Ndërtimi i një Uebfaqe eCommerce nga Gërvishtja

Ndërtimi i një Uebfaqe eCommerce nga Gërvishtja


Pavarësisht nëse planifikoni të filloni biznesin tuaj me pakicë, ose e keni atë që keni tashmë dhe dëshironi t’i jepni asaj një ekspozim shtesë në internet, është koha e duhur për të krijuar një faqe interneti për tregti elektronike. Një dyqan në internet vizualisht tërheqës dhe funksional nuk do t’i bëjë produktet dhe shërbimet tuaja në dispozicion në internet, por do t’ju ndihmojë t’i rezistoni konkurrencës së ngrohtë dhe të gjeneroni fitime.

Sapo të filloni një dyqan në internet, do të vini re rritjen e bazës së klientit dhe rritjen e shitjeve. Këta dy faktorë janë të ndërlidhur dhe aq më e mirë është performanca e faqes suaj të e-commerce – aq më shumë klientë do të jenë të etur për të blerë nga ju pa pushim.

Nëse nuk jeni një profesionist i dizajnit në internet, nuk keni shumë mundësi për ndërtimin e uebit për të krijuar një faqe interneti për tregti elektronike nga e para. Variantet më të përshtatshme janë CMS dhe ndërtuesit e faqeve të internetit. Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) janë programe të ndërtimit të uebit, të cilat kanë një zgjedhje të gjerë të mjeteve për të nisur dhe menaxhuar lloje të ndryshme të faqeve të internetit, përfshirë dyqanet në internet.

Këto shërbime janë mjaft të njohura sot, sepse ato lejojnë krijimin e funksioneve, faqe të strukturuara mirë dhe tërheqëse që tërheqin vëmendjen e përdoruesve dhe ofrojnë një gamë të gjerë opsionesh. CMS siguron veçori të përshtatshme për botimin dhe veçoritë e redaktimit.

Ato gjithashtu nënkuptojnë mundësinë për të përmirësuar performancën e faqes në internet duke instaluar shtesa shtesë shtesë të përputhshme me sistemin, por kjo mund të kërkojë aftësi dhe njohuri specifike në krijimin e faqeve të internetit..

Si të krijoni një faqe në internet eCommerce nga Gërvishtja:

 1. Shopify – Platforma më e mirë e Tregtisë për të Ndërtuar një Uebfaqe nga Gërvishtjet
 2. Wix – Ndërtuesi më i lehtë i faqes në internet për të filluar shitjen në internet
 3. WooCommerce – Shtojca Ecommerce për WordPress
 4. BigCommerce – Platforma Kryesore e E-commerce në Cloud në botë
 5. OpenCart – Falas (Burim i Hapur) Zgjidhja e Shportës së Shportave
 6. Magento – Platformë eCommerce me Burim të Hapur
 7. Volusion – Ndërtues i Uebsajtit Ecommerce & Programe shportash për blerje
 8. 3Dcart – Mjet i shkëlqyeshëm për të krijuar Uebfaqe Ecommerce nga Gërvishtja
 9. PrestaShop – Aplikimi në internet i tregtisë me burim të hapur
 10. Drupal – CMS me burim të hapur dhe të gatshëm për tregti

Shopify – Platforma më e mirë e tregtisë elektronike për të ndërtuar një faqe në internet nga Gërvishtjet

Shopify - Platforma më e mirë e tregtisë elektronike për të ndërtuar një faqe në internet nga Gërvishtjet

Emri i produktit:Shopify
Uebfaqja Zyrtare:shopify.com
kompleksiteti:mesatare
Plani Falas:14 ditë gjyq
Plani Premium:nga 29 dollarë / muaj
themelimit:2004
Shtabi:Kanadë
Provojeni falas

Shopify – është më e mira, më e njohur dhe më e njohur platformë eCommerce për të ndërtuar një faqe interneti nga e para. Popullariteti i softverit vazhdon të rritet me çdo vit që kalon, gjë që nuk është çudi. Shopify jep një grup të mrekullueshëm të veçorive dhe mjeteve që lejojnë zhvillimin e projekteve me funksion të plotë. Nëse planifikoni të drejtoni një dyqan të madh në internet me karta të shumta produktesh dhe opsione të gjithanshme të e-commerce, ky shërbim sigurisht që do të arrijë në pritjet dhe kërkesat tuaja.

Karakteristikat kryesore

Softueri ofron një spektër të gjerë të mjeteve të personalizimit të dizajnit, veçoritë e e-commerce dhe opsionet e menaxhimit të dyqaneve në internet që përdoruesit duhet të krijojnë projekte të ngarkuara me funksion. Sistemi funksionon i shkëlqyeshëm për të gjitha llojet e dyqaneve në internet, por është padyshim zgjidhja më e mirë për supermarkete të mëdha me qindra / mijëra produkte të ofruara për shitje. Të listuara më poshtë janë pikat kryesore të shërbimit:

 • Pika e shitjes (POS) softuer, i cili lejon shitjen e produkteve në mënyra online dhe offline;
 • Mbështetje shumëgjuhëshe dhe shumë-kanale;
 • Fund i larte Tipar i Realitetit të Shtuar;
 • Mundësi të fuqishme integrimi dhe sinkronizimi;
 • Mjete të avancuara të dyqaneve të internetit, produkteve dhe menaxhimit të marketingut.

Pro dhe kundra

Shopify vjen me një listë të mahnitshme të avantazheve që e bëjnë sistemin të dalë nga turma. Koleksioni i saj i pasur i modeleve falas, të përgjegjshme dhe plotësisht të personalizueshme lejon zgjedhjen dhe redaktimin e çdo dizajni që të përputhet me specializimin tuaj të dyqanit në internet.

Sistemi gjithashtu lejon mundësinë e përdorimit të shumë tipareve të menaxhimit të produkteve / dyqaneve në internet, si dhe mjeteve të marketingut dhe promovimit. Meriton gjithashtu vëmendje të veçantë për shkak të opsioneve të saj të larta të integrimit dhe sinkronizimit, parametrave të përparuar të sigurisë, mjeteve kundër mashtrimit dhe karakteristikave të tjera që janë të domosdoshme për çdo faqe në internet të tregtisë elektronike..

Përveç listës së gjatë të avantazheve, Shopify gjithashtu ka disa çrregullime që mund t’i mashtrojnë disi përdoruesit e tij. Kjo më së shumti ka të bëjë me funksionalitetin e sistemit pasi është pak i mbingarkuar me veçori specifike për tregtinë elektronike. Kjo përfundimisht e ndërlikon procesin e zhvillimit të faqes në internet dhe e bën sistemin një zgjedhje perfekte për krijimin e projekteve të mëdha. Kështu, nëse keni ndërmend të filloni një dyqan online të vogël / të mesme, është më mirë të kërkoni një alternative më e thjeshtë kjo është më e lehtë për t’u zotëruar dhe punuar me të.

kosto

Shopify ofron disa plane për të përmbushur nevojat e të gjithë pajtimtarëve. Kostoja e planeve është e moderuar, ndërsa kompleti i veçorive të integruara mund të arrijë në çdo kërkesë për tregti elektronike. Ekziston gjyqi 14-ditor, i cili lejon testimin e funksionalitetit të planeve në avantazh, për të qenë në gjendje të zgjedhni atë që ju tërheq më shumë nga të gjitha. Abonimet e Shopify janë si më poshtë:

 • Shopify themelore ($ 29 / mo) – lidhje në blog, Certifikatë SSL falas, rikuperim të braktisur shportash, kanale shitjeje, krijimin manual të porosive, 2 llogari të stafit, analiza mashtrimi, Aplikacioni Shopify POS;
 • Blerje ($ 79 / mo) – kartela dhuratash, raporte profesionale, 5 llogari të personelit, 1-5 lokacione dyqanesh;
 • Shopify i Avancuar ($ 299 / mo) – ndërtues i avancuar i raporteve, transporti real-ime transportues, 15 llogari të personelit, deri në 8 lokacione dyqanesh.

Farë është e rëndësishme, sistemi nuk paguan tarifa për transaksionet e bëra brenda sistemit. Sidoqoftë, ajo ende nënkupton tarifa për transaksionet e kartave të kreditit të bëra gjatë procesit të blerjes.

