Sa kohë duhet për të ndërtuar një faqe në internet

Sa kohë duhet për të ndërtuar një faqe në internet

Kohët e javëve dhe muajve të nevojshëm për të ndërtuar një faqe në internet janë zhdukur. Ekipet e zhvillimit me porosi nuk janë më të nevojshme për të zbatuar projekte në internet të komplekseve të ndryshme. Pronarët e ardhshëm të faqes së internetit mund të përfitojnë nga shumë instrumente në internet për të krijuar dhe vendosur vendet e tyre në disa orë ose pak më shumë. Kjo varet nga teknologjia e zgjedhur dhe metodat e ndërtimit.

Sigurisht, krijimi i një siti kompleks me shumë faqe mund të duket i frikshëm sidomos për njerëzit pa aftësi teknike. Ju ndoshta do të duhet të bëni pak kodifikim, si dhe të merreni me konfigurimin e pritjes, regjistrimin e domain, etj. Po sikur të themi, procesi i ndërtimit mund të zgjasë më pak se një orë? Ju ndoshta nuk do ta besonit kurrë. Epo, vazhdoni të lexoni për të zbuluar se sa kohë duhet për të krijuar një faqe në internet duke përdorur metoda dhe teknologji të ndryshme ndërtimi në varësi të sfondit tuaj teknik, qëllimeve të projektit, kompleksitetit dhe karakteristikave të tjera kryesore.

Karakteristikat që ndikojnë në kohën e nevojshme për të krijuar një faqe në internet

I gjithë procesi mund të duket jashtëzakonisht i gjatë, veçanërisht nëse vendosni t’i trajtoni vetë të gjitha fazat. Nuk ka rëndësi nëse përdorni një program të gjithanshëm në internet me Inteligjenca Artificiale e integruar ose ndërtoni një faqe interneti të koduar nga e para, do të duhet të merrni parasysh disa çështje kryesore që përcaktojnë strukturën e faqes në internet, kompleksitetin, si dhe kohën e nevojshme për vendosjen.

 1. Lloji i projektit – do të jetë një blog i thjeshtë apo një faqe në internet e biznesit të vogël? A keni nevojë të krijoni një dyqan dixhital me faqe të shumta artikujsh dhe sistemin e menaxhimit të produkteve? Lloji i faqes në internet përcakton qëllimet e ardhshme të projektit tuaj. Mendoni se cilat tipare duhet të ketë ose si do të bashkëveproni me vizitorët.
 2. Vëllimi i faqes dhe përmbajtjes – është një faqe me një faqe apo një revistë e madhe në internet me faqe të shumta që azhurnohen vazhdimisht? Sa përmbajtje do të ngarkoni? A do të duhet të shtoni tonelata të skedarëve mediatikë përfshirë video dhe imazhe me defekt të lartë?
 3. Sfondi Teknik – jeni fillestar apo një profesionist i përkushtuar? A keni të paktën përvojë fillestare të kodimit ose nuk keni idenë më të mjegullt se si duket kodi i burimit?
 4. Metodat e ndërtimit – duke rezultuar nga faktorët e lartpërmendur, duhet të zgjidhni instrumentin në internet që përputhet më mirë për të krijuar dhe vendosur projektin. A do të jetë një krijues i faqeve në internet për newbies ose një CMS me burim të hapur me hyrje HTML / CSS? Planifikoni ato gjëra përpara.
 5. buxhet – paraja nuk ndikon në kohën për sa i përket çështjeve teknike. Nga ana tjetër, ju mund të keni nevojë për personalizim të avancuar dhe karakteristika të projektimit që janë kryesisht në dispozicion me plane ose paketa më të shtrenjta. Kjo gjithashtu varet nga lloji dhe funksionaliteti i kërkuar i faqes tuaj.

Ne kemi theksuar disa nga çështjet kryesore duke marrë parasysh që ju tashmë keni përmbajtje përkatëse, të lexueshme, të përdoruesit dhe SEO-miqësore për faqen tuaj të internetit, i cili është faktori thelbësor i suksesit të projektit. Pra, ju keni përcaktuar llojin e faqes së internetit, përpunuar strukturën e faqeve, përgatitni përmbajtje përkatëse dhe skedarë mediatikë. Ajo që mbetet është të zgjedhim një metodë të përshtatshme ndërtimi.

