Как да създадете списък за маркетинг по имейл

17 начина, по които можете ефективно да изградите и придобиете контакти за вашия имейл маркетинг списък. Научете как органично да отглеждате базата данни на имейл списъците си.

Ръководство за маркетинг по имейл - как да съставите списък с имейли

Последната ни статия говори за най-добрия софтуер за маркетинг по имейл, с който да стартирате първата си имейл кампания. Но преди да натиснете „Изпращане“, има още един критичен аспект, който трябва да бъде обхванат: създаване & изграждане на списък за имейл маркетинг, така че да имате действителни контакти, на които да изпращате имейлите си!

17 начина, по които можете да придобиете истински хора за вашия имейл маркетинг списък

Вашата електронна маркетингова кампания е ефективна само ако имате правилния списък с хора, на които да я изпратите. Трябва да намерите и да се свържете с хора, които се интересуват от вас и вашите продукти. Това се нарича насочване. Както във всеки маркетинг канал, насочените хора са тези, които най-добре ще се превърнат в клиенти. По-долу са изброени 17 начина, които можете да използвате, за да съставите висококачествен имейл маркетинг списък с подходящите хора. Списъкът, който в крайна сметка може да бъде по-малък от този, който използвате в момента, но ще бъде по-качествен, по-ценен. И не пропускайте списъка с бонуси на „don’ts“ в дъното.

Как да създадете списък за имейл маркетинг

1. Призив към действие

Няма да получите това, което не искате, и никъде това не е по-вярно, отколкото на вашия уебсайт. Това е толкова важно, целевата ви страница трябва да бъде проектирана около призива за действие (CTA). Хората искат да могат бързо да оценят какви действия трябва да предприемат, така че вашият CTA трябва да бъде първото нещо, което посетителят вижда. Мислете за това, като давате на посетителите си възможност да имат достъп до ценното ви съдържание.

2. Направете го привлекателен

Вашата CTA трябва да бъде толкова непреодолима, колкото вашите предложения. Не разчитайте на автоматично генерирания текст, за да уловите потенциалните си фенове, говорете с тях за това, което ги интересува. Вместо да се „запишете, за да получите нашия бюлетин“, направете го неустоима оферта. Кажете им какво да очакват. „Привлечете повече любов в живота си, като започнете тази неделя. Weekly “.

3. Инсталирайте изскачащ прозорец

Изскачащи прозорци, слайдове, менюта и popovers са станали повсеместни и има причина за това. Номера. Изскачащите прозорци са удвоили и утроили участието си в многобройни опити. Те работят добре с примамливо съдържание, тъй като можете да активирате изскачащите прозорци да отговарят на кликванията върху вашия сайт. Кажете, че посетителят кликне „прочетете повече“, преди да стигнат до останалата част от тази статия, изскачащ прозорец може да им предложи шанса всичко да бъде доставено във входящата ви поща. Само не забравяйте да не налагате отказ. Включете отметка, за да затворите прозореца, но не забравяйте да предложите още една възможност да се присъедините към вашата общност в края на статията.

4. Инсталирайте множество изскачащи прозорци

Когато посетител не кацне на началната ви страница, не искате да пропуснете възможността да получите имейла й, просто защото нямаше очевидна CTA. Създателите на най-добрите списъци правят имейла безпогрешна част от дизайна на блога им, където посетителите не могат да видят обажданията за регистрация..

5. Предлагайте ценно съдържание

Феновете ви са толкова заети, колкото и вие. Направете си заслужава ценните недвижими имоти във пощенските кутии, за да включите бюлетина си. Разберете какъв вид информация търсят и създайте съдържание, което предлага решения на техните проблеми и проблеми. Ако се насочвате към заети майки, дайте им съвети за спестяване на време. Още по-добре определете каква информация препращат.

6. Използвайте социалните медии

Вашата страница във Facebook, емисия в Twitter, канал на YouTube и публикации в Google+ предлагат ценни отзиви за вашата аудитория. Така например, определете кои публикации са най-популярни. Вашите фенове реагират ли по-добре на шеги или направи си видеоклипове? Ако продавате дизайнерски услуги, но откриете, че шегите ви получават по-добър отговор, добре е да потърсите начини за включване на хумор в съдържанието. По същия начин може да получите различни отговори на различни платформи. Следете популярното си съдържание и го пренареждайте за вашите бюлетини, CTA и други предложения.

7. Уебинари

Да, уебинар е много работа. Но стойността надвишава работата, ако искате да увеличите списъка си. Уебинарите имат вграден срок, който кара хората да реагират. Можете да се ангажирате с вашата аудитория и да изградите доверие с новите си абонати веднага. Освен това получавате шанс да уловите обратна връзка в реално време от феновете. Можете да създадете хештегове, за да предизвикате интерес, след което да предлагате след играта достъп за хората, които го заявяват. Постоянно е показано, че уебинарите увеличават списъците с високо отзивчиви членове.