Provo Shopify falas

Wix – Ndërtuesi më i lehtë i faqes në internet për të filluar shitjen në internet

Wix - Ndërtuesi më i lehtë i faqes në internet për të filluar shitjen në internet

Emri i produktit:WIX
Uebfaqja Zyrtare:wix.com
kompleksiteti:Shumë e lehtë
Plani Falas:i pakufizuar
Plani Premium:nga 13 dollarë / muaj
themelimit:2006
Shtabi:Izrael
Provojeni falas

Wix – eshte krijuesi i faqes në internet më i lehtë, e cila funksionon mirë për të gjithë, i cili synon të fillojë shitjen në internet pa sherr fare. Sistemi është përdorur për të filluar lloje të ndryshme të projekteve. Dyqanet në internet nuk janë një përjashtim. Ndërtuesi i faqes në internet ofron një funksionalitet të fuqishëm të integruar eCommerce. Ajo vjen me një grup karakteristikash dalluese dhe motor të avancuar eCommerce, i cili lejon vendosjen e një dyqani online të vogël deri në mes të madhësisë.

Karakteristikat kryesore

Ndërtuesi i faqes Wix mahnit abonentin e tij nga funksionaliteti i tij i lartë dhe fokusimi i fortë i përdoruesit. Sistemi vjen me një sërë karakteristikash të integruara që bëjnë të mundur fillimin, menaxhimin, promovimin dhe azhurnimin e llojeve të ndryshme të dyqaneve në internet. Nuk kërkon ndërgjegjësim për kodifikim ose prejardhje paraprake për krijimin e faqes në internet nisë projekte me të. Shikoni tani grupin e veçorive Wix:

 • Motori i fuqishëm i tregtisë elektronike;
 • Advanced Wix ADI (Inteligjenca e Dizajnit Artificial) mjet dhe Redaktues Standard për të gjitha kategoritë e përdoruesve;
 • Qindra dizajne falas gati 100% të përshtatshëm për celular;
 • Wix Ascend – një sistem i përshtatshëm CRM;
 • Treg i Aplikuar i Integruar me shumë aplikacione të e-commerce.

Pro dhe kundra

Sistemi Wix siguron një proces të thjeshtë dhe efektiv të menaxhimit të dyqaneve online, duke bërë të mundur krijimin dhe rregullimin e faqeve të internetit të eCommerce, detajet e porositjeve, menaxhimin e listave të inventarit, vendosjen e detajeve të produkteve, dërgimin e njoftimeve për klientët etj. Për të përmirësuar prezantimin e produktit tuaj, Wix lejon krijimin dhe menaxhimin e galeritë e produkteve me imazhe me madhësi të plotë dhe përshkrime të hollësishme. Më në fund, krijuesi i faqes në internet siguron mundësi të sigurta pagese, duke u kujdesur për besueshmërinë dhe sigurinë e secilit transaksion të bërë në sistem. Klientëve u ofrohet të zgjedhin opsionet e pagesave që janë më të përshtatshmet për ta.

Duke folur për demerits, newbies mund të jenë disi në mëdyshje kur përdorni sistemin për herë të parë për shkak të ndërfaqes së tij të mbingarkuar. E njëjta ka të bëjë me shtesat në dispozicion në Tregun e Aplikimeve. Ka shumë prej tyre në katalog, megjithëse, jo të gjitha pajisjet shtesë i përmbahen standardeve të kërkuara të cilësisë dhe kërkojnë përmirësim. Zgjedhja e një plani të përshtatshëm gjithashtu mund të jetë problem për një fillestar siç ofron sistemi abonime të shumta për të zgjedhur. Kështu, krijuesi i faqes në internet nuk ka disavantazhe të dukshme që mund të ndikojnë në rezultatin e procesit të zhvillimit të faqes së internetit.

kosto

Krijuesi i faqes në internet ka një plan të lirë, i cili zgjat për intervalin kohor të pakufizuar dhe bën të mundur që të eksplorojnë funksionalitetin e sistemit të dhënë nga parazgjedhur. Sapo të vendosni të vazhdoni me procesin e zhvillimit të uebit, do t’ju ofrojnë disa pajtime për të zgjedhur. Shikoni ato tani.

Planet Standarde Wix

 • Combo ($ 13 / mo) – për përdorim personal, pa reklama, lidhje falas me domenin, pritjen falas;
 • Pafund ($ 17 / mo) – për profesionistët e pavarur dhe sipërmarrësit, një bandë të pakufizuar, hapësirë ​​ruajtjeje prej 10 GB;
 • Pro ($ 22 / mo) – për markë të plotë në internet, të integruar në Google Analytics, 2 orë hapësirë ​​të ruajtjes së videove;
 • VIP ($ 39 / mo) – për projektin VIP, mbështetjen e parë prioritare, logon profesionale etj.

Planet e biznesit / tregtisë

 • Bazë e Biznesit ($ 23 / mo) – pranimi i pagesave në internet;
 • Biznesi Pafund ($ 27 / mo) – mjete për zhvillimin e biznesit, aplikacione biznesi për sipërmarrës, tregti elektronike;
 • Biznes VIP ($ 49 / mo) – komplet Wix Suite, bandë të pakufizuar të bandës dhe hapësirë ​​për ruajtje të videove;
 • Ndërmarrje ($ 500 / mo) – zgjidhje biznesi nga fundi në fund që siguron funksionimin më të lartë dhe sasinë maksimale të mjeteve.

Ndërtuesi i faqes në internet shpesh ofron zbritje dhe oferta speciale. Ajo gjithashtu siguron garancinë e kthimit të parave 14-ditore, nëse ka ndonjë përdorues nuk është i kënaqur me ndonjë arsye.

Provoni Wix falas

WooCommerce – Pllaka eCommerce për WordPress

WooCommerce - Pllaka eCommerce për WordPress

Emri i produktit:WooCommerce
Uebfaqja Zyrtare:woocommerce.com
kompleksiteti:Mbi mesataren
Plani Falas:Plotësisht falas
Plani Premium:Shtesat e paguara
themelimit:2011
Shtabi:Botëror
Provojeni falas

WooCommerce – është një plugin karrocë me burim të hapur, e cila u zhvillua ekskluzivisht për WordPress. Toshtë falas për të shkarkuar dhe instaluar, por do të duhet të paguani për disa veçori që ofron për të menaxhuar një dyqan në internet WooCommerce. Shtojca siguron një grup të pasur karakteristikash me kosto të përballueshme, gjë që e bën atë të njohur për përdoruesit. WooCommerce lejon krijimin dhe drejtimin e faqeve të fuqishme të e-commerce me funksionalitet të përparuar. Sidoqoftë, disa aftësi dhe ekspertizë të projektimit mund të jenë të nevojshme për ta bërë atë në mënyrë efektive.

Karakteristikat kryesore

WooCommerce funksionon mirë për dyqanet e vogla dhe të mesme në internet. Highlyshtë shumë i përshtatshëm dhe lehtësisht mund të integrohet në cilindo Uebfaqja e WordPress. Pasi ta keni shtuar në dyqanin tuaj online, do të shihni një magjistar të shkurtër, por të detajuar që do t’ju ndihmojë të filloni në mënyrë efektive. Këtu është lista e veçorive të WooCommerce:

 • Modele plotësisht të personalizuara të optimizuara nga celulari;
 • Transporti i përparuar i produktit;
 • Mbështetja e vendndodhjes;
 • Organizimi i dobishëm i mjeteve dhe mjetet e menaxhimit të inventarit;
 • Opsione të shumta për arka dhe zbritje.

Pro dhe kundra

Shtojca ofron një sërë karakteristikash thelbësore të siguruara jashtë kutisë që një përdorues merr falas menjëherë që nga fillimi. Disa prej tyre përfshijnë dizajn të optimizuar me celular, opsione të shitjes së produkteve dixhitale dhe fizike, mbështetje gjeo-vendndodhjeje, organizim të përshtatshëm produktesh dhe menaxhim të inventarit, Optimizim të Motorit të Kërkimit, mundësi për të krijuar zbritje dhe kode të kuponit, mundësi të shumta të arkës, rishikime të produkteve dhe më shumë.

WooCommerce gjithashtu ofron një funksionalitet të përshtatshëm të transportimit të produkteve që përfshin transportin lokal, transportin me tarifa të sheshtë, shpërndarjen jashtë shtetit dhe ato lokale, etj. Ekziston gjithashtu një kalkulator automatik i integruar i transportit, i cili lejon të zbuloni koston e porosisë, përcaktimin e tarifave për zona të ndryshme të transportit etj..

