Hogyan lehet elindítani a blogot 3 egyszerű lépésben

Ismerje meg, hogyan lehet blogot készíteni a kezdőknek szóló egyszerű, háromlépéses útmutató segítségével a WordPress használatával, amely a mindkét vállalkozás által megbízható legjobb blogplatform & egyének.


Hogyan indítsunk el egy blogot?

Előfordult már, hogy el akarta indítani a saját blogját? Legyen szó vállalkozásáról, vagy csak személyesen hobbijaról, a blogolás hihetetlenül hasznos és szórakoztató tevékenység. Csak egy kis technikai know-how, tisztességes íráskészség és erős odaadás szükséges.

Ebben az útmutatóban mindent lefedünk, amelyet tudnod kell a blog elindításához. Megmutatjuk, milyen platformot kell használni a blogoláshoz, hogyan kell elkészíteni a blogot, majd hogyan kell beállítani, hogy elkezdhesse az első üzenet írását! Tehát kezdjük el!

Mi a blog & Miért van szüksége egyre?

Kezdjük az alapokkal. Először is, mi a blog? Alapján Wikipedia, egy blog technikailag az interneten közzétett vita vagy információs webhely, amely informális napló stílusú szöveges bejegyzéseket („hozzászólások”) tartalmaz.

A kifejezés szerény kezdetekből származik, amikor személyes webnaplónak hívták. Mint a digitális napló, itt is az egyén naplózza a napját, és a webnapló kifejezést hamarosan rövidítették.

A marketingszakemberek gyorsan felismerték az online kommunikáció új módjának lehetőségeit, és a tendencia hamarosan nagy időbe telt.

TUDTAD? A blogolás a kilencvenes évek óta működik, és manapság több kétmillió blogbejegyzés minden nap megjelennek!

A blog elindításához számos nagyszerű oka van, főleg vállalkozása számára:

 • Nagyon jó az elkötelezettséghez
 • Fokozza a webhely keresőmotorjának forgalmát
 • Ez bizalmat épít és megmutatja szakértelmét
 • Vonzza az ügyfeleket és az ügyfeleket
 • Ez egy hosszú távú rendszer, folyamatos előnyeivel

Hogyan lehet blogot készíteni??

Most, hogy tudod miért el kell indítania egy blogot, mélyítsük át a hogyan ezt megtenni.

Nehéz blog létrehozni

Maga a blogolás viszonylag egyszerű. A legnehezebb a blog beállításának megszerzése. Ez a folyamat leginkább zavaró és lenyűgöző része, egyszerűen azért, mert ehhez kis technikai know-how-t igényel.

A jó hír az, hogy nem kell programozni! Ugyanakkor meg kell tanulnia egy kicsit (az alapokat) a webhely bevált gyakorlatait és a megfelelő szoftver használatát a blog beállításához és kezeléséhez. Gondolj úgy, mintha először használnál számítógépet. Nem kell tudnia, hogyan kell programozni semmit, de meg kell tanulnia, hogyan kell használni. Kiindulva azt érezheti, hogy elsüllyed az információ túlterheltségébe, de ezért vagyunk itt, és ezért készítettük Önnek ezt a részletes útmutatót. Mindig megteheted lépjen kapcsolatba velünk ha bármilyen kérdése van az út mentén.

Tanuljon meg blogot készíteni a következő 3 egyszerű lépés végrehajtása után

A lehető legegyszerűbbé téve ezt az útmutatót három egyszerű lépésre bontottuk. A blog elkészítéséhez és futtatásához a következőket kell tennie:

Válasszon egy blogplatformot

1. lépés: Válasszon egy platformot

Válasszon egy olyan blogplatformot, amellyel blogját készíti.

Válasszon domainnevet és webtárhelyt

2. lépés: Szerezzen be egy domaint & Tárhely

Regisztráljon egy domain nevet és a webtárhelyet, hogy az emberek láthassák az Ön blogját az interneten.

