Si të konvertoni një faqe në internet statike në WordPress

si të konvertoni një faqe në internet html statike në wordpress

Lidhjet e faqeve të internetit të ndërtuara me 100% HTML po kalojnë. Kjo ishte një rrugë e gjatë e vështirë nga origjina e ndërtesës në internet. Hasshtë kthyer në prova dhe gabime për miliona entuziastë të dizajnit në internet nga e gjithë bota. Nuk do të thotë që faqet statike HTML do të zhduken një herë e përgjithmonë. Gjuha e shënjimit të HTML5 është akoma një nga më të fuqishmit që sot lejon përdoruesit të krijojnë uebfaqe pa sisteme të menaxhimit të përmbajtjes pas tyre. Megjithatë …

Dizajni i uebit ka evoluar me kalimin e viteve duke kaluar në një nivel më të lartë të pranisë së uebit duke u shndërruar në një mjedis online më tërheqës dhe ndërveprues. Për më tepër, përdoruesit nuk janë më të detyruar të merren me kodimin dhe programimin vetë falë platformave të automatizuara CMS që i bëjnë praktikisht të gjitha punët. Në të njëjtën kohë, duhet të marrim parasysh a rritja e shpejtë e pjesës së tregut të WordPress duke arritur 60.7% në 2019. Me fjalë të tjera, platforma po bëhet forca mbizotëruese midis platformave të tjera CMS.

Ndjekja e tendencave të fundit të projektimit në internet është thelbësore për të qëndruar në bord. Për pronarët e faqeve të internetit, kjo do të thotë një veprim i pashmangshëm nga HTML statik në WordPress. Procedura mund të duket marramendëse. Ky artikull është për të nënvizuar mënyrat kryesore të konvertimit të faqes në internet, si dhe përfitimet dhe çështjet e tjera thelbësore që duhet të merren parasysh përpara se të transferoheni në WordPress.

Arsyet për të kthyer një faqe në internet statike në WordPress

Konvertimi i HTML-it tuaj statik në WP nuk ka të bëjë thjesht me tendencat e projektimit në internet ose WordPress në rritje të popullaritetit. Ka të bëjë kryesisht me funksionalitetin dhe tipar jashtëzakonisht të pasur që ju mund të merrni me një veprim të tillë. CMS mund të jetë një zgjidhje perfekte jo vetëm për faqet me bazë teksti dhe blogs por edhe për lloje të tjera të ndryshme të projekteve në internet duke filluar nga eCommerce, faqet e internetit të biznesit të vogël, faqet e uljes, etj.

Për më tepër, duhet të marrim parasysh disa përfitime themelore të WordPress:

Factsheet:
• Uebfaqet e drejtpërdrejta të WordPress: – 27,165,799;
• Numri i temave – 10,000+;
• Shtojca falas – po;
• Përshtatje e plotë – po.

 • Faqet dinamike. WP është një CMS dinamike, që do të thotë se nuk ka linja kodimi dhe ton faqesh të veçanta të ngarkesave të rënda me të vërtetë të njëjtin dizajn dhe paraqitje tipike pa asnjë shans për tu dalluar. Nga ana tjetër, WordPress ua lehtëson përdoruesve krijimin e faqeve, kategorive dhe postimeve të reja, si dhe menaxhimin dhe rregullimin e secilës prej tyre me lehtësi.
 • Lehtë për t’u përdorur. Ju nuk duhet të bëni shumë nga puna e zhvillimit me WordPress. Sistemi jep një përzgjedhje të madhe të shtojcave nga kutia, ndërsa mjetet e menaxhimit të përmbajtjes janë mjaft intuitivë. Nëse jeni akoma i përfshirë në kodimin e faqes në internet, procesi do të bëhet më i thjeshtë pa ndonjë njohuri teknike të thelluar të kërkuar.
 • Optimizimi dhe Përshtatja. WordPress fillimisht u krijua si platforma e blogjeve. Do të thotë që programi fillimisht u krijua për të ndërtuar faqe interneti miqësore me SEO. Për më tepër, WordPress ofron instrumente të ndryshme për të rritur punën e faqes në internet, shpejtësinë e ngarkesës së faqeve dhe performancën. Këto karakteristika janë gjithashtu të rëndësishme për radhët e motorit të kërkimit të faqes tuaj. Platforma ofron liri të mjaftueshme për të rregulluar paraqitjen e faqeve, si dhe hartimin e përgjithshëm të faqes. Procedura duket shumë më e lehtë krahasuar me shënimin e faqes HTML. Ende keni aksesin në CSS / HTML të faqes në internet ndërsa personalizimi nuk është aq i bezdisshëm.
 • Komuniteti në rritje i WordPress. Me popullaritetin në rritje të CMS, komuniteti rritet gjithashtu. Përdoruesit mund të hasin në qindra forume, grupe dhe faqe që bashkojnë të gjithë përdoruesit e WordPress për të diskutuar çështje të ndryshme. Temat variojnë nga temat teknike deri tek përmbledhjet e pluginave, udhëzuesit e integrimit në uebfaqe, etj. Me fjalë të tjera, kurrë nuk do të mbeteni së bashku me faqen tuaj të re të WordPress.

