Kalimi nga Sheshi i hapësirës në Wix

Kalimi nga Sheshi i hapësirës në Wix


Squarespace dhe Wix janë dy krijues të njohur të faqeve të internetit, të cilat ndryshojnë shumë në aspektin e qasjes së projektimit në internet, grupeve të funksioneve, funksionalitetit dhe audiencës së synuar. Ndërsa Squarespace është përqendruar kryesisht në nevojat e krijuesve dhe sipërmarrësve, Wix ofron liri krijuese dhe një gamë të gjerë mjetesh dhe veçorish për të mbuluar nevojat e kategorive të ndryshme të përdoruesve.

Fakti që ju vendosni të kaloni nga Squarespace në Wix nuk do të thotë që njëra prej këtyre platformave është më e mirë se një tjetër. Sshtë vetëm çështja e preferencave tuaja, objektivave dhe, cilat janë më të rëndësishmet, nevojat aktuale të dizajnit në internet.

Përmbajtja është një faktor tjetër që duhet të mbetet në mendje dhe është gjithashtu një nga elementët më të rëndësishëm në procesin e migrimit të faqes në internet. A jeni gati për të përballuar të gjitha këmbanat dhe bilbilat e procesit të transferimit të faqes suaj të internetit? Atëherë është koha të diskutojmë në detaje.

Hapësira katrorë në transferimin në internet të Wix: profesional ose DIY?

Gjëja e parë që duhet të përcaktoni është mënyra më efektive për të përfunduar detyrën. Nuk ka rëndësi, nëse e keni bërë atë që më parë ose kjo është prova juaj e parë, gjithmonë ka shumë dyshime që lidhen me procesin. Ajo që duhet të kuptoni është se të dy krijuesit e faqeve në internet nuk janë platforma me burim të hapur. Përkatësisht, ata nuk lejojnë qasje dhe transferim të lehtë të kodit. Si rezultat, është e pamundur të lëvizësh automatikisht faqen tuaj të internetit të Squarespace.

Kështu, ju do të duhet ta bëni atë me dorë dhe këtu do të hasni një problem tjetër të rëndësishëm: migracionin profesional ose DIY. Këto janë vetëm dy variante të mundshme për të kaluar me sukses nga një platformë në tjetrën pa humbur përmbajtjen e faqes suaj të internetit, emrin e domain dhe elementë të tjerë thelbësorë që duhet të kenë.

Nëse keni prejardhje të dizajnit në internet, atëherë patjetër që mund të përpiqeni të menaxhoni projektin në mënyrë të pavarur. Por cili është kuptimi për të humbur përpjekjen dhe kohën tuaj, nëse jeni i ri? Në këtë rast, është padyshim më e arsyeshme të punësoni një profesionist, i cili do ta bëjë këtë për ju. Le të shqyrtojmë shpejt të mirat dhe të mirat e të dy opsioneve tani.

Punësimi i profesionistëve

Kur bëhet fjalë për migracionin në uebfaqe, përfshirë profesionistë duket se është një zgjidhje më e arsyeshme dhe logjike. Ja pse. Të mirat e dizajnit në ueb, të cilët tashmë janë me përvojë në ndërrimin e faqeve në internet midis platformave, kanë njohuri të dorës së parë për të gjitha hapat dhe aspektet e veçanta të secilit shërbim. Ata e dinë me siguri se çfarë të presin nga ky apo ai sistem dhe si të tejkaloni problemet me të cilat mund të përballeni potencialisht gjatë gjithë procesit.

Transferimi i Sheshit në Wix

Si rezultat, ju kurseni kohë dhe përpjekje, por duhet të përgatiteni për të investuar në këtë punë. Një avantazh tjetër i metodës është se nuk do të mbeteni vetëm më pas. Nëse ka ndonjë problem të papritur, gabime ose vështirësi të tjera, gjithmonë do të keni mundësinë të kontaktoni specialistët, të cilët do t’ju ndihmojnë të trajtoni problemin në mënyrën më të mirë të mundshme dhe me investime minimale në kohë / përpjekje.

