Sa është për të krijuar një faqe interneti për një biznes në Wix

Sa është për të krijuar një faqe interneti për një biznes në Wix


Paraja ka rëndësi gjithmonë kur bëhet fjalë për sjelljen në jetë të një projekti të ri në internet. Në qoftë se nuk jeni milioner, ju ndoshta do të kërkoni mënyra të ndryshme për të kursyer disa dollarë, veçanërisht kur bëhet fjalë për një buxhet të kufizuar. Siç e dini shumica prej jush, Wix – është një nga ndërtuesit më të njohur të faqeve të internetit me plane mjaft të përballueshme për nevoja të ndryshme. Por, a është me të vërtetë ia vlen të paguash ato para?

Për ta pikturuar Is dhe për të kapërcyer Ts, do të kemi një vështrim të ngushtë në planet, çmimet dhe veçoritë Wix të dorëzuara me çdo paketë. Përdoruesit do të jenë më në fund në gjendje të mendojnë nëse do të përdorin platformën apo jo. Para se të zhyten thellë në numra, çmime dhe karakteristika, duhet të themi që Wix është padyshim një softver për të zgjedhur. Sidoqoftë, duhet të merrni parasysh disa çështje në varësi të llojit tuaj të internetit dhe funksionalitetit që dëshironi të zbatoni. Pra, le ta fillojmë.

A kushtojnë para për të krijuar një faqe interneti Wix?

Padyshim që bën! Wix është një nga platformat më të avancuara dhe më të shkallëzuara në ndërtimin e faqeve në internet që shfaqin miliona abonentë dhe projekte live. Softueri është i gjithanshëm dhe jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur. Asnjë kodim nuk kërkohet. Ju i merrni të gjitha tiparet me një plan të vetëm. Askush nuk do të refuzonte nga një ofertë e tillë.

Redaktor wix

Si pronar biznesi, duhet të kuptoni qartë se procesi i ndërtimit të faqes në internet gjithmonë vjen me kosto të ndryshme. Zgjidhjet falas kurrë nuk do të funksionojnë në rast të projekteve që zgjasin shumë. Ata nuk arrijnë të ofrojnë lehtësira dhe teknologji të mjaftueshme për të filluar një projekt plotësisht funksional, si dhe për ta tregtuar, rritur ose promovuar. Ju nuk mund të blini një makinë pa paguar në të vërtetë.

Për më tepër, disa uebfaqe mund të kërkojnë gjithashtu mbështetje, mirëmbajtje, modifikime, etj. Anydo prej këtyre veprimeve do të rezultojë në kosto shtesë duke mos përmendur prodhimin e përmbajtjes, optimizimin, etj. Me Wix, nuk keni nevojë të trajtoni ndonjë nga sa u tha më sipër. Platforma vjen si një program plotësisht i menaxhuar që bën pjesën më të madhe të punës për ju.

Faqja juaj e biznesit do të ketë blloqe dhe shtesa përkatëse të integruara dhe pa nevojë t’i instaloni ato me dorë. E tëra që ju duhet është të shtoni përmbajtje dhe të shkoni drejtpërdrejt. Tinguj i shkëlqyeshëm duke pasur parasysh se planifikon çmimet. Le të shohim dhe procesin e ndërtimit të faqes në internet duke përdorur Wix.

Hapat për të krijuar një faqe në internet me Wix

Për të kuptuar, pse Wix mund të jetë një pazar, le t’i hedhim një vështrim hapave të nevojshëm për të ndërmarrë kur krijojmë një faqe nga e para. Ne konsiderojmë, që ju tashmë keni një plan dhe strukturë të përpunuar përveç përmbajtjes përkatëse që do të shfaqet në faqen tuaj. Tani, ju duhet të bëni sa më poshtë:

 1. Hyni. Wix është një ndërtues i faqeve në internet SaaS. Kur themi “online”, nënkuptojmë se nuk ka nevojë të shkarkoni softuer me peshë të rëndë ose aplikacione shtesë. Përdoruesit nuk janë të detyruar të marrin çelësa dhe t’i ndajnë ato me disa pajisje. E tëra që ju nevojitet është një laptop, tablet apo smartphone i lidhur në Internet. Vendosni hyrjen dhe fjalëkalimin tuaj ose përdorni një llogari të rrjetit social.
 2. Zgjidhni një shabllon. Me Wix, nuk keni pse të kodoni fare. Thjesht zgjidhni një model nga kategoria e biznesit ose filloni të ndërtoni një sit të ri nga faqja e zbrazët. Newbies mund të përfitojnë nga Mjet mjet Wix. Një instrument i bazuar në AI që krijon faqosjet e faqeve për ju brenda disa minutash. Përdoruesit me përvojë kanë një shans për të zhvilluar elemente në faqen e tyre më vete.
 3. Ndryshoni një shabllon. Tani, duhet të shtoni përmbajtje, të shkarkoni imazhe, video ose foto. Mos harroni të plotësoni informacionet e kontaktit, modifikoni cilësimet e SEO, shtoni pajisje shtesë, integroni shërbime të palëve të treta, etj. Wix ju lejon të trajtoni të gjitha ato procese me vetëm një klik.
 4. Zgjidhni një plan dhe shkoni live. Faza e fundit është marrja e paketës. Keni nevojë për një domain falas ose SSL? A do të kërkojë projekti i biznesit tuaj veçori të tregtisë? Për të kuptuar, si funksionon secili plan, le të shohim në tiparet dhe opsionet që ato ofrojnë.