Tani që është e qartë pse ju në të vërtetë keni nevojë për të kthyer faqen tuaj statike HTML në WordPress, ju ndoshta do të nxitoni për të gjetur mënyrën më të mirë për ta bërë atë. Epo, ndaloni për një minutë dhe merrni parasysh sa vijon përpara se të filloni procesin e konvertimit.

Lexoni gjithashtu:
Si të krijoni një faqe në internet WordPress.

Gjërat që duhet të merren parasysh para se të konvertohet

Para se të transferoheni përfundimisht në WP, sigurohuni që të kërkoni këto që vijojnë:

 1. Sigurohuni që hosti juaj plotëson të gjitha kërkesat të faqes tuaj të re. Kërkesat për sitin HTML dhe WP mund të jenë të ndryshme.
 2. Përgatituni të përdorni një redaktues të kodit. Mund të jetë e nevojshme për njërën prej opsioneve të konvertimit, pasi ekziston nevoja për ndryshimin e kodit. atom ose Notepad++ do të mjaftonte.
 3. Rezervoni mjaft kohë dhe durim, pasi procesi lëvizës do të kërkojë një qëndrueshmëri.

Të mirat dhe të këqijat e konvertimit të një faqe në internet statike HTML në WordPress

Ju në të vërtetë jeni gati për të vazhduar më tej. Mos hezitoni, pasi jeni duke bërë gjënë e duhur. Por së pari, ne duhet të jemi të sinqertë me ju dhe të nxjerrim në pah të gjitha të mirat dhe të mirat për shndërrimin e faqes suaj statike të HTML në WordPress.

Pros:
Cons:
&# X2714; CMS e fuqishme – vështirë se do të përballeni me problemet kur zgjeroni faqen tuaj të internetit WP duke përdorur shtojcat në dispozicion dhe aftësitë e integrimit. Përdoruesit do të gjejnë gjithçka nga format e thjeshta të kontaktit dhe mbrojtja kundër spamit tek SEO dhe shtojcat e sigurisë, format e shfaqjes, mjetet analitike, etj..
&# X2714; Azhurnime të shpejta në sit – azhurnimi i faqeve të faqes është shumë i lehtë. Thjesht shkruani pultin dhe redaktoni përmbajtjen. Nuk ka nevojë të punësoni zhvillues ose dizajnues të uebit sa herë që keni nevojë për të azhurnuar faqen.
&# X2714; Temat Stylish – mijëra skedarë dhe shabllone të gatshëm për përdorim janë në dispozicion falas. Ato u zhvilluan nga stilistë të faqes së internetit nga e gjithë bota. Nëse dëshironi për diçka unike ose ekskluzive, temat me premium të paguar me siguri do të bëjnë hile.
Kurba e arsimit. Kjo është e drejtë, ju ende duhet të mësoni se si të përdorni platformën e re. Sidoqoftë, edhe fillestarët pa aftësi teknike mësohen me shpejtësinë e saj. Nëse punoni me faqet HTML për një kohë të gjatë, kurrë nuk do ta keni të vështirë të punoni me WP. Për më tepër, mijëra artikuj, udhëzues, mësime dhe video në internet do të vijnë në dispozicion.
Mirëmbajtja dhe mbështetja. Ju jeni i vetmi përgjegjës për punën dhe mbështetjen e faqes tuaj. Përdoruesit duhet të mbajnë një vëmendje në shtojcat dhe azhurnimet CMS, duke pritur datat e skadimit, rinovimet e domenit, etj.

Tani, ju jeni plotësisht të gatshëm për të lëvizur përpara dhe për të kthyer faqen tuaj statike të HTML në WordPress. Le të shohim disa mundësi të mundshme për të zgjedhur mënyrën e duhur.

Tre mënyra për të kthyer një faqe në internet statike në WordPress

Ideja kryesore për shndërrimin e HTML në WordPress është në të vërtetë ndryshimi i dizajnit të faqes. Me fjalë të tjera, ju lejoni që tema WordPress të miratojë modelin tuaj HTML ndërsa CMS jep funksionalitetin dhe veçoritë e tij.

Përdoruesit do të duhet të zgjedhin nga tre opsione kryesore për të kaluar ndërmjet platformave. Secila rrugë është e ndryshme për sa i përket vështirësive dhe hapave për të ndërmarrë. Zgjedhja do të varet nga disa faktorë, duke përfshirë sfondin teknik të përdoruesit, kohën, preferencat, etj.

1. Konvertimi manual

Kjo është ndoshta është më shumë kohë dhe sfiduese, pasi kërkon aftësi teknike maksimale. Nëse keni zgjedhur këtë rrugë, përgatituni të bëni shumë kodim. Procedura nuk do të jetë një telashe për përdoruesit me prapavijë të mirë teknike dhe koduese. Gjithçka që ju nevojitet është pak njohuri për CSS, PHP dhe HTML, natyrisht.

