Kalimi nga Weebly në Shopify

si të kaloni nga weebly për të bërë blerje

Weebly dhe Shopify janë dy ndërtues të njohur të faqeve të internetit që kanë shumë të përbashkëta. Të dy sistemet bëjnë të mundur krijimin, menaxhimin dhe promovimin me sukses të faqeve të internetit të e-commerce. Ndërsa Shopify gjithmonë ka qenë dhe tani mbetet një ndërtues i faqes së internetit të eCommerce, me funksion të plotë, Weebly e ka fituar këtë funksionalitet relativisht jo shumë kohë më parë, përkatësisht pas blerjes së tij nga Square në 2018. Ndërtuesi i faqes në internet është padyshim një sistem i denjë, i cili lejon krijimin e funksional dhe vizualisht tërheqës dyqane në internet. Kur bëhet fjalë për faqet e internetit të e-Tregtisë, megjithatë, Shopify konsiderohet me të drejtë lider i papërshkrueshëm.

Natyrisht, Shopify është një ndërtues më i përshtatshëm dhe i ngarkuar me faqe në internet eCommerce në krahasim me rivalin e tij. Nevoja për të lëvizur nga Weebly në Shopify shpesh shpjegohet nga zhvillimi intensiv i dyqanit tuaj online, si dhe nga diapazoni i produktit që shesni. Ndërsa asortimenti i produktit rritet, do t’ju duhet më shumë hapësirë ​​për të organizuar në mënyrë efektive procesin e tregtimit. Kjo është kur Shopify hyn në lojë.

Lexoni gjithashtu:
Weebly vs Shopify – një krahasim i thelluar.

A Mund të Përballeni Me Kalimin Tuaj Tuaj?

Nëse mendoni se nuk do të jeni në gjendje të përballeni me detyrën në mënyrë të pavarur ose ju jeni i detyruar të bëni kohë që të bëni atë ende janë të gatshëm për të investuar në ndihmë profesionale, atëherë punësimi i një eksperti me të vërtetë ka kuptim. Duke qenë i vetëdijshëm për të gjitha nuancat e të dy platformave, ky person do ta përfundojë transferimin shumë më shpejt dhe me një efikasitet më të lartë. Për më tepër, do të keni mundësi të kontaktoni specialistin nëse ka diçka të gabuar në faqen tuaj të re pas migrimit.

Transferimi në faqen e internetit DIY është një zgjidhje më e thjeshtë pasi ju lejon të përdorni një nga shërbimet e specializuara, të cilat u krijuan me këtë qëllim në mendje. Këto mjete mund të ju ndihmojnë të migroni midis shërbimeve në një periudhë mjaft të shkurtër kohore, por ato nuk janë gjithmonë në gjendje të lëvizin të gjithë elementët e faqes në internet dhe jo gjithmonë i konsiderojnë nuancat serioze dhe të vogla të shërbimeve që ndërroni.

Ajo që duhet të dini është se jo të gjithë skedarët dhe elementët e faqes në internet lëvizen automatikisht. Ka nga ato që mbesin në platformën e mëparshme dhe kërkojnë transferim manual. Pavarësisht nëse e dëshironi apo jo, prapë do të duhet t’i transferoni ato në mënyrë të pavarur.

Pra, pse nuk kaloni nga Weebly në Shopify më vete për të qenë përfundimisht i sigurt për cilësinë dhe sigurinë e procesit të migrimit të projektit? Këtu është një përmbledhje e hollësishme e planit dhe hapave të domosdoshëm të procesit të migracionit Weebly-to-Shopify.

