7 këshilla për të punuar me projektuesin tuaj në internet

Si të krijoni një marrëdhënie të qetë klient-web projektues për të siguruar një projekt të përfunduar me sukses. Farë duhet të dini kur punoni me një projektues në internet.


Kuotim i dizajnit të internetit me porosi

Tani që keni gjetur një projektues të përsosur në internet për projektin tuaj, hapi tjetër është t’i punësoni ata për projektin tuaj dhe të filloni të punoni së bashku. Shtë e rëndësishme të filloni bashkëpunimin tuaj në këmbën e duhur. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë këshilla se si të shfrytëzoni sa më shumë marrëdhëniet me klientët-uebsajt, çfarë mund të prisni në procesin e ndërtimit të faqes tuaj, dhe disa detaje të rëndësishme rreth pagesave, kontratave dhe të drejtave të pronësisë intelektuale për t’ju ndihmuar ju shmangni telashet në rrugë.

Krijimi i një marrëdhënieje të butë klienti-web Designer

Disa projekte të projektimit në internet shkojnë më mirë se të tjerët. Një nga mënyrat më të rëndësishme për të siguruar që projekti juaj shkon mirë është që të përqendroheni në cilësinë e marrëdhënieve me projektuesit tuaj të internetit.

Dizajnuesit dhe klientët në internet shpesh nuk flasin të njëjtën gjuhë. Kjo mund të rezultojë në pritjet e gabuara, të cilat grindin projektet në një ndalesë, dhe të lënë njërën ose të dy palët të ndjehen të lënë të qetë, madje edhe të mashtruar.

Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga marrëdhëniet klient-web projektues, dhe sigurohuni që projekti juaj të shkojë pa probleme nga fillimi në fund.

1. Asnjëherë mos u afroni Designer-in tuaj duke thënë “Vetëm është një punë e thjeshtë”

Për një projektues në internet, kjo është një nga gjërat më të sjellshme për të dëgjuar nga një klient. Ekzistojnë ndryshime të mëtejshme në këtë thënie që ju gjithashtu duhet t’i shmangni siç janë: “nuk duhet të kërkojë shumë kohë që ju të bëni”, ose madje, “Unë do ta bëj atë vetë, por nuk do të ketë kohë.”

Për shkak se ekzistojnë shumë mjete për ndërtimin e faqeve në internet, shumë pronarë dhe sipërmarrës të biznesit të vogël mendojnë se një uebfaqe me porosi mund të ndërtohet me pak përpjekje. Shtë e vërtetë që këta krijues të shablloneve janë bërë më mirë, dhe ne kemi një listë të të preferuarave tanë që mund t’i rishikoni. Sidoqoftë, nëse keni vendosur të punësoni një projektues në internet, ka të ngjarë që projekti juaj të kërkojë një profesionist të dedikuar në ueb. Shtë më mirë të filloni në këmbën e djathtë dhe të kuptoni se faqja juaj është komplekse dhe keni nevojë për ndihmë për ta nisur atë.

Vështirësia dhe sasia e kohës që duhet për të ndërtuar një faqe në internet ose për të bërë ndonjë detyrë të lidhur me internet, është diçka që i mbetet më së miri projektuesit tuaj të internetit për të përcaktuar. Pasi të keni marrë kohë për të gjetur dhe punësuar dizajnuesin më të mirë të internetit për projektin tuaj, duhet të ndjeheni të sigurt në aftësitë e tyre. Duhet të jetë e qartë nga përvoja e tyre dhe shembujt e portofolit se ata kanë investuar shumë kohë dhe energji në zanatin e tyre – besojuni atyre për të vlerësuar punën për sa i përket vështirësive të saj dhe kohës që duhet për të përfunduar.

Më në fund, edhe nëse puna në fjalë nuk kërkon më shumë se dhjetë minuta për të përfunduar, duhet të njohësh njohuritë, trajnimet dhe përvojën që kërkohet për të bërë një ndryshim kompleks të kodit në një kohë relativisht të shkurtër. Duke pasur përvojë për t’ju kursyer kohë dhe për t’u siguruar që është bërë siç duhet me praktikat më të fundit më të mira, duhet të shihet si vlerë e shtuar, jo si dënim ndaj projektuesit të uebit ose një tregues se puna është me të vërtetë “e thjeshtë”.

