesin tuaj në vendndodhje me skedarët phpBB3, duke shtuar install / app.php ose thjesht instaloni / dhe përfundimisht përfundoni procesin e instalimit . Për ta bërë atë, ju duhet të plotësoni të gjithë informacionin që kërkon sistemi. Mos harroni të kontrolloni mënyrën e funksionimit të softuerit pas instalimit.
 • Hapi 3: Regjistrohuni me sistemin dhe futuni në llogarinë tuaj të krijuar rishtazi si administrator. Hyni në Kontrollin e Panelit të Administrimit dhe më pas klikoni në kategorinë “Forumet” që do të shihni atje.
 • Hapi 4: Siguroni emrin e forumit tuaj të ri në fushën e tekstit dhe më pas klikoni në butonin “Krijo Forumin e Ri”.
 • Hapi 5: Konfiguroni cilësimet e disponueshme në fushat përkatëse të forumit tuaj të ri, përkatësisht emrin, llojin e tij etj.
 • Hapi 6: Klikoni në butonin “Dorëzo” që do të shihni në fund të faqes pasi të keni përfunduar me konfigurimin e cilësimeve.
 • Hapi 7: Modifikoni lejet e reja të forumit në lidhje me nevojat tuaja për të përcaktuar listën e përdoruesve, të cilët do të kenë qasje në të.
 • Hapi 8: Vizitoni faqen e indeksit për të konfirmuar krijimin tuaj të ri të forumit.

Siç shihet nga lista e hapave të dhënë më lart, procesi i krijimit të një forumi me phpBB nuk është aq i thjeshtë sa në krahasim me opsionet e tjera. Duhet patjetër kohë, përpjekje dhe njohuri për t’u mësuar me sistemin dhe për të filluar një forum me të

Krijoni një Forum me phpBB

Si të krijoni një forum të suksesshëm

Për ta bërë një sukses në faqen tuaj të forumit, fillimisht duhet të kuptoni se përdoruesit, të cilët bashkohen me komunitetet në internet, kanë interesa dhe qëllime të gjithanshme. Ky është një koncept i gabuar i përhapur që vetëm entuziastët e muzikës ose njerëzit, të cilët kanë hobi, bashkohen në komunitetet në internet për të gjetur bashkë-mendimtarët e tyre atje. Kjo nuk eshte e vertete. Interesat ndryshojnë dhe kështu bëjnë forumet.

Farëdo biznesi që drejtoni, gjithmonë do të ketë përdorues të gatshëm të bëhen anëtarë të forumit në faqen tuaj të internetit për të qëndruar të informuar në lidhje me lajmet dhe azhurnimet aktuale. Një forum është një vend i përsosur për të gjetur përgjigje për shumë pyetje të djegura dhe të qëndroni në kontakt me njerëzit me mendje të njëjtë përmes komunikimit me kanalin e hapur 24/7. Këto janë pikat e domosdoshme që forumi juaj duhet të përfshijë për t’u bërë një sukses:

 • Logoja e personalizuar. Pasi të keni filluar një forum dhe të jeni siguruar që funksionon mirë, duhet të shtoni detyrimisht logon e kompanisë suaj. Nëse planifikoni të përdorni një forum për qëllimet tuaja individuale, mendoni të krijoni logon tuaj dhe ta përfshini atë në forum. Kjo do të zbulojë profesionalizmin dhe besueshmërinë e komunitetit tuaj online, duke kontribuar në reputacionin e tij.
 • Futjet. Shuma mbizotëruese e forumeve vijnë me funksione dhe karakteristika standarde, kështu që, mënyra më e mirë për t’i dhënë pamjes së personalizuar të forumit tuaj është të bëni shtesat. Duke shtuar hacks të tilla si ditar ose dyqan, për shembull, ju inkurajoni përdoruesit të kthehen përsëri në faqe në internet për të shijuar këto opsione.
 • Stilet unike. Stilet e parazgjedhura të forumit mund të duken mjaft të mërzitshme në krahasim me ato unike. Mos harroni një mundësi për të krijuar një stil të forumit tuaj. Nëse nuk mundeni, shfrytëzoni veçorinë e menaxhimit të stilit të integruar për ta bërë atë. Kjo mund të zgjasë ca kohë, por rezultati me siguri do të ia vlejë.
 • Ofertat e pazakonta. Mbajtja e anëtarëve ekzistues të interesuar për të vizituar forumin tuaj është shumë më e vështirë sesa tërheqja e tyre për herë të parë. Me këtë qëllim, ka kuptim të organizoni konkurse dhe të bëni oferta të pazakonta që do t’i inkurajojnë përdoruesit të vizitojnë forumin tuaj. Për shembull, konkurse të tilla mund të organizohen çdo muaj, dhe madje mund të jepni fituesit me çmime inkurajuese. Ky është një nga truket që me të vërtetë funksionojnë.
 • Rregullat. Nuk ka forume pa rregulla dhe juaji nuk duhet të jetë një përjashtim gjithashtu. Kjo nuk do të thotë, natyrisht, që lista e rregullave duhet të jetë e gjatë. Përkundrazi, ai duhet të përmbajë pikat më thelbësore që secili anëtar i forumit duhet të jetë i vetëdijshëm. Seti i rregullave zbulon qasjen tuaj profesionale ndaj biznesit në përgjithësi. Rregullat mund të ndryshojnë në lidhje me specializimin e forumit tuaj, kështu që, merrni kohën tuaj të mendoni paraprakisht rreth tyre.
 • Kujdes nga Anëtarët Malinj. Drejtimi i një forumi është shpesh edhe më i ndërlikuar sesa fillimi i tij. Kjo për shkak se ju duhet të keni kujdes për lloje të ndryshme të mashtrimeve në internet dhe anëtarëve malinje, të cilët vizitojnë forumin tuaj për të fituar qëllimet e tyre. Nëse nuk arrini të zbuloni elementë të tillë menjëherë, reputacioni juaj i forumit mund të jetë në rrezik. Pra, merrni pjesë aktive në të gjitha diskutimet e forumit për të identifikuar spammers dhe trolls sa më shpejt-aq më mirë dhe të qëndroni të vetëdijshëm për përmbajtjen tuaj të forumit.