Ndërtimi i Teknologjive të Uebfaqeve për të zgjedhur

Përzgjedhja e një metode të përshtatshme ndërtimi në përgjithësi varet nga sfondi juaj teknik ose mungesa totale e aftësive të kodimit dhe programimit. Përdoruesit zakonisht mund të zgjedhin nga tre opsione kryesore. Ato përfshijnë:

 • Ndërtuesit e faqeve të internetit Gjithë në një – e shkëlqyeshme për newbies dhe nuk kërkon një kurbë të të mësuarit, programim ose kodim.
 • Platformat CMS – instrumente pak më të zgjeruara të uebit që mund të kërkojnë pak njohuri HTML / CSS në ndonjë moment edhe pse njohuritë teknike këtu nuk janë të detyrueshme.
 • Uebfaqet e Vetë-Koduara – kërkojnë njohuri të thella për programim, pasi do të duhet të merreni me kodin burimor, si dhe të modifikoni, modifikoni ose zëvendësoni disa prej pjesëve të tij.

Një metodë e zgjedhur do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në kohën e nevojshme për të ndërtuar një faqe në internet. Le të shohim më nga afër secilën teknologji, si dhe sa kohë duhet për të përfunduar të gjitha fazat nga fillimi për të jetuar. Por së pari, ne do të ofrojmë një prezantim të shkurtër të secilës metodë për t’ju lënë të kuptoni se me çfarë do të merreni.

Metoda # 1 – Ndërtuesit e faqeve në internet Gjithë në një

Wix

Le të fillojmë me metodë më e lehtë dhe e përhapur përballë softverit për ndërtimin e faqeve në internet. E njohur gjithashtu si softver në internet SaaS, platforma jep funksionalitet të zgjeruar si dhe një grup instrumentesh për të modifikuar dhe rregulluar projektin tuaj të ardhshëm.

Ndërtuesit e faqeve në internet janë perfekte për newbies. Ata i lejojnë përdoruesit të krijojnë fjalë për fjalë çdo kohë në uebfaqe me një kurbë zero të të mësuarit. Ju mund të dilni me një portofol profesional ose një dyqan kompleks dixhital me faqe të shumëfishta produktesh pa qenë një teknik teknik. Thjesht kopjoni dhe ngjisni përmbajtjen e përgatitur, shtoni disa imazhe ose foto dhe shkoni live me një klik.

Tingëllon shumë mirë për të qenë e vërtetë? Epo, kjo është e gjitha për shkak të teknologjisë së redaktimit zvarritës dhe veçorive të tjera që e bëjnë këtë metodë të veçantë të përshtatshme për fillestarët. Karakteristikat janë si më poshtë:

 • Lehtësinë e përdorimit – ndërfaqja intuitive dhe funksionaliteti WYSIWYG e kthejnë procesin e ndërtimit në një lojë që një fëmijë mund të trajtojë. Përdoruesit duhet vetëm të regjistroheni, të zgjedhin një shabllon të gatshëm, të ngjitur përmbajtjen përkatëse dhe të publikojnë uebfaqen.
 • Të gjitha tiparet në paketë – me një plan të blerë, ju merrni të gjitha tiparet e nevojshme jo vetëm që të redaktoni ose rregulloni faqet, por edhe të strehoni faqen tuaj të internetit. Në disa raste, ofrohet edhe domain falas. Ky fakt do t’ju kursejë shumë kohë në vend që të menaxhoni domenin dhe hostimin veç e veç.
 • Modelet e gatshme – si rregull, krijuesit e faqeve të internetit ofrojnë një përzgjedhje të modeleve përkatëse që lidhen me një vend të veçantë. Le të themi, ju doni të ndërtoni një portofol. E tëra që ju duhet është të zgjidhni një plan urbanistik që do të ketë tashmë seksione të nevojshme (galeritë e figurave, Rreth meje dhe Seksione të kontakteve, header me gjerësi të plotë, etj.). Nuk ka nevojë të shtoni pajisje shtesë, e cila gjithashtu kursen kohë.

