Si të krijoni një faqe interneti për fëmijë

Si të krijoni një faqe interneti për fëmijë

Interneti nuk është më një vend ku mblidhen vetëm të rriturit. Pra, nëse fëmijët tuaj po kalojnë kohë në internet, pse të mos i ndihmoni ata të ndërtojnë faqen e tyre të parë? Mund të provojë të jetë një mënyrë argëtuese dhe e sigurt për ta që të argëtohen në internet.

Ju lutemi vini re se ne po flasim për ndërtuesit e faqeve të internetit për të rritur. Megjithëse janë aq intuitivë sa edhe fëmijët mund t’i përdorin ato, ato nuk janë dizajnuar ekskluzivisht për fëmijë. Por prindërit mund t’i përdorin ato për të treguar se sa e lehtë dhe e shpejtë mund të jetë një faqe në internet.

Në këtë pikë, do të pyesni veten nëse ka ndërtues faqesh të ngrohtë për fëmijë. Sinqerisht, ne nuk arritëm të gjenim ndonjë shërbim të mirë. Ne gjetëm disa shërbime në internet të etiketuara si “ndërtues të faqeve të internetit për fëmijë”, por kur u regjistruam ne ishim më shumë se të zhgënjyer.

Në vend të kësaj, ne do t’ju tregojmë disa nga ndërtuesit më të lehtë të faqeve të internetit që mund t’i përdorni për t’i mësuar fëmijët tuaj të ngarkojnë imazhe, të rimarrin faqet dhe të krijojnë përmbajtje unike.

Wix – Ndërtuesi më i Mirë i Uebfaqeve për Fëmijë

Ndërtues i faqes në internet

Wix – është krijuesi i faqeve të internetit më i popullarizuar, i lehtë për përdorim dhe i përshtatshëm, i cili siguron mjedis intuitiv dhe miqësor për ndërtimin e uebit, si për të rritur, ashtu edhe për fëmijë. Edhe pse, sistemi nuk ka ndonjë programe arsimore të veçantë ose oferta, ai është akoma një vend i shkëlqyeshëm për t’u treguar fëmijëve se çfarë duhet për të filluar, rregulluar dhe publikuar një faqe interneti cilësore. Sistemi funksionon shumë për zhvillimin e faqja e internetit e biznesit, dyqane të vogla dhe të mesme në internet, portofolet dhe madje edhe faqet e internetit të promovimit. Natyra me shumë qëllime të shërbimit e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për krijimin e një faqe interneti për fëmijë.

