Sa kushton për të migruar një faqe në internet?

Sa kushton për të migruar një faqe në internet?


Pra, ju keni krijuar mendjen tuaj për të migruar një faqe në internet. Vendimi për ta bërë këtë mund të nxitet nga faktorë të ndryshëm, të tilla si ndryshimi i qëllimeve të projektimit tuaj në internet, rritja e biznesit tuaj të bazuar në ueb, dëshira për të përdorur një platformë më të ngarkuar me tipare, etj..

Cilindo arsye dhe qëllime që ndjek, ndërsa të miratoni vendimin për të kaluar në një shërbim tjetër, patjetër që do të përballeni me të njëjtat pyetje: cila mundësi e migracionit është më e preferueshme dhe sa kushton për të transferuar projektin tuaj të gatshëm nga një platformë në tjetrën?

Në të vërtetë, ka aspekte të ndryshme që ndikojnë në zgjedhjen e platformës dhe koston e procesit të migrimit të faqes në internet. Kjo në thelb varet nga lloji i projektit që ju drejtoni, madhësia dhe funksionaliteti i tij aktual, qëllimet që ndjek, buxheti që zotëroni dhe shumë aspekte të tjera.

Sidoqoftë, ekziston një faktor më shumë që duhet të merret parasysh, kur bëhet fjalë për llogaritjen e kostos së procesit të transferimit të faqes në internet. Ky është lloji i platformës që bazohet në faqen tuaj, dhe ajo në të cilën planifikoni të kaloni. Kjo është arsyeja pse, tani është koha që të diskutojmë mbi bazat e mënyrave të migrimit në uebfaqe, bazuar në llojin e platformës së projektit tuaj ku është ndërtuar.

1. Pritja e Migrimit në Uebfaqe Pritëse

Kalimi midis hostimeve është një proces mjaft i përhapur. Ka shumë ofruesit e besueshëm të pritjes që ofrojnë kohë të përsosur ngarkese, çmime të përballueshme, siguri maksimale, besueshmëri dhe norma 100% të kohës. Kështu që, nëse pritja juaj e tanishme në internet nuk arrin në nevojat ose pritjet tuaja, gjithmonë mund të kaloni te një ofrues tjetër. Vetëm sigurohuni që të zgjidhni një shërbim vërtet të besueshëm që përputhet me kërkesat dhe nevojat tuaja.

Le të shohim procesin e kalimit nga SitegroundBluehost për t’ju dhënë idenë e përgjithshme të nuancave që përfshin procesi.

Hapësira për në Bluehost

Kalo Tani Hosting-in Tuaj

Në të vërtetë, Bluehost ofron një shërbim të besueshëm dhe të qetë të migracionit në internet për t’ju bërë të ndjeheni të sigurt se projektet tuaja dhe të gjitha skedarët janë transferuar në mënyrë korrekte. Edhe pse, procesi i migrimit në uebfaqe është përgjithësisht një proces që kërkon kohë, Bluehost e bën atë shumë më të thjeshtë dhe më të përshtatshëm krahasuar me ofruesit e tjerë të pritjes. Sidoqoftë, mbani mend se Bluehost aktualisht nuk ofron mbështetje për migracionin për llogaritë VPS, Rishitësin ose Serverin e Dedikuar.

Për të transferuar faqen tuaj të sitit të sitit në Bluehost, duhet regjistrohu për platformën për të krijuar llogarinë tuaj dhe të ofroni detajet e kërkuara. Atëherë do t’ju ofrohet të plotësoni formularin e migracionit të disponueshëm në faqen përkatëse të faqes në internet për të kontaktuar me profesionistë të Bluehost, të cilët do t’ju ndihmojnë të përfundoni procesin e migrimit me investime minimale në kohë / përpjekje.

