Kalimi nga Adobe Muse në WordPress

Kalimi nga Adobe Muse në WordPress

Në shumicën e rasteve, Adobe Muse pronarët e faqeve të internetit vendosin të migrojnë në WordPress sepse ata dëshirojnë të rritin performancën e projektit të tyre, të gjenerojnë më shumë trafik dhe të marrin ofruesin e besueshëm të pritjes me kosto të arsyeshme.

Kur bëhet fjalë për WordPress, sistemi mund të arrijë të gjitha këto nevoja dhe madje edhe më shumë. Opsionet e tij të fuqishme të integrimit, shkathtësia e shablloneve dhe shtojcave si dhe kostoja e arsyeshme e bëjnë atë të mbizotërojë mbi Adobe Muse, edhe pse, disa njohuri kodimi kërkohen për të punuar me shërbimin më pas..

Një avantazh tjetër është një mundësi për të zgjedhur një ofrues i besueshëm i pritjes. WordPress rekomandon zyrtarisht Bluehost për të gjithë përdoruesit e saj për shkak të reputacionit, fleksibilitetit, sigurisë dhe funksionalitetit të platformës. Plani më i lirë Bluehost do t’ju kushtojë 2,95 $ / muaj, por do të merrni shumë përfitime për këtë çmim, duke përfshirë shpejtësinë e shpejtë të ngarkesës së faqeve, rritjen e sigurisë, marketingun e gjerë të përmbajtjes dhe opsionet e SEO, funksionalitetin e e-commerce dhe shumë më tepër. Pra, nëse ka ndonjë gjë për të cilën nuk jeni të kënaqur, ndërsa përdorni Adobe Muse, patjetër që duhet të kaloni në WordPress.

Mendoni se procedura e migrimit nga një shërbim në tjetrin mund të jetë mjaft i mundimshëm për shkak të dallimeve midis platformave. Fakti që Adobe Muse është një krijues i faqeve në internet dhe WordPress është një CMS nënkupton procesin e pasojës dhe të kujdesshëm të migracionit, duke përfshirë nuancat teknike, përcjelljen e trafikut, përmbajtjen e duhur dhe transferimin e emrit të domain, ruajtjen e pozicioneve të motorit të kërkimit në uebfaqe, etj. Një shkathtësi e tillë e masave nënkupton qasje e qëllimshme. Këtu është një përmbledhje e hollësishme e opsioneve nga të cilat mund të zgjidhni, kur vendosni të migroni nga Adobe Muse në WordPress.

Adobe Muse në WordPress Transferimi në Uebfaqe: Profesionale ose DIY?

Në fakt, nuk ka rëndësi se cilat aftësi të projektimit në internet aktualisht keni dhe nëse e keni bërë atë më parë – ka çështje të shumta që mund të hasni gjatë gjithë procesit. Kështu, ekzistojnë dy mënyra që ju mund të konsideroni për të përfunduar procesin e migrimit me efikasitet maksimal. Këtu ata shkojnë:

Migrimi i automatizuar i faqes në internet

Nëse kjo është përvoja juaj e parë e transferimit në uebfaqe ose thjesht nuk dëshironi të shqetësoni për nuancat e migrimit të projektit më vete, mund të provoni metodën e mëposhtme. Për të filluar, së pari duhet të eksportoni faqen tuaj të internetit Adobe Muse si HTML dhe më pas shndërrojeni atë në WordPress.

Adobe Muse në eksportin HTML

Kjo mund të bëhet ose me integrimin e shtojcave speciale WP ose në modelin manual. Sidoqoftë, mbani mend se nuk është aspak e thjeshtë ta bësh atë për përdoruesit jo me përvojë pasi disa njohuri mbi bazat e kodimit do të kërkohen ende këtu. Prandaj, pse nuk punësoni një specialist për ta bërë atë për ju?

