Si të konvertoni një sit të WordPress në një Uebfaqe HTML statike

Si të konvertoni një sit të WordPress në një Uebfaqe HTML statike


WordPress – është një nga platformat më fleksibile që lejon përdoruesit të krijojnë uebfaqe të çdo lloji. Ai kombinon lehtësinë e përdorimit dhe shkathtësinë në drejtim të personalizimit të faqeve ose integrimit të palëve të treta. Miliona faqe në internet në të gjithë globin janë ndërtuar duke përdorur këtë platformë popullore CMS. Detyra e vetme që nuk mund të përmbushë është krijimi i faqeve statike HTML.

Pronarët e faqeve të internetit mund të kenë arsye të ndryshme për t’u rikthyer te versionet HTML. Disa mund të dëshirojnë për shpejtësi më të shpejtë të ngarkesës në faqe ndërsa të tjerët kujdesen për shqetësimet e sigurisë. Sido që të jetë arsyeja, procesi i konvertimit të një faqe WordPress në një uebfaqe statike HTML është mjaft sfidë. Kërkon pak kohë, si dhe instrumente, aftësi dhe pacientë të veçantë.

Ky artikull do të përfshijë të gjitha çështjet thelbësore të procesit të konvertimit duke përshkruar arsyet kryesore për t’u rikthyer në versionin e faqes HTML HTML, si dhe raste kur një ide e tillë nuk do të funksionojë.

Arsyet për të kthyer faqen e WordPress në HTML

CMS lejon përdoruesit të ndërtojnë faqe interneti që kanë një natyrë dinamike nga origjina. Me fjalë të tjera, sa herë që të hyni në një faqe në internet WordPress, detyrohet të shkarkojë të gjitha faqet dhe përmbajtjen në mënyrë dinamike. Ky fakt mund të ketë një efekt negativ në shpejtësinë e ngarkimit të faqes.

Një version statik i faqes në internet mund të jetë një zgjidhje e mirë për problemin. Konvertimi i faqeve tuaja të bazuara në WP mund t’ju lejojë të përfitoni nga përmirësimi i stabilitetit dhe shpejtësisë së sitit. Shqetësimet e sigurisë duket se janë një arsye tjetër për t’u kthyer në një faqe interneti statike HTML e cila nuk rezervon hapësirë ​​për hakerat ose përhapësit të shfrytëzojnë të dhënat e faqes në internet. Në të njëjtën kohë, asnjë ruajtje dinamike e të dhënave nuk do të thotë ngarkesë më e shpejtë e faqeve.

Duke përmbledhur arsyet, ju mund të keni nevojë për të kthyer në faqen tuaj për shkak të sa vijon:

 • Qëllimet e sigurisë – nuk ka nevojë që serverët të japin faqe çdo herë që një përdorues i ri viziton faqen tuaj të internetit. E vetmja dërgoni kodin HTML në vend që ta vështirësoni hakerët të shfrytëzojnë të dhënat.
 • Performanca më e shpejtë – faqet dinamike ngarkohen më ngadalë nëse krahasohen me versionet statike, pasi nuk ka nevojë që serverët të gjenerojnë faqe dhe të dhëna në lëvizje.
 • Gabime më pak – faqet statike pretendojnë se ofrojnë një stabilitet më të mirë. Ata janë më pak të prirur ndaj gabimeve që lidhen me lidhjen e bazës së të dhënave.

Përkundër faktit, faqet statike duken më të besueshme, natyra dinamike e WordPress nuk është aspak pengesë. E gjitha do të varet nga lloji i faqes së internetit, struktura e saj, sasia e faqeve, vëllimi i përmbajtjes, etj. Me fjalë të tjera, të kesh një version statik nuk është gjithmonë një ide e mirë.

Lexoni gjithashtu:
Ndërtimi i një faqe në internet WordPress – një tutorial i plotë se si të krijoni faqen tuaj të internetit WordPress.

Të mirat dhe të këqijat e konvertimit të faqes suaj të WordPress-it

Para se të filloni procesin e konvertimit, duhet të kuptoni qartë nëse do të funksionojë për llojin tuaj të veçantë të uebfaqes.

Pros:
Cons:
&# X2714; Një ide e mirë për faqet e internetit të vogla me një strukturë të thjeshtë dhe pak përmbajtje. Ideja do të funksionojë për portofolet, arkivat në internet dhe faqet e tjera pa funksionalitete komplekse.
&# X2714; Nuk ka nevojë të azhurnoni faqen tuaj të internetit statike HTML. WordPress bën thirrje për plugins të rregullt dhe azhurnime widget. Me HTML statike, nuk keni pse të kujdeseni fare për ato procese.
&# X2714; Qasje më e thjeshtë në kodin themelor. Ju nuk keni nevojë të përdorni modele HTML ose CSS si në WordPress. I gjithë kodi burim është i drejtë para jush me të gjithë elementët që ju nevojiten.
✘ Nuk do të funksionojë për faqet e internetit me një strukturë më komplekse dhe vëllime të mëdha përmbajtjesh.
✘ Mungesa e funksionalitetit. Sa herë që dëshironi të shtoni një opsion ose tipar të ri, ai gjithashtu do të kërkojë aftësi të mira për kodim.
. Funksionalitet i kufizuar i projektimit. Pasi të keni vendosur të ndryshoni mënyrën si duket në faqen tuaj statike, do të duhet të merreni me rishkrimin e CSS që është mjaft sfidë.

