Dizajnimi Profesional i Internetit 101

Udhëzuesi i një pronari të biznesit të vogël për krijimin e faqeve profesionale të internetit. Si të përcaktoni nëse duhet të punësoni një projektues në internet ose ta bëni vetë për të marrë faqen tuaj në internet.

dizajn profesional në internet

Si pronar i një biznesi të vogël, ju duhet një prani bindëse në internet për të garuar në tregun e sotëm. Një uebfaqe për biznesin tuaj është një domosdoshmëri, por si mund ta gjeni një të tillë? Kjo është një nga sfidat më të mëdha për pronarët e bizneseve të vogla pasi ekzistojnë një mori opsionesh që lindin me këtë detyrë në dukje të thjeshtë. Me pak fjalë, do të duhet të krijoni vetë një uebfaqe ose të punësoni një projektues profesionist në internet. Secila prej opsioneve ka të mirat dhe të mirat e saj dhe në fund të fundit do të duhet të vendosni se cila rrugë është posaçërisht më e mira për ju dhe biznesin tuaj.

Pse Merrni Rrugën Profesionale të Dizajnit në Ueb?

Këtu në Si të Merrni Online, ne mbulojmë një larmi temash për t’ju ndihmuar të mësoni në ndërtimin e faqes suaj të internetit, zakonisht duke ndjekur qasjen “bëni atë vetë”. Ndërtimi i një uebsajti vetë është padyshim i mundshëm dhe madje mund të jetë argëtuese, por ka përfitime për punësimin e një projektuesi profesional të internetit gjithashtu. Për shembull, një projektues në internet mund të ju ndihmojë të kurseni kohë dhe të siguroni që faqja juaj e internetit funksionon dhe kodifikohet siç duhet duke përdorur praktikat më të fundit.

Në këtë artikull, ne do të mbulojmë qasjen profesionale të projektimit në internet dhe do t’ju ndihmojmë të vendosni nëse duhet të punësoni apo jo një projektues të internetit për të ndërtuar faqen tuaj të internetit.

Faktorët që duhet të merren parasysh

Businessdo biznes është unikalisht i ndryshëm dhe ka një sërë faktorësh që duhet të merren parasysh përpara se të merrni vendimin të gjithë të rëndësishëm për punësimin e një projektuesi profesional në internet:

Buxheti juaj

Natyrisht që buxheti juaj do të jetë faktori më me ndikim kur bëhet fjalë për punësimin e një projektuesi profesional në internet. Të kesh një uebfaqe me porosi të krijuar nga një profesionist përfshin një investim të rëndësishëm. Shtë e vështirë të vendosësh një numër në kosto (pasi çdo faqe në internet është e ndryshme dhe secili projektues në internet ngarkon me tarifa të ndryshme), por sipas Ekzekutivëve.com, kostoja mesatare e një uebsajti të thjeshtë informues është midis 7,000 deri 11,000 $! Edhe pse me siguri mund të gjeni vende ku dizajnerët në internet janë të gatshëm të punojnë me një kosto më të ulët, mbani në mend se një uebfaqe do të vazhdojë të jetë një investim i madh për çdo pronar të biznesit të vogël.

Në varësi të rrethanave specifike të biznesit tuaj, ju do të duhet të gjykoni me kujdes nëse kthimi ia vlen ose nëse kostoja është e parealizueshme për momentin. Ne zakonisht rekomandojmë punësimin e një projektuesi në internet për bizneset ekzistuese, të themeluara mirë që po rriten dhe po tregojnë premtime për një të ardhme të suksesshme. Një dizajnues profesionist në internet mund të ndihmojë bizneset premtuese të rriten, të gjenerojnë fitime më të mëdha, të përmirësojnë përvojën e klientit dhe të forcojnë markën e tyre. Sidoqoftë, për bizneset e reja që kërkojnë të fillojnë faqen e tyre të parë të thjeshtë për të provuar një ide në treg, mund të jetë e mjaftueshme një sit-do vetë..

Koha jote

Shtë e rëndësishme të pranoni që ndërtimi i faqes tuaj të internetit do të marrë një pjesë të konsiderueshme të kohës tuaj. Sa më pak të njohur jeni me mënyrën se si funksionojnë gjërat në internet, aq më shumë kohë do t’ju duhet t’i kushtoni detyrës.