8. Предлагайте безплатни

Хората вече свикнаха с безплатно съдържание онлайн, така че най-добрият начин да се възползвате от възможността да споделяте безплатно съдържание е да го направите ценно. С други думи, раздайте хубавите неща. Ако абонатът се откаже от имейла си в замяна на съдържание от подпарти, по-лошо от просто отписване, това е изгледът, който ще имат за вашата марка. Така че бъдете сигурни, че вашите безплатни струват цената.

9. Регистрация на сайта

Регистрацията на сайтове е най-честото и ефективно средство за придобиване на търговците. Всеки път, когато посетител трябва да попълни формуляр на вашия сайт, предлагайте им възможността автоматично да се запише информацията. Най-добрата практика е да включите бутон за включване, за да знаете, че те играят за получаване на действителните ви имейли. Дори и да нямат, знаете, че имате посетител, който планира да се върне. От вас зависи да направите примамлива оферта за тяхното участие.

10. Поддържайте абонаментната връзка удобна

Феновете ви могат и ще се регистрират в списъка ви от места, различни от формулярите за заснемане на вашия сайт. Включете връзки в подписите на вашите служители и вашите служители, в профилите на социалните медии и биографиите на блога.

11. Домакин конкурс

Това е различно от безплатното предложение. Привлечете феновете си с конкурс. Помолете ги да назоват нов продукт или да изпратите най-добрата им рецепта. И разбира се, помолете участниците да се регистрират, използвайки имейл адреса си. И не забравяйте да го популяризирате, използвайки социални медии. Това може да бъде много забавно и да предостави ценна информация за клиента.

12. Цел

Това е толкова основно, че често го пренебрегваме. Но ако предлагате в магазина само отстъпки за продукти за домашни любимци, искате да направите всичко възможно да изпратите информацията до клиентите си, които имат домашни любимци. В зависимост от промоцията, може да искате да ограничите пощенските си съобщения до местна аудитория. Не забравяйте да настроите отделни списъци, за да можете да фокусирате усилията си върху правилните групи. Клиентите ви могат да избират самостоятелно, когато са избрали да използват или падащо меню, или квадратче за отметка. Професионален съвет: дайте възможност за множество избори.

13. Отпишете се

Това на пръв поглед може да не изглежда логично, но говори за разработване на списък за качество над списък с количество. Повечето услуги за маркетинг по имейл таксуват от абоната, както и от броя на имейлите, така че по същество плащате за привилегията да запазвате имейл адресите на хора, които не отварят имейлите ви. Те не са фенове. Най-добре е да се отървете от тях и да се съсредоточите върху основните си членове. Изпратете имейл до членовете на списъка с молба да се включат и изтрийте тези, които не отговарят.

14. Експериментирайте с типове съдържание

Можете да генерирате нови клиенти, като предлагате нещо различно или ново на вашия сайт. Например, ако имате редовен подкаст, може да искате да предложите бяла книга за най-добрите практики в подкаста. Това е различен тип съдържание от това, което обикновено предлагате, и може да е просто това, което трябва да накарате нови посетители да се регистрират. Отново получавате ценна информация. Ако публикациите в блога ви не генерират много трафик, но вашите видеоклипове в YouTube, може да помислите да преместите къде да поставите съдържанието си.

15. Пишете блогове за гости

Когато пишете публикация в блог, винаги включвате байла с името си и връзка към вашия уебсайт или блог. Така че, когато пишете публикация в блог за уебсайт на друг човек, получавате достъп до изцяло нова аудитория. Това означава да поставите вашето име и съдържание пред свежи очи. Просто бъдете сигурни, че целевата страница, включена във вашия Byline, има изявен формуляр за заснемане на имейл.

16. Сдвояване нагоре

Това е много подобно на провеждането на конкурс и всъщност може да бъде състезание. Но в този случай ще обедините усилия с партньор, за да изпълните промоцията или състезанието. Отново получавате достъп до нова аудитория чрез партньора си и дори може да откриете нови начини за популяризиране на вашите предложения. Просто не забравяйте да работите с партньор, което има смисъл. Ако вашата аудитория е деца, може да няма смисъл да си партнирате с компания за вино. След това отново може да проработи умела промоция, насочена към родителите на вашата публика. Всеки случай ще бъде уникален.

17. Рекламирайте

Той е последен в списъка, но в никакъв случай не на последно място. В икономията на споделяне все още има място за платена реклама. Добрата новина е, че не е нужно да разбивате банката. Насочените реклами в търсачките и емисиите във Facebook предлагат начини за микро-таргетиране на бъдещите аудитории и можете да изберете бюджет, който ви е удобен за провеждане на изпитания.

И сега за ВАШИЯ бонус!

Тези три грешки са толкова лесни за правене, но имайте предвид:

  • Само защото някой ви изпрати имейл, това не означава, че иска да бъде в списъка ви.
  • Това, че нечия визитна картичка не означава, че иска да бъде в списъка ви.
  • Дори ако някой купи нещо от вас, това все още не означава, че иска да бъде в списъка ви.

Следвайки тези предложения, можете да създадете здрав и отзивчив списък за имейл маркетинг, който се реализира добре, защото се основава на качество, а не количество. Също така не забравяйте да поддържате списъка си актуален и непрекъснато да премахвате остарели или остарели контакти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me