Si të krijoni një faqe interneti për blerje online

Si të krijoni një faqe interneti për blerje online

Nëse planifikoni të shisni produkte në internet, gjëja e parë që ju nevojitet është të krijoni një faqe interneti për blerje në internet. Një dyqan dixhital hap horizonte të reja për pronarin e tij. Përveç qasjes globale dhe aftësisë për të shitur shërbime ose produkte në të gjithë botën pa asnjë kufizim, ju gjithashtu keni qasje në një grup të përparuar të instrumenteve të marketingut dhe promovimit.

Para se të zhyteni në botën e promovimeve në eCommerce, programet e besnikërisë dhe marketingun e produkteve, duhet të keni një dyqan online të paraqitur plotësisht. Metodat moderne të ndërtimit të faqes në internet le përdoruesit të krijojnë projekte të e-commerce nga e para pa aftësi të veçanta. Nga ana tjetër, koha dhe burimet e nevojshme për vendosjen e dyqanit do të varen nga teknologjia që ju zgjidhni.

Në këtë artikull, ne do të përshkruajmë dy mënyra kryesore për të krijuar një faqe interneti për blerje në internet nga e para, Por së pari, duhet të identifikojmë disa tipare thelbësore që duhet të ketë.

10 Karakteristikat Thelbësore të Internetit të Blerjes Online

Pavarësisht nga ajo platformë apo softuer që përdorni për të ndërtuar dyqanin tuaj të ardhshëm dixhital, duhet të siguroheni që do të ketë të gjitha karakteristikat e mëposhtme:

1. Sistemi i Menaxhimit të Produkteve

Ndërsa bloget kërkojnë një redaktues të fuqishëm të përmbajtjes për të menaxhuar artikuj të shumtë, postime në blog dhe kategori, me një dyqan në internet ju do të duhet të menaxhoni secilën nga produktet tuaja. Sigurohuni që një platformë e zgjedhur ju lejon të shtoni artikuj të rinj, të modifikoni përshkrimet dhe titujt, të vendosni çmimet, të renditni produktet sipas kategorive, modeleve, madhësive, etj..

Sistemi i Menaxhimit të Produkteve

Ky tipar është jetik jo vetëm për pronarët e faqeve të internetit, por edhe për klientët. Ata do të kenë një shans për të gjetur më mirë të mirat që u duhen më shpejt, gjë që rezulton në një shkallë më të lartë të konvertimit. Ideja është që ta bëjnë më të lehtë për ta të identifikojnë produktin që plotëson pritjet e tyre.

2. Opsionet e Pagesave

Ndërsa ngrohtë eCommerce e konsideron përpunimin e transaksioneve, duhet të mendoni për portat më të njohura të pagesave për vizitorët tuaj. Sa më shumë alternativa dyqani juaj ka më mirë. Mos i kufizoni blerësit tuaj të ardhshëm me një ose dy mënyra pagese. Përdorni platforma fleksibël që ofrojnë mundësi integrimi të palëve të treta.

Opsionet e pagesave

3. Imazhe me cilësi të lartë

Fotografitë e produkteve me cilësi të lartë rezultojnë në përfaqësim të fortë të produktit. Përdorni imazhe me rezolucion të lartë dhe tregoni artikujt tuaj nga këndvështrime të ndryshme. Ideja është të sigurohet përvoja e jetës reale për njerëzit që blenë në internet.

Lërini ata të përfitojnë nga ndjenja e pranisë menjëherë këtu. Një mënyrë e mirë për t’i inkurajuar ata të kryejnë blerjen. Kjo është ajo ku përmbledhjet e produkteve të videos dhe promovimet gjithashtu mund të vijnë në dispozicion.

4. Performanca e mirë dhe reagimi

Ndërtimi dhe mirëmbajtja e një dyqani dixhital kërkon shumë pasuri, veçanërisht nëse planifikoni të shtoni qindra produkte të reja të ndjekura nga foto, video ose përshkrime. Sigurohuni që platforma juaj e ndërtimit ka një motor të fuqishëm ndërsa pritja do të trajtojë pikat e trafikut dhe kërcimet gjatë ofertave të sezonit, zbritjeve, etj.

