Pyetje për të bërë kur punësoni një Designer Web

Udhëzuesi i një pronari të biznesit të vogël për punësimin e një projektuesi profesional në internet dhe cilat pyetje për të bërë gjatë procesit të marrjes në punë. Si të intervistoni një projektues në internet.


Një udhëzues për hartimin profesional të uebit

Në artikullin tonë të mëparshëm, ne kemi mbuluar vendet më të mira për të gjetur një projektues në internet. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë mënyrën e punësimit të një projektuesi në internet dhe cilat pyetje duhet të bëni gjatë procesit të punësimit.

Le të themi se keni përzgjedhur listën e ngushtë të disa kandidatëve të mirë dhe jeni gati të ndërmerrni hapin tjetër dhe t’i kontaktoni ata. Përgatitja e vetes para se të kryeni intervista do t’ju vendosë në një pozitë më të mirë për të mbledhur informacionin që ju nevojiten dhe të bëni zgjedhjen më të mirë. Këtu janë disa pyetje thelbësore për të pyetur veten para se të takoheni ose të intervistoni dizajnerët në internet:

Contents

Pyetje për të bërë veten para se të takoheni me një Designer Web

Arritja te një profesionist për punën në krijimin e uebit është një hap i madh, dhe është e rëndësishme të kesh një kuptim të qartë të pritjeve dhe objektivave tuaja për të siguruar që faqja juaj e internetit të jetë një sukses.

Merrni gjërat në duart tuaja duke i bërë vetes pyetjet më poshtë.

Pyetje: Whatfarë lloji të faqes në internet po ndërtoj?

Shtë një ide e mirë për të qenë sa më të qartë të jetë e mundur me vizionin tuaj për faqen e internetit që dëshironi të ndërtoni. A është një “sit broshure” që ofron informacione mbi biznesin tuaj ekzistues të tullave dhe llaçit? A po filloni një faqe në internet eCommerce me atë që shet produkte ose shërbime? A po krijoni një forum ose faqe të mediave sociale që synon një audiencë të ngrohtë?

Njohja me llojin e faqes që dëshironi të ndërtoni do t’ju ndihmojë të drejtoni zgjedhjen tuaj të projektuesit të uebit. Disa stilistë të specializuar në tregti elektronike, të tjerët bëjnë faqe fantastike për të treguar portofolin tuaj, ose duke theksuar përfitimet e firmës tuaj këshilluese. Me këtë mendje, ju mund të rishikoni punën dhe aftësitë e secilit projektuesi të internetit për t’u siguruar që ato janë të përshtatshme për llojin e faqes në internet që dëshironi të ndërtoni.

Pyetje: A do ta krijoj dhe redaktoj vetë përmbajtjen ose do ta bëj dikush tjetër ta bëjë atë?

Nëse keni përmbajtje ekzistuese nga prezantimet, letrat e shitjeve ose materialet e marketingut, dhe ju duhet vetëm një projektues në internet për ta “vendosur atë në internet”, atëherë mund të kërkoni një kandidat që është një ndeshje e mirë për krijimin e një siti themelor statik.

Nga ana tjetër, nëse planifikoni të keni një blog ose të azhurnoni përmbajtjen në faqen tuaj të rregullt, do t’ju duhet një projektues në internet i cili mund t’ju ndihmojë të vendosni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) si WordPress ose Joomla.

Sigurohuni që të merrni parasysh kohën tuaj për krijimin e përmbajtjes. Disa dizajnerë në internet gjithashtu do të ofrojnë përmbajtje si pjesë e shërbimeve të tyre. Nëse keni nevojë për përmbajtje ose grafikë në mënyrë të rregullt dhe nuk keni kohë, është e dobishme të punësoni një projektues në internet i cili mund t’i sjellë të gjitha ato shërbime në tryezë, ose të sigurojë këshillime dhe këshilla se ku t’i gjeni ato.

Pyetje: Cilat janë qëllimet e faqes sime të internetit?

Uebfaqet janë më shumë sesa foto të bukura dhe efekte interaktive të zbukuruara, ato janë mjete të fuqishme të drejtuara drejt përmbushjes së qëllimeve të biznesit. Ju duhet të pyesni veten: Si është duke shkuar në uebfaqen time për të arritur qëllimet e mia të biznesit?

