Si të krijoni një dyqan falas online

Si të krijoni një dyqan online

Të kesh një faqe në internet eCommerce është një avantazh në vetvete. Vështirë se ka një biznes që nuk përpiqet të shkojë në internet dhe të krijojë një prani të sigurt dhe të besueshme në internet.

Në të vërtetë, nuk është çudi që numri i njerëzve, të cilët bëjnë blerje në internet vazhdon të rritet me çdo ditë që kalon dhe tendenca drejt dixhitalizimit të biznesit bëhet më shumë sesa një ide e paqartë.

Sipas statistikave të fundit, opsionet e shitjeve në eCommerce vazhdoni të rriteni. Kështu, të ardhurat e përgjithshme të përfituara nga shitjet e bëra në internet në vitin 2017 përbënin rreth 2.3 trilion dollarë dhe ky numër pritet të bëhet dy herë më i lartë deri në vitin 2021 për të arritur në 4.5 $.

Si të krijoni një dyqan falas online

Vetëm në Shtetet e Bashkuara, blerjet në internet aktualisht tejkalojnë 10% të shitjeve me pakicë, ndërsa numri në të gjithë blerjet e bëra në internet deri në vitin 2040 vlerësohet të tejkalojë 95% të shumës totale. Këto shifra dhe tendenca flasin vetë dhe kjo është ajo që e bën kërkesën për zhvillimin e faqes së internetit të e-commerce kaq të rëndësishme. ’Shtë koha e duhur të flasim për mënyrat e krijimit të dyqaneve në internet dhe sistemet më të mira që funksionojnë më mirë për këtë qëllim tani.

Ekzistojnë dy mënyra kryesore për të marrë një dyqan të dobishëm dhe profesional në internet. Mund të porosisni zhvillimin e faqes në internet nga të mirat e palëve të treta ose t’i filloni ato vetë. Të dy opsionet kanë të mirat dhe të këqijat e tyre.

 • Kur duke porositur një dyqan online nga stilistët e internetit, jo vetëm që paguani më shumë, por mund të keni edhe probleme në të ardhmen. Për më tepër, nuk do ta dini thelbin e strukturës tuaj të internetit në eCommerce. Sa herë që duhet të modifikoni faqen tuaj të internetit, do të duhet të kontaktoni me krijimin e faqes në internet dhe të paguani për këto shërbime pa pushim.
 • Mundësia e dytë është të filloni një dyqan në internet nga e para në tuaj. Nëse përdorni mjetin e duhur, do të jeni përgjegjës për një projekt, duke qenë të vetëdijshëm për të gjitha nuancat, specifikimet dhe detajet ndërsa e keni zhvilluar vetë. Do të keni gjithashtu evidencën e dokumentuar të të drejtave të pronësisë të domenit dhe uebsajtit, që është një avantazh i dukshëm për çdo pronar të uebfaqes.

Fillimi i një uebfaqeje me e plotë të tregtisë elektronike kërkon një buxhet të caktuar. Nëse vendosni të përdorni një CMS falas, do të duhet të investoni akoma në pritjen, emrin e domain, temat dhe shtojcat. Ndërtuesit e faqeve në internet nganjëherë ofrojnë plane falas, por ata patjetër që nuk kanë funksionalitet, kur bëhet fjalë për zhvillimin e faqes elektronike të e-commerce dhe nuk keni nevojë për një dyqan në internet me funksionalitet të dobët, a?

E vetmja zgjidhje e arsyeshme në këtë rast është që zgjidhni një ndërtues të faqes në internet që funksionon më së miri për nevojat tuaja në krijimin e ueb-tregut dhe investoni në një nga planet e tij të paguara. Shtë më mirë të paguani për tiparet dhe opsionet që do të sigurojnë përfundimisht rezultatin e dëshiruar.

Si të krijoni një dyqan online falas

Për të nisur një dyqan në shkallë të gjerë që do të sjellë fitimin tuaj duke ju rritur juve bazën e klientit në planin afatgjatë, ka kuptim të lini mënjanë opsionet jopraktike dhe jo të përshtatshme, duke lënë atë më të përshtatshmet. Ju nuk do të shkoni pa një ndërtues cilësor dhe me tipare të plotë të internetit që do të funksionojë më mirë për detyrat tuaja.

