Sa kushton të punësosh një Zhvillues Web ose një Designer Web

Si të punësoni një ekspert profesional Wix

Teknologjitë e ndërtimit të uebit po evoluojnë. Krijimi i faqeve të internetit nga e para pa aftësi të posaçme është më e lehtë se kurrë më parë duke konsideruar platforma tërheqëse dhe rënie përveç CMS-ve të njohura si WordPress ose joomla. Në të njëjtën kohë, pronarët e faqeve të internetit mund të kenë ende arsye thelbësore për të punësuar dizajnerë dhe zhvillues të faqes në internet, pasi vetëm profesionistët e vërtetë janë në gjendje të zbatojnë veçori për ta bërë projektin tuaj të ndritshëm.

Të kesh një ide të shkëlqyer nuk është e mjaftueshme. Zbatimi i duhur, dizajni i angazhuar dhe përfundimi i duhur janë të domosdoshme për të lejuar që faqja juaj e internetit të tërheq audiencën e duhur dhe t’i bëjë ata të bashkëveprojnë. Nuk ka rëndësi nëse keni nevojë për disa ndryshime të vogla dhe modifikime të faqes ekzistuese ose zhvilloni një projekt të personalizuar individualisht nga e para, mund të kërkoni ndihmën e stilistëve ose zhvilluesve profesionistë në varësi të qëllimeve.

Ky artikull është për të nënvizuar hapat kryesorë të punësimit të një pro, si dhe diapazonin e çmimeve për shërbimet e tyre. Do të zbuloni se kush keni nevojë për të përfunduar një detyrë të veçantë, si dhe gjëra për të parë kur punësoni një profesionist, dhe sa mund t’ju kushtojë ai ose ajo.

Web Developer vs Designer Web: Cili është ndryshimi

Para se të zhyten thellë në shifra dhe etiketa çmimesh, le të sqarojmë se për kë ju nevojiten në të vërtetë. Ekziston një mashtrim i zakonshëm që dizajnuesit dhe zhvilluesit e uebit bëjnë të njëjtën gjë. Epo, është false. Do specializim kërkon aftësi dhe qasje të ndryshme. Zhvilluesit dhe projektuesit përdorin instrumente të ndryshëm dhe kanë çështje të kundërta për të zotëruar.

Web Developer vs Designer Web

Farë është një Designer Web?

Termi “projektues” do të thotë që një person merret me pamjen vizuale të faqes në internet. Sigurisht, tendencat moderne të projektimit të internetit krijojnë standarde më të larta për ato që ne i quajmë UI / UX. Në të njëjtën kohë, ideja është akoma e njëjtë. Një stilist profesionist në internet mund t’ju ndihmojë në krijimin e logove, ikonave dhe butonave për faqen e internetit.

Designers duhet të njohin një shumëllojshmëri të koncepteve grafike. Ata punojnë me koleksione të ndryshme ngjyrash, prototipim, redaktim, dizajnim, etj. Kërkon njohjen e disa mjeteve të avancuara të stilistëve për të ndjekur tendencat e fundit.

Mjetet e përdorura nga Designers Web

Siç u përmend më parë, projektuesit e uebit kryesisht merren me instrumente vizuale dhe grafike duke përfshirë Illustrator, Sketch, Photoshop, dhe shumë të tjerë. Ju duhet t’i shikoni ato në rezymenë e projektuesit për t’u siguruar që një kandidat e di se si të punojë me të paktën mjetet fillestare. Aftësi shtesë si puna me platforma të ndryshme prototipuese (UXPin ose Mockplus) do të jenë një avantazh i madh.

Farë është një zhvillues i faqes në internet?

Përveç stilistëve, zhvilluesit e faqeve të internetit rrallë kujdesen për mënyrën se si duket faqja juaj e internetit. Ajo që ata interesojnë është zbatimi i faqes dhe mënyra se si po funksionojnë të gjithë elementët. Një zhvillues profesional në internet merret me kodimin dhe programimin. Shkathtësitë thelbësore përfshijnë gjithashtu skriptet, redaktimin e skedarëve, zhvillimin e përparme, etj.

Misioni kryesor është të shkruani një kod të qartë që do të bëjë që faqja juaj të funksionojë pa probleme në pajisje të ndryshme në rrethana të ndryshme. Ju mund të keni nevojë për një zhvillues për të zgjidhur disa çështje teknike, si dhe për debugging.

