Dofarë duhet të krijoj një faqe në internet? Softuer i nevojshëm për të krijuar një faqe në internet

Dofarë duhet të krijoj një faqe në internet?

Pra, ju tashmë e dini se si funksionon Interneti. Ju e kuptoni ndryshimin midis faqes në internet dhe shfletuesit të internetit. Highshtë koha e duhur për të ndërtoni një faqe në internet nga e para e juaji. Ndërsa procesi i ndërtimit nuk është më një dhimbje në qafë, përdoruesit me absolutisht asnjë aftësi teknike kanë mundësi të mëdha për të shkuar live me projektet e tyre të reja në internet. Softverët e përparuar dhe mjetet e internetit sjellin ato mundësi.

Ata në të vërtetë e bëjnë të lehtë dhe të shpejtë ndërtimin, rregullimin dhe vendosjen e tyre. Në shumicën e rasteve, do t’ju duhet formë 6 minuta deri në disa orë për të dalë me një sit plotësisht funksional me përvojë kodimi zero. Pra, cilat janë ato mjete dhe si mund të ndihmojnë? Vazhdoni të lexoni artikullin për të zbuluar softuerin e nevojshëm për të krijuar një faqe interneti nga e para.

Përbërësit kryesorë të faqes në internet

Përkundër faktit që përdoruesit mund të mos kenë teknika të posaçme për të krijuar një sit nga zero, është me rëndësi jetike të kuptohen disa nga termat që lidhen me industrinë e uebit. Për më tepër, mund të jetë mirë të kuptojmë se si në të vërtetë funksionon faqja e internetit dhe cilat përbërës përbëhen nga ajo. Tashmë keni dëgjuar disa prej shprehjeve edhe pse mund të mos keni idenë më të mjegullt për ato që kuptojnë. Ne do t’i sqarojmë ato terma për ju.

Përbërësit kryesorë për të vendosur praninë tuaj në internet përfshijnë:

 1. Një faqe në internet – është një dokument në internet që mund të arrihet me anë të një shfletuesi të internetit duke shtypur në adresën e internetit.
 2. Faqja e internetit pret dhe menaxhon një përzgjedhje të faqeve në internet, si dhe i bashkon ato ose i ndan në grupe ose seksione specifike.
 3. Një emër domaini – është adresa juaj e internetit që mund të shihni në shiritin e kërkimit të shfletuesit.
 4. Një server në internet – është një kompjuter që pret skedarët dhe përmbajtjen e faqes suaj të internetit, si dhe siguron mundësinë e përdorimit të tij për përdoruesit përfundimtar.
 5. Motori i kërkimit – është një instrument në internet për të ndihmuar përdoruesit të gjejnë uebfaqen e nevojshme. Ai vjen si një sistem i thjeshtë navigimi për të shfletuar në rrjetë dhe për të shfletuar faqet që ju nevojiten.

Tani, vendosni të gjithë ata përbërës së bashku dhe do të merrni një të ashtuquajtur Global Web me miliona faqe interneti të gjalla dhe pronarë të tyre. Për ta bërë faqen e internetit të funksionojë, ju duhet një paketë fillestare e programeve dhe teknologjive në internet.

Instrumentet e Uebit të nevojshëm për të krijuar një faqe në internet

Interneti është plot me mjete të ndryshme për të krijuar një faqe në internet. Disa prej tyre janë mjaft themelore ndërsa të tjerët janë më të përparuar dhe të azhurnuar. Disa mjete janë në dispozicion falas ndërsa të tjerët vijnë me kosto shtesë. Teknologji të ndryshme kërkojnë qasje të ndryshme kur filloni t’i përdorni ato (softver online ose i shkarkueshëm, etj.).

