Wix pregled i ocjena 2018

Je li Wix dobar graditelj web stranica? Pročitajte našu cjelovitu Wix recenziju s pro & kontra, prigovori, preporučena upotreba, često postavljana pitanja, & više saznati!

Wix pregled graditelja web stranica

Wix

www.wix.com

Kompatibilna e-trgovina:Da
Mobilnim uređajima:Da
Besplatno probno razdoblje:Da
Opterećenje & pad:Da
Broj predložaka:500
SEO prijateljski:Da
Povrat novca zagarantovan:14 dana

Brzi pregled:

Wix je platforma za razvoj web stranica koja je prvenstveno usmjerena na pojednostavljivanje postupka izrade web stranica & lako moguće. Wix je poznat po vrlo učinkovitim reklamnim kampanjama, kao korisna platforma posebno za programere koji nisu web. Svatko može upotrijebiti povuci i ispusti sučelje za stvaranje bilo čega od web stranice s jedne stranice do trgovine e-trgovine s više kategorija. Platforma se također dobro integrira s ostalim aplikacijama i uslugama s Wix App Market-a, kako bi se omogućile razne nadopune na vašoj web lokaciji kao što su feedovi društvenih medija, obrasci za kontakt i ugrađeni HTML. Iako Wix ima mnogo impresivnih značajki, on ima i nekoliko padova. Jedan od tih padova je i njegova blog značajka koja se sporo učitava i ne uspoređuje se s konkurentima poput Squarespace i BoldGrid. Drugi je nedostatak to što ne možete izvesti podatke sa svoje web stranice, ako se odlučite prebaciti na drugu platformu. Sveukupno Wix je izvrstan graditelj web stranica za izgradnju fantastičnih web stranica ako ste spremni zanemariti nekoliko njegovih problema.

Zašto odabrati Wix:

 • Jedan od najboljih proizvođača web stranica na tržištu
 • Nije potrebno znanje kodiranja
 • Sposobnost kodiranja naprednih web aplikacija & robusne web stranice
 • Jednostavno je da vaša web stranica bude prilagodljiva / prilagođena mobilnim uređajima
 • Nedavna poboljšanja uključuju čisti URL-ovi
 • Sučelje za povlačenje i ispuštanje čini ga vrlo korisnim i jednostavnim za učenje
 • Postoji više od 500 predložaka koji se mogu prilagoditi
 • Izvrsna internetska korisnička podrška
 • Tržište aplikacija Wix omogućava uvelike prilagođavanje vaše web stranice
 • Povoljne i vrlo konkurentne cijene u usporedbi s drugim graditeljima web stranica
 • Odličan izbor za početnike koji žele izgraditi web lokaciju za male tvrtke

Koji su nedostaci:

 • Značajka bloga nije dovoljno robusna za obradu velike količine sadržaja
 • Besplatni plan prikazuje Wix oglase na web stranici i ne dopušta vam povezivanje vlastite domene što prilično prisiljava korisnike da nadograde na premium plan
 • Nije moguće izvesti podatke ako se odlučite prebaciti na drugu platformu
 • Ograničeni broj dodataka na web lokaciji (dopuštene su 2 domene) za plan “Pokreni” (njihov najosnovniji hosting hosting plan)
 • Nudi plan e-trgovine, ali Shopify nudi više mogućnosti za relativno istu cijenu

Donja linija:

Wix je odličan izbor za vlasnike malih poduzeća koji žele izgraditi vlastitu web stranicu ili za osobe koje jednostavno žele izgraditi osobnu web stranicu po pristupačnoj cijeni ili čak besplatno. To je dobro poznata platforma u svijetu proizvođača web stranica. Fokus im je na praktičnosti i “uradi sam” (“uradi sam”) sučelju koje se lako može naučiti, što olakšava izradu vlastite web stranice prilično brzo. Kao i kod bilo čega, iako postoje profesionalci, također postoji nekoliko nedostataka kod ovog graditelja web stranica. Važno je napomenuti da su Wixovi SEO alati i značajke bloga daleko od savršenog. Platforma za blogove obično je usporena, pogotovo kad se ti blogovi počnu sakupljati. Čini se kao da jednostavno ne može obraditi puno sadržaja, tako da iako je vizualno ugodan, nedostaje mu funkcionalnosti. Drugi problem za Wix je taj što njihov besplatni plan prikazuje Wix oglase na njemu i neće dopustiti povezivanje prilagođene domene, što tehnički izgleda neprofesionalno za tvrtke, morat ćete platiti ako želite dostojnu web stranicu koristeći Wix. Ako su ova dva glavna pada ona koja možete gledati prošlost, onda je Wix za vas možda odličan graditelj web stranica. Ovo je i pristupačna opcija za one koji žele izgraditi trgovinu e-trgovine. Sa 90 milijuna korisnika i sve većim rastom, Wix je i dalje vodeći u prostoru stvaranja web stranica.