Mendoni se çfarë doni të bëni njerëzit në faqen tuaj të internetit. A është pajtimi në listën tuaj të postës elektronike? Apo, a po i bën njerëzit të kontaktojnë me pyetjet në lidhje me shërbimet e tua? Ndoshta ju jeni duke drejtuar një sit eCommerce dhe doni që njerëzit të blejnë produktet tuaja?

Duke ndërtuar faqen tuaj në internet me qëllimet tuaja në mendje, do të jeni në gjendje të vlerësoni suksesin e tij bazuar në fakte të vështira sesa nocione të paqarta, opinione estetike subjektive ose dizajn të fundit të internetit.

Pyetje: Kush është audienca ime e synuar dhe si arrijnë ata në faqen time të internetit?

Para se të punësoni një projektues në internet, mendoni me kujdes për klientin ose klientin tuaj ideal. Qëllimi kryesor i faqes suaj të internetit është të jetë një magnet për audiencën tuaj të synuar, dhe ai duhet të jetë i dizajnuar për t’iu shërbyer atyre kur ato zbarkohen në faqen tuaj.

Për të kuptuar audiencën tuaj të synuar dhe mënyrën se si ata arrijnë në faqen tuaj të internetit, bëni vetes këto pyetje:

 • Isfarë kërkon audienca ime e synuar?
 • Problemsfarë problemesh apo nevojash po adresoj për ta?
 • Si kërkon audienca ime e synuar të kërkojë zgjidhje?
 • Answersfarë përgjigje po presin të gjejnë problemet e tyre?
 • Cilave mesazhe do t’ju përgjigjen më së miri?

Përveç ushqimit me audiencën tuaj të synuar, do të dëshironi të siguroheni që faqja juaj e internetit të funksionojë mirë dhe të keni mundësinë të gjurmoni performancën bazuar në mënyrën se si sillet audienca juaj në faqen tuaj. Për shembull, në cilat faqe vizitojnë? Sa kohë kalojnë në secilën faqe? Cilat pajisje përdorin për të hyrë në faqen tuaj të internetit? Njohja e këtyre përgjigjeve do t’ju ndihmojë të përqendroni më shumë qëllimet e faqes tuaj dhe t’ju ndihmoni të gjeni projektuesit e duhur të uebit për ta ndërtuar atë.

Mund të jetë që ju nuk e dini përgjigjen për të gjitha këto pyetje. Në fund të fundit, kjo është arsyeja pse po punësoni një projektues në internet, për t’ju ndihmuar të merrni biznesin tuaj në internet. Nëse ky është rasti, sigurohuni të kontrolloni që kandidatët e mundshëm gjithashtu ofrojnë ndihmë për marketing ose mund t’ju drejtojnë në drejtimin e duhur për të gjetur përgjigje.

Pyetje: Si planifikoj të drejtoj trafikun në faqen time të internetit?

Pasi të keni identifikuar audiencën tuaj të synuar, do t’ju duhet akoma t’i bëni ata të vizitojnë faqen tuaj. Interneti është një vend i zhurmshëm, dhe do t’ju duhet një strategji për të ulur zhurmën dhe për të rrëmbyer vëmendjen e njerëzve. Nuk është thjesht e mjaftueshme për të “vendosur faqen tuaj në internet” dhe shpresoni se njerëzit do ta gjejnë atë, ju duhet të drejtoni trafikun në faqen tuaj në një bazë të qëndrueshme.

Këtu janë disa pyetje për t’ju ndihmuar të drejtoni planin tuaj për të drejtuar trafikun në faqen tuaj:

 • Si do të mësojnë njerëzit për faqen time?
 • Contentfarë përmbajtje do të ofroj për t’i mbajtur ata të angazhuar dhe për t’i mbajtur ata të kthehen?
 • A mund ta bëj vetë ose do të më duhet ndihmë nga një profesionist në internet për të drejtuar trafikun?

Ndërsa zhvilloni një pamje të qartë të audiencës tuaj të synuar, dhe si ta rrëmbeni vëmendjen e tyre dhe t’i drejtoni ato në faqen tuaj, plani juaj për arritjen e qëllimeve të faqes tuaj të internetit fillon të bëhet më i qartë, dhe ju jeni të përgatitur të keni një diskutim më produktiv me një projektuesi i uebit.

