Sa kushton për të pritur një faqe në internet

Sa kushton për të pritur një faqe në internet

Do faqe në internet ka nevojë për një vend për të “jetuar”, si dhe për të ruajtur të gjithë skedarët, përmbajtjen, etj. Kjo është aty ku është e domosdoshme pritja. Me kaq shumë oferta dhe ofrues të ndryshëm të pritjes, zgjedhja e një të përshtatshme mund të jetë pak e ndërlikuar. Ju duhet të merrni parasysh një sërë faktorësh kryesorë përfshirë llojin e faqes në internet, teknologjinë e ndërtesës, madhësinë, vëllimin e përmbajtjes dhe më shumë për të siguruar funksionimin dhe stabilitetin e qetë edhe në majat e trafikut.

Do lloj projekti kërkon qasje specifike përsa i përket mbajtjes në internet. Kompanitë ofrojnë zgjidhje të pafundme serverash për nevoja të ndryshme ndërsa krijuesit e uebfaqeve vijnë si një paketë gjithëpërfshirëse, përfshirë emrat e domain, hostin dhe karakteristika të tjera, pa pasur nevojë t’i menaxhojnë ato me dorë. Në këtë përmbledhje, ne do të diskutojmë disa opsione të disponueshme të pritjes, kostot e tyre dhe veçoritë që ndikojnë në çmim.

1. Llojet e hostimit në internet

Para se të fillojmë të rishikojmë të gjitha aftësitë e mundshme të pritjes, duhet të kuptojmë se çfarë është hostimi dhe si funksionon teknologjia.

Kur hostohet, një uebfaqe futet në një server me të gjithë skedarët e tij, kodin burimor dhe përmbajtjen.

faqja e internetit merr një server

Një server është një kompjuter i fuqishëm që dërgon faqe në internet për përdoruesit e tjerë dhe pajisjet e tyre kur dërgojnë një kërkesë.

server

Kërkesa i dërgohet çdo vizitori që përdor shfletuesin e tij ose të saj për të shtypur adresën e URL-së ose ndjek lidhjen për një faqe të veçantë të faqes tuaj të internetit..

Serveri merr kërkesën dhe i dërgon informacionet përsëri

Serveri merr kërkesën dhe i dërgon informacionet përsëri me pamjen përfundimtare të faqes në internet tek përdoruesi i fundit. Koha midis kërkesës dhe faqes dërguar përdoruesit përcakton atë shpejtësinë e ngarkesës në internet, i cili është një faktor vendimtar që përcakton kënaqësinë e përdoruesve, trafikun, shkallën e konvertimit, radhët e SEO dhe faktorët e tjerë kryesorë.

Do të thotë që ju duhet të zgjidhni një host që i përshtatet kërkesave të projektit tuaj. Do ofertë vjen me specifika të veçanta, kapacitet dhe nivele të performancës që do të përcaktojnë funksionimin e projektit tuaj. Uebfaqet më pak të komplikuara si bloget ose portofolet nuk kërkojnë lehtësira supersonike. Nga ana tjetër, faqet më funksionale dhe më të komplikuara si dyqanet dixhitale kërkojnë fleksibilitet të zgjeruar të pritjes.

Shouldfarë duhet të keni parasysh kur hostoni një faqe në internet

Duke marrë parasysh sa më sipër, duhet të keni kujdes në sa vijon, kur zgjidhni një host:

 • Performance – pika më e rëndësishme që përcakton qëndrueshmërinë e faqes në internet pavarësisht hapave të trafikut. Kryesisht përbëhet nga dy nivelet kryesore: uptime (periudha kur hosti po funksionon) dhe shpejtësia e ngarkesës së faqes (koha e nevojshme që serveri ta dërgojë URL-në përsëri tek një përdorues sipas kërkesës).
 • lakueshmëri – kjo veçori rezervon hapësirë ​​për lirinë e personalizimit. Zgjidhja e serverit mund të jetë e integruar me disa prej platformave të njohura CMS, të sigurojë hapësirë ​​të mjaftueshme për të menaxhuar disa faqe në të njëjtën kohë, të ofrojë domene falas, mjete sigurie, etj..
 • Ndihma për klientët – të kesh një ekip mbështetës të besueshëm është thelbësor. Ju duhet të keni një ekspert për një zgjidhje të shpejtë të çështjeve teknike, probleme me përpunimin, integrimin ose vendosjen e çështjeve. Uebfaqja juaj mund të mos jetë e disponueshme për përdoruesit për arsye të ndryshme. Mbështetja profesionale e klientit duhet të ndihmojë për të kapërcyer pengesa të tilla.
 • çmim – duhet të dini se për çfarë paguani. Nëse pritja juaj kushton 1 dollarë në muaj, nuk duhet të prisni tonelata falas. Në të njëjtën kohë, disa zgjidhje të serverëve janë më të shtrenjta. Kostot do të varen nga kompleksiteti i projektit dhe burimet që prisni të merrni nga një ofrues pritës.