Kupon za posebnu ponudu Wix-a

Počnimo graditi!

Wix vam omogućava besplatnu registraciju kako biste brzo mogli započeti s izradom vlastite web stranice.

Stručni pregled Wix graditelja web stranica

Korisničke recenzije Wix Builder web stranica

Nažalost, trenutno nema dostupnih Wix-ovih recenzija.

[wppr_reviews host_url = ”/ wix”]

Mišljenje stručnjaka – naš dubinski pregled Wixa

Wix graditelj web stranica osnovali su 2006. godine Avishai Abrahami, Nadav Abrahami i Giora Kaplan. Dok su izrađivali web stranicu za njihovu najnoviju ideju za pokretanje, troje su shvatili koliko je teško i mučno stvoriti jednostavnu web stranicu ispočetka. Tada su smislili koncept za Wix.com. Vizija je bila stvoriti platformu koja je svima omogućila stvaranje prekrasne web stranice bez potrebe za dizajniranjem ili vještinama kodiranja. Kroz usmenu riječ i vrlo učinkovite marketinške kampanje, Wix je porastao iz samo oko 1 milijun korisnika u 2009. godini do trenutno više od 90 milijuna korisnika u 190 država svijeta. Stranica ima oko 45 000 novih prijava dnevno. Wix ima sjedište u Tel Avivu u Izraelu, ali ima urede i u New Yorku, San Franciscu i Miamiju te u gradovima širom Litve, Njemačke, Brazila i Ukrajine. Wix nastavlja s raspoređivanjem značajne količine svojih resursa za istraživanje i razvoj kao i za marketing, a očekuje se da će tvrtka i dalje rasti neprekidno u godinama koje dolaze.

Planovi & Značajke – koja od njih je prava za mene?

Wix snažno plasira svoj besplatni plan besplatan za život. Iako Wix ne prisiljava svoje korisnike na nadogradnju na premium plan, većina će korisnika ipak morati nadograditi kako bi uklonili Wix oglase i povezali vlastitu domenu na njihovu web stranicu, zajedno s pristupom mnogim drugim plaćenim značajkama i pogodnostima. Osim besplatnog Wix-ovog plana, oni trenutno nude 5 različitih premijum planova – naime, Connect Domain, Combo, Unlimited, eCommerce i VIP. Najjeftiniji plan, Connect domena iznosi 5 USD mjesečno dok je najskuplji plan, VIP 25 dolara mjesečno. Ti se planovi mogu naplaćivati ​​mjesečno ili godišnje. Svaki plan ima različite prednosti i značajke koje se naizgled poboljšavaju sa svakom nadogradnjom. Također je važno napomenuti da iako Wix nudi račune e-pošte, imena domena i aplikacije treće strane, troškovi tih usluga nisu uključeni u trošak vašeg plana, već će se naplaćivati ​​kao dodatni trošak.