2. Mbani fundin e pazarit

Gjatë gjithë kohëzgjatjes së projektit tuaj të dizajnit në internet, do të ketë gjëra që projektuesi juaj i duhet nga ju. Shtë më mirë të diskutoni për çdo përmbajtje, grafikë, asete të markës ose informacione të mëtejshme që mund të kenë nevojë për dizajnerin tuaj në internet gjatë procesit të intervistimit. Në këtë mënyrë, mund të jeni i sigurt që keni gjithçka që do t’ju duhet për krijimin e projektit tuaj.

Për shembull, është praktikë e zakonshme që një studiues në internet të kërkojë nga klientët të plotësojnë një pyetësor si pjesë e procesit të punës. Ky dokument duhet të përfshijë pyetje në lidhje me biznesin tuaj, audiencën e synuar, konkurrentët dhe qëllimet e faqes tuaj. Bëni më të mirën për të ofruar përgjigje të hollësishme dhe shteruese. Sa më shumë informacion të ofroni, aq më mirë është shansi që projektuesi juaj në internet të ndërtojë një faqe në internet që përmbush objektivat e biznesit tuaj.

Merrni kohën për të mbledhur ndonjë send shtesë që pritet të siguroni – të tilla si imazhe, përmbajtje teksti, letrat kredenciale për të hyrë në skedarët e pritur të faqes tuaj të internetit, ose ndonjë temë premium dhe shtojcë që keni blerë për sitin. Detajet e asaj që pritet nga të dy palët duhet të përfshihen në një kontratë, të cilën do t’i shqyrtojmë më poshtë.

Shënim i rëndësishëm: Sigurimi i informacionit të kërkuar në kohën e duhur do të shkojë shumë përpara për të siguruar që projekti juaj të funksionojë mirë dhe afatet të përmbushen.

3. Mos nxitoni Procesin e Dizajnimit të Uebit

Si klient, ju do të doni që uebfaqja juaj e re të jetë e gatshme brenda disa javësh. Ndoshta keni kufizime në buxhet, ose ndërmarrja juaj ka nevojë për një uebfaqe dhe që funksionon menjëherë.

Nxitimi i projektit tuaj për krijimin e faqes në internet rrit rrezikun e përfundimit me një produkt subpar.

Puna cilësore kërkon kohë. Projektuesit tuaj të internetit kanë nevojë për kohë, jo vetëm kohë të përshtatshme për hartimin dhe kodimin, por edhe kohën për të vlerësuar zgjidhje të ndryshme dhe përvijuar qasjen që i përshtatet më së miri nevojave të biznesit tuaj.

4. Mbani gjurmët e përparimit në faqen tuaj të internetit & Qëndroni të përfshirë

Një nga mënyrat më të mira për të siguruar një marrëdhënie të qetë të projektuesit dhe klientit të internetit është që të përfshiheni në secilën fazë të projektit, dhe ta shikoni me të vërtetë si një bashkëpunim.

Rezultatet mund të vuajnë dhe afatet mund të humbasin me lehtësi kur një klient fillon një projekt të projektimit në internet dhe pastaj zhduket deri sa të fillojë data. Në të kundërt, nuk është kurrë një ide e shkëlqyeshme që një projektues i internetit të fshihet ndërsa punon në pamjen e një uebsajti dhe të marrë kontakt me klientin vetëm për feedback, pasi produkti përfundimtar të jetë gati.

Nëse secila palë pret shumë vonë para se të rishikojë punën, disa kërkesa të rëndësishme mund të mungojnë. Shtë më mirë të vëreni problemet pasi ato shfaqen më shumë sesa pas një investimi të konsiderueshëm të kohës së projektuesit të uebit. Jo vetëm që mund të kushtojë kjo rritje, por gjithashtu mund të çojë në fërkime dhe zhgënjim. Në fund të fundit, është cilësia e faqes në internet që vuan kur marrëdhënia klient-web projektues nuk mirëmbahet gjatë gjithë projektit.