Nëse nuk keni sfond teknik të mjaftueshëm, punësimin e një zhvilluesi profesional është zgjidhja e vetme për të rregulluar faqen tuaj të internetit statike HTML. Nga ky këndvështrim, WordPress duket më fleksibël dhe miqësore për përdoruesit. Ju duhet të mendoni dy herë përpara se të konvertoni faqen tuaj duke marrë parasysh llojin e saj, strukturën e ardhshme, përmbajtjen, përdorshmërinë, etj. Edhe madje një blog i thjeshtë me artikuj të azhurnuar çdo ditë mund të rezultojë të jetë një sfidë.

Lexoni gjithashtu:
Kalimi nga WordPress në Wix – një udhëzues i detajuar hap pas hapi se si ta shndërroni faqen tuaj në WordPress në atë Wix ‘.

Mënyrat për të Migruar nga WP në një version HTML statik

Nëse keni krijuar mendjen tuaj për ta kthyer faqen në internet në një version statik HTML, mund të zgjidhni disa shtigje. Disa prej tyre janë mjaft të thjeshta ndërsa të tjerët kërkojnë një sfond specifik. Në këtë artikull, ne bëmë më të mirën për të mbuluar të gjitha opsionet në dispozicion.

1. Përdorni Plugins

I gjithë procesi i migrimit në internet mund të duket se është një biznes i ndërlikuar. Sidoqoftë, disa shtojcë do ta bëjnë detyrën pak më të lehtë për t’u realizuar. Le të hedhim një vështrim në disa prej shtojcave më të njohura në dispozicion për përdoruesit e WP:

 • Thjesht Plugin Static për WordPress. Fillimisht u zhvillua si një plugin me burim të hapur, ajo u krijua për të përmbushur përdoruesit që i konvertojnë nevojat. Shtojca në të vërtetë krijon një kopje HTML në internet me të gjitha faqet nga versioni origjinal WP. Procesi i konvertimit me Thjesht Static mbulon JS dhe CSS, imazhe ose lloje të tjera të skedarëve që përmbajnë lidhje. Një veçori tjetër e shkëlqyeshme është aftësia e shtojcës për të zëvendësuar të gjitha llojet e URL-ve, përfshirë ato offline, relative apo absolute.
 • Shtojca WP2Statike. Një instrument i lehtë për t’u përdorur dhe megjithatë i fuqishëm për t’u marrë me procesin e shndërrimit të shpejtë. Isshtë në gjendje të gjenerojë të gjithë kopjen e faqes në internet duke e kthyer atë në një version statik HTML me të gjitha faqet. Përdoruesit janë të lirë të vendosin detyra dhe qëllime të ndryshme eksporti për secilin projekt të veçantë. Ajo vjen me aftësi falas për pritjen e GitHub, si dhe integrim me mjetet CI.

2. Përdorni gjeneratorët e faqeve

Gjeneratorët popullorë statikë mund të jenë gjithashtu një zgjidhje e mirë. Ata veprojnë praktikisht në të njëjtën mënyrë si shtojcat edhe pse me disa ndryshime të vogla. Ketu jane disa shembuj:

 • Jekyll gjenerator i faqes statike. Mjeti është i përsosur për ata që kanë nevojë për të kthyer në faqe të vogla si blog ose portofol. Mbështetur nga GitHub, ai përdor direktori të gatshëm shabllone me formate të ndryshme teksti dhe skedarësh. Ajo, jo vetëm që konverton faqen e internetit, por edhe e bën atë të gjenerojë një version të qëndrueshëm statik HTML.
 • pelikan gjenerator i faqes statike. Ky instrument mund të funksionojë për ata që merren me formate si Markdown ose AsciiDoc. Një përfitim i madh është se gjeneratori i faqes ka karakteristika të veçanta që lehtësojnë gjenerimin e skedarëve të sitit, gjë që është thelbësore. Në të njëjtën kohë, ai mbështet burimet RSS, mjetet analitike, integrimin me platformat e mediave sociale, etj.
 • HTTrack për të kthyer një sit WP në HTML statik. Shtë një instrument i mirë për ata që duan të kontrollojnë se si do të duket faqja e tyre në internet pasi të konvertohen, por përpara se të shkojnë në internet. Sistemi vjen si një platformë me burim të hapur me funksionalitetin për të shkarkuar faqen tuaj të internetit duke mbajtur të njëjtën strukturë. Ai përdor ruajtjen lokale me direktori të krijuar posaçërisht për skedarët dhe imazhet e faqes suaj të internetit. Në të njëjtën kohë, HTTrack krijon HTML-in e faqes duke ju lejuar të shfletoni projektin jashtë linje.

