Kalimi nga Rrjedha e internetit në WordPress

kalimi nga fluksi i faqes në wordpress


A keni krijuar mendjen tuaj për të kaluar nga WebflowWordPress? Arsyeja për një veprim të tillë mund të ndryshojë në lidhje me objektivat tuaj të tanishëm të dizajnit në internet, përparësitë, llojin e faqes në internet që drejtoni, buxhetin dhe aspektet e tjera jetësore.

Në numrin mbizotërues të çështjeve, megjithatë, pronarët e faqeve të internetit janë të shtyrë nga të njëjtat synime: ata ose dëshirojnë të rritin performancën e projekteve të tyre dhe të gjenerojnë trafik ose të kenë nevojë për një sistem më fleksibël dhe të pasur me karakteristika për të vazhduar punën në zhvillimin e faqes së tyre të internetit. Me fjalë të tjera, nëse ka ndonjë gjë për të cilën nuk jeni të kënaqur kur përdorni Webflow, mund të konsideroni të migroni në WordPress.

Cilado qoftë synimet që keni dhe çfarëdo qëllimesh që keni ndjekur, duhet të keni parasysh që kalimi nga Webflow në WordPress nuk do të jetë aspak i thjeshtë dhe i shpejtë. Fakti që WordPress është CMS dhe Webflow është një krijues i faqeve në internet flet vetë. Pra, përgatituni të kujdeseni për trajtimin e të gjitha nuancave të procesit të migracionit. Këto të fundit nuk kanë të bëjnë vetëm me aspektet teknike.

Ju gjithashtu do të duhet të siguroheni që e përcillni si duhet trafikun e faqes suaj të Webflow në hostin e ri, duke ruajtur emrin e vjetër të domain. Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet transferimit të përmbajtjes. Gjë është se llojet e përmbajtjes ndryshojnë, si dhe opsionet e tyre të ekranit në secilin sistem. Kjo do të thotë që përmbajtja juaj mund të mos jetë e disponueshme pas procedurës së migracionit ose mund të ketë gabime që do t’ju duhet t’i rregulloni me kohë.

Lexoni gjithashtu:
Rrjedha e internetit vs WordPress – një krahasim i thelluar.

Issueështja tjetër për të cilën duhet të kujdeseni është ruajtja e renditjes së motorit tuaj të kërkimit në faqen e internetit. Do të thotë që pozicionet e motorit të kërkimit të projektit tuaj nuk duhet të përkeqësohen në rezultatin e procedurës së migracionit. Një kompleks i tillë i gjerë veprimesh kërkon vëmendje të saktë dhe qasje të qëllimshme.

Ky udhëzues mund të jetë i dobishëm për secilin përdorues, i cili ka të drejtë të kalojë nga Webflow në WordPress. Shko eksplorojeni tani!

Transferimi Profesional në Uebfaqe ose Bëni vetë?

Procesi i migrimit në uebfaqe mund të jetë mjaft sfidues për timerët e parë dhe madje edhe për ekspertët e dizajnit në internet, të cilët kurrë më parë nuk e kanë bërë këtë. Sidoqoftë, nëse i kuptoni qartë të gjitha hapat që përfshin procedura dhe kompleksiteti i tyre, procesi i migrimit do të thjeshtëzohet sa duhet që të mund ta përballoni atë vetë.

Po në lidhje me ata përdorues, të cilët nuk kanë një nocion të vetëm të procesit të transferimit të faqes në internet? A ka ndonjë zgjidhje për të cilën duhet të shkojnë për të arritur rezultatin e dëshiruar? Në fakt, ekzistojnë dy mënyra për të zgjedhur në një situatë të tillë. Këtu ata janë:

Programet e Automatuara të Migracionit në Uebfaqe

Këto sisteme janë drejtuar posaçërisht për nevojat e përdoruesve, të cilët ndjekin qëllimin e vetëm: transferimi i faqes në internet. Ata e bëjnë të thjeshtë lëvizjen e një faqe në internet nga Webflow në WordPress, për shembull, duke u kujdesur për nuancat kryesore të këtij procesi kompleks. Në të njëjtën kohë, këto shërbime thjesht nuk mund të marrin parasysh nuancat më të vogla të transferimit të faqes suaj të internetit.

Sidoqoftë, gjëja është se Webflow dhe WordPress janë sisteme unike dhe secila prej tyre vjen me veçoritë dhe specifikimet e veta që thjesht nuk mund të anashkalohen. Përndryshe, ju keni një rrezik për të marrë një produkt plotësisht të prishur. Kështu, transferimi i automatizuar i faqes në internet nuk është zgjidhja më e mirë. Për më tepër, mund të bëhet arsyeja e problemeve funksionale dhe teknike që do të duhet të rregulloni vetë. Më në fund, shumica e programeve të migracionit në uebfaqe sigurohen mbi bazën e paguar. A ia vlejnë investimi në planin afatgjatë? Me siguri jo.