Varet nga ju, cilin duhet të zgjidhni. Sidoqoftë, duhet të merrni parasysh disa faktorë jetikë që mund të përfshijnë:

 • Lehtësinë e përdorimit – a janë ato mjete mjaft të lehta për t’u përdorur? Ndërsa jeni një teknik jo-teknik, duhet të zgjidhni ato me ndërfaqen më të thjeshtë dhe kurbën minimale të të mësuarit
 • Seti i Veçorive – Sigurohuni që një instrument i zgjedhur ju lejon të trajtoni detyrën paraprake. Në të njëjtën kohë, kërkoni funksionim të zgjeruar. Një Redaktues Imazhi nuk është vetëm për prerje dhe prerje. Konsideroni ndryshimin e madhësisë së figurës, heqjen e elementeve, shtresa të shumta, etj.
 • Pritjet e buxhetit – disa mjete janë përsëri të lira, ndërsa të tjerët vijnë me kosto shtesë, shtesë të paguar ose versione premium. Sigurohuni që një manual mjet i zgjedhur i plotëson pritjet tuaja të buxhetit.

Për t’i vendosur gjërat lehtësisht për ju, ne kemi nxjerrë në pah disa kategori që mbulojnë të gjithë instrumentet e nevojshëm për të ndërtuar një faqe në internet. Ato përfshijnë burime të brendshme (PC me OS dhe shfletuesin e paravendosur), mjetet për krijimin e faqes në internet (ndërtuesit e faqeve të internetit dhe shablloneve), dhe softuer shtesë që nuk është i detyrueshëm por sigurisht që do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë (redaktorët grafikë dhe teksti). Le të shohim më nga afër secilën kategori.

1. PC me sistemin operativ të instaluar para-instaluar (OS)

Të kesh kompjuter nuk është e mjaftueshme për të filluar funksionimin e tij. Ju do të duhet të keni të instaluar një sistem operativ për të vazhduar më tej. OS është në të vërtetë shpirti i PC tuaj. Ai lëshon të gjitha funksionet kryesore, si dhe vetë kompjuterin. Mund të sigurojë gjithashtu disa veçori shtesë, mjete personalizimi dhe veçori të integruara tashmë. Ju duhet të vendosni, cilin do të zgjidhni.

Edhe pse me siguri e keni atë të instaluar, ne do të veçojmë vetëm 3 opsionet më të mira në dispozicion për përdoruesit.

Windows OS

Windows OS

Windows – është një sistem operativ popullor që mban mbi gjysmën e pjesës së tregut OS. Sistemi është shumë miqësor për përdoruesit, duke e bërë të thjeshtë vendosjen, logimin dhe fillimin e tij. Windows vjen në versione të shumta që azhurnohen rregullisht. Do version sjell një përzgjedhje të veçorive bazë, të cilat e bëjnë atë një zgjedhje # 1 të harduerit sot.

Karakteristikat kryesore të Windows:

 • Lehtësinë e përdorimit – shumica prej jush tashmë janë marrë me versionet e mëparshme të OS, përfshirë Windows XP ose Windows 7. Gjithçka është e thjeshtë dhe e njohur.
 • Përzgjedhja e softuerëve – Microsoft është rritur në një forcë mbizotëruese në tregun e pajisjeve duke ofruar shumë aplikime, shtesa dhe shtesa për sistemin operativ. Le ta përballojmë. Të gjithë kemi dashur të luajmë Mbledhjen e lojërave me letra Microsoft Solitaire.
 • Përditësimet e sistemit dhe të veçorive – Windows e lehtëson mbajtjen e kompjuterit tuaj pa probleme. Ai njofton çdo azhurnim të ri në dispozicion, si dhe siguron kopje rezervë të automatizuar me ndihmën e pikave të rivendosjes së sistemit.

Windows OS mund të jetë një zgjedhje e mirë nëse jeni përdorues i zakonshëm i shtëpisë, gamer ose punonjës i korporatës.

Linux OS

Linux OS

Linux ndryshon nga llojet tradicionale të sistemit operativ, pasi është një sistem operativ me burim të hapur. Nisur në vitin 1991, sistemi mund të përmbushet jo vetëm në pajisjet e desktopit, por edhe në smartphone dhe tablet, konzolat e lojërave, lexuesit e librave elektronikë, regjistruesit dixhital ose pajisjet e ruajtjes.

