Kalimi nga Weebly në Wix

si të kaloni nga weebly në wix


Arsyet për të kaluar nga WeeblyWix mund të ndryshojnë shumë. Fakti që keni vendosur të ndryshoni platformën nuk do të thotë që Weebly nuk ia vlen të kushtojë vëmendje. ’Shtë gjithçka në lidhje me përpjekjet, qëllimet dhe qëllimet tuaja të dizajnit në internet.

Pas blerjes së Weebly nga Square në 2018, krijuesi i faqes në internet ka fituar një fokus të fortë në tregtinë elektronike. Kjo është bërë një nga arsyet që përdoruesit e sistemit të kalojnë në platforma të tjera.

Wix është bërë një nga destinacionet më të njohura të migracionit në uebfaqe, veçanërisht për përdoruesit, të cilët nuk janë të interesuar në zhvillimin e faqes elektronike të e-commerce, duke i dhënë përparësi karakteristikave standarde të dizajnit të uebit. Dhe nuk është çudi pasi Wix është aktualisht ndërtuesi më i njohur dhe i fuqishëm i faqeve të internetit, i cili mund të jetë një zëvendësues i shkëlqyeshëm për çdo shërbim të ndërtimit të uebit. Ndërtuesi i faqes në internet ofron një gamë të gjerë të mjeteve të personalizimit të dizajnit, shablloneve dhe opsioneve të promovimit të faqes në internet.

Lexoni gjithashtu:
Wix vs Weebly – një krahasim i thelluar.

Nëse keni menduar që të migroni nga Weebly në Wix, ka shumë çështje për t’u marrë parasysh. Këto përfshijnë pozicionin e emrit të domainit, pritjes, përmbajtjes dhe SEO. Tani është koha për të parë se sa i ndërlikuar mund të jetë procesi i kalimit në Wix dhe kush mund të përfitojë nga ai.

Weebly to Wix Transfer në Uebfaqe: Profesionale ose DIY?

Kur bëhet fjalë për migracionin në uebfaqe, pyetja e parë që përdoruesit mendojnë është se si ta përballojnë atë siç duhet. Pavarësisht nëse kjo është përvoja juaj e parë e transferimit në faqen e internetit ose e keni bërë atë tashmë, do të keni akoma dyshime në lidhje me efikasitetin e procesit vetëm sepse mund të jeni të pasigurt për nuancat e veçanta të secilit prej këtyre sistemeve.

Në të vërtetë, nuk ka asgjë shumë të komplikuar në lidhje me procesin e migrimit në faqen e internetit, nëse jeni njohur me hapat e domosdoshëm të tij. Po në lidhje me përdoruesit për herë të parë, të cilët nuk e kanë bërë kurrë atë më parë? Nëse i përkisni kësaj kategorie të përdoruesve, ju mund të zgjidhni njërën nga dy opsionet: Migrim në faqen në internet DIY ose punësimin e një profesionisti.

Punësimi i profesionistëve

Ekspertët e transferimit të faqes në internet kanë njohurinë e dorës së parë për të gjitha nuancat e secilit ndërtues të faqes në internet që bën të mundur arritjen e rezultateve më të mira. Ata gjithashtu janë të vetëdijshëm për të gjitha hapat që përfshin procesi i migracionit, i cili zvogëlon kohën e transferimit të faqes në internet. Whatfarë është e rëndësishme, ju do të jeni në gjendje të qëndroni në kontakt me këta specialistë. Nëse ka ndonjë gjë që shkon keq ose përballeni me probleme të caktuara, thjesht do t’i kontaktoni ata për t’i trajtuar këto gabime në mënyrën më të mirë të mundshme.

Lexoni gjithashtu:
Si të punësoni një ekspert profesional Wix.

Transferimi i faqes në internet DIY

Farëdo vendimi që do të shkoni përfundimisht, ende ka kuptim të konsideroni mundësinë e transferimit të faqes në internet DIY. Sidoqoftë, ka udhëzime të dobishme se si të përfundoni procesin me telashe minimale. Atëherë, pse të mos e provojmë atëherë? Këtu është një përmbledhje e shpejtë e procedurës së ndërrimit të Weebly to Wix si dhe hapat që duhet të keni parasysh për të parandaluar problemet e mundshme.

Si të kaloni nga Weebly në Wix – Udhëzuesi i fundit

Faza 1. Transferimi i përmbajtjes

Mbani në mend se nuk ka transferim automatik në Weebly. Pra, përgatituni të eksportoni skedarët tuaj dhe t’i ngarkoni ato në Wix me dorë. Këto janë hapat që duhet të ndiqen për ta bërë atë një sukses:

 1. Shkoni në llogarinë tuaj Weebly dhe hyrni në pultin e faqes tuaj të internetit. Klikoni në butonin “Redakto sitin” dhe prisni derisa të ngarkohet.
 2. Shkoni te cilësimet e uebfaqes dhe gjeni pjesën “Arkivi”. Krijoni arkivin ZIP të skedarëve të faqes suaj të internetit dhe dërgoni email në adresën e kërkuar.
 3. Shkoni në emailin tuaj dhe shkarkoni arkivin ZIP në desktopin tuaj. Ruani skedarin për ta eksportuar më tej në faqen tuaj të re Wix.
 4. Arkivi Weebly

