7 consells per treballar amb el vostre dissenyador web

Com crear una bona relació de dissenyador web-client per assegurar un projecte finalitzat amb èxit. Què heu de saber quan treballeu amb un dissenyador web.


Pressupost de disseny web personalitzat

Ara que heu trobat el dissenyador web perfecte per al vostre projecte, el següent pas és contractar-los per al vostre projecte i començar a treballar junts. És important iniciar la vostra col·laboració amb el peu dret. En aquest article, tractarem consells sobre com aprofitar al màxim la relació client-dissenyador, què podeu esperar en el procés de creació del vostre lloc i alguns detalls importants sobre pagaments, contractes i drets de propietat intel·lectual per ajudar-vos. eviteu problemes per la carretera.

Creació d’una relació de dissenyador web suau

Alguns projectes de disseny web van millor que altres. Una de les maneres més importants de garantir que el vostre projecte surti bé és centrar-se en la qualitat de la relació amb el vostre dissenyador web.

Els dissenyadors i clients web no parlen sovint el mateix idioma. Això pot provocar expectatives equivocades que frenin els projectes i deixin que una o les dues parts es deixin endur, fins i tot estafades.

A continuació, es mostren alguns consells per ajudar-vos a treure el màxim partit de la relació client-dissenyador web i assegurar-vos que el vostre projecte surti de bon començament des del principi fins al final.

1. No apropeu mai el vostre dissenyador web dient “És només una feina senzilla”

Per a un dissenyador web, aquesta és una de les coses més exigents que escolta un client. Hi ha altres variacions a aquesta afirmació que també hauríeu d’evitar, com ara: “no hauria de trigar molt a fer-ho”, o fins i tot, “ho faria jo mateix, però no en tindré el temps”.

Com que hi ha moltes eines de creació de llocs web disponibles, molts propietaris i empresaris de petites empreses pensen que es pot crear un lloc web personalitzat amb poc esforç. És veritat que aquests constructors de plantilles han millorat i tenim una llista dels nostres favorits que podeu revisar. Tanmateix, si heu decidit contractar un dissenyador web, és probable que el vostre projecte requereixi un professional web dedicat. El millor és començar al peu dret i reconèixer que el vostre lloc és complex i que necessiteu ajuda per llançar-lo.

La dificultat i la quantitat de temps que es triga en crear un lloc web o fer qualsevol tasca relacionada amb el web, és alguna cosa que el vostre dissenyador de web pot determinar. Després de prendre el temps per buscar i contractar el millor dissenyador web per al vostre projecte, us haureu de sentir confiat en les seves habilitats. Ha de quedar clar de la seva experiència i exemples de cartera que han invertit molt temps i energia en el seu ofici: confieu en ells per valorar la feina en funció de la seva dificultat i del temps que es necessita per completar.

Finalment, fins i tot si la feina que ens ocupa no triga més de deu minuts a completar-se, hauria de reconèixer els coneixements, la formació i l’experiència necessaris per fer un canvi de codi complex en un temps relativament curt. Tenir l’experiència d’estalviar-vos temps i assegurar-vos que es realitzen correctament amb les últimes bones pràctiques, s’hauria de considerar com un valor afegit, no com una penalització contra el dissenyador web o una indicació que el treball és realment “senzill”.

2. Mantingueu el final de la negociació

Durant la durada del vostre projecte de disseny web, hi haurà coses que el vostre dissenyador web necessita de vosaltres. El millor és discutir qualsevol contingut, gràfic, actius de la marca o informació addicional que pugui necessitar el dissenyador web durant el procés d’entrevista. D’aquesta manera, podeu estar segur que teniu tot el que el vostre dissenyador web necessitarà per iniciar un bon projecte en el vostre projecte.

Per exemple, és habitual que un estudi de disseny web sol·liciti als clients que omplen un qüestionari com a part del procés de bord. Aquest document ha d’incloure preguntes sobre el vostre negoci, el públic objectiu, els competidors i els objectius del vostre lloc web. Feu el possible per oferir respostes detallades i exhaustives. Com més informació proporcioneu, més probabilitats que el vostre dissenyador web construeixi un lloc web que compleixi els objectius del vostre negoci.

Aprofiteu el temps per reunir tots els elements addicionals que s’espera que proporcioneu, com ara imatges, contingut de text, credencials per accedir als fitxers allotjats del vostre lloc web o qualsevol tema i complement addicionals que hàgiu adquirit per al lloc. Les dades del que s’espera per ambdues parts han de tractar-se d’un contracte, que examinarem més avall.