Transferimi i faqes në internet DIY

A jeni i sigurt që keni ekspertizë dhe njohuri të mjaftueshme për krijimin e faqeve në internet për të migruar faqen tuaj të internetit nga Squarespace në Wix në mënyrë të pavarur? Atëherë jeni të mirëpritur ta bëni atë vetë pa shpenzuar paratë tuaja. Sidoqoftë, përgatituni të investoni kohën dhe mundin tuaj në vend. Nëse keni të drejtë të filloni procesin e transferimit manual të faqes në internet, atëherë rishikoni detajet e procedurës në udhëzimin e shënuar më poshtë.

Si të kaloni nga Sheshi në Hapësirë ​​- Udhëzuesi i fundit

Faza 1. Transferimi i përmbajtjes

I gjithë procesi zgjat disa orë. Këtu janë hapat e domosdoshëm për t’u ndjekur për të përmbushur në mënyrë efektive detyrën:

 1. Regjistrohu për Wix dhe eksploroni në detaje platformën.
 2. Shkoni te llogaria juaj Squarespace dhe arrini në pult me të gjithë skedarët e disponueshëm atje. Eksportoni skedarët në arkivin ZIP dhe më pas ruajeni në kompjuterin tuaj.
 3. Qasuni në pultin e Wix dhe hapni Redaktorin. Krijoni paraqitjen standarde të faqes së internetit, duke u përpjekur t’i përmbaheni dizajnit të faqes suaj të internetit. Pastaj importoni skedarët dhe përmbajtjen e arkivuar të paketuar.
 4. Sapo të keni mbaruar me transferimin tuaj të përmbajtjes, mund të përqendroheni në personalizimin e faqes në internet. Wix ofron shumë dizajne me cilësi të lartë – thjesht zgjidhni atë që vjen më së shumti në kamare tuaj dhe shkoni përpara për ta rregulluar atë. Ekziston një buton i përshtatshëm vrojtimi që ju lejon të eksploroni me vëmendje shabllonet që ju interesojnë.
 5. Pasi të keni përballuar transferimin e përmbajtjes, mos harroni të kontrolloni pozicionet e faqes tuaj në rezultatet e motorit të kërkimit për t’u siguruar që nuk i keni humbur ato. Për të kontrolluar nëse gjithçka është në rregull, mos harroni të kopjoni dhe rishikoni URL-të e faqes në internet. Nëse është e pamundur të transferoni disa URL-të me dorë për ndonjë arsye, vendosni ridrejtime për këto faqe. Pastaj vendosni ose kopjoni etiketat meta (këto janë tituj dhe përshkrime) për të gjitha faqet, si dhe etiketat alt për imazhet e disponueshme në këto faqe.

Faza 2. Hapësira e katrorit në transferimin e domenit Wix

Procesi i migrimit të faqes në internet nuk zbret vetëm në transferimin e përmbajtjes. Për tu siguruar që projekti juaj do të rimarrë pozicionet e tij në motorët e kërkimit dhe nuk do të humbasë trafikun, duhet të lëvizni emrin e domain nga Squarespace në Wix. Mendoni, megjithatë, që ju do të jeni në gjendje ta bëni atë, nëse domeni juaj ishte regjistruar në ndërtuesin e faqes në internet më shumë se 60 ditë më parë.

Në rast se vendosni të transferoni një domen të lirë, duhet të dini që Wix mund të paguajë tarifa për përdorimin e tij, në varësi të planit që do të regjistroheni. Për më tepër, zhvilluesit e sistemit vërejnë se vetë procesi i migrimit të emrit të domain nuk është i menjëhershëm – në disa raste, mund të zgjasë deri në 7 ditë për ta përfunduar atë. Këtu është një udhëzues i hollësishëm për t’ju ndihmuar të përballeni me transferimin e domain me lehtësi.