Kur bëhet fjalë për zhvillimin e dyqaneve në internet me WooCommerce, përdoruesit mund të përballen me sfida me personalizimin e modeleve. Shtojca rekomandon marrjen e temës falas për ata përdorues, të cilët kurrë më parë nuk kanë trajtuar sistemin dhe kanë nevojë për praktikë. Sidoqoftë, nëse aftësitë tuaja për krijimin e faqeve në internet janë në një nivel të mirë dhe jeni të gatshëm të filloni të punoni në dyqanin tuaj online, mund të provoni të përdorni një WooTheme që nga fillimi. Kjo do të zvogëlojë sasinë e problemeve që lidhen me aplikimin e azhurnimeve të WooCommerce në faqen e internetit.

kosto

WooCommerce është një burim i hapur falas WordPress plugin. Nuk ngarkon asnjë tarifë për instalimin, shkarkimin ose transaksionet e bëra me të. Në të njëjtën kohë, do të duhet të blini pritjen për faqen tuaj të internetit në WordPress, emrin e domain dhe disa prej shtesave dhe shtesave me pagesë për të përfituar sa më shumë nga ky mjet. Zgjidhja më e mirë në këtë drejtim është përdorimi Bluehost si ofruesi më i rekomanduar i pritjes. Plani më i lirë i Bluehost do t’ju kushtojë 2,95 $ / muaj, duke ofruar një emër falas domain domain së bashku me përfitime të tjera.

Provoni falas WooCommerce

BigCommerce – Platforma Kryesore e Tregtisë në Cloud në botë

BigCommerce - Platforma Kryesore e Tregtisë në Cloud në botë

Emri i produktit:BigCommerce
Uebfaqja Zyrtare:bigcommerce.com
kompleksiteti:komplikuar
Plani Falas:Gjykim 14 ditor
Plani Premium:nga 29,95 $ / muaj
themelimit:2009
Shtabi:SHBA
Provojeni falas

BigCommerce – është një platformë udhëheqëse e specializuar në botë në cloud eCommerce, e cila funksionon shumë për fillimin e dyqaneve të mesme / të mëdha dhe të fuqishme në internet. Sistemi mund të duket pak i komplikuar për përdoruesit e pasur me teknologji, por nëse keni arritur ta zotëroni atë, do të jeni të kënaqur me rezultatin. Të mirat e dizajnit në internet si dhe përdoruesit, të cilët kanë punuar ndonjëherë me ndërtuesit e faqeve në internet, nuk do ta gjejnë sistemin shumë të komplikuar dhe do të jenë në gjendje ta zotërojnë atë brenda disa ditësh.

Karakteristikat kryesore

BigCommerce ka një pult intuitiv dhe logjikisht të strukturuar, por ai ka shumë parametra që duhet të mësoni në mënyrë që të filloni të punoni në faqen tuaj të internetit të e-commerce. Ndërtuesi i faqes në internet ofron mundësi të shumta të tregtisë elektronike që mund të rritin performancën e dyqanit tuaj online. Lista e pikave kryesore të sistemit jepet më poshtë:

 • Sinkronizimi i rrjetit social (Facebook, eBay, Shopzilla, Beso etj.);
 • Marketingu i avancuar i emailit, opsionet e menaxhimit të produkteve dhe inventarit;
 • Modele të përgjegjshme falas dhe të paguara;
 • Mbështetje me shumë kanale;
 • Import / eksport i produktit CSV.

Pro dhe kundra

Ndërtuesi i faqes në internet ofron mundësi të shumta të tregtisë elektronike që mund të rritin performancën e dyqanit tuaj online. Ai bën të mundur tregtimin përmes Facebook, që nënkupton instalimin e një aplikacioni falas SocialShop 2, si dhe në platforma të ndryshme të njohura, siç janë Shopzilla, eBay, Beso etj. Mund të vendosni edhe opsione të marketingut me email, të menaxhoni lista e inventarit, shtoni dhe administroni produkte, organizoni sistemin e kthimit / shkëmbimit, krijoni certifikata dhurate dhe banderola reklamash, ngarkoni produkte të shumta nga skedarët CSV dhe kryeni veprime të tjera për ta bërë dyqanin tuaj online funksional.

Sa i përket demerits të sistemit, nuk ka shumë prej tyre këtu. BigCommerce nuk mund të mburret me një koleksion të pasur të modeleve falas, ndërsa vetë procesi i ngritjes së faqes në internet kërkon vetë një qasje mjaft të ndërlikuar dhe investime në kohë. Për më tepër, BigCommerce gjithashtu ka një politikë çmimesh më të shtrenjtë në krahasim me ndërtuesit standarde të faqeve të internetit dhe, kështu, jo të gjithë pajtimtarët e rregullt mund të përballojnë përdorimin e tij.

kosto

Ndërtuesi i faqes në internet lejon testimin e planit të paguar për të cilin jeni të interesuar për 14 ditë absolutisht falas. Pas përfundimit të versionit të provës, do të keni mundësinë të azhurnoni në një prej pajtimeve të paguara. Këtu janë tre prej tyre, secila duke ofruar një sërë karakteristikash.

 • Plani Standard ($ 29.95 / mo) – Bandwidth i pakufizuar, hapësira e ruajtjes së diskut dhe numri i produktit;
 • Plani Plus ($ 79.95 / mo) – Segmentimi i mbështetjes së klientit, kursuesi i braktisur i karrocave;
 • Pro Plan (249,95 $ / mo) – lidhje e personalizuar me Certifikatën SSL, Shqyrtime të Google, mjet i përparuar analitik etj.

Këtu ekziston edhe Plani i Ndërmarrjeve, kostoja e të cilit duhet të diskutohet individualisht me menaxherin e sistemit. Sidoqoftë, mbani mend se ekziston një nuancë e rëndësishme në lidhje me politikën e çmimeve të BigCommerce. Ky është kufiri vjetor i fitimit i zbatueshëm për të gjitha planet e paguara, përveç Planit të Ndërmarrjes. Do të thotë që secila 200000 dollarë e fitimit tuaj do të rezultojë në 150 $ në muaj rritje të kostos së planit të paguar që përdorni. Nëse kjo është në rregull me ju, atëherë mund të filloni ta përdorni sistemin menjëherë.

Provoni tani BigCommerce

OpenCart – Falas (Burim i Hapur) Zgjidhja e Shportës së Shportave

Zgjidhja e Shportës së Blerjes - OpenCart - Falas (Open Source)

Emri i produktit:OpenCart
Uebfaqja Zyrtare:opencart.com
kompleksiteti:komplikuar
Plani Falas:Plotësisht falas
Plani Premium:Kërkon pritje
themelimit:2012
Shtabi:Botëror
Provojeni falas

OpenCart – është një zgjidhje falas për shporta me burim të hapur, e cila kërkon që instalimi dhe shkarkimi të përdoren në avantazh. Programi është i bazuar në PHP, i cili shpesh paraqet probleme për përdoruesit me pak ose aspak aftësi programimi. Softueri përdoret për të lançuar dyqane të fuqishme në internet dhe është një fillim i mirë për stilistë të aftë të internetit të gatshëm për të krijuar faqe të mëdha të tregtisë elektronike.

Karakteristikat kryesore

OpenCart vjen me karakteristika thelbësore që janë të mjaftueshme për të ndërtuar një dyqan cilësor në internet, por gjithashtu kërkon instalim të shtesave për të përmirësuar funksionalitetin e faqeve të internetit të krijuara me softver. Kjo nënkupton njohjen dhe përvojën e kodimit që janë të nevojshme për të ngritur dhe mirëmbajtur një dyqan online të avancuar teknikisht. Nëse ju mungojnë ato, është më mirë të kërkoni mundësi më e thjeshtë të mos përballeni me probleme me menaxhimin dhe mirëmbajtjen e faqes tuaj më pas. Të listuara më poshtë janë pikat kryesore të platformës:

 • Lejon integrimin e shtesave dhe shtesave të paguara;
 • Mbështetje shumëgjuhëshe dhe shumëvlerëshe;
 • Mundësia për të menaxhuar shumëfish dyqane dhe për të krijuar lista të pakufizuara (produkte, kategori, prodhues etj.);
 • Disponueshmëria e moduleve që shtojnë funksionalitetin në karrocën tuaj, rezervë të shumta dhe mjete për rivendosjen;
 • Llogaritësi i integruar i transportit.