Atje jane shumë ndërtues të faqeve në internet eCommerce që bëjnë të mundur krijimin e dyqaneve online. Disa prej tyre janë të specializuara, ndërsa të tjerët ofrojnë këtë mundësi me veçori të tjera të funksionalitetit. Cila prej tyre do të jetë alternativa më e mirë për projektin tuaj? Kjo varet nga shkalla e tij, objektivat tuaja personale, madhësia e dyqanit në internet, buxheti dhe koha kur jeni gati të investoni në një projekt dhe disa kritere të tjera thelbësore.

Ne gjithashtu kemi dhënë udhëzimet themelore se si të filloni me zhvillimin e faqes suaj të internetit eCommerce me lehtësi. Le të fillojmë tani ose të hidhemi te pjesa që ju intereson:

Hapi 1. Gjeni ndërtuesin tuaj të përsosur të dyqaneve në internet

Para fillimit të një uebsajti për eCommerce, duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë zgjedhjes së krijuesit të duhur të faqes në internet që do të arrijë në këtë mision vendimtar më së shumti. Cilësia dhe funksionaliteti i sistemit që ju do të zgjidhni, do të ndikojë më tej në hartimin, fleksibilitetin dhe grupin e veçorive të dyqanit tuaj online. Le të hedhim një vështrim në platformat më të njohura dhe me pamje të plotë që mund të përdorni për të filluar një dyqan të denjë në internet.

Shopify – Softueri më i mirë i e-commerce

Blerje Faqja Kryesore

Shopify – është softueri i njohur në botë i e-commerce që aktualisht fuqizon më shumë se 600,000 dyqane online në shkallë të gjerë në të gjithë globin. Sistemi kryesisht synon bizneset e mëdha dhe siguron një grup të gjerë karakteristikash të nevojshme për të mbuluar nevojat e tyre për krijimin e faqeve në internet.

Shopify vjen me marketing të përparuar mbresëlënës, personalizim të projektimit dhe mjete promovimi që përdoruesit mund të zgjedhin kur punojnë në projektet e tyre. Pikat kryesore të sistemit përfshijnë softuerin e tij POS, modelet e reagimit të e-commerce për t’u përshtatur me nuçet e ndryshme, opsionet e fuqishme të integrimit dhe sinkronizimit, veçoritë e eCommerce në fund të lartë, mjetet e sigurisë së zgjeruar dhe mjetet e optimizmit të motorëve të kërkimit, shfaqjen mahnitëse të produkteve dhe veçoritë e menaxhimit etj..

Wix – Ndërtuesi më i mirë i faqes në internet të dyqaneve online

Ndërtues i faqes në internet

Wix – është krijuesi i faqeve në internet, i cili vjen me një motor të fuqishëm të integruar në tregti elektronike. Kështu, sistemi lejon krijimin e dyqaneve online me funksion të plotë për bizneset e vogla dhe të mesme.

Wix është aktualisht në mesin e drejtuesve të kamareve të projektimit të uebit, i cili lejon qasje në një mori të veçorive të tregtisë elektronike. Këto përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në karrocat e ndërtuara, opsionet e shumëfishta pagese, karakteristikat e krijimit dhe menaxhimit të produkteve, bollëkun e marketingut dhe mjetet e promovimit të dyqaneve në internet.

Krijuesi i faqes në internet vjen me një seksion të veçantë të modeleve të e-commerce, ku mund të zgjidhni midis qindra modeleve të gatshme për celular. Ngjarja e vërtetë Wix është e saj Redaktor Wix ADI, i cili automatikisht krijon një dyqan në internet për ju bazuar në të dhënat e biznesit që paraqisni. Nëse keni aftësi kodimi, megjithatë, dhe dëshironi t’i përdorni ato ndërsa punoni në zhvillimin e faqes sonë të internetit, atëherë lehtë mund të kaloni te Redaktori standard Wix.