Karakteristikat kryesore të Linux Linux:

 • OS me burim të hapur – do të thotë që përdoruesit mund të modifikojnë dhe rregullojnë sistemin duke hyrë në kodin e tij burimor. Sigurisht, kjo i referohet vetëm përdoruesve me prapavijë të mjaftueshme teknike.
 • Licencimi fleksibël – për përdoruesit e licencuar nga GPL Linux, sistemi rezervon hapësirë ​​të mjaftueshme për modifikimin e softuerit, shpërndarjen ose ripërdorimin e pakufizuar.
 • çehre – OS është mjaft e vështirë për tu vendosur dhe instaluar f në krahasim me Windows ose Mac. Nga ana tjetër, përdoruesit mund të mbështeten në mbështetje të përparuar përmes forumeve të shumta Linux.

Mac OS

Mac OS

Ma OS – është një sistem operativ i pronarit i krijuar posaçërisht për përbërjen e pajisjes Apple. Me fjalë të tjera, përdoret vetëm në tabletët, laptopët dhe telefonat inteligjentë të Apple, përfshirë disa nga ato që mund të mbahen. Softueri u lançua për të kundërshtuar Microsoft-in. Ofron lehtësinë e përdorimit, si dhe një gamë të gjerë aplikacionesh të integruara.

Karakteristikat kryesore të Mac OS:

 • Aplikacione të integruara – nga regjistruesit e zërit dhe komandantët deri te shfletuesit në internet, kalendarët, llogaritësit, lajmëtarët dhe më shumë.
 • pajtueshmëri – përdoruesit janë të lirë të integrojnë aplikacione të ndryshme të palëve të treta. OS është kompatibil me softuer të ndryshëm për përdorimin e biznesit dhe shtëpisë.
 • Përshtatja e ndërfaqes – mund të ndryshoni madhësinë e artikujve të ekranit, të zëvendësoni sfondin e desktopit, të përfitoni nga mbështetja e monitorit, si dhe nga priza & tipar loje.

Kalimi midis versioneve të ndryshme të sistemit operativ mund të jetë një makth. Kështu që, nëse jeni mësuar me Windows, të punoni me Mac do të jetë si të rrëmbeni në kashtë me të gjithë elementët e vendosur në një mënyrë të ndryshme dhe të bezdisshme, dhe anasjelltas. Do të ngjiteshit më mirë në një program të vetëm.

2. Shfletuesit e Uebit

Një shfletues uebi – është një aplikacion softuerësh që duket se është udhëzuesi juaj për botën e brendshme të Ueb Global. Softueri ndihmon jo vetëm për të hyrë në faqet në internet, por edhe për të përdorur përdorimin e disa instrumenteve, mjeteve ose programeve në internet. Pasja e një shfletuesi është thelbësor në rast se vendosni të përdorni ndërtuesit e faqeve në internet SaaS ose zgjidhje popullore CMS. Përndryshe, nuk do të keni mundësi të përdorni mjetet e dizajnit në internet dhe të personalizuara.

Ndërsa sistemet operative zakonisht vijnë me shfletues tashmë të integruar (Windows vjen me Internet Explorer ndërsa Mac ka shfletuesin Safari të paracaktuar), ju mund të keni nevojë për softuer më të zgjeruar, me peshë të lehtë dhe funksionale për të shfletuar në internet.

Këtu janë 3 opsionet kryesore të përdoruesve me disa karakteristika thelbësore të përshkruara:

Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome – është shfletuesi më i popullarizuar me më shumë se 81% e përdoruesve në vitin 2019. Përveç performancës së mirë dhe mjeteve të intimitetit, shfletuesi vjen me një përzgjedhje të shtesave dhe aplikacioneve të integruara. Ato përfshijnë mjete të kontrollit prindëror, shërbime CPN, etj. Nga ana tjetër, Chrome është një nga shfletuesit e uritur nga burimet.