Ajo që duhet të dini gjithashtu është që Bluehost lejon të shpërngulni deri në 5 faqe interneti dhe 20 llogari të postës elektronike (përfshirë të gjitha bazat e të dhënave dhe skedarët) nga llogaria juaj e sitit tek ai që regjistroheni në host. Profesionistët e Bluehost do t’ju ndihmojnë të trajtoni të gjitha nuancat dhe ata do të rishikojnë më tej çdo faqe në internet për të verifikuar se funksionon sipas nevojës. Për më tepër, ata ofrojnë mbështetje 24/7 pasi të përfundojë migracioni në uebfaqe.

Si të transferoni uebfaqen nga faqja e sitit në Bluehost

Deri më sot, Bluehost ofron zgjidhje të plotë për strehimin me 2,95 dollarë në muaj, por kjo nuk përfshin koston e transferimit të regjistrimeve të emrave të domain. Nëse tashmë keni një uebfaqe të WordPress dhe nuk keni ndërmend të besoni migracionin e tij me ekipin mbështetës të ofruesit të pritjes dhe dëshironi të kryeni vetë detyrën tuaj, këtu është një përmbledhje e shpejtë e hapave që do të duhet të bëni:

 1. Hyni në llogarinë ekzistuese të sitit dhe të përdorin programin që ai ofron për të eksportuar bazën e të dhënave tuaja;
 2. Shkarkoni dhe ruani dosjen tuaj të përmbajtjes WP me një nga programet FTP që preferoni;
 3. Krijoni llogarinë tuaj Bluehost dhe hyni në panelin e kontrollit;
 4. Instaloni WordPress (nëse nuk e keni ende, duke përdorur mjetin e vetëm me një klikim që ofron Bluehost;
 5. Krijoni llogarinë FTP në panelin e kontrollit Bluehost të jetë në gjendje të ngarkoni më tej skedarët tuaj në dosjen e krijuar rishtazi WordPress;
 6. Nis programin FTP keni zgjedhur dhe regjistruar me të dhënat e reja të llogarisë suaj;
 7. Mbivendosni dosjen ekzistuese të përmbajtjes WP, duke e zëvendësuar atë me atë që sapo keni shkarkuar nga hosti i Siteground;
 8. Arrijnë seksionin Baza e të dhënave të disponueshëm në panelin e kontrollit të llogarisë suaj Bluehost dhe hapni phpMyAdmin;
 9. Zgjidhni bazën e të dhënave që synoni të përdorni si destinacioni për të lëvizur skedarët e eksportuar;
 10. Kthehuni te dritarja juaj phpMyAdmin dhe kontrolloni, nëse keni zgjedhur databazën e duhur. Nëse është kështu, atëherë do të shihni listën e tabelave të shfaqura në dritare. Zgjidhni kutinë “Kontrolloni të gjitha” në fund të listës në dispozicion dhe lëshoni tabelat përpara se të importoni të dhënat tuaja të reja;
 11. Filloni të importoni skedarët: arrini në butonin “Import” në phpMyAdmin, zgjidhni “Shfletoni kompjuterin tuaj” dhe gjeni skedarin e të dhënave SQL që keni eksportuar nga faqja e internetit të mëparshme dhe filloni importin;
 12. Sapo të keni mbaruar me atë, shkoni përpara për të kontrolluar emrat e rinj të tabelës. Nëse fillojnë me “wp”, atëherë nuk është e nevojshme të ndryshoni asgjë. Disa tabela, megjithatë, mund të fillojnë me “përfundimin”. Në këtë rast, hyrni menaxherin e skedarëve, hapni skedarin wp-konfiguruar në dosjen tuaj public_html, klikoni mbi të me butonin e djathtë të miut, zgjidhni seksionin “Ndrysho kodin”, zgjedh butonin “Ndrysho”, lëviz poshtë për të gjetur ” Linja e qëndrueshme e prefiksit dhe modifikoni atë që tabelat të fillojnë me “wp_”;
 13. Kaloni të gjitha skedarët e sitit dhe bazës së të dhënave në URL të përkohshme. Për ta bërë këtë, arrini tek faqja phpMyAdmin, zgjedhni opsionet WP nga menuja dhe redaktoni URL-në e faqes sipas kërkesës;
 14. Ngjitni në URL të përkohshme keni kur regjistroheni në Bluehost, klikoni “Shko” dhe pastaj kontrolloni mënyrën e funksionimit të saj;
 15. Ruani lidhjet e përhershme në panelin e administratorit të WordPress;
 16. Shkoni te menaxheri i domenit të drejtosh URL-në të përkohshme në atë të përhershme në Bluehost;
 17. Sapo ndryshimi i serverit të emrit të domain është i plotë, futuni në faqen tuaj të administratorit të WordPress dhe më pas shkoni te seksioni i Përgjithshëm i cilësimeve në dispozicion në skedën përkatëse. Kjo është ajo ku ju duhet të shkruani emrin e domain, duke plotësuar fushat “Adresa e faqes” dhe “Adresa e WordPress”. Pastaj ruani ndryshimet e bëra;
 18. Më në fund, është koha për të shkruani URL-në e domain-it në shfletuesin tuaj për të kontrolluar mënyrën e funksionimit të faqes tuaj të internetit. Nëse gjithçka është në rregull, ju mund ta konsideroni procesin e përfunduar me sukses.

