Search Engine Optimization 101

Kisvállalkozási útmutatónk a keresőmotor-optimalizáláshoz (SEO). Ismerje meg a SEO alapjait és az indulás módját, hogy rangsorolhasson a keresőmotorokban.


legjobb SEO cégek

Szeretné, ha webhelyét rangsorolja olyan keresőmotorokban, mint a Google & Bing? Ha igen, akkor el kell kezdenie a webhelyén valamelyik keresőmotor-optimalizálást (általában SEO rövidítésként). Ebben a cikkben a SEO alapjait tárgyaljuk, és bemutatunk néhány dolgot, amelyeket meg kell tennie a keresőmotorok jobb rangsorolása érdekében. Tehát kezdjük az alapokkal!

Mi a SEO?

A SEO az a folyamat, amely befolyásolja egy weboldal vagy weboldal láthatóságát a keresőmotor fizetetlen eredményeiben, és magasabbra kell helyezni a keresőmotor eredményoldalán (röviden a SERP rövidítése). Más szavakkal, ez alapvetően azt jelenti, hogy megpróbáljuk elérni, hogy webhelye jól rangsorolódjon a keresőmotorokban, mint például a Google és a Bing, hogy az emberek megtalálják Önt keresés közben! Az alábbiakban egy példát mutatunk be a Wikipedia weboldalának rangsorolására, mint a Google által a „mi a seo” kulcsszó 4. eredményére. Általában minél magasabb a weboldal a SERP-ken, akkor annál nagyobb láthatóságot és forgalmat fog elérni. Végül is, hányszor próbáltál meg új keresést, ahelyett, hogy a 2. oldalra lépne?

Mi a SEO

Mint el tudod képzelni, számos előnye van annak, ha webhelye jól helyezkedik el a keresőmotorokban … A probléma az, hogy ez megtörténjen. A webhelyek rangsorolásának kiszámításához a keresőmotorok jellegének és a növekvő bonyolultságnak köszönhetően a SEO hosszú és unalmas folyamat. Tehát minél hamarabb elkezdi kezdeni, annál jobb. A SEO sem könnyű. Valószínűleg számtalan webhely már próbálja rangsorolni ugyanazokat a kulcsszavakat, mint az Ön webhelye. Emiatt sok kulcsszó rendkívül versenyképes a rangsorolás szempontjából, és a kisvállalkozás tulajdonosai számára nagyon nehéz lehet őket beszerezni. Javasoljuk, hogy bízjon egy professzionális SEO céget, hogy segítsen elérni SEO céljait. Lásd: Szüksége van-e egy SEO-társaságra többet megtudni. Ennek ellenére ez még egy hosszú és nehéz folyamat lesz. Függetlenül attól, hogy professzionális SEO-t kell felvennie, érdemes mindkét irányban megismerni a SEO alapjait, hogy megalapozott döntést hozhasson vállalkozása számára..

Onsite Vs. kihelyezett

A SEO végrehajtása általában két fő részre bontható – helyszíni és helyszíni SEO-ra hivatkozva. A helyszíni SEO a fizikai weboldal műszaki optimalizálására vonatkozik, míg a helyszíni SEO a webhelyén kívüli külső eljárásokra utal. A SEO cégek többsége webhelyének helyszíni ellenőrzésével kezdődik, hogy elemezze, milyen technikai optimalizálások javíthatók annak biztosítása érdekében, hogy webhelye a lehető legkeresettebb legyen. Miután ez befejeződött, áttérnek a figyelmükre a telephelyen kívüli SEO eljárásokra, és folytatják ezt a munkát minden hónapban, amíg a szerződésed nem jár. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a helyszíni és a helyszíni SEO jobb megértése érdekében:

Példák a helyszíni SEO-ra:

 • Fedezze fel a helyes kulcsszavakat – A megfelelő kulcsszavak felfedezése alapvető fontosságú a SEO kampány sikere szempontjából. Ha nem tudja, mit keres a fogyasztó, akkor honnan tudja, mit célozzon meg? Az olyan eszközökkel, mint a Moz Kulcsszóválasztó, a Google Kulcsszótervezője és a SEMRush, kitalálhatja, hogy a rést milyen kulcsszavakra keresik, és milyen kulcsszavakat célozzák meg a versenytársak. Ezek a kulcsszavak képezik a kampány gerincét.
  Annak meghatározása, hogy milyen kulcsszavakat célozzon meg egy kulcsszótervező eszköz segítségével
 • A címcímkék, címsorok, képek és tartalom optimalizálása – Miután megvizsgálta és felfedezte a cél kulcsszavait, stratégiai szempontból hajtsa végre ezeket a kulcsszavakat a címcímkékben, a címsorokban (H1 – H6), a kép alternatív szövegében (alt attribútumok) és az oldal tartalmában. Vigyázzon, ne menj túl messzire. Tartalmának elsősorban és leginkább az emberek számára olvashatónak kell lennie!
 • URL átalakítása – A webhely minden oldalának jól kidolgozott URL-címmel kell rendelkeznie, hogy szemantikailag értelmezhető legyen. Optimalizálja az egyes URL-eket leíró jellegűvé, miközben fontos kulcsszavakat tartalmaz. Minden URL-nek tömörnek kell lennie – általában legfeljebb 75 karakter hosszú lehet.
 • Hozzon létre egy XML webhelytérképet – Az XML webhelytérkép megmondja a keresőmotoroknak a webhelyen található oldalakat, azok egymáshoz viszonyított fontosságát és az oldalak frissítésének gyakoriságát. Az XML webhelytérkép általában csak a keresőmotor számára hasznos.
 • Törött oldalak javítása vagy átirányítása – Fontos, hogy megtalálják és címezzék a törött (4xx hiba) oldalakat a webhelyen. Az oldal javítása vagy 301 átirányítása biztosítja a használhatóságot mind a látogatók, mind a keresőmotorok számára.
 • Optimalizálás mobilra – Mivel a Google „Mobilegeddon” algoritmusának frissítése óta a weboldal reagáló kialakítása vagy mobilbarát barátja szerepet játszik a rangsorolási tényezőben. Fontos a webhelyek optimalizálása a PC-k, okostelefonok és táblagépek használatához.