Qëndroni të përfshirë në secilën fazë të projektit, nga rishikimi i skicave fillestare dhe kornizave të telave, deri te vlerësimi i prototipeve dhe pjesëmarrja në testimin e sitit. Kjo pikë e fundit është veçanërisht e rëndësishme. Njohuria juaj për bazën e klientit tuaj është e paçmueshme kur bëhet fjalë për testimin e përdorshmërisë dhe se si klientët tuaj me shumë mundësi do të lundrojnë në faqe.

Një qasje me të vërtetë bashkëpunuese që përfshin si ju ashtu edhe projektuesin tuaj në krijimin e produktit përfundimtar, është më produktivi dhe i favorshëm për një rezultat të suksesshëm.

5. Mos pyet familjen & Miqtë për reagime në çfarëdo modeli pa kontekst

Gjatë gjithë procesit të ndërtimit të faqes tuaj, projektuesi juaj në internet do t’ju dërgojë skica, korniza teli, konceptet dhe modelet e plota, duke kërkuar komente ose miratim përpara se të kaloni në fazën tjetër.

Temshtë joshëse të ndani këto tallje dhe modele me njerëzit që keni më shumë besim – familjen, miqtë dhe kolegët tuaj. Në fund të fundit, të kesh një sy shtesë shtesë për të vlerësuar produktin e stilistit tuaj të internetit ju ndihmon të ndjeheni më të sigurt për drejtimin që po shkon puna.

Fatkeqësisht, kjo mund të ofrojë zjarr të pasaktë, duke rezultuar në një marrëdhënie të tensionuar klient-web projektues. Sidomos kur bëhet fjalë për marrjen e gjykimeve estetike, shpesh nuk ka kritere objektive për të mbështetur mendimet e ndryshme që merrni nga miqtë dhe familja. Reagime të tilla si “Unë nuk më pëlqen mënyra se si duket kjo”, ose “Unë nuk më pëlqen e zezë”, do të rritet, në vend që të eleminojë dyshimet që keni, pa ofruar asgjë të qartë për të ndihmuar në përmirësimin e dizajnit.

Duke i kërkuar projektuesit tuaj të internetit të bëjë ndryshime të pafund bazuar në mendimin e këtij apo atij anëtari të familjes nuk do të nxisë një marrëdhënie të shkëlqyeshme pune, mund të jeni i sigurt për këtë.

Kur mendoni se duhet të merrni një mendim të jashtëm nga dikush që keni besim, mënyra më e mirë është që së pari t’i informoni ata rreth procesit të mendimit që udhëzoi zgjedhjet e projektimit, në vend që të kërkoni thjesht mendimin e tyre të pakualifikuar. Sigurimi i këtij konteksti do të ndihmojë në zvogëlimin e mendimeve tërësisht subjektive në lidhje me modelin, dhe do të rezultojë në një reagim më produktiv të cilin mund t’i ndani me projektuesit tuaj të internetit..

6. Mos e mbivlerësoni Dizajnin e Uebsajtit tuaj

Shtë një gjë për të bashkëpunuar me projektuesin tuaj të internetit duke siguruar përmbajtjen e nevojshme dhe asetet e markës, duke u përgjigjur kërkesave për feedback, dhe duke sqaruar çfarëdo qëllimet e biznesit për faqen tuaj. Shtë krejt tjetër gjë që të përfshihesh shumë në projektin e projektimit, ku po heq një numër udhëzimesh të pandërprera dhe më pas të shpresosh se projektuesi yt i internetit do të marrë gjithçka “ashtu si duhet”.

Mbani në mend, nuk ka diçka të tillë si “modeli i përsosur”. Dizajni i faqes në internet, si gjithë dizajni është subjektiv, dhe ajo që konsideroni një dizajn të shkëlqyeshëm mund të mos shikohet njësoj nga të tjerët. Për më tepër, dizajni në ueb përfshin shumë më tepër sesa konsiderata estetike: faqja juaj e internetit duhet të jetë e thjeshtë për të lundruar dhe përdorur, vizitorët duhet të angazhohen me të dhe të kryejnë thirrjet tuaja për të vepruar. Po sikur dizajni që ju pëlqen më së miri është një makth përdorshmërie, d.m.th. – duket i shkëlqyeshëm, por nuk ka asnjë mënyrë të qartë për të lundruar në sit? Ifka nëse nuk i inkurajon vizitorët të klikojnë butonin tuaj Regjistrohu ose të blejnë produktet tuaja?