Siç e shihni, duhet shumë përpjekje dhe kohë për të shpërngulur manualisht faqen tuaj në Bluehost. Sidoqoftë, nëse vendosni ta provoni, Bluehost lejon ta bëni atë falas. Sidoqoftë, nëse nuk jeni të sigurt për aftësitë tuaja dhe nuk keni ende ndonjë përvojë të migracionit në uebfaqe, me të vërtetë ka kuptim t’i besoni këtë detyrë profesionistëve.

Provoni tani Bluehost

2. CMS në Migracionin në faqen e internetit të CMS

A keni një uebfaqe të ndërtuar me CMS dhe dëshironi ta transferoni atë në një tjetër për të marrë funksionim më të përparuar? Nëse po, atëherë mund të jeni të interesuar në procesin e zhvendosjes së projektit tuaj nga një platformë në tjetrën. Një mënyrë e mirë për të ilustruar procedurën është të përshkruani procedurën e transferimit të një joomla faqe në internet WordPress. Kjo është pikërisht ajo që ne do të bëjmë tani.

Joomla në WordPress

Procesi i kalimit nga Joomla në WordPress mund të jetë mjaft i frikshëm dhe kërkon kohë, veçanërisht për përdoruesit jo me përvojë. Kjo është ajo ku CMS2CMS do të vijnë në ndihmë. Ky është mjeti, i cili ndihmon në transferimin e faqes suaj të bazuar në Joomla në WordPress në pothuajse asnjë kohë. Përdorimi i mjetit nuk nënkupton ndonjë aftësi kodimi ose përvojë në krijimin e faqes në internet.

Ju nuk duhet të jeni një profesionist i dizajnit në internet për t’u përballur me të – thjesht ndiqni këshillat dhe udhëzimet që gjeneron sistemi dhe shikoni mënyrën se si u shndërrua në faqen tuaj të internetit Joomla në WordPress. Shërbimi gjithashtu ridrejton automatikisht URL-të tuaja të mëparshme në ato të reja për të ndihmuar në ruajtjen e pozicioneve të motorit të kërkimit tuaj pas migrimit. Sidoqoftë, për të përfunduar këtë hap, duhet të instaloni paraprakisht ReDJ në faqen tuaj të internetit ekzistuese Joomla për të mbledhur siç duhet të dhënat.

Pra, çfarë është e nevojshme për të lëvizur faqen tuaj të internetit nga Joomla në WordPress me CMS2CMS? Në fakt, procesi është mjaft i thjeshtë:

 1. Regjistrohu një llogari;
 2. Siguroni URL-në e faqes suaj të internetit;
 3. Testoni versionin e provës së shërbimit.

Kjo eshte. Përdorimi i CMS2CMS nuk kërkon ndonjë aftësi të veçantë për kodim. Shërbimi është i kuptueshëm dhe i lehtë për t’u përdorur për të gjithë. Mesatarisht, duhen rreth 15-20 minuta për të zhvendosur plotësisht një faqe në internet nga Joomla në WordPress me këtë mjet. Farë është e rëndësishme, të gjitha të dhënat migrohen pa asnjë ndërprerje për faqen tuaj të tanishme Joomla, që do të thotë se projekti funksionon pa ndonjë problem. Më në fund, shërbimi siguron 24/7 mbështetje live chat për mirëmbajtjen e mëtutjeshme të faqes në internet. Kjo gjithashtu ka shumë rëndësi për përdoruesit, të cilët dëshirojnë të sigurohen që faqet e tyre të internetit do të mbeten të disponueshme për audiencën e synuar.