Pro dhe kundra

OpenCart bën të mundur që t’i kushtoni vëmendje të fortë e-commerce faqen tuaj të internetit dhe funksionon shumë për zhvillimin e llojeve të ndryshme të dyqaneve në internet. Disa nga tiparet thelbësore të tij jashtë funksionit sigurohen nga parazgjedhja, por ju akoma duhet të instaloni shtesa shtesë të larta për të përfituar sa më shumë nga funksionaliteti i saj. Këto përfshijnë mbështetje shumë-gjuhëshe dhe multi-monedhë, mundësi për të menaxhuar shumëfish dyqane dhe krijimin e listave të pakufizuara (produkte, kategori, prodhues etj.), raporte, disponueshmëria e moduleve që shtojnë funksionalitetin në karrocën tuaj të blerjes, mjete të shumta rezervë dhe rivendosje, opsione SEO, vlerësime të produkteve dhe vlerësime, sistemi i kuponit zbritje, arka e të ftuarve, llogaritësi i transportit, pagesa të përsëritura dhe më shumë.

Sa i përket demerits, softueri nënkupton njohuri dhe përvojë në kodim që janë të nevojshme për të ngritur dhe mirëmbajtur një dyqan online të avancuar teknikisht. Nëse nuk keni nevojë për to, është më mirë të kërkoni një mundësi më të thjeshtë për të mos hasur probleme me menaxhimin dhe mirëmbajtjen e faqes tuaj më pas. Sistemi nuk ka mbështetje të besueshme të klientit. Në vend të kësaj, ata kanë një plan 99 $ / mbështetje, i cili lejon zgjidhjen e problemeve specifike të lidhura me sistemin. Pra, nëse njohuritë tuaja për kodifikim janë të pamjaftueshme për të përdorur këtë platformë, ka shumë alternativa të tjera të përshtatshme për të kërkuar.

kosto

OpenCart fillimisht është falas, por kjo ka të bëjë vetëm me instalimin, shkarkimin dhe azhurnimin e programit. Për të qenë në gjendje të përdorni platformën në një nivel të lartë dhe të merrni përfitime maksimale për dyqanin tuaj online, do t’ju duhet të blini shtesa shtesë dhe shtesa. Shtë gjithashtu e nevojshme për të blerë pritjen dhe emrin e domain për faqen tuaj të internetit eCommerce për ta bërë atë në dispozicion në internet. Farë është interesante, OpenCart ka lëshuar versionin cloud të programit. Kostoja e përdorimit të tij do të varet nga numri i dyqaneve në internet që një përdorues do të krijojë dhe sasia e hapësirës për ruajtjen e diskut në të nevojshme.

Provoni OpenCart falas

Magento – Platformë eCommerce me Burim të Hapur

Magento - Platformë eCommerce me Burim të Hapur

Emri i produktit:Magento
Uebfaqja Zyrtare:magento.com
kompleksiteti:Shumë e komplikuar
Plani Falas:Plotësisht falas
Plani Premium:Kërkon pritje
themelimit:2007
Shtabi:SHBA
Provojeni falas

Magento – është platforma eCommerce me burim të hapur botëror, i cili funksionon shumë për krijimin dhe menaxhimin e të gjitha llojeve të dyqaneve në internet, pavarësisht nga specializimi i tyre, madhësia dhe kompleksiteti. Platforma kërkon njohuri për kodifikimin për të filluar projekte komplekse dhe, kështu, nuk është zgjidhja më e mirë për fillestarët. Sidoqoftë, nëse keni kohë dhe durim të mjaftueshëm për të eksploruar platformën, sigurisht që do ta vlerësoni funksionalitetin e saj.

Karakteristikat kryesore

Magento krenohet me një seri të përparuar dhe mjaft të gjerë të veçorive, e cila lejon përdorimin e tij si një CMS i besueshëm për të realizuar projekte të fuqishme eCommerce. Funksionaliteti dhe fleksibiliteti i tij janë më se të mjaftueshme për të përballuar detyrat e niveleve të ndryshme të kompleksitetit. Për të zbuluar se çfarë saktësisht ka sistemi në magazinë, konsideroni tiparin e tij të vendosur tani:

 • Mundësitë e menaxhimit të produktit (ngarkimi i lehtë i produkteve, disponueshmëria e përshkrimeve, krijimi i SEO, kategoritë e produkteve etj.);
 • Karakteristikat e administrimit të dyqaneve në internet (panel i vetëm kontrolli, migrim i thjeshtë, terminal virtual, opsion shtypjeje etj.);
 • Mjete të marketingut në fund të lartë (krahasimi i produkteve, lista e dëshirave dhe krijimi i kodit kupon, integrimi i karrocave etj.);
 • Larmia e opsioneve të pagesës (Stripe, PayPal, Braintree, Amazon Pay dhe më shumë).

Pro dhe kundra

Magento jep një funksionalitet të gjerë që përfshin mjete speciale të larta për t’u marrë me krijimin e internetit, menaxhimin, marketingun, SEO, azhurnimet, transportin dhe arkëtimin, përpunimin e pagesave dhe procese të tjera që duhet të kenë. CMS ju lejon të krijoni lista të shumta produktesh që vijnë me përshkrime të hollësishme, parametra të shumtë dhe mundësi menaxhimi. Ekziston edhe veçoria e braktisur e shportave të blerjeve, e cila kontribuon në uljen e përqindjes së përdoruesve, të cilët largohen nga faqja e internetit para se të vendosin porositë.

Edhe pse, Magento lejon krijimin e dyqaneve online të ngarkuar me tipare, është akoma shumë e ndërlikuar për përdoruesit e zakonshëm. Në faza të caktuara të aplikimit të tij, kërkon mbështetjen e zhvilluesit profesional. Sidoqoftë, këtu nuk ka ekip për mbështetjen e klientëve, i cili mund të ndihmojë përdoruesit të zgjidhin çështjet e tyre në kohë. CMS gjithashtu ofron një koleksion të kufizuar të modeleve falas, gjë që shkakton nevojën për integrimin e modelit të palëve të treta.

kosto

Magento është një CMS me burim të hapur falas, që do të thotë që ju mund të shkarkoni dhe instaloni sistemin pa bërë asnjë pagesë. Sidoqoftë, për të përfituar sa më shumë nga funksionaliteti i platformës, nuk do të shkoni pa shtuar pajisje shtesë, shtesa dhe shtesa të palëve të treta. E njëjta gjë ka të bëjë me zgjedhjen e shablloneve, hostimin dhe emrin e domain. Për të publikuar dhe menaxhuar një dyqan në internet, do të duhet të zgjidhni një ofrues të besueshëm të pritjes.

Shkarkoni Tani Magento

Volusion – Ndërtues i Uebsajtit eCommerce & Programe shportash për blerje

Volusion - Ndërtues i Uebsajtit eCommerce dhe Softuer i Shportave të Shportave

Emri i produktit:Volusion
Uebfaqja Zyrtare:volusion.com
kompleksiteti:mesatare
Plani Falas:Gjyqi 14-ditor
Plani Premium:Kërkon pritje
themelimit:1999
Shtabi:SHBA
Provojeni falas

Volusion – është një krijues i besueshëm i faqes elektronike eCommerce dhe softuer i shportave të blerjeve, përdorimi i të cilit siguron përvojë efektive dhe të thjeshtë të zhvillimit të dyqaneve në internet. Sistemi vjen me një gamë të gjerë opsionesh dhe karakteristikash të nevojshme për të hedhur në treg një dyqan të fuqishëm në internet që do të dalë nga turma.

Karakteristikat kryesore

Vëllimi përfshinë të gjitha mjetet e ndërtimit të faqeve në internet që mund të përdoren në mënyrë efektive për të krijuar dhe menaxhuar një dyqan të vogël, të mesëm ose të madh në internet. Ndërtuesi i faqes në internet krenohet me një seri mjaft të gjerë karakteristikash të përqendruara në tregti elektronike. Këtu janë pikat kryesore të sistemit që e bëjnë atë të dalë nga turma:

 • Integrimi me shumë kanale;
 • Sistemi dinamik CRM;
 • Ndërtues i dobishëm i dyqaneve në internet;
 • Mbrojtje e zgjeruar kundër mashtrimit;
 • Baza e gjerë e njohurive.