5 gjërat e para që do ta bëjnë Forumin tuaj Popullor

Nuk ka asnjë grup të vetëm rekomandimesh për sukses dhe këshilla për të gjitha forumet. Komunitetet në internet ndryshojnë nga njëra-tjetra, gjë që shkakton domosdoshmërinë e përfshirjes së veçorive të gjithanshme. Sidoqoftë, ju mund të përdorni akoma udhëzimet më të përhapura që do të ndihmojnë që forumi juaj të jetë i popullarizuar. Këtu janë disa prej tyre:

 1. përmbajtje. Forumi juaj ka të bëjë me përmbajtjen që përfshin. “Përdoruesit mund ta vizitojnë atë një ose dy herë vetëm për interes, por nëse nuk gjejnë diçka për të cilën ata vërtet duhen atje, ata vështirë se do të kthehen përsëri. Me kaq shumë forume të disponueshëm atje në ditët e sotme, gjetja e asaj më të përshtatshme nuk është më problem dhe detyra juaj numër një duhet të shtojë vetëm përmbajtje përkatëse dhe unike që do të ndryshojnë nga ajo e postuar nga konkurrentët tuaj.
 2. Anëtarët. Suksesi dhe popullariteti i shumicës së forumeve varen shumë nga anëtarët e tyre. Dua të them, për ata prej tyre, të cilët marrin pjesë aktive në diskutimet në forume dhe shtojnë përmbajtje që mund të jenë interesante dhe të dobishme për anëtarët e tjerë. Ky është thelbi dhe bazat e çdo komuniteti të suksesshëm në internet. Kur forumi juaj është akoma i ri, vështirë se do të ketë shumë anëtarë menjëherë. Kjo është e qartë Ju mund të shkoni dy mënyra këtu. Ju mund t’i inkurajoni miqtë tuaj të postojnë në mënyrë aktive në të ose të punësojnë dikë që do ta bëjë këtë derisa një forum të fitojë popullaritet. Nuk ka asgjë më të efektshme sesa njerëzit realë që postojnë tema të vërteta në diskutimet e forumit në baza të rregullta.
 3. Krijoni një Udhëzues për Video. Forumet moderne shpesh vijnë me karakteristika të përparuara që mund të duken shumë të ndërlikuara për anëtarët e komunitetit në internet. Opsionet e kërkimit dhe mesazheve, njoftimet, postimi, nënshkrimet, komunikimi privat … Kjo është lista jo e plotë e asaj që anëtarët mund të përballen në forumin tuaj. Krijimi i një udhëzuesi videoje të forumit është mënyra më e mirë për t’u dhënë anëtarëve tuaj të forumit informacionin që u nevojiten aktualisht.
 4. Merrni pjesë në Diskutimet e Forumit Vetë. Nuk ka asgjë më inkurajuese për anëtarët e forumit sesa të qëndrojnë në kontakt me pronarin e tij. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të merrni pjesë në diskutimet e përditshme të forumit tuaj ose madje të bëni thirrje dhe konferenca me video në forum. Nëse është e mundur, mos harroni një mundësi për të organizuar takime të vërteta me anëtarët tuaj të forumit herë pas here. Asgjë nuk mund të jetë më efikase për përdoruesit sesa bisedat në kohë reale me pronarin, i cili sinqerisht është i interesuar në zhvillimin e komunitetit në internet.
 5. Ofroni Vizitat e Rregullta Vizitorëve Tuaj të Rregullt. Me kalimin e kohës, do të ketë përdorues, të cilët do të qëndrojnë entuziastë për forumin tuaj dhe do të bëhen vizitorët e tij të rregullt. Ata do të marrin pjesë në diskutimet e përditshme, duke inicuar kështu komunikimin në forum dhe duke e mbajtur atë të gjallë. Nëse tashmë ka anëtarë të tillë në forumin tuaj, patjetër që ka kuptim t’u ofroni atyre grada speciale për të inkurajuar pjesëmarrjen aktive të forumit në të ardhmen. Kjo është mënyra se si ju mund të shpërbleni përkushtimin e tyre dhe t’i njihni ato brenda gjithë komunitetit në internet.