WooCommerce – Plugina më e mirë e Shportave për Shporta për WordPress

Provoni WooCommerce tani

WooCommerce – është një plugin falas me burim të hapur WordPress shporta e blerjeve, e cila lejon krijimin e dyqaneve online që ndryshojnë në madhësi dhe funksionalitet. Shtojca do të ndihmojë një ndihmë të madhe për përdoruesit që planifikojnë të fillojnë dyqane online të vogla dhe të mesme pasi ka një fokus të fortë dhe të ngushtë në tregtinë elektronike..

Dritat kryesore kryesore të WooCommerce përfshijnë opsione të pakufizuara të personalizimit të dizajnit të dyqaneve në internet, por është e dëshirueshme të zotëroni të paktën aftësi themelore për krijimin e faqeve në internet për të punuar me CMS në përgjithësi dhe me plugin në veçanti. WooCommerce gjithashtu qëndron larg nga turma për shkak të bollëkut të mjeteve të menaxhimit të inventarit që kontribuojnë në një menaxhim më të mirë të produkteve, si dhe mbështetje Geo Location (MaxMind) që lejon zgjedhjen e parametrave gjeo-specifikë bazuar në IP të përdoruesit.

Hapi 2. Merrni një Emër Domain për Dyqanin tuaj

Shtë e pamundur të lëshosh një dyqan në internet pa një emër domaini. Ky është në të vërtetë emri i faqes tuaj të internetit – ai, i cili do të ndihmojë klientët të gjejnë dyqanin tuaj në internet. Kështu, një emër domain duhet të jetë i kuptueshëm, i paharrueshëm dhe jo mjaft i gjatë. Ajo gjithashtu duhet të shoqërohet me emrin tuaj të markës për të mos mashtruar përdoruesit.

Ekzistojnë lloje dhe lloje të ndryshme të fushave që mund t’i gjeni në internet. Disa shërbime të ndërtimit të uebit i ofrojnë ato si parazgjedhje, ndërsa të tjerët kërkojnë regjistrimin e tyre në sistemet e palëve të treta. Kjo kryesisht varet nga platforma me të cilën punoni. Sidoqoftë, shumica e ndërtuesve të uebfaqeve ofrojnë emra domenesh si pjesë e planeve të tyre të paguara ose edhe si oferta speciale që ndonjëherë janë falas për një interval kohor të caktuar.

Sidoqoftë, nëse vendosni të merrni emrin tuaj unik të domenit, këtu është lista e hapave që duhet të kryhen për ta bërë atë një sukses:

 1. Kontrolloni disponueshmërinë e emrit të preferuar të domain;
 2. Kërkoni për domenin më të mirë i cili përshtatet në mënyrë ideale për nevojat e markës tuaj;
 3. Zgjidh një emër;
 4. Përfundoni procesin e regjistrimit;
 5. Verifikoni fushën tuaj dhe provoni të drejtat tuaja të pronësisë.

Ekzistojnë gjithashtu nuanca të shumta që mund t’ju duhet të merrni parasysh, kur zgjidhni një emër domain për dyqanin tuaj online.

Hapi 3. Zgjidhni dhe Rregulloni Modelin tuaj të Tregtisë Tregtare

Cilado qoftë ndërtuesi i faqes në të cilën do të shkoni përfundimisht, ai do të ofrojë një koleksion modelesh të ngrohta nga të cilat pritet të zgjidhni. Numri i temave dhe opsionet e tyre të personalizimit mund të ndryshojnë në lidhje me platformën me të cilën do të punoni.

Disa shërbime ofrojnë qindra shabllone që kategorizohen në mënyrë shtesë në seksione shtesë bazuar në ngrohtë në të cilën përqendroheni. Kjo thjeshton kërkimin. Të tjerët, nga ana e tyre, mund të vijnë me një grup modelesh të kufizuar, gjë që kufizon disi lirinë tuaj krijuese por ju lejon të përqendroheni më shumë në opsionet e personalizimit. Sa i përket CMS, këto sisteme ofrojnë modele të integruara dhe shumë variante falas dhe të paguara në dispozicion në internet. Eksploroni opsionet që ofron sistemi juaj dhe bëni zgjedhjen tuaj atëherë.