3. CMS në Migracionin e Ndërtuesit të Uebfaqeve

Kalimi i faqeve të internetit nga Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes tek krijuesit e faqeve të internetit nuk është një proces i lehtë pasi definitivisht nënkupton njohjen e bazave të kodimit. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që përdoruesit rrallë synojnë të kalojnë nga CMS tek krijuesit e faqeve të internetit. Përkundrazi, ky është një proces mjaft i përhapur pasi shumica e krijuesve të faqeve të internetit janë shumë më të lehtë dhe më të përshtatshëm krahasuar me CMS. Ata gjithashtu sigurojnë një mjedis më të rehatshëm për krijimin e faqeve të internetit për përdoruesit, pavarësisht aftësive dhe përvojës së tyre. Më në fund, CMS kryesisht vijnë pa funksionalitet të integruar, gjë që shkakton nevojën për të kërkuar dhe përdorur shtojca shtesë për t’i dhënë projektit tuaj përfundimin dhe performancën e lartë. Kjo është arsyeja pse, përdorimi i një ndërtuesi në internet shpesh duket të jetë një zgjidhje më e preferueshme.

CMS tek ndërtuesi i faqes në internet

Për aq sa WordPress është aktualisht CMS më të njohura, ka kuptim të ilustrohet procesi i migrimit të faqes në internet nga kjo platformë në ndërtuesi më i njohur i faqes në internet, kjo eshte, Wix. Në të vërtetë, procesi i migrimit të një faqe në internet nga WordPress në Wix mund të përfundojë në dy mënyra kryesore. E para nënkupton marrjen në punë të një shërbimi profesional, ndërsa e dyta kërkon transferim të projektit DIY. Cila zgjidhje është më e mirë dhe më e përballueshme në planin afatgjatë? Le ta zbulojmë menjëherë.

Shërbime Profesionale të Migrimit në Uebfaqe

Përdorimi i shërbimeve profesionale të migracionit në uebfaqe shpesh duket një zgjidhje më e dobishme pasi eliminon nevojën për të eksploruar ndërlikimet e të dyja platformave dhe për të përdorur njohuritë tuaja për krijimin e faqes në internet. Këto sisteme bëjnë të gjithë punën për ju, duke trajtuar të gjitha nuancat teknike dhe problemet e tjera të lidhura. Ndërkohë, duhet të dini që procesi i lëvizjes së skedarëve (Bazat e të dhënave) nga WordPress në Wix nuk është aq e thjeshtë. Si rezultat, përdorimi i shërbimeve të specializuara të migracionit thjesht mund të dëshmohet të jetë i pasaktë ose jo i plotë, sepse një pjesë e kësaj pune duhet të bëhet në modalitetin manual..

Më në fund, kostoja e transferimit të faqes në internet gjithashtu varet nga politika e çmimeve të sistemit që keni zgjedhur. Kostoja standarde e një transferimi në internet rreth 250 dollarë. Mimi përfshin shërbime të përgjithshme të migracionit në uebfaqe, transferimin e emrit të domain, mbajtjen e përmbajtjes, optimizimin e brendshëm dhe shërbimet e nevojshme SEO. Për më tepër, mund t’ju duhet të paguani për shërbimet e shkrimit të kopjeve, optimizimin shtesë të faqes në internet dhe opsionet e tjera të kërkuara. Kjo është pikërisht arsyeja pse, bashkëpunimi me shërbimet profesionale nuk është gjithmonë një zgjidhje e arsyeshme dhe nuk funksionon në mënyrë të barabartë për të gjitha projektet.