Edhe pse disa njerëz nuk i vlerësojnë tiparet e kufizuara të personalizimit dhe mungesën e lirisë së dizajnit në internet, krijuesit e faqeve në internet janë padyshim mënyra më e shpejtë për të krijuar një sit të ri nga e para. Do të shihni rezultatet e kohës përfundimtare pak më tej krahasuar me metodat e tjera të ndërtimit.

Sa kohë duhet për të ndërtuar një faqe në internet me një ndërtues të faqes në internet?

I gjithë procesi i ndërtimit përbëhet nga disa hapa të thjeshtë. Ato janë si më poshtë:

 1. Zgjidhni një platformë. Koha do të varet nga preferencat tuaja dhe kërkesat e projektit. Një ide e mirë është të zgjedhësh Wix, i cili është softveri përfundimtar që bën të mundur krijimin e ndonjë faqe interneti nga e para në minuta.
 2. Identifikohu. Si rregull, krijuesit e faqeve të internetit ofrojnë një mënyrë të shpejtë për t’u regjistruar me anë të llogarisë suaj sociale ose Google. Procesi i regjistrimit do t’ju marrë rreth 1 minutë ose më pak nëse nuk ka nevojë të konfirmoni fjalëkalimin.
 3. Zgjidh një shabllon. Ju do të duhet rreth 5 minuta të shfletoni nëpër platformat që lidhen me ngrohtësinë tuaj. Për të kursyer më shumë kohë, mund të imagjinoni paraprakisht modelin e dëshiruar ose të shikoni përmes konkurrentëve kryesorë për të marrë parasysh funksionimin fillestar dhe tiparet që duhet të përfshijnë.
 4. Modelet Wix

 5. Rregulloje faqen e internetit. Ndërsa shumica e ndërtuesve të uebfaqeve përdorin funksionalitetin tërheqës dhe rënie, gjithçka që ju nevojitet është të kopjoni dhe ngjitni përmbajtjen e përgatitur, si dhe të shtoni disa fotografi. Ju mund të duhet gjithashtu ca kohë për t’u mësuar në pult, dhe të kuptoni se si funksionojnë mjetet. Duke marrë parasysh lehtësinë e përdorimit, mësimet video dhe udhëzuesit, vështirë se do të të duhet më shumë se 1 orë.
 6. Redaktori i faqes në internet

 7. Zgjidhni një plan. Duke parë disa plane fillestare me çmime dhe karakteristika do t’ju kërkojë 5 minuta, 10 minuta në rast të hulumtimeve të thella që krahasojnë dhe kundërshtojnë.
 8. Paraprakisht dhe vendosni. Faza e fundit është të kontrolloni se si duket faqja e internetit dhe të shkoni drejtpërdrejt. Ndërtuesit e uebfaqeve kanë një modalitet parapamjeje si për desktopin ashtu edhe për versionet mobil. Nëse rezultati ju kënaq, shtypni butonin “publiko” për të dalë live (rreth 5 minuta duke përfshirë mënyrën e shikimit).

Koha e fundit e nevojshme për të krijuar një sit me ndërtuesin e faqes në internet është 1 orë 20 minuta. Teknologjitë moderne bëjnë të mundur uljen edhe të asaj kohe Për shembull, Wix ofron zgjidhjen e tij të bazuar në AI që krijon një faqe interneti të gatshme për përdorim në 6 minuta. E tëra që ju duhet është të përgjigjeni në disa pyetje që përshkruajnë projektin. Sistemi automatikisht do të ofrojë disa shabllone me widget dhe karakteristika të integruara, si dhe me përmbajtjen përkatëse.

Shikoni tabelën përfundimtare:

FillimiPërshtatje dhe redaktimTë shkosh liveKoha e fundit
Koha e kërkuar5-15 mDeri në 1 orëDeri në 6 m1 h 20 m

Provoni Wix falas

Metoda # 2 – Platformat CMS

Wordpress

Platformat CMS janë akoma forca mbizotëruese në ngrohtë në internet me qindra miliona faqe në internet që përfaqësojnë të gjitha niches e mundshme. CMS qëndron për sistemet e menaxhimit të përmbajtjes, që do të thotë që ju të keni qasje në një redaktues të fuqishëm të përmbajtjes për të modifikuar, rregulluar format dhe organizuar përmbajtjen tuaj në çfarëdo mënyre.