Pro dhe kundra

Volusion meriton vëmendjen e përdoruesve të gatshëm për të filluar një dyqan dixhital nga e para. Ndërtuesi i faqes në internet u jep mundësinë e përdorimit të shumë funksioneve dhe mjeteve të tregtisë elektronike, duke përfshirë integrimin shumë-kanalësh, promovimin e SEO, sistemin dinamik CRM, kontrollin e zgjeruar të sigurisë, marketingun dhe mjetet e e-tregtisë, certifikimin e PCI, mbrojtjen kundër mashtrimit, mbështetjen 24/7 të klientit, njohuri informuese baza etj. Sistemi gjithashtu ofron një koleksion mbresëlënës modelesh të përgjegjshme falas dhe të paguara për t’u përshtatur me nuanca të ndryshme. Softueri do t’i përshtatet të dy teknikëve dhe pro.

Së bashku me listën e meritave, krijuesi i faqes në internet vjen me disa disavantazhe, të cilat, megjithatë, nuk kanë ndikim serioz në rezultatin e procesit të krijimit të dyqanit në internet. Modelet e saj falas, për shembull, mund të jenë pak më të gjithanshme. Temat e primit, nga ana e tyre, janë mjaft të kushtueshme krahasuar tek ndërtuesit standarde të faqeve të internetit.

kosto

Voluzioni nuk ka një plan të lirë por vjen me provën 14-ditore falas që ju lejon të provoni grupin e veçorive të integruara të sistemit. Kur vendosni të shkoni në internet dhe të publikoni një projekt të gatshëm, do të duhet të zgjidhni një nga pajtimet me pagesë.

 • Kostoja personale ($ 29 / mo) – 100 produkte, vetëm 1 llogari e stafit.
 • Kostoja profesionale ($ 79 / mo) – 5000 produkte.
 • Kostoja e biznesit ($ 299) – produkte të pakufizuar dhe mbështetje me përparësi.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të përmirësuar planin e kryeministrit, kostoja e së cilës është negociuar me menaxherët e kompanisë individualisht. Plani do të funksionojë shkëlqyeshëm për kompani të mëdha ndërkombëtare që kërkojnë mbështetje VIP dhe funksionim të përparuar të e-commerce.

Provoni tani Volusion

3Dcart – Mjet i shkëlqyeshëm për të krijuar uebfaqen e e-commerce nga Gërvishtjet

3Dcart - Mjet i shkëlqyeshëm për të krijuar uebfaqen e e-commerce nga Gërvishtjet

Emri i produktit:3dcart
Uebfaqja Zyrtare:3dcart.com
kompleksiteti:kompleks
Plani Falas:Gjyqi 14-ditor
Plani Premium:nga 9 dollarë / muaj
themelimit:1997
Shtabi:SHBA
Provojeni falas

3Dcart – është një mjet i njohur për të krijuar faqet e internetit të e-commerce nga e para. Sistemi pozicionohet vetvetiu si një platformë gjithëpërfshirëse e përdorur për zhvillimin dhe menaxhimin e dyqaneve të vogla dhe të mesme në internet. Kjo është ajo ku njeriu mund të shesë produkte fizike dhe dixhitale, si dhe shërbime në internet. Shërbimi do të funksionojë i shkëlqyeshëm për të gjitha kategoritë e përdoruesve, përfshirë fillestarët dhe ekspertët e dizajnit në internet.

Karakteristikat kryesore

3Dcart përfshin një seri të gjerë karakteristikash të nevojshme për të filluar një dyqan të fuqishëm në internet, pavarësisht nga kompleksiteti dhe madhësia e tij. Ky është një shërbim profesional, i cili do të bëjë përshtypje të gjithëve nga funksionaliteti i tij i integruar. Këto janë tiparet më të dallueshme të platformës:

 • CRM e fuqishme e integruar;
 • Modulet jashtë kutive;
 • Opsione të gjera të menaxhimit të produkteve;
 • Mjete të marketingut të lartë;
 • Analiza e integruar e shitjeve dhe përcjellja e statistikave.

Pro dhe kundra

3Dcart vjen me platformë të integruar të blogjeve, mjete të marketingut të shumëfishtë dhe SEO, qasje në FTP në skedarë në internet, disponueshmëri të shtojcave për blerje. Sistemi gjithashtu lejon integrimin e modulit dhe vjen me një redaktues të fuqishëm të kartave të produkteve që ju lejon të krijoni katalogë të gjerë dhe informues të produkteve.

Sa i përket prishjes së sistemit, 3dcart ofron qasje të kufizuar në redaktimin e skedarëve jashtë modalitetit FTP. Kjo mund të jetë disi e komplikuar për fillestarët, të cilët do t’ju duhet kohë për të eksploruar dhe zotëruar të gjitha opsionet nga e para. Për më tepër, 3Dcart ka një ndërfaqe pak të komplikuar, e cila është disi e tepërt me mjete dhe opsione. Duhet padyshim kohë për ta mësuar atë.

kosto

3Dcart nuk ofron një plan falas, por ka gjykimin 14-ditor që është i mjaftueshëm për ta provuar atë. Për të vazhduar punën me shërbimin dhe për të publikuar një projekt të gatshëm, shkoni përpara për të zgjedhur një nga pajtimet premium që sistemi ofron.

 • Dyqani fillestar ($ 9 / mo) – 1 përdorues sendesh, 100 produkte, API dhe FTP-akses, lidh domainin, 2 llogari Email.
 • Dyqani Themelor ($ 19 / mo) – 2 përdorues të sendeve, produkte të pakufizuar, mbështetje telefonike, 5 llogari Email.
 • Dyqani Plus ($ 49 / mo) – 5 përdorues të sendeve, CRM, grupe klientësh, 10 llogari Email.
 • Dyqani Pro ($ 129 / mo) – 15 përdorues të sendeve, rregulla automatizimi, para-porositje, 30 llogari Email.

Për më tepër, ekziston një mundësi për të përmirësuar planin e Ndërmarrjes për 400 dollarë në muaj. Siguron nivelin e sigurt 1 të PCI Hosting, përdoruesit e pakufizuar të sendeve dhe veçoritë e sigurisë së bllokimit të IP.

Provoni 3D kartën falas

PrestaShop – Aplikimi në internet i e-Tregtisë me Burim të Hapur

PrestaShop - Aplikimi në internet i e-Tregtisë me Burim të Hapur

Emri i produktit:Prestashop
Uebfaqja Zyrtare:prestashop.com
kompleksiteti:kompleks
Plani Falas:absolutisht falas
Plani Premium:kërkon strehimin
themelimit:2008
Shtabi:SHBA
Provojeni falas

Prestashop – është një aplikacion në internet me burim të hapur eCommerce, i cili mund të shkarkohet dhe instalohet absolutisht falas. Përdoret për të ndërtuar lloje të ndryshme të dyqaneve në internet që paraqesin performancën më të mirë dhe dizajn të shkëlqyeshëm. Programi, megjithatë, është krijuar në thelb me nevojat e profesionistëve në mendje. Newbies do ta gjejnë sistemin të komplikuar.

Karakteristikat kryesore

PrestaShop ofron më shumë se 600 karakteristika të integruara që mbulojnë pothuajse të gjitha nevojat që tregtarët mund të kenë kur punojnë në dyqanet e tyre në internet. Një funksionalitet i tillë i gjerë ndihmon në mbulimin e sasisë mbizotëruese të nevojave të përdoruesve për tregti. Karakteristikat më mahnitëse të PrestaShop janë si më poshtë:

 • Import / eksport i produktit të skedarit CSV;
 • Transporti dhe opsionet e gjithanshme të pagesave;
 • Karroca e braktisur;
 • Ndjekjet automatike të ndjekjes;
 • Mjete analitike dhe mjete përcjellëse të statistikave të integruara në dyqane në internet.

Pro dhe kundra

PrestaShop ofron një mundësi për të krijuar lista të pakufizuar dhe për të shitur produkte dixhitale, për të menaxhuar listën e inventarit, importimin / eksportin e produkteve nga skedarët CSV, opsionet e gjithanshme të SEO, transportuesit e pakufizuar të transportit, transportin e vlerësuar, opsione të shumta pagese, mundësi për të shitur produkte në të gjithë botën, vendosjen e rregullave të taksave për një rajon të caktuar, analiza në kohë reale, informacione të braktisura nga karrocat, promovime të personalizuara, përcjellje automatike dhe më shumë.