Mjetet e përdorura nga Zhvilluesit e Uebit

Përveç teknologjive të zhvillimit të para dhe gjuhëve të programimit si CSS, HTML ose JavaScript, zhvilluesit profesionistë duhet të dinë gjithashtu se si të punojnë me softuer të ndryshëm IDE. Si rregull, ato përfshijnë programe të njohura si Sublime ose WebStorm. Përvoja në të punuar me korniza shtesë si Bootstrap ose JQuery do të ishte gjithashtu një plus i madh në favor të kandidatit.

Sa më shumë aftësi të ketë një kandidat aq më mirë edhe pse do të rezultojë në një kosto më të lartë.

Si të punësoni një PRO me sukses (5 hapa të thjeshtë)

Pra, tani mund të vendosni lehtësisht se me të cilin keni nevojë të punoni me uebfaqen. Ju e dini ndryshimin midis projektuesve të internetit dhe zhvilluesve. Isshtë koha e duhur që filluam me hapat thelbësorë për të punësuar një profesionist. Më tej, ne do t’i përgjigjemi 5 pyetjeve fillestare:

 1. Farë duhet të kërkoni?
 2. Ku të kërkosh?
 3. Si të identifikoni një pro?
 4. Freelancer lokal ose i pavarur?
 5. Si të intervistoni?

Përgjigjet e pyetjeve janë në të vërtetë 5 hapa në rrugën tuaj për të punësuar një ekspert të vërtetë.

Hapi # 1 – Përcaktoni kompetencën

Tani kur e kuptoni qartë ndryshimin midis zhvilluesve dhe stilistëve, ju e dini saktësisht se çfarë ju nevojitet për të përfunduar detyrën. Mirë për një fillim. Tani ju duhet të ngushtoni kërkimin dhe të kërkoni një kandidat me aftësitë që ju nevojiten.

Për shembull, ju keni një temë WordPress me një dizajn të thurur dhe të qartë. Ju keni një logo me porosi me dimensione të sakta në formate të ndryshme dhe duhet ta vendosni atë në kokë. Farë mund të jetë më e lehtë se kaq? Ju shkoni në Paraqitje dhe ngarkoni imazhin në seksionin e kokës. Sidoqoftë, logoja nuk ka shfaqur mënyrën si e pritej. Ajo prish të gjithë strukturën e faqes fillestare ndërsa versioni celular nuk është gjë tjetër veçse një katastrofë.

Kjo është ajo ku ju mund të keni nevojë për ndihmën e zhvilluesit për të punuar me kodin dhe për të redaktuar disa nga pjesët e faqes fillestare për të zgjidhur logon në mënyrë që të duket si në vendin e duhur me të gjitha blloqet e shfaqura në mënyrë korrekte si në desktop ashtu edhe në pajisjen celulare. Ju nuk do të keni nevojë për një ekspert me vite të zhvillimit mbrapa për të përmbushur detyrën. Anasjelltas. Nëse keni nevojë të vendosni një skenar për një formë të automatizuar kontakti pop-up që dërgon oferta të personalizuara, nuk duhet të punësoni kurrë një zhvillues të rishtar.

Lexoni gjithashtu:
Si të krijoni një faqe në internet me WordPress.

Hapi # 2 – Përcaktoni Platformën

Faza e dytë është të vendosni se ku të gjeni një profesionist. Kjo varet nga vendimi juaj nëse të punësoni një profesionist të pavarur ose ekspertë vendas. Ne do të diskutojmë ndryshimin pak më tej. Sa për platformat, ju mund të zgjidhni për Portale të mëdha dhe të besueshme si Upwork si dhe shfletoni në rrjetë në kërkim të ndërmarrjes lokale. Për shembull, Freelance.com pret miliona punëtorë në distancë ndërsa vetëm në Shtetet e Bashkuara 56.7 milion njerëz punojnë si pavarësues.

Hapi # 4 – Identifikoni Pro

Mos kini frikë të kërkoni një kandidat për të treguar portofolin e tij ose saj. Kontrolloni plotësisht profilin për të zbuluar se çfarë mjetesh dhe aftësish ka një kandidat. Krahasoni atë me listën e mjeteve që përshkruajmë më parë. Shqyrtimet nga klientët e mëparshëm gjithashtu mund të vijnë në ndihmë, veçanërisht nëse vendosni për zhvillimin e faqeve lokale ose ekipin e dizajnit.

Hapi # 4 – Lirik Lokal ose Freelancer?