Përveç metodës së mëparshme, Platformat CMS nuk janë aq të lehta për t’u përdorur megjithëse ato nuk kërkojnë njohuri teknike të thella, përveç nëse duhet të modifikoni të gjithë kodin burimor të faqes në internet. Në pjesën tjetër të rasteve, mund t’ju duhet vetëm disa njohuri bazë HTML për të bërë disa korrigjime të lehta. Për të kuptuar se sa kohë mund t’ju duhet të krijoni një sit me CMS, duhet të përcaktoni nivelin e redaktimit:

 • Redaktimi i nivelit të përgjithshëm – mënyra se si shumica e pronarëve të faqeve të internetit përdorin CMS. Ju e bëni më së shumti redaktorin për sa i përket formatimit të përmbajtjes, shtimit të teksteve, ngarkimin e skedarëve mediatikë, krijimin e faqeve të reja, kategorive ose seksioneve në internet, etj. Nëse nuk keni punuar më parë me CMS më parë, mund t’ju duhet ca kohë për t’u mësuar me të . Por procesi i përgjithshëm është goxha i drejtpërdrejtë dhe intuitiv.
 • Redaktimi i Nivelit Pro – CMS është një platformë me burim të hapur që e bën kodin burimor të arritshëm për përdoruesit. Me fjalë të tjera, ju mund të futni modalitetin Redaktorët dhe të ndryshoni pamjen e modelit, si dhe të shtoni një funksion të ri, skenarin, butonin ose ikonën duke redaktuar kodin fillestar HTML ose CSS. Procesi kërkon jo vetëm njohuri, por edhe kohë për të modifikuar dhe provuar modifikimin e ri.

Ajo që duket se është shumë e madhe për sa i përket fleksibilitetit mund të rezultojë në më shumë kohë të nevojshme për të përfunduar procesin e ndërtimit. Për shembull, shumë përdorues vlerësojnë zgjedhjen e shtojcave. Nga njëra anë, të kesh mijëra widget dhe aplikacione të palëve të treta në dispozicion për integrim është e shkëlqyeshme. Nga ana tjetër, me CMS, do t’ju duhet t’i vendosni, instaloni, aktivizoni dhe azhurnoni ato me dorë.

Përveç kësaj, do t’ju duhet të kërkoni një zgjidhje të përshtatshme të serverit, si dhe të regjistroni një domain. Veprime të tilla kërkojnë kohë shtesë. Kombinojeni atë me kohën e nevojshme për të kuptuar se si funksionon sistemi, dhe do të kuptoni se duke përdorur CMS do t’ju duhet pak më shumë kohë për të krijuar një sit nga e para nëse krahasohet me ndërtuesit e faqeve të internetit në të gjitha..

Sa kohë duhet për të ndërtuar një faqe interneti me CMS?

Le të themi, ju do përdorni WordPress për të krijuar një faqe në internet. Siç kemi theksuar edhe më parë, koha e nevojshme varet nga numri i faqeve, kompleksiteti i strukturës në faqe, aftësitë teknike, etj. Për ta vënë përdoruesin në lehtësi, imagjinoni që po ndërtojmë një portofol profesional me disa faqe që përmbajnë kontakte, vepra , Rreth meje seksioni, etj.

Hapat janë si më poshtë:

 1. Fillimi. Hapi i parë është të regjistroni një domen dhe gjeni pritjen. Në një situatë me WordPress, zgjidhja më e mirë është të zgjidhni paketat e serverëve të optimizuar me WP. Ata vijnë me karakteristika shtesë që do t’ju lejojnë të kurseni shumë kohë. Për të përfunduar fazën, mund t’ju duhet rreth 30 minuta ose thjesht mund të zgjidhni Bluehost.
 2. Shkarkoni temën. Tani ju duhet të zgjidhni një model për portofolin tuaj të ardhshëm dhe ta shkarkoni në një skedar zip për të kaluar në fazën tjetër. Përzgjedhja dhe shkarkimi i tyre do t’ju zgjasë rreth 5-10 minuta përveç nëse.
 3. Instaloni WordPress. Tani ju duhet të keni të instaluar CMS tuaj në host të zgjedhur. Disa konfigurime mund të jenë të nevojshme. Në përgjithësi mund të zgjasë rreth 30-40 minuta përveç nëse vendosni për Bluehost që vjen me integrim WP seamless.
 4. Redaktimi i përmbajtjes. Modeli do të përfshijë vetëm pjesët e nevojshme. Ju do të duhet të bëni pjesën tjetër nga futja e teksteve të nevojshme dhe ngarkimi i skedarëve të mediave deri tek instalimi dhe azhurnimi i shtojcave të nevojshme. Kjo fazë zakonisht zgjat rreth 3-4 orë.
 5. Të shkosh live. Uebfaqja juaj është në dispozicion në internet pasi të keni lidhur domainin tuaj me pritjen.