Nota important: Assegurar-vos que proporcioneu tota la informació necessària de manera oportuna farà un llarg camí per garantir que el vostre projecte funcioni correctament i que es compleixin els terminis..

3. No pressioneu el procés de disseny web

Com a client, us agradaria que el vostre nou lloc web estigués a punt en poques setmanes. Potser teniu restriccions pressupostàries o bé la vostra empresa necessita un lloc web en funcionament immediatament.

Si el vostre projecte de disseny web augmenta el risc d’acabar amb un producte subpar.

Un treball de qualitat requereix temps. El dissenyador web necessita temps, no només temps personal per dissenyar i codificar, sinó també temps per avaluar diferents solucions i perfilar l’enfocament que s’adapti millor a les necessitats del vostre negoci..

4. Seguiu els avenços al vostre lloc web & Implica’t

Una de les millors maneres d’assegurar una bona relació entre dissenyador i client web és implicar-se en cada fase del projecte i veure-la veritablement com una col·laboració.

Els resultats poden patir i els terminis es poden perdre fàcilment quan un client inicia un projecte de disseny web i desapareix fins just abans de la data de llançament. Al contrari, mai és una idea fantàstica que un dissenyador web s’oculti mentre treballa en l’aspecte d’un lloc web i només es posi en contacte amb el client per rebre comentaris un cop el producte final estigui preparat..

Si qualsevol de les parts espera massa tard per revisar l’obra, poden faltar alguns requisits importants. És millor detectar problemes ja que es plantegen més que no pas després d’una inversió considerable del temps del dissenyador web. No només pot augmentar aquest cost, sinó que també pot comportar fricció i frustració. En última instància, és la qualitat del lloc web que pateix quan no es manté la relació client-dissenyador web durant tot el projecte.

Mantingueu-vos implicats en cada fase del projecte, des de la revisió d’esbossos inicials i fotogrames, fins a l’avaluació de prototips i la participació en les proves del lloc. Aquest últim punt és especialment important. El vostre coneixement sobre la vostra base de clients és inestimable quan es tracta de proves d’usabilitat i com probablement els vostres clients naveguin pel lloc.

Un enfocament realment col·laboratiu que tant vostè com el seu dissenyador web en la creació del producte final és el més productiu i propici per a un resultat satisfactori.

5. No preguntis a la família & Amics per fer comentaris sobre qualsevol disseny sense marc de context

Durant tot el procés de creació del vostre lloc, el vostre dissenyador web us enviarà esbossos, fotogrames, proves de conceptes i dissenys complets, sol·licitant comentaris o aprovació abans de passar a la següent fase..

És temptador compartir aquestes maquetes i dissenys amb les persones que més confieu: la vostra família, amics i col·legues. Al cap i a la fi, tenir un conjunt d’ulls addicionals per valorar el producte del dissenyador web us permet sentir-vos més segurs de la direcció del treball..

Malauradament, això pot oferir efectes de fons, amb el que es pot produir una estreta relació client-dissenyador. Sobretot a l’hora de fer judicis estètics, sovint no hi ha criteris objectius per donar suport a les diverses opinions que rebeu dels amics i la família. Opinió, com ara “No m’agrada com sembla”, o “No m’agrada el negre”, augmentaran en lloc d’eliminar els dubtes que tingueu, sense oferir res clar per ajudar a millorar el disseny.

Si demaneu que el vostre dissenyador web faci canvis interminables en funció d’aquesta o que l’opinió del membre de la família no fomentarà una bona relació laboral, podeu estar segur d’això.

Quan creieu que necessiteu obtenir una opinió externa d’algú en qui confieu, el millor enfocament és informar-los primer sobre el procés de pensament que va guiar les opcions de disseny, en lloc de simplement demanar la seva opinió sense qualificar. Proporcionar aquest context ajudarà a reduir opinions totalment subjectives sobre el disseny i obtindràs comentaris més productius que puguis compartir amb el teu dissenyador web.

6. No oblideu el disseny del vostre lloc web

És una cosa que col·labora amb el dissenyador web proporcionant contingut i actius de la marca necessaris, responent a les sol·licituds de comentaris i aclarint els objectius comercials del vostre lloc. És bastant una altra cosa implicar-se massa en el projecte de disseny, on es tracta d’un nombre incongruent d’instruccions i que esperem que el dissenyador web tingui tot “bé”.