Ndihma profesionale

Ndërsa aplikimi i programeve të automatizuara të migrimit në uebfaqe është një përpjekje mjaft e rrezikshme, punësimin e profesionistëve është një zgjidhje shumë më e arsyeshme. Ekspertët kanë njohuri të dorës së parë për të gjitha hapat dhe veprimet që procesi përfshin. Po kështu, ata kanë përvojën e përfundimit të detyrave të tilla, kështu që, projekti juaj nuk do të jetë i pari në listë. Për më tepër, ata janë të vetëdijshëm për të gjithë parametrat dhe nuancat e veçanta të secilit shërbim me të cilin punojnë, gjë që zvogëlon rreziqet në dispozicion dhe rrit shanset për sukses nga prova e parë.

kaloni nga adobe muze te wordpress

Një aspekt tjetër që flet në favor të trajtimit të profesionistëve është fakti që ju do të jeni në gjendje të qëndroni në kontakt me ta pasi të keni kryer punën. Nëse ka ndonjë problem ose gabim që ju shqetëson ose keni ndonjë pyetje, thjesht do t’i kontaktoni ata në çdo kohë për t’i zgjidhur çështjet.

Për cilën mundësi të shkoni? Varet vetëm nga ju që të merrni vendimin përfundimtar, pasi të keni peshuar më parë të gjitha mirat dhe të këqijat e secilës prej opsioneve të listuara më lart. Sidoqoftë, ka edhe një zgjidhje më shumë – mund të përpiqeni të përfundoni vetë procesin tuaj, veçanërisht, nëse keni përvojë të caktuar në krijimin e faqes në internet. A jeni gati ta provoni? Atëherë udhëzuesi i mëposhtëm mund të jetë i dobishëm për ju, duke siguruar listën e shkurtër të masave dhe veprimeve që duhet të bëni për të përfunduar procesin me sherr minimale dhe rezultat maksimal.

Si të kaloni nga Adobe Muse në WordPress – Udhëzuesi i fundit

Nëse keni peshuar të gjitha të mirat dhe të mirat e metodave të mundshme të migracionit në internet Adobe Muse-to-WordPress dhe akoma keni vendosur ta përfundoni atë në mënyrë të pavarur, atëherë nuk do të shkoni pa një udhëzues të besueshëm që do të ndihmojë në rritjen e shanseve tuaja për rezultatin e suksesshëm të përpjekja. Këtu është lista e hapave të domosdoshëm:

  1. Instaloni WordPress. Si CMS, WordPress kërkon shkarkim dhe instalim paraprak. Nuk ka asgjë të komplikuar në lidhje me këtë proces – thjesht ndiqni udhëzimet që gjeneron sistemi për të përfunduar instalimin në dy minuta. Nëse akoma përballeni me problemet në mes të procesit të instalimit, ka shumë mësime dhe video për të shfletuar për t’ju ndihmuar të trajtoni me lehtësi detyrën.
  2. Zgjidhni Ofruesin e Pritjes. Siç u përmend më lart, WordPress nuk ofron host të integruar dhe, kështu, ekziston nevoja për të zgjedhur një ofrues të besuar përpara se të filloni me të vërtetë procesin e migracionit. Mësoni kushtet dhe çmimet e pajtimeve që ofrojnë sistemet për të zgjedhur zgjidhjen më të arsyeshme. Siç kemi vërejtur tashmë, Bluehost është një nga shërbimet më të besueshme për të kërkuar. Në rast se faqja juaj e internetit Adobe Muse vjen me një emër domain të regjistruar tashmë, ju do të duhet ta transferoni atë tek hosti i ri menjëherë për të mos humbur trafikun e faqeve në internet dhe pozicionet e SEO. Kontrolloni kushtet e transferimit të domenit dhe ndiqni udhëzimet për të përfunduar detyrën.
  3. Eksportoni përmbajtjen nga Adobe Muse. Për të eksportuar të gjithë përmbajtjen nga faqja juaj në internet e bazuar në Muse, së pari duhet të krijoni versionin HTML të tij. Për ta bërë këtë, arrini në panelin e kontrollit të sistemit, gjeni skedën File dhe më pas zgjedhni hapin “Eksport si HTML”. Kështu do të kopjoni elementët e kërkuar.
  4. Konvertoni Uebfaqen HTML në WordPress. Ju mund ta bëni këtë është disa mënyra. E para nënkupton transferimin manual të të gjithë elementëve. Krijoni llojet themelore të skedarëve dhe vendosni ato në një dosje të re me tema. Pastaj sillni CSS-në e faqes tuaj ekzistuese në fletën e punës të WP dhe ndani faqen e internetit në HTML në disa pjesë për të krijuar disa PHPcop të skedarëve tuaj HTML që lejojnë WP t’i bashkojë ato më pas. Ndryshoni formatin e header për ta bërë atë të pajtueshëm me CMS dhe ngarkoni modelin për projektin tuaj të ri. Sidoqoftë, bëhet e qartë se kjo mundësi është mjaft sfiduese për përdoruesit e rregullt. Kështu, ka kuptim të zgjidhni një metodë tjetër – përdorimin e shtojcave WP për konvertimin e faqes në internet. Thjesht shfletoni në internet për të zgjedhur një prej shtojcave të kërkuara për transferim WP, instaloni temën e re dhe më pas importoni uebfaqen tuaj Adobe Muse HTML në WordPress. Kjo është mjaft e thjeshtë dhe e shpejtë për të gjithë.
  5. Imazhe të importit. Tani, është koha për të importuar foto. Për sa i përket WordPress nuk mbështet importimin e automatizuar të imazhit, do të duhet ta bëni këtë manualisht. Me këtë qëllim, duhet të instaloni dhe aktivizoni një shtesë shtesë WP të njohur si “Importoni shtojcën e figurave të jashtme”. Sapo ta bëni këtë, shkoni te faqja “Media → Importoni Imazhet” dhe lëvizni imazhet e kërkuara.
  6. Kontrolloni dhe Vendosni Permalidhjet e WordPress. Kur lëvizni faqen tuaj të internetit Adobe Muse në WordPress, mos harroni të kontrolloni dhe rregulloni URL-të e krijuara rishtazi. Nëse është e nevojshme, rregulloje të gjitha lidhjet e nevojshme për rirendikimin e duhur të trafikut dhe ruajtjen e pozicioneve të faqes suaj të internetit.
  7. Zhvendosni të gjithë skedarët e mbetur. Disa skedarë mund të lihen në serverët Adobe Muse. Kontrolloni ato për t’i lëvizur ato në faqen tuaj të re të WordPress me dorë.
  8. Rregulloje projektin e ri. Më në fund, duhet të rregulloni në detaje faqen tuaj të re të bazuar në WordPress për t’i dhënë asaj modelin dhe funksionalitetin e preferuar. Kontrolloni disponueshmërinë e të gjitha etiketave meta për secilën faqe dhe të gjitha etiketat alt për secilën imazh. Kjo është një mënyrë e sigurt për të mbajtur pozicionet në dispozicion të motorit të kërkimit.

Vija e poshtme

Somewhatshtë disi e ndërlikuar ta quajmë një proces të lehtë kalimin nga Adobe Muse në WordPress. Kjo është për shkak se ju duhet të kujdeseni për përmbajtjen dhe transferimin e emrit të domain, si dhe në lidhje me zgjedhjen e pritjes. Kjo përfundimisht kërkon shumë kohë, kryesisht për shkak të dallimeve të sistemeve. Si rezultat, ju jeni që duhet të zgjidhni ofruesin e programeve të paraqitura të plotë dhe të kontrolloni korrektësinë dhe rëndësinë e procesit të transferimit të skedarëve. Natyrisht, kjo kërkon një shkallë të caktuar të ekspertizës në hartimin e internetit dhe njohuri për kodifikimin.

Ekziston edhe një aspekt që kërkon vëmendje: mos e çaktivizoni faqen tuaj të internetit Adobe Muse ose mos e fshini llogarinë derisa të siguroheni që faqja juaj e re e WordPress funksionon mirë dhe të gjitha pozicionet e motorit të kërkimit, si dhe parametrat e tjerë të rëndësishëm mbeten të pandryshuar. Testoni faqen tuaj të re si duhet për ca kohë për të qenë të sigurt se procesi i migrimit ishte një sukses.

Përdorni WordPress Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me