Krijimi i faqes në internet shumëgjuhësh

Si të krijoni një faqe interneti shumëgjuhësh në Wix

Wix – është një nga platformat më të njohura dhe më të njohura të ndërtimit të faqeve të internetit sot. Zgjidhja gjithëpërfshirëse bën që jo vetëm të sigurojë një mori karakteristikash të shkëlqyera, përveç pritjes, një shumëllojshmëri të planeve, dhe mbështetje gjithëpërfshirëse, por gjithashtu e bën më të lehtë lokalizimin e projektit tuaj dhe krijimin e versioneve shumë-gjuhëshe në internet.

Platforma ka aplikacionin e vet Wix Multilingual që lejon përdoruesit të ndërtojnë disa versione projektesh të përkthyera në gjuhët e destinacionit. Mjeti është shumë i thjeshtë. E tëra që ju duhet është të aktivizoni funksionin dhe të tregoni gjuhën e audiencës së synuar.

Menyja Wix Language

Pengesë kryesore është se ende kërkon përkthim manual. Për më tepër, do t’ju duhet të rregulloni ikonat, format dhe elementët e tjerë të faqes në internet për të përmbushur nevojat e audiencës së synuar. Kjo është ajo ku përdoruesit mund të kërkojnë një zgjidhje më fleksibël dhe më të thjeshtë të lokalizimit si Weglot.

Para se të arrijmë te pika, le të kuptojmë pse mund të keni nevojë të keni të përkthyera në uebfaqen tuaj Wix në disa gjuhë.

Arsyet për të Përkthyer Faqen Tuaj Wix

Lokalizimi i faqes në internet vjen me disa përfitime potencialisht të forta. Ato përfshijnë shtrirje më të gjerë, përvojë të përmirësuar të përdoruesit, forcimin e besueshmërisë dhe të tjerët. Mjetet moderne si Weglot e bëjnë procesin jashtëzakonisht të lehtë dhe më pak të kushtueshëm nëse krahasohet me punësimin e shkrimtarëve, redaktuesve dhe reklamuesve profesionistë.

Përfitimet e lokalizimit

Si rezultat, ju mund të merrni parasysh sa vijon:

 • Angazhimi më i mirë i përdoruesve – Uebfaqet e lokalizuara ofrojnë një përvojë autentike të përdoruesit për një audiencë specifike në varësi të vendit ose rajonit. Për më tepër, faqja juaj në internet bën një përshtypje të mirë të parë që është jetike përballë konkurrencës dixhitale.
 • Identiteti i markës – mbani audiencën globale të vetëdijshëm për markën tuaj. Përdoruesit do të vlerësojnë aftësinë tuaj për të folur gjuhën e tregut që ju synoni.
 • Pro Pro – Rëndësia e SEO luan një rol jetësor kur bëhet fjalë për promovimin e markës. Përveç anglishtes, fjalët kyçe në gjuhë të tjera të njohura gjithashtu mund të jenë mjaft konkurruese.
 • Afërsia e zgjeruar – lokalizimi i faqes në internet ju lejon të kapni pjesën tuaj të byrekut global dhe të arrini një audiencë më të gjerë. Për shembull, 30% e të gjithë përdoruesve të Internetit janë nga Kina dhe vetëm 2.8% e të gjitha faqeve të internetit janë përkthyer në Kinezisht.
 • Shitje në rritje – sa më shumë vizitorë të merrni në dyqanin tuaj dixhital, aq më të larta janë shitjet tuaja. Sidoqoftë, përkthimi manual i dyqaneve në internet kërkon shumë kohë dhe përpjekje, veçanërisht nëse keni mbi 100 produkte në magazinë. Ballafaqimi me secilin përshkrim të produktit kërkon kohë.

Kjo është ajo ku shërbimet e automatizuara të lokalizimit si Weglot do të ndihmojnë. Ato janë të lehta për tu integruar. Ata nuk kërkojnë aftësi teknike. Një softuer i tillë do të bëjë punën për ju me një çmim relativisht të ulët.