Pasi të keni blerë planin, mund të publikoni faqen tuaj për ta bërë atë të dukshme në internet. Tani, duhet të kthehemi te planet dhe çmimet Wix.

Kostoja e një siti biznesi Wix

Akoma hezitoni nëse do të zgjidhni Wix apo jo? Highshtë koha e duhur që kemi parë brenda secilit plan Wix Premium për të kuptuar se çfarë karakteristikash ato ofrojnë për biznes dhe nevoja të tjera. Ju duhet të kuptoni se çfarë lehtësirash dhe burimesh do të kërkojë projekti juaj. A prisni një trafik të madh apo uebfaqja është vetëm për përfaqësim në internet? A planifikoni ta ngarkoni me përmbajtje dhe faqe apo do të jetë një sit i thjeshtë me një faqe?

Në varësi të përgjigjeve, ju mund të zgjidhni nga paketat e mëposhtme:

Ixmimi Wix në uebfaqe

Plani i kombinuar për përdorim personal

Plani është një zgjedhje e mirë për faqet e internetit të vogla me një strukturë të thjeshtë dhe përmbajtje minimale. Ai vështirë se do të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për ndërmarrjet e mëdha dhe biznesin në rritje, megjithëse akoma mund të funksionojë për portofolet e vegjël dhe faqet e internetit të pavarur për të prezantuar kompetencën e tyre.

Këtu janë disa nga tiparet e planit Wix Combo:

 • çmim – 13 dollarë në muaj.
 • Farë është brenda? – Wix reklama të hequra, një domain 1-vjeçar falas, si dhe aftësinë për të lidhur + 2 GB bandwidth tuaj dhe 3 GB hapësirë ​​në disk.
 • E mirë për – faqet e internetit të vogla, portofolet, faqet e uljes, bloget.

Plani i Pafund për Sipërmarrësit

Plani vjen me një tipar pak më të pasur për grupet e pavarura, ofruesit e pavarur të shërbimeve dhe sipërmarrësit. Karakteristikat themelore janë pothuajse të njëjta edhe pse me disa dallime të dukshme:

 • çmim – 17 dollarë në muaj.
 • Farë është brenda? – Bandwidth i pakufizuar dhe 10 GB hapësirë ​​në disk përveç aplikacioneve të integruara të Booster Site dhe Visitor Analytic.
 • E mirë për – Projektues të pavarur të internetit, pavarur dhe sipërmarrës.

Plani Pro për promovimin e markës

Plani Pro është perfekt për të lançuar një markë të re nga e para, si dhe për ta promovuar dhe vendosur atë në internet. Për një çmim të përballueshëm, ju merrni një domain falas përveç mjeteve të pakufizuara të bandës dhe mjeteve të promovimit.

 • çmim – 22 dollarë në muaj.
 • Farë është brenda? – bandë e pakufizuar e bandës me 20 GB ruajtje, kuponë shtesë të 300 dollarëve, logoja profesionale, kalendari i ngjarjeve, etj..
 • E mirë për – zhvillimi, rritja dhe vendosja e markës.

Plani VIP për dashamirët e përparësisë

Plani në të vërtetë kopjon paketën e mëparshme që paraqet të gjitha opsionet e njëjta edhe pse me disa shtesa të lehta.

 • çmim – 39 dollarë në muaj.
 • Farë është brenda? – karakteristika nga Plani Pro plus përparësia dhe mbështetja VIP.
 • E mirë për – duke kërkuar nga pronarët e afarizmave që kërkojnë ndihmë VIP.

Planet shtesë

Platforma ka një plan falas. Sidoqoftë, është mirë vetëm për prova. Ju mund ta përdorni atë për të parë se si funksionon sistemi. Nëse planifikoni të krijoni një dyqan në internet, platforma ofron pako të veçanta të tregtisë elektronike. Mimi këtu varion nga 23 në 49 dollarë në muaj me praktikisht të njëjtat tipare si në planet Premium.

