Dizajnimi personal i uebit vs Tema e WordPress: Cila mënyrë për të zgjedhur?

Dizajni me porosi i Web-it kundrejt Tema e WordPress: Cila mënyrë për të zgjedhur?

A jeni duke kërkuar një shans për të shkuar në internet me faqen tuaj të internetit të markës së re apo keni nevojë për të azhurnuar projektin ekzistues për ta bërë atë të duket më elegant dhe ndërveprues? Pronarët e faqeve të internetit dëshirojnë për një veçori më të pasur për t’i mbajtur vizitorët e tyre të angazhuar. Pavarësisht nëse duhet të ndërtoni një dyqan dixhital në rritje ose një portofol profesional të biznesit, së pari do të duhet të mendoni për pamjen e tij.

Duke marrë parasysh që planifikoni të ndërtoni faqen tuaj të ardhshme në WordPress, i cili është një nga më të njohurit dhe CMS më i gjatë në dispozicion sot, ju në të vërtetë keni dy rrugë të ndryshme për të zgjedhur:

  1. E para është të punësoni një ekip profesional të zhvilluesve për të krijuar një dizajn krejt të ri dhe unik në internet nga e para.
  2. Mënyra e dytë për të zgjedhur temat e gatshme të WordPress që përfaqësojnë mijëra shabllone të përgjegjshëm për çdo lloj faqe interneti dhe kategori biznesi.

Të dy opsionet kanë goditje dhe humbje të dukshme. Zgjedhja do të varet kryesisht nga qëllimet tuaja, kompleksiteti i faqes në internet, buxheti, afatet kohore dhe çështjet e tjera thelbësore të përcaktuara nga projekti. Për të kuptuar, cila rrugë ju përshtatet më shumë, duhet të identifikojmë dy opsionet dhe të sqarojmë ndryshimin.

Farë është uebsajti i ndërtuar me porosi?

Dizajni me porosi i uebit nënkupton krijimin e stilit të ardhshëm të faqes suaj të internetit nga e para. Me fjalë të tjera, do t’ju duhet të punësoni një ekip profesionistësh që do të ridizajnojnë ose krijojnë një faqe të re dhe faqosje faqesh, animacion, efekte vizuale, fonte, etj.. Dizajnuesit e uebit gjithashtu do të zbatojnë disa nga veçoritë UI / UX, do të krijojnë forma dhe elementë të personalizuar për projektin, do të sigurojnë përshtatjen në internet në internet dhe aspekte të tjera thelbësore në varësi të kërkesave ose nevojave tuaja.

Qasja do të funksionojë për pronarët e biznesit që dëshirojnë të zbatojnë një qasje unike dhe individuale për klientët që ofrojnë veçori ekskluzive dhe funksionalitet në internet. Në të njëjtën kohë, procesi është jashtëzakonisht i gjatë dhe i shtrenjtë. A është vërtet e nevojshme për projekte më të vogla dhe më të thjeshta? Vazhdoni të lexoni artikullin për të gjetur përgjigjen.

Cila është tema Custom WordPress?

WordPress krenohet me qendrën më të madhe të temave dhe shablloneve. Përdoruesit mund të zgjedhin mijëra faqosje të gatshme të faqes në internet, pavarësisht nga ngrohtësia ose biznesi që ata përfaqësojnë. Të gjitha temat e WP zhvillohen nga palë të treta ose zhvillues të pavarur, të cilët bëjnë publikimin e modeleve pas publikimit.

Temat e WordPress Temat e WordPress

Disa kodues dhe programues janë të gatshëm t’i ndajnë temat e tyre falas. Të tjerët prezantojnë modele premium me një grup të pasurive më të pasura, dizajn më të azhurnuar dhe burime të tjera për një tarifë fikse. Ne do të diskutojmë çmimin pak më tej. Të gjitha shabllonet janë në dispozicion si pjesë e burimit të hapur CMS që do të thotë që ju jeni i lirë t’i modifikoni ose rregulloni ato në rast të përvojës së kodimit të PHP / CSS..