Válasszon egy blogplatformot

3. lépés: Állítsa be a blogját

Állítsa be és testreszabhatja a blogját úgy, hogy úgy néz ki és viselkedik, ahogy szeretné.

Ez az! Ez a három egyszerű lépés, amelyet minden sikeres blog megkövetel. Természetesen ennek megvalósítása könnyebb mondani, mint megtenni. Tehát további beszéd nélkül folytassuk tovább!

Hogyan lehet blogot készíteni - az első lépés

1. lépés: Válassza ki a platformját

Az első lépés az, hogy válassza ki azt a platformot, amellyel blogját futtatja. Ez alapvetően a szoftver, amely lehetővé teszi a blog készítését és kezelését kódolás nélkül. Technikailag a Tartalomkezelő rendszer vagy röviden CMS.

A CMS megkönnyíti a dolgokat, így nem kell ismernie a programozást. A CMS automatikusan előállítja az összes kódot, amelyre a blogjának szüksége van az Ön számára, hogy a blog azonnal létrejöjjön. Mindegyik CMS-nek van egyfajta háttér-kezelőpanelje, ahol bejelentkezhet a blog kezeléséhez. Itt adhat hozzá új hozzászólásokat, szerkesztheti vagy törölheti a meglévőket, és módosíthatja a blogbeállításokat.

Tartalomkezelő rendszer vezérlőpultja

Rengeteg CMS található odakint, de a WordPress messze a legnépszerűbb (az internetes webhelyek több mint 28% -a használja) és véleményünk szerint a legjobb választás a blog elindításához. Nagyon nagyszerű, hogy magunk is használjuk a WordPress-t!

Mint alább láthatja, ez a W3Techs.com grafikon a 30 népszerű CMS piaci részesedését mutatja – és a WordPress-t messze használják a legtöbb.

A népszerű blogplatformok piacfelügyelete30 népszerű tartalomkezelő rendszer piaci részesedése Képforrás

Miért érdemes a WordPress alkalmazást használni a CMS-hez?

Mint fentebb említettük, számos CMS közül választhat, de a WordPress az út. Anélkül, hogy túl sok részletbe kerülnénk, a következő ok van:

WordPress blogoláshoz

 • A WordPress INGYENES – Maga a CMS teljesen ingyenes, és soha nem kell fizetnie az engedélyért, hogy kereskedelmi használatra felhasználhassa.
 • A WordPress MOBIL & Flexibilis – A WordPress-t nem csak a blogokhoz használják, hanem felhasználható teljes értékű, reagáló webhelyek felépítésére is & mobilbarát.
 • A WordPress NEM PÁR – Az internet 28% -a használta! Mind a kis-, mind a nagyvállalatok használják. A nagy márkák, mint például a BBC America, a Bloomberg, a Sony, a Forbes, a CNN és ​​még sokan mások használják a WordPress-t.
 • A WordPress Könnyen használható – Ez kissé félrevezető lehet, de más CMS-ekhez képest a WordPress könnyen kezelhető. Ne feledje azonban, hogy az összes CMS először zavaró lehet minden kezdő számára.
 • A WordPress NYITVA FORRÁS – Ez azt jelenti, hogy bárki megnézheti a WordPress készítéséhez használt kódot, és jelenthet minden hibát vagy biztonsági problémát a nyílt forráskódú közösség számára, végül pedig biztonságosabbá és jobbá téve.
 • A WordPresshez könnyű segítséget kapni & TÁMOGATÁS – Mivel egy ilyen hatalmas közösséggel rendelkezik, rengeteg hely van, ahol segítségre van szüksége. Számos fórum és blog folyamatosan publikál tippeket és trükköket a WordPress jobb használatához. És természetesen maga a WordPress rendelkezik egy hatalmas forrás neked segíteni.

Melyik a fejlõdés? Ha bármilyen kutatást indít a WordPressről, hamarosan rájön, hogy a WordPressnek két verziója létezik! Az egyik a WordPress.com, a másik a WordPress.org. Ez két nagyon különféle lehetőség – és ebben az útmutatóban csak az utóbbi lehetőségre (.org) hivatkozunk. A .org opció az ajánlott út. További információt a WordPress.org vs WordPress.com webhelyről itt találhat.