Weglot – Mjet për Përkthim në Uebfaqe për Wix

Weglot – është API për lokalizimin e faqes në internet. Fillimisht u lançua si një copë gjuhë. Sot, është në dispozicion në formën e një plugin ose widget që është në përputhje me të gjithë platformat kryesore CMS dhe ndërtuesit e faqeve të internetit duke përfshirë Wix.

Zgjidhja mund të përdoret me çdo lloj uebsajti, ose shkruani një blog, shesni produkte në internet ose promovoni markën tuaj të biznesit të vogël. Mjeti përkthen jo vetëm tekste të mëdha, artikuj, përshkrime, etj. Mund të përdoret gjithashtu për të lokalizuar butonat, seksionin e menusë dhe elementët e tjerë të projektit automatikisht.

Përdoruesit mund të zgjedhin nga planet e ndryshme, si dhe të provojnë shërbimin falas. Mbani në mend se versioni i provës falas është i kufizuar në vetëm 2,000 fjalë. Kështu që, do të duhet të azhurnoni planin tuaj në fund të fundit.

Pse të përdorim Weglot

Weglot është një alternativë më e mirë për mjetin e përkthimit të integruar Wix. Do të funksionojë shumë për faqet e internetit që synojnë disa vende në të njëjtën kohë. Përdoruesit do të vlerësojnë një sërë karakteristikash të mëposhtme:

 • Përkthim automatik – zgjidhja përkthen secilën pjesë të përmbajtjes qoftë në lidhje me artikujt kryesorë dhe postimet ose programe kontakti, blloqe CTA, butona, etj..
 • Mjete të përparuara të përkthimit – ato përfshijnë ridrejtimin e automatizuar të vizitorëve në varësi të gjuhës së tyre origjinale dhe cilësimet e shfletuesit.
 • pajtueshmëri – plotësisht i mirë për një faqe interneti të ndërtuar me Wix, përveç të gjitha platformave kryesore CMS dhe motorëve të e-commerce.
 • Lehtësinë e përdorimit – përdorimi i faqeve të internetit Weglot me Wix është shumë i thjeshtë. Procesi i integrimit përbëhet nga disa faza të thjeshta, të cilat do t’i përshkruajmë pak më tej në detaje.
 • Përfitimet e SEO – zgjidhja e mundësuar nga API përkthen jo vetëm përmbajtjen në faqe, por edhe lidhjet, etiketat meta, etj.
 • Perks shtesë – sistemi ka mjete të përparuara të përkthimit me një veçori të integruar të fjalorit që mban të gjitha fjalët që nuk duhet të përkthehen përveç funksionit Kërko dhe Zëvendëso.

Përdoruesit do të jenë në gjendje të zgjedhin nga një lokalizim plotësisht automatik ose lokalizim manual i faqes në internet. Opsioni i parë kërkon akoma disa korrigjime dhe redaktime. Përndryshe, disa pjesë të përmbajtjes mund të duken të panatyrshme për një audiencë specifike të synuar. Përkthimi manual konsideron punësimin e profesionistëve të Weglot nga grupi i shkrimtarëve dhe përkthyesve me përvojë. Mimet janë më të ulëta nëse krahasohen me vendet tradicionale dhe qendrat e pavarura të pavarura.

Si të krijoni një faqe interneti shumëgjuhësh në Wix

Sa i përket anës teknike të procesit të integrimit, do t’ju duhet jo më shumë se 5 minuta që faqja juaj Wix të përkthehet me Weglot.

Hapi 1 – Hyni në Weglot

Regjistrimi i weglotit

Për të hyrë në të gjitha tiparet e Weglot, duhet të regjistroheni. Procesi nuk kërkon ndonjë informacion të faturimit. Thjesht shkruani emailin dhe fjalëkalimin për të filluar përdorimin e provës falas. Ai përfshin pothuajse të njëjtin funksionalitet si planet premium edhe pse jeni të kufizuar me vëllimin e përmbajtjes që duhet të përkthehet, si dhe mbështetje dhe sasi domain.