Vlen gjithashtu të përmendet këtu se shpesh nuk mund të shihni nëse dizajni funksionon me të vërtetë derisa të vendosni uebfaqen në internet dhe të gjurmoni sesi njerëzit ndërveprojnë në të me të me kalimin e kohës. Duke pritur dhe duke bërë ndryshime bazuar në sjelljen e vizitorëve në faqen tuaj, mund të jeni të sigurt që tweaks-et tuaja do të bazohen në të dhëna të vërteta të forta sesa në mendime thjesht subjektive.

Për shkak se asgjë nuk është vendosur në gur, dhe ju dëshironi të shihni se si njerëzit bashkëveprojnë me faqen tuaj përpara se të bëni ndryshime, shpesh më e mira për një projekt të suksesshëm të dizajnimit të uebit është që bashkëpunimi midis projektuesit të internetit dhe klientit të vazhdojë mirë pas fillimit të faqes në internet.

7. Mos e mikromanizoni Designer-in tuaj të Uebit – Mos u jepni atyre probleme jo zgjidhje

Partneriteti midis projektuesit të internetit dhe klientit shkon pa probleme kur të dy rrinë në rolet e tyre përkatëse. Si pronar biznesi ose sipërmarrës, është roli juaj për të komunikuar qartë nevojat dhe problemet tuaja me profesionistin tuaj në internet. Jobshtë detyra e stilistit tuaj të internetit për të dalë me zgjidhje të shkëlqyera për problemet tuaja që adresojnë nevojat tuaja.

Klientët mund të jenë shumë të dobishëm duke identifikuar një problem, për shembull: paleta e ngjyrave është shumë e butë për markën e tyre të veçantë. Sidoqoftë, shumë shpesh, ajo që ndodh më pas është se ata i tregojnë projektuesit të uebit si ta rregullojnë problemin, për shembull: zëvendësoni ngjyrën gri me të kuqe.

Problemi me paraqitjen e një “zgjidhjeje” në këtë mënyrë është që stilisti juaj nuk do të mësojë për problemin themelor dhe për këtë arsye nuk është në gjendje të sugjerojë zgjidhje edhe më të mira bazuar në njohuritë dhe përvojën e tyre.

Të biesh në këtë kurth është diçka që dëshiron të shmangësh. Projektuesi juaj në internet do të ndjehet i zhvlerësuar dhe më pak i angazhuar në projektin tuaj. Me të njëjtën shenjë, do të keni privuar veten nga njohuri profesionale e tyre. Si rezultat, partneriteti juaj do të dëmtohet dhe faqja juaj e internetit nuk do të përfundojë duke kërkuar si produktin profesional për të cilin keni paguar.

Këshillë Bonusi – Nënshkruaj një kontratë me Designer-in e Uebit!

Farëdo platforme që përdorni për të punësuar një projektues në internet, është më mirë të keni një kontratë për t’u siguruar që të gjithë janë në të njëjtën faqe. Këtu janë disa arsye pse:

Kontrata është një mbrojtje si për ju ashtu edhe për projektuesit tuaj të internetit. Ai përshkruan detyrimet dhe pritjet tuaja përkatëse. Shtë gjithashtu një pikë referimi që detajon qëllimin dhe objektivat e projektit. Në rast se marrëdhënia nuk funksionon, një kontratë do t’ju mbrojë nga më e keqja dhe duhet të sigurojë detaje të qarta se çfarë të bëni në këtë ngjarje fatkeqe.

Më poshtë janë disa pika që kontrata juaj duhet të përfshijë në detaje. Kudo që të jetë e mundur, përdorni kontratën tuaj gjuhë jo legale, në mënyrë që të dy palët të kuptojnë përmbajtjen e saj në mënyrë të qartë dhe të saktë.