Shtë e vërtetë – ka mjete atje që e bëjnë më të lehtë për fillestarët të krijojnë një faqe të thjeshtë, tërheqëse dhe ne mbulojmë shumë prej platformave më të mira këtu në faqen tonë. Sidoqoftë, pamja e faqes tuaj të internetit është vetëm maja e ajsbergut. Uebfaqja juaj mund të jetë një mjet i fuqishëm për biznesin tuaj, por ju duhet të dini pak rreth asaj që funksionon në internet për ta ndërtuar vetë. Për shembull, do të duhet të dini se si:

  • Optimizoni grafikat dhe imazhet tuaja për ngarkimin e shpejtë të faqeve në internet
  • Shkruaj një përmbajtje tërheqëse që tërheq vëmendjen e njerëzve dhe i shndërron ato në klientët që paguajnë
  • Kuptoni të dhënat e ndjekjes së përdoruesve
  • Vazhdoni me praktikat më të mira të Google për t’u renditur lartë në motorët e kërkimit
  • Gjeni rrugën tuaj rreth sigurisë së faqes në internet
  • Kuptoni çështjet ligjore dhe private
  • dhe me shume

Këto aspekte të drejtimit të faqes tuaj të internetit do të kërkojnë në mënyrë të pashmangshme për të mësuar dhe zbatuar, por ato janë thelbësore për të përcaktuar suksesin ose dështimin e faqes suaj të internetit, dhe në fund të fundit përcaktojnë nëse faqja juaj do të ketë një ndikim pozitiv ose negativ në biznesin tuaj të vogël.

Profesionistët e mirë të uebit jo vetëm që do të ndërtojnë një uebfaqe funksionale dhe të koduar mirë për ju, ata gjithashtu do të jenë të vetëdijshëm për praktikat më të fundit më të mira duke përfshirë: SEO (Optimizimi i Motorit të Kërkimit), sigurinë e faqes në internet, mirëmbajtjen e vazhdueshme dhe disa madje do të ofrojnë ndihmë për marketing dhe krijimin e përmbajtjes për faqen tuaj. Këto shërbime shtesë ofrojnë një vlerë të madhe dhe ju kursejnë kohë, të cilën mund t’ua kushtoni klientëve tuaj dhe rritjes së biznesit tuaj.

Lloji i faqes në internet & Karakteristikat që ju duhen

Shumë varet nga lloji i faqes në internet që ju nevojitet për biznesin tuaj. Shumica e faqeve të internetit të biznesit të vogël kanë mjaft karakteristika të përbashkëta, të tilla si navigimi intuitiv, një përshkrim i shkurtër i biznesit të tyre, thirrjet për veprim dhe detajet e kontaktit. Për një faqe interneti bazë informuese që është thjesht një mënyrë tjetër për të tregtuar biznesin tuaj, ndërtimi i vetë mund të jetë rruga për të vazhduar. Sidoqoftë, nëse planifikoni të drejtoni një sit të e-commerce ku të merrni rezervime, të shesni produkte ose të ofroni shërbime në internet, një zhvillues profesionist i uebit mund të ju ndihmojë ta bëni atë më shpejt dhe për të eleminuar çdo shqetësim gjatë rrugës.

Përtej llojit të faqes së internetit që ju nevojitet, merrni parasysh veçoritë shtesë që mund të dëshironi në faqen tuaj. Për shembull, si një pronar restoranti, ka të ngjarë të dëshironi të merrni rezervime në faqen tuaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi një vend për të nënvizuar pjatat tuaja të fundit, një seksion që tregon menunë tuaj, orët e hapjes qartë të dukshme dhe një adresë me udhëzime të lehta për t’u ndjekur për të arritur atje. Ju mund të jeni të befasuar kur zbuloni se me shumë biznese që kërkojnë këto karakteristika të njëjta, ka zgjidhje shabllone që do të mbulojnë shumicën e nevojave të faqes suaj të internetit, përfshirë zgjidhjet e e-commerce për shitjen e produkteve në internet. Nuk ka nevojë të rindërtoni timonin, veçanërisht kur doni të mbani kostot e ulëta.

Nga ana tjetër, bizneset që e shohin markimin e fortë si një pjesë thelbësore të biznesit të tyre duhet të konsiderojnë seriozisht të investojnë në hartimin dhe zhvillimin profesional të uebit. Ndërsa shumë prej zgjidhjeve të shablloneve janë adekuate, duhet një stilist profesionist që të bëjë një faqe interneti të pasur me veçori që është e shkëlqyeshme.