Hapi 2 – Krijoni një Projekt

Projekti i krijimit të weglotit

Pas procesit të regjistrimit, sistemi do t’ju lejojë të krijoni një projekt të ri me një listë të zbërthyer të të gjitha platformave të mbështetura nga shërbimi. Zgjidhni Wix dhe lëvizni në fazën tjetër.

Hapi 3 – Zgjidhni gjuhët

Zgjidhni gjuhët

Në këtë fazë, do t’ju duhet të tregoni gjuhën origjinale të faqes në internet, si dhe gjuhën në të cilën dëshironi të përkthehet. Si një përdorues i gjykimit falas, nuk do të mund të zgjidhni më shumë se 1 gjuhë destinacioni. Karakteristika është në dispozicion për përdoruesit premium vetëm me mbi 100 gjuhë që duhet të arrihen.

Hapi 4 – Lidhni Weglot

Shtoni Snippet Weglot

Pasi të ketë përfunduar konfigurimi, sistemi automatikisht do të gjenerojë një copë JavaScript që duhet të shtohet në faqen tuaj të internetit Wix. Weglot do të kontrollojë nëse është shtuar saktë. Pastaj ndërruesi i gjuhës do të shfaqet në faqen e internetit me të gjitha faqet e përkthyera automatikisht. Në këtë fazë, ju gjithashtu mund të përdorni regjistrime DNS për të krijuar nënfusha.

Hapi 5 – Shtoni një ndërprerës

Siç kemi përmendur edhe më parë, Weglot krijon automatikisht butonin e ndërprerëses së gjuhës. Por nëse nuk mund ta shihni atë buton, mund ta keni shfaqur me dorë duke kryer hapat e mëposhtëm:

 1. Shkoni në pultin Wix dhe futni Ndjekjen & Seksioni i Analitikës.
 2. Klikoni në butonin “Custom”.
 3. Kopjoni copëzën e JavaScript të krijuar nga Weglot dhe ngjitur. Mos harroni të zgjidhni opsionin “Kodi i ngarkesës në secilën faqe të re” për të vendosur çelësin në çdo faqe.

Versioni juaj në shumë gjuhë i faqes Wix është gati!

Sa kushton për të krijuar një faqe interneti Wix shumë gjuhësh

Përdoruesit mund ta provojnë shërbimin me kosto zero me ndihmën e versionit falas Weglot. Edhe pse është i kufizuar në vetëm 2,000 fjalë, është akoma e mjaftueshme për një faqe të vogël, faqe ulëse ose përfaqësim të kompanisë në internet. Nëse keni një blog ose një dyqan dixhital me përmbajtje të azhurnuar vazhdimisht, do të jetë e nevojshme të rifreskoni në paketat premium Weglot.

Kostoja do të varet nga sasia e faqes dhe vëllimi i përmbajtjes që ju duhet të përktheni. Për më tepër, cilësia e përkthimit ka rëndësi gjithashtu. Nëse një përkthim automatik është i mjaftueshëm për projektin tuaj, nuk do të duhet të paguani para shtesë për redaktimin manual.

.Mimet Weglot

Mimi i përdorimit të Weglot sillet nga 9,9 € në 499 € në muaj. Të gjitha paketat vijnë me të njëjtat karakteristika dhe funksionalitet. Dallimi i vetëm është në numrin e fushave të mbështetura dhe numërimin e fjalëve.

përfundim

Weglot mund të jetë një alternativë e mirë për mjetin e përkthimit me porosi Wix. Procesi i integrimit është shumë i lehtë ndërsa lokalizimi nuk kërkon kodim ose aftësi të veçanta. Ju keni faqen tuaj të internetit të përkthyer automatikisht në më shumë se 100 gjuhë.

Për më tepër, përdoruesit janë në gjendje të rregullojnë disa nga elementët përfshirë butonin e ndërrimit të gjuhës, të përdorin pultin e Weglot për të monitoruar përmbajtjen e përkthyer dhe të përfitojnë nga njohja e markës në mbarë botën.

Provoni Weglot FALAS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me