Pavarësisht nga funksionaliteti i tij, PrestaShop nuk është një program i thjeshtë, posaçërisht për përdoruesit e pasur me teknologji. Ata mund ta kenë të vështirë të krijojnë dhe modifikojnë module dhe zgjidhin nuanca të tjera teknike. Keni parasysh se mund të duhet pak kohë për të vendosur PrestaShop pasi kërkon shkarkim të softuerit, ngarkimin e tij në server përmes klientit FTP dhe instalimit të mëtejshëm. Kështu, ndihma e një eksperti mund të jetë e nevojshme, nëse mendoni se nuk keni njohuri për krijimin e faqes në internet.

kosto

Ashtu si shumica e sistemeve të tjera të menaxhimit të përmbajtjes, PrestaShop është fillimisht i lirë për të shkarkuar, instaluar dhe përdorur. Ekziston gjithashtu një version falas demo këtu, i cili lejon testimin e veçorive kryesore të sistemit dhe eksplorimin e bordit të administratorit dhe dyqanit. Nëse vendosni të përdorni softverin për të ndërtuar një faqe në internet me eCommerce me të, atëherë përgatituni të paguani për emrin e domain dhe hostin. Këto janë shpenzime të detyrueshme që nuk do të kalosh. Sa i përket shpenzimeve të vazhdueshme, ato përfshijnë blerjen e shtesave dhe shtesave për të përmirësuar funksionalitetin e dyqanit tuaj online. Nëse keni qëllim të integroni faqen tuaj të internetit eCommerce me platforma të tjera si eBay, Amazon, Facebook etj., Kjo gjithashtu do t’ju kushtojë një shumë të caktuar.

Provoni PrestaShop falas

Drupal – CMS me burim të hapur dhe tregti elektronike

Drupal - CMS me burim të hapur dhe tregti elektronike

Emri i produktit:Drupal
Uebfaqja Zyrtare:drupal.org
kompleksiteti:kompleks
Plani Falas:absolutisht falas
Plani Premium:kërkon strehimin
themelimit:2000
Shtabi:SHBA
Provojeni falas

Drupal – është gati për tregti elektronike CMS me burim të hapur, i cili përfshin veçoritë e një krijuesi të faqes në internet por kërkon instalimin, rregullimin dhe zhvillimin e konfigurimit të modulit. Drupal është fleksibël por mjaft i komplikuar për fillestarët. Kryesisht funksionon mirë për profesionistë, të cilët vlerësojnë lirinë e personalizimit të dizajnit.

Karakteristikat kryesore

Drupal duket më shumë si një kornizë e menaxhimit të përmbajtjes sesa një sistem. Për të krijuar një faqe në internet, një përdorues duhet të plotësojë në mënyrë të pavarur një faqe interneti me module dhe aplikacione të kërkuara për performancën e denjë të projektit. Për të qenë në gjendje të krijoni një dyqan në internet me Drupal që i përmbahet eCommerce dhe nevojave tuaja të biznesit, fillimisht duhet të përqendroheni në grupin e veçorive të sistemit:

 • Mbi 2000 modele të përgjegjshme;
 • Një grup i kufizuar i mjeteve të menaxhimit të përmbajtjes, të cilat kanë shumë rëndësi për projektet e e-tregtisë;
 • Dy mundësi zhvillimi të dyqaneve në internet;
 • Modulet integrale të Drupalit;
 • Fleksibilitet i lartë fundor.

Pro dhe kundra

Një nga avantazhet më të dukshme të Drupal është fleksibiliteti i tij i lartë, i cili bën të mundur krijimin e një dyqani online me ekran të plotë. Platforma fillimisht vjen me një grup karakteristikash themelore, por është e mundur të integroni zgjerime të palëve të treta për t’i dhënë funksionit të avancuar projektit tuaj në eCommerce. Drupal gjithashtu siguron një nivel të lartë sigurie për të gjitha projektet e nisura me të, ndërsa arkëtimi i sistemit individual garanton performancën më të shpejtë të projektit. Nëse keni ndërmend të jepni më shumë fleksibilitet në faqen tuaj, për të arritur qëllimet tuaja, mund të përdorni bazën falas të dokumenteve, e cila përfshin zgjerime dhe shabllone të shumta.

Problemi kryesor në lidhje me Drupal është kompleksiteti i tij. Platforma është jashtëzakonisht e vështirë për t’u zotëruar nga fillestarët dhe kërkon shumë kohë për të eksploruar dhe zotëruar tiparet e saj. Mungesa e ekipit të ndihmës teknologjike e bën procesin edhe më problematik. Për të zgjidhur problemet e tyre dhe për të gjetur përgjigje për problemet e tyre, përdoruesit e Drupal kryesisht përballen me nevojën për t’i kërkuar ato në internet.

kosto

Drupal është një sistem plotësisht i lirë, që do të thotë se është e mundur që ta shkarkoni dhe instaloni atë pa ndonjë investim shtesë nga pulti i gjetur në host. Ndonjëherë, paketat Drupal sigurohen brenda koleksioneve / planeve të Linux, por ka kuptim që së pari të kontrolloni sigurinë e tyre. Drupal kërkon gjithashtu zgjedhjen e emrave të domain-eve dhe të domain-ve, si dhe module / shtesa shtesë.

Provoni Drupal falas

Si të krijoni një faqe interneti në eCommerce me një ndërtues në internet?

Sapo të krijoni mendjen tuaj për të filluar një dyqan online me një ndërtues të faqes në internet, do të duhet të zbuloni fazat kryesore që përfshin ky proces. Të listuara më poshtë janë hapat e përgjithshëm që do të hasni, pavarësisht nga sistemi që përfundimisht do të zgjidhni:

 1. Regjistrimi në Shërbim. Duke pasur zgjodhi një ndërtues në internet, së pari duhet të regjistroheni me të. Ky është një hap i domosdoshëm që të gjitha sistemet ofrojnë. Procesi i regjistrimit është përgjithësisht i thjeshtë dhe i shpejtë. Thjesht duhet të siguroni emailin tuaj dhe të krijoni një fjalëkalim për t’u regjistruar në sistem. Disa shërbime dërgojnë email konfirmimi për t’ju lejuar të krijoni një llogari. Një tjetër mundësi është të regjistroheni përmes llogarisë tuaj në Facebook (Unë mendoj se ju keni një). Kjo nuk kërkon shumë përpjekje dhe kohë gjithashtu.
 2. Zgjedhja e shabllonit. Pasi të keni regjistruar sistemin, do t’ju ofrohet të zgjidhni një shabllon që i përshtatet më së shumti ngrohtë tuaj. Shumica e ndërtuesve të uebfaqeve ndajnë modelet e tyre në kategori tematike për të thjeshtuar zgjedhjen e modelit. Kjo ndihmon të kurseni kohën dhe mundin tuaj, duke e bërë procesin e përzgjedhjes së shablloneve më efektiv dhe të shpejtë. Modelet mund të paguhen dhe falas, kështu që, varet nga ju të vendosni për opsionin më të përshtatshëm.
 3. Përshtatje e projektimit. Zgjedhja e duhur e një modeli është vetëm gjysma e detyrës. Pjesa kryesore dhe më e përgjegjshme është personalizimi i dizajnit. Ndërtuesit e faqeve në internet zakonisht ofrojnë një grup të pasur mjetesh përshtatjeje, të cilat mund ta bëjnë dyqanin tuaj online si funksional dhe tërheqës. Ju mund të modifikoni paletën tuaj të ngjyrave të internetit, fontet, prejardhjet, ikonat dhe elementët e tjerë për të marrë rezultatin e dëshiruar. Kjo është një përvojë tërheqëse për të gjithë.
 4. Krijimi i Kartave të Produkteve. Pasi të keni personalizuar modelin tuaj të internetit, mund të vazhdoni me krijimin e kartave të produktit. Numri i kartave që mund të krijoni varet nga numri i produkteve që planifikoni të shisni dhe numri i kartave që plani juaj ju lejon të bëni. Ndërtuesit e faqeve në internet mund të ofrojnë plane falas dhe të paguara, secila prej të cilave mund të vijë me terma dhe kufizime të caktuara. Kjo e fundit mund të ketë të bëjë edhe me sasinë e produktit, prandaj, sigurohuni që të zgjidhni planin më të përshtatshëm që nga fillimi. Kur krijoni një kartë produkti, merrni kohën tuaj për të shtuar fotot e një produkti dhe përshkrimin e detajuar të tij në mënyrë që klientët tuaj të mund të dinin specifikimet e tij.
 5. Vendosja e opsioneve të pagesës. Pasi të keni përfunduar krijimin e kartave të produktit, do të duhet të vendosni opsionet e pagesës. Zgjedhja e tyre varet nga kërkesat e sistemit, si dhe nga preferencat tuaja personale. Ju mund t’u ofroni klientëve tuaj disa mundësi pagese për të zgjedhur, por mos harroni të shtoni kushtet e tyre.
 6. Vendosja e opsioneve të transportit. Vendosja e opsioneve të transportit është po aq e rëndësishme sa përcaktimi i kushteve të pagesës. Siguroni të gjitha detajet dhe termat e transportit në një seksion të veçantë të arritshëm për klientët tuaj. Përmendni të gjitha shërbimet që jeni gati për të ofruar dhe koston e tyre. Mos harroni të specifikoni vendet ku dërgoni produktet tuaja.
 7. Emri i Domainit. Zgjedhja e një emri domain është një nga fazat më të rëndësishme të të gjithë procesit të hartimit të faqes në internet. Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit ofrojnë plane që vijnë me të emri i domain falas dhe pritja e pritjes. Kjo eliminon domosdoshmërinë për të kërkuar një emër domaini diku tjetër, duke u përqëndruar në nuanca të tjera thelbësore. Sigurohuni që emri juaj i domain është i paharrueshëm dhe përfaqëson dyqanin tuaj online në avantazh. Në përgjithësi, opsionet janë të shumta. Prandaj, mos u ngut për të bërë zgjedhjen e duhur.
 8. Publikimi i Uebfaqeve. Tani, meqenëse faqja juaj në internet eCommerce është gati, është koha për ta publikuar atë në internet. Kjo është e lehtë, e shpejtë dhe lejon të shijoni rezultatin në më pak se asnjë kohë.