përfundim

Zhvillimi i forumit është një proces që kërkon kohë, sfidues dhe mjaft i ndërlikuar që kërkon aftësi specifike, njohuri dhe investim në buxhet / përpjekje. Kompleksiteti i procesit të krijimit të forumit do të varet nga qëllimet që keni vendosur, objektivat që dëshironi të përfitoni, aftësitë tuaja dhe shkalla e ndërgjegjësimit për krijimin e faqeve në internet, si dhe nuancat specifike të projektit. Zgjedhja e softverit për ndërtimin e forumit gjithashtu ka shumë rëndësi.

WixWix është një-në-një ndërtues i faqes në internet, i cili bën të mundur fillimin e forumeve me anë të integrimit të një widget të forumit të personalizueshëm. Platforma ofron një përzgjedhje të gjerë të mjeteve të projektimit në internet dhe ju lejon qasje në opsionet e menaxhimit të forumit që ju lejojnë të filloni një forum profesional me tipare të plota. Asnjë aftësi për kodim ose dizajnim në internet nuk nevojitet për ta bërë atë. Wix.com

WordPressWordPress – është një CMS bashkëkohore, e cila ka fituar popullaritet në mbarë botën për shkak të opsioneve të saj të integrimit dhe mjeteve të fuqishme të personalizimit. Për të filluar një forum me WordPress, do të duhet të lidhni shtojcën bbPress. Ky është një program i forumit që ju lejon të filloni dhe menaxhoni në mënyrë efektive të gjitha llojet e komuniteteve në internet të ngarkuara me veçori. WordPress.org

uCozuCoz – është një krijues i njohur i faqeve të internetit DIY që jep përvoja me përjashtime nga ndërtimi i forumit përmes integrimit të modulit të forumit. Ka mjete të shumta për të zgjedhur për të rregulluar projektin dhe për t’i dhënë asaj pamjen e kërkuar. uCoz.com

Facebook GroupFacebook Group – është një grup i lançuar në rrjetin social Facebook që bashkon njerëz, të cilët ndajnë të njëjtat ide, mendime, interesa dhe dëshirojnë të diskutojnë temat, të komunikojnë me bashkë-mendimtarët dhe thjesht të jenë të vetëdijshëm për azhurnimet e fundit të ngrohtë. Grupe të tilla janë në dispozicion vetëm për ata përdorues, të cilët kanë llogari në Facebook dhe miratojnë vendimin për t’u bashkuar me ta. Facebook Group

phpBBphpBB – është programi më i popullarizuar i ndërtimit të burimit të hapur, i cili është mjaft i vështirë për t’u zotëruar dhe përdorur. Softueri është absolutisht falas, por kërkon kohë dhe aftësi për të filluar dhe më pas të menaxhoni forume me të. phpBB.com

Kështu, nëse ju jeni një newbie, atëherë patjetër që ka kuptim të përdorni Wix pasi ky aktualisht është krijuesi i faqes më të thjeshtë dhe më të plotë me faqen e internetit, i cili vjen me mjete të fuqishme për ndërtimin e forumit. Sistemi është aq i lehtë për t’u përdorur për të gjithë, sa nuk duhet të zotëroni aftësi për kodim ose dizajnim në internet për t’u mësuar me të. Varet nga ju që të zgjidhni planin e kërkuar bazuar në funksionalitetin e forumit tuaj të ardhshëm, si dhe në qëllimet që keni caktuar paraprakisht.

A jeni një përdorues i përparuar, i cili ka qëllimin të nisë dhe menaxhojë një forum të ngarkuar me karakteristika për komunitetin e gjerë të përdoruesve? Pastaj përdorimi i WordPress, uCoz ose phpBB do të jetë një ide e zgjuar. Varet nga ju që të zgjidhni opsionin që do të funksionojë më mirë për projektin tuaj. Sidoqoftë, nëse nuk planifikoni të krijoni dhe pastaj azhurnoni më shumë se 1-2 tema për diskutim, krijimi i një grupi në Facebook mund të jetë gjithashtu një mënyrë e bukur për ju dhe anëtarët tuaj të komunitetit në internet.

Sidoqoftë, forume janë ende pjesë e sferës së mediave sociale dhe duhet të përdoren si një mënyrë për të krijuar komunitete të forta dhe për të bashkuar komunitetet ekzistuese. Megjithë rrjetet sociale në rritje të vazhdueshme, forume nuk janë vetëm një gomë rezervë. Duket se çdo ndërtues faqesh ka një forum. Forumet nuk kanë vdekur.

Ndërtoni një Uebsajt të Forumit Falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map