Kalimi nga Wix në WordPress

Situatat kur filloni të kuptoni se në faqen tuaj të internetit Wix mungon funksionaliteti janë mjaft të shpeshta pasi është e pamundur të tregoni paraprakisht se si do të jetë lulëzimi i biznesit tuaj. Pavarësisht nëse keni një dyqan në internet ose një uebfaqe biznesi të ndërtuar me Wix, mund të ndjeni nevojën për të përdorur veçori dhe mjete më të avancuara për zhvillimin e saj të mëtutjeshëm.


Nëse kjo është vetëm situata me të cilën përballeni, mund të konsideroni një mundësi për të kaluar nga Wix në WordPress. CMS vjen me mundësi më të përparuara dhe të gjera të integrimit, të cilat bëjnë të mundur dhënien e një funksionaliteti më të mirë të burimit tuaj.

Kur miratoni vendimin për transferimin e faqes tuaj të internetit nga Wix në WordPress, duhet të kuptoni që procesi nuk është mjaft i thjeshtë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për fillestarët, të cilët mund të kenë mungesë të aftësive dhe ekspertizës në internet për të trajtuar një larmi nuancash teknike.

Kalimi nga Wix në WordPress nënkupton gjithashtu transferimin e përmbajtjes dhe domenit, ridrejtimin e trafikut në pritjen e re, ruajtjen e renditjes së motorit të kërkimit të projektit tuaj dhe shumë çështje të tjera. Nëse mendoni se do të jetë e vështirë për ju të kujdeseni për të gjitha këto nuanca vetë, hidhini një sy këshillave që ofron kjo gude për të thjeshtuar procesin e tranzicionit për ju.

Migracioni në Uebfaqe DIY ose Shërbime Profesionale?

Cilado qoftë arsyet për të kaluar nga Wix në WordPress, ka shumë çështje për t’u përfunduar për ta bërë procesin një sukses. E gjithë procedura e lëvizjes nga një platformë në tjetrën nuk duhet të jetë e vështirë dhe komplekse, nëse jeni të vetëdijshëm për të gjitha nuancat teknike dhe karakteristikat e të dy shërbimeve. Shtë e shkëlqyeshme, nëse ju jeni një specialist i ngrohtë, por çfarë nëse nuk jeni? Në këtë rast, ju mund të zgjidhni një nga zgjidhjet në dispozicion.

Transferoni Wix në WordPress

  • Zgjidhja e parë ofron një mundësi për të zgjedhur një nga programet e specializuara të migracionit në uebfaqe. Këto mjete nuk janë krejtësisht të sigurta si një shans që faqja juaj e internetit të vijë me gabime serioze pasi procesi i migracionit të jetë gjithashtu mjaft i lartë. Për më tepër, programet e migracionit në uebfaqe nuk janë të lira, që do të thotë që automatikisht investoni në një shërbim që nuk garanton rezultat të mirë. A ka ndonjë gjë që mund të bësh në lidhje me atë? Për fat të mirë, po.

  • Zgjidhja e dytë për migracionin në uebfaqe nënkupton përdorimin e shërbimeve të ofruara nga profesionistët, të cilët i njohin të gjitha nuancat e procesit dhe mund t’ju ndihmojnë me atë në asnjë kohë fare.

Ekspertë nga CMS2CMS do të eksplorojë të gjithë elementët thelbësorë të faqes suaj të internetit, si dhe parametrat dhe karakteristikat teknike të shërbimeve që keni ndërmend të ndërroni. Ata do të kujdesen për secilën fazë të procesit të transferimit të faqes në internet, duke qëndruar në kontakt me ju për të maksimizuar rezultatin.

Nëse nuk ju pëlqen asnjë prej zgjidhjeve për disa arsye dhe besoni se aftësitë tuaja do të jenë të mjaftueshme për të përballuar procedurën më vete, këtu janë rekomandime të dobishme se si të përfitoni sa më shumë nga kjo. Lexoni më tej për të eksploruar udhëzuesin e hollësishëm të dhënë më poshtë.