Ofruesit Hosting vs Ndërtuesit e Uebfaqeve

Teknologjitë moderne të ndërtimit të faqes në internet kanë evoluar. Përdoruesit tani kanë disa alternativa në varësi të nevojave dhe prejardhjes teknike. E para është të zgjedhësh platformat tradicionale të pritjes që ofrojnë disa zgjidhje të serverëve për lloje të ndryshme në internet përfshirë bloge të vogla, portofole ose projekte në rritje të tregtisë elektronike. Ata sjellin shumë karakteristika dhe përfitime nga kutia. Nga ana tjetër, përdoruesit janë ende të detyruar të trajtojnë disa nga çështjet e konfigurimit dhe teknike vetëm.

Miratimet e Ofruesit të Pritjes:
Kundërvajtësit e ofruesit të pritjes:
&# X2714; shkathtësi e mendjes – zgjidhni nga planet dhe llojet e ndryshme të pritjes për të përmbushur kërkesat e tyre.
&# X2714; çmim – ndarja e pritjes është zakonisht një mundësi më e lirë nëse krahasohet me ndërtuesit e faqeve në internet.
&# X2714; pajtueshmëri – punoni shumë me platformat më të larta CMS përfshirë WordPress.
&# X2714; lakueshmëri – zgjidhni një plan të thjeshtë për të filluar. Pastaj kaloni në një më të madh më vonë.
&# X2714; burime – përfitoni nga ruajtja e pakufizuar, gjerësia e bandës dhe karakteristika të tjera thelbësore.
Vendosja manuale – do të duhet të regjistroni një domen, të instaloni CMS dhe të ngarkoni temën me dorë.
kompleksitet – kur gjenden në pult, disa përdorues mund të ndjehen pak të hutuar. Ata mund të kenë nevojë për ca kohë për të kuptuar se si funksionon.

Rruga e dytë është të zgjedhësh zgjidhje gjithëpërfshirëse të sjellura nga ju ndërtuesit e faqeve moderne. Lajmi i mirë është se nuk keni pse të kujdeseni për asgjë. Sistemi siguron performancë të mjaftueshme dhe stabilitet. Ju paguani për një plan të zgjedhur dhe merrni të gjitha tiparet e nevojshme të pritjes në një komplet. Lajmi i keq është se krijuesit e uebfaqeve nuk ofrojnë shumë fleksibilitet për sa i përket konfigurimit ose zgjedhjes së një plani të ndryshëm të hostimit në varësi të madhësisë së faqes së internetit.

Pro Ndërtuesit të faqes në internet
Pro Ndërtuesit të faqes në internet:
&# X2714; Të gjitha në një – pa konfigurim manual. Shkoni në internet me një klik.
&# X2714; Menaxhim i automatizuar – nuk ka nevojë të arrijmë të presë veçmas nga faqja e internetit.
&# X2714; Lehtësinë e përdorimit – e shkëlqyeshme për fillestarët që duan të shkojnë live në minuta.
&# X2714; Karakteristikat e përfshira – sistemi kujdeset për azhurnimet, azhurnimet e platformës dhe teknologjisë, sigurinë, etj.
Fleksibilitet i kufizuar – disa shanse për të rritur faqen tuaj ose të migroni në një platformë tjetër.
Mimet fikse – është e vështirë për të kursyer disa dollarë, pasi bleni të gjitha tiparet në paketë.
Mungesa e aftësive të optimizmit – si një platformë e pritur, krijuesi i faqes në internet nuk ju lejon të bëni shumë optimizim teknik për të rritur kohën e ngarkesës së faqeve, për shembull. Ju mund të përdorni vetëm opsione të integruara.

Tani, le të shohim më nga afër se cilat karakteristika përcaktojnë koston përfundimtare për të pritur një faqe në internet.

2. Kostoja e një Web Hosting

Kostoja përfundimtare varet kryesisht nga kompleksiteti i faqes në internet. Projekti më i madh që doni të filloni zgjidhjen më të fuqishme të serverit që do t’ju duhet. Në të njëjtën kohë, duhet të kemi parasysh edhe trafikun e pritur, si dhe një lloj siti.

