Si të krijoni një emër domaini falas

Si të krijoni një emër domaini falas


Një emër domain siguron një prani unike në internet të faqes tuaj. Pavarësisht nëse jeni një individ, organizatë ose kompani që dëshironi të krijoni identitetin e projektit, të paturit një domain është një domosdoshmëri. Nga njëra anë, ajo vjen me një pamje më profesionale dhe të besueshme të faqes në internet. Nga ana tjetër, një emër unik i domenit rrit besueshmërinë dhe njohjen e platformës. Marrja e një emri domain është shumë e lehtë. Për më tepër, përdoruesit mund të përfitojnë nga opsionet falas atje.

Pse mund të të duhet të krijosh një emër domaini falas? Arsyeja kryesore qëndron kryesisht nën sipërfaqen e buxheteve të kufizuara dhe financimin e ngushtë të projektit. Pronarët e faqeve të internetit përpiqen të kapin mundësinë më të vogël dhe të kursejnë disa dollarë. Sidoqoftë, një padurim i tillë mund të ketë pasoja të këqija për projektin, veçanërisht në planin afatgjatë. A do ta pranonit më mirë këtë rrezik kur çështja e kostos është diku midis 10 dhe 15 dollarë në vit! Nëse po, hidhni një vështrim në disa mënyra të thjeshta duke shpjeguar se si të krijoni një emër domain falas.

Artikulli është për të përshkruar disa rrugë të mëdha që përfshijnë:

 1. Regjistruesit tradicionale të domenit.
 2. Falas platformave për ndërtimin e faqeve në internet.
 3. Shërbime falas domain.

Le t’i krahasojmë dhe krahasojmë të gjitha opsionet në dispozicion dhe të përcaktojmë më të mirën duke marrë parasysh nevojat dhe qëllimet e faqes suaj të internetit.

1. Regjistruesit Tradicionale të Domainave

Me kaq shumë shërbime të regjistrimit të domain, marrja e një domaini unik nuk do të jetë kurrë sherr. Nuk ka rëndësi nëse keni vetëm idenë e krijimit të një faqe në internet ose tashmë keni nevojë për të filluar procesin e ndërtimit kjo mundësi mund të jetë zgjidhja e duhur.

Për shembull, ju vetëm planifikoni të krijoni një faqe në internet në të ardhmen më të afërt, por ende duhet të merrni kohën tuaj. Regjistruesit tradicionalë bëjnë të lehtë regjistrimin e domenit për projektin e ardhshëm dhe mbajtjen e tij për aq kohë sa përdoruesit mund të kenë nevojë për të. Lajmi i mirë këtu është se ju veproni si i licencuar dhe keni kontroll të plotë mbi pronën tuaj intelektuale.

Me fjalë të tjera, varet nga ju nëse duhet ta mbani domainin ose ta shesni atë në rast se nuk e përdorni më. Blerja e fushave nga shërbime të tilla siguron liri të plotë. Përfitimet kryesore përfshijnë:

 • intimitet. Ju jeni pronari i vetëm i domenit. Ju takon juve dhe mbrohet sipas rregullimit të domenit.
 • lakueshmëri. Ju mund të zgjidhni ndonjë emër për të krijuar një fushë ekskluzive, unike dhe kapëse, e cila është thelbësore për biznesin. Ju mund të përfitoni nga TLD (fushat e nivelit të lartë) që vlerësohen më shumë nga motorët e kërkimit.
 • Lehtësinë e përdorimit. Procesi i blerjes është shumë i lehtë dhe i shpejtë. Shumica e regjistruesve ofrojnë një grup të vogël mësimesh. udhëzuesit e instalimit dhe artikujt që përshkruajnë se si të lidhni fushën tuaj me një ndërtues të zgjedhur të faqes në internet ose CMS.
 • kontroll. Ju merrni akses të plotë në shërbime shtesë, përfshirë ankandet e domenit, mbështetjen e klientit, transferimin e domain, etj. Për më tepër, është e mundur të lidhni domainin me CMS ose ndërtuesin e faqes në internet me vetëm disa klikime, si dhe të ndërroni platformën në çdo kohë. Nuk kërkohen aftësi të veçanta.
 • përballueshmërinë. Si rregull, ju blini një domen për 1 vit me të drejtë ta rinovoni atë. Mimi vjetor ndryshon nga 10 deri në 15 dollarë për një TLD me shtrirjen .com, .net ose .org në varësi të specializimit të projektit tuaj dhe kamareve.

Dobësia kryesore këtu është që ju do të duhet të gjeni pritjen veç e veç, ndërsa disa cilësime shtesë mund të jenë të nevojshme. Për shembull, ju mund të keni nevojë të ndryshoni emrat e serverëve, adresat IP, etj. Këto terma mund të tingëllojnë pak konfuze për newbies. Sidoqoftë, nuk ka asgjë sfiduese. Për më tepër, gjithmonë mund të zgjidhni ndihmë profesionale të ofruar nga mbështetja e klientit.

Disa mund të thonë, “opsioni nuk është falas”. Epo, nuk është ashtu. Nga ana tjetër, ju merrni kontrollin e plotë, si dhe të drejtat ligjore mbi emrin e domain vetëm për 10 dollarë në vit. A do të ishte vërtet një sfidë kaq e madhe?

Pros:
Cons:
&# X2714; Pronësi 100% juridike.
&# X2714; Përtëritjet e pakufizuara.
&# X2714; Çmim i përballueshëm.
&# X2714; Lehtësia e instalimit dhe instalimi në host.
✘ Jo falas edhe pse 10 – 15 $ në vit nuk do të ishte pengesë.

Aktgjykimi: megjithate zgjidhja me e mire per cdo lloj dhe qellim te internetit. Ju merrni emrin tuaj ekskluziv të domain me liri të plotë, fleksibilitet dhe kontroll pa pasur nevojë të përmbaheni në një platformë të vetme për mirë.

2. Domainet falas për ndërtues të faqes në internet

Ndërtuesit e faqeve në internet duket se janë një zgjidhje e thjeshtë gjithëpërfshirëse për njerëzit që nuk duan të menaxhojnë disa procese veç e veç. Një përdorues duhet vetëm të zgjedhë një plan dhe të marrë një instrument plotësisht të paraqitur me modele të gatshme, shërbime të integruara, pritje, dhe … një fushë, natyrisht.

Problemi me emrat e domaineve të lirë këtu është se ato sigurohen vetëm në formën e një nënfushë. Me fjalë të tjera, ajo do të përmbajë emrin e platformës menjëherë pranë emrit të kompanisë suaj, e cila sigurisht që është e keqe për sa i përket njohjes dhe optimizmit të motorit të kërkimit.

Për më tepër, planet falas janë dizajnuar në përgjithësi për faqe të vogla ose projekte të testimit. Ato vijnë me një bandë të kufizuar, ruajtje dhe karakteristika të tjera thelbësore që kërkohen nga projektet në rritje. Nga ana tjetër, ju mund të azhurnoni planin tuaj dhe të lidhni fushën SLD ose 2SD.

Domain wix falas

Krijoni një Domain Falas me Wix

Marrja e SLD me një ndërtues në internet është e lehtë. Domene të tilla ofrohen në thelb si një mundësi falas për përdoruesit, të cilët blejnë plane vjetore ose zgjedhin për paketa që janë më të larta se oferta fillestare (Premium, Pro, etj). Kur të kryeni pagesën, ju merrni një plan plotësisht të paraqitur me një SLD zyrtarisht falas.

Përfitimet kryesore këtu përfshijnë:

 • Pako gjithëpërfshirëse. Ju merrni gjithçka që ju nevojitet brenda një plani të vetëm, përfshirë hostin e sigurt, mbështetjen e klientit dhe mjetet e tjera. Lajmi i keq është se duhet të ngjiteni për një platformë të zgjedhur pa asnjë shans ta ndryshoni atë në të ardhmen përveç nëse ofron veçori importi / eksporti që paguhet zakonisht.
 • Easy-to-use. Përdoruesit nuk merren me cilësimet ose çështjet teknike. Emri i domain regjistrohet automatikisht dhe lidhet me uebfaqen tuaj të ardhshme. Sidoqoftë, nuk do të mund ta shisni ose t’ia kaloni atë një përdoruesi tjetër.
 • Gama e opsioneve. Ndërtuesit e faqeve në internet ofrojnë paketa dhe plane të ndryshme me një çmim të arsyeshëm. Nëse plani falas nuk ju përshtatet nevojave tuaja, ju mund të përmirësoni një plan më të lartë pa vënë në rrezik kuletën tuaj.

Edhe një herë, plani do të hartojë për newbies totale dhe jo-teknikë që nuk duan të përfshihen në të gjitha aspektet e regjistrimit të domain ose lidhjes. Ju mund të merrni një nënfushë falas me porosi, si dhe një SD falas si pjesë e paketës vjetore të Pr Pro. Gjetja e një ndërtuesi përkatës të faqes në internet gjithashtu do të ishte një copë tortë duke marrë parasysh qindra ilaçe në internet.

Pros:
Cons:
&# X2714; I shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur.
&# X2714; Nuk kërkohen aftësi teknike.
&# X2714; përballueshmërinë.
✘ Ju rrinë në një platformë të vetme.
✘ Plani falas nuk është i mjaftueshëm për një sit në rritje.
Dom Domainat e personalizuar me emrin e platformës.

Aktgjykimi: një mundësi e mirë për njerëzit që nuk duan aspak të përfshihen në procesin e ndërtimit. Mungesa e fleksibilitetit mund të jetë ende çështje afatgjatë. Nga ana tjetër, një SLD falas mund të jetë një zgjidhje e mirë nëse mund të përballoni pagimin e planit vjetor ose azhurnimin në paketat premium.

3. Shërbime falas të domenit

Platforma të tilla zakonisht ofrojnë regjistrim falas të domenit me .tk, .ml dhe shtesa të tjera. Ato nuk janë të mira për projekte afatgjata që kërkojnë një nivel të mirë të besueshmërisë. Me fjalë të tjera, zgjedhja për shërbime të tilla është një ide e keqe në rast se dëshironi të krijoni një përfaqësim të qëndrueshëm në internet.

Fakti që domene të tilla janë rezultate falas në shumë faqe në internet me dyshime të përdorura kryesisht nga spammers dhe hakerat. Një tjetër avantazh i madh është se ju në fakt nuk zotëroni një domen të tillë. Do të thotë që të gjithë mund ta marrin atë nga ju pa njoftuar. Ju jo vetëm që mund ta humbni domenin, por edhe të vendosni të gjithë projektin në rrezik.

Karakteristikat kryesore këtu përfshijnë:

 • Pa kontroll. Do përdorues mund të zgjedhë fushën në çdo kohë. Ju nuk jeni pronari.
 • Nuk ka të drejta ligjore. Ju mund të veproni vetëm si përdoruesi i domain, por jo i licencuari. Për më tepër, nuk keni të drejta transferimi.
 • Reputacioni i Keq. Spammers dhe hakerat përdorin zgjerime të domain falas me qëllim përhapjen e softuerëve me qëllim të keq ose kryesisht kodet.

Si rezultat, nuk ka asnjë pikë të vetme për të zgjedhur këtë mundësi të veçantë. Do të keni më mirë të qëndroni larg shërbimeve të regjistrimit falas të domain, pasi ato nuk janë gjë tjetër veç humbje kohe.

Pros:
Cons:
&# X2714; Ata janë të lirë të regjistrohen. Kjo eshte. ✘ Asnjë pronësi legale, asnjë fleksibilitet për sa i përket transferimit.
✘ Asnjë licencë zyrtare.
✘ Pa mbështetje.
✘ Një reputacion i keq në internet.

Aktgjykimi: shmangni përdorimin e këtij opsioni.

Në fund të fundit

Një emër domaini nuk është aspak çështje për të kursyer para, veçanërisht duke marrë parasysh çmimin e lejueshëm të regjistrimit vjetor. Nëse planifikoni të krijoni një biznes online me reputacion, të gjatë dhe që funksionon mirë, blerja e domenit tuaj do të jetë basti më i mirë. Ajo sjell liri dhe fleksibilitet maksimal përveç të gjitha të drejtave ligjore dhe mundësive për ta përdorur atë në të ardhmen për 15 dollarë maksimal në vit. Vështirë se çmimi për vënien në rrezik të uebfaqes tuaj të ardhshme, nuk është ashtu?

Krijoni një Emër Domain Falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me