Si të kaloni nga Wix në WordPress – Udhëzuesi Ultimate

Thelbësore janë dhënë në këtë udhëzues Wix to WordPress ju mund të shfletoni dhe memorizuar për të përfunduar detyrën në mënyrën më të mirë të mundshme:

  1. Zgjidhni një host të duhur. Ndërsa Wix ofron një pritje të integruar, WordPress lejon zgjedhjen e ofruesit tuaj të hostit. Ky është hapi i parë me të cilin duhet të filloni. Eksploroni hostet në dispozicion dhe më të njohurit, zgjidhni një plan të përshtatshëm dhe mësoni termat dhe specifikimet që ai ofron.
  2. Emri i domain transferimit. Nëse faqja juaj e internetit Wix vjen me një emër domain të regjistruar, hapi tjetër do të jetë transferimi i tij tek ofruesi i zgjedhur i pritjes. Kushtet dhe kostoja e procesit të migracionit do të varen nga pritësi dhe plani për të cilin do të shkoni.
  3. Instaloni WordPress. në pritjen e zgjedhur dhe mësoni bazat e përdorimit të sistemit. Kjo nuk kërkon shumë kohë dhe përpjekje pasi procesi i konfigurimit është i shpejtë dhe i thjeshtë. Sistemi vjen me një tutorial të kuptueshëm, i cili ofron udhëzime hap pas hapi se si të përballohet instalimi i tij me lehtësi. Sidoqoftë, mbani mend se mund të ketë nuanca të caktuara teknike që nuk duhet t’i anashkaloni, nëse nuk dëshironi të vini në rrezik performancën tuaj të internetit.
  4. Kopjoni modelin. Shtë e pamundur të kopjoni të gjithë modelin Wix në WordPress automatikisht pasi këtu ka shumë nuanca. Për të marrë një dizajn të ngjashëm në internet, duhet ta krijoni manualisht vetë. Me këtë qëllim, mund të zgjidhni ose rregulloni një shabllon të gatshëm WordPress ose të punësoni një projektues të pavarur, i cili do të përfundojë detyrën për ju.
  5. Eksportoni të dhënat e faqes në internet Wix në WordPress. Ashtu si me transferimin e projektimit, do të duhet të eksportoni të dhënat tuaja Wix dhe t’i importoni ato në WordPress me dorë. Kopjoni tekstet dhe krijoni faqe në faqen tuaj të internetit për WordPress për të importuar më tej postimet atje.
  6. Imazhe të importit. WordPress nuk importon automatikisht imazhe nga llogaria juaj Wix. Kjo do të thotë që ju do të duhet ta bëni atë përsëri me dorë. Për ta bërë këtë, duhet të instaloni plugin Importues të Jashtëm të WordPress Images. Sapo aktivizohet shtojca, hyr në “Media >> Seksioni Importo Imazhet ”dhe plotëso detyrën.
  7. Kontrolloni dhe Vendosni Permalidhjet. Nëse nuk dëshironi të humbni trafikun tuaj në faqen e internetit Wix, merrni kohën tuaj për të parë strukturën përfundimtare të URL-së të WordPress për t’u siguruar që është e saktë. Për fat të mirë, për shkak të shtojcave të fuqishme WordPress është një CMS miqësor me SEO dhe do të bëjë të mundur që ju të vendosni dhe rregulloni strukturën e të gjitha lidhjeve tuaja të internetit. Merrni kohën tuaj për të kontrolluar, nëse keni transferuar si duhet etiketat tuaja dhe përshkrimet e përshkrimit për secilën faqe në internet.
  8. Rregulloje faqen tuaj te internetit. Pasi ta keni bërë këtë, është koha për të eksploruar WordPress dhe të përdorni mjetin e tij për të rregulluar faqen tuaj të internetit të sapo transferuar.

Ekziston edhe një çështje e rëndësishme për të cilën duhet të jeni të vetëdijshëm. Mos nxitoni të çaktivizoni faqen tuaj të internetit Wix ose të mbyllni llogarinë tuaj. Mund të ju ndihmojë, nëse diçka nuk shkon mirë me procesin e migrimit të faqes në internet. Do ta bëni me lehtësi këtë, kur të keni përfunduar plotësisht me procesin e migracionit – thjesht sigurohuni që faqja juaj e internetit e WordPress të funksionojë mirë.

Vija e poshtme

Wix faqet e internetit janë padyshim me pamje të plotë, por WordPress është CMS që me të vërtetë shkëlqen në funksionalitetin dhe mund të sjellë performancën e faqes suaj të internetit në nivelin më të lartë. Pas përfundimit të procesit të transferimit të faqes në internet, mos nxitoni ta botoni atë. Para se ta bëni atë, sigurohuni që të gjitha shtojcat të jenë instaluar siç duhet dhe të funksionojnë si duhet. E njëjta gjë ka të bëjë me shabllonet dhe prezantimin e përmbajtjes.

Ju gjithashtu duhet të kontrolloni, nëse të gjitha ridrejtimet nga faqet e vjetra në ato të reja të internetit janë aktivizuar dhe provoni faqen e internetit një herë më shumë. Një detyrë tjetër e domosdoshme është të kontrolloni natyrën e përgjegjshme të faqes suaj të WordPress për të parë se sa mirë shfaqet në pajisjet mobile.

Porositni Transferimin në Uebfaqe

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me