Karakteristika të Wix

 • Redaktori Visual. Redaktori i Wix është argëtues dhe shumë i lehtë për t’u lundruar. Ngjashëm me pjesën më të madhe të platformave të tilla, Wix lejon një mënyrë vizuale të krijimit të faqes në internet, falë redaktuesit të saj të zvogëluar / lëshuar / WYSIWYG. Paneli i tij i gjallë i kontrollit është i lehtë për t’u lundruar – nuk do të humbet kurrë atje.
 • Wix ADI dhe Redaktori Standard. Përdorimi i redaktorit standard është një zgjidhje e shkëlqyeshme që i ndihmon një fëmije të dizajnojë në mënyrë të pavarur një faqe në internet me sistemin, të eksplorojë panelin e tij të kontrollit dhe eksperimentet me mjetin. Zbatimi i Karakteristikë Wix ADI, nga ana e tij, do ta lërë një fëmijë të shohë se si ndodh procesi i krijimit të faqes në internet dhe të marrë pjesë aktive në të.
 • Modelet e gatshme për celular. Ndërtuesi i faqes në internet krenohet me një nga koleksionet më të pasura të modeleve, i cili aktualisht përfshin mbi 550 dizajne. Një fëmijë ka një mundësi të zgjedhë çdo dizajn që i pëlqen dhe të fillojë ta rregullojë atë. Një tjetër mundësi është të filloni me një temë krejtësisht të zbrazët dhe ta rregulloni atë nga e para.
 • Tregu i Aplikimeve – Ndërtuesi i faqes në internet i jep mundësinë e përdorimit të gjerë Tregu i Aplikimeve me shumë pajisje shtesë dhe të paguara që mund të integrohen në një projekt. Një fëmijë nuk ka pse të përdorë aplikacione të paguara kur hulumton karakteristikat e krijuesit të faqes së internetit, ndërsa përdorimi i widget-ve falas mund të ketë ndikim pozitiv në aftësitë e tij / saj të projektimit në internet.
 • Blogging – Wix vjen me një motor të fuqishëm të integruar të blogjeve, i cili bën të mundur fillimin e një blogu me ekran të plotë. Ky është një lloj projekti i bukur, i cili mund të jetë interesant për fëmijët që janë të gatshëm të organizojnë një komunitet të bazuar në internet të bashkë-mendimtarëve ose thjesht të menaxhojnë një blog personal, duke e azhurnuar atë në mënyrë të rregullt.
 • Plan falas – Wix ka një plan falas, i cili shtrihet për një periudhë kohe të pakufizuar. Kjo do të thotë që një fëmijë mund të krijojë një faqe në internet pa ndonjë tarifë, duke praktikuar dhe përmirësuar aftësitë e dizajnit në internet. Ky është një fillim i shkëlqyeshëm për të gjithë!

Nuk do të marrë shumë kohë për të eksploruar Wix, por një fëmijë do të jetë në gjendje të shprehë lirinë krijuese, duke eksperimentuar me mjetet e personalizimit të shablloneve dhe opsionet që sistemi ka në magazinë.

Lexoni gjithashtu: Shqyrtim i shkurtër.

Provoni Wix falas

uCoz – Ndërtues i Internetit Absolutisht Falas

uCoz: Free Web Builder

uCoz – është një nga përfaqësuesit më të vjetër dhe më të njohur të kamareve të ndërtimit të faqes në internet. Ai qëndron larg nga turma për shkak të setit mbresëlënës dhe të pasur të funksioneve, funksionalitetit të fuqishëm dhe opsioneve të shumta të personalizimit të dizajnit. Shërbimi funksionon mirë për faqet e internetit të thjeshta për përdorim personal, bloget, faqet e internetit të biznesit, forume, faqet e uljes, portofolet dhe madje edhe dyqanet në internet. Një fëmijë lehtë mund të zotërojë sistemin për të krijuar faqe interneti interesante me të.

Karakteristikat e uCozit

 • Ndërfaqja miqësore e përdoruesit. Sistemi ka një ndërfaqe të thjeshtë dhe intuitive, e cila është e kuptueshme lehtë edhe për fëmijët. Të gjithë elementët dhe pjesët janë në vendet e tyre këtu.
 • Qasje e plotë në redaktimin e kodeve. uCoz siguron kontroll të plotë mbi opsionet e redaktimit CSS dhe HTML, duke lejuar kështu një personalizim më të thellë të faqes në internet. Kjo është se si një fëmijë do të jetë në gjendje të mësojë bazat e kodimit dhe të praktikojë aftësitë.
 • Struktura e bazuar në modul. Krijuesi i faqes në internet vjen me një listë të moduleve të përshtatshme dhe të lehta për t’u përdorur (blog, forum etj) një fëmijë mund të aranzhojë dhe modifikojë ashtu siç i duhet. Modulet do t’i vijnë në ndihmë një fëmije, duke i mundësuar atij / saj të përdorë qasje të gjithanshme në procesin e ndërtimit të faqes në internet. Këto aftësi mund të aplikohen më tej për të krijuar një faqe në internet të faqes së tij / saj ose një ekipi sportiv, për shembull.
 • Zgjedhja e pasur e shablloneve. uCoz ofron mbi 20 kategori modelesh të gatshme. Koleksioni azhurnohet rregullisht për të siguruar lirinë e zgjedhjes. Ekziston gjithashtu një mundësi për të instaluar një temë të vetme për t’i dhënë dizajnit individual të faqes tuaj.
 • Versioni falas. uCoz ka një version falas që kurrë nuk skadon ende ofron një mjet të pasur mjetesh për të siguruar përvojë të mirë dhe tërheqëse të ndërtimit të faqes në internet. Ekziston edhe një mundësi për të lidhur domenin tuaj pa asnjë kosto fare këtu.