Premium planovi:
Godišnja pretplata:
Mjesečna pretplata:
Usporedite:
Povežite domenu5.00 $ / mj7,00 $ / mj
Combo$ 10.00 / mj14.00 $ / mj
Neograničen14.00 $ / mj16.00 $ / mj
eCommerce17.00 $ / mj$ 20.00 / mj
VIP25.00 $ / mj$ 30.00 / mj

Poveži domenu: Glavna razlika između ovog plana i besplatnog plana je mogućnost povezivanja vlastite domene na vašu Wix web stranicu. Ovaj plan također vam daje propusnost od 1GB i 500 MB prostora za pohranu. S druge strane, i dalje će se na vašoj web stranici prikazivati ​​Wix oglasi koji će izgledati prilično neprofesionalno ako je vaša web lokacija poslovna. Iz tog razloga, osobe imaju tendenciju da preskoče ovaj premijski plan i nadograde na Combo plan. Plan domene Connect može vam odgovarati ako ne planirate ozbiljno poslovati na svojoj web lokaciji. Ako samo želite da negdje usmjerite svoje osobno ime domene, možda će vam se ovaj plan dogoditi.

Combo: Ovaj plan će vam pružiti propusnost od 2 GB, 3GB prostora za pohranu, mogućnost povezivanja domene, uklanjanje Wix oglasa i prilagođeni Favicon. Također možete dobiti svoju domenu besplatno ako odaberete godišnju pretplatu na svoj plan. Važno je napomenuti da će domena biti besplatna tek prvu godinu, nakon čega redovni troškovi iznose oko 10 USD godišnje. Ovaj bi plan bio pravi za vas ako želite stvoriti web stranicu profesionalnog izgleda s minimalnom količinom sadržaja. Sjajna stvar ovog plana je da ćete imati vlastitu domenu i više Wix oglasa, ali ako imate veliku količinu sadržaja na web mjestu, on se može kretati vrlo sporo, jer imate samo 3 GB prostora za pohranu.

Neograničen: Predloženo imenom ovog plana, glavna prednost koju nudi je neograničena propusnost. Neke druge značajke uključuju pohranu od 10 GB, mogućnost povezivanja domene, besplatnu domenu na jednu godinu ako odaberete godišnju pretplatu, uklanjanje Wix oglasa, prilagođeni favicon, besplatnu aplikaciju Premium Form Builder i besplatnu Premium Site Booster aplikaciju. Prema Wixu, ovo je njihov najpopularniji plan i oni ukazuju da je izvrstan za poduzetnike i slobodnjake. Ovaj bi plan bio prikladan za vas ako ustanovite da vam treba više propusne širine i prostora za pohranu od onoga što nudi Combo plan jer je to u osnovi glavna razlika između Combo i Unlimited plana.

eCommerce: Ovaj plan nudi sve što nudi Neograničen plan osim 3 značajne razlike. Za plan e-trgovine, propusni opseg je do 20 GB, pohrana je također 20 GB i, naravno, sada imate mogućnost dodavanja internetske trgovine na svoju web stranicu. Ovaj plan je pogodan ako želite prikazivati ​​i prodavati proizvode na svojoj web stranici. To nije najsnažnija opcija za izgradnju internetske trgovine, ali ako je vaša trgovina relativno mala, posao će obaviti. Također je vrijedno reći da je dizajn, koji ima tendenciju da je najjače Wix-ovo područje, prilično impresivan.

VIP: Ovaj je plan vrlo sličan planu e-trgovine, međutim postoje 3 značajne nadogradnje. Za ovaj plan, propusnost je ponovo neograničena, dobit ćete 10 kampanja e-pošte mjesečno, a možete zatražiti i stručni pregled web mjesta. Ovaj plan možda odgovara vama ako na vašu web stranicu / internetsku trgovinu stigne puno prometa. Ostale značajke koje ovaj plan čine skupljim od planova za e-trgovinu nisu toliko značajne za prosječnog korisnika, tako da je jedini odlučujući čimbenik ovdje, je li vam potrebna neograničena propusnost..

Upravljanje računom – Alati, Značajke, & Urednik

Snimka zaslona Wix AMP (ploča za upravljanje računima)

Prva stranica na koju ste pristupili prilikom prijave na svoj Wix račun je stranica za upravljanje vašim računom. Odavde ćete vidjeti sve Wix aplikacije koje imate na svojoj web stranici i neke predložene aplikacije za koje Wix smatra da biste ih možda željeli. Ako imate blog na svojoj web lokaciji, možete pristupiti Blog Manageru odavde, umjesto da ulazite u uređivač. Ovo može biti korisno ako često ažurirate sadržaj.