Përdorimi i zgjidhjeve të optimizuara të serverit WP është një mundësi e mirë. Ata ofrojnë instalim automatik WP, si dhe menaxhim të plugin-ve. Disa plane vijnë me një domain falas të përfshirë në çmimin e pritjes. Me fjalë të tjera, ju në të vërtetë merrni një zgjidhje ndërtimi të gjithanshme në një faqe interneti të dizajnuar për një CMS të zgjedhur.

Rezultatet janë si më poshtë:

FillimiPërshtatje dhe redaktimTë shkosh liveKoha e fundit
Koha e kërkuarNga 40 m në 1 orëRreth 4 orëNuk ka kohë të nevojshme5 h 40 m

Provoni WordPress Tani

Metoda # 3 – Uebfaqet e vetë-koduara

Metoda kryesisht i përshtatet pro të përkushtuar të cilët janë të etur për të shfrytëzuar sa më shumë lirinë e projektimit dhe zhvillimit të internetit. Shprehja “vetë-koduar” do të thotë që ju jeni në të vërtetë përgjegjës për krijimin, zbatimin dhe testimin e secilës veçori, seksion në faqe, blog, seksione menu, kategori, etj. Pronarët e faqeve të internetit duhet të kenë aftësi të thella programimi.

Nëse ju mungon përvoja teknike, zgjidhja e vetme do të jetë punësimi i një ekipi të zhvillimit me porosi. Mundësia nuk është aspak e mirë për sa i përket zgjidhjeve të kursimit të kohës. Procesi mund të zgjasë me javë ose edhe muaj, në varësi të kompleksitetit të sitit. Si rregull, ai përfshin stereotipizimin, zbatimin e funksioneve, vendosjen, testimin, debugging, etj. Përveç kësaj, disa kompani mund të përballojnë të punësojnë një ekip zhvillimi duke konsideruar ndërtimin dhe mirëmbajtjen e kostove.

Në rast se ju jeni një profesionist me përvojë të kodimit të etur për të ndërtuar një uebfaqe të thjeshtë por megjithatë funksionale, ju do t’ju duhet jo më shumë se 10-15 orë të shkoj të jetojë.

Sa kohë duhet për të ndërtuar një sit vetë-kodues?

Kur zgjedhni faqet e internetit të vetë-koduara, koha juaj kryesore do të jetë e nevojshme për programimin dhe shkrimin e pjesëve të kodit burimor. Një përdorues është përgjegjës për zbatimin e çdo veçorie, seksioni, blloku dhe formulari që përfundimisht do të jetë i arritshëm nga përdoruesi përfundimtar.

Koha e nevojshme për të kodifikuar një faqe në internet të gatshme varet nga aftësitë. Nëse marrim parasysh një portofol të thjeshtë me disa seksione, blloqe tekstesh, një galeri me imazhe dhe informacione të kontaktit, i gjithë procesi mund të zgjasë rreth 10 orë. Shtë mirë nëse tashmë keni disa kode të shkruara. Ju do të duhet vetëm:

 1. Kopjoni kodin nga teksti juaj ose redaktori HTML.
 2. Ngjiteni në faqen e re.
 3. Ruani ndryshimet dhe provoni faqen e internetit.