Hapi 3. Zgjidhni dhe Rregulloni Modelin tuaj të Tregtisë Tregtare

Sapo të keni mbaruar me zgjedhjen e shabllonit, do të duhet të vazhdoni me një proces më të përgjegjshëm – personalizimin e dizajnit. Për t’i dhënë dyqanit tuaj tërheqje të personalizuar dhe të lartë, shkoni në pultin e sistemit dhe eksploroni grupin e mjeteve të personalizimit të dizajnit që ofron.

Edhe nëse nuk jeni një pro-kodues, do të keni mundësi të zgjidhni sfondin dhe paletën e ngjyrave të faqeve të faqes tuaj të internetit, paraqitjen dhe strukturën e tij, fontet, stilet, titujt, parametrat e tekstit, opsionet e integrimit të skedarëve medial, opsionet e futbollit dhe header si dhe shumë elementë të tjerë që ndikojnë në krijimin e faqes tuaj të internetit në planin afatgjatë.

Merrni kohën tuaj për të eksperimentuar me opsionet për të krijuar një dizajn vërtet unik të dyqaneve në internet që do të dalë nga turma, veçanërisht kundër konkurrencës së ngrohtë.

Hapi 4. Shtoni produkte në dyqanin tuaj

Tani që keni krijuar dhe përshtatur modelin e uebsajtit, është koha tani që në të vërtetë të shtoni produkte në të. Ju ose do të keni një mundësi për të krijuar një faqe të veçantë për secilin produkt ose thjesht një seksion të produkteve, ku do të ngarkoni artikujt që planifikoni të ofroni për shitje. Kjo kryesisht varet nga krijuesi i faqes në internet për të cilën do të kërkoni.

Ajo që duhet të specifikoni, ndërsa shtoni produkte është emri i tyre, kategoria, çmimi, parametrat fizikë si pesha dhe dimensionet etj. Keni parasysh se disa platforma vendosin kufizime sipas numrit të produkteve që mund të shtoni, parametra që mund të specifikoni ose variantet e produktit. Kjo shpesh varet nga kushtet e një plani që zgjidhni të abonoheni.

Kriteret kryesore për ngarkimin e produkteve përfshijnë:
 • Përshkrime të hollësishme, të cilat duhet të përshkruajnë produktet tuaja në dritën më të favorshme për të rritur shkallën e angazhimit të klientit dhe për të përshkruar karakteristikat e tyre kryesore;
 • Imazhe cilësore, e cila duhet të shkojë me rezolucion të lartë për të pasqyruar të gjitha anët dhe tiparet e një produkti që keni në magazinë (për shembull, blerja ofron një veçori të përparuar të realitetit të shtuar për të shfaqur modelin 3D ose një produkt që keni ndërmend të shisni);
 • Kategoritë e duhura të produkteve, të cilat duhet të specifikohen saktë për të thjeshtuar kërkimin e përdoruesve (ju mund të renditni produktet sipas veçorive të tyre të veçanta, diapazonin e çmimeve, artikujt e paraqitur, opsionet e filtrimit ose çdo informacion tjetër që ju konsideroni të rëndësishëm).

Hapi 5. Vendosni mënyrat e pagesës dhe të transportit

Pasi të keni shtuar produktet, është koha e duhur për të ecur përpara në hapin tjetër. Kjo përfshin vendosjen e metodave të pagesës dhe transportit. Le të fillojmë së pari me opsionet e pagesave.

Vendosja e Pagesave

Ndërtuesit modern të faqeve të internetit shpesh kujdesen për këtë çështje për ju duke optimizuar proceset e pagesave në mënyrë që të mund të ofroni disa mundësi të njohura të pagesave për klientët tuaj. Sa më shumë mundësi të jeni gati për të ofruar, aq më shumë shanse keni për të shndërruar një vizitor të rregullt të përdoruesit / faqes së internetit në një blerës.