A janë profesionistët e pavarur me të vërtetë një mundësi e mirë? Apo ndoshta është më mirë të zgjedhësh agjencitë lokale me cikël të plotë? Secila mundësi ka disa goditje dhe humbje.

freelancerLokal
Hits&# X2714; Ata vendosin norma më të ulëta nëse krahasohen me studiot dhe firmat lokale.
&# X2714; Ju jeni i lirë të negocioni çmimin direkt me personin që punësoni.
&# X2714; Asnjë palë e tretë ose ndërmjetës nuk ndërhyjnë në procesin e bashkëpunimit.
&# X2714; Asnjë komision për emrin e markës ose shërbimet e padobishme që nuk ju nevojiten.
&# X2714; Freelancer mund të jenë një alternativë më e shpejtë dhe më e lirë në rast se keni disa raste urgjente ose çështje të vogla për të zgjidhur pikërisht këtu.
&# X2714; Zgjedhja për studiot lokale të internetit dhe firmave është një mundësi e mirë në rast se dëshironi të ndjeheni plotësisht të sigurt.
&# X2714; Si rregull, ato përfshijnë kompani me cikël të plotë me Metodologjinë e shkathët duke ju lejuar të gjurmoni të gjithë procesin nga fillimi në fund.
&# X2714; Të dy palët zakonisht këndojnë një kontratë me të gjitha deklaratat dhe termat, përfshirë afatet, qëllimin e punës dhe pikat e tjera kritike.
MissesNë të njëjtën kohë, ju duhet të jeni të përgatitur për disa rreziqe, pasi nuk jeni në gjendje të merrni kontrollin mbi kandidatin e largët.
✘ Nuk ka garanci që ai ose ajo do ta përmbushë detyrën me kohë.
✘ Për më tepër, ekziston rreziku që të punësoni dizajnerë ose zhvillues të padrejtë që kanë për qëllim vetëm marrjen e parave nga klientët e mundshëm.
✘ Ju nuk nënshkruani asnjë marrëveshje, që do të thotë se nuk jeni të mbrojtur në aspektin e juridiksionit.
Tag Etiketat e çmimeve të larta janë pengesa kryesore.
Companies Kompanitë vendore zakonisht ngarkojnë më shumë nëse krahasohen me freelancer.
✘ Për më tepër, ju mund të duhet të prisni nëse ekipi është i ngarkuar me punë.
✘ Ekziston ende një rrezik që një kandidat i zgjedhur nuk do të kryejë detyrën.

Freelancer janë të mirë për disa detyra të vogla si vizatimi i një logoje, korrigjimi i kodit ekzistues ose implementimi i një skenari të thjeshtë. Ato mund të jenë një ilaç i mirë në rast të detyrës urgjente ndërsa kompanitë lokale janë më të mira për detyra më të ndërlikuara që kërkojnë dizajnim të thelluar të internetit ose zhvillim të përvojës.

Hapi # 5 – Intervistë

Bëhuni gati me një listë të pyetjeve fillestare. Pyesni një kandidat për përvojën e tij ose saj. Mundohuni të zbuloni sa më shumë të jetë e mundur në lidhje me nivelin e kompetencës. Pyetjet e mëposhtme mund të jenë të dobishme:

 1. Cilat mjete do të përdorni për të përfunduar detyrën?
 2. A e keni bërë ndonjëherë më parë?
 3. Nëse po, a mund të tregoni disa shembuj?
 4. A mund të jepni një përmbledhje të shkurtër të veprimeve që do të ndërmerrni?
 5. Sa do të zgjas?
 6. Si do të jemi në kontakt?
 7. A duhet të paguaj paraprakisht?

Intervistoni disa kandidatë dhe krahasoni përgjigjet e tyre. Mos nxitoni për të zgjedhur atë me normat më të ulëta. Sigurohuni që një zhvillues ose dizajner plotëson kërkesat tuaja.

Sa kushton të punësosh një programues në internet

Gjëja e parë që duhet të kuptoni është nëse do të paguani një çmim fiks ose tarifa për orë. Të dy konceptet kanë disa pengesa dhe avantazhe të dukshme në varësi të situatës tuaj të veçantë. Zgjedhja do të varet kryesisht nga kompleksiteti i detyrës suaj.

Pricemimet fikse ose çmimet për orë?

Pagesat për orë janë më të mira për projekte të vogla që nuk kërkojnë më shumë se një javë për tu realizuar. Le të themi, ju po punësoni një zhvillues profesional të internetit për të rregulluar CMS tuaj. Procesi nuk është një sfidë për një ekspert. Ai ose ajo do të bëjë më pak gabime pa kohë shtesë për debugging. Për këtë arsye, nuk ka asnjë pikë në pagimin e një çmimi fiks.