Për shembull, të presësh një uebfaqe e thjeshtë e biznesit të vogël është më e lirë nëse krahasohet me një dyqan të madh në internet. Për fat të mirë për përdoruesit, ofruesit kryesorë të shërbimeve kanë mundësi të ndryshme pritëse që i përshtaten nevojave të ndryshme dhe gjithashtu vijnë me etiketa të ndryshme çmimesh:

Kostoja e përbashkët e strehimit

Niveli fillestar për faqet e internetit të vogla të bazuara në përmbajtje. Oferta është më e lira në treg. Do t’ju kushtojë diku rreth $ 2 – 5 $ në muaj. Në të njëjtën kohë, nuk duhet të presësh që ajo të jetë jashtëzakonisht e fortë. Ajo vjen me një paketë të tipareve fillestare dhe nganjëherë përfshin SSL falas dhe emrin e domain, i cili është i mirë.

Pritja e përbashkët do të punojë për bloge të vogla të ndërtuara WordPress ose CMS të tjera. Kapaciteti i tij është i mjaftueshëm për të pritur një portofol profesional ose një sit i biznesit të vogël. Termi “i përbashkët” do të thotë që ju me siguri do të ndani burime me përdoruesit e tjerë nga një server i vetëm.

Kostoja e strehimit VPS

VPS qëndron për një server virtual virtual. Isshtë me një nivel më i lartë nëse krahasohet me pritjen e përbashkët. Dallimi kryesor është se faqja juaj e internetit do të ndajë të njëjtin pritje me vetëm disa projekte të tjera. Do të thotë që përfitoni nga më shumë burime dhe lehtësira.

VPS është zakonisht një ofertë më e shtrenjtë. Mimi ndryshon diku midis 25 dhe 50 $ në muaj në varësi të numrit të adresave të dedikuara IP, bandës, ruajtjes, numrit të bërthamave, etj. Një zgjidhje e tillë e serverit është e mirë për çdo qëllim dhe llojet e faqes në internet.

Kostoja e përkushtuar e hostimit

Në të vërtetë është njësoj si VPS edhe pse ju jeni i vetmi që përdorni burimet e serverit pa i ndarë ato me faqet e internetit të tjera. Për këtë arsye, planet e dedikuara janë zakonisht më të kushtueshme dhe mund të shkojnë deri në $ 150 – $ 200 në muaj. Për atë çmim, ju merrni terabajt e ruajtjes, disa adresa të dedikuara IP dhe lehtësira të tjera.

Kostoja e strehimit në cloud

Për dallim nga të gjitha llojet e lartpërmendura, pritja në cloud paraqet disa serverë që funksionojnë njëkohësisht për të siguruar funksionim të qetë dhe të qëndrueshëm në faqen e internetit. Nëse një server prishet për ndonjë arsye, një tjetër nga grupi menjëherë do ta zëvendësojë atë duke e mbajtur faqen tuaj në dispozicion për vizitorët.

Mimi varet nga numri i CPU-ve dhe bërthamave të përdorura, si dhe nga hapësira në disk dhe memorja e kërkuar. Përdoruesit zakonisht paguajnë rreth 70 – 150 $ për zgjidhje me bazë cloud.

Për çdo lloj pritjeje, çmimi gjithashtu mund të ndryshojë në varësi të veçorisë së caktuar që merrni me një plan. Për shembull, planet me SSL falas, domain ose mjete të sigurisë janë përgjithësisht më të shtrenjta. Shikoni tabelën me ofruesit e lartë të pritjes, çmimet dhe karakteristikat e tyre.

Bluehost
Bluehost ($ / Mo)
SiteGround
SiteGround ($ / Mo)
Hostgator
HostGator ($ / Mo)
Ndarja e përbashkëtNga 2.68 në 12.69 dollarë (uebfaqe të pakufizuara, ruajtje dhe gjerësi bande. SSL falas)Nga 3,95 në 11,95 $ (faqet e internetit të pakufizuara me deri në 30 GB hapësirë ​​në internet)Nga 2.75 në 5,95 $ (SSL falas, IP e dedikuar falas, domain falas)
VPSNga 17.28 në 54.69 $ (2 adresa IP, gjerësia e brezit 3TB, 4 bërthama)Pa VPS. Në vend të kësaj ofron ofertuesit e rishitësve dhe ndërmarrjet që marrin pritjeNga 29,95 dollarë në 49,95 dollarë (8 bërthama, 4 GB RAM, 3TB e bandës)
Përkushtuar HostingNga 72,78 dollarë në 109.618 dollarë (deri në 5 adresa IP me gjerësi bande 15TB)Nga 219 deri në 599 $ (gjerësia e bandës deri në 10TB për 2 bërthama)Nga 118,99 dollarë në 148.98 dollarë (gjerësia e bandës së pakryer, për Windows dhe Linux)
Rezervimi në reNga 9,99 dollarë deri në 29,99 dollarë (deri në ruajtje të pakufizuar, Bandwidth, dhe uebfaqe)Nga 64 deri në 192 $ (deri në 8 bërthama dhe hapësirë ​​SSD 125 GB)Nga 4,95 në 9,95 dollarë (azhurnime falas, mjete SEO, SSL dhe domain)

