Kalimi nga Weebly në WordPress

si të kaloni nga weebly në wordpress


Kalimi nga WeeblyWordPress mund të jetë një ide e mirë, nëse keni qëllim të krijoni dhe promovoni një uebfaqe me funksion të plotë. Fakti që WordPress është fillimisht një platformë Blogging, e bën aplikimin e saj një zgjidhje të arsyeshme për zhvillimin dhe promovimin e mëtutjeshëm të këtyre projekteve.

WordPress vjen me një grup të përparuar karakteristikash, mundësi të fuqishme integrimi dhe mjete perfekte të SEO, të cilat kanë ndikim të dukshëm në zhvillimin e faqes në internet.

Për ta transferuar me sukses faqen e internetit të WordPress nga Weebly, do të duhet të zhvendosni emrin e domain dhe përmbajtjen tuaj. Kjo procedurë disi ndryshon nga ndërrimi i faqeve në internet midis krijuesve të faqeve të internetit. WordPress është një CMS dhe, kështu, kërkon më shumë përpjekje dhe kohë për të përfunduar procesin e transferimit. Le të shqyrtojmë aspektet kryesore të kalimit të faqes tuaj të internetit Weebly në WordPress tani.

Lexoni gjithashtu:
Weebly vs WordPress – një krahasim i thelluar.

Migrimi profesional ose DIY në Uebfaqe: Opfarë mundësie për të kërkuar?

Pavarësisht nëse jeni përdorues për herë të parë apo një projektues me përvojë në internet, ekzistojnë dy pyetje kryesore për të cilat mund të shqetësoheni. Këto përfshijnë mënyrën se si duhet të përfundoni procesin e transferimit të faqes në internet – qoftë në mënyrë të pavarur ose me anë të punësimit të një profesionisti të palëve të treta.

Ndihmë profesionale

Të punësosh një profesionist duket se është një zgjidhje shumë më e arsyeshme dhe më e sigurt. Profesionistët e dizajnit në internet, të cilët kanë punuar ndonjëherë me secilën nga këto shërbime, janë të vetëdijshëm për dallimet e tyre kryesore dhe veçoritë e veçanta. Kështu, ata i konsiderojnë ata kur lëvizin një faqe në internet nga Weebly në WordPress. Kjo ndihmon për të shmangur problemet e mundshme që mund të prishin tërë suksesin e përvojës suaj të migracionit në faqen e internetit. Nëse akoma përballeni me probleme më pas, mund të kontaktoni me zhvilluesit, të cilët do t’ju ndihmojnë t’i zgjidhni ato në mënyrë efektive.

Porositni Transferimin në Uebfaqe

Migracioni në Uebfaqe DIY

Procesi i migrimit në uebfaqe përfshin kuptim të thellë të karakteristikave të secilës platformë, si dhe sfond të caktuar të dizajnit të uebit. Nëse mendoni se jeni gati për të përballuar detyrën, jeni të mirëpritur ta bëni atë me duart tuaja (manual 100%) ose nga shërbime gjysmë të automatizuara të disponueshme në internet.

Sidoqoftë, varet nga ju të bëni zgjedhjen përfundimtare, por pse nuk përpiqeni të kaloni nga Weebly në WordPress më vete? Shikoni një udhëzues të hollësishëm se si të thjeshtoni këtë proces dhe ta bëni atë të shpejtë por efektiv.

Si të Kaloni nga Weebly në WordPress: Manuali hap pas hapi

Faza # 1: Transferimi i përmbajtjes

Për ta bërë kalimin e përmbajtjes nga Weebly në WordPress më fleksibël dhe të kuptueshëm, krijuesi i faqes në internet ka mjet falas online – Weeblytowp.com, i cili do të importojë skedarët tuaj nga Weebly dhe do t’i shndërrojë ato në modalitetin e përputhshëm me WordPress. Në të njëjtën kohë, ai nuk e ndryshon faqen e internetit ekzistuese Weebly, e cila e bën procedurën të sigurt dhe të përshtatshme për të gjithë.

 1. Drejtohuni tek faqja e internetit e importuesit dhe specifikoni URL-në tuaj të internetit Weebly në fushën përkatëse atje. Do t’ju kërkohet të vendosni emrin tuaj të vërtetë, email dhe të zgjidhni formatin e preferuar të eksportit (mjeti ofron formatin WXR si parazgjedhje dhe nuk rekomandohet ta ndryshoni atë nëse nuk keni kërkesa të tjera).
 2. Vendosni, nëse dëshironi të përfshini faqet e internetit në skedarin e eksportit. Parametrat e paracaktuar ofrojnë opsionin “Po”. Lëreni atë të pandryshuar nëse nuk planifikoni të shkoni pa faqet tuaja të internetit të Weebly.
 3. WeeblytoWP

 4. Klikoni në butonin “Eksporto faqen time të internetit” për të filluar importimin e skedarëve nga Weebly në WordPress. Pastaj do të shihni butonin për të filluar shkarkimin e skedarit të eksportit Weebly. Klikoni atë me butonin e djathtë të miut dhe zgjidhni “Ruaje lidhjen si” nga lista e menusë. Kjo është e nevojshme për të shkarkuar skedarin export.xml në kompjuterin tuaj personal.
 5. Importo përmbajtjen Weebly në WordPress. Tani që ju keni shkarkuar skedarin e eksportit në kompjuterin tuaj, është koha që ta importoni atë në WordPress. Hyni në llogarinë tuaj dhe arrini tek faqja Vegla »Importi. Do të shihni listën e importuesve të mundshëm për platforma të ndryshme. Zgjidhni WordPress dhe aktivizoni lidhjen “Instaloni Tani”. Kështu do të instaloni shtojcën e importuesit në faqen tuaj të internetit në WordPress. Menjëherë pas përfundimit të instalimit, klikoni në butonin “Run Importer” për të filluar procesin dhe për të marrë në faqen e importuesit të WordPress.
 6. Klikoni në butonin “Zgjidhni skedarin” dhe zgjidhni skedarin e shkarkuar eksport.xml.
 7. Klikoni butonin “Ngarkoni skedarin dhe importoni” pastaj. Prisni derisa importuesi i WordPress të ngarkojë skedarin e eksportit dhe ta analizojë atë.
 8. Cakto autorët. Nëse dëshironi, mund të importoni / eksportoni autorë nga faqja juaj e internetit Weebly. Shtë gjithashtu e mundur të krijoni një autor të ri ose të caktoni të drejtat e autorit për përdoruesit ekzistues të WordPress.
 9. Importoni imazhet. Për ta bërë atë, klikoni në kutinë e gjetur pranë “Shkarkoni dhe importoni skedarët e skedarëve” dhe pastaj butonin “Paraqitni” për të filluar importuesin. WordPress automatikisht do të importojë përmbajtje nga skedari i eksportit në bazën e të dhënave, përfshirë imazhet e lidhura me faqet e internetit tuaj Weebly.
 10. Nëse i bëni gjithçka siç duhet, do të shihni mesazhin e suksesit. Shkoni në zonën e administratorit për të parë nëse e gjithë përmbajtja juaj është aty. Mos harroni të kontrolloni skedarët e bibliotekës së mediave.
 11. Kontrolloni cilësimet e SEO tuaj. Shkoni në llogarinë tuaj Weebly, hyrni në faqen Domains dhe klikoni në fushën që dëshironi të redaktoni. Pastaj klikoni në butonin “Ndrysho” që gjendet pranë fushës së serverave të emrave dhe gjeni faqen e cilësimeve të domain atje. Shkoni në ekranin tjetër për të hyrë në serverat e ri të pritësve të WordPress tuaj. Ruani cilësimet.
 12. Vendosni Permalink. Arrihet në faqen përkatëse në seksionin e cilësimeve. Zgjidhni opsionin “Struktura Custom” dhe më pas shtoni / blog /% postname% në fushën e bashkangjitur. Ruani cilësimet që keni bërë.
 13. Hyni në faqen Parametrat »Permalidhjet dhe ruani ndryshimet e bëra.
 14. Sigurohuni që të gjitha cilësimet e SEO, URL-të dhe etiketat meta të plotësohen siç duhet.

Faza # 2: Transferimi i Domainit

Kur bëhet fjalë për WordPress, CMS nuk ofron host të integruar. Në vend të kësaj, lejon zgjedhjen e pritjes nga ofruesit e tjerë. Merrni kohën tuaj për të rishikuar disa alternativa pritëse dhe kushtet e tyre për të zgjedhur atë që i del më së shumti nevojave tuaja.

Fakti që keni një uebfaqe do të thotë që tashmë keni edhe domainin e regjistruar. Përkatësisht, gjëja e parë që duhet të bëni është ta transferoni atë në WordPress. Në fakt, rregullat e migracionit të domain mund të ndryshojnë në lidhje me hostimin për të cilin do të shkoni. Lista e kompanive pritëse është mjaft mbresëlënëse dhe padyshim që do të keni zgjedhje të këndshme.

Vija e poshtme

Të dy Weebly dhe WordPress janë platforma të denja të krijimit të internetit për t’u përdorur për projekte personale ose biznesi. Sidoqoftë, secila prej tyre ndryshon në mënyrën e hartimit të uebit dhe mjetet e përdorura për të nisur dhe menaxhuar faqet e internetit. Nuk është me rëndësi se cilat synime dhe arsye duhet të kaloni nga Weebly në WordPress.

Ajo që ka më shumë rëndësi është opsioni që do të zgjidhni për këtë qëllim. Ndërsa transferimi profesional në uebfaqe duket të jetë një zgjidhje për kursimin e kohës dhe i zgjuar, ai nuk është mjaft i efektshëm dhe i arsyeshëm në planin afatgjatë. Kjo është aty ku ka kuptim të zbuloni se si të lëvizni manualisht faqen tuaj të internetit Weebly në WordPress. Udhëzuesi i renditur më sipër duhet t’ju ndihmojë të zgjidhni problemin, duke arritur rezultatin e pritur.

Filloni me WordPress Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me