Si të krijoni një faqe në internet eCommerce me CMS?

Procesi i krijimit të një uebsajti me CMS disi ndryshon nga ai i krijimit të një siti me ndërtuesit e faqeve në internet. Kjo për shkak se të dy llojet e sistemeve kanë karakteristika të ndryshme dhe nivelin e kompleksitetit dhe, kështu, nënkuptojnë qasje të ndryshme ndaj procesit të ndërtimit të uebit. Të listuara më poshtë janë hapat kryesorë që ju duhet të bëni për të ndërtuar një faqe në internet eCommerce me CMS:

 1. Zgjedhja e hostimit. CMS zakonisht nuk ofron ndonjë opsion pritës dhe domain të përfshirë në plan. Kjo mund të shkaktojë nevojën për të shikoni për një host të besueshëm siguruar nga kompanitë e palëve të treta. Për të bërë zgjedhjen e duhur, do të duhet të bëni një analizë të thellë të tregut për të identifikuar kompaninë më të mirë për t’u marrë.
 2. Emri i Domainit. Ashtu si ju duhet të zgjidhni një host, ju do të duhet të kujdeseni për të zgjedhur një emri i domain për dyqanin tuaj të ardhshëm në internet. Domeni duhet të jetë i lehtë për t’u kujtuar, në mënyrë që klientët tuaj të mund ta mësojnë përmendësh pa ndonjë problem serioz. Ai gjithashtu duhet të dalë nga turma, duke theksuar specializimin e biznesit tuaj.
 3. Instalimi i CMS. CMS mund të jetë ose me bazë në internet ose offline. Lloji i fundit i sistemit kërkon shkarkim dhe instalim paraprak. Kjo nuk është mjaft e komplikuar, por kjo mund të zgjasë ca kohë. Mbani në mend.
 4. Instalimi i prizës. Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes shpesh ofrojnë grupe të pasura të karakteristikave dhe mjeteve të nevojshme për të krijuar një dizajn cilësor të faqes në internet. Megjithatë, ndonjëherë, ata mund t’ju ofrojnë të instaloni shtesa shtesë që mund të jenë ose të detyrueshme ose opsionale. Këto shtojca gjithashtu mund të jenë falas ose të paguara, por ato me siguri do të kontribuojnë në performancën dhe hartimin e faqes suaj të internetit.
 5. dizajni. Për të filluar punën në hartimin e dyqanit tuaj në internet, fillimisht duhet të zgjidhni një model për të filluar. Ashtu si krijuesit e faqeve të internetit, CMS shpesh vijnë me një koleksion temash, të cilat janë edhe të paguara edhe falas. Modelet e paguara zakonisht paraqesin mundësi më të mira cilësore dhe përshtatjeje në krahasim me temat e lira. Për më tepër, modelet e ofruara pa asnjë kosto mund të përbëjnë rrezik për faqen tuaj, pasi ato mund të vijnë me një kërcënim malware. Zgjedhja e modelit të përshtatshëm duhet të bazohet në objektivat që ju ndjek, kur ndërtoni dyqanin tuaj online. Nëse në të vërtetë synoni të lansoni një uebfaqe të fuqishme dhe të madhe të tregtisë elektronike, atëherë blerja e një modeli të ngrohtë do të jetë zgjidhja e duhur.
 6. Mbushja e një Uebfaqe me Përmbajtje. Zgjedhja e modeleve dhe personalizimi është vetëm gjysma e biznesit, kur bëhet fjalë për krijimin e suksesshëm të dyqaneve në internet. Pasi të keni krijuar planin dhe modelin e faqes tuaj të internetit të e-commerce, do të duhet ta plotësoni me përmbajtje. Këtu do të keni lirinë e zgjedhjes. Merrni kohën tuaj për të zgjedhur tekste, imazhe, video dhe elemente të tjera për t’u integruar në faqen tuaj të internetit.
 7. Vendosja e sistemit të pagesave. Hapi tjetër nënkupton krijimin e opsioneve të pagesës. Ka shumë prej tyre nga të cilat mund të zgjidhni dhe varet vetëm nga ju që të vendosni se cilat alternativa pagese jeni gati për t’u ofruar klientëve tuaj. Sa më shumë mundësi të ofroni – aq më mirë. Kjo përfundimisht do të ndikojë në bazën e klientit tuaj dhe fitimin tuaj.
 8. Konfigurimi i Shërbimeve të Transportit. Vendosja e shërbimeve të transportit të produkteve nuk është më pak e rëndësishme sesa krijimi i sistemeve të pagesave. Para se të paguajnë për porositë e tyre, shumë klientë pyesin për opsionet e disponueshme të transportit nga të cilat mund të zgjedhin. Merrni kohën tuaj për të regjistruar dhe specifikuar të gjitha detajet e transportit, vendet ku dërgoni produktet tuaja, termat dhe nuancat e tjera.
 9. Publikimi i Uebfaqeve. Tani që trajtohen të gjitha problemet, është koha për të publikuar një faqe në internet. Kjo nuk kërkon shumë kohë dhe zakonisht bëhet me disa klikime. Thjesht aktivizoni butonin “Publiko” dhe shiko rezultatin!

Si të zgjidhni shërbimin për të ndërtuar një faqe interneti eCommerce nga Gërvishtja?

Zgjedhja e shërbimit më të përshtatshëm të ndërtimit të e-commerce në internet varet nga faktorë të shumtë. Kryesore prej tyre janë niveli, buxheti dhe qëllimi juaj i ekspertizës. Sidoqoftë, ka kërkesa të përgjithshme të zbatueshme për sistemet e llojeve të ndryshme. Kështu, sistemi që do të sigurojë përvojë të sigurt dhe të qetë në ndërtimin e e-commerce në internet, duhet të vijë me karakteristikat e mëposhtme:

 • Lehtësinë e përdorimit;
 • Koha e shpejtë e zhvillimit të internetit;
 • Siguria;
 • Quality;
 • Seti i pasurive tipare;
 • Mbledhja e shablloneve;
 • Karakteristikat e fuqishme të personalizimit të dizajnit;
 • Përshtatjen;
 • përballueshmërinë.

Nëse një sistem ku hasni i plotëson këto kërkesa dhe ju duket i besueshëm, mund të filloni ta eksploroni për të parë se çfarë mund t’ju ofrojë.