Példák a helyszíni SEO-ra:

 • Linképítés – A linkek megszerzése általában egy webhelyen kívüli SEO kampány nagy részét. Ez azt jelenti, hogy más webhelyeket kell felvennie linkre. Ez nemcsak a webhely keresőmotor-optimalizálására gyakorol közvetlen előnyöket, hanem közvetlen hivatkozásként szolgálhat a webhelyre más webhelyekről is – irányítva a forgalmat a webhelyére. Vegye figyelembe, hogy a linképítés kétélű kard lehet a SEO világában. A kapcsolatépítés természetes módon történik, és soha nem szabad részt venni benne fekete kalap link épület technikák.
 • Visszajelzések figyelése – Fontos figyelemmel kísérni a webhely linkeit is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy érvényesek és nem ártanak-e az Ön webhelyének. Mivel irreleváns, a “spam” linkek az Ön webhelyére azt eredményezhetik, hogy a keresőmotorok büntetik az Ön webhelyét rangsor csökkenéssel. A webhelyére mutató spam-kapcsolatok folyamatos figyelemmel kísérése és eltávolítása most fontos része a SEO webhelyén.
 • Versenytárs elemzés – Általában jó ötlet, ha szemmel tartjuk a versenytársak optimalizálási erőfeszítéseit, és megértjük, hogyan rangsorolják a webhelyeket. Tudja meg, hogy webhelye melyik oldala teljesít jól a SEO szempontjából. Milyen kulcsszavakat céloznak meg? Milyen tartalmat nyomnak? Ezeket a válaszokat használva célzott SEO kampányt készíthet.
  A SEMRush képernyőképe a versenytársak anilizálására.
 • Tartalom megosztása – A közösségi média egyre erősebbé válik. A társadalmi megosztás és a kedvelés a weboldal népszerűségének mutatójaként szolgálhat, mivel az általa nyújtott értékes információval rendelkezik. Nem is beszélve a tartalom közösségi média csatornákon keresztül történő továbbításáról, remek lehetőség a célzott forgalom irányítására a webhelyre.

Optimalizálás a helyi kereséshez

A helyszíni és a helyszíni SEO mellett a helyi SEO-t is figyelembe kell vennie. Ahogy a neve is sugallja, ez a helyi vállalkozások számára történik, amelyek célja a földrajzilag korlátozott keresések jobb elhelyezése a SERP-kben – lényegében a közelben kereső emberek megkísérelése megtalálni. Előfordult már, hogy kihúzta okostelefonját, és kért tőle “pizza helyeket közeli”?

Példa egy helyi keresésre

A helyi SEO hihetetlenül fontos a helyi vállalkozások számára, és további munkát igényel. Ha helyi vállalkozása van, akkor meg kell tanulnia a különféle termékeket helyi rangsorolási tényezők amelyet a Google használ. Ezenkívül a helyi SEO gyorsan változik, és naprakésznek kell lennie a bevált gyakorlatokkal kapcsolatban.

A rosszul készített SEO következményei vannak

Mint láthatja, a SEO weboldalon történő végrehajtása sok munka. Ezenkívül, ha rosszul hajtja végre a SEO-t, negatív következményekkel járhat! Függetlenül attól, hogy SEO-szolgáltatót bérel, vagy önmaga elvégzi, ellenőrizze, hogy webhelye megfelel-e A Google Webmester Útmutatója. Ez segít elkerülni minden olyan kockázatos vagy fekete kalap technikát, amely sértheti rangsorolását. Itt található a kerülendő SEO taktikák listája.

A keresőmotor optimalizálásának kockázatai

Következtetés

A helyszíni és a webhelyen kívüli SEO között, a Google algoritmusának változásaival való lépést követve, vállalkozásának a Google Maps-en való megjelenését és a verseny előtt tartózkodást – a keresőmotor optimalizálása óriási időt és erőfeszítést igényel a sikeres kampány létrehozásához. Mivel a keresőmotorokban történő rangsorolás egyre fontosabb az üzleti online siker szempontjából, ennek a vállalkozásnak kell döntenie, hogy rendelkezésére áll-e források önálló SEO kampány irányítására, vagy a legjobb a csapat kiszervezése. SEO szakemberek kezelik a munkát nekik. Bármelyik utat is választja, feltétlenül szükséges, hogy a SEO a vállalkozás jövőjének része legyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me