Com començar un bloc en tres passos fàcils

Obteniu més informació sobre com fer un bloc amb la nostra senzilla guia de tres passos per a principiants amb WordPress, la millor plataforma de blocs de confiança per ambdues empreses & individus.


Com començar un bloc

Alguna vegada has volgut començar el teu propi bloc? Ja sigui per la vostra empresa o només personalment com a hobby, el blog és una activitat molt beneficiosa i divertida. Només cal que tinguin una mica de coneixements tècnics, unes habilitats dignes d’escriptura i una dedicació forta.

En aquesta guia, abordarem tot el que necessiteu saber per iniciar un bloc. Us mostrarem quina plataforma heu d’utilitzar per als blogs, com crear el vostre bloc i, a continuació, com configurar-lo per poder començar a escriure la vostra primera publicació. Per tant, comencem!

Què és un bloc & Per què en necessiteu un?

Comencem amb els fonaments bàsics. Primer, què és un bloc? Segons Viquipèdia, un blog és tècnicament un lloc web de discussió o informatiu publicat al web que conté entrades informals de text en estil diari (“publicacions”).

El terme prové dels inicis humils quan es coneixia com a registre web personal. Com un diari digital, és aquí on un individu publicava el seu dia i el terme registre web es va escurçar al blog.

Els venedors van veure ràpidament el potencial d’aquesta nova manera de comunicar-se en línia i la tendència aviat va agafar un gran temps.

HO SAVIES? El blogging ha existit des dels anys noranta i avui n’hi ha més dos milions de publicacions al bloc publicant-se cada dia!

Hi ha moltes raons per començar un bloc, especialment per a la vostra empresa, incloses:

 • És genial per al compromís
 • Augmenta el trànsit del motor de cerca del vostre lloc
 • Construeix confiança i mostra la vostra experiència
 • Atreu clients líders i clients
 • És un sistema a llarg termini amb avantatges continus

Com puc fer un bloc?

Ara que ja ho sabeu Per què Hauríeu de començar un bloc, aprofundim en les pràctiques com per fer-ho.

Dificultat de fer un bloc

Els blogs, per si mateix, són relativament fàcils. El més difícil és aconseguir la configuració del bloc. Aquesta és la part més confusa i aclaparadora del procés només perquè requereix una mica de coneixement tècnic.

La bona notícia és que no necessitareu aprendre cap programació. Tot i així, haureu d’aprendre una mica (els fonaments bàsics) de les millors pràctiques del lloc web i com utilitzar el programari adequat per configurar i gestionar el vostre bloc. Penseu en això com fer servir una computadora per primera vegada. No heu de saber programar res, però haureu d’aprendre a utilitzar-lo. En començar, pot semblar que us heu ofegat amb una sobrecàrrega d’informació, però és per això que estem aquí i és per això que us hem creat aquesta guia detallada. Sempre pots contacta amb nosaltres si teniu cap pregunta al llarg del camí.

Apreneu a crear un bloc seguint aquests 3 senzills passos

Perquè sigui el més fàcil possible, hem dividit aquesta guia en tres senzills passos. Per posar en funcionament el vostre bloc, haureu de fer el següent:

Trieu una plataforma de blocs

Pas 1: escolliu una plataforma

Trieu una plataforma de blocs amb la qual fareu servir la creació del vostre bloc.

Trieu un nom de domini i allotjament web

Pas 2: Obteniu un domini & Hosting

Registreu un nom de domini i allotjament web perquè la gent pugui veure el vostre bloc a la xarxa.

Trieu una plataforma de blocs

Pas 3: configura el vostre bloc

Configura i personalitza el teu bloc perquè sembli i es comporti de la manera que desitgis.

Això és! Aquests són els tres senzills passos que necessita un bloc d’èxit. Per descomptat, aconseguir-ho és més fàcil dir que fer-ho. Així, sense més, continuem!

Com fer un bloc: el primer pas

Pas 1: escolliu la vostra plataforma

El primer pas és triar la plataforma amb la qual dirigireu el vostre bloc. Es tracta bàsicament del programari que permet crear i gestionar el vostre bloc sense codificar. Tècnicament es coneix com a Sistema de gestió de continguts o CMS per a resum.

Els CMS faciliten les coses perquè no hagueu de conèixer cap programació. Un CMS generarà automàticament tot el codi que el vostre bloc necessita per tal que el vostre bloc es creï a l’instant. A continuació, cada CMS té una mena de tauler de control de fons on podeu iniciar la sessió per gestionar el vostre bloc. Aquí és on afegiríeu publicacions noves, editaríeu o suprimiu les existents i ajustaríeu la configuració del vostre bloc.