Performanca e Shpejtësisë së Dyqanit Online

Sigurohuni që shpejtësia e faqes të jetë mjaft e shpejtë, pasi duket se është një normë vendimtare që pasqyron kënaqësinë dhe shndërrimet e klientëve. Për më tepër, dyqani juaj dixhital duhet të jetë miqësor me celularin. Pothuajse gjysma e të gjithë përdoruesve bëjnë blerje në internet përmes tabletave dhe telefonave të mençur. Do të ishte gabim që ju të humbni atë audiencë të synuar.

5. Siguria në internet

Blerësit janë duke kërkuar një mënyrë të sigurt për të blerë produkte në internet. Për të përmbushur pritjet e tyre, ju mund të zbatoni diçka më shumë sesa vetëm një certifikatë SSL. Një ide e mirë është të përdorni një Firewall dhe të mbroni faqen tuaj nga trafiku me qëllim të keq, ndërsa vërtetimi me dy faktorë do të duket se është një shtresë shtesë sigurie.

6. Ndihma për klientët

Me qëllim të krijimit të një përvoje të përsosur të blerjeve në internet, do t’ju duhet të zgjidhni herë pas here çështje të ndryshme. Disa klientë mund të mos jenë të kënaqur me cilësinë e produktit, të tjerët mund të kërkojnë para ose të ndryshojnë. Sigurohuni që të ofroni mjete të mjaftueshme për të kontaktuar dhe për të siguruar ndihmën e menjëhershme të klientit.

7. Informacioni i kontaktit

Përveç mbështetjes së klientit, një dyqan në internet kërkon një seksion të qartë kontakti. Ai duhet të përmbajë të gjitha mënyrat e mundshme për të kontaktuar. Ajo hap mundësi të reja jo vetëm për audiencën tuaj të synuar, por edhe për partnerët e mundshëm të biznesit, investitorët, etj.

Informacioni i kontaktit

8. Testimonials

Rritni besueshmërinë e dyqanit tuaj dixhital me vlerësimet dhe rekomandimet e vërteta të klientit. Kërkojuni blerësve të mëparshëm të ndajnë mendimin e tyre mbi produktin që kanë blerë. Do ta bëjë faqen tuaj të internetit të duket më e besueshme dhe e besueshme.

Dëshmi

9. Mjete SEO, Analytics dhe Promovimi

Ndërsa duhet të promovoni dyqanin tuaj, sigurohuni që keni mjete të mjaftueshme për marketing. Ato mund të përfshijnë programet e besnikërisë, kuponat, kodet promovuese dhe instrumente të tjera për të rritur shitjet.

Blerje Analitikën

Me rritjen e trafikut, do t’ju duhet gjithashtu disa shërbime matëse, si dhe të gjurmoni blerësit tuaj, demografinë e tyre dhe metrika të tjera vendimtare. Cilësimet e SEO do t’ju lejojnë të optimizoni faqet e produkteve, si dhe ta bëni dyqanin tuaj dixhital më miqësor me SEO. Promovoni artikuj, kategori dhe faqe të ndara duke përdorur fjalë kyçe, etiketat meta, etj.

10. Karakteristika shtesë për të kërkuar në një faqe interneti për blerje

Shtesat e mëposhtme mund të zbatohen duke kërkuar në llojin e produktit që shesni. Pavarësisht nëse keni një dyqan të vogël ose një treg të madh në internet, ju gjithashtu mund të dëshironi të keni:

 • Politika e privatësisë pjesa që përshkruan mënyrën e kërkimit të rimbursimeve, kthimeve ose shkëmbimeve.
 • Metodat e transportit dhe termat e shpjeguar.
 • Butonat e mediave sociale për t’i lënë përdoruesit të ndajnë mendime ose faqe produktesh në Facebook ose Instagram.
 • Opsionet e lidhura me produktet për të ofruar më shumë artikuj që i referohen një kategorie të veçantë produktesh.

Tani ju duhet të gjeni platformën përfundimtare që ofron mjete të mjaftueshme për të zbatuar të gjitha ato të lartpërmendura. Projektet e e-tregtisë duket të jenë ato më të vështirat për sa i përket zbatimit dhe përshtatjes.

Ata kërkojnë aftësi teknike të përparuara nëse nuk vendosni zgjidhje të gatshme për përdorim si Shopify. Një mënyrë tjetër është të përdorni WordPress CMS çiftuar me shtojcën WooCommerce dhe funksionalitetin eCommerce që ajo jep. Le t’i hedhim një vështrim të dy opsioneve dhe mënyrën sesi mund të ndihmojnë.

Si të krijoni një sit në internet duke përdorur Shopify

Shopify

Shopify – është një platformë ndërtimi në internet e krijuar posaçërisht për nevojat e e-commerce. Përfitimi kryesor i softverit është se ajo jep gjithçka që ju nevojitet për të zbatuar tiparet që diskutuam më parë. Nga programet e besnikërisë dhe parametrat e SEO-së në një panel kontrolli të dobishëm dhe një sistem të menaxhimit të produkteve – ju i merrni të gjitha funksionet e nevojshme brenda një pakete të zgjedhur.

Platforma është mjaft e lehtë për t’u përdorur. Shtimi i përmbajtjeve dhe produkteve të reja është i thjeshtë, si dhe modifikoni titujt dhe përshkrimet, krijoni koleksione artikujsh, krijoni faqe të reja dhe kategori produktesh, vendosni çmime, etj. Sistemi ofron disa shabllone fillestare të blerjeve me pajisje shtesë të paravendosura, që do të thotë se nuk keni nevojë për të koduar fare. Shopify përdor objektet e tij të strehimit dhe siguron funksionim të qetë të dyqaneve përveç SSL dhe mjeteve të tjera të sigurisë.

Në tërësi, ne kemi një mjet të shkëlqyeshëm për ndërtimin e faqes elektronike eCommerce që kërkon një kurbë minimale të të mësuarit. Tani, le të shkojmë në procesin e ndërtimit të faqes në internet.

 1. Regjistrohu dhe zgjidh një plan. Procesi i regjistrimit është shumë i shpejtë. Sidoqoftë, do t’ju duhet të zgjidhni një paketë menjëherë, me një shans për të kaluar ndërmjet planeve. Lajmi i mirë është se secili plan ka një provë 14-ditore falas për të testuar tiparet e softuerit.
 2. Zgjidhni një shabllon. Edhe pse Shopify nuk ju mërzit me një varg temash të pafund, ju mund të zgjidhni akoma nga një listë me 10 paraqitjet elegant dhe të përgjegjshme. Geeks teknik do të vlerësojë hyrjen HTML / CSS për të zbatuar karakteristika ekskluzive, skriptete, etj. Ata që kërkojnë dizajn ekskluziv mund të zgjedhin formën 60 shabllone premiumi që kushtojnë $ 190.
 3. Bleni tema

 4. Vendosni dyqanin tuaj. Redaktimi i dyqanit tuaj mund të duket pak i vështirë për të formuar fillimin. Sidoqoftë, paneli i kontrollit është goxha intuitiv. Pas ca kohësh, do të mësoni se si të shtoni produkte, imazhe, të redaktoni blloqe në faqe, të krijoni koleksione produktesh, të vendosni çmime, të tregoni mallrat përkatëse, etj..
 5. Shopify Setup Store

 6. Shopify App Store përmban pajisje shtesë për ta bërë dyqanin tuaj të shkëlqejë në internet. Këtu mund të gjeni nga mjetet e promovimit dhe marketingut deri te instrumentet e rimëkëmbjes së shportave, galeritë e imazheve të produkteve, etj.
 7. Shopify App Store

 8. Lidhu një domen dhe shko drejtpërdrejt. Shopify ju lejon të lidhni domainin tuaj, si dhe të regjistroni atë brenda platformës. Tani ju duhet vetëm të publikoni të gjitha faqet e internetit dhe të shkoni live me dyqanin tuaj.

Procesi i përgjithshëm është mjaft i thjeshtë duke pasur parasysh se keni të gjitha mjetet e nevojshme në varësi të planit të zgjedhur. Mimi varet nga paketa dhe numri i produkteve që dëshironi të shisni. Ai shkon midis 29 $ / muaj për një dyqan të vogël dhe 299 dollarë për një treg dixhital në rritje.

Provo Shopify falas

Si të krijoni një sit në internet me blerje duke përdorur WooCommerce

WooCommerce

Kur themi “WooCommerce”, nënkuptojmë një plugin eCommerce që do të përdoret me WordPress. Kur themi “WordPress”, nënkuptojmë një me burim të hapur CMS e përdorur së bashku me Bluehost (ofruesi më i mirë i pritjes i optimizuar me WP).

Vetë shtojca është një zgjidhje e mirë për çdo dyqan. Ai vjen në një version fillestar falas për projekte të thjeshta. Uebfaqet në rritje mund të përfitojnë nga shtesat me pagesë dhe karakteristikat shtesë të dizajnuara për t’u përdorur së bashku me shtojcën.

Për të ndërtuar një dyqan në shkallë të plotë në internet me WooCommerce, do të duhet të bëni sa më poshtë:

 1. Regjistrohu një Domain dhe Gjeni një ofrues Hosting. Konsideroni problemin e zgjidhur falë Bluehost. Planet e tij të optimizuara me WP përfshijnë integrimin e WordPress, aksesin në shabllone dhe widget, azhurnimet e sistemit dhe shtojcave, domenin 1-vjeçar falas, etj. Manipulimet shtesë hëngrën e as të nevojshme.
 2. Paneli i Bluehost

 3. Zgjidhni një temë WP. WordPress krenohet me mijëra tema eCommerce. Shumica e tyre janë miqësore me celularin. Përdorni mënyrën e parashikimit për të kontrolluar se si duket. Përdoruesit mund të përfitojnë nga modele falas ose të blejnë skedarë premium në varësi të kërkesave të projektimit.
 4. Temat e eCommerce të WordPress

 5. Instaloni WooCommerce. Tani ju duhet të instaloni dhe aktivizoni plugin. Shkoni te cilësimet e shtojcave për të rregulluar dyqanin tuaj të ardhshëm. Për të përfunduar fazën, thjesht ndiqni 5 hapat e thjeshtë dhe tregoni informacion jetik për të punuar një shtojcë konfigurimi.
 6. Redaktori i Produkteve WooCommerce

 7. Shtoni produkte dhe modifikoni përmbajtjen. Tani mund të shtoni produkte të reja, të vendosni përshkrime dhe tituj, të punoni me faqe të produktit SEO, etj.

Dobësia kryesore këtu është se përdoruesit do të duhet të bëjnë pjesën më të madhe të punës me dorë. Nga ana tjetër, një nivel i qëndrueshëm i aftësive teknike do të vijë në ndihmë në referencat për optimizimin e faqes në internet. Për më tepër, përdoruesit mund të integrojnë mijëra shërbime të palëve të treta nga portat e pagesave në metodat e transportit.

Në të njëjtën kohë, përdorimi i kësaj metode është më i lirë edhe pse disa shtesa mund t’ju kushtojnë qindra dollarë, si dhe tema premium WordPress.

Provoni WooCommerce Tani

Në fund të fundit

Zgjedhja midis Shopify dhe WooCommerce varet nga madhësia e dyqanit dixhital, numri i produkteve që dëshironi të shisni dhe karakteristikat shtesë që ju kërkoni.

Shopify është një zgjidhje gjithëpërfshirëse eCommerce me gjithçka që ju nevojitet në planet e tij. Edhe pse procesi i redaktimit nuk është aq i lehtë sa mund të presin nga disa, sistemi ju lejon të ndërtoni një faqe në internet plotësisht funksionale të blerjeve online në orë pa shpenzime shtesë ose manipulime..

WooCommerce është më shumë si një shtojcë sesa një zgjidhje e automatizuar eCommerce. Do të thotë që do të keni nevojë për mjete të tjera për të sjellë në jetë projektin tuaj. Shkathtësi teknike shtesë mund të jenë gjithashtu të dobishme. Sidoqoftë, gjërat bëhen shumë më të lehta kur përdorni WooCommerce çiftuar me WordPress dhe Bluehost. Isshtë ju të vendosni, cilën mënyrë të zgjidhni.

Krijoni një Dyqan Online Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me