Karakteristikat kryesore janë:

 • Performanca e zgjeruar.
 • Mbështetje për shtesa të shumta dhe aplikacione.
 • Një shfletues me peshë të rëndë që kërkon shumë nga burimet e sistemit operativ

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

mozilla – është një shfletues popullor që kohët e fundit ka marrë riparimin më të madh në dekadën e fundit. Softueri është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur dhe fleksibël. Për më tepër, ajo ofron mbështetje të gjithanshme për shtrirje dhe mjete për të mbrojtur privatësinë e përdoruesve.

Karakteristikat kryesore janë:

 • Aplikacioni jo-fitimprurës pa tarifa ose ndarje të palëve të treta.
 • Pak burime të nevojshme për sistemin operativ.
 • Mjete të përparuara për mbrojtjen e privatësisë.

operë

operë

operë është nënvlerësuar për shumë vite. Shfletuesi i uebit ofron funksionalitet të shkëlqyeshëm dhe mjete të integruara që janë jetike për shfletim efektiv në internet. Për shembull, përdoruesit mund të përfitojnë nga bllokues të integruar të reklamave përveç funksionalitetit të Opera Turbo. Përdoret për të kompresuar trafikun dhe për të siguruar qasje më të shpejtë në faqet e internetit të njohura. Për më tepër, aplikacioni ofron mjete të shumta personalizimi dhe shtesa për të mundësuar.

Karakteristikat kryesore janë:

 • Ngarkesë e shpejtë e faqeve falë Opera Turbo.
 • Bllokues i integruar.
 • Mbështetje për më pak shtesa nëse krahasohet me konkurrencën.

4. Ndërtuesit e faqeve në internet

Ideja e përdorimit të krijuesve të faqeve në internet është të lejoni përdoruesit t’i qasen ata përmes shfletuesit pa softuer shtesë ose shkarkime shtesë. Ju thjesht regjistroheni dhe filloni procesin e redaktimit. Ne kemi veçuar disa mundësi të mira për sa i përket lehtësisë së përdorimit, grupit të veçorive dhe përballueshmërisë:

WixWix – është një platformë udhëheqëse për ndërtimin e faqeve të internetit e mirë për krijimin e llojeve të ndryshme të faqeve të internetit. Ajo ofron një veçori të pasur të vendosur për projekte të biznesit të vogël, portofolet, dyqanet dixhitale, etj. Softueri përdor teknologjitë më të fundit për t’i lejuar newbies të krijojnë faqe në minuta duke përdorur mjetin Wix ADI të Inteligjencës artificiale. Asnjë aftësi kodimi nuk është e nevojshme ndërsa plani me një domen të lirë, pritje dhe pajisje vizuale fillon me 13 dollarë në muaj. Wix.com

uKituKit – është një nga ndërtuesit më të lehtë dhe më të përballueshëm të faqeve të internetit të dizajnuara për faqet e internetit të bazuara në përmbajtje, portofolet dhe përfaqësimin e biznesit të vogël. Softueri përmban një redaktues intuitiv WYSIWYG përveç një përzgjedhjeje të modeleve adaptive, integrimit të palëve të treta dhe mbështetje të menjëhershme duke filluar nga 4 dollarë në muaj. uKit.com

Përfitimi kryesor i përdorimit të ndërtuesve të faqeve në internet është që ju të mund t’i përdorni ato sa herë që dëshironi. Një përdorues ka nevojë vetëm për një pajisje të lidhur në internet dhe të dhëna për t’u loguar. Nuk ka nevojë të shkarkoni disa versione që kanë instaluar në shumë pajisje. Të gjitha instrumentet e ndërtimit të faqes në internet mund të arrihen me një klikim.

Redaktimi në internet vjen si një avantazh tjetër jetësor këtu. Do të thotë që të gjitha ndryshimet ruhen automatikisht pa qenë e nevojshme të rishikoni çdo epokë gjatë gjithë kohës pasi të keni bërë disa përditësime të lehta të përmbajtjes. Për më tepër, ju mund të shikoni ato ndryshime në kohë reale, gjë që është e pamundur kur përdorni ndërtuesit e faqeve në internet.