Ixmimet Wix eCommerce

Abonentët e e-tregtisë marrin më shumë hapësirë ​​ruajtjeje, më shumë orë video, qasje në widget dhe aplikacionet përkatëse. Kompanitë e mëdha mund të përfitojnë nga paketa e Ndërmarrjeve që kushton 500 dollarë në muaj me analiza të zgjeruara dhe mjete të performancës, mbështetje premium, trainim, etj..

Shihni Të gjitha Planet Wix në Detaje

A ka alternativa më të lira Wix?

Vetëm në rast se nuk mund të përballoni plane Wix, ekzistojnë disa alternativa më të lira. Sidoqoftë, duhet të kuptoni qartë se më lirë nuk do të thotë gjithmonë më mirë. Një platformë më pak e shtrenjtë do të thotë më pak karakteristika brenda paketës. Rezulton në veprime shtesë që përdoruesit duhet të ndërmarrin. Me fjalë të tjera, sa më pak të paguash, aq më pak të marrësh për sa i përket aseteve të faqes në internet dhe aq më shumë çështje që duhet të menaxhosh vetë.

uKit – Një alternative më e lirë për Wix

ndërtues i faqes UKit

uKit mund të jetë një rrugëdalje në rast të buxheteve të kufizuara. Ajo ofron një funksionim mjaft të mirë për të filluar një sit biznesi, megjithëse vështirë se mund të konkurrojë me Wix për sa i përket teknologjive dhe shërbimeve të ofruara.

Planet dhe çmimet janë si më poshtë:

 • plan minimal fillon në $ 2.50 në muaj Ai përfshin hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, mbështetje gjatë gjithë kohës, mbajtje falas dhe rezervë por pa domen falas. Ju merrni një porosi të vetme si parazgjedhje.
 • Plani Themelor fillon nga $ 5 në muaj dhe përveç kësaj përfshin mbështetjen e Chat Chat dhe modelin Premium të modelit.
 • Plani i Tregtisë do t’ju kushtojë nga $ 6 në muaj me të gjitha tiparet nga planet e mëparshme plus funksionalitetin e dyqanit dixhital.
 • Plani Pro fillon në $ 7.50 në muaj me kode dhe skema me ngjyra të personalizuara.

Edhe plani i uKit Pro duket pak i kufizuar nëse krahasohet me Wix Combo dhe Pafund. Nga ana tjetër, mund të funksionojë në rast të financave të ngushta.

Provoni uKit falas

WordPress – Alternativa falas për Wix

Ndërtues i faqes në WordPress

Nëse nuk planifikoni të paguani në baza mujore ose kanë aftësi të mëdha për kodim, WordPress do të jetë një alternative e shkëlqyeshme. CMS në vetvete është falas. E tëra që ju duhet është të paguani për domenin dhe pritjen. Nuk ka nevojë të blini tema Premium në rast se mund të kodoni vetë. një platformë me burim të hapur ju lejon të personalizoni temat e tij PHP gjithçka që ju pëlqen.

Lajmi i keq është se newbies kurrë nuk do të jenë në gjendje të përballojnë procesin. Ata do të detyrohen të paguajnë jo vetëm për çështje të përgjithshme si hostimi (nga 2 deri në 10 dollarë në muaj) dhe domain (10 – 15 $ në vit) por edhe për temat premium, shtesat e shtojcave dhe abonimet, modifikimet e shablloneve, etj.

Ky variant do të funksionojë vetëm për teknikë dhe programues me përvojë, të cilët në fakt nuk kanë nevojë për një zgjidhje gjithëpërfshirëse. Një ide më e mirë është të përdorni WordPress me Bluehost. A ofruesi popullor i pritjes ofron plane të optimizuara me WP që e bëjnë shumë të lehtë menaxhimin, ngritjen dhe mbështetjen e faqes suaj të internetit për një çmim duke filluar nga 2.95 $ në muaj.

Provoni WordPress Tani

Në fund të fundit

Ju do të duhet të paguani nga 12 deri në 39 dollarë në muaj për të ndërtuar një sit biznesi plotësisht të paraqitur dhe profesional me Wix. Mimi përfundimtar mbështetet në kompleksitetin, përmbajtjen dhe pikat e tjera thelbësore të sitit. Misioni ynë ishte të tregojmë se platforma ia vlen të paguhen ato para.

Secili plan vjen me një paketë opsionesh që parandalojnë përdoruesit nga veprime shtesë. Ju merrni gjerësi të gjërë dhe hapësirë ​​të mjaftueshme, një domen të lirë dhe mjete për të filluar menjëherë këtu dhe për të shkuar live në disa orë. Sa i përket alternativave, ato ose ofrojnë më pak karakteristika ose kërkojnë njohuri teknike të zgjeruara.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map