Tauler de control del sistema de gestió de continguts

Hi ha multitud de CMS, però WordPress és amb molt més popular (ara el més del 28% de tots els llocs web el fan servir) i, al nostre parer, la millor opció per iniciar un bloc. És tan fantàstic que fem servir WordPress!

Com es pot veure a continuació, aquest gràfic de W3Techs.com mostra la quota de mercat de 30 CMS populars, i WordPress és, amb molt, la més utilitzada.

Comparteix el mercat de plataformes de blocs popularsLa quota de mercat de 30 sistemes populars de gestió de continguts Font de la imatge

Per què utilitzar WordPress per al vostre CMS?

Com hem comentat anteriorment, hi ha nombrosos CMS que podeu triar, però WordPress és la ruta que cal seguir. Sense entrar en massa detalls, aquí teniu el motiu de:

WordPress per blogger

 • WordPress és GRATU –T – El CMS en si és completament gratuït i mai no haureu de pagar una llicència per utilitzar-la comercialment.
 • WordPress és M MOBBIL & FLEXIBLE – WordPress no només s’utilitza per als blocs, sinó que es pot utilitzar per crear llocs web amb tota la capacitat de resposta & mòbil amigable.
 • WordPress és POPULAR – Utilitza el 28% de la web! Tant les petites com les grans empreses l’utilitzen. Totes les grans marques com la BBC Amèrica, Bloomberg, Sony, Forbes, CNN i moltes altres utilitzen WordPress.
 • WordPress és fàcil d’utilitzar – Això pot resultar una mica enganyós, però en comparació amb altres CMS, WordPress és fàcil d’utilitzar. Tanmateix, heu de recordar que tots els CMS poden ser confusos per a qualsevol principiant.
 • WordPress és FONT OBERTA – Això vol dir que qualsevol pot veure el codi utilitzat per crear WordPress i informar d’errors o problemes de seguretat a la seva comunitat de codi obert, per la qual cosa es fa més segur i millor.
 • WordPress és fàcil d’assistir & SUPORT – Com que té una comunitat tan gran, hi ha molts llocs on podeu trobar ajuda. Molts fòrums i blogs publiquen contínuament consells i trucs per ajudar-vos a utilitzar millor WordPress. I, per descomptat, el propi WordPress té un enorme recurs per ajudar-te.

QUINA PARAULA? Si comenceu a fer qualsevol tipus de recerca sobre WordPress, aviat descobrireu que hi ha dues versions de WordPress. Una és WordPress.com i l’altra, és WordPress.org. Es tracta de dues opcions molt diferents, i en aquesta guia només ens referim a aquesta darrera opció (.org). L’opció .org és la manera recomanable de seguir. Podeu obtenir més informació sobre WordPress.org vs WordPress.com aquí.

Ara que heu decidit quina plataforma heu d’utilitzar per al vostre bloc, és hora de passar al següent pas!

Com fer un bloc: segon pas

Pas 2: obteniu un nom de domini & Web Hosting

El següent pas és obtenir un nom de domini i allotjament web. Necessiteu que tingueu un bloc. Però què són exactament?

Què és un nom de domini?

Probablement ja sabeu què és un nom de domini. Un nom de domini és l’adreça del vostre lloc web. Això és el que escriuen les persones a la barra d’adreces del seu navegador quan vulguin anar al vostre lloc. Per exemple, el nostre nom de domini és HowToGetOnline.com. Cada lloc web / bloc necessita un nom de domini perquè pugueu accedir fàcilment & visitar-lo convenientment.

Què és Web Hosting?

L’allotjament web és un servei que ofereix una empresa que us ofereix espai d’emmagatzematge en línia per al vostre bloc, essencialment el fa accessible a la World Wide Web. La companyia és coneguda com a host web i us guardaran el vostre bloc en un servidor web, com un disc dur en línia. Sense això, les persones del web no podrien veure el vostre bloc.

RECAPTACIÓ RÀPIDA: Tant un nom de domini com un allotjament web són necessaris per a qualsevol lloc web o bloc.

Per què necessita WordPress aquestes coses??