uCoz është një ndërtues ideal i faqeve në internet për fëmijët, duke eksploruar bazat e krijimit të faqes në internet. Ndërfaqja e tij është e kuptueshme për të gjithë përdoruesit pa asnjë përjashtim fare. Sistemi është i lirë për t’u përdorur për të gjithë, duke zbuluar informacione të dobishme për krijimin e faqeve në internet dhe nuancat e sistemit në mënyrë të lehtë për t’u perceptuar. Këto njohuri dhe aftësi do të bëjnë më tej të mundur krijimin e faqeve të internetit cilësore për të përmbushur nevojat e një fëmije. uCoz gjithashtu nënkupton eksplorimin e teknologjive themelore të internetit si CSS, HTML, PHP, lidhje me domain dhe menaxhim etj. Këto veçori kanë shumë rëndësi për fëmijët, të cilët bëjnë hapat e tyre të parë në kamare për krijimin e faqeve..

Lexoni gjithashtu: rishikim.

Provoni uCoz falas

WordPress – CMS falas dhe më e lehtë

Ndërtues i faqes në WordPress

WordPress – është më e popullarizuara CMS falas me burim të hapur, e cila është relativisht e lehtë për t’u përdorur për fëmijët. Sistemi fillimisht u lançua si një platformë Blogging, por më tej u zhvillua në një platformë gjithëpërfshirëse me një funksion të fuqishëm karakteristikash. Kur përdorni WordPress, fëmija juaj do të jetë në gjendje të zhvillojë lloje të ndryshme të faqeve të internetit, duke filluar nga faqet e thjeshta të uljes dhe projekteve personale dhe deri në portofolet, blogjet, dyqanet online dhe faqet e internetit të biznesit.

Karakteristikat e WordPress

 • Lehtësinë e përdorimit. WordPress është CMS më e lehtë dhe më e përshtatshme për fëmijët. Pulti intuitiv i tij dhe ndërfaqja e lehtë për t’u lundruar e bëjnë platformën një zgjedhje të denjë për prindërit të gatshëm për t’u mësuar fëmijëve të tyre bazat e krijimit të faqes në internet në një mënyrë të thjeshtë dhe të kuptueshme.
 • Zgjedhje falas për shabllon. WordPress është e njohur për modelet e shumta të saj falas, të cilat janë të integruara dhe të disponueshme në internet. Cilësia e shabllonit është në një nivel të mirë. Ata janë të përgjegjshëm dhe plotësisht të personalizueshëm. Ka kuptim të përdoren temat e paramenduara të WordPress për uebfaqen e një fëmije, të cilat janë 100% të sigurta nga kodet me qëllim të keq.
 • Motori i fuqishëm i Blogjeve. CMS qëndron larg nga turma për shkak të motorit të tij të fuqishëm të blogezimit. Fëmija juaj do të jetë në gjendje të fillojë dhe menaxhojë një blog personal, duke praktikuar kështu aftësi për zhvillimin e faqes në internet.
 • plugins. WordPress vjen me përzgjedhje të pasur të shtojcave që janë ose të disponueshme në magazinë ose mund të shkarkohen nga interneti. Integrimi i prizave do të kontribuojë veçanërisht në performancën e internetit dhe tërheqjen vizuale.
 • Opsione të mëdha për redaktimin e kodit. Duke përdorur sistemin, fëmijët janë në gjendje të mësojnë dhe të përdorin aftësi për redaktimin e kodit për prezantim më të mirë të projektit dhe krijimin unik të dizajnit.
 • Mbështetje e fortë e komunitetit. Një nga pikat kryesore të pamohueshme të sistemit është i fuqishëm dhe i fortë forumi i komunitetit që mund t’i ndihmojnë fëmijët të gjejnë përgjigje për pyetjet e tyre dhe të zgjidhin çdo problem me të cilin mund të përballen.
 • Zgjedhje falas për strehimin. WordPress u siguron përdoruesve lirinë e zgjedhjes, kur bëhet fjalë zgjedhja e pritjes. Pra, nëse djali ose vajza juaj kanë krijuar një faqe në internet që vlen të botohet në internet, jeni të mirëpritur të zgjidhni hostin që ju jepni përparësi.