Nga ana tjetër, zhvilluesve më pak përvojë mund të kenë nevojë për më shumë kohë. Ata kanë më shumë të ngjarë të bëjnë disa gabime, ndërsa rishikimet gjithashtu mund të jenë të nevojshme. Në këtë rast, çmimi fiks duket si një mundësi më e mirë.

Për projekte të mëdha dhe që kërkon kohë, tarifat fikse duket se janë opsioni përfundimtar. Edhe zhvilluesit me përvojë mund të hasin vështirësi ndërsa gabimet ka të ngjarë të ndodhin. Në të njëjtën kohë, projektet e ndërlikuara mund të kërkojnë testime shtesë A / B ose prototipizim.

Po, për shpenzimet? Etiketa e çmimit mund sillen nga 41 deri në 160 dollarë në orë. Sidoqoftë, prapë mund të gjeni mundësi më të lira. Për shembull, zhvilluesit e vlerësimit më të lartë të Upwork janë në dispozicion duke filluar nga 38 dollarë në orë. Edhe një herë, kostoja përfundimtare do të varet nga kompleksiteti i projektit:

 • Site e thjeshtë me një faqe me disa elementë fillon do t’ju kushtojë deri në 40 dollarë në orë.
 • Rregullimi i CMS në platformën tuaj është rreth 40 dollarë në orë.
 • Ndërtimi i një uebsajti plotësisht të personalizuar nga e para është rreth 50 – 75 $ në orë.

Ekipet e zhvillimit lokal zakonisht ngarkojnë çmime fikse që mund të shkojnë nga 1.000 dollarë për një uebfaqe të thjeshtë biznesi të vogël deri në 100,000 dollarë për një dyqan dixhital funksional me CMS tuaj të personalizuar.

Lexoni gjithashtu:
Si të krijoni një faqe interneti nga e para.

Sa është të punësosh një Designer Web

Kostot për krijimin e faqeve në internet janë rritur me kalimin e viteve. Duket se i sjell shumë vlerë projektit, pasi një dizajn i qëndrueshëm në internet siguron angazhimin e përdoruesve, si dhe bashkëveprimin me klientët tuaj të mundshëm. Për këtë arsye, ju duhet të jeni gati për të nxjerrë disa qindra nga portofolin.

Kostot e pavarura për Designer Web

Një stilist i mirë dhe me përvojë do t’ju paguajë nga 20 dollarë për disa mostra logo, favicon ose ikona në 5,000 dollarë për një dizajn të plotë të faqes në internet ose ridizajnim. Në të njëjtën kohë, ju mund të gjeni një dizajnues grafik me përvojë për më pak se 30 dollarë në orë. Edhe një herë, Upwork ofron një listë të stilistëve më të vlerësuar të faqes në internet duke filluar nga 25 dollarë në orë me të gjitha aftësitë dhe mjetet e nevojshme për të krijuar logot, modelet e shtypura, animacionet në internet, etj.

Kostot e Agjencisë së Dizajnit

 • Baza do t’ju kushtojë nga rreth 3,000 dollarë (ju ofroni tallje dhe përfundoni dizajnin).
 • Ndihma standarde do t’ju kushtojë rreth 10,000 dollarë, përfshirë disa versione të konceptit të nivelit të lartë të projektimit.
 • Nëse keni nevojë për një uebfaqe të dizajnuar plotësisht për ju, përgatituni të paguani nga 16,000 dollarë për një ofertë të plotë shërbimi që mund të përfshijë si modelin e dizajnit ashtu edhe atë të markës..

Në fund të fundit

Peizazhi dixhital po ndryshon dhe po zhvillohet me shpejtësi. Uebfaqet nuk janë më të njëjtat me disa vjet më parë. Dizajnimi dhe mjetet e zhvillimit të uebit po përmirësohen gjithashtu. Në të njëjtën kohë, kërkesat për klasë premium janë gjithashtu më të larta se kurrë më parë. Për këtë arsye, ju mund të keni nevojë për një ekspert me teknika të mjaftueshme dhe mjete të përmirësuara për të sjellë idenë tuaj në jetë.

Vendosja e çmimit të projektit tuaj të ardhshëm në perspektivat kryesore është thelbësore. Nga ana tjetër, ju duhet të jeni 100% i sigurt, një kandidat i zgjedhur sjell vlera të mira për para. Ndërsa zhvilluesit dhe projektuesit e shquar komandojnë çmime të mëdha, ka ende disa mundësi më të lira për të gjetur një specialist me përvojë. Konsideroni rreziqet, krahasoni dhe krahasoni disa alternativa, mbani një sy në buxhet dhe qëndroni të përqendruar në pikat që kanë rëndësi thelbësore për suksesin e projektit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me