Punësimi i ekspertëve të transferimit

Zhvilluesit e aftë të uebit janë të vetëdijshëm për të gjitha hapat e procesit të migrimit në faqen e internetit, si dhe për të gjitha nuancat e tij që mund të bëjnë ose prishin suksesin e të gjithë përpjekjeve. Kjo është një meritë në vetvete pasi nuk do të keni nevojë të shqetësoheni me procesin e ndërrimit të faqes suaj të internetit nga Webflow në WordPress, për shembull, pasi do të mbështeteni plotësisht në profesionalizmin dhe shkallën e tyre të ekspertizës.

Një avantazh tjetër i pamohueshëm është se ju do të qëndroni në kontakt me ta pas përfundimit të procesit. Nëse ndonjë gjë shkon keq, ju thjesht do t’i kontaktoni ata për të zgjidhur problemin.

Lexoni gjithashtu:
Si të punësoni dikë për të ndërtuar një faqe në internet.

Varet nga ju që të zgjidhni opsionin më të përshtatshëm, natyrisht, por pse nuk përpiqeni akoma të kryeni vetë detyrën? Ju nuk duhet të jeni një ekspert super për ta bërë atë, por mbani mend që disa aftësi dhe njohuri mund t’ju vijnë në ndihmë. Nëse mendoni se jeni gati ta provoni, ndiqni udhëzimet që kemi përgatitur për ju për të thjeshtuar procedurën.

Si të kaloni nga Rrjedha e internetit në WordPress – Udhëzuesi i fundit

Sapo të kuptoni gatishmërinë tuaj për të filluar procesin e migrimit të Uebfaqes në WordPress, sigurohuni që të ndiqni këto hapa të domosdoshëm për të fituar sukses.

 1. Para fillimit, duhet të kuptoni një nga dallimet kryesore midis këtyre dy sistemeve. Rrjedha e faqeve në internet është një krijues i faqes në internet. Kjo do të thotë që i ruan të gjitha përmbajtjet e reklamave të skedarëve në serverat e vet. WordPress, nga ana e tij, është një CMS që nuk ofron host të integruar dhe, kështu, projektet e ndërtuara me të ruhen në hostet e palëve të treta. Kjo do të thotë që hapi i parë që duhet të ketë për ju është të zgjidhni një ofrues i besueshëm i pritjes (dhe një plan të përshtatshëm) për të transferuar skedarët e faqes tuaj të internetit në të. Ne ju rekomandojmë të filloni me Bluehost pasi është hosti më i rekomanduar nga WordPress.
 2. Paneli i Bluehost

 3. Instaloni WordPress. Instalimi i CMS nuk është mjaft i ndërlikuar – thjesht ndiqni udhëzimet për ta përballuar atë në pak minuta. Nëse kjo është përvoja juaj e parë e instalimit CMS, sidoqoftë, mund t’ju duhet ca kohë për të lexuar tutorialin për të kapërcyer nuancat potencialisht të rrezikshme, të cilat mund t’ju parandalojnë nga trajtimi i detyrës.
 4. Arrihet në pultin e Rrjedhes së Uebit për të eksportuar përmbajtjen. Mos harroni, sidoqoftë, që jo të gjitha skedarët transferohen në modalitetin automatik. Do të duhet të transferoni disa prej tyre me dorë, gjë që gjithashtu kërkon kohë dhe njohuri. Këto skedarë do të qëndrojnë në emrin e domain-it të Webflow. Sigurohuni t’i kopjoni ato më pas. Këtu është një përmbledhje e shkurtër e të dy llojeve të përmbajtjes:
  • Përmbajtja, e cila mund të eksportohet automatikisht, përfshin faqe standarde WordPress, faqe galerie, faqe në blog që vijnë së bashku me postimet e paraqitura. Tekstet, imazhet dhe blloqet e ngulitura përfshihen gjithashtu në këtë kategori skedarësh.
  • Përmbajtja, e cila mund të mbetet e pakontrolluar, përfshin faqet e ngjarjeve, të produktit dhe të albumit, audio, CSS me porosi elemente dhe elemente stili, blloqe video dhe produktesh, si dhe faqe indeksi për të përmendur disa.
 5. Shkoni në Panelin e Koleksioneve të Uebfaqeve, ku janë ruajtur të gjitha faqet e internetit dhe skedarët tuaj. Kjo është ajo ku ju mund të vini dhe transferoni çdo projekt (koleksion) nga faqja e internetit në WordPress duke përdorur veçorinë e eksportit / importit CMS. Për të eksportuar koleksionin e kërkuar, hapni atë që ju intereson dhe klikoni në butonin “Eksport”. Zgjidhni sa më shumë koleksione sa ju nevojiten. Këto mund të jenë skedarë ose produkte standarde (nëse do të transferoni uebfaqen e e-commerce). Për të transferuar produktet, duhet t’i shkarkoni në një skedar CSV për të ruajtur një version rezervë të koleksionit të produktit tuaj. Mund të importoni më tej skedarin CSV në faqen tuaj të re të WordPress. Për të filluar procesin e eksportit, aktivizoni logon e WordPress që do të shihni në dritaren që shfaqet. Pas përfundimit të procesit të eksportit të skedarit, mos harroni ta shkarkoni skedarin dhe ta ruani atë në kompjuterin tuaj desktop.
 6. Eksporti i Postës së Blogut në Web