Këtu përsëri, ju mund të mos dini se si të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit. Edhe kjo është në rregull. Shtë thjesht një gjë më shumë për të mbajtur në mendje procesin tuaj të marrjes në punë. Shikoni për një projektues në internet i cili mund t’ju ndihmojë të drejtoni trafikun në faqen tuaj ose të këshilloheni për t’ju ndihmuar të gjeni burimet që ju nevojiten.

P: Cili është buxheti im?

Ka të ngjarë që “Cili është buxheti juaj?” është një nga të parët, nëse jo i pari, dizajnerët në internet do të pyetin kur t’i afroheni për herë të parë atyre. Shtë më mirë të pyesni veten paraprakisht dhe të përgatiteni më mirë kur takoheni me një projektues në internet për ndërtimin e faqes tuaj.

Pasi të keni vendosur qëllimet për faqen tuaj të internetit, do të duhet të caktoni një buxhet. Me fjalë të tjera, sa jeni i gatshëm të investoni për të arritur ato qëllime? Jo vetëm që kjo ka kuptim të mirë të biznesit, por gjithashtu ju mban të bazuar kur diskutoni tiparet e faqes në internet me një projektues në internet. Për shembull, nëse keni një buxhet më të vogël se 5,000 dollarë, të kërkoni një dyqan online, blog dhe dizajn personal të plotë, me siguri po kërkoni shumë.

Mbajtja e pritjeve realiste në lidhje me buxhetin tuaj, qëllimet e faqes tuaj dhe ku përshtatet në planet për biznesin tuaj, do t’ju ndihmojë të siguroheni që biseda juaj e parë me një projektues të internetit të shkojë mirë.

Pyetje: A i kam shqyrtuar me kujdes informacionet në faqet e internetit të kandidatëve?

Shumica e stilistëve dhe agjencive të internetit vendosin mijëra informacione në faqet e tyre të internetit që mund të jenë të paçmueshme për ju. Këtu janë disa gjëra që mund të mësoni thjesht duke shfletuar faqet e tyre:

 • Shërbimet që ata ofrojnë
 • Procesi i bordit për klientët
 • Procesi dhe mjetet e menaxhimit të projektit
 • Klientët e mëparshëm dhe aktualë
 • Portofoli i punës

Pyetjet për të pyetur një Designer Web Gjatë Procesit të Intervistës:

Pas rishikimit të pyetjeve të mësipërme për të përgatitur veten, hapi tjetër është të vendosni intervista me projektuesit e uebit. Si pronar i një biznesi të vogël, ju jeni njohur me kryerjen e intervistave dhe takimeve, personalisht dhe nga distanca. Të kesh një listë me pyetje të menduara mirë është çelësi i një interviste të suksesshme.

Sidoqoftë, gjuha teknike dhe zhargone e ngarkuar në disa uebfaqe të specializuara të projektimit dhe zhvillimit të uebit mund ta bëjnë të vështirë të krijoni një listë me pyetje të mira, madje edhe për dikë që është i njohur me kryerjen e intervistave.

Për t’ju ndihmuar që procesi i marrjes në punë më produktive, ne kemi mbledhur pyetjet më të rëndësishme për të bërë kur intervistoni projektuesit e uebit:

Pyetje: servicesfarë shërbimesh ofroni?

Shtë mirë të njihni gamën e plotë të shërbimeve që një dizajner në internet ofron përpara se t’i punësoni ato. Disa dizajnues të uebit ofrojnë vetëm dizajn të faqes në internet dhe nuk ofrojnë shërbime të zhvillimit ose kodimit të backend. Të tjerët mund të ofrojnë shërbime shtesë si mbajtja në internet, optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO), marketing-page-për-klikim (PPC), buletinet e postës elektronike dhe më shumë.

Edhe kur i shihni këto shërbime të listuara në faqen e një stilisti në internet, prapë ia vlen të bëni pyetjen. Ju mund të bëni një kujdes të mëtejshëm të duhur duke pyetur nëse të gjitha shërbimet e tyre, nga dizajni tek SEO, kryhen nga i njëjti profesionist ose nga një ekip ekspertësh. Mundësia e fundit mund të jetë më e dëshirueshme për një rezultat me cilësi të lartë. Ndërsa shumë stilistë në internet janë të aftë të veshin disa kapele të ndryshme, të qenit ekspert në një gamë të gjerë fushash është e vështirë për çdo person..