WordPress është një CMS e njohur, e cila është absolutisht falas për të gjithë, i cili do të krijojë një faqe në internet në nëndomen (nëse ofruesi i pritjes mbështet një mundësi të tillë falas). Sistemi është zgjidhja më e popullarizuar dhe e lehtë për t’u përdorur në internet për fëmijë, duke siguruar mjete të shumta për ndërtimin e faqeve në internet dhe madje edhe opsionin e redaktimit të kodit që mund të përmirësojë performancën dhe tërheqjen vizuale të një projekti.

Provoni WordPress Tani

Si të mësoni një fëmijë të ndërtojë një faqe në internet

Pavarësisht nëse është fëmija juaj, i cili ka dëshirën për të zotëruar “shkencën” e dizajnit të internetit, apo ju jeni ai që dëshiron të nxisë interesin e tij / saj për zhvillimin e faqes në internet, ju duhet të bëni listën e detyrave që do t’ju ndihmojnë të plotësoni procesi me lehtësi. Pra, me çfarë duhet të filloni dhe cilat janë ato hapa të domosdoshëm për t’u përfshirë në këtë listë? Le të kemi një përmbledhje të shpejtë të tij tani.

 1. Zbuloni nocionin e “Uebfaqes”. Farë është një faqe në internet? Si punon? Për çfarë përdoret dhe cilat janë llojet më të njohura të faqeve të internetit që mund të krijoni? Këto janë pyetjet themelore që duhet të diskutoni me fëmijën tuaj edhe përpara se të filloni procesin e zhvillimit të faqes në internet. Shtë e rëndësishme ta bëni fëmijën tuaj të kuptojë qëllimet e vërteta që një faqe në internet mund t’i shërbejë dhe arsyet aktuale që njerëzit mund të kenë nevojë ta fillojnë atë.
 2. Diskutoni Mjetet Popullore të Ndërtimit të Uebit. Hapi tjetër është të siguroni informacione rreth mjete të disponueshme për ndërtimin e uebit. Crucialshtë thelbësore të nënvizohet se mësimi i njohurive themelore të kodimit është i dëshirueshëm, nëse fëmija juaj me të vërtetë dëshiron të ketë sukses në krijimin e faqes në internet. Sidoqoftë, duhet të theksoni gjithashtu se ekzistojnë shërbime speciale – ndërtuesit e faqeve në internet – që krijohen posaçërisht me nevojat dhe aftësitë e fillestarëve në mendje. Këto sisteme vijnë kryesisht me një ndërfaqe miqësore dhe intuitive dhe bëjnë të mundur shikimin e çdo hapi të procesit të krijimit të faqes në internet (si dhe rezultatin përfundimtar) në redaktorin vizual. Kjo ka shumë rëndësi për newbies, përfshirë fëmijët.
 3. Përqendrohuni në Aspektet Thelbësore të Dizajnit të Uebit. Para se të filloni krijimin e faqes në internet, duhet të njihni fëmijën tuaj me bazat e dizajnit të faqes në internet. Tregojini atij / saj për strukturën e përgjithshme të faqes në internet – kokën, trupin dhe këmbësorin – dhe elementë të tjerë që duhet të kenë një faqe interneti standarde përbëhet nga.