La versió .org de WordPress (la versió gratuïta que hem esmentat anteriorment) requereix que l’allotjament web funcioni. De fet, tots els llocs web existents també ho fan amb la versió .com de WordPress. La versió .com simplement proporciona el seu propi allotjament web, que forma part de la raó per la qual no és gratuït. Recordeu que WordPress és essencialment un programari i que s’ha d’instal·lar en un servidor web que pugui executar-lo correctament i permetre als usuaris del web veure-ho. Afortunadament, gairebé tots els amfitrions web faciliten la instal·lació de WordPress en qüestió de minuts.

On obteniu un nom de domini & Web Hosting?

Ara que ja ho sabeu Per què necessiteu un nom de domini i allotjament web, on ho aconsegueixes?

On obtenir un nom de domini i allotjament web

Normalment obtindríeu un nom de domini d’una empresa que ofereix registre de noms de domini i allotjament web d’una empresa que ofereix serveis d’allotjament web. Afortunadament avui en dia, la majoria d’empreses d’allotjament web ofereixen registre de noms de domini, de manera que podreu obtenir els dos des del mateix lloc. Tenim una llista de les millors empreses d’allotjament web per a WordPress que podeu utilitzar, però HostGator és una de les màquines web recomanades més altes per als blogs i la que utilitzarem en aquesta guia.

QUANT COSTA? Com a regla general, podeu esperar pagar al voltant de 5 dòlars mensuals per allotjament web més 15 dòlars anuals pel vostre nom de domini. Aquest és el cost bàsic per tenir el teu propi bloc.

Inscripció

L’adquisició d’un nom de domini i d’allotjament web és força ràpida i senzilla i és imprescindible si voleu tenir un bloc professional. Caminem pels passos d’inscripció molt ràpidament.

Visiteu HostGator.com i aneu al seu pla d’allotjament web d’entrada per començar. Hem treballat amb HostGator per obtenir un descompte especial del 60% de descompte si seguiu el nostre enllaç!

Feu clic al botó groc de registre per procedir a la sessió. Aquest pla contindrà tot el que el vostre blog necessitarà en termes d’allotjament web durant els propers anys.

HostGator per blogs

A la pàgina de checkout, haureu de registrar un nom de domini nou. Escriviu el nom de domini que voleu registrar. És important triar un bon nom de domini i tenim una guia útil per fer-ho. No cal dir que un bon nom de domini és important per al vostre bloc.

Trieu un nom de domini

A continuació, haureu de triar un pla d’allotjament web (tipus de paquet). Mantingueu-lo en Hatchling (que s’hauria de seleccionar per defecte), ja que es tracta d’un pla fantàstic d’entrada. També us recomanem 36 mesos per al cicle de facturació, ja que estalvieu el màxim i podreu cancel·lar-lo en qualsevol moment.

Trieu un pla d’allotjament

A continuació, introduïu la informació de facturació, que és pràcticament senzilla. Després d’això, arribareu a la secció amb serveis addicionals. Deseleccioneu-ne tots, ja que són addons que el vostre bloc encara no necessitarà encara. Podeu afegir-les més endavant si ho feu.

Serveis addicionals de blogs

Després d’això, confirmeu tota la informació a la pàgina i feu clic al botó groc de la comanda. Ara teniu allotjament web i un nom de domini. Ara, prepagem el vostre compte d’allotjament web i preparem-lo per a WordPress!

Com preparar el vostre compte d’allotjament web per a WordPress

Podeu trigar HostGator diversos minuts a configurar-ho tot. Haureu de rebre un correu electrònic de confirmació de la comanda amb detalls sobre com iniciar la sessió al vostre compte d’allotjament web amb HostGator. Una vegada que us inicieu la sessió, el vostre tauler de control principal (que en diuen el portal del client) hauria de ser així:

Portal de clients d'allotjament web Hostgator

Feu clic al botó Paquets del menú (ressaltat a la captura de pantalla de dalt) i després inicieu la sessió (hi hauria d’haver un enllaç blau amb el nom del servidor web a la dreta del text “Iniciar sessió”) amb el vostre nom d’usuari i contrasenya per correu electrònic. vostè. Ara hauríeu d’estar dins del vostre tauler de control d’allotjament web que sembli així:

Tauler de control d'allotjament web HostGator

FET DIVERTIT: Ara heu accedit al vostre tauler de control, que és essencialment assegut al servidor web real que us proporciona l’empresa de hosting (en el nostre cas HostGator). Si observeu l’URL de la barra d’adreces del vostre navegador, veureu alguna cosa com ara “gatorXXXX.hostgator.com” en algun lloc. Aquest és el nom del servidor web que li dóna HostGator. El vostre bloc s’instal·larà en aquest servidor web concret, però només heu d’escriure el nom de domini del vostre blog per accedir-hi (un cop instal·lat el vostre bloc, al qual arribarem en un moment).

