Kalimi nga WordPress në Wix

Kalimi nga WordPress në Wix


Kalimi i faqeve të internetit nga krijuesit e faqeve në CMS është një temë mjaft e përhapur. Shumë manuale në kombinime të ndryshme të sistemit janë krijuar për të dhënë detajet e detyrës.

Sa i përket procesit të kundërt, ai nuk është i mbuluar siç duhet në internet. Sidoqoftë, situata, kur përdoruesit, të cilët kanë uebfaqe krijuar me CMS duke ndjekur rekomandimet e të njohurve të tyre me përvojë, papritmas vendosin të kalojnë nga një platformë e ndërlikuar në një mjedis më të rehatshëm për ndërtimin e faqes, duke kursyer përparimin, janë mjaft të përhapura.

WordPress faqet e internetit shpesh porositen nga studiot në internet dhe përdoruesit duhet të paguajnë për servisimin e tyre më pas. Ndonjëherë, kostoja e mirëmbajtjes së një faqe në internet bëhet e palikueshme, shërbimet bëhen më të shtrenjta dhe nuk ka më asnjë kuptim për të vazhduar punën në këtë drejtim më tej.

Switchnif nga WP në Wix

Dëshironi të kaloni nga WordPress në Wix vetë? – Lexoni Udhëzues i paqëndrueshëm i Ndërrimi!

Një përdorues fillon të kërkojë mundësi më të lira dhe më të thjeshtë procesin e menaxhimit të projektit, shpesh duke i kushtuar vëmendje ndërtuesve të faqeve në internet me ato mundësi për të filluar pa paguar, kosto fikse për pritjen dhe shërbimet e tjera. Kur bëhet fjalë për ndërtuesit e faqeve në internet, përdoruesit shpesh u japin përparësi Wix mbi sistemet e tjera.

Përveç kësaj, menaxhimi DIY i një uebsajti të bazuar në CMS mund të shkaktojë probleme teknike:

 • WordPress nuk ka funksionalitet të integruar.
 • Ju nuk do të jeni në gjendje të krijoni asgjë, përveç një blog (pas instalimit të disa shtojcave) këtu.
 • Shumë gjëra duhet të bëhen me dorë.
 • Do detyrë e re e bën një përdorues të eksplorojë nuancat e shtojcave, kodimit dhe cilësimeve.

Duke punuar me WordPress, disa përdorues fillojnë të kuptojnë që ata nuk do të jenë në gjendje të menaxhojnë faqet e tyre të internetit nga pikëpamja teknike. Ndërsa detyrat e reja vazhdojnë të shfaqen, ata e kuptojnë se nuk do të mund t’i zgjidhin përsëri dhe përsëri ose paguaj shumë para për zhvilluesit për çdo rregullim të vetëm.

Ata nuk kanë ndonjë dëshirë për të mësuar shtojcat dhe bazat e kodifikimit. Mirëmbajtja dhe cilësimet e sigurisë, shtojcat, domosdoshmëria për të lexuar qindra manuale, eksperimente, orë të shikimit të mësimeve video … Të gjitha këto përpjekje bëjnë që mendimi të refuzojë përdorimin e WordPress – jo të gjithë janë të interesuar për këtë shumëllojshmëri të enigmave teknike. Wix është një alternative e përsosur në këtë situatë.

Ndërrimi ose marrja me qira e një shërbimi profesional?

Shtë mjaft e vërtetë të kaloni një faqe në internet nga WordPress në Wix në tuaj, nëse jeni kompetent në vend dhe t’i njihni të gjitha ndërlikimet e procesit. Sidoqoftë, shumica e përdoruesve u mungon kjo njohuri dhe, kështu, po kërkojnë ndihmë të palëve të treta.

Kur shfletojnë në internet, ata mund të vijnë në shërbime të specializuara të migracionit në uebfaqe. Ata premtojnë të transferojnë uebfaqen tuaj nga një platformë në tjetrën pa asnjë përpjekje të kërkuar nga ju, por a ia vlen vërtet ajo?

Situatat, kur procesi i transferimit të faqes në internet dëshmon të jetë i pasuksesshëm ose jo i plotë janë mjaft të shpeshta, ndërsa problemet mund të jenë shumë serioze për tu rregulluar në tuaj.

Vetë procesi i migrimit në uebfaqe është i një kompleksiteti mesatar nga pikëpamja teknike, ndërsa shabllonet dhe shtojcat e WordPress dhe Wix mund të dëshmojnë se janë të papajtueshme. Për më tepër, është e pamundur të zhvendoseni direkt bazën e të dhënave të uebfaqes CMS në një ndërtues të internetit. Kjo do të thotë që shumë detyra duhet të bëhen me dorë.