Si të Kaloni nga Weebly në Shopify: Një Udhëzues i detajuar

Faza 1. Transferimi i përmbajtjes

  1. Para transferimit të përmbajtjes, merrni kohën tuaj për të eksploruar cilësimet e përgjithshme të Shopify.
  2. Importoni të dhënat tuaja Weebly në Shopify. Ju mund të shkoni dy mënyra këtu: ose duke përdorur një shërbim të lehtë të automatizuar të migrimit si Cart2Cart ose duke eksportuar / importuar me dorë skedarët e kërkuar. Opsioni i fundit kërkon më shumë kohë, por gjithashtu konsiderohet më i sigurt. Ka kuptim ta përdorni, nëse keni më shumë se 20 produkte në magazinë, informacionet e produktit të ruajtura në një sistem tjetër dhe nëse do të bëni azhurnime të rregullta të produktit.
  3. Kur eksportoni dyqanin tuaj Weebly me dorë, i gjithë informacioni i produktit do të vendoset në një aplikacion të spreadsheet CSV. Eksportoni produktet tuaja në këtë skedar.
  4. Shkoni te llogaria juaj Shopify dhe importoni skedarët nga skedari juaj CSV në pjesën e kërkuar. Rishikoni skedarin e ngarkuar, si dhe produktet, për t’u siguruar që ato janë transferuar në mënyrë korrekte.
  5. Kontrolloni nëse produktet janë të organizuara ashtu siç dëshironi në Shopify. Nëse është e nevojshme, shtoni mungesa të parametrave të produktit (emrat, imazhet, përshkrimet, përshkrimet meta, etj.).
    Nëse mendoni se në dyqanin tuaj në internet mungojnë aplikacione të caktuara, mund t’i gjeni disa prej tyre në tregun e Shopify App. Aplikacionet në dispozicion atje janë falas dhe të paguara.
  6. Merrni kohën tuaj për të rregulluar dyqanin tuaj të ri Shopify online. Ka mjaft dizajne që mund të gjeni atje. Zgjidhni ndonjërën prej tyre dhe përdorni mjetet e tjera për t’i dhënë pamjes unike faqen tuaj të internetit.

Faza 2. Transferimi i Domainit

Për të treguar emrin e domain-it nga Weebly te Shopify, duhet të shkoni te seksioni Domains në llogarinë tuaj Weebly për të marrë kodin e autorizimit dhe të redaktoni cilësimet DNS.

Arritni seksionin e cilësimeve dhe klikoni në fushën “Domain”. Gjeni emrin e domenit për të cilin jeni të interesuar dhe zgjidhni butonin “Lock Domain”. Do t’ju ofrohet çelësi i transferimit në panelin e kontrollit.

Pas kësaj, regjistrohuni për Shopify dhe hyrni në cilësimet DNS për të bërë ndryshimet e kërkuara. Importoni kodin e aktivizimit që keni marrë nga Weebly.

Nëse do të shesni produkte fizike, do të duhet të vendosni informacione për transportin, pagesën dhe detajet e taksave. Ato mund të rregullohen në pultin e dyqanit tuaj online Shopify. Nëse nuk keni nevojë për këtë opsion dhe planifikoni të shesni produkte dhe shërbime dixhitale, në vend të kësaj, është e mundur të çaktivizoni opsionin e transportit edhe këtu.

Sapo të keni mbaruar me të gjitha hapat e procesit të migracionit, mund të vazhdoni të provoni dyqanin tuaj në internet dhe të prisni rezultatet.

Vija e poshtme

Kalimi nga Weebly në Shopify nuk duket të jetë i thjeshtë, pa marrë parasysh sa përvojë jeni. Ka shumë aspekte që duhen marrë parasysh këtu pasi secila platformë vjen me karakteristikat e veta dhe veçoritë e veçanta, të cilat mund të ndikojnë në procesin e migrimit.

Farëdo platforme ku të kaloni, procesi do të përbëhet nga 2 faza: emri i domain dhe transferimi i përmbajtjes. Dhe ka edhe një gjë tjetër që nuk duhet ta nënvlerësoni: mos e çaktivizoni faqen tuaj të internetit Weebly derisa të siguroheni që procesi i migrimit ishte një sukses dhe funksionon mirë faqja juaj e internetit e bazuar në Shopify, me të gjitha elementet dhe veçoritë e ruajtura. Shpresojmë, udhëzuesi ynë do të sjellë në minimum të gjitha problemet që lidhen me migracionin, duke siguruar rezultate të larta përfundimtare në planin afatgjatë.

Filloni me Shopify Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me