5. Ndërtuesit e faqeve në internet

Disa aplikacione për krijimin e faqes në internet nuk kërkojnë lidhje interneti. Përdoruesit mund të zgjedhin një softuer të shkarkueshëm dhe ta përdorin pa marrë parasysh nëse ka një rrjet Wi-Fi apo jo. Përfitimi kryesor i platformave të tilla është që ju të mund të punoni në krijimin e faqeve në internet sa herë që ju nevojitet pavarësisht vendndodhjes. Thjesht vendosni aplikacionin dhe hyrni çdo herë në veçoritë e tij.

Dobësia kryesore këtu është se ju ndoshta do të duhet të paguani për versione të shumta në rast se përdorni programin në pajisje të shumta. Përndryshe, do të keni mundësi të përdorni programin nga një kompjuter i vetëm, i cili nuk është shumë i përshtatshëm. Një tjetër dobësi është se ju ende do të duhet lidhja e Internetit për të importuar një shabllon të krijuar tashmë ose ta keni të instaluar në serverin tuaj.

Lajmi i mirë është se ekzistojnë edhe platforma të paguara dhe falas, të cilat ofrojnë qasje të pakufizuar në tiparet e tyre me kosto zero. Le të hedhim një vështrim në disa shembuj:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – një aplikim me pagesë i nisur nën flamurin Adobe. Mjeti e bën të lehtë krijimin e modeleve dinamike në internet megjithëse është mjaft komplekse dhe e shtrenjtë. Përdoruesit që nuk kanë aftësi për kodim ose dizajnim në internet mund të kenë shpinë kundër murit. Adobe Dreamweaver

MobiriseMobirise – një program offline i shkarkueshëm që është i pajtueshëm me Windows dhe Mac OS për fleksibilitet maksimal. Platforma është e lirë për t’u përdorur dhe përmban paraqitjet e gatshme të dyqaneve dixhitale, përveç dizajnit të përgjegjshëm të uebit, mënyrën e shikimit të celularit, etj.. Mobirise

Lajmi i keq për të gjitha sa u përmend më lart është se ato nuk janë të mira për fillestarët. Ata kërkojnë të paktën ca kurbë të mësimit bazë ose përvojë të kodimit. Për këtë arsye, duke zgjedhur për ndërtuesit e faqeve në internet me funksionalitet tërheqës dhe rënie si dhe të gjitha tiparet e përfshira në paketë mund të jenë një mundësi më e mirë.

6. Mjete shtesë jo të detyrueshme

Ne kemi diskutuar disa pasuri të detyrueshme të nevojshme për të krijuar një faqe interneti nga e para. Përveç kësaj, ju mund të përfitoni nga mjete shtesë. Ato nuk janë të detyrueshme, por ende mund ta bëjnë procesin e zhvillimit shumë më të shpejtë dhe më të lehtë. Të mos i konsiderosh ato do të ishte një gabim.

Kur themi instrumente shtesë, nënkuptojmë redaktorët e tekstit dhe grafikëve që të punojnë me përmbajtjen e formateve dhe llojeve të ndryshme. Ju mund të keni nevojë për të shkruar dhe ruajtur tekste të shumta, si dhe pjesë të kodit burim në një vend të vetëm. Gjithmonë është më mirë t’i kopjoni dhe ngjitni në vend që t’i shkruani nga e para çdo herë.

Për më tepër, pronarët e faqeve të internetit duhet të përpunojnë imazhe dhe foto të shumta për ta bërë projektin e tyre më tërheqës. Kjo është ajo ku redaktorët grafikë janë jetike. Ato ndihmojnë jo vetëm që të ndryshoni përmasat dhe të korrni imazhet tuaja, por gjithashtu t’i kompresoni ato, të personalizoni, të shtoni efekte, shtresa të reja, etj.

Redaktorët e tekstit

Përdoruesit mund të përfitojnë nga disa lloje të redaktuesve të tekstit. Kategoria e parë përfshin redaktorë tashmë të integruar që vijnë me secilin nga sistemet operative. Përdoruesit e Windows mund ta gjejnë Notepad tashmë të integruar në sistemin operativ. Mac OS ka instaluar TextEdit ndërsa Linux vjen me Kate, LeafPad dhe disa të tjerë.