Ndërtuesi i faqes elektronike eCommerce bën të mundur lidhjen e dyqanit tuaj të internetit me një larmi sistemesh pagese. Më të njohurit prej tyre përfshijnë PayPal, Apple Pay, Visa, Stripe, Mastercard etj. Disa sisteme ofrojnë dhjetëra zgjidhje shtesë pagese, por këto janë ato më të përhapura dhe të pranuara globalisht..

Si të krijoni një dyqan falas online

Si pronar i një dyqani në internet, në të vërtetë mund të pranoni pagesa në mënyrat e mëposhtme:

 • Përpunimi i pagesës së kartës së kreditit – kjo do të thotë që ju do të kryeni transaksione të kartave të kreditit gjatë procedurës së arkëtimit direkt në faqen e internetit;
 • Portat e pagesave – kjo nënkupton përdorimin e softuerit të pagesave gjithëpërfshirëse, i cili do të lidhë karrocat e blerjes në internet, në rrjetin e përpunimit të kartave të kreditit;
 • Llogaritë e biznesit – kjo do të thotë që ju do të duhet të nënshkruani një marrëveshje partneriteti me një bankë që do të pranojë pagesat e bëra nga klientët tuaj për të ridrejtuar më tej paratë në llogarinë tuaj të biznesit..

Zor se ka një metodë që funksionon në mënyrë të barabartë për të gjithë klientët. Kjo në thelb varet nga nevojat e tyre të veçanta, vendndodhja nga vijnë, sistemet e pagesave me të cilat janë mësuar, shpeshtësia e kryerjes së transaksioneve dhe disa parametra të tjerë thelbësorë. Dhe, sigurisht, nuk duhet të harroni për pagesa të sigurta. Për fat të mirë, shumica e krijuesve të faqeve të internetit vijnë me Certifikata SSL të integruara që kontribuojnë në konfidencialitetin dhe sigurinë e të dhënave të përdoruesit dhe të gjitha detajet e pagesës.

Vendosja e dërgesës

Duke folur për parametrat e transportit, ato gjithashtu varen nga krijuesi i faqes në internet që përdorni. Systemdo sistem është unik dhe, kështu, ai mund të ofrojë parametra të veçantë të transportit bazuar në një numër faktorësh.

Ndërtuesi i faqeve kryesore të opsioneve të transportit mund të ofrojë:

 • dropshipping;
 • Përdorimi i mjeteve të menaxhimit të transportit;
 • Përdorimi i etiketave të transportit të shtypshëm;
 • Bashkëpunim me ofruesit e transportit.

Farëdo opsioni i transportit (ose madje disa prej tyre) që ju zgjidhni për dyqanin tuaj në internet, do të duhet të paraqisni llojin e paketës që ju duhet të dorëzoni, vendndodhjen dhe destinacionin e synuar dhe disa detaje të tjera të veçanta në lidhje me ngastrën.

Sapo të vendosni se çfarë produkti përgatiteni për të blerë dhe ku, do të duhet të zgjidhni llojin e dorëzimit. Kjo është ajo ku ju do të zgjidhni midis transportit falas (kjo varet gjithashtu nga buxheti dhe destinacioni juaj), shkalla e sheshtë (çmimi fiks pavarësisht nga lloji i produktit), kuotat në kohë reale (llogaritja e kostos përfundimtare të transportit nga një numër i faktorëve që lidhen me produktin ), mbledhje lokale / dyqan (kur klientët marrin porositë e tyre individualisht).

Mos harroni të specifikoni llojet e shërbimeve të transportit me të cilat punoni. Ky informacion do të jetë veçanërisht i dobishëm për ata klientë, të cilët presin që urdhrat e tyre të dërgohen shpejt. Ndër korrierët më të njohur të shpërndarjes, ka kuptim të përmendim FedEx, USPS, Canada Post etj.

Hapi 6. Paraprakisht, Testoni dhe Publikoni Dyqanin tuaj Online

A ka ndonjë gjë tjetër që duhet të bësh para se të botosh një faqe në internet? Po, ekziston: ju thjesht nuk mund ta bëni faqen tuaj të internetit të arritshme në internet për audiencën e synuar, derisa të siguroheni mirë për funksionet. Pra, i vetmi hap që mbetet është testimi i dyqanit tuaj në internet.