 5. Arrijnë tabelën e Wix, hapni Redaktorin Wix, riprodhoni paraqitjen e përgjithshme të faqes në internet dhe importoni skedarët dhe përmbajtjen e paketuar atje.
 6. Kontrolloni pozicionet e faqes tuaj të re në motorët e kërkimit pasi ky është një nga treguesit kryesorë të ndërprerjes së suksesshme të faqes në internet. Ajo që duhet të bëni është të kopjoni dhe kontrolloni URL-të, të vendosni 301 ridrejtime për ato URL që nuk mund të transferohen për ndonjë arsye, kopjoni dhe vendosni meta etiketat (tituj dhe përshkrime) për të gjitha faqet, si dhe etiketat alt për të gjitha imazhet.

Faza 2. Weebly për transferimin e domenit Wix

Për të lëvizur emrin e domain nga Weebly në Wix, do të duhet ta zhbllokoni së pari dhe të merrni kodin EPP. Keni parasysh se do t’ju lejohet ta bëni atë, nëse tashmë kanë kaluar 60 ditë nga data e regjistrimit të domain. Ju gjithashtu duhet të kuptoni se vetë fakti i transferimit të domain nuk do të thotë që ju gjithashtu duhet të ndryshoni ofruesin e pritjes. Nëse faqja juaj e internetit është e pritur me Weebly ose ndonjë kompani tjetër pritëse, mund ta lini këtë të pandryshuar.

 1. Qasuni në llogarinë tuaj Weebly dhe çaktivizoni bllokimin e regjistruesit. Ky do të jetë hapi i parë për transferimin e emrit të domain. Mbani në mend se kur e bëni këtë ndryshim, mbrojtja juaj e intimitetit WHOIS nuk do të jetë e vlefshme gjithashtu.
 2. Arrijnë në Domain Page dhe zgjidhni domainin që dëshironi të transferoni. Do t’ju ofrohen të gjitha opsionet në dispozicion. Klikoni në lidhjen “Disable” të disponueshme nën ikonën e Regjistruesit të Bllokut. Menjëherë pas kësaj, ju do të shihni kodin e autorizimit EPP pranë lidhjes. Nëse papritmas ndryshoni mendje, gjithmonë mund të riaktivizoni bllokimin dhe të fshehni kodin EPP thjesht duke aktivizuar lidhjen Enable. Memorizoni kodin tuaj EPP ashtu siç do ta specifikoni, kur regjistroni domenin tuaj me Wix.
 3. Regjistrohuni për Wix Combo ose Plan i Pafund (planet më të lira nuk lejojnë lëvizjen e domain). Shkoni në panelin e kontrollit të sistemit dhe eksploroni udhëzimet.
 4. Tani, është koha për të shkruani kodin EPP ju keni marrë nga Weebly. Sapo ta bëni këtë, klikoni në butonin “Paraqisni”.
 5. Do të shihni menunë e rradhës që ofron udhëzimet e hollësishme.
 6. Ndiqni ato për të përfunduar pjesën tjetër të procesit.
 7. Zgjatni regjistrimin e emrit të domain (periudha minimale kohore është një vit, jo më pak).
 8. Siguroni informacionin tuaj të kontaktit, nëse nuk e keni bërë akoma atë gjë.
 9. Tani është koha për të zgjedhur opsionin e intimitetit kjo varet nga nevojat tuaja mbi të gjitha. Wix ofron regjistrim privat dhe publik. Në rast se ju zgjidhni zgjidhjen e fundit, emri i domain do të jetë i hapur në të dhënat e informacionit WHOIS.
 10. Zgjidhni opsionin e pagesës, i cili i përshtatet buxhetit tuaj mbi të gjitha dhe e bëjnë atë një marrëveshje.

Nëse i bëni gjithçka siç duhet, do të merrni lidhjen e postës elektronike të konfirmimit. Aktivizoni atë dhe përgatituni për të transferuar përmbajtjen tuaj të internetit.

Vija e poshtme

Kalimi nga Weebly në Wix mund të zgjasë ca kohë vetëm sepse ju mungon përvoja përkatëse. Me kaq shumë aspekte që duhet të kenë procesi, rreziku i anashkalimit të tyre është mjaft i lartë. Secila prej platformave ka nuancat dhe parametrat e veta që thjesht nuk mund të lihen të nënvlerësohen dhe mund të kenë ndikim serioz në rezultat.

Dhe një gjë tjetër: mos e çaktivizoni faqen tuaj të internetit Weebly derisa të siguroheni se procesi i migrimit ishte i saktë dhe faqja juaj e re e internetit me bazë Wix funksionon mirë. Për ta përmbledhur të gjitha, procesi i kalimit nga Weebly në Wix në vetvete nuk është i ndërlikuar. Thjesht ndiqni hapat e përmendur më lart për ta bërë atë një sukses.

Porositni Transferimin në Uebfaqe

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map