Testimi dhe korrigjimi i gabimeve mund të jenë shumë kohë, pasi ju duhet të siguroni që gjithçka të funksionojë mirë. Rezultatet përfundimtare duken në këtë mënyrë:

Fillimi (shkrimi i kodit)Përshtatje dhe redaktimTestimi ABKoha e fundit
Koha e kërkuarRreth 10 orë për një sit të thjeshtëRedaktimi trajtohet
së bashku me kodimin
Rreth 3-5 orëDeri në 15 orë

5 orë – Koha mesatare për të krijuar një faqe në internet

Siç mund ta shihni, koha varet tërësisht nga metoda e ndërtimit që preferohet me të gjitha gjërat e tjera të jenë të barabarta (një strukturë e përgatitur në sit, përmbajtje e shkruar, etj.).

Ndërtuesit e faqeve në internet vijnë si mënyra më e shpejtë dhe e lehtë për fillestarët ose përdoruesit pa aftësi teknike. Koha mesatare e nevojshme këtu për të krijuar një sit plotësisht funksional nuk kalon 2 orë. Disa platforma bëjnë të mundur krijimin e faqeve të internetit në minuta duke përdorur teknologji të përparuar. Dobësi këtu është mungesa e lirisë së personalizimit. Ju në fakt jeni të detyruar të përdorni atë që ofrohet.

Platformat CMS vijnë si një zgjidhje përfundimtare që përmban një ekuilibër të mirë midis dizajnit të uebit dhe lirisë së personalizimit dhe lehtësisë së përdorimit. Ajo që mund të duket se është komplekse në fillim përfundimisht do të shndërrohet në një proces të thjeshtë redaktimi me një shans për të shtuar disa karakteristika unike, si dhe të zgjedh buxhetin duke zgjedhur opsione të përballueshme për pritjen dhe domain. Me kurbën e mësimit të kërkuar, instalimin e shtojcave dhe redaktimin e përmbajtjes, vështirë se do t’ju duhet më shumë se 6 orë për të krijuar një faqe të thjeshtë të gatshme për përdorim.

Uebfaqet e vetë-koduara janë më të ndërlikuarat dhe kërkojnë kohë. Programimi dhe shkrimi i pjesëve të kodit janë sfida kryesore këtu përveç testimit dhe korrigjimit të gabimeve. Për më tepër, ky opsion nuk do të funksionojë kurrë për të rejat ndërsa pro të përkushtuar gjithashtu mund të përballen me disa vështirësi. Koha mesatare për një uebfaqe të thjeshtë është rreth 15 orë.

Ju lutemi vini re se koha mesatare e përshkruar më herët kryesisht i referohet aspektit teknik të procesit të ndërtimit të faqes në internet. Me fjalë të tjera, mendohet se duhet të keni paraprakisht:

 • Përmbajtja e përgatitur për faqet e internetit dhe seksionet e faqeve (përdorni redaktorin e tekstit për ta kopjuar dhe ngjitur për të kursyer kohë kur rregulloni faqet tuaja).
 • Skedarët e mediave (imazhe, foto ose video që planifikoni të shfaqni në faqen tuaj).
 • Një strukturë e gatshme e sitit (keni punuar si dhe ku duhet të vendosen seksionet tuaja, cilat bllok do të ketë një faqe dhe si do të lidhen së bashku).

Kështu që, pasi të keni përgatitur atë Projekt, ju mund të zgjidhni opsionin më të përshtatshëm dhe të vazhdoni me projektin tuaj.

Në fund të fundit

Ideja kryesore këtu është të mos nxitoni për mënyrën më të lehtë kur ndërtoni një faqe në internet. Rruga më e shkurtër mund të duket se është më sfiduese. Sigurohuni që keni një kuptim të qartë se si duhet të duket faqja juaj e internetit, cilat tipare themelore do të ketë, dhe cilat njohuri dhe teknika ju detyroheni për të sjellë idenë në jetë.

Mungesa e aftësive të kodimit kërkon mënyra më të lehta por por më të shpejta përballë ndërtuesve të faqeve në internet. CMS do të funksionojë thjesht mirë për pronarët e faqeve të internetit pak më të përkushtuar që kërkojnë më shumë liri dhe hapësirë. Nëse jeni një teknik teknik me njohuri dhe shkathtësi të gjerë të kodimit, faqet e internetit të vetë-koduara mund të jenë një zgjidhje e mirë. Pavarësisht se çfarë zgjidhni, ndërtuesit e faqeve në internet kërkojnë më pak kohë për të krijuar një sit nga e para.

Krijoni një faqe në internet falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me