Pro dhe të këqijat e ndërtuesve të faqeve në internet

Ndërtuesit e faqes në internet sigurojnë përvojë të qetë dhe të përshtatshme për ndërtimin e faqes në internet. Sidoqoftë, ka akoma kuptim të zbuloni të mirat dhe të mirat e tyre para se të punoni me sistemin e këtij lloji. Ndër përfitimet e këtyre shërbimeve, mund të përmendim sa vijon:

 • Lehtësinë e përdorimit. Ndërtuesit e faqeve në internet janë të lehta për t’u përdorur. Kjo veçori i bën ata një zgjedhje të këndshme për përdoruesit e pasur me teknologji, si dhe për pro dizajnin në internet. Ata sigurojnë një proces të shpejtë dhe efektiv të projektimit të uebit dhe vijnë me redaktorë të thjeshtë të internetit që zvogëlojnë telashet e ndërtesës në internet në minimum. Si rezultat, ju mund të krijoni një faqe interneti të mirë në më pak se asnjë kohë.
 • Mbledhja e shablloneve. Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit kanë koleksione të pasura modelesh, të cilat përfshijnë tema falas dhe të paguara. Ato shpesh ndahen në kategori bazuar në vend që i përkasin. Shumë shabllone janë të përgjegjshëm dhe të optimizuar për celular për të siguruar ekspozimin maksimal.
 • Dizajnimi i Mjeteve të Përshtatjes. Ashtu si ndërtuesit e uebfaqeve ofrojnë shabllone të shumëfishta në internet, ato gjithashtu ofrojnë një larmi mjetesh për personalizimin e dizajnit. Ato lejojnë krijimin e çdo dizajni që ju nevojitet në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive.
 • përballueshmërinë. Ndërtuesit e faqeve në internet janë shumë të përballueshme në krahasim me shumë mjete të tjera të ndërtimit të faqes në internet. Shumë prej tyre kanë versione falas të pakufizuara, ndërsa të tjerët ofrojnë prova falas për t’i lejuar përdoruesit të testojnë tiparet e sistemit përpara se të bëjnë zgjedhjen. Planet e paguara janë përgjithësisht të arsyeshme për të përmbushur nevoja dhe buxhete të ndryshme të përdoruesve.
 • Optimizimi i SEO. Projektet e krijuara me ndërtuesit e uebfaqeve janë optimizuar për motorët e kërkimit që nga fillimi. Thjesht duhet të plotësoni meta-etiketat, titujt dhe fjalët kyçe për të siguruar promovimin maksimal të SEO.

Ndërtuesit e faqes në internet nuk kanë vetëm përparësi. Ata gjithashtu vijnë me disa disavantazhe tipike për disa nga këto sisteme. Kjo perfshin:

 • Kufizimet e redaktimit të kodit. Sa i përket krijuesve të uebfaqeve, që krijohen me nevojat dhe aftësitë e përdoruesve mesatarë në mendje, shumë prej tyre vijnë me kufizime për redaktimin e kodeve. Si rezultat, faqet e internetit duken pak të ngjashme dhe kanë pothuajse të njëjtën strukturë të përcaktuar nga modeli.
 • Mungesa e funksionalitetit. Ndërtuesit e faqeve në internet janë mjaft të mira për të lejuar krijimin e projekteve të thjeshta pa funksionim shtesë. Kjo mund të mos jetë e mjaftueshme, nëse dëshironi të hartoni një projekt të fuqishëm për të përmbushur nevojat e biznesit tuaj ose personal.
 • Mungesa e opsioneve të transferimit në internet. Kur vendosni të krijoni një uebfaqe me një ndërtues të faqes në internet, duhet të dini që nuk do të mund të migroni projektin e gatshëm në një platformë tjetër, pavarësisht se çfarë objektivash keni.

Pro dhe kundër të CMS

Ashtu si krijuesit e faqeve në internet, sistemet e menaxhimit të përmbajtjes vijnë me të mirat dhe të këqijat e tyre. Përdoruesit duhet të zbulojnë se janë të gatshëm të përballen me vështirësi që mund të hasin, kur përdorin CMS që preferojnë. Ndërsa secili sistem ka avantazhet dhe disavantazhet e veta, ka edhe karakteristika të përgjithshme tipike për të gjitha llojet e CMS. Disa nga përfitimet përfshijnë:

 • Seti i pasurive të pasura. CMS zakonisht ofrojnë komplete më të gjera të veçorive krahasuar me ndërtuesit e faqeve në internet. Kjo lejon krijimin e dyqaneve online me funksion të plotë për të tërhequr vëmendjen e klientëve dhe për të maksimizuar fitimin.
 • përballueshmërinë. Sasia mbizotëruese e CMS me burim të hapur janë absolutisht falas. Ju nuk duhet të shpenzoni para për të shkarkuar dhe instaluar sistemin që ju pëlqen, por përgatituni të paguani për pritjen, emrin e domain dhe shtesat shtesë (plugins), shumë prej të cilave janë opsionale. Varet nga ju që të përcaktoni buxhetin që mund të shpenzoni për zhvillimin e projektit tuaj.
 • Opsione të fuqishme të personalizimit. Përveç një grupi të pasur me karakteristika, CMS zakonisht vijnë me mundësi të fuqishme personalizimi, të cilat mbulojnë pothuajse të gjitha nevojat e dizajnit në internet. Shtë e thjeshtë për të krijuar dizajnin e faqes në internet duke instaluar dhe ndryshuar shtojcat.
 • Procesi i shpejtë i zhvillimit të uebit. Ndërtimi i një uebfaqeje eCommerce me CMS nuk kërkon shumë kohë. Edhe nëse nuk jeni ekspert i dizajnit në ueb, do të përballeni me detyrën brenda disa ditësh duke integruar shtojcat, personalizimin e modeleve dhe përdorimin e moduleve.

Shtë e vështirë të imagjinohet një mjet i projektimit në internet pa disavantazhe. Kur bëhet fjalë për CMS, ato janë si më poshtë:

 • Shkathtësitë e kodimit. CMS janë më të komplikuara sesa ndërtuesit e faqeve në internet për sa i përket aftësive teknike. Newbies nuk do të jetë në gjendje t’i përdorë këto shërbime në avantazh pa mësime paraprake dhe kërkime të shërbimeve. Shkathtësitë dhe përvoja e kodimit janë të nevojshme për të modifikuar kodet e faqes në internet, rregulloje hartimin e faqes në internet, integrimin e shtojcave, azhurnimin dhe menaxhimin e përmbajtjes, rregullimin e cilësimeve.
 • Mbështetje e pamjaftueshme e klientit. Sa i përket CMS, kryesisht janë të orientuar tek stilistët e internetit, ata nuk i kushtojnë shumë vëmendje mbështetjes së klientit. Disa prej tyre ofrojnë mësime dhe manuale për të ndihmuar një përdorues të mësojë tiparet themelore të sistemit, ndërsa të tjerët nuk janë të gatshëm të ofrojnë mbështetje të drejtpërdrejtë të klientit. Si rezultat, newbies mund të harxhojë përpjekje dhe kohë duke u përpjekur për të përballuar problemet që kanë të bëjnë me faqen e tyre në internet.

Vija e poshtme

Cili shërbim i ndërtimit të uebit funksionon më së miri për uebfaqen tuaj të eCommerce? Kjo është një pyetje e diskutueshme që mund t’i përgjigjet në mënyra të ndryshme. Nëse keni qenë përfshirë ndonjëherë në ndërtimin e faqeve në internet, synoni të krijoni një dyqan të madh në internet me performancë të shkëlqyeshme dhe jeni gati për të luftuar me vështirësitë e procesit të ndërtimit të faqes në internet, atëherë ka kuptim të zgjidhni CMS për këtë qëllim pasi këto sisteme ofrojnë më shumë karakteristika të përparuara për të siguruar rezultatin më të lartë.

Sidoqoftë, nëse sapo filloni biznesin tuaj dhe dëshironi të krijoni prani të besueshme në internet për të, atëherë është më mirë t’i jepni përparësi një krijuesi të faqes në internet. Këto sisteme janë krijuar posaçërisht me nevojat e jo-teknologjive në mendje, dhe, kështu, ato ofrojnë mundësi të gjithanshme për t’ju ndihmuar të filloni me dyqanin tuaj online në një mënyrë të shpejtë dhe pa probleme. Merrni kohën tuaj për të analizuar informacionin që postimi ofron për të bërë zgjedhjen e duhur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me