 7. Importoni përmbajtjen. Hapi tjetër është importi i përmbajtjes. Për të importuar skedarët e shkarkuar në uebfaqen tuaj të re të WordPress, hyrni në panelin e kontrollit të CMS dhe gjeni faqen “Tools → Import” atje. Do të shihni listën e shërbimeve që do të zgjidhni. Zgjidhni WordPress dhe instaloni shtojcën e importuesit. Kjo bëhet automatikisht. Pas përfundimit të procesit të shkarkimit të skedarëve, aktivizoni shtojcën së bashku me lidhjen e importuesit. Më në fund, ngarkoni dhe importoni skedarët nga skedari fillestar i eksportit që keni shkarkuar në kompjuterin tuaj. Shkoni te faqja e cilësimeve të importit dhe zgjedhni emrin për përmbajtjen që planifikoni të transferoni. Varet nga ju që të zgjidhni përdoruesin e disponueshëm të administratorit ose të krijoni një të ri.
 8. Postimet e importit të WordPress

 9. Importi i imazhit. Ajo që duhet të dini është se WordPress nuk mbështet opsionin e automatizuar të importimit të figurave. Kështu, ju do të duhet të plotësoni detyrën me dorë. Për këtë qëllim, do të duhet të instaloni dhe aktivizoni shtojcën speciale WordPress të quajtur “Import External Images Plugin”. Pas kësaj, ju duhet të përdorni faqen “Media → Import Imazhe” dhe të filloni procesin e transferimit.
 10. Rregulloni Përshtatjet e WordPress-it. Ndërsa migroni nga Webflow në WordPress, ruajtja e trafikut duhet të jetë një nga përparësitë kryesore. Për tu siguruar që nuk do ta humbni trafikun tuaj në faqen e internetit, kontrolloni strukturën e URL-së së gjeneruar rishtazi në WordPress dhe nëse do të jetë e nevojshme të personalizoni permalidhjet. Për fat të mirë, WordPress është një platformë SEO-miqësore që do t’ju ndihmojë të rregulloni të gjitha URL-të siç duhet.
 11. Kontrolloni Disponueshmërinë e përmbajtjes. Për aq sa jo të gjitha përmbajtjet mund të transferohen nga Webflow në WordPress automatikisht, duhet të kontrolloni skedarët që kanë mbetur dhe t’i zhvendosni ato manualisht.
 12. Rregulloje faqen tënde të re. Sapo të keni mbaruar me hapat kryesorë të migracionit në uebfaqe, është koha për të vazhduar në personalizimin e tij. Merrni kohën tuaj për të eksploruar nuancat kryesore të WordPress dhe filloni të personalizoni projektin tuaj në detaje. Sigurohuni që të transferoni saktë etiketat kryesore të meta (titujt dhe përshkrimet) për secilën faqe të faqes tuaj.

Crucialshtë thelbësore të theksohet rëndësia e mbajtjes aktive të faqes suaj të Webflow derisa të siguroheni që procesi i migrimit të ketë përfunduar me sukses. Pasi të keni testuar performancën tuaj të re në faqen e internetit, mund të vazhdoni deri në një nga hapat më të rëndësishëm – transferimin e emrit të domain. Në rast se faqja juaj e internetit e Webflow ka një domen të regjistruar, ka kuptim ta transferoni atë tek ofruesi i zgjedhur i pritjes gjithashtu. Rregullat dhe hapat e nevojshëm për të trajtuar detyrën kryesisht do të varen nga hosti me të cilin planifikoni të punoni. Prandaj, merrni kohën tuaj për të eksploruar paraprakisht detajet e planit të pritjes që keni ndërmend të abonoheni.

Vija e poshtme

Procesi i kalimit nga Webflow në WordPress nuk është mjaft i komplikuar, por prapëseprapë kërkon të kuptuarit e procesit të migracionit, si dhe vëmendje dhe disa aftësi ose prejardhje për ta bërë atë një sukses.

Pasi të keni përfunduar procedurën e transferimit të faqes në internet, mos nxitoni të vazhdoni në promovimin e projektit tuaj. Sigurohuni që keni bërë gjithçka në rregull – kontrolloni mënyrën e funksionimit të faqes tuaj të internetit dhe korrektësinë e instalimit të shtojcave. Kushtojini vëmendje rregullimeve të korrigjuara të rregulluara dhe merrni kohën tuaj për të provuar versionin përfundimtar të faqes në internet.

Filloni me WordPress Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map