Na ovoj stranici vidjet ćete i okvir označen kao Domene i poštanske sandučiće. Ako ga kliknete, odvest će vas na stranicu Wix Premium na kojoj možete kupiti vlastitu domenu i kupiti svoj poštanski sandučić (prilagođena adresa e-pošte). Wix ima poštanski pretinac putem Google Appsa, ali prilično je prikladno da sve ove usluge nude na jednom mjestu. Također možete upravljati ulogama i dozvolama, SEO, vašom Wix Storeom (značajka e-trgovine) i još više sa stranice Upravljanje računom..

U gornjem desnom kutu stranice nalazi se nekoliko ikona. Ako zadržite pokazivač iznad ikone “glava”, vidjet ćete padajući izbornik iz kojeg možete odabrati postavke računa, račune i plaćanja, premium planove, domene, poštanske sandučiće i još mnogo toga. Ikona „plus znak“ ono je što ćete kliknuti ako želite stvoriti novu web stranicu.

U gornjem lijevom kutu stranice vidjet ćete odjeljak “Moja web mjesta”. Ako ste stvorili više web stranica na vašem Wix računu, ovdje ćete pronaći ostale web stranice. Nakon što odaberete web mjesto na kojem želite raditi, kliknite “Upravljanje web mjestom” koji se nalazi na slici vaše web stranice na lijevoj strani zaslona. Bit ćete usmjereni na ovu stranicu:

Snimak zaslona na kartici Pregled Wix-a

Ova stranica će posebno upravljati vašom web stranicom. Možete pregledavati, preimenovati, duplicirati, prenijeti ili izbrisati svoju web stranicu. Na izborniku na lijevoj strani ove stranice također možete urediti / upravljati svojom domenom, SEO-om, mobilnom verzijom web stranice, jezikom, poslovnim informacijama, postavljanjem društvenih medija, analitikom i dozvolama. Klikom na plavi gumb na kojem piše “Uredi web mjesto”, doći ćete do WIX Editora gdje možete započeti s prilagođavanjem web stranice..

Wix Editor vs. Wix ADI

Kada prvi put započnete s izradom vaše web stranice, morat ćete odabrati vrstu web lokacije koju kreirate i tada ćete biti upitani kako odabrati između Wix Artificial Art Intelligence (ADI) i Wix Editor-a..

Wix Editor vs. Wix ADI

Ako odaberete Wix ADI, prvo što ćete morati učiniti je odgovoriti na nekoliko pitanja o sebi i svom poslu. Sučelje će tada te podatke upotrijebiti za traženje i sastavljanje dodatnih informacija za stvaranje vašeg profila. Možete odabrati ovaj profil ili ga preskočiti i prijeći na odabir teme svoje boje, što je posljednji korak. WIX ADI će tada stvoriti kompletnu web stranicu s jednom stranicom s uzorcima slika koje možete lako zamijeniti.

Ako odlučite stvoriti svoju web stranicu s Wix Editorom, sve što trebate učiniti je odabrati predložak. Wix ima preko 500 predložaka, pa bi ovo moglo potrajati neko vrijeme. Nakon što odaberete predložak, bit ćete usmjereni na standardni zaslon Wix Editora gdje možete započeti s prilagođavanjem web stranice pomoću sučelja za povlačenje i ispuštanje.

WIX ADI predstavljen je u jesen 2016. godine i izvrstan je za korisnike koji imaju puno informacija o internetu o sebi ili svom poslu i imaju jaku prisutnost na društvenim mrežama koje sučelje mogu koristiti za prikupljanje podataka za vaš profil. U suprotnom, preporučujemo odabir standardnog Wix Editora za prilagodbu vaše web stranice.

Korisni FAQ o Wixu

Evo nekoliko često postavljanih pitanja o Wixu:

Je li Wix stvarno besplatan?

Tehnički ne. Wix vam daje mogućnost besplatnog objavljivanja web stranice, međutim, Wix oglasi bit će prikazani na vašoj web lokaciji, a vi nećete moći povezati prilagođenu domenu na web mjestu. Iz tog razloga je nepraktično koristiti njihov besplatni plan ako želite profesionalnu web stranicu i više ćete nego vjerovatno nadograditi na jedan od premija.