Për më tepër, çdo përdorues i WordPress ka një shans të krijojë temën e tij ose të saj me porosi me ndihmën e Wordxress Codex. Ajo siguron një sërë këshillash dhe instrumentesh të dobishme teknike për të hartuar një faqe interneti tuajin. Fatkeqësisht, tipari nuk do të funksionojë kurrë për teknikët jo-teknikë dhe newbies ndërsa zgjedhja e modeleve të gatshme është një mënyrë më e shpejtë dhe më e lehtë për vendosjen..

Ndërsa të dyja faqet e internetit të ndërtuara me porosi dhe temat e WordPress shërbejnë në të vërtetë të njëjtat synime, ky artikull është të theksojë avantazhet kryesore të të dy zgjidhjeve si dhe rëniet kryesore. Cila është më e mirë dhe pse? Cila rrugë do të përmbushë kërkesat tuaja individuale përsa i përket buxhetit apo çështjeve teknike? Cili është më i mirë për projektet e krijuara rishtazi, si dhe për biznesin në rritje? Le të përpiqemi t’u përgjigjemi këtyre pyetjeve.

Dizajnim personal i uebit

Kur zbatoni dizajnin personal të uebit, në të vërtetë merrni një uebfaqe me veçori të krijuara nga bosh për të përmbushur qëllimet tuaja specifike të biznesit. Një faqe në internet do të shfaqë një pamje unike me aftësi dhe funksionalitete të bëra me porosi të testuara nga ekipi i profesionistëve me përvojë.

Ju mund të implementoni çdo formë, element ose bllok që dëshironi të keni më shumë përdorues. Zgjidhja është e mirë për kompanitë dhe korporatat në rritje që kërkojnë një prani të fortë në internet, si dhe mundësi të fuqishme për rebranding.

Proçeset e dizajnit të personalizuar të uebit:
Konsiderime për krijimin e faqeve në internet:
&# X2714; Dizajn dhe funksionalitet unik – Uebfaqet e krijuara me porosi janë zhvilluar nga kanavacë e zbrazët. Do të përcaktoni mënyrën si do të duket, si dhe tiparet që mund të ketë. Asnjë nga konkurrentët tuaj të ngrohtë nuk do të ketë të njëjtën faqe.
&# X2714; Optimizimi i SEO – SEO nuk ka të bëjë vetëm me redaktimin e URL-ve dhe përshkrimet e meta, si dhe tregon fjalët kyçe të fokusit. Faqet e krijuara me porosi janë më tërheqëse për zvarritësit e motorit të kërkimit. Ata i duan projektet unike, që do të thotë renditje më e lartë e SEO-së përveç skanimit të duhur të përmbajtjes.
&# X2714; Projektet e shkallëzuara – një biznes në rritje nuk ndalon kurrë zhvillimin e tij. Do të thotë që mund të keni nevojë për një uebfaqe plotësisht të shkallëzuar që siguron përshtatje të shpejtë me teknologjitë e azhurnuara duke siguruar funksionim të qetë. Uebfaqet e krijuara me porosi janë më të shkallëzuara nëse krahasohen me shabllone me porosi të WordPress.
Etiketa të mëdha çmimesh – punësimi i një ekipi të stilistëve të internetit me porosi do t’ju kushtojë një pasuri. Mimi mund të jetë midis mijëra dhe qindra mijëra në varësi të kompleksitetit të projektit dhe tipareve që ju nevojiten për të zbatuar. Për më tepër, përgatituni të paguani më shumë sa herë që keni nevojë për të azhurnuar faqen tuaj, si dhe të shtoni veçori të reja ose modifikoni ato ekzistuese.
Procesi i harxhimit të kohës – krijimi i faqeve të internetit të krijuara me porosi tregon shumë kohë. Procesi përbëhet nga disa faza, përfshirë stereotipizimin, zhvillimin, testimin, mirëmbajtjen, etj. Procesi mund të zgjasë deri në disa muaj. Kjo kurrë nuk do të funksionojë në rast se dëshironi për një vendosje të shpejtë

Temat e WordPress

Temat e WP janë akoma basti më i mirë për blogerët, kompanitë e biznesit të vogël dhe llojet e tjera të faqes në internet që nuk kërkojnë komplekse shtesë. Nuk ka nevojë të paguani shumë ose të prisni me javë të tëra nëse dëshironi të filloni një portofol të një fotografi ose një dyqan të vogël në internet. Temat e WordPress kanë gjithçka që ju nevojitet për t’i shërbyer qëllimeve tuaja përsa i përket përshtatjes, përshtatjes, SEO ose menaxhimit të përmbajtjes.