Most, hogy eldöntötte, hogy melyik platformot használja a blogjához, itt az ideje, hogy továbblépjen a következő lépésre!

Hogyan lehet blogot készíteni - a második lépés

2. lépés: Szerezze be a domain nevet & Webtárhely

A következő lépés egy domain név és webtárhely beszerzése. Szüksége lesz ezekre egy bloghoz. De mi azok pontosan??

Mi az a domain név??

Valószínűleg már tudja, hogy mi a domain név. A domain név a webhely címe. Az emberek ezt írják be böngészőjük címsorába, amikor az Ön webhelyére akarnak lépni. Például domain névünk a HowToGetOnline.com. Minden weboldalnak / blognak domain névre van szüksége, így könnyen elérhető & kényelmesen látogassa meg.

Mi az a webtárhely??

A webtárhely egy olyan cég által kínált szolgáltatás, amely online tárhelyet biztosít Önnek a blogja számára, lényegében lehetővé téve a világhálón való elérhetőséget. A társaságot internetes házigazdanak nevezik, és a blogját egy webszerverre menti, mint például egy online merevlemezt. Enélkül az emberek az interneten nem tudnák megtekinteni az Ön blogját.

Gyors felvétel: Bármely weboldalhoz vagy bloghoz egyaránt szükséges domain név és webtárhely.

Miért szükségesek ezekre a WordPressre??

A WordPress .org verziója (az ingyenes verzió, amelyet már említettünk) működéséhez web hosting szükséges. Valójában minden létező weboldal létezik, és így van a WordPress .com verziója is. A .com verzió egyszerűen biztosítja a saját webtárhelyét, ami annak az oka, hogy miért nem ingyenes. Ne feledje, hogy a WordPress alapvetően szoftver, és telepíteni kell egy webkiszolgálóra, amely képes a megfelelő futtatásra, és lehetővé teszi az internetes felhasználók számára, hogy látják. Szerencsére szinte az összes internetes házigazda nagyon egyszerűvé teszi a WordPress telepítését percek alatt.

Hol szerezhet domain nevet & Webtárhely?

Most, hogy tudod miért domain névre és web hostingra van szüksége, ahol érted?

Hol szerezhet be domainnevet és webes tárhelyet?

Általában egy domainnevet kapna egy olyan társaságtól, amely domain név regisztrációt és webtárhelyet kínál, olyan webhelytől, amely web hosting szolgáltatásokat kínál. Ma szerencsére a legtöbb web hosting szolgáltató domain név regisztrálást is kínál, így kényelmesen megkaphatja ugyanazon a helyen. Megtaláljuk a WordPress legjobb webtárhely-szolgáltatóinak listáját, amelyek azonban használhatók, de a HostGator az egyik legjobban ajánlott webtárhely a blogkészítéshez, és ezt fogjuk használni ebben az útmutatóban..

MENNYIBE KERÜL? Általános szabály, hogy számíthat arra, hogy havonta körülbelül 5 dollárt fizet a web hostingért, plusz évi 15 dollárt a domain névért. Ez a saját blogjának alapköltsége.

Feliratkozás

A domain név és a webtárhely megvásárlása meglehetősen gyors és egyszerű, és akkor kötelező, ha profi blogot szeretne létrehozni. Sétáljunk gyorsan a regisztráció lépésein.

Látogasson el a HostGator.com webhelyre, és keresse meg az alapszintű web hosting tervet az induláshoz. Együtt dolgoztunk a HostGator-tal, hogy különleges linket kapjunk, ha 60% -kal kedvezményes ajánlatot kapsz!

Kattintson a sárga feliratkozás gombra a fizetés folytatásához. Ez a terv mindent tartalmaz, amelyet a blogjának a következő néhány év webtárhelyéhez szüksége lesz.