Jesu li web lokacije Wix prilagođene mobilnim uređajima?

Da, ako odaberete tu opciju. Web stranice Wix na mobilnom uređaju prikazat će se na isti način kao na radnoj površini, ali postoji mogućnost da WX Editor učini vašu web lokaciju mobilnom i uređuje izgled vašeg web mjesta za mobilne uređaje.

Mogu li urediti svoju Wix web lokaciju na razini koda?

Nigdje na Wix web mjestu ili u Wix Editoru koji pokazuje izvorni kôd web mjesta tako da ga nije moguće uređivati. Korisnici mogu samo povlačiti i ispuštati elemente i dodavati ugrađeni HTML.

Objašnjeni nedostaci – stvari koje bi se Wix mogao poboljšati

Kao i na bilo kojoj platformi, ovdje se na nekim padovima ili područjima radi poboljšanja. Evo daljnjeg objašnjenja tih pitanja:

Blog: Wix nudi mogućnost dodavanja bloga na vašu web stranicu, ali to nije njihovo najjače područje. Izgled je lijep, ali blog se sporo učitava ponekad u usporedbi s onim ostalih graditelja web stranica poput Squarespacea.

Besplatni plan je nepraktičan: Wix jako naglašava slobodnost, ali važno je napomenuti da će se uz ovaj plan Wix oglasi prikazivati ​​na vašoj web stranici i nećete moći povezati svoju domenu, stoga je nepraktično koristiti ovaj plan ako želite web mjesto profesionalnog izgleda , Da biste uklonili oglase i povezali svoju prilagođenu domenu (što je u osnovi potrebno za bilo koju profesionalnu web stranicu), morat ćete nadograditi na Combo plan.

Nemogućnost izvoza podataka: Ako se ikad odlučite da želite premjestiti na drugu platformu, teško ćete to učiniti jer Wix nema na raspolaganju mogućnost za izvoz podataka. To znači da ako se odlučite prebaciti na drugu platformu, morate ručno kopirati i zalijepiti podatke i obnoviti web lokaciju ispočetka.

Dodatne značajke Vrijedno spomena

Wix je poznat po tome što je inovativna tvrtka i nastavljaju poboljšavati svoju platformu svake godine. Uz WIX umjetnu dizajnersku inteligenciju (ADI), evo nekoliko značajnih poboljšanja koje je WIX donio:

WIX Mobile App: U listopadu 2016. WIX je pokrenuo svoju mobilnu aplikaciju koja je sada dostupna i u iTunes Storeu i na Google Play Storeu. Neke značajke aplikacije uključuju dobivanje ažuriranja u stvarnom vremenu o tome kada vaša web stranica ima posjetitelje, mogućnost pokretanja live chat s posjetiteljima na web mjestu, upravljanje internetskom trgovinom, upravljanje svojim blogom i još mnogo toga.

Tržište aplikacija za Wix: Wix ima mnoštvo Wix aplikacija i aplikacija trećih strana dostupnih na tržištu Wix aplikacija koje možete koristiti za potpuno prilagođavanje vaše web stranice. To znači da vas neće vezati značajke koje dolaze s bilo kojim predložakom koji odaberete. Neke su aplikacije besplatne, a druge imaju premiju, ali samo jednostavno imaju mogućnost da Wix bude privlačniji svima koji žele izgraditi prilagođenu web stranicu.

Zaključak – graditi ili ne graditi?

Dok dolazimo do zaključka našeg pregleda Wix-a, važno je imati na umu da svaki izrađivač web stranica ima različite snage i slabosti. Ako razmišljate o Wixu, morat ćete utvrditi nudi li ovaj graditelj web stranica prave značajke, cijene i usluge koje najbolje odgovaraju vašim potrebama. Za dodatne informacije o Wix-u, posjetite njihovu web stranicu na www.wix.com. Ako smatrate da je ova recenzija korisna, volite je i podijelite je!

Javite nam svoje misli

Jeste li prije koristili Wix? Imate li neko pozitivno ili negativno iskustvo koje želite podijeliti s nama? Pošaljite nam svoje povratne informacije na. Hvala vam!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me