Nëse përdorni ndërtuesit e faqes elektronike të e-commerce, kjo detyrë do të thjeshtohet disi për ju. Kjo për shkak se këto sisteme gjithmonë ofrojnë testim dhe shikim të faqes në internet para publikimit përfundimtar. Këtu janë aspektet kryesore që duhet të kontrolloni:

 • Funksionaliteti i duhur i dyqanit në internet – kontrolloni nëse të gjitha lidhjet dhe butonat janë aktive dhe të klikueshme dhe nëse ata në të vërtetë i ridrejtojnë përdoruesit në faqet ose seksionet e përcaktuara. Mos harroni të kontrolloni përdorueshmërinë e menusë të lundrimit, përpiquni të lini komente dhe të kryeni veprime të tjera të kërkuara;
 • Kontrolloni përmbajtjen – Pavarësisht se çfarë dyqani në internet lansoni, sigurisht që shtoni shumë përmbajtje në faqet e tij. Merrni kohën tuaj për të lexuar plotësisht të gjitha informacionet dhe të gjitha tekstet për të mos anashkaluar gabimet qesharake. Ky është gjithashtu koha e duhur për të kontrolluar aplikimin e duhur dhe optimizimin e imazheve;
 • Testoni procesin e arka – një dyqan në internet është gjithmonë rreth blerjes së diçkaje që thekson rëndësinë e arkëtimit të saktë. Mënyra më e mirë për të provuar tiparin është të vendosni një urdhër dhe më pas të rimbursoni veten. Kështu do të provoni jo vetëm opsionet e pagesës, parametrat e vendosur të transportit, performancën e duhur të shportës së blerjeve, aplikimin e kuponave të zbritjes (nëse ka, por gjithashtu do të kontrolloni mënyrën e funksionimit të sistemit të rimbursimit të pagesave;
 • Pamje e përgjegjshme – shumica e ndërtuesve bashkëkohorë të faqes së internetit krijojnë dyqane online të përgjegjshme si parazgjedhje. Dhe kjo nuk është çudi. Sipas Hulumtime ReadyCloud, rreth 7 nga 101 klientë preferojnë të shfletojnë faqet e internetit të lëvizshme në vend që të përdorin aplikacione celularë në pajisjet e tyre për të vendosur porosi në internet.

Si të krijoni një dyqan falas online

Kjo do të thotë që bota bashkëkohore po shkon drejt dixhitalizimit të procesit të blerjeve, duke rritur kërkesën për dyqane online të optimizuara për celular. Fakti ka shumë rëndësi për pronarët e bizneseve, të cilët sapo fillojnë karrierën e tyre në tregti elektronike dhe dëshirojnë të përfitojnë sa më shumë nga nivelet e tyre të konvertimit. Shtë vlerësuar se dyqane të vogla dhe të mesme në internet merrni deri në 30% më të larta normat e konvertimit nga telefonat mobil, veçanërisht nëse krahasohet me sipërmarrës të mëdhenj.

Pritet që rreth 55% e të gjitha shitjeve të bëra përmes platformave eCommerce të bëhen përmes pajisjes celulare deri në fund të vitit 2021. Pra, është padyshim e rëndësishme të provoni mënyrën se si funksionon dyqani juaj i krijuar rishtazi në tableta, smartphone dhe pajisje të tjera.

Tani që të keni mbaruar me të gjitha hapat e testit që duhet të keni, ju jeni gati të publikoni një dyqan në internet për të filluar lëvizjen e trafikut dhe rritjen e vëllimeve të shitjeve si dhe fitimin tuaj.

Hapi 7. ’farë është tjetër?