Kostoja e projektit tuaj & Kushtet e pagesës

Këtu janë të detajuara kostoja e përgjithshme e faqes suaj të internetit, si dhe një llogaritje e sendifikuar e secilës detyrë të përfshirë. Sigurohuni që asgjë nuk ka mbetur për të hamendësuar këtu. Për shembull, nëse e thërrisni projektuesin tuaj të internetit për të folur shpesh rreth projektit, kontrolloni nëse koha e kaluar për të biseduar me ju në telefon është përfshirë në çmimin përfundimtar ose ka koston e vet të veçantë.

Për kushtet e pagesës, kontrolloni nëse projektuesi juaj në internet pret një depozitë para se të fillojë puna dhe cilat kushte janë të lidhura me depozitën: Nëse projekti bie, do ta ktheni depozitën tuaj? Nëse dizajneri juaj në internet zhduket dhe nuk dëgjoni përsëri prej tij ose asaj përsëri, a do të keni mundësi të kërkoni depozitën tuaj, ose çfarëdo pagese shtesë të paguar tashmë?

Kushtet e pagesës duhet gjithashtu të detajojnë orarin e pagesës: kur faturat duhet të paguhen? A ka ndonjë dënim për pagesa të vonuara?

Në fund të fundit, nëse nuk e punësuat projektuesin tuaj të internetit përmes një platforme që përfshin pagesa, sigurohuni të kontrolloni se cilat mënyra të pagesave pranojnë projektuesi juaj i internetit.

deliverables & Afati kohor për faqen tuaj

Kjo pjesë e kontratës duhet të specifikojë saktësisht detyrat që do të kryejë projektuesi juaj dhe çfarëdo shërbimi që ata do të ofrojnë, si dhe sa kohë do të marrë secila fazë e projektit dhe vlerësimi i kohës totale për plotësimin e faqes tuaj.

Si fjalë të kujdesshme, thjesht mos e pranoni “faqen e internetit” si dorëzimin tuaj dhe “një muaj” si afatin kohor. Kontrata juaj me projektuesin tuaj të internetit duhet të jetë specifik për t’i mbajtur gjërat pa probleme. Këtu keni një listë të mostrave të asaj që mund të prisni të shihni të listuar nën dorëzimet:

 • Shiko & Feel: a përfshin faza e projektimit një modelim Photoshop ose PSD, një prototip pune HTML / CSS që mund të shihni në shfletuesin tuaj të internetit ose të dy? Sa koncepte të projektimit mund të zgjidhni? Sa shumë faqe hartime dhe rishikime të përfshira?
 • Përmbajtja e tekstit: a është kjo diçka që duhet të siguroni apo është përgjegjësia e projektuesit të uebit? Deri në cilën datë duhet të jetë në dispozicion? Nëse studioja për krijimin e faqeve në internet siguron përmbajtjen e tekstit, sa do të kushtojë?
 • Grafika dhe Imazhet: kush furnizon asetet grafike? Cilat formate grafike rekomandohen, për shembull: PNG, JPG, vektor, etj? Sa imazhe janë të nevojshme? Keni nevojë për imazhe me rezolucion të lartë?
 • Technologies: a përfshijnë këto kodim HTML, CSS, JavaScript, PHP, kodim fillestar dhe backend? A është përfshirë WordPress? Ose, është përdorur një CMS pronar?
 • Testimi i shfletuesit: në cilat shfletues dhe versionet e shfletuesit do të testohet faqja e internetit? Në cilat sisteme operative, për shembull: Windows ose Mac? Po në lidhje me testimin në celular: në iPhone, Android, telefon dhe tablet? Dofarë përfshijnë testet – përdorueshmëria, pamja dhe ndjenja, shpejtësia e ngarkesës së faqeve dhe vlerësimet e tjera teknike? A do të duket faqja e internetit saktësisht e njëjtë në të gjithë shfletuesit dhe të gjitha platformat, ose mundësisht, a do të jetë një sit me përgjegjësi që “përshtatet” për secilën platformë?
 • SEO / Marketing: a është përfshirë optimizimi i motorëve të kërkimit në koston përfundimtare apo a është llogaritur ky shërbim veçmas? Doesfarë përfshin kjo – hulumtimi i fjalëve, tituj të optimizuar dhe tekst alternative për imazhe, ose informacione meta në shënimin HTML? A janë përfshirë strategjia dhe marketingu i mediave sociale, dhe çfarë përfshijnë ato – një cicërimë në ditë, dy azhurnime të statusit të Facebook në ditë? A është përfshirë një buletin elektronik, dhe sa shpesh dërgohet kjo?