Procesi përfshin hapat e mëposhtëm:

 1. Para së gjithash, ju duhet të krijoni skedarë themelorë (style.css, index.php, etj.) Dhe t’i vendosni ato në një dosje të re me tema.
 2. Faza tjetër është të sjellni CSS-në e faqes tuaj ekzistuese në fletën e punës të WordPress.
 3. Tani ju duhet të ndani një faqe interneti ekzistuese HTML në disa pjesë, WordPress përdor kryesisht PHP për të nxjerrë të dhënat e nevojshme. Me fjalë të tjera, duhet të krijoni disa kopje PHP të skedarëve tuaj HTML duke lejuar WordPress t’i bashkojë ato.
 4. Hapi tjetër dhe ndoshta hapi më i lehtë është të ndryshoni formatin e header duke e bërë atë të pajtueshëm me WordPress.
 5. Ngarko temën dhe fillo të përdorësh uebfaqen e re të WordPress-it.

Pengesë kryesore e kësaj metode të veçantë tek ju nuk do të mund të përfitoni nga funksionaliteti i plotë i WP. Do të keni qasje në aftësitë CMS fillestare ndërsa zona e plugin-it nuk është e disponueshme. Për më tepër, ju nuk mund të modifikoni menunë nga backend WP.

Mos kini shqetësime. Metoda tjetër do të zgjidhë problemin duke lënë të marrë sa më shumë nga funksionaliteti i WordPress.

Lexoni gjithashtu:
Si të krijoni një faqe në internet pa një ndërtues të internetit.

2. Ndërtimi i Temës së Fëmijëve

Rruga është ndoshta mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për të kthyer faqen tuaj të internetit statike HTML në WordPress, nëse keni nevojë të ruani pamjen dhe stilin e versionit fillestar të faqes. Avantazhi kryesor është që ju mund të punoni me një temë të gatshme WP për t’u përdorur në vend që të punoni me kodin fillestar HTML për të filluar. Ideja është të përdorim dy tema të ndërtuara mbi njëra-tjetrën (temat e prindërve dhe të fëmijëve).

Hapat janë si më poshtë:

 1. Zgjidhni një temë të WordPress që ju pëlqen. Sigurohuni që i referohet temës fillestare të sitit në mënyrë që të mos keni nevojë ta modifikoni më vonë.
 2. Vendosni mishin e temës së fëmijës në një dosje të re (njëjtë si në metodën # 1).
 3. Merrni një fletë stili për temën e re dhe vendoseni. Ju në të vërtetë mund të aktivizoni temën e re edhe në këtë pikë. Sidoqoftë, ju ende duhet të bëni një stilim.
 4. Në këtë fazë, stilimi i prindërve dhe Funksionet.php duhet të trashëgohen. Atëherë do t’ju duhet të rregulloni modelin.
 5. Aktivizoni temën dhe merrni një uebfaqe të bazuar në WP që duket saktësisht si ajo origjinale.

3. Importimi i përmbajtjes përmes programeve

Kjo metodë është basti më i mirë për ata që në fakt nuk kujdesen për pamjen fillestare dhe modelin e faqes së tyre HTML. Për këtë arsye, rruga është edhe më e shpejtë dhe më e thjeshtë nëse krahasohet me ato të mëparshme. Procesi është aq i thjeshtë sa 1,2,3.

 1. Bëni konfigurimin e faqes.
 2. Instaloni një temë të re WP.
 3. Instaloni një plugin special transferimi.
 4. Importoni përmbajtjen HTML në WordPress tuaj.

Pasi të keni përfunduar procesin, ju rekomandojmë të kontrolloni faqet aktuale të importuara dhe URL-të e postimeve për t’u siguruar që ato janë SEO miqësore.

Në fund të fundit

Ju keni mësuar se si të konvertoni një faqe në internet statike në WordPress duke përdorur tre metoda të ndryshme. Zgjodhi atë që plotëson nevojat dhe preferencat e tua. Procesi nuk është aq i vështirë sa mund të duket. Nga ana tjetër, ju do të merrni një më funksionale, më të lehtë për t’u përdorur dhe rregulluar faqen e internetit me teknologji të përparuar CMS.

Kalimi në një sit me bazë WP është më mirë për disa arsye. Para së gjithash, përdoruesit do të vlerësojnë fleksibilitetin e dhënë nga shtojcat WordPress dhe redaktori i përmbajtjes. Së dyti, do të keni një faqe në internet me të gjitha avantazhet konkurruese në pako për të marrë sfidën e biznesit konkurrues në internet. Jo vetëm WordPress ju lejon të rritni ngrohtë e tanishme, por edhe të zgjeroni biznesin tuaj dixhital.

Filloni me WordPress Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me