HostGator a blogoláshoz

A pénztár oldalon regisztrálnia kell egy új domain nevet. Írja be a regisztrálni kívánt domain nevet. Fontos, hogy válasszon egy jó domain nevet, és hasznos útmutatónk van erre vonatkozóan, így először átnézheti. Mondanom sem kell, hogy a jó domain név fontos a blogjához.

Válasszon domainnevet

Ezután ki kell választania egy webtárhely-tervet (csomagtípus). Tartsd a Hatchling-en (amelyet alapértelmezés szerint kell kiválasztani), mivel ez nagyszerű belépési szintű terv. Azt is javasoljuk, hogy 36 hónap álljon rendelkezésre a számlázási ciklusra, mivel a legtöbbet takaríthat meg, és bármikor visszavonhatja.

Válasszon egy fogadási tervet

Ezután írja be számlázási adatait, amelyek nagyjából egyértelműek. Ezután további szolgáltatásokkal jön a szekcióhoz. Távolítsa el az összes jelölést, mivel ezek olyan kiegészítők, amelyekre a blogodnak valószínűleg még nem lesz szüksége. Ezek bármikor később hozzáadhatók, ha igen.

További szolgáltatások blogolása

Ezt követően erősítse meg az oldalon szereplő összes információt és kattintson a sárga rendelés gombra. Most már web hosting és domain név van! Most készítsük el web hosting fiókját, és készüljünk fel a WordPressre!

Előkészíti webtárhely-fiókját a WordPresshez

A HostGator néhány percet vehet igénybe, hogy mindent beállítson az Ön számára. Megrendelést visszaigazoló e-mailt kell kapnia arról, hogy miként lehet bejelentkezni az új webtárhely-fiókjába a HostGator segítségével. A belépés után a fő műszerfalnak (amelyet ügyfélportálnak hívnak) úgy kell kinéznie:

Hostgator web hosting ügyfélportál

Kattintson a menü Csomagok gombjára (a fenti képernyőképen kiemelve), majd jelentkezzen be (a “Bejelentkezés” szöveg jobb oldalán legyen egy kék hivatkozás a webszerver nevével) a felhasználóneved és jelszavad segítségével, amelyekre e-mailt küldtél. te. Most a web hosting weboldalán kell lennie, amely így néz ki:

HostGator web hosting kezelőpanel

VICCES TÉNY: Most bejelentkezett a vezérlőpultba, amely lényegében annak a webszervernek az ülő oldalán helyezkedik el, amelyet a tárhelyszolgáltató (esetünkben a HostGator) nyújt Önnek. Ha megnézi a böngésző címsorában található URL-t, akkor valahol ott található a „gatorXXXX.hostgator.com”, például. Ezt a webszervert nevezi a HostGator. Blogod telepítésre kerül erre a webszerverre, de csak annyit kell tennie, hogy beírja a blog domain nevét a hozzáféréshez (miután a blogod telepítve lett, amire egy pillanat alatt megismerjük).

Miután belépett a vezérlőpultba, ne félje meg a lehetőségek számát. A webtárhely vezérlőpultjai sok funkciót és funkcionalitást kínálnak, mivel támogatniuk kell a webhely sokféle funkcióját. Egyszerűen keresse meg a WordPress-t – 1 Kattintson a Telepítés lehetőségre (a fenti képernyőképen látható módon) a WordPress webszerverre történő telepítésének megkezdéséhez. Ekkor megjelenik a HostGator WordPress telepítési oldala:

WordPress telepítővarázsló - válassza ki a tartományt

Hagyja figyelmen kívül a pénzbe kerülő profi opciókat, és egyszerűen válassza ki a regisztrációkor kiválasztott domain nevet (lásd a fenti képernyőképet). Hagyja üresen a könyvtármezőt, majd kattintson a Tovább gombra.