Pro Temat e WordPress:
Temat e WordPress Cons:
&# X2714; Kostot e ulta – Temat e WP janë në dispozicion për përdoruesit me çdo buxhet. Ju mund të merrni një shabllon falas dhe ta rregulloni atë ose të zgjidhni tema Premium të paguar që janë akoma 30-50 herë më të lira nëse krahasohen me modelin e internetit të personalizuar.
&# X2714; Vendosja e shpejtë – Temat e WP nuk kanë nevojë për kohë për zhvillim. Ata vijnë me skedarë të gatshëm. E tëra që ju duhet është të trajtoni disa cilësime bazë kur filloni, shtoni përmbajtje dhe shkoni në internet me uebfaqen tuaj të gatshme për përdorim. I gjithë procesi do t’ju marrë jo më shumë se disa orë.
&# X2714; E shkëlqyeshme për Newbies – Asnjë aftësi ose njohuri e veçantë nuk kërkohet për të punuar me temat e WP. Sidoqoftë, nëse ende dëshironi të përfshiheni në redaktimin e PHP / CSS, modelet do t’ju ofrojnë një mundësi të tillë.
&# X2714; lakueshmëri – gamën e temave po rritet çdo muaj. Përdoruesit mund të zgjedhin atë që i përshtatet biznesit të tyre dhe nevojave të tjera. Të gjitha shabllonet i referohen kategorive të ndryshme nga tregtia elektronike, kujdesi shëndetësor dhe B&B ngrohtë për të ngrënë jashtë, portofolet, faqet e uljes, faqet me një faqe dhe më shumë.

Shumica e modeleve duken njësoj – pasi modeli të bëhet publik, çdo përdorues është i lirë ta shkarkojë atë dhe të personalizojë. Do të thotë që shablloni juaj mund të përdoret nga mijëra pronarë të faqeve të internetit në të gjithë botën. Ju nuk duhet të presin që ekskluziviteti i dizajnit të dalë në pah. Nga ana tjetër, përdoruesit kanë mjete dhe plugins të mjaftueshme për të rregulluar paraqitjen ekzistuese.
Mbështetje minimale – krijimi i faqeve të internetit WP do të thotë që ju jeni vetë me miliona përdorues si ju ndaj përvojës së tyre në forume aktuale. Ky është në fakt i vetmi burim informacioni përveç disa udhëzuesve të pavarur të videos në YouTube ndërsa faqet e krijuara me porosi konsiderojnë mbështetjen e zhvilluesve në secilën fazë të procesit të zhvillimit.

Disa gjithashtu mund të thonë se temat e WP vijnë me aftësi të kufizuara të optimizimit të SEO. Problemi mund të zgjidhet duke përdorur shtojca të ndryshme. Për më tepër, ne mund të hasim në shumë faqe interneti të ndërtuara në tema me porosi WP që kanë arritur në majë.

Cila mënyrë për të zgjedhur?

25% e të gjithë faqeve të internetit në internet janë ndërtuar duke përdorur tema WP. Ky fakt dëshmon se modelet WP ende funksionojnë sa herë që keni nevojë për të krijuar një përfaqësim të qëndrueshëm në internet. Për më tepër, ata u përshtaten përdoruesve me çdo buxhet ndërsa dizajni në internet me porosi është për ata që janë të gatshëm të paguajnë mijëra dollarë. Le të hedhim një vështrim në etiketat e çmimeve dhe kostot e zhvillimit.

Pmimi i temës me porosi WP

Siç kemi thënë më parë, përdoruesit me buxhet të kufizuar mund të zgjedhin modele falas në mënyrë që të ndërtojmë një faqe në internet me kosto zero. Problemi kryesor është se praktikisht të gjitha temat e lira kanë në thelb të njëjtën strukturë dhe paraqitjet tipike pa karakteristika ekskluzive për të dalë përveç mijëra dhe miliona shkarkimeve. Do të thotë që do të duhet ta rregulloni disi ose të keni faqen e internetit që duket njësoj si miliona të tjerë.