Unë rekomandoj të urdhëroni procesin e transferimit të faqes në internet nga SiteBuilders.PRO ekip profesional. Këta djem do të transferojnë faqen tuaj në një afat të shkurtër dhe me kujdes maksimal. Nëse nuk jeni të sigurt për aftësitë tuaja, nuk duhet të përpiqeni të përballoni vetë detyrën tuaj: humbja financiare mund të jetë më serioze se kostoja e transferimit të paguar. Sidoqoftë, nëse akoma vendosni të përballeni me procesin vetë, ne do t’ju tregojmë se si ta bëni atë siç duhet.

Si të kaloni nga WordPress në Wix – Udhëzuesi Ultimate

Motorët e kërkimit fillimisht e shohin uebfaqen tuaj si një emër domaini. Kjo do të thotë, të gjitha karakteristikat dhe karakteristikat e faqes në internet janë caktuar në domen. Kjo është arsyeja pse, rregulli kryesor gjatë transferimit të faqes në internet është lidhja e saktë e një domeni të vjetër të faqes së internetit me platformën e re.

Në thelb, transferimi i faqes në internet nga WordPress në Wix nënkupton krijimin e një uebfaqe të re në domenin e vjetër me përmbajtje dhe ruajtje të strukturës. Kjo nuk është kopja absolute e saj, por një faqe në internet që vizualisht dhe strukturore i ngjan faqes së vjetër dhe vjen me përmbajtje të ngjashme. Pra, udhëzimi i kalimit nga WordPress në Wix është si më poshtë:

 1. Regjistrohuni me Wix. Zgjidhni planin në varësi të detyrës tuaj dhe bëni pagesën.
 2. Zgjidhni një model tematik të faqes së internetit, i cili do të jetë strukturërisht i ngjashëm me atë të vjetër.
 3. Një domain i vjetër duhet të lidhet me uebfaqen e re. Për ta bërë atë, fikni mbrojtjen e konfidencialitetit dhe zhbllokoni faqen e internetit në pultin e regjistrit tuaj. Pastaj hyrni në pultin Wix, zgjidhni “Lidheni fushën“Opsion dhe ndiqni udhëzimet e masterit. Do të duhet të konfirmoni veprimin përmes emailit që do të merrni në llogarinë e regjistrit të domenit. Gjithashtu duhet të ndryshoni cilësimet DNS të domenit në regjistër në mënyrë që vizitorët tuaj të mund të shkojnë te serveri Wix. Kjo do të japë fillimin e përcjelljes së trafikut në faqen e internetit të re.
 4. Shkoni te udhëzuesi i detajuar i transferimit të domain WordPress në Wix.

 5. Krijoni strukturën e menusë dhe faqet bosh identike me ato që keni në uebfaqen e vjetër.
 6. Shkarkoni të gjithë skedarët nga baza e të dhënave në internet  dhe ngarkojini ato me të njëjtat emra në serverin Wix.
 7. Tani ju duhet të krijoni strukturën e secilës faqe të veçantë në internet dhe kopjoni përmbajtjen nga uebfaqja e vjetër. Kopjoni gjithçka me lidhjet – imazhet dhe skedarët do të jenë në vendet e tyre pasi tashmë i kemi ngarkuar ato pa ndryshuar emrat.

Sapo të keni përfunduar me hartimin e faqeve të faqes tuaj të re, ju mund të merrni parasysh detyrën e përfunduar. Kohëzgjatja e procesit të transferimit varet nga vëllimi i faqes në internet.

Parimi i krijimit të faqeve në Wix disi ndryshon – bazohet në të duke shtuar pajisje dhe blloqe vizuale. Nëse faqja juaj e internetit e WordPress kishte më shumë shtojca për performancë shtesë, do të keni më shumë të ngjarë të gjeni aplikime të ngjashme në Wix AppMarket.

Si të Migjeni nga WooCommerce në Wix

Si të Migjeni nga WooCommerce në Wix

Si një plugin eCommerce e WordPress, WooCommerce lejon krijimin e dyqaneve online me funksion të plotë për të shitur produkte fizike dhe dixhitale. Menaxhimi dhe azhurnimi i dyqanit WooCommerce mund të bëhet një problem i madh nëse, për shembull, një zhvillues që e mbajti atë për ju ka fryrë tarifat e tij ose të saj ose u zhduk papritmas.