3. Opsionet më të mira për të pritur një faqe në internet

Si rezultat, ne në fakt kemi dy mundësi kryesore për të pritur një faqe në internet. Zgjidhja e parë vjen përballë të gjithë-në-një krijuesit e faqeve të internetit që ofrojnë lehtësira dhe domene pritëse brenda paketës. Rruga e dytë është blerja e zgjidhjeve të serverëve nga ofruesit e pritjes. Le t’i hedhim një vështrim procesit dhe kostove duke theksuar platformat më të larta për qëllime të ndryshme.

Wix – Platforma më e mirë e Vetë-Pritur

Ndërtues i faqes në internet

Wix – është një platformë e vetë-pritur, instrumenti më i shpejtë dhe më i thjeshtë i ndërtimit të faqes në internet. Do të thotë që një përdorues nuk është i detyruar të trajtojë veçmas regjistrimin e domain dhe hostimin. Ju duhet vetëm të zgjidhni një plan dhe të merrni të gjitha tiparet në paketë. Procesi është siç shkon:

 1. Ju hyni.
 2. Zgjidh një plan në varësi të llojit të faqes në internet.
 3. Redaktoni shabllonin e gatshëm.
 4. Lidheni domainin.
 5. Shko jeto.

Sistemi do të kujdeset për pjesën tjetër nga përmirësimet e sistemit deri në performancën e pritjes, sigurinë, azhurnimet, etj. Wix ofron një shumëllojshmëri të planeve për projekte të ndryshme duke përfshirë faqet e thjeshta të bazuara në përmbajtje, paketat për nevoja të biznesit të vogël dhe tregtinë elektronike..

Sa kushton për të pritur një faqe interneti të Wix?

Mimi do të varet vetëm nga plani që ju zgjidhni. Platformat ofrojnë tre plane kryesore që në të vërtetë janë të njëjta me zgjidhjen e përbashkët të serverëve. Ato përfshijnë:

 • Plani i kombinimit fillon në $ 13 në muaj për faqet e internetit të lehta.
 • Fillon i pakufizuar në $ 17 në muaj dhe vjen me bandwidth të pakufizuar.
 • Pro fillon në $ 22 në muaj për faqet e internetit të biznesit të vogël.
 • VIP fillon në $ 39 përfshirë kujdesin ndaj klientit VIP dhe veçori shtesë.

Ndërsa projektet e e-commerce janë më të ndërlikuara dhe kërkojnë më shumë burime, Wix ka zhvilluar plane të veçanta për dyqane dixhitale me çmime mujore që varion nga 23 deri në 500 dollarë në varësi të kutisë së mjeteve promovuese, numrit të produkteve, etj..

WordPress – Një CMS plotësisht e menaxhuar

Ndërtues i faqes në WordPress

WordPress – është një plotësisht i menaxhuar platformë CMS me burim të hapur me mundësi të pafund personalizimi. Një përdorues jo vetëm që do të duhet të instalojë dhe të vendosë vetë CMS, por edhe të ketë faqen e internetit plotësisht të integruar me platformën pritëse. Këtu do t’ju duhet të menaxhoni çdo proces veç e veç duke regjistruar një domen për të zgjedhur një mundësi të duhur të serverit.

Lajmi i mirë është se Ofertë e optimizuar WP Bluehost vjen si një zgjidhje përfundimtare për të gjitha sfidat. Ajo ofron disa plane WordPress që sigurojnë integrim pa probleme me WP tuaj. Për më tepër, nuk keni nevojë të azhurnoni të gjitha shtojcat dhe versionet e temave me dorë. Përdoruesit kanë akses të plotë në tregun e shtojcave, temat, SSL falas dhe karakteristika të tjera.

Sa kushton për të pritur një faqe në internet WordPress?

Të tre opsionet i referohen hostit të përbashkët. Lajmi i mirë është se gjithmonë mund të kaloni në një mundësi më të shkathët në çdo kohë. Planet e WP janë si më poshtë:

 • Themelore – $ 2.68 / month me një SSL falas, 5 GB depo dhe një domain falas.
 • Plus – $ 4.96 / month me të gjitha karakteristikat falas plus fusha të pakufizuara të parkuara.
 • Choice Plus – $ 4.96 / month me kopje rezervë CodeGuard me karakteristika falas dhe të pakufizuara.

Shopify – Një Platformë Ultimate eCommerce

Blerje Faqja Kryesore

Shopify – është gjithashtu një zgjidhje gjithëpërfshirëse me serverat e vet. Do të thotë që ju mund të qëndroni të përqendruar në zhvillimin e projektit tuaj sesa në trajtimin e objektivave dytësore. Shopify u krijua për krijimin e dyqaneve online me ciklin e plotë dhe për të shitur mallra në internet. Ajo siguron lehtësira të përshtatshme pritëse për të siguruar funksionim të qëndrueshëm përkundër madhësisë dhe kompleksitetit të dyqanit.

Sa kushton për të pritur një faqe interneti për blerje?

Platforma është në dispozicion në 4 pako të ndryshme që gjithashtu përfshijnë një zgjidhje të serverit plotësisht të pritur për nevoja përfundimtare. Planet janë si më poshtë:

 • Bleni shpenzimet themelore $ 29 në muaj për 2 llogari të stafit.
 • Bleni shpenzimet e planit të përgjithshëm $ 79 në muaj për 5 llogari të stafit.
 • Kostot e përparuara të Shopify $ 299 në muaj për 15 llogari të stafit.
 • Shopify Plus fillon në $ 2,000 për llogari të pakufizuar të stafit.

Të gjitha planet përfshijnë faqe të pakufizuara (e-Tregtia + blog), produkte të pakufizuara për të shitur në internet, SSL falas, dhe mjete të braktisura të rikuperimit të qerreve.

Në fund të fundit

Sot, përdoruesit mund të zgjedhin nga ofertat e ndryshme të pritjes. Zgjedhja duhet të mbështetet kryesisht në kërkesat e internetit, llojet dhe kompleksitetin. Ideja është të zgjedhim një zgjidhje të serverit që do të sigurojë funksionimin e qetë të internetit dhe do të ofrojë burime të mjaftueshme për performanca të mira.

Për këtë arsye, ju duhet të identifikoni trafikun e pritur në kulmin e tij, një sërë karakteristikash, widget dhe aplikacione në faqen tuaj të internetit, strukturën e faqeve, animacione, vëllimin e përmbajtjes dhe më shumë. Të gjitha gjërat e vogla kanë rëndësi por çmimi është çështja thelbësore.

Për ta përmbledhur, hidhini një sy çmimeve fillestare për të pritur faqen tuaj të internetit duke përdorur zgjidhjen e përshkruar:

 • Ofruesit e pritjes ofrojnë plane të ndryshme për të zgjedhur në varësi të kërkesave. Pritja e përbashkët fillon nga 2 dollarë për faqet me pak trafik. VPS dhe hostimi i dedikuar fillojnë nga 17 $ dhe 70 $ respektivisht. Ato janë të mira për trafik intensiv dhe projekte të shkathët. Etiketa e çmimit të pritjes në cloud shkon nga 5 dollarë për faqet që kërkojnë siguri dhe stabilitet maksimal.
 • Wix hosting do t’ju kushtojë nga 13 dollarë në muaj. Jo vetëm që ju të merrni një vend për të pritur një faqe në internet, por edhe një sërë karakteristikash shtesë që përfshijnë një akses në App Market, Wix ADI dhe redaktor, modele, etj.
 • Host WordPress konsideron të zgjedhë ndonjë nga planet e Bluehost, pasi platforma ka zgjidhjen më të mirë të serverit të optimizuar me WP. Pricemimi i hyrjes është 2.68 dollarë në muaj me SSL dhe domain falas të përfshirë në plan.
 • Blerja e blerjes u zhvillua për të përmbushur nevojat e e-commerce pavarësisht nga madhësia e projektit. Plani themelor do t’ju kushtojë 29 dollarë me të gjitha tiparet e integruara të dyqaneve dixhitale dhe 2 llogaritë e stafit. Një plan i mirë për të filluar shitjen në internet.

Siç mund ta shihni, përcaktimi i llojit të projektit është thelbësor para se të zgjidhni një platformë pritëse. Sqaroni strukturën, tiparet, skedarët e saj për të pritur dhe zgjidhni ofertën që ju përshtatet më shumë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me