Menjëherë pasi të zgjidhni një platformë eCommerce dhe të filloni të punoni në zhvillimin e saj, ne ju rekomandojmë të merrni parasysh aspektet e mëposhtme:

 • Një dyqan në internet duhet të jetë i përshtatshëm, kartat e produkteve duhet të jenë informuese, ndërsa butonat e porositjes dhe të shportave duhet të jenë afër;
 • Përdorni një asistent në internet. Kjo qasje funksionon mirë për përdoruesit, të cilët kanë dyshime ose thjesht dëshirojnë të specifikojnë nuancat. Mund të ndihmojë në rritjen e niveleve të konvertimit, kështu që, mos e anashkaloni një mundësi të tillë;
 • Shpërndani frikën. Siguroni certifikata cilësore dhe garanci për kthimin e parave të gatshme, demonstroni përfitimet e blerjes. Mendoni që menaxherët / konsulentët kanë një rol të rëndësishëm në këtë proces;
 • Ofroni më shumë sesa presin klientët tuaj. Bëni oferta speciale. Kombinoni produktet dhe siguroni zbritje për një produkt të dytë. Të gjithëve u pëlqen shpërblimet, mbajeni në mend;
 • Qëndroni në kontakt. Do të thotë që nuk duhet të mbingarkoni kutitë e postës elektronike të klientëve tuaj me mesazhe spam, por me të vërtetë ka kuptim të bëni postë elektronike që ofrojnë informacione rreth azhurnimeve të asortimentit, ofertave speciale, shpërblimeve të gjithanshme, etj. Ndonjëherë. Kjo kontribuon në një qëllim të dukshëm – për ta kthyer një klient një herë në një klient që kthehet.

Investimet e zhvillimit të faqes suaj të internetit mund të paguajnë brenda 2-4 muajve të dhënë që ju të zgjidhni qasjen e duhur. Duke investuar 20,000 dollarë, pjesa që mbizotëron do të shpenzohet për blerjen e produkteve, ju mund të merrni fitimin prej $ 6,000 – $ 80,00 në muaj, duke ofruar 500 artikuj produktesh për shitje, për shembull. Kjo është niveli mesatar i fitimit.

Duke përdorur dropshipping, ju do të kurseni para, kur blini produkte. Do të duhet të shpenzoni disa fonde për të marrë planin e ndërtuesit të zgjedhur të faqes në internet dhe promovimin e mëtejshëm të faqes në internet (reklamimi kontekstual, rrjetet sociale).

FAQ:

Pyetje: Cili është ndërtuesi më i mirë i dyqaneve në internet?

Përgjigjja: Ka kuptim që të përcaktoni ndërtuesin më të mirë të dyqaneve në internet në varësi të qëllimeve që ju ndjekni kur filloni dhe projektin eCommerce. Shopify funksionon shkëlqyeshëm për dyqanet në shkallë të gjerë në internet me funksionalitet të përparuar dhe audiencë të gjerë të synuar.

Wix është një sistem pak më universal, i cili lejon krijimin e dyqaneve të vogla dhe të mesme në internet që funksionojnë mirë për fillestarët për shkak të lehtësisë së përdorimit dhe shkathtësisë së karakteristikave të ofruara. WooCommerce Eshte nje WordPress Shtojca e karrocave tregtare që lejon krijimin e dyqaneve të fuqishme të bazuara në CMS në internet, nënkupton njohuri të bazave të kodimit. Systemfarë sistemi të kërkosh në planin afatgjatë? Varet vetëm nga ju që ta vendosni atë.

Pyetje: Cila është platforma më e lirë e tregtisë elektronike?

Përgjigjja: Të gjithë krijuesit e faqeve të internetit ofrojnë plane dhe kushte të ndryshme për të lançuar dhe menaxhuar lloje të ndryshme të dyqaneve në internet. megjithatë, Plani Wix eCommerce është zgjidhja më me kosto efektive që do të gjeni. Krijuesi i faqes në internet ka plane të veçanta për tregtinë elektronike ose përdorimin e biznesit me Planin Themelor të biznesit duke qenë zgjidhja më e lirë. Kostoja e tij përbën vetëm 23 dollarë në muaj, ndërsa rreziku i veçorive të tregtisë elektronike që do të përfitoni në vend të kësaj, padyshim që ia vlen investimi. Wix siguron hapësirë ​​të mjaftueshme ruajtjeje për të pritur dyqanin tuaj në internet, opsione të shumëfishta pagese dhe transporti, lidhje me emrin e domain, mungesë të banderolave ​​të reklamave Wix dhe absolutisht asnjë tarifë komisioni për të gjitha transaksionet e bëra. Kjo është padyshim një ofertë e denjë.