Shënim i rëndësishëm: Kur bëhet fjalë për detaje, sigurohuni që çdo shërbim shtesë të ketë etiketën e tij të çmimeve, mënyrën e pagesës dhe orarin e shprehur qartë!

Të drejtat e pronësisë intelektuale

Kjo klauzolë vendimtare në kontratën tuaj duhet të detajojë se kush zotëron përmbajtjen në faqen tuaj dhe kush është përgjegjës për çdo markë tregtare ose shkelje të të drejtave të autorit. Me fjalë të tjera, nëse siguroni tekstin, grafikët ose ndonjë vepër tjetër arti, siç është logoja, kjo klauzolë e bën të qartë që jeni pronar i këtij materiali ose keni leje ta përdorni. Dizajneri juaj i internetit gjithashtu duhet t’ju japë të njëjtën siguri, duke siguruar pronësi për punën që ata ofrojnë, si dhe pronësi ose licencimin e duhur të ndonjë pasurie, teksti, grafika ose vepra të tjera artistike të kërkuara për të përfunduar sitin. Kjo klauzolë synon të mbrojë të dy palët nga çdo pretendim në lidhje me pronësinë e faqes në internet ose të ndonjë prej pasurive të tij.

Kjo pjesë e kontratës duhet të përfshijë gjithashtu mbrojtjen për çdo pretendim që një palë e tretë mund të bëjë kundër jush ose projektuesit tuaj të internetit në lidhje me pronësinë e ndonjë prej përbërësve të faqes në internet. Për shembull, nëse blini një bandë të imazheve të aksioneve në një treg dhe i siguroni ato tek projektuesi juaj në internet, kjo klauzolë duhet t’ju identifikojë si palën që është përgjegjëse nëse janë shkelur kushtet e licencës. Me fjalë të tjera, tregu ose autori i përmbajtjes nuk mund të ndërmarrë veprime ligjore kundër projektuesit tuaj të internetit, por mund ta bëjë këtë kundër jush për të mos respektuar kushtet e licencës. E njëjta gjë vlen për çdo përmbajtje, grafikë ose imazhe të dhëna nga projektuesi juaj në internet, në këtë rast, projektuesi juaj në internet duhet të jetë përgjegjës në rast të pretendimeve.

Klauzola IP gjithashtu duhet të përshkruajë në detaje nëse merrni skedarët burim të faqes tuaj, të cilit i kërkohet të mbajë kopje rezervë të burimit, dhe kush zotëron të drejtat e pronësisë ndaj kodit të përdorur në faqen tuaj të internetit, siç janë shtojcat me porosi dhe të tjera scripts.

Puna e fillimit pas fillimit & garanci

Një faqe në internet nuk ka mbaruar kurrë. Vlen të përmendet përsëri se situata ideale është të vazhdoni bashkëpunimin tuaj me projektuesit tuaj të internetit pasi faqja juaj të ketë dalë live.

Në veçanti, duhet të merrni parasysh mirëmbajtjen e faqes në internet. Për shembull, nëse faqja e internetit është e ndërtuar në WordPress, kush është përgjegjës për të siguruar që softueri, siç është tema dhe të gjitha shtojcat, janë aktualizuar?

Një gjë tjetër që duhet marrë në konsideratë është lufta e vazhdueshme për të rritur angazhimin dhe shkallën e konvertimit të faqes suaj të internetit. Për shembull, gjurmimi i veprimeve të përdoruesve dhe kryerja e testit A / B për interpretimin e të dhënave dhe rregullimin e dizajnit të faqes suaj të internetit bazuar në rezultatet.

Po ashtu, çfarë ndodh nëse, pasi faqja të shkojë drejtpërdrejt, ju zbuloni se nuk shfaq ashtu siç pritej në një prej shfletuesve të përfshirë nga kontrata juaj? Kjo është aty ku është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje klauzolës së garancisë në kontratë: a do ta rregullojë projektuesi juaj në internet si pjesë e garancisë? A ka ndonjë kosto shtesë për garancinë? Sa zgjat garancia? Happensfarë ndodh kur skadon? Mund të blihen plane të zgjeruara të shërbimit?