Tingueu en compte que no hi ha cap “disseny perfecte”. El disseny de llocs web, com tot disseny és subjectiu, és possible que altres persones no ho vegin igual. A més, el disseny web implica molt més que consideracions estètiques: el vostre lloc web ha de ser fàcil de navegar i utilitzar, els visitants han de relacionar-se amb ell i completar les trucades a l’acció. Què passa si el disseny que més t’agrada és un malson d’usabilitat, és a dir, és excel·lent, però no hi ha una manera clara de navegar pel lloc? Què passa si no incita els visitants a fer clic al botó de subscripció o a comprar els seus productes?

També val la pena assenyalar que moltes vegades no es pot veure si el disseny funciona realment fins que no poseu el lloc web en línia i feu un seguiment de com interaccionen les persones amb el pas del temps. Si espereu i feu canvis en funció del comportament dels visitants del vostre lloc, podeu estar segur que els vostres retocs es basaran en dades dures reals en lloc de mera opinió subjectiva..

Com que res no està en pedra i voleu veure com la gent interactua amb el vostre lloc abans de fer canvis, sovint el millor per a un projecte de disseny web amb èxit és que la col·laboració entre dissenyador i client continuï bé després que el lloc web es llanci..

7. No emprèn el vostre dissenyador web: no els solucioni problemes

La col·laboració entre dissenyador web i client funciona correctament quan tots dos respecten els seus respectius rols. Com a propietari o empresari de l’empresa, el vostre rol és comunicar les vostres necessitats i problemes amb claredat al vostre professional web. És la tasca del vostre dissenyador web oferir solucions brillants als vostres problemes que atenen les vostres necessitats.

Els clients poden ser de gran ajuda identificant un problema, per exemple: la paleta de colors és massa sàvia per a la seva marca particular. No obstant això, massa sovint, el que passa després és que diguin al dissenyador web com solucionar el problema, per exemple: substituir el color gris per vermell..

El problema de presentar una “solució” d’aquesta manera és que el dissenyador web no aprendrà sobre el problema subjacent i, per tant, no pot suggerir solucions encara millors en funció del seu coneixement i experiència..

Caure en aquesta trampa és quelcom que voleu evitar. El vostre dissenyador web es sentirà devaluat i menys implicat en el vostre projecte. Al mateix temps, us haureu privat del vostre coneixement professional. Com a resultat, la vostra associació es danyarà i el vostre lloc web no acabarà sent el producte professional que heu pagat.

Consell de bonificació: signeu un contracte amb el vostre dissenyador web!

Sigui quina sigui la plataforma que utilitzeu per contractar un dissenyador web, el millor és tenir un contracte per assegurar-vos que tots es trobin a la mateixa pàgina. Aquí hi ha algunes raons per les quals:

El contracte és una protecció per a vostè i per al seu dissenyador web. Esbossa les vostres obligacions i expectatives respectives. És també un punt de referència que detalla l’abast i els objectius del projecte. En cas que la relació no funcioni, un contracte us protegirà contra els pitjors i ha de proporcionar detalls clars sobre què fer en aquest lamentable esdeveniment.

A continuació, es detallen alguns punts del vostre contracte que hauran de tractar en detall. Sempre que sigui possible, utilitzeu un llenguatge no legal en el vostre contracte, de manera que ambdues parts entenguin el seu contingut de manera clara i correcta.

Cost del vostre projecte & Condicions de pagament

Aquí es detallen els costos generals del lloc web, així com un càlcul detallat de cada tasca que hi ha implicada. Assegureu-vos que no en queda res per endevinar aquí. Per exemple, si truqueu sovint al dissenyador web per parlar del projecte, comproveu si el temps dedicat a parlar amb vostè per telèfon està inclòs en el preu final o té el seu propi cost independent..

Si voleu termes de pagament, comproveu si el vostre dissenyador web espera un dipòsit abans de començar la feina i quines condicions estan relacionades amb el dipòsit: si el projecte finalitza, recuperarà el seu dipòsit? Si el dissenyador web desapareix i no el tornes a escoltar mai més, podràs reclamar el teu dipòsit o qualsevol pagament addicional ja pagat.?

Les condicions de pagament també haurien de detallar la programació de pagaments: quan s’han de pagar les factures? Hi ha una penalització per als pagaments en retard?

Finalment, si no heu contractat el vostre dissenyador web mitjançant una plataforma que inclogui pagament, assegureu-vos de comprovar quins mètodes de pagament accepta el dissenyador web..

Lliurats & Cronologia del vostre lloc

Aquesta secció del contracte ha d’especificar exactament les tasques que realitzarà el seu dissenyador web i els serveis que prestaran, així com la durada de cada fase del projecte i l’estimació del temps total per completar el vostre lloc..

Com a paraula de precaució, no accepteu simplement que “lloc web” sigui lliurat i “un mes” com a termini. El contracte amb el vostre dissenyador web ha de ser específic per mantenir les coses correctes. A continuació, es mostra una llista d’exemple de què és possible que es mostri a la llista de lliurament:

 • Mira & Sentir: la fase de disseny implica un model de Photoshop o PSD, un prototip de funcionament HTML / CSS que podeu veure al navegador web o als dos? Quants conceptes de disseny podeu triar? Quants dissenys i revisions de pàgines s’inclouen?
 • Contingut de text: és alguna cosa que heu de proporcionar o és responsabilitat del dissenyador web? Fins a quina data ha d’estar disponible? Si l’estudi de disseny web proporciona el contingut de text, quant costarà?
 • Gràfics i imatges: qui subministra els actius gràfics? Quins formats gràfics es recomanen, per exemple: PNG, JPG, vector, etc.? Quantes imatges es necessiten? Necessiteu imatges d’alta resolució?
 • Tecnologies: inclouen HTML, CSS, JavaScript, PHP, codificació frontend i backend? S’inclou WordPress? O bé, s’utilitza un CMS propietari?
 • Prova del navegador: quines versions de navegadors i navegadors s’ha de provar? En quins sistemes operatius, per exemple: Windows o Mac? Què passa amb les proves mòbils: a iPhone, Android, telèfons i tauletes? En què consisteixen les proves: usabilitat, aspecte, velocitat de càrrega de pàgines i altres avaluacions tècniques? El lloc web serà exactament igual a tots els navegadors i a totes les plataformes, o preferiblement, serà un lloc responsiu que s’adapti a cada plataforma.?
 • SEO / Màrqueting: s’inclou l’optimització del motor de cerca al cost final o es calcula aquest servei per separat? Què implica: recerca de paraules clau, títols optimitzats i text alternatiu per a imatges o meta informació al marcatge HTML? S’inclouen l’estratègia i el màrqueting de les xarxes socials i què inclouen: un tweet al dia, dues actualitzacions d’estat de Facebook al dia? S’inclou un butlletí informatiu de correu electrònic i la freqüència que s’envia?

Nota important: Quan es tracta de detalls, assegureu-vos que qualsevol servei addicional tingui una etiqueta de preu, un mètode de pagament i una programació clarament definits!

Els drets de propietat intel · lectual

Aquesta clàusula crucial del vostre contracte hauria de detallar qui és el propietari del contingut del vostre lloc i qui és responsable de qualsevol infracció de marques comercials o d’autor. En altres paraules, si proporcioneu el text, gràfics o qualsevol altra obra d’art com un logotip, aquesta clàusula deixa clar que sou el propietari d’aquest material o que teniu permís per utilitzar-lo. El vostre dissenyador web també us ha de proporcionar la mateixa garantia, proporcionant la propietat de l’obra que realitzen, així com la propietat o llicència adequada de qualsevol actiu, text, gràfic o qualsevol altra obra d’art relacionada necessària per completar el lloc. Aquesta clàusula pretén protegir les dues parts de qualsevol reclamació sobre propietat del lloc web o de qualsevol dels seus actius.

Aquesta secció del contracte també ha de cobrir la protecció contra qualsevol reclamació que un tercer pot fer contra vosaltres o el vostre dissenyador web sobre propietat de qualsevol dels components del lloc web. Per exemple, si compreu moltes imatges en un mercat i les proporcioneu al vostre dissenyador web, aquesta clàusula us hauria d’identificar com la part responsable de l’interès si s’incompleixen alguns termes de la llicència. Dit d’una altra manera, el mercat o l’autor del contingut no pot emprendre accions legals contra el dissenyador web, però pot fer-ho contra tu per no complir els termes de la llicència. El mateix és vàlid per a qualsevol contingut, gràfic o imatge proporcionada pel dissenyador web; en aquest cas, hauria de ser responsable del seu dissenyador web en cas de reclamacions..

La clàusula IP també ha d’explicitar detalladament si obteniu fitxers d’origen del vostre lloc web, que és obligatori conservar còpies de seguretat de l’origen i que és propietari dels drets de propietat sobre el codi utilitzat al vostre lloc web, com ara plugins personalitzats i altres scripts.

Feina posterior al llançament & Garantia

Un lloc web no s’acaba mai. Val la pena esmentar de nou que la situació ideal és continuar col·laborant amb el seu dissenyador web un cop s’hagi realitzat el vostre lloc.

En particular, heu de considerar el manteniment del lloc web. Per exemple, si el lloc web està construït a WordPress, qui és responsable d’assegurar-se que el programari, com el tema i tots els plugins, estiguin actualitzats.?

Una altra cosa a tenir en compte és la lluita contínua per augmentar els tipus d’acció i de conversió del vostre lloc web. Per exemple, fer el seguiment de les accions dels usuaris i realitzar proves d’A / B per interpretar les dades i ajustar el disseny del vostre lloc web en funció dels resultats.

A més, què passa si, després que el lloc estigui en directe, trobareu que no es mostra com s’esperava en un dels navegadors que cobreix el vostre contracte? Aquí és important tenir una atenció a la clàusula de garantia del contracte: el dissenyador web solucionarà el problema com a part de la garantia? Hi ha algun cost addicional per a la garantia? Quant dura la garantia? Què passa quan caduca? Es poden comprar plans de servei ampliat?

Finalment, i si comenceu a jugar amb els fitxers font i trenqueu alguna cosa al lloc web? Està cobert per la garantia?

Confidencialitat

Si creieu que la vostra empresa requereix que el projecte o alguns aspectes siguin confidencials, podeu incloure una clàusula de confidencialitat en el vostre contracte..

Clàusula Actes de Déu

Malgrat el nom, “Actes de Déu” no es refereix a cap concepte religiós. Això és un expressió legal s’utilitza per descriure esdeveniments fora del control humà on ningú no pot ser responsable.

Vostè i el seu dissenyador web hauríeu d’explicar de quines maneres, si s’escau, canviaran els drets i obligacions específics indicats al contracte després que es produeixi aquest esdeveniment.

Si la casa es destrueix en un terratrèmol, encara s’espera que pagueu per l’obra a les hores previstes? D’altra banda, si l’oficina del dissenyador web és destruïda per una inundació, es reservaran el dret de rescindir el contracte o retardar el calendari especificat fins que tornin a estar de peu.?

Condicions de cancel·lació

Aquests termes han de constar el que succeeix en el lamentable cas que el projecte sigui cancel·lat, ja sigui per vosaltres o pel vostre dissenyador web, abans de completar-lo. Què passa si es produeix la cancel·lació de mutu acord? Què passa si cancel·leu el projecte o el vostre dissenyador web el cancel·la? A què es deu? Quines obligacions li deu el seu dissenyador web?

Nota important: Un contracte amb les situacions esmentades anteriorment us ajudarà a protegir tant vosaltres com el vostre dissenyador web!

Conclusió:

Després d’haver trobat el dissenyador web adequat, establir una bona relació de dissenyador web i client fa molt per garantir l’èxit del vostre projecte. Assegureu-vos que les expectatives siguin clares, proporcioneu la informació i el contingut que calgui i mantingueu-vos implicats durant tot el procés.

També assegureu-vos que teniu un bon contracte en lloc que detalli totes les possibilitats, per molt lamentables que siguin. És millor estar al costat segur i et permet tranquil·litat concentrar-te en una col·laboració productiva amb el teu dissenyador web.

El que és més important, confieu que heu trobat el dissenyador web adequat i que els permeti utilitzar el seu talent amb les millors capacitats sense micromecenatge ni obligar-los a implementar solucions. Si es manté una bona comunicació i es manté involucrat al llarg del temps, també es poden atrapar problemes a mesura que sorgeixin i mantenir el marge de temps avançant cap al llançament del vostre lloc..

Avís legal: No som advocats ni som experts en les lleis i regulacions del vostre país sobre totes les qüestions tractades anteriorment. No fem cap reclamació sobre l’exactitud i aquests consells per a la vostra empresa o localització específica. Abans de signar qualsevol contracte relacionat amb la vostra empresa, haureu de revisar el document amb un professional jurídic amb llicència i proporcionar la seva opinió pericial.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map