Migracioni në Uebfaqe DIY

Migrimi manual në uebfaqe është një zgjidhje më e preferueshme në shumë raste pasi nuk ka askush, i cili e njeh më mirë faqen tuaj sesa ju. Në të njëjtën kohë, transferimi në uebfaqe DIY shpesh nënkupton disa prejardhje kodimi pasi do të duhet të merreni me transferimin e duhur të skedarëve tuaj WordPress në Wix. Kjo posaçërisht ka të bëjë me transferimin e shtojcave pasi ekzistojnë shtesa WordPress, të cilat mund të dëshmojnë se janë të papajtueshme me faqen tuaj të re Wix në planin afatgjatë. Për më tepër, do të duhet të merrni parasysh nuancat e emrit të saktë të domain-it dhe transferimit të përmbajtjes, që zakonisht nënkupton nevojën e krijimit të faqes së re të internetit. Këtu është një listë e shkurtër e hapave që duhet të ndërmerrni për të përballuar me sukses transferimin e uebfaqes WordPress to Wix:

 1. Regjistrohu një llogari të re Wix;
 2. Zgjidh një model të përshtatshëm në internet që funksionon më së miri për projektin tuaj;
 3. Arrijnë faqen tuaj të re dhe krijoni faqet dhe strukturën e menusë, kjo do të jetë e ngjashme me ato që keni pasur në faqen tuaj të internetit WordPress;
 4. Ngarko skedarët nga baza e të dhënave të mëparshme në serverin tuaj Wix;
 5. Kopjoni përmbajtjen e kërkuar dhe kontrolloni rezultatin;
 6. Lidheni fushën tuaj të WordPress me Wix. Me këtë qëllim, çaktivizoni tiparin e mbrojtjes së konfidencialitetit dhe zhbllokoni qasjen në faqen e internetit në pultin e regjistruesit tuaj. Pastaj arrini në pultin Wix, zgjidhni seksionin “Lidheni Domenin” dhe ndiqni udhëzimet që gjeneron sistemi. Mos harroni të ndryshoni cilësimet DNS të domenit tuaj për të ridrejtuar trafikun në projektin e ri. Lexoni më shumë rreth një transferimi të emrit të domain në ky udhëzues.

Kjo ka të bëjë me kalimin nga WordPress CMS në ndërtuesin e uebfaqes Wix. Migrimi manual në uebfaqe është pothuajse falas për të gjithë. E vetmja gjë për të cilën ju duhet të paguani është abonimi Wix, por kostoja do të varet nga plani për të cilin do të shkoni. Për më tepër, krijuesi i faqes në internet ofron një mundësi për të blerë dhe integruar widget dhe shtesa shtesë, por kjo është një zgjidhje opsionale.

4. Ndërtues i faqes në internet për migracionin CMS

Cilat janë arsyet për të kaluar nga krijuesit e faqeve në CMS? Në fakt, shkaqet për të migruar nga një platformë në tjetrën mund të jenë të shumta. Edhe pse, krijuesit e faqeve në internet janë të përshtatshëm, të thjeshtë, intuitivë, të ngarkuar me karakteristika dhe të përballueshme, funksionaliteti i tyre mund të mos jetë i mjaftueshëm për të rritur faqen tuaj të internetit. Në situata të tilla, përdoruesit mund të synojnë të kalojnë nga krijuesit e faqeve në CMS, të cilat janë përgjithësisht më të fuqishëm dhe ofrojnë një funksionim më të thellë, duke dhënë lirinë e veprimeve. Ateverfarëdo arsye që ju duhet të kaloni midis platformave, do të keni gjithashtu dy mundësi. Këtu ata shkojnë:

Përdorimi i Programeve të Migracionit në Uebfaqe

Ashtu si me migracionin WordPress to Wix, ekziston një mundësi për të zgjedhur një nga programet e specializuara të migracionit në faqen e internetit. CMS2CMS mund të përdoret edhe këtu si një mjet i besueshëm për të transferuar një projekt nga një platformë në tjetrën. Sistemi lejon lëvizjen e elementeve të gjithanshëm të faqes së internetit, përfshirë faqet në internet, tekstet, imazhet, skedarët e mediave, informacionin dhe grupet e përdoruesve, komente dhe shumë më tepër. Ajo vjen me kalkulatorin në internet, i cili bën të mundur që të vlerësoni paraprakisht koston e përafërt të migrimit të faqes suaj të internetit. Ky është një opsion i dobishëm për shumicën e përdoruesve që kërkojnë mundësi të migrimit në uebfaqe.