Mjet teknik ose sfiduar teknologjikisht

Nëse po mendoni të ndërtoni vetë faqen tuaj të internetit, por ideja e ndërhyrjes me një pjesë të programeve kompjuterike ju jep të dridhura, mendoni përsëri. Ndërtuesit e faqeve në internet dhe sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS), të tilla si WordPress ose Joomla, nuk janë asgjë më shumë se pjesë të programeve, dhe në ditët e sotme, ato janë shumë miqësore. Sidoqoftë, do t’ju duhet të merrni kohë për të mësuar se si funksionojnë duke eksperimentuar me opsionet dhe cilësimet e tyre të ndryshme.

Ne e pranojmë që puna me teknologji dhe hartimi i një faqe në internet mund të jetë shumë argëtuese për disa njerëz, por mund të jetë tepër frustruese për të tjerët. Kur nuk kënaqeni me atë që po bëni, kjo tregon në produktin tuaj përfundimtar. Ashtu si drejtimi i biznesit tuaj të vogël, hartimi i faqes në internet merr shumë pasion dhe përkushtim. Pa këto, ju rrezikoni të shqetësoni punën dhe të përfundoni me një sit gjysmë të ndërtuar. Nëse jeni pak teknofobe, duke e lënë faqen tuaj te internetit në duart e një stilisti profesional në internet mund të jetë basti juaj më i mirë.

Rruga e Mesme – Bëni Veten dhe Punësoni një profesionist kur të keni ngecje

Perfectlyshtë krejtësisht mirë të përdorësh ndonjë nga mjetet e shkëlqyera atje për të ndërtuar vetë faqen tënde, veçanërisht nëse biznesi yt është i ri dhe buxheti është i ngushtë.

Por mos harroni, ju nuk duhet të shkoni vetëm atë. Ju mund të gjeni se ka pjesë të ndërtimit të faqes tuaj të internetit që ju pëlqeni veçanërisht, ose që përshtaten më mirë për talentet tuaja natyrore. Sidoqoftë, mund të ketë raste të tjera kur ndiheni sikur keni goditur në një mur me tulla – imazhet tuaja nuk duken si duhet, forma e kontaktit nuk sillet saktësisht ashtu siç dëshironi, ose kopja juaj në faqen kryesore nuk duket për të kapur ndonjë plumb.

Kur kjo të ndodhë, është joshëse që thjesht të heqësh dorë dhe t’i drejtohesh një agjensie në internet për të krijuar diçka të dizajnuar nga e para. Por nuk ka pse të jetë aq e prerë dhe e thatë. Quiteshtë mjaft mirë të punësosh një projektues profesionist në internet vetëm për detyrat me të cilat ju nevojitet më shumë ndihmë, ose thjesht pjesët e procesit që ju pëlqeni më pak.

CMS të mirë dhe ndërtuesit e faqeve të internetit ofrojnë tema ose shabllone që ofrojnë një sasi të mirë të personalizimit, megjithëse disa ndryshime kërkojnë pak më shumë përpjekje. Nëse e keni të vështirë të zbatoni disa ndryshime, mos hezitoni të punësoni një projektues në internet. Dizajnerët profesionistë të uebit mund të ju ndihmojnë të zgjidhni ndryshime problematike me vetëm disa rreshta kodesh, dhe pa ju kushtuar një pasuri.

Duke marrë rrugën e mesme, ju mund të kurseni para, të shijoni procesin e ndërtimit të faqes tuaj më shumë dhe të përfundoni me një produkt më të mirë të përfunduar. Një mënyrë për të marrë rrugën e mesme është të përdorni ndërtuesin e faqes popullore Wix, i cili ka një ekip i përkushtuar i profesionistëve mund të kontaktoni kur keni nevojë për ndihmë për të rregulluar dhe stiluar faqen tuaj në internet.

përfundim

Punësoni një stilist profesionist në internet, bëni vetë, apo merrni rrugën e mesme? Duke vlerësuar buxhetin tuaj, duke përcaktuar llojin e faqes që ju nevojitet dhe tiparet që dëshironi, duke mbajtur kohën e duhur dhe duke ditur sesa teknik jeni i tru, ju mund të merrni vendimin më të mirë për biznesin tuaj.

Marrja e vendimit të duhur do t’ju ndihmojë të zhvilloni një prani në internet që është një mjet i fuqishëm për të arritur klientët e rinj, gjenerimin e më shumë shitje dhe përfundimisht rritjen e biznesit tuaj. Nëse mendoni se punësimi i një profesionisti është i duhuri për biznesin tuaj, hapi tjetër është gjetja e një projektuesi të mirë, të besueshëm në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me