Pyetje: Sa kohë duhet për të krijuar një dyqan online?

Përgjigjja: Afati i procesit të krijimit të dyqaneve në internet në përgjithësi varet nga madhësia e tij dhe platforma që ju zgjidhni për këtë qëllim. Nëse e keni krijuar mendjen të krijoni një dyqan të vogël në internet me Wix, atëherë një ose dy ditë do të jetë më shumë sesa të mjaftueshme për të kryer me sukses detyrën, pavarësisht se çfarë niveli të ekspertizës keni. Sidoqoftë, nëse keni ndërmend të krijoni një dyqan në shkallë të gjerë me WooCommerce, procesi mund të zgjasë disa muaj. Kjo shpjegohet nga kompleksiteti i platformës, madhësia e dyqanit në internet, asortimenti i produkteve, nevoja për aftësi kodimi dhe cilësime të shumta që duhen bërë.

Pyetje: A ka ndonjë alternativë tjetër për të përdorur një ndërtues të faqes elektronike të e-commerce?

Përgjigjja: Nëse jeni duke kërkuar për alternativa të tjera për të përdorur ndërtuesit e faqeve në internet eCommerce, ju me siguri mund t’i jepni përparësi softuerit të specializuar ose vendeve të tregut në internet.. Etsy ose Magento janë disa nga zgjidhjet më të mira në këtë drejtim. Sidoqoftë, nuk do të shkoni pa programuar njohuri për të hartuar një dyqan në internet nga e para. Këto sisteme gjithashtu kërkojnë shumë përpjekje dhe kohë për t’u zotëruar në avantazh. Kjo do të jetë shumë më e shtrenjtë dhe e ndërlikuar në planin afatgjatë.

Vija e poshtme

Para fillimit të ndërtimit të dyqanit tuaj në internet, duhet të merrni parasysh të gjitha detajet në lidhje me produktet që do të shesni, destinacionet e transportit, furnitorët, mënyrat e regjistrimit zyrtar të pronësisë tuaj të internetit, metodat e promovimit të tij, analizën e konkurrentëve të ngrohtë etj..

Bëni gati të investoni paratë dhe përpjekjet tuaja në projekt dhe të jeni serioz në lidhje me hartimin dhe përmbajtjen e platformës tuaj. Sa më e thjeshtë dhe tërheqëse dhe më logjike të jetë, aq më shumë shanse për të marrë para nga klientët tuaj të mundshëm do të jenë.

Cilado qoftë synimet e dizajnit tuaj të uebit, ka kuptim të përdorni mjete të besueshme për ndërtimin e uebit me përqendrim në eCommerce.

ShopifyShopify – është një zgjedhje më e mirë në këtë rast për shkak të numrit të karakteristikave që ka, siç janë funksionimi i fuqishëm i përgjithshëm, shumëllojshmëria e modeleve, mjetet e marketingut, kostoja dhe fuqia e arsyeshme e sistemit, sinkronizimi me tabelat elektronike dhe aplikacionet e kontabilitetit. Shopify

WixWix – është më e këndshme dhe e përshtatshme për ta përdorur atë në krahasim me pjesën tjetër të sistemeve të kësaj klase. Modelet janë më të mirat këtu, për të mos përmendur mjetin e përparuar Wix ADI të mundësuar nga Inteligjenca Artificiale. Wix.com

WooCommerceWooCommerce – është një plugin i fuqishëm i karrocave të WordPress që lejon hapjen e dyqaneve të vogla deri në të mëdha në internet por gjithashtu nënkupton njohjen e tendencave të eCommerce dhe bazat e kodifikimit. Kështu, duhet më shumë kohë për të zotëruar plugin-in dhe të mësoni se si ta përdorni si duhet. WooCommerce

Zgjidhni një ndërtues të faqes në internet në lidhje me objektivat, preferencat dhe aftësitë tuaja. Pothuajse të gjitha sistemet e shqyrtuara më lart vijnë me prova falas që lejojnë eksplorimin e opsioneve të tyre. Paç fat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me