Me fjalë të tjera, ju merrni një sit pasqyre që është shkarkuar në disk lokal. Ajo ka të njëjtën strukturë si projekti juaj fillestar WP me të gjithë përmbajtjen e gjeneruar në mënyrë dinamike, përfshirë komentet e postimeve të fundit, artikuj të lidhur, etj.

Dobësia kryesore është se do t’ju duhet të kompresoni skedarët, pasi mjeti i ruan ato veç e veç. Për më tepër, sistemi është goxha i ndërlikuar për t’u përdorur. Duhet të dini se si të përdorni menaxherin e skedarëve ose klientin FTP për të ngarkuar arkivin me përmbajtjen dhe skedarët e faqes në internet me ekstraktimin e tyre të mëtejshëm në varësi të drejtorisë.

3. Konvertimi manual në HTML

Në disa raste, është më mirë të paraqitni një uebfaqe të re HTML, sesa të vendosni mjete migrimi. Nuk bëhet fjalë vetëm për ndërlikime apo çështje teknike. Disa gjeneratorë statikë të faqeve nuk mbështesin elemente jetike të faqeve të internetit, siç janë format e kontaktit, mjetet natyrore të navigimit WP, etj. Me fjalë të tjera, mund të gjeni versionin tuaj statik me disa blloqe thelbësore që nuk kanë.

Kjo është ajo ku ndërtimi i një uebsajti të ri HTML nga e para mund të duket se është një zgjidhje më e shpejtë dhe më efektive. Ja pse:

 • Procesi i komplikimit i konfigurimit. Siç e keni kuptuar nga artikulli, konvertimi i faqes tuaj WP në internet është një telashe. Procesi kërkon së pari mobilizimin e projektit tuaj në një nënfushë. Atëherë do të duhet të keni të shkarkuar të gjithë skedarët dhe shtojcat në domenin origjinal.
 • Mund të kërkohet CDN. Ju faqja statike e HTML mund të telefonojë për konfigurimin e Rrjetit të Dorëzimit të përmbajtjes. Edhe një herë, do t’ju duhet të menaxhoni procesin vetë. CDN është jetike për administrimin e pasurive të sitit.
 • Vendosja e ridrejtimeve. Fatkeqësisht për pronarët e faqeve të internetit, shtojcat dhe gjeneratorët e faqeve zakonisht nuk merren me ridrejtime të vërteta 301 ose 302. Mënyra e vetme për të përballuar ridrejtimet është t’i vendosni ato në panelin pritës të faqes suaj të internetit..
 • Kërkohet shumë kohë. Ju keni gabim nëse mendoni se procesi i konvertimit është i shpejtë. Mund të zgjasë një kohë mjaft e gjatë. Instrumentet konvertuese nuk vendosin vetëm disa nga faqet në internet të elementeve. Ata merren me procesin e ribotimit të të gjithë projektit, i cili nuk është aspak çështje e disa orëve. Sajti më i madh që keni, aq më gjatë do të duhet për të migruar.
 • Mungesa e funksionalitetit. Gjeneruesit statikë të faqeve nuk mbështesin disa seksione thelbësore të faqeve, si format e kontaktit, komentet, etj. Do t’ju duhet të kërkoni mënyra të tjera për të dalë.

Siç mund ta shihni, procesi i konvertimit të faqes suaj WP në HTML nuk është aq i shpejtë dhe i thjeshtë sa mund të mendoni. Nga ky këndvështrim, mund të ishte një ide më e mirë për të dalë me një projekt krejt të ri me të gjitha faqet dhe pjesët që funksionojnë pa probleme, në vend që të ridrejtoni vizitorët tuaj në 404 Page Not Found.

Në fund të fundit

Konvertimi i faqes suaj të WordPress-it në një version statik HTML mund të duket se është një zgjidhje e mirë për disa probleme. Mund të jetë një rrugëdalje për faqet e internetit të vogla dhe më pak komplekse që kërkojnë shpejtësi më të shpejtë të ngarkesës, stabilitet të përmirësuar ose siguri. Nga ana tjetër, procesi është shumë i ndërlikuar dhe kërkon njohuri të thella.

Për më tepër, nuk është vetëm të zgjidhni një mjet dhe ta ktheni faqen në vetëm disa klikime. Itshtë një proces i zgjatur dhe i ndërlikuar që jo gjithmonë rezulton në atë që prisni. Ju duhet të merrni parasysh disa opsione, përfshirë ndërtimin e një faqe të re HTML nga e para.

Krijoni një faqe në internet falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map