Wix në WordPress

Sidoqoftë, mbani mend se mund të hasni edhe probleme kur përdorni programe migracioni në internet. Kjo kryesisht ka të bëjë me gabime teknike që janë shpesh të domosdoshme, kur bëhet fjalë për transferimin e automatizuar të faqes në internet. Për më tepër, nuk duhet të harroni për koston e përdorimit të këtyre mjeteve, e cila përgjithësisht përbën rreth 250 dollarë në varësi të platformës ku do të kërkoni.

Transferimi manual i faqes në internet

Për të kaluar nga Wix në WordPress, mund të plotësoni gjithashtu një seri hapash manuale për të transferuar si duhet përmbajtjen e faqes suaj të internetit dhe elementët e dizajnit. Këtu është një përmbledhje e shkurtër e hapave që duhet të ndërmerrni për të bërë një sukses të migracionit në faqen tuaj të internetit:

 1. Zgjidh hostimin më të mirë për faqen tuaj të internetit pasi WordPress nuk ofron zgjidhje të integruara të pritjes. Kur bëni zgjedhjen, merrni parasysh koston e planeve të pritjes dhe termat që ato përfshijnë. Në përgjithësi, kostoja e pritjes mund të fillojë me 3-5 dollarë në muaj për të arritur deri në 150 dollarë. Kjo varet nga sistemi ku do të shkoni. Kostoja e mbajtjes së një faqe në internet me Bluehost, për shembull, përbën vetëm 2,95 $ / muaj vetëm. Kjo është aktualisht zgjidhja më e mirë pritëse për faqet e internetit të WordPress.
 2. Instaloni WordPress. Kjo është e lehtë, e shpejtë dhe falas pasi CMS nuk paguan asnjë tarifë për shkarkim dhe instalim.
 3. Kopjoni Dizajnin e Uebfaqeve. Sa i përket WordPress nuk lejon të kopjoni të gjithë modelin e uebfaqes ashtu siç është, detyra juaj është të krijoni një projekt të ngjashëm, duke personalizuar një prej modeleve të WordPress. Sidoqoftë, mbani mend se modelet e WordPress gjithashtu mund të paguhen dhe kostoja e tyre mund të arrijë deri në 100 dollarë për një temë.
 4. Eksportoni të dhënat nga Uebfaqja Wix në WordPress. Kjo bëhet edhe në modalitetin manual. Kopjoni (krijoj) faqe në internet, shtoni postime, ngarkoni (integruar) skedarët e mediave etj.
 5. Integroni Plugins. Një nga pikat kryesore të CMS është një mundësi e integrimit të shtojcave. Për fat të mirë, sistemi vjen me një shtrirje të gjerë të shtojcave që mund të rritin performancën tuaj të internetit. Megjithatë, prizat mund të jenë falas dhe të paguhen. Kostoja e tyre në përgjithësi përbën rreth $ 50.
 6. Imazhe të importit. Mbani në mend se WordPress nuk importon automatikisht imazhe nga faqja juaj në internet Wix. Kështu, përgatituni ta bëni atë me dorë duke instaluar dhe aktivizuar më pas plugin WordPress Import External Images.
 7. Vendosni Permalidhjet. Sapo të keni mbaruar me procesin e transferimit të faqes tuaj të internetit, sigurohuni që të kontrolloni dhe vendosni linja lidhëse për të siguruar ridrejtimin e duhur të trafikut dhe ruajtjen e pozicioneve të faqes tuaj SEO.
 8. Emri i domain transferimit. Kontrolloni detajuar si-në manual.
 9. Kontrolloni Performancën tuaj në Uebfaqe. Për tu siguruar që uebfaqja juaj e krijuar rishtazi WordPress funksionon mirë, kontrolloni performancën e saj përpara se të çaktivizoni llogarinë tuaj Wix.