Modelet e primit dhe të paguara mund të jenë një zgjidhje e mirë për këtë problem. Ato vijnë me një dizajn më tërheqës, efekte vizuale të azhurnuara, paraqitje të ndryshme faqesh dhe strukturë të përgjithshme të faqes. Nëse vendosni të zgjidhni një temë premium, mund t’ju ​​kushtojë nga 30 deri në 300 dollarë. Për ato para, ju merrni stabilitet të përmirësuar përveç fleksibilitetit të zgjeruar.

Lexoni gjithashtu: Sa kushton për të ndërtuar një faqe në internet?.

Kostoja e Ndërtuar e faqes në internet

Punësimi i një ekipi të stilistëve në internet është një qasje shumë më e shtrenjtë. Ju merrni një ekip profesionistësh që njohin të gjitha konceptet më të fundit grafike dhe trendet UI / UX, si dhe keni një grup instrumentesh për të sjellë në jetë çdo ide të projektimit.

Dizajnuesit me përvojë të uebit përdorin programe të ndryshme grafike si dhe platforma prototipuese jo vetëm për të krijuar një strukturë në internet, por edhe për të provuar se si funksionojnë funksionet dhe sigurojnë funksionimin e qetë të projektit. Shërbimi është larg të qenit i lirë:

  • Marrja me qira e një agjencie të ciklit të plotë të projektimit do t’ju kushtojë nga $ 3,000 – $ 5,000 për një faqe në internet të thjeshtë me moshat minimale dhe pa veçori të veçanta.
  • Një uebfaqe plotësisht funksionale me opsione që ju nevojiten do t’ju kushtojë nga 10,000 dollarë.
  • Projektet e ndërlikuara fillojnë nga 20,000 dollarë dhe më të lartë.

Lexoni gjithashtu: Sa kushton të punësosh një Zhvillues Web ose një Designer Web.

Mos harroni për mirëmbajtjen dhe mbështetjen e faqes në internet. Ju do të duhet të paguani për atë veç e veç. Për më tepër, modifikimet ose përmirësimet e mëtutjeshme, të cilat do të jenë të nevojshme në një pikë të zhvillimit të biznesit, gjithashtu do t’ju kushtojnë të paktën disa qindra.

Sigurisht, ju mund të punësoni freelancer dhe të zvogëloni shpenzimet e dizajnit në internet. Sidoqoftë, të punosh me përkthyes të pavarur vjen me mungesën e garancive. Ju jeni përgjegjës për të gjitha rreziqet që i referohen kualifikimit, cilësisë së shërbimit dhe çështje të tjera thelbësore.

përfundim

Ndërsa gjithnjë e më shumë faqe shfaqen në internet çdo ditë, gjithmonë ekziston një vend për hartimin e faqeve me porosi. Opsioni është mundësia e vetme që kompanitë e mëdha dhe korporatat e themeluara të dalin jashtë. Sidoqoftë, nuk ka kuptim për ndërmarrjet më të vogla ose individët me projekte më të thjeshta, të cilët vetëm fillojnë.

Temat e WP ofrojnë një seri të plotë karakteristikash që ju nevojiten që nga fillimi, si dhe për t’u rritur. Ata nuk kërkojnë ndonjë aftësi teknike dhe janë perfekte për newbies. Përdoruesit mund të kursejnë kohë dhe para, që mund të jetë një faktor vendimtar për disa kompani.

Ndërtuesit e faqeve në internet duket se janë një mënyrë tjetër për të shkuar në internet që ia vlen të përmendet. Projektuar për të ndihmuar newbies të krijojnë faqe me zero njohuri teknike brenda pak minutash, softveri i avancuar jep lehtësinë e përdorimit falë WYSIWYG dhe funksionalitet tërheqje dhe rënie, integrim super i lehtë, modele të gatshme reaguese të mbushura me karakteristika dhe shtesa përkatëse. Farë është më e rëndësishme, ndërtuesit e uebfaqeve vijnë si një zgjidhje gjithëpërfshirëse pa nevojën për të menaxhuar veçmas hostimin, domenin ose sigurinë.

Thjesht zgjidhni rrugën që ju përshtatet më shumë dhe shkoni në internet me faqen tuaj të internetit profesionale!

Krijoni një Uebfaqe me WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me