Para se të filloni me të vërtetë procesin e transferimit WooCommerce to Wix, ka kuptim të tregoni hapat kryesorë që do të duhet të kaloni:

Nga ana WooCommerce:

 1. Eksportoni cilësimet e dyqanit në internet. Shkoni në panelin e kontrollit WooCommerce dhe hyrni në seksionin CSV Import Suite. Pastaj gjeni skedën Export Products dhe zgjedhni produktet ose variacionet e tyre që dëshironi të eksportoni. Keni parasysh se numri i produkteve të përfshira në skedarin CSV do të varet nga parametrat e serverit.
 2. Zgjidhni Opsionin e eksportit. WooCommerce bën të mundur eksportimin e produkteve në një prej opsioneve në dispozicion. Këto përfshijnë Limit (numri maksimal i produktit që synoni të eksportoni si skedar CSV), Offset (numri i një rreshti, nga i cili dëshironi të filloni eksportin), Kolonat (për ato raste, kur dëshironi të eksportoni disa kolonat e produkteve), Përfshini të dhëna të fshehura meta (kur dëshironi të shfaqni të dhënat meta për produktet tuaja dhe variacionet e tyre) dhe Limit të ID (ve të prindërve) (të përdorura ekskluzivisht për variacione të produkteve të produkteve të caktuara mëmë). Zgjidhni opsionin e kërkuar të eksportit për të shkarkuar skedarin CSV.

Shënim: Ndërsa eksportoni produkte, mbani në mend se Wix aktualisht nuk lejon importimin e produkteve dixhitale. Për më tepër, numri maksimal i produkteve që mund të importoni në Wix përbën 5000 artikuj.

Nga ana Wix:

 1. Hyni me Wix dhe Ruani skedarin CSV. Arritni panelin e kontrollit të faqes së internetit dhe shkoni te butoni “Dyqanet e produkteve”. Shtypni butonin Importi që gjendet në krye të faqes dhe klikoni në butonin “Shkarkoni modelin CSV”. Hapni skedarin CSV që keni eksportuar nga WooCommerce dhe ruajeni në formatin CSV këtu.
 2. Vendosni të dhënat që mungojnë në skedar. Sapo keni ruajtur skedarin CSV, mund të filloni të futni të dhënat që mungojnë, duke ndjekur udhëzimet që Wix jep në formën e një grafiku. Mos ndrysho emrat e kolonave. Sigurohuni që të plotësoni të gjitha fushat e kërkuara. Ruani skedarin e ri në formatin CSV edhe një herë.
 3. Importo skedarin CSV. Kthehuni te dritarja “Shkarkoni skedarin CSV”, zgjidhni skedarin që keni ruajtur dhe pastaj klikoni në butonin “Vazhdo”. Kontrolloni me kujdes rezultatet. Fushat e domosdoshme do të jenë të theksuara të kuqe. Nëse gjithçka është në rregull, klikoni në butonin “Import” për të përfunduar procesin e importit që mund të zgjasë rreth disa minuta për të përfunduar, ndërsa procesi i shkarkimit të figurës mund të zgjasë deri në një orë. Sapo importi të ketë mbaruar, do të shihni raportin të shfaqur në ekran.

Para se të çaktivizoni dyqanin tuaj WordPress, sigurohuni që dyqani juaj i ri në internet Wix funksionon shkëlqyeshëm. Testojeni atë për një kohë për të parë parametrat dhe për të bërë ndryshimet e kërkuara, nëse është e nevojshme.

Vija e poshtme

Në krahasim me WordPress, Wix ka një funksionalitet më të gjerë jashtë funksionit. Shtë më e thjeshtë dhe më e përshtatshme për të menaxhuar një sit të krijuar me një ndërtues të faqes në internet. Pra, definitivisht ka kuptim që të kaloni faqen tuaj të internetit nga WordPress në Wix, veçanërisht nëse nuk jeni një profesionist i kodimit. Sidoqoftë, është më mirë ta besoni këtë proces me një profesionist. Vetëm për rreth 150 dollarë, nuk do të keni asnjë punë të komplikuar dhe nganjëherë sfiduese.

Gjëja kryesore është të përcillni trafikun në faqen e internetit të re me domenin e vjetër, si dhe të hartoni faqet e faqes dhe të eksportoni / importoni skedarin e produktit CSV siç duhet. Puna e përmbajtjes është gjithashtu pjesa më e komplikuar teknikisht e procesit. Pjesa tjetër është më e thjeshtë. Wix është, ndoshta, zgjidhja më e mirë për të gjithë që janë të gatshëm të kalojnë nga CMS në një mjedis pune më të rehatshëm.

Zhvendosni faqen tuaj te Wix

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map