 1. Hape Domain. Arritni Shtëpinë e Shtëpisë Squarespace, gjeni “Cilësimet” dhe më pas klikoni në seksionin “Domain” për të zgjedhur atë që dëshironi të lëvizni. Shkoni poshtë dhe zgjidhni kutinë “Lock Domain”.
 2. Merrni çelësin e transferimit të domenit. Menjëherë pasi ta zhbllokoni domainin, shkoni në pjesën e poshtme të panelit, ku do të shihni butonin “Merrni çelësin e transferimit”. Klikoni atë për të kopjuar çelësin e transferimit të emrit të domain që do t’ju ofrohet. Ju do të keni nevojë për këtë çelës (i cili njihet edhe si EPP ose kod autorizimi), kur autorizoni ndërprerësin e domain me Wix.
 3. Transferoni Emrin e Domainit. Qasja në panelin e kontrollit Wix dhe regjistrohuni për Wix Combo ose Plan të Pafund. Gjë është se abonimet më të lira nuk lejojnë transferimin e emrit të domain. Kontrolloni udhëzimet e migracionit të disponueshme në panelin e kontrollit të sistemit.
 4. Shkruaj EPP (autorizimi) kodin që keni marrë nga Squarespace dhe më pas klikoni në butonin “Dorëzo”.
 5. Sistemi do t’ju ofrojë menunë rënëse, duke siguruar udhëzimet e hollësishme për veprimet e mëtejshme. Nga rruga, nëse keni qëllim ta mbani emrin e domain-it të pritur nga Squarespace, duhet të ktheheni te domeni që keni zgjedhur në panelin “Domain” dhe të shënoni kutinë “Lock Domain”.
 6. Zgjatni Regjistrimin e Emrit të Domainit. Për të qenë në gjendje të punoni me sistemin duke përdorur emrin e domain, ju do të duhet ta zgjeroni atë me Wix. Periudha minimale e zgjatjes zgjat për një vit ose edhe më shumë, në varësi të planeve dhe buxhetit tuaj.
 7. Zgjidhni Opsionin e Privatësisë. Hapi tjetër nënkupton zgjedhjen e opsionit të privatësisë, i cili i përshtatet më së shumti nevojave tuaja. Wix bën të mundur zgjedhjen e regjistrimit privat ose publik. Nëse vendosni në favor të opsionit të fundit, domeni juaj do të jetë i arritshëm në bazën e të dhënave të informacionit WHOIS.

Këto janë hapat e detajuar që duhet të bëni për të transferuar përmbajtjen dhe emrin e domain nga Squarespace në Wix. Nëse i bëni gjithçka siç duhet, do të merrni më tej një lidhje konfirmimi përmes postës elektronike për të konfirmuar transferimin.

Vija e poshtme

Shtë mjaft e vështirë të quash të ndërlikuar procesin e migrimit nga Squarespace në Wix. Sidoqoftë, nëse kjo është përvoja juaj e parë dhe kurrë nuk e keni bërë atë më parë, ka shumë aspekte që mund të anashkaloni. Gjë është se të dy krijuesit e faqeve të internetit vijnë me karakteristikat e tyre, karakteristikat dhe parametrat e veçantë, të cilat mund të kenë ndikim serioz në transferimin e faqes suaj të internetit në planin afatgjatë. Ajo që prek seriozisht procesin dhe e bën atë mjaft kohë, është domosdoshmëria për të lëvizur si përmbajtjen e faqes suaj të internetit ashtu edhe emrin e domain. Kjo është ajo ku udhëzimet e listuara në postim do t’ju vijnë në dispozicion.

P.S. Për të siguruar që faqja juaj e internetit funksionon mirë dhe përparimi i migracionit ishte një sukses, ju keni kontrolluar plotësisht performancën e saj. Merrni kohën tuaj për të provuar projektin përpara se të anuloni pajtimin tuaj në Squarespace. Kjo është mënyra e sigurt për të ruajtur të dhënat dhe performancën e projektit tuaj. Në përgjithësi, kalimi nga Squarespace në Wix është një procedurë standarde, e cila përfshin disa hapa të domosdoshëm. Nëse nuk jeni të sigurt që do të përballeni me sukses vetë detyrën, kontaktoni ekspertët për t’u ndier në anën e sigurt.

Porositni Transferimin në Uebfaqe

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me