Un cop esteu al vostre tauler de control, no us deixeu aclaparar pel nombre d’opcions que teniu. Els panells de control d’allotjament web ofereixen moltes funcions i funcionalitats, ja que han de ser compatibles amb una àmplia varietat de funcions del lloc web. Simplement busqueu l’opció Instal·lació de WordPress – 1 Feu clic a la instal·lació (com es mostra a la captura de pantalla superior) per començar el procés d’instal·lació de WordPress al servidor web. Veureu la pàgina d’instal·lació de WordPress HostGator:

Assistent d'instal·lació de WordPress: seleccioneu un domini

Ignoreu les opcions professionals que costen diners i simplement seleccioneu el nom de domini que vau triar a la inscripció (vegeu captura de pantalla superior). Deixeu el camp del directori en blanc i feu clic al botó Següent.

Assistent d’instal·lació de WordPress: configuració d’instal·lació

A continuació, haureu d’omplir els camps ressaltats a la captura de pantalla de dalt. No us preocupeu de centrar-vos en el títol del vostre blog en aquest moment. Podeu canviar-ho més endavant. Per al camp Usuari d’administració, us recomanem que utilitzeu el vostre nom en tots els límits inferiors. La majoria de la gent utilitza “administrador”, però això facilitarà que els hackers intentin endevinar el vostre accés. Feu clic al botó Instal·la per instal·lar WordPress al servidor web.

La instal·lació de WordPress s'ha completat

Hauríeu de veure un missatge complet de la instal·lació (alguna cosa similar com es mostra a dalt). Enhorabona! WordPress està instal·lat al servidor web i oficialment tens el teu primer bloc. Podeu comprovar-ho si aneu al vostre nom de domini i visualitzeu-lo. Hauria d’assemblar a alguna cosa així:

Instal·lació del bloc de WordPress

És un bloc molt bàsic amb un disseny bàsic, però WordPress és molt personalitzable i això ens porta al següent pas, que implica el pas final, configurar-lo!

Com fer un bloc: pas tres

Pas 3: configurar & Personalitza el teu bloc

L’últim pas és configurar i personalitzar el vostre bloc. Per fer-ho, haureu d’iniciar sessió a l’administració de fons de WordPress. Simplement escriviu “/ wp-admin” al final de l’URL del vostre bloc. Per exemple:

www.myblog.com/wp-admin

Si acabeu la vostra instal·lació de WordPress des del pas anterior, simplement podeu fer clic al botó Taronja d’inici de sessió a la captura de pantalla completa. HostGator també us enviarà un correu electrònic amb instruccions sobre com accedir al vostre lloc / bloc de WordPress.

Utilitzant WordPress

Quan inicieu la sessió a WordPress, primer veureu la pàgina del Tauler. Tot això forma part de la part de darrere o administració de WordPress. Igual que un tauler de control, és aquí on podeu editar totes les publicacions i configuracions del vostre bloc. La pàgina del tauler hauria de semblar una cosa així (tingueu en compte que HostGator afegeix la seva pantalla d’assistent d’introducció que hem desactivat i podeu fer-ho):

Captura de pantalla del quadre de comandament de WordPress

L’administració de WordPress pot semblar desconcertant al principi, però haureu de familiaritzar-vos i aprendre a utilitzar-lo. Això trigarà un temps. A la part esquerra, veureu el menú de navegació principal (que es mostra verticalment a dalt) que us proporciona tot el que necessiteu per configurar i personalitzar el vostre bloc. Comentem ràpidament això:

 • Panell – Aquesta és la pàgina de destinació predeterminada a la qual heu accedit cada vegada que inicieu la sessió a WordPress.
 • Entrades – Aquí és on aneu a gestionar les publicacions del vostre bloc. Podeu afegir, esborrar i editar totes les publicacions que tingui el vostre bloc des de aquí.
 • Mitjans de comunicació: Aquí és on aneu a gestionar les vostres imatges. Podeu penjar imatges i gestionar les imatges existents que ja s’havien penjat anteriorment.
 • Pàgines: Aquí és on aneu a gestionar les pàgines del vostre bloc. Igual que les publicacions, podeu afegir, suprimir i editar totes les vostres pàgines des d’aquí. Per conèixer la diferència entre una pàgina de WordPress i una publicació que podeu fer Llegeix això.
 • Comentaris – Aquí és on aneu a gestionar els comentaris del vostre bloc. Des d’aquí, podeu veure tots els comentaris afegits al vostre bloc per aprovar-los, editar-los o eliminar-los.
 • Aparició – Aquí és on aneu a gestionar l’aparença del vostre bloc. WordPress utilitza temes, bàsicament com plantilles que canvien el disseny del vostre bloc.
 • Complements – Aquí és on aneu a gestionar els vostres complements de WordPress. Plugins de WordPress afegir funcions i funcionalitats addicionals al vostre bloc. Són molt potents i beneficiosos i poden millorar molt la funcionalitat del vostre bloc. Tingueu en compte que trobareu nombrosos complements ja afegits a la instal·lació de WordPress. HostGator, juntament amb molts altres amfitrions web, trien i trien alguns complements que consideren que seran beneficiosos per al vostre lloc. Per descomptat, desactivar i eliminar aquests plugins i triar-ne el propi.
 • Usuaris – Aquí és on aneu per gestionar els usuaris del vostre bloc. De manera predeterminada, només hi hauria d’haver un usuari. I el vostre compte d’usuari hauria d’haver aplicat rols d’administrador. Tanmateix, si voleu que altres persones escriguin i publiquin al vostre bloc, podeu crear-ne un compte.
 • Eines – Aquí és on aneu per obtenir algunes funcions avançades que probablement no necessitareu encara.
 • Configuració: Finalment, aquí és per gestionar la configuració de WordPress. A partir d’aquí, podeu configurar diversos paràmetres.

CONSELL RÀPID: Exploreu les opcions d’administració de WordPress anteriors i jugueu-hi. Conegueu la forma de gestionar tot el vostre bloc!

Feu que el vostre bloc sigui com vulgueu

Ara que esteu familiaritzats amb l’administració de WordPress, és hora de començar a configurar el vostre blog de la manera que vulgueu. Tot i que gestionar i modificar el vostre bloc és realment un procés continu, aquí teniu algunes tasques bàsiques per centrar-vos en primer lloc:

 • Configuració general – Aquesta és una de les primeres coses que voldreu configurar per al vostre bloc. A l’administració de WordPress, navegueu per Configuració i ajusteu coses com el títol del vostre bloc, la línia de lletra, l’estructura de l’enllaç permanent (es recomana el nom de la publicació), el nombre de publicacions que es mostraran per pàgina, etc. Totes són prou explicatives i voldreu revisar-les. aquesta configuració s’adapta a les vostres necessitats.
 • Aparició – Una altra tasca per centrar-se és personalitzar l’aparença del vostre bloc, que està controlat per un tema de WordPress. Podeu mantenir el vostre tema existent al seu lloc (si voleu) o cercar en línia altres temes de WordPress. TemaForest és un lloc ideal per anar a buscar temes premium. A més del tema, voldreu treballar en la marca, com ara penjar el vostre logotip, les capçaleres d’imatges personalitzades i qualsevol esquema de colors que tingui el vostre negoci..
 • Funcionalitat – A continuació, voldreu afegir plugins de WordPress per millorar la funcionalitat del vostre bloc. Podeu afegir coses com ara botons de compartició social, formularis d’inscripció de correu electrònic, caché, optimització de motors de cerca i altres funcions útils per al vostre bloc mitjançant aquests complements.

Finalment, ha arribat el moment de posar el bolígraf al paper (o els dits al teclat) i començar els blocs!

Enhorabona, teniu un bloc!

Que segueix?

Consells per fer blogs amb èxit

El blogging és un joc llarg i, si voleu veure resultats, us heu d’aconseguir. Un gran percentatge de bloggers renuncien al cap d’unes setmanes o mesos, però és important publicar articles nous regularment i mantenir el bloc en marxa. Assegureu-vos que el vostre bloc estigui actualitzat, tant tècnicament (els vostres plugins, el tema i el propi WordPress) com el contingut (totes les publicacions i informació del vostre bloc) perquè sigui sempre rellevant.

Voleu obtenir més informació sobre els blogs?

Seguiu-nos a les xarxes socials i inscriviu-vos al nostre butlletí d’informació (en breu!), On rebreu consells i suggeriments per a llocs web / bloc i trucs per crear un bloc amb èxit que us agradi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map