Nga njëra anë, të kesh redaktorë të integruar është e mirë. Nga ana tjetër, përdorimi mund të jetë i ndërlikuar. Për shembull, Notepad është i përsosur për të ruajtur pjesë të tekstit ose kodin burimor. Sidoqoftë, nuk ka shumë prej mjeteve të formatimit ose personalizimit.

Kjo është ajo ku ju mund të preferoni që paketa Microsoft Office të jetë në përputhje me të gjitha versionet e sistemit operativ. Ai përfshin jo vetëm redaktorët e tekstit, por edhe Excel, PowerPoint dhe disa instrumente të tjera të shkëlqyera që mund të vijnë në dispozicion.

Përdorimi i redaktuesve në internet është një alternative tjetër. Ata punojnë në të njëjtën mënyrë redaktorët tradicionale me ndryshimin e vetëm: ata janë të arritshëm përmes shfletuesit tuaj dhe kërkojnë një lidhje interneti. Shumica prej jush keni përdorur paketën në internet të bazuar në cloud të zyrës së Google me të gjitha karakteristikat e njëjta si në paketën tradicionale të zyrave të punës. Të gjitha informacionet ruhen automatikisht në cloud me një shans për punë bashkëpunuese. Ju mund të redaktoni të njëjtin dok, prezantimin PowerPoint ose tabelën Excel së bashku me shokët tuaj të ekipit nga distanca.

Redaktorët grafikë

Siç kemi thënë më herët, një redaktues grafik nuk është thjesht për të korrur dhe prerë imazhet. Lloji i redaktuesit varet nga nevojat e projektit, si dhe prejardhja juaj teknike. Disa aplikacione janë të lehta për t’u përdorur ndërsa të tjerët kërkojnë disa prejardhje të projektimit.

Edhe një herë, pronarët e faqeve të internetit duhet të marrin parasysh mundësitë e tyre financiare, pasi disa softuerë janë falas ndërsa programet e tjera janë në dispozicion me modele të bazuara në pajtime ose të vijnë me llogari premium për të hyrë në të gjitha karakteristikat.

Gjithashtu, vendosni se si do të përdorni një modifikim. A do të jetë një aplikacion në internet si Canva? Aty mund të përdorni shabllone të gatshëm për flamuj, prezantime, postime në Facebook ose Instagram ose të krijoni një dizajn unik të tuajin. Softueri kërkon regjistrim të thjeshtë me llogarinë tonë sociale. Një plan falas është në dispozicion me karakteristika të kufizuara.

Photoshop Elements – është ndoshta shembulli më i mirë i një redaktori grafik që mund të shkarkohet. Ajo vjen me një përzgjedhje të gjerë të instrumenteve të redaktimit të shtresave dhe kompresimit të imazhit për të punuar me elementë të shumtë të projektimit. Një redaktues i fuqishëm nuk është i lehtë për fillestarët. Por, pasi ta keni trajtuar atë, redaktimi i imazheve, konvertimi dhe optimizimi i tyre do të jetë një pjesë e një torte.

Në fund të fundit

Për të ndërtuar një faqe në internet, mund t’ju duhet një grup asetesh dhe mjetesh. Disa nga instrumentet janë integruar tashmë në sistemin tuaj operativ ndërsa të tjerët kërkojnë shkarkim shtesë ose qasje në internet. Pavarësisht se çfarë zgjidhni, lista e softverëve të nevojshëm për të krijuar një sit përfshin një kompjuter operativ me OS të instaluar tashmë, një shfletues të besueshëm të uebit, platforma të ndërtimit në internet ose të shkarkueshëm si dhe redaktorë të tekstit dhe imazhit.

Me kaq shumë mundësi në internet, do të gjeni mjetin që ju përshtatet më shumë në lidhje me përvojën teknike, përputhshmërinë e softuerit dhe pritjet e buxhetit.

Krijoni një faqe në internet falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me