WordPress telepítővarázsló - telepítési beállítások

Ezután ki kell töltenie a fenti képernyőképeken kiemelt mezőket. Ne aggódjon amiatt, hogy a blog címére összpontosít. Ezt később bármikor megváltoztathatja. Az Rendszergazda felhasználó mezőben azt javasoljuk, hogy utónevét minden alsó sapkában használja. A legtöbb ember az „admin” -t használja, de ez megkönnyíti a hackerek számára, hogy megpróbálják kitalálni az Ön bejelentkezési adatait. Kattintson a Telepítés gombra a WordPress webkiszolgálóra telepítéséhez.

A WordPress telepítése befejeződött

Látnia kell a telepítés teljes üzenetét (valami hasonlót a fentebb láthatóhoz). Gratulálunk! A WordPress telepítve van a webszerverre, és hivatalosan is van az első blogod! Ezt ellenőrizheti a domain név meglátogatásával és megnézésével. Úgy néz ki, mint:

A WordPress blog friss telepítése

Ez egy nagyon alapvető blog alapvető tervezéssel, de a WordPress nagyon testreszabható, és ez a következő lépésre vezet: – amely magában foglalja az utolsó lépést, az üzembe helyezést!

Hogyan lehet blogot készíteni - harmadik lépés

3. lépés: Beállítás & Testreszabhatja blogját

Az utolsó lépés a blog beállítása és testreszabása. Ehhez be kell jelentkeznie a WordPress háttér-adminisztrációjába. Egyszerűen írja be a „/ wp-admin” parancsot a blog URL végére. Például:

www.myblog.com/wp-admin

Ha éppen befejezte a WordPress telepítését a fenti lépésben, akkor egyszerűen rákattinthat a narancssárga Bejelentkezés gombra a telepítés teljes képernyőképeiből. A HostGator e-mailben útmutatást is küld e-mailben a WordPress webhelyére / blogjába való bejelentkezéshez.

A WordPress használata

Amikor bejelentkezik a WordPressbe, először megjelenik az Irányítópult oldal. Ez mind a WordPress háttér-vagy adminisztrációs oldalának része. Mint a vezérlőpanel, itt is szerkesztheti blogja összes üzenetét és beállításait. Az irányítópult oldalának így kell kinéznie (vegye figyelembe, hogy a HostGator hozzáadja saját bevezető varázsló képernyőjét, amelyet letiltottunk, és ezt megteheti):

WordPress műszerfal képernyőképe

A WordPress adminisztrációja eleinte félelmetesnek tűnhet, de meg kell ismerkednie vele és meg kell tanulnia használni. Ez eltart egy ideig. A bal oldalon látni fogja a fő navigációs menüt (a függőleges ábra fent látható), amely mindent megad a blog beállításához és testreszabásához. Gyorsan vitassuk meg ezt:

 • Irányítópult – Ez az alapértelmezett céloldal, amelyre a WordPressbe való bejelentkezéskor eljutott.
 • Hozzászólások – Ezzel kezeli a blogbejegyzéseit. Itt felveheti, törölheti és szerkesztheti a blogjában szereplő összes hozzászólást.
 • Média – Itt kezeli a képeit. Feltölthet képeket és kezelheti a korábban feltöltött képeket.
 • Oldalak – Itt menedzselheted blogod oldalait. Csakúgy, mint a hozzászólások, itt hozzáadhatja, törölheti és szerkesztheti az összes oldalt. Megtudhatja a WordPress oldal és a bejegyzés közötti különbséget olvassa el ezt.
 • Hozzászólások – Ezen a ponton menedzselted blogod megjegyzéseit. Innentől megtekintheti a blogjához hozzáadott minden megjegyzést, hogy lényegében jóváhagyhassa, szerkesztje vagy törölje azokat.
 • Megjelenés – Itt menedzselheted blogod megjelenését. A WordPress használja témák, amelyek alapvetően olyanok, mint a sablonok, amelyek megváltoztatják a blogod kialakítását.
 • Plugins – Ezzel kezdi kezelni a WordPress bővítményeket. WordPress plugins adjon hozzá további funkciókat és funkcionalitást a blogjához. Nagyon nagy teljesítményűek és jótékony hatásúak, és nagyban javíthatják a blogod funkcionalitását. Vegye figyelembe, hogy számos bővítményt már hozzáadott a WordPress telepítéséhez. A HostGator és sok más internetes házigazda együtt válogathat bizonyos beépülő modulokat, amelyek érzésük szerint hasznosak lesznek webhelyére. Természetesen kikapcsolhatja és törölheti ezeket a plugineket, és kiválaszthatja a sajátját.
 • Felhasználók – Itt menedzselted blogod felhasználóit. Alapértelmezés szerint csak egy felhasználónak kell lennie, magadnak. És felhasználói fiókjának adminisztrátori szerepeket kell alkalmazni. Ha azonban azt akarja, hogy más emberek írjanak és postítsanak a blogodba, itt létrehozhat számlát számukra.
 • Szerszámok – Itt léphet bizonyos speciális funkciókhoz, amelyekre valószínűleg még nem lesz szüksége.
 • Beállítások – Végül itt kezeli a WordPress beállításait. Különféle beállítások érhetők el itt.

GYORS TIPP: Fedezze fel a fenti WordPress adminisztrációs lehetőségeket, és játsszon vele. Ismerje meg a teljes blog kezelésének módját!

Hogy a blogod a kívánt módon legyen

Most, hogy ismeri a WordPress adminisztrációt, ideje elkezdeni a blog beállításait, ahogy szeretné! Noha a blog kezelése és módosítása valójában folyamatos folyamat, íme néhány alapvető feladat, amelyekre először összpontosítanunk:

 • Általános beállítások – Ez az egyik első dolog, amelyet konfigurálni szeretne a blogjához. A WordPress adminisztrációban böngészhet a Beállítások között, és módosíthatja például a blog címét, címke sorát, állandó link szerkezetét (ajánlott a hozzászólás neve), az oldalanként megjelenítendő hozzászólások számát stb. Ezek mind meglehetősen önmagukban állnak, és érdemes áttekinteni ezeket a beállításokat, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.
 • Megjelenés – Egy másik feladat, amelyre összpontosítania kell, a blog megjelenésének testreszabása, amelyet egy WordPress téma irányít. A meglévő témát a helyén tarthatja (ha úgy tetszik), vagy online kereshet más WordPress témákkal kapcsolatban. ThemeForest remek hely arra, hogy prémium témákat keressen. A témán kívül érdemes márkanevekkel is foglalkoznia – például fel kell töltenie a logót, az egyéni képfejléceket és a vállalkozásának esetleg esetleg alkalmazott bármilyen színsémáját..
 • Funkcionalitás – Ezután hozzá szeretne adni a WordPress bővítményeket, hogy javítsa a blog működését. Ezeket a bővítményeket hozzáfűzheti blogjához, például a közösségi megosztási gombokhoz, az e-mail regisztrációs űrlapokhoz, a gyorsítótárazáshoz, a keresőmotor optimalizálásához és egyéb hasznos funkcióinak a blogjához..

Végül itt az ideje, hogy valójában papírt tegyen papírra (vagy ujját a billentyűzetre), és elkezdje a blogolást!

Gratulálok, van egy blogod!

Mi a következő lépés?

Tippek a sikeres blogoláshoz

A blogolás hosszú játék, és ha eredményeket szeretne látni, akkor ezt meg kell tartania. A bloggerek hatalmas százaléka feladja néhány hét vagy hónap után, de fontos, hogy rendszeresen új cikkeket tegyen közzé, és folyamatosan folytassa a blogot. Győződjön meg arról, hogy blogja naprakész, mind technikailag (a pluginok, a téma és a WordPress maga), mind a tartalma (az összes blogbejegyzés és az Ön által írt információ), hogy mindig releváns legyen..

Szeretne többet megtudni a blogolásról?

Kövessen minket a közösségi médiában, és iratkozzon fel hírlevelünkre (hamarosan!), Ahol weboldalra / blogra vonatkozó tippeket és trükköket kap egy sikeres, kedvelt blog létrehozásához..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map