Siç e shihni, procesi i kalimit nga Wix në WordPress nuk është aq i vështirë. Në një farë mase, është më pak e komplikuar në krahasim me procesin e kundërt. Ajo që ju duhet është të ndiqni me kujdes hapat kryesorë për të mos anashkaluar nuancat e domosdoshme.

Për ta përmbledhur të gjitha, ekzistojnë katër mënyra kryesore për migracionin në uebfaqe. Secila prej tyre ka specifikimet dhe termat e veta të çmimeve. Shikoni grafikun e mëposhtëm për të marrë idenë se çfarë përfshin secila opsion.

Mënyrat e transferimit të faqes në internet
Kostoja e transferimit të faqes në internet
Pritja për HostingFalas me 3,95 $ / muaj ose më shumë (bazuar në zgjedhjen pritëse)
CMS në CMSVaret nga parametrat e faqes në internet (përdorimi i kalkulatorit në internet do të ndihmojë në vlerësimin e kostos së transferimit të faqes në internet)
CMS tek ndërtuesi i faqes në internetFalas rreth $ 150 bazuar në koston e mjetit të zgjedhur të uebfaqes së zgjedhur
Ndërtues i faqes në internet për CMSNga 150 dollarë (në rast të përdorimit të programeve migruese) dhe deri në rreth 320 dollarë dhe më shumë për transferimin manual të faqes në internet

Vija e poshtme

Kostoja përfundimtare e migrimit në uebfaqe do të varet nga opsioni që do të zgjidhni për këtë qëllim. Në përgjithësi, ekzistojnë katër mënyra të mundshme të migrimit në uebfaqe, të cilat varen nga lloji i platformës që faqja juaj e internetit është ndërtuar një dhe ajo në të cilën planifikoni të kaloni në.

 • Nëse vendosni të kaloni nga një ofrues pritës në një tjetër, kostoja e transferimit të faqes në internet përfundimisht do të varet nga çmimi i planit për të cilin do të shkoni. Për shembull, Bluehost ofron një mundësi për të përdorur ndihmën profesionale të ekspertëve të tyre dhe tarifon 2,95 $ / muaj për përdorim të mëtejshëm të planit të zgjedhur.
 • Nëse keni ndërmend të kaloni nga një CMS në tjetrin, kostoja e transferimit të faqes në internet gjithashtu varet nga opsioni që do të zgjidhni për këtë qëllim. CMS2CMS, për shembull, është shërbimi i migracionit në faqen e internetit që vjen me kalkulatorin në internet që bën të mundur vlerësoni koston e përafërt të transferimit përfundimtar të faqes në internet. Kjo kosto llogaritet në bazë të parametrave kryesorë të faqes suaj të internetit, si numri i faqeve në internet, përdoruesit, skedarët e mediave, komentet dhe elementët e tjerë të faqes në internet që planifikoni të transferoni në faqen e internetit të re.
 • Kostoja e transferimit të një uebfaqeje nga CMS tek krijuesi i faqes në internet gjithashtu përcaktohet nga opsioni që do të zgjidhni për këtë qëllim. Kështu, nëse vendosni të përdorni shërbimin e migracionit në uebfaqe, kostoja e përdorimit të tij mund të përbëjë rreth 150 dollarë. Sa i përket procesit të kundërt, buxheti përfundimtar i transferimit të faqes në internet mund të arrijë deri në 320 dollarë në rast të transferimit manual të faqes në internet.

Kështu, është e pamundur të tregoni që nga fillimi se sa do të paguani për lëvizjen e faqes tuaj të internetit nga një platformë në tjetrën. Kostoja përcaktohet individualisht për secilin lloj projekti dhe platformën ku është ndërtuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map