 4. Le Kid juaj Krijoni një Uebfaqe DIY. Teoria është e shkëlqyeshme dhe është në të vërtetë e rëndësishme, por asgjë nuk do ta mësojë fëmijën tuaj më mirë sesa praktika. Pra, zgjidhni një ndërtues të faqes në internet që ju tërheq më së shumti juve dhe fëmijës suaj, zgjidhni një model të zbrazët dhe … sigurojini fëmijës tuaj lirinë e plotë të veprimeve. Lëreni që ai / ajo të eksperimentojë me mjetet e mundshme të projektimit, elementet dhe opsionet e faqes në internet. Kjo mund të zgjasë ca kohë, por me të vërtetë ia vlen që fëmija juaj të mësojë të shprehë krijimtarinë dhe idetë e tij / saj në procesin e zhvillimit të faqes në vend që të përdorë zgjidhje të gatshme për dizajn.
 5. Diskutoni mbi bazat e SEO. Sapo shablloni i uebfaqes është gati, është koha të tregoni fëmijën tuaj për bazat e Optimization Engine Engine dhe rolin e tij në promovimin e suksesshëm të faqes në internet. Shtë mjaft e thjeshtë të shpjegohet se: nëse fëmija juaj dëshiron që faqja e tij / saj e krijuar rishtazi të bëhet e arritshme në internet për miqtë ose shokët e tij të klasës, për shembull, ngritja korrekte e SEO është e domosdoshme.
 6. Merrni një Emër Domain. Do të thotë që rritja e pozicioneve SEO të një uebsajti të krijuar rishtazi është e pamundur pa një emër të duhur domain. Tregoni fëmijës tuaj për thelbi i emrit të domain dhe mënyra se si duhet të duket në mënyrë ideale. Shpjegoni se si të zgjidhni fushën e duhur dhe si ta lidhni atë në faqen e internetit. Mënyra e vetme e mundshme për ta bërë këtë është të merrni domain për një faqe në internet duke blerë një pajtim të paguar. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur që të merrni një domain falas. Për të zbuluar detajet, shkoni përpara për të lexuar këtë artikull.

Po, kjo do të kërkojë disa investime financiare, por kjo do të bëhet një pjesë e rëndësishme e procesit arsimor, i cili do t’ju lejojë të shpjegoni rëndësinë e zgjedhjes së domenit në praktikë. Për më tepër, fëmija juaj do të ndihet gjithashtu përgjegjës dhe “i rritur” për të përdorur një plan të paguar, i cili do të jetë një nxitje shtesë për të / ai të punojë shumë për zhvillimin e mëtejshëm të blogut / faqes së internetit. Kjo zgjidhje funksionon shumë mirë për adoleshentët, natyrisht. Kur punoni me një fëmijë më të ri, megjithatë, një plan falas do të jetë mjaft i mjaftueshëm për fillimin.

Të kesh një uebfaqe është një avantazh në vetvete pasi është afër e pamundur të arrish shumicën e qëllimeve të biznesit ose personal pa pasur një prezantim cilësor në internet. Kjo është arsyeja pse, është kaq e rëndësishme për t’u mësuar fëmijëve bazat e zhvillimit të faqes në internet. Ky mund të jetë një investim mjaft i mirë për arsimin e tyre të mëtejshëm dhe avancimin profesional në planin afatgjatë. Pavarësisht nga profesioni i ardhshëm i fëmijëve tuaj, njohuritë themelore të dizajnit të uebit nuk do të jenë të padobishme gjithsesi. Asnjëherë nuk e dini se çfarë saktësisht do t’i vijë në ndihmë fëmijës tuaj një ditë. Prandaj, pse të mos përqendrohemi së bashku në këtë profesion interesant dhe kaq të modës?

Krijoni një Uebfaqe për Fëmijë

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me