Më në fund, çfarë nëse filloni të grindeni me skedarët burimorë dhe të prisni diçka në faqen e internetit? A mbulohet kjo nga garancia?

Konfidencialiteti

Nëse mendoni se biznesi juaj kërkon që projekti ose disa aspekte të tij të ruhen konfidenciale, mund të përfshini një klauzolë konfidencialiteti në kontratën tuaj.

Aktet e Klauzolës së Zotit

Pavarësisht nga emri, “Aktet e Zotit” nuk i referohet ndonjë koncepti fetar. Kjo eshte nje shprehje juridike përdoret për të përshkruar ngjarje që janë jashtë kontrollit njerëzor, ku askush nuk mund të mbahet përgjegjës.

Ju dhe projektuesi juaj në internet duhet të deklaroni në cilat mënyra, nëse ka, të drejtat dhe detyrimet specifike të përcaktuara në kontratë do të ndryshojnë pas ndodhjes së një ngjarje të tillë.

Nëse shtëpia juaj është shkatërruar në një tërmet, do t’ju pritet të paguani për punën në oraret e caktuara? Nga ana tjetër, nëse zyra e projektuesit tuaj të internetit shkatërrohet nga një përmbytje, a do të rezervojnë ata të drejtën për të ndërprerë kontratën ose për të vonuar orarin e caktuar derisa të kthehen në këmbët e tyre?

Kushtet e anullimit

Këto terma duhet të tregojnë se çfarë ndodh në një ngjarje fatkeqe që projekti anullohet, nga ju ose nga projektuesi juaj në internet, para përfundimit. Happensfarë ndodh nëse anulimi ndodh me marrëveshje të ndërsjellë? Happensfarë ndodh nëse anuloni projektin, ose projektuesi juaj e anulon atë? Farë i detyrohesh? Obligationsfarë detyrimesh ju ka borxh nga projektuesi juaj?

Shënim i rëndësishëm: Një kontratë me situatat e mësipërme të përmendura do të ndihmojë për të mbrojtur ju dhe projektuesit tuaj të internetit!

Përfundim:

Pasi të keni gjetur modelin e duhur të uebit, krijimi i një marrëdhënieje të mirë klient-web projektues shkon shumë për të siguruar suksesin e projektit tuaj. Sigurohuni që pritjet të jenë të qarta, ju ofroni informacion dhe përmbajtje që ju nevojitet, dhe qëndroni të përfshirë gjatë gjithë procesit.

Gjithashtu sigurohuni që të keni një kontratë të mirë, e cila detajon të gjitha mundësitë, pa marrë parasysh sa është e pafat ose e pa mundshme. Shtë më mirë të jesh në anën e sigurt dhe të jep paqe mendore të përqendrohesh në një bashkëpunim produktiv me projektuesin tënd të internetit.

Më e rëndësishmja, besoni se keni gjetur projektuesit e duhur të uebit dhe lejoni që ata të përdorin talentin e tyre në aftësitë e tyre më të mira pa mikromanaxhimin ose duke i detyruar ata të zbatojnë zgjidhje. Duke mbajtur komunikim të mirë dhe duke qëndruar të përfshirë gjatë gjithë kohës, ju gjithashtu mund të kapni problemet ashtu si ato lindin dhe ta mbani kornizën tuaj kohore duke ecur përpara drejt fillimit të faqes tuaj.

Përgjegjësia ligjore: Ne nuk jemi avokatë dhe as ne jemi ekspertë në ligjet dhe rregulloret e vendit tuaj në lidhje me të gjitha çështjet e trajtuara më lart. Ne nuk bëjmë pretendime për saktësinë dhe këto këshilla për biznesin apo vendndodhjen tuaj specifike. Para nënshkrimit të ndonjë kontrate që i përket biznesit tuaj, duhet të keni një rishikim profesional të licencuar profesional të dokumentit dhe të jepni mendimin e tyre ekspert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map