P: Në një shkallë prej 1 deri në 10, cila është përvoja juaj me industrinë time?

Disa dizajnerë në internet ose agjensi në internet specializohen në ndërtimin e faqeve të internetit për lloje të veçanta biznesesh, për shembull restorante, avokatë ose riparim automobilistik. Punësimi i një profesionist në internet i cili ka përvojë duke punuar në industrinë tuaj mund të shtojë vlerë në projektin tuaj: ata e dinë funksionalitetin që ju nevojitet faqja juaj e internetit dhe si ta zbatoni atë, ata e dinë audiencën tuaj të synuar dhe atë që kërkojnë, dhe ata e dinë se kush janë konkurrentët tuaj janë dhe mund t’ju ndihmojnë të drejtoni rezultatet.

Një gjë për t’u kujdesur këtu, kur një firmë për krijimin e faqeve të internetit specializohet në një industri të caktuar, sigurohuni që modelet nuk janë shumë “prestar cookie”, veçanërisht kur doni të dalloni veten nga konkurrenca juaj. Sidoqoftë, kur qëllimi juaj është thjesht të merrni biznesin tuaj me tulla dhe llaç duke përdorur praktikat më të fundit, është më mirë të zgjidhni një stilist me përvojë në industrinë tuaj.

Pyetje: A mund të më tregoni uebfaqen më të fundit që është e rëndësishme për projektin tim? A mund të më ecni përmes procesit që keni përdorur për të hartuar sitin?

Portofolet janë të dobishëm, por shpejt mund të vjetrohen pasi një projektues përfundon projektet. Kërkoni të shihni punën e fundit për të parë pamjen më të mirë të aftësive tuaja të mundshme të projektuesit. Më mirë akoma, kërkoni që të shihni faqen e internetit më të fundit që ata kanë ndërtuar që është e rëndësishme për projektin tuaj. Edhe kur ata nuk kanë punuar me një biznes në industrinë tuaj më parë, kërkojuni atyre që t’ju tregojnë një shembull të fundit që është një ndeshje e ngushtë për qëllimet tuaja.

Përtej sa “të mira” duken shembujt, bëni pyetje të mëtejshme për të kuptuar më mirë mënyrën e qasjes së secilit projektues të uebit në një projekt:

 • Problemsfarë problemesh keni zgjidhur?
 • Pse zgjodhët zgjidhjen X në vend të zgjidhjes Y?
 • Processfarë procesi ndoqët?
 • Cilat ishin qëllimet për faqen në internet?
 • A i keni përmbushur ato qëllime?
 • Si e verifikuat se i keni përmbushur ato qëllime?
 • A mund të kontaktoj klientin tuaj për një referencë?

Pyetje: Cilat janë kualifikimet tuaja?

Shumë stilistë dhe profesionistë në internet janë vetë-mësuar. Nuk ka asgjë të keqe në këtë, veçanërisht kur ju konsideroni gamën mbresëlënëse të burimeve të mësimit falas dhe të paguar për hartimin e faqes në internet, zhvillimin, marketing në internet, SEO dhe aftësi të tjera.

Disa dizajnerë në internet janë të gatshëm të shkojnë më shumë se çertifikata dhe certifikime të plota për t’u pozicionuar më mirë në treg, si ekspertë të besueshëm në këtë fushë. Disa shembuj janë zhvillues të certifikuar nga Microsoft dhe zhvillues të çertifikuar nga PHP.

Zhvilluesit e çertifikuar shpesh shpesh tarifojnë tarifa më të larta, megjithatë, kini kujdes që të merrni atë që paguani – në botën e kodimit një çertifikatë e njohur bëhet e vjetëruar shpejt dhe nuk garanton në vetvete një rezultat të suksesshëm, apo edhe që projektuesi i uebit ka njohuri për praktikat më të fundit më të mira.

Pyetje: Whatfarë shërbimesh SEO ose Internet marketing ju ofroni?

Që faqja juaj e internetit të jetë e suksesshme, audienca juaj e synuar duhet të ju gjejë. Për më tepër, ju keni për të tërhequr vëmendjen e tyre dhe për të siguruar përmbajtje tërheqëse ose një arsye bindëse për të vizituar faqen tuaj. Për tu siguruar që faqja juaj e internetit shfaqet në rezultatet sociale dhe të kërkimit dhe dallon nga turma, duhet të jetë e kodifikuar dhe promovuar në mënyrë strategjike.

Pyesni kandidatët nëse ata kanë një ekspert të optimizmit (SEO) të motorit të kërkimit ose një strateg të marketingut në internet në ekipin e tyre. Nuk ka kuptim të ndërtosh një faqe të shkëlqyeshme nëse merr vetëm një pjesë të vogël të vizitorëve çdo muaj.

Pyetje: A do të jepni një propozim të hollësishëm?

Një propozim i hollësishëm nga projektuesi juaj në internet mund t’ju ndihmojë të kuptoni çdo shërbim që ata ofrojnë dhe tarifat e tyre të shoqëruara. Shtë një shenjë e mirë kur stilisti ose faqja juaj e internetit e mundshme shtron shumë pyetje në lidhje me biznesin tuaj dhe klientët tuaj. Propozimet e shkëlqyera bazohen në një kuptim të mirë të nevojave të biznesit tuaj dhe janë të orientuar drejt ofrimit të zgjidhjeve që plotësojnë ato nevoja.

Sigurohuni që të bëni ndonjë pyetje sqaruese në lidhje me propozimin. Bërja e tillë minimizon rrezikun e befasive të pakëndshme që mund të rrezikojnë suksesin e projektit tuaj më vonë në rrugë.

Pyetje: A do ta rishikoni faqen time ekzistuese përpara se të filloni punën në faqen time të re?

Kur keni një sit ekzistues në vend, të kuptuarit se çfarë bën dhe nuk funksionon për ju është një pikënisje e mirë për zhvillimin e një siti të ri. Nëse përgjigjja që ju jep projektuesi juaj është një ëndërruese “Po!”, Kjo është një tregues i mirë që ata do të përdorin mësimet që keni mësuar dhe shmangni çdo gabim që keni bërë me faqen tuaj të tanishme.

Kontributi juaj në procesin e rishikimit do të jetë gjithashtu shumë i rëndësishëm. Nëse jeni duke ridizajnuar faqen tuaj te internetit, cilat janë arsyet tuaja për ta bërë këtë? Sa më specifike të jeni në lidhje me arsyen pse faqja juaj ka nevojë për një azhurnim, aq më lehtë do të jetë që një projektues në internet të kuptojë nevojat e biznesit tuaj dhe qëllimet e faqes në internet.

Pyetje: Sa kohë do të duhet për të përfunduar faqen time të internetit?

Proposaldo propozim i faqes në internet që ju merrni duhet të përfshijë një kohë të parashikuar për përfundimin. Dizajni cilësor i faqes në internet kërkon kohë dhe projektuesit e zënë shpesh kanë klientë të tjerë. Afatet e hartimit të uebit mund të ndryshojnë pasi ndryshojnë kërkesat, kështu që data e përfundimit tuaj mund të tërhiqet nga vlerësimi juaj origjinal. Kjo është një arsye tjetër pse është e rëndësishme të keni një pamje të qartë të asaj që dëshironi të arrini me faqen tuaj.

Shtë e rëndësishme të kuptoni që një faqe në internet nuk është “plotësisht e plotë”. Pas fillimit, do të ketë rregullime për të bërë sipas asaj se sa njerëz vizitojnë faqen në internet, sa prej tyre kthehen, sa vizitorë pajtohen në listën tuaj të emailit ose klikoni në butonin Shto në Shportë, dhe reagimet që merrni nga vizitorët dhe të tjerët aktorët e tillë si shitësit e produkteve.

Sigurisht që doni të filloni faqen tuaj sa më shpejt të jetë e mundur, por nxitimi i projektit nuk do të ndihmojë. Për të siguruar një rezultat të suksesshëm, është e mençur të përfshiheni në projekt sa më shumë që të ndjeheni të qetë, duke punuar së bashku me projektuesin tuaj të internetit: duke shkëmbyer ekspertizën dhe njohuritë e biznesit tuaj të klientëve tuaj, duke ofruar reagime konstruktive dhe duke siguruar ndonjë grafikë, imazhe ose përmbajtje projektuesi juaj në internet duhet të ecë përpara me projektin. Delaydo vonesë nga ana juaj duke siguruar këtë informacion do të shtyjë pashmangshëm datën e fillimit të faqes në internet.

Pyetje: A do të jem në gjendje të zgjeroj faqen time ndërsa biznesi im rritet?

Nëse planifikoni të zgjeroni faqen tuaj të internetit ndërsa biznesi juaj rritet, duhet ta konsideroni këtë tani. Mund të kërkohet një ridizajnim i plotë për të shtuar funksionalitetin e ri nëse një uebfaqe nuk është e zhvilluar me të ardhmen në mendje. Sigurohuni që mund të shtoni veçori të reja në sitin tuaj sipas nevojës. Një shembull i mirë këtu është platforma WordPress, e cila mund të zgjatet lehtësisht duke shtuar shtesa të reja.

Një faktor tjetër i rëndësishëm për t’u marrë parasysh për rritjen e ardhshme lidhet me mbajtjen në internet të faqes suaj. Sigurohuni që faqja juaj e internetit të mund të shkallëzohet për të trajtuar vëllime më të mëdha të trafikut sipas nevojës, qoftë përmes një plani të ri pritës ose duke e lidhur atë me një rrjet të ofrimit të përmbajtjes. Ju pyes zhvilluesin e ardhshëm: A mund të më ndihmoni të ndryshoj planet e pritjes ose konfigurimin e faqes time për të trajtuar më shumë trafik në të ardhmen? A do ta siguroni këtë ose do të ofroni një burim të rekomanduar për të ndihmuar? Sa do të kushtojë?

Pyetje: Cilin sistem të menaxhimit të përmbajtjes përdorni?

Shumica e faqeve të internetit janë ndërtuar duke përdorur një sistem të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) që ndan kodin e backend-it nga dizajni dhe përmbajtja. Kjo duhet t’ju lejojë të azhurnoni përmbajtjen në pjesë të caktuara të faqes tuaj, pa kërkuar që të mësoni ndonjë kod kompleks të internetit.

Sidoqoftë, jo të gjitha platformat CMS janë krijuar të barabarta. Kërkoni të shihni një demonstrim të sistemit që planifikuesi juaj planifikon të përdorë. Nëse projektuesi juaj i uebit përdor një CMS të pronarit, sigurohuni që të pyesni se sa e lehtë do të jetë transferimi i faqes së internetit në një CMS të ndryshme. Do të duhet të merrni parasysh se çfarë ndodh nëse zhvilluesi ndalon mbështetjen e CMS ose vetë firma del nga biznesi. Sigurohuni që stilisti juaj përdor një platformë që është gjerësisht e disponueshme dhe nuk tregon shenja të zhdukjes brenda natës – WordPress, Joomla dhe Drupal janë të gjitha shembujt e mirë të sistemeve CMS në të cilat mund të mbështeteni.

Pyetje: A do të jetë në gjendje ekipi im të hyjë dhe të redaktojë në faqen e internetit pasi të publikohet?

Në lidhje me pyetjen në lidhje me CMS, do të doni të dini nëse mund të bëni ndryshime në faqen tuaj. Të mbështetesh tek një stilist për të azhurnuar përmbajtjen mund të shkaktojë vonesa kur duhet të ndryshosh diçka shpejt. Pyesni se çfarë mund të redaktoni pasi të publikohet faqja e internetit dhe sigurohuni që e dini se sa kushton nëse keni nevojë për projektuesin tuaj të internetit për të bërë një ndryshim.

Kur po intervistoni dizajnerë të mundshëm të uebit, gjithashtu mund të pyesni nëse ato ofrojnë trajnime për ju që të mësoni se si të azhurnoni vetë faqen tuaj në internet. Zgjedhja e një CMS të mirë si shembujt që kemi dhënë do ta bëjë më të lehtë të mësoni se si të azhurnoni vetë përmbajtjen.

Pyetje: A ofroni mirëmbajtje të vazhdueshme pasi të publikohet faqja ime? Po sikur të prishet diçka? A ofroni ndonjë garanci?

Softueri po azhurnohet vazhdimisht, dhe ndryshimet e reja në një lloj kodi në faqen tuaj të internetit mund të ndikojnë në kodin tjetër, duke kërkuar ndryshime të mëtejshme për të mbajtur gjithçka duke punuar së bashku në mënyrë korrekte.

Shtë një veprim i zgjuar për të pyetur se çfarë lloj mirëmbajtjeje kërkohet për uebfaqen tuaj dhe cilat opsione ju ofron projektuesi juaj. Disa sisteme të menaxhimit të përmbajtjes janë të integruar me një mjedis të specializuar hostimi që ndihmon në minimizimin e detyrave të mirëmbajtjes së klientit duke azhurnuar automatikisht faqen tuaj.

Sidoqoftë, ju duhet të jeni të përgatitur në rast se diçka nuk shkon siç duhet, për shembull: baza e kodit ka të meta ose vrimë sigurie që zbulohen vetëm pas lëshimit, azhurnimet kërkojnë ndryshime të mëtejshme në kod, ose skenarin më të keq, faqja juaj e internetit bëhet e hakuar.

Jini të qartë në lidhje me atë që prisni nga projektuesi juaj në këto rrethana, pyesni sa do të kushtojë dhe për sa kohë mbështetja e tyre do të jetë e disponueshme.

P: Sa kushton gjithçka?

Një nga pyetjet më të rëndësishme për biznesin tuaj është sa do të kushtojë e gjithë faqja e internetit. Mimet bazohen në shumë faktorë dhe secila firmë e zhvillimit të internetit çmon shërbimet e tyre në mënyrë të ndryshme. Dizajni i uebit është ende një industri relativisht e re dhe ka pak standarde çmimesh. Ora, kontrata dhe normat fikse janë të gjitha të zakonshme. Proceset dhe platformat e zhvillimit ndryshojnë aq sa nivelet e aftësive të kërkuara për secilën. Planifikoni të buxhetoni disa mijëra dollarë për një uebfaqe me porosi me funksionalitet themelor. Personalizimi i gjerë duke përfshirë tregtinë elektronike sigurisht që do të rrisë koston. Mbani në mend kur vlerësoni alternativa që një uebfaqe me cilësi profesionale do të kushtojë më shumë se sa nipi i fqinjit tuaj mund të hedhë së bashku për një çmim të volitshëm.

Pyetje: A do të zotëroj faqen time, domainin, asetet?

Një shqetësim tjetër kritik për bizneset është e drejta e autorit ose pronësia legale e faqes në internet dhe të gjithë përbërësit e saj. Do të dëshironit të krijoni një kontratë që përshkruan qartë pronësinë e faqes tuaj. Kjo kontratë duhet t’ju lejojë të merrni në të ardhmen faqen tuaj të internetit tek një projektues tjetër, ose të shtoni modifikimet tuaja në të, pa u bërë ndonjë akuzë apo gjobitje shtesë. Të mos kesh një kontratë për të mbrojtur biznesin tënd do të ishte sikur të blesh një shtëpi dhe të linte çelësat në duart e dikujt tjetër. Ju nuk dëshironi ta rrezikoni këtë rrezik.

Një konsideratë tjetër në lidhje me të drejtat e autorit është pronësia e çdo përmbajtje, grafike, imazhe ose video të përdorura për të ndërtuar faqen tuaj. Nëse këto sigurohen nga projektuesi ose agjensia në internet, kush i zotëron ato pasi të përfundojë faqja e internetit? A kanë ata një licencë që ju lejon t’i përdorni ato në faqen tuaj të internetit? A ka kushte për përdorimin e tyre? Kush është ligjërisht përgjegjës në rast të keqpërdorimit? Sigurimi që keni licencuar të qartë dhe përdorni të drejta për përmbajtjen tuaj është një mënyrë tjetër për t’u siguruar që nuk do të “bllokoheni” nga shtëpia juaj.

Pyetje: dofarë duhet të furnizoj para se të fillojë puna në faqen e internetit?

Diskutimi për atë që duhet të sillni në tryezë do t’ju ndihmojë të shmangni vonesat në orarin e projektit dhe keqkuptimet me projektuesit tuaj të internetit. Vitalshtë thelbësore që të keni një kuptim të përmbajtjes ose pasurive që ju duhet të ofroni.

Kjo mund të përfshijë:

 • kopje
 • images
 • Videos
 • Krishti
 • Materiale juridike, p.sh., termat dhe kushtet, politika e privatësisë, etj.
 • Kredenciale për hyrje në kontabilitetin tuaj të pritjes (nëse merreni me kompaninë pritëse)
 • Shtojcat Premium dhe temat që mund t’ju nevojiten për të blerë

Në përgjithësi, hartimi i një faqe në internet është një projekt i madh që ka nevojë për kontributin tuaj: jini të qartë me projektuesit tuaj në lidhje me cilat janë përgjegjësitë tuaja dhe bëni çmos për të përmbushur anën tuaj të volitshëm.

Pyetje: A mund të më tregoni një nga faqet e internetit më pak të shtrenjta dhe një nga faqet e internetit më të shtrenjta për të cilat keni punuar?

Nëse po nisni një faqe në internet të vogël me një grup standarde të veçorive si një listë poste dhe një formë kontakti, atëherë me sa duket nuk do të kushtojë një krah dhe një këmbë për të ndërtuar. Sidoqoftë, ju ende dëshironi të keni një produkt cilësor në fund. Nga ana tjetër, ju mund të keni në mendje një uebfaqe të madhe që përfshin tregtinë elektronike dhe veçori të tjera, dhe dëshironi të jeni i sigurt se nuk do t’ju kushtojë më shumë sesa duhet. Kërkoni të shihni shembuj të ndryshëm të punës për t’u siguruar që web dizajneri juaj kryen punë me cilësi të lartë në mënyrë të vazhdueshme nëpër projekte, pavarësisht se sa të përballueshme ose të nivelit të lartë janë ato.

P: Cilat ishin sfidat tuaja më të mëdha duke punuar me klientët dhe çfarë bëtë për t’i kapërcyer ato?

Marrëdhënia web-projektues-klient, si të gjitha marrëdhëniet e biznesit, mund të ketë disa ulje-ngritje. Një projekt i projektimit në internet është një angazhim afatgjatë, dhe klienti dhe dizajneri i internetit investojnë shumë kohë dhe përpjekje në produktin e përfunduar. Mund të ketë raste kur dallimet e mendimit, vonesat, keqkuptimet ose çështjet teknike i bëjnë presion marrëdhënies. Një gjë që duhet të dini është se si stilisti juaj i ardhshëm do të përballet me këto sfida. Nga përgjigjja e tyre, do të keni kuptimin se çfarë do të ishte duke punuar me atë projektues në internet: nëse projektuesi i uebit fajëson një rezultat negativ për klientin, ky është një flamur i kuq i sigurt.

Fjalët e fundit të këshillave për punësimin e një Designer Web

Këto pyetje do t’ju ndihmojnë të identifikoni dhe punësoni projektuesit më të mirë të internetit për biznesin tuaj. Sidoqoftë, gjithmonë ekziston faktori njerëzor. Edhe pse po përpiqeni të minimizoni rrezikun e zgjedhjes së një projektuesi të gabuar në internet, nuk ka asnjë mënyrë të papërshkueshëm nga plumbi për të ditur se si do të punoni së bashku.

Jepni profesionistit tuaj të internetit një projekt të vogël gjyqi përpara se të angazhoheni për një projekt të gjatë dhe të projektimit të zhvillimit të faqes në internet. Shtë një veprim i zgjuar për t’u siguruar që marrëdhënia funksionon për të dy palët.

përfundim

Komunikimi me projektuesit tuaj të ardhshëm është i rëndësishëm – mos mendoni dy herë për të bërë pyetje dhe për të pritur të njëjtën shkallë të komunikimit.

Nëse nuk mendoni se është ndeshja e duhur, lëvizni derisa të gjeni profesionistë në internet që është më i përshtatshmi për biznesin tuaj. Marrja e një qasjeje të ngadaltë dhe të qëndrueshme për punësimin e një projektuesi në internet do të kursejë kohën dhe paratë e biznesit tuaj më vonë.

Pasi të jeni të sigurt se keni bërë zgjedhjen e duhur, hapat e ardhshëm përfshijnë komisionimin e projektit dhe fillimin e marrëdhënies me projektuesin tuaj në këmbën e djathtë. Shikoni Këshilla për